Bitcoin cena eksplodira več kot 100.000 $, pravi On-chain Metric

Če se zgodovina ponovi z razmerjem med tržnimi omejitvami in termokