Bitcoin Cash na luno leta 2019?

Bitcoin Cash je 5. največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji in je morda največji tekmec samega bitcoina glede na to, kaj poskuša doseči.

Morda pa ne veste natančno, za kaj gre, ali se splača naložba ali ne.

Trading Education je tu, da demistificira to kripto valuto in vas opremi z vsemi podrobnostmi, ki jih potrebujete za informirano odločitev o vlaganju v Bitcoin Cash.

V tem članku si bomo ogledali, kaj je Bitcoin Cash, kako se je pojavil in kakšen potencial ima za trgovce v letu 2019.

Se želite naučiti, kako trgovati s kriptovalutami kot profesionalci? Vzemi naše tečaj kriptovalut!

Kako je bil ustvarjen Bitcoin Cash?

Bitcoin gotovina

Bitcoin Cash (BCH) ne gre zamenjati z Bitcoin (BTC). Kriptovaluti sta povezani, vendar nista isti stvari, čeprav imata isti izvor.

Bitcoin Cash se je razvil, ko je obstajal nesoglasje med Bitcoin uporabnikov kako ravnati z valuto med njeno hitro rastjo.

Natančneje, kako bi se moralo prilagajati več transakcijam, ko ga je začelo sprejemati več uporabnikov.

Kot verjetno veste, Bitcoin je precej počasen v primerjavi z Visa ali PayPal, in bolj priljubljen bo teoretično, počasnejši bo.

Danes, Bitcoin zmore samo 3 do 7 žličk na uro (transakcije na sekundo), kar je malo v primerjavi s 24.000 tps na Viso ali celo 193 tps na PayPal.

Čeprav je treba omeniti, da povprečne dnevne transakcije Vise dejansko znašajo približno 4000 tps, zaradi česar je konkurenca nekoliko višja.

Med Bitcoin skupnostjo ni bilo popolnega soglasja o tem, kako se spoprijeti s to težavo, še posebej potem, ko je Satoshi Nakamoto izginil in ni bilo nobenega vodje.

Kmalu so se začele pojavljati frakcije

Skupnost, ki bo kmalu podprla Bitcoin Cash, je bila v veliki meri proti dvema stvaroma; SegWitx2 (Ločena priča) in strelovodna mreža.

SegWit je načrtoval, da bo nekatere podatke, potrebne za transakcije, preselil izven verige blokov, da bi sprostil prostor znotraj blokov in se prilegal več transakcijam.

Medtem ko strelovodno omrežje premakne nekatere transakcije z verige blokov, tako da se zgodijo skoraj v trenutku.

To so verjeli Bitcoin se je preveč spreminjalo in postajal tako rekoč neprepoznaven za Nakamotovo vizijo.

The Bitcoin Cash frakcija trdila, da je Nakamoto prvotno predlagal povečanje blokov, da bi lahko obravnavali več transakcij.

V času razkola in še danes, Bitcoin ima velikost bloka 1 MB.

1 MB povzroči znatno zamudo pri transakcijskih časih in omeji število transakcij, ki jih omrežje lahko obdela.

Maja 2017 se je en uporabnik pritožil, da čaka do štiri dni na potrditev transakcije.

The Bitcoin Cash ekipa je verjela, da je treba velikost bloka povečati z 1 MB na 8 MB – osemkrat večji.

Tako lahko Bitcoin obdeluje osemkrat več transakcij na blok in ostane konkurenčen.

Razcep

delitev bitcoinov in bitcoinov

BCH je “trda vilica” prvotnega Bitcoin blockchaina, ustvarjenega 1. avgusta 2017, ko je bila kriptovaluta razdeljena na dva dela.

Bitcoin je sam nadaljeval s svojimi določenimi pravili, medtem ko je Bitcoin Cash razvil svoj poseben nabor pravil trgovanja in v tem procesu pridobil svojo pot rasti..

Medtem ko Bitcoin ostaja največja od vseh kriptovalut, Bitcoin Cash zaseda peto mesto.

Glede na njegovo tržno kapitalizacijo je ocenjen nekoliko višje od Litecoina, vendar je le malo Ripple, Ethereum in Tether.

Ali je Bitcoin Cash varen?

Mnogi kritiki Bitcoin Casha pravijo, da je Bitcoin Cash s povečanjem velikosti bloka manj varen kot Bitcoin. To je reklo, nobenega večjega napada še ni bilo.

Vendar pa v letu 2018, razvijalec Cory Fields je odkril ogromno napako; če bi v verigo blokov sprejeli strupeni blok, bi ustvaril popolno neuspeh soglasja in razdelil verigo blokov na dve.

Druga ključna stvar, ki jo je treba poudariti, kdaj se zgodi trda vilica, izvirni in novi blockchain imajo enako zgodovino do takrat.

Ko pride do razkola, vsi, ki so držali Bitcoin bi prejeli enako količino Bitcoin Cash.

Za nekatere je izpostavil možnost, da dvojna poraba morda lahko poteka na verigi Bitcoin Cash.

Je Bitcoin Cash pretvoril Roger Ver?

Roger Ver, bitcoin gotovina

Roger Ver, z vzdevkom “Bitcoin Jesus”, eden najbolj glasnih in najbolj znanih zagovornikov Bitcoinov, je svojo podporo iz Bitcoina spremenil v Bitcoin Cash.

Verjame, da ne samo Bitcoin Cash je hitrejši, a tudi cenejši od Bitcoin.

Dejansko je test, ki je potekal decembra 2017, to ugotovil Bitcoin Cash je bil 99% cenejši od Bitcoin.

