Bi lahko Bitcoin leta 2021 dosegel ceno 100 tisoč ameriških dolarjev – ali sta dolgoročna 500 tisoč dolarjev in milijon dolarjev?

Cena Bitcoinov leta 2021 100.000 USD?

 • Tesla je v BTC vložil 1,5 milijarde dolarjev in bo v prihodnosti morda začel sprejemati kriptovaluto kot plačilo. Ko je novica izbruhnila, se je cena Bitcoina v trenutku zvišala za približno 14% na več kot 44.000 USD na kovanec.
 • Bitcoin bi se lahko leta 2021 zbral do 100.000 ameriških dolarjev, vendar cene na tej ravni "bi se izkazalo za nevzdržno," Je dejal JPMorgan.
 • Ustvarjalec S2F ne dvomi, da bo cena Bitcoina do decembra 2021 dosegla 100.000 USD.
 • Bloombergov analitik: Cena Bitcoina bi lahko dosegla 500.000 USD ali padla na nič. Cena Bitcoina (BTC) se lahko giblje do meje 500.000 USD ali pa ne.

Bitcoin privlači poglede velikih vlagateljev in uglednih podjetij. Leto 2020 je postalo izhodišče Bitcoina institucionalizacija. Drugače poklican "Kralj kriptovalut" leta 2020 in v začetku leta 2021 je Bitcoin dosegel cene, ki jih v zgodovini obstoja še ni bilo.

V času pisanja tečaja cena Bitcoina znaša 32.658 USD. Ker je na ceno Bitcoina močno vplivalo njegovo povpraševanje, se je njegova cena drastično zvišala in dosegla najvišjo vrednost 41.941 ameriških dolarjev 8. januarja 2021, saj so velika podjetja vložila velika sredstva.

Smrt oskrbe

Ker vedo, da na ceno Bitcoina vplivata ponudba in povpraševanje, vlagatelji menijo, da ko bo Bitcoin v obtoku dosegel številko 21 milijonov BTC, se bo njegova cena zelo povečala, saj ponudbe ne bo več. Torej, več ko bo povpraševanja, bolj se bo cena zvišala.

Celotna količina Bitcoina v obtoku je več kot 18 milijonov BTC. Vir: Blockchain.com

Tehnologija, zasnovana za Bitcoin, je tako izpopolnjena. Bitcoin se proizvaja z rudarjenjem.

Rudarski računalniki preverjajo pristnost blokov transakcij s tekmovanjem za reševanje zapletenih matematičnih problemov vsakih 10 minut. Prvi rudar, ki je rešil težavo in očistil transakcijo, je nagrajen z novimi bitcoini.

Vsaka štiri leta Bitcoin opravi postopek, imenovan "razpolovitev". Prepolovitev Bitcoina zmanjša hitrost ustvarjanja novih kovancev. Maja 2020 je Bitcoin prestal tretjino "razpolovitev", v svoji zgodovini, kar pomeni, da je ponudba še bolj omejena.

Poleg tega imamo še Paypal, ki svojim uporabnikom omogoča, da na njihovi platformi kupujejo kriptovalute in kupujejo blago z uporabo kriptovalut kot plačilnega obrazca. Tudi velika, verodostojna podjetja so v Bitcoin vložila ogromno denarja, na primer Microstrategy z 1,3 milijarde dolarjev.

Ponudba Bitcoinov torej upada in mi gremo do točke, ko ponudbe ne bo več. Povpraševanje bo le po Bitcoinu, kar pomeni, da se lahko cena samo poveča.

Analitiki verjamejo, da bi lahko Bitcoin dosegel številke, kot so 100.000, 500.000 ali celo milijon dolarjev. Ampak, ali je to možnost ali je le pretiravanje? Ugotovimo spodaj.

Ste razmišljali o nakupu Bitcoin?

Bi lahko Bitcoin leta 2021 dosegel 100 tisoč dolarjev?

Po mnenju mnogih analitikov bi lahko Bitcoin do leta 2021 dosegel 100,00 ameriških dolarjev. Čeprav se šestmestnim številkam morda zdi misija nemogoče, se zdi, da je kaj takega mogoče, ko gre za napovedi cen Bitcoinov.,

Ustvarjalec priljubljenega modela napovedovanja Bitcoin toka (S2F) načrta B je novembra 2020 objavil, da bi lahko Bitcoin do decembra 2021 dosegel 100 tisoč dolarjev.

V skladu z načrtom B obstajajo jasni dokazi, da se ponudba Bitcoinov zmanjšuje. Omenil je, da svojemu modelu zaupa v svojem tvitu in to "Bitcoin bo izkoristil 100.000 do 288.000 dolarjev pred decembrom 2021." Kot smo že omenili, se je Bitcoin prepolovil 11. maja 2020, kar je še bolj omejilo ponudbo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja novih kovancev. Zato bi lahko Bitcoin podražil.