Vendar je treba omeniti, da Ver je še vedno močno vpet v Bitcoin prav tako. Do avgusta 2019 je bil Ver izvršni direktor družbe Bitcoin.com, zamenjava za Bitcoin in Bitcoin Cash.

Danes je Ver izvršni predsednik.

Pripadnost platformi, ki sodeluje pri izmenjavi Bitcoinov in Bitcoin Cashov, lahko nakazuje, da še ni popolnoma izstopil iz Bitcoin tabora.

Bitcoin SV je delček Bitcoin Cash

Leta 2018 se je skupina odločila, da se je Bitcoin Cash preveč spremenil od njegove trde vilice do Bitcoin in da se zdaj oddaljuje od tistega, kar naj bi Nakamoto predvideval. Del „SV“ pomeni različico Santoshi.

To je bilo v veliki meri odvisno od ekipe, ki se je Bitcoin Cash odločila za izvajanje stvari, kot so pametne pogodbe.

Razcep je zadeval mnoge v skupnosti kriptovalut. Videti je bilo, da se lahko kje pojavi situacija vsakič, ko je prišlo do nesoglasja glede tega, kako je bila razvita kripto valuta, se je skupina razdelila.

In če se bo to še naprej dogajalo, bo vedno več kriptovalut, zaradi katerih bo širši svet težje to jemal resno.

Omeniti je treba tudi, da obstaja več drugih trdih vilic Bitcoin prav tako, kot so Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin XT, Bitcoin Classic in Bitcoin Unlimited.

In to so samo tisti, ki so si sposodili Bitcoin moniker. Bitcoin Cash je še vedno najbolj priljubljena vilica Bitcoin omrežje.

Če vlagate v Bitcoin Cash?

vlaganje v bitcoin gotovino

Mnogi vlagatelji ostajajo previdni Bitcoin Cash, in na splošno velja za eno bolj nestabilnih ponujenih kriptovalut, vsaj ko je prvič začela trgovati.

Ima večjo velikost bloka, kar omogoča hitrejše transakcije in preverjanja, vendar se zaradi tega šteje za manj varno.

Nekateri vidijo Bitcoin Cash kot spodkopavanje izvirnika Bitcoin blockchain, in da ima majhen naložbeni potencial zaradi drugih, močnejših kriptovalut, ki kanibalizirajo trenutni trg.

Vendar drugi vidijo Bitcoin Cash kot trdno naložbo zaradi njene stalne rasti.

Medtem morda ni idealno dolgoročno sredstvo za posedovanje zaradi možnosti hitrega upada vrednosti, ima tudi potencial za hitro rast, če se bo povpraševanje po valuti povečalo.

Vlagatelji BCH se soočajo s precejšnjo kockanjem, vendar obstaja verjetnost velikega izplačila, zato bi lahko v letu 2019 le pritegnili nekaj resnih vlagateljev.

Vendar, če verjamete, da bo popravila večja velikost bloka BitcoinTorej težave s skaliranjem Bitcoin Cash je lahko prava naložba za vas.

Trgovci bi morali imeti v mislih, da se bo Bitcoin Cash, tako kot Bitcoin, verjetno še naprej spreminjal, čeprav je bil njihov razkol, ker niso želeli spremeniti.

Sčasoma je zelo verjetno, da se bodo med seboj vedno bolj razlikovali.

Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je, ali je 61 tps vredno skočiti z Bitcoina na Bitcoin Cash.

Ne glede na to, katera kriptovaluta se vam zdi boljša, se še vedno ne moreta primerjati z močjo Visa ali PayPal in drugih kriptovalut z večjimi tps..

Kako se je izkazal Bitcoin cash?

Po navedbah CoinMarketCap, od septembra 2019, Bitcoin Cash je 5. največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo 4.071.694.031 USD, en kovanec pa je stal 225,90 USD.

Bitcoin Cash ima 24-urni obseg trgovanja 2.068.136.152 USD, krožna ponudba 18.024.063 BCH in, všeč Bitcoin, največ 21 milijonov kovancev.

Ko je Bitcoin Cash začel trgovati, je bil en kovanec vreden približno 555 dolarjev in je imel tržno kapitalizacijo 0 dolarjev.

Stvari so se hitro spremenile in po obdobju nestanovitnosti, Bitcoin Cash decembra 2017 dosegla tržno mejo 69 milijard dolarjev in ceno na kovanec približno 4.000 dolarjev.

Konec prvega dne je Bitcoin Cash postal tretja največja kriptovaluta za Bitcoinom in Ethereumom.

Od takrat Bitcoin Cash ni dosegel tako visokih vrednosti in je postal veliko bolj stabilen.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • Bitcoin Cash ima bloke osemkrat večje. Bitcoin ima 1 MB blokov, medtem ko ima Bitcoin Cash 8 MB blokov.
  • Razcep s Bitcoin je prišlo zaradi nesoglasja glede tega, kako Bitcoin mora obseg. Bitcoin je nameraval uvesti SegWit in strelovodno omrežje, Bitcoin Cash je hotel večje bloke.
  • Od septembra 2019, Bitcoin Cash je 5. največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji. Trenutno ima tržno kapitalizacijo več kot 4 milijarde dolarjev.
  • Še vedno obstaja negotovost glede tega, kako varno Bitcoin Cash je. Nekateri menijo, da je s povečanjem velikosti bloka manj varen.

Naučite se trgovati z Bitcoin Cash z našim tečajem za kriptovalute

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me