Poleg tega je Brian Estes, glavni investicijski direktor pri hedge skladu Off The Chain Capital, dejal, da za Bitcoin od 18.000 do 100.000 dolarjev v enem letu ni težko.

Estes napoveduje, da bi lahko bitcoin do konca leta 2021 dosegel med 100.000 in 288.000 dolarjev.

"Videl sem, kako se Bitcoin v enem letu dvigne do 10X, 20X, 30X. Torej 5-krat gor ni velika stvar," Je rekel Estes.

Poleg tega je višji analitik ameriškega finančnega giganta Citibank Tom Fitzpatrick napisal poročilo, ki opisuje podobnosti med zlatim trgom iz sedemdesetih let in Bitcoinom.

Fitzpatrick je dejal, da bi se Bitcoin lahko povzpel tako visoko 318.000 dolarjev do konca leta 2021, kar kaže na njegovo omejeno ponudbo, čezmejno enostavnost gibanja in skrivnostno lastništvo.

JP Morgan je tudi zapisal, da bi Bitcoin lahko narasel 146.000 dolarjev dolgoročno, saj tekmuje z zlatom. JP Morgan Bitcoin vidi kot "alternativa" valuta, pri čemer imajo tisočletni vlagatelji prednost "digitalno zlato" nad tradicionalnim zlatom in spodbudno povpraševanje po kriptovaluti.

"Čeprav ne moremo izključiti možnosti, da se bo sedanja špekulativna manija še naprej širila in potisnila ceno Bitcoina proti območju soglasja med 50 in 100 tisoč dolarjev, menimo, da bi se takšne ravni cen izkazale za nevzdržne," zapisano.

Bi lahko Bitcoin dosegel 500.000 USD?

Analitiki verjamejo, da bi lahko Bitcoin presegel 100.000 dolarjev in dosegel 500.000 dolarjev. Še septembra 2020 je to dejal Mike McGlone, analitik Bloomberg Intelligence "Bitcoin bi lahko dosegel 500 tisoč dolarjev ali pa bi lahko propadel."

Bitcoin bi lahko udaril 500.000 dolarjev, ustanovitelj in izvršni direktor Ark Invest Catherine Wood je dejal, da bi institucionalno povpraševanje po Bitcoinu lahko povečalo ceno Bitcoina na 500.000 USD.

Catherine je dejala, da bi se lahko cena Bitcoina zvišala "nekje v razponu od 400.000 do 500.000 dolarjev." Woods je še poudaril, da je Bitcoin najbolj priznana valuta ekosistema kripto-sredstev "enakovredna dolarju v sistemu fiat valute."

Poleg tega med intervju z voditeljem podcastov Petrom McCormackom, ustanoviteljem kripto izmenjave Gemini, Tylerjem in Cameronom Winklevossom, sta dejala, da bi Bitcoin sčasoma lahko dosegel 500 tisoč dolarjev.

"Vprašanje v naših mislih ni toliko, ali doseže 500.000 USD, ampak kako hitro?" Tyler Winklevoss je dejal med podcastom. "Nekako bi trdil, da je 500.000 USD Bitcoin dejansko precej konzervativen in da se igra sploh še ni začela," Je dodal Cameron.

Brata dvojčka sta povedala, da se je začela institucionalizacija Bitcoinov, vendar je to še vedno zgodnja faza, saj Wall Street še ni sodeloval.

"Wall Street še ni tu. Institucije trenutno niso v Bitcoinu. To je maloprodajni pojav v zadnjem desetletju. Torej Wall Street govori o tem, zavedajo se Bitcoinov, vendar z naše perspektive v resnici niso v njem, vendar se to začne dogajati," Je dejal Tyler Winklevoss.

Ali lahko Bitcoin doseže milijon dolarjev?

Bitcoin se bo v petih letih povzpel na milijon dolarjev zaradi “ogromnega zidu denarja”, je dejal nekdanji vodja hedge sklada Goldman Sachs.

 • Cena bitcoina bi lahko v petih letih dosegla milijon dolarjev
 • Bitcoin bi lahko do leta 2022 dosegel milijon dolarjev, «je dejal Seth Ginns

Analitiki že verjamejo, da lahko Bitcoin doseže milijon dolarjev. Ker je Bitcoin svoj potencial pokazal z zvišanjem cen, ki ga je doživel pred kratkim in glede na zgoraj omenjene dejavnike;

Upravni partner Coinfunda Seth Ginns, za katerega govori Bloomberg poudaril, da bi lahko Bitcoin do leta 2022 dosegel mejo milijon dolarjev.

Poudaril je, da je ključni dejavnik, ki lahko vpliva na rast Bitcoina, njegova institucionalizacija. Po njegovem mnenju, če pogledamo prepoznavanje vzorcev 4-letnih ciklov Bitcoinov, je od 150 do 250 tisoč dolarjev videti kot osnovni primer. Ginns je še dejal, da bi lahko Bitcoin do leta 2022 dosegel milijon dolarjev, kar je krajše obdobje, kot so mnogi pričakovali.

"Potegnemo lahko naslednji cikel naprej in videli bomo, kako Bitcoin doseže 500.000 do 1 milijon dolarjev," Je rekel Ginns.

Poleg tega je Clem Chambers, izvršni direktor spletnega mesta zasebnih vlagateljev ADVFN.com, v članku za Forbes, priznava, da je prepričan, da bi Bitcoin lahko dosegel milijon dolarjev.

"Prišel sem do zaključka, da Bitcoin znaša 1.000.000 USD", Chambers opozoril.

Nadalje je pojasnil, da bo tiskanje denarja povečalo inflacijo, kar bi lahko vlagatelje spodbudilo k nakupu več Bitcoinov.

"Trenutno je le približno 18 milijonov bitcoinov (z največ 21 milijoni) in če bi se kakšno večje gospodarstvo ali skupina manjših držav stopilo v hiperinflacijo, bi samo to kripto v orbite pognalo v dolarjih", Chambers je pisal.

Še več, v začetku leta 2020, v intervju s Stansberry Research Raoul Pal, nekdanji upravitelj hedge skladov Goldman Sachs, ki je ustanovil Real Vision, je dejal, da bi lahko cena Bitcoina v petih letih dosegla milijon dolarjev. Pal je to ugotovil "v to prihaja ogromen denarni zid."

Poleg tega je dejal, da bi se to lahko zgodilo, ker obstaja veliko zanimanja za vlaganje v Bitcoin.

Vendar je treba omeniti, da nihče ne more natančno vedeti, kakšno ceno Bitcoin lahko doseže v prihodnosti, čeprav zgornje napovedi BTC prihajajo iz verodostojnih finančnih analitikov. Glede na povpraševanje institucionalnih vlagateljev in način razvijanja trga lahko Bitcoin doseže zgornje številke.

Upoštevati moramo tudi, da so kriptovalute privlačne za tisočletnike, ki jih delnice, obveznice ali nepremičnine ne zanimajo preveč. Kriptovalute vidijo kot način, kako se osamosvojiti od tradicionalnega finančnega sistema. S spremembo generacij bi se torej lahko povečalo tudi povpraševanje po Bitcoinu.

Ste razmišljali o nakupu Bitcoin?

Zakaj bi morali vlagati v Bitcoin z eToro?

eToro je enostavna platforma za uporabo. To, kar eToro razlikuje od drugih platform, je to, da se lahko znotraj platforme naučite, če ste začetnik, saj je eToro borzno posredništvo, kjer trgovci izmenjujejo novice in dogodke ter si medsebojno pomagajo. Toda eToro je platforma, ki ustreza tudi izkušenim vlagateljem. Poleg kriptovalut lahko v eToro vlagate v blago, valute, indekse in ETF.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Ključne točke

 • Leto 2020 je postalo izhodišče institucionalizacije Bitcoinov.
 • Cena Bitcoinov se je dramatično zvišala in 8. januarja 2021 dosegla najvišjo vrednost v višini 41.941 USD, saj so velika podjetja vložila velike vsote denarja.
 • Skupna količina Bitcoina v obtoku je več kot 18 milijonov BTC.
 • Vlagatelji menijo, da ko Bitcoin doseže številko 21 milijonov BTC v obtoku, se bo njegova cena zelo povečala, saj ponudbe ne bo več.
 • Z razpolovitvijo, ki se je zgodila maja 2020, ko je Paypal uvedel kriptovalute na svojo platformo in institucionalne naložbe, naj bi se cena Bitcoina povzpela proti novim rekordom.
 • Ponudba bitcoinov upada in mi gremo do točke, ko ponudbe ne bo več. Povpraševanje bo le po Bitcoinu, kar pomeni, da se lahko cena samo poveča.
 • Načrt B, ustvarjalec priljubljenega modela napovedovanja delnic do pretoka (S2F), je novembra 2020 objavil na Twitterju, da bi lahko Bitcoin do decembra 2021 dosegel 100.000 do 288.000 dolarjev.
 • Tom Fitzpatrick, višji analitik ameriškega finančnega giganta Citibank, je dejal, da bi se Bitcoin lahko do konca leta 2021 povzpel do 318.000 USD..
 • JP Morgan je v svojem zapisu dejal, da bi se Bitcoin lahko dolgoročno povzpel na 146.000 USD, saj tekmuje z zlatom.
 • Ustanoviteljica in izvršna direktorica Ark Invest Catherine Wood je dejala, da bi se lahko z naraščanjem institucionalnega povpraševanja po bitcoinih njegova cena dvignila na nekje med 400 in 500 tisoč dolarjev..
 • Upravni partner Coinfunda Seth Ginns, ki je govoril za Bloomberg, je poudaril, da bi lahko Bitcoin do leta 2022 dosegel mejo 1 milijon dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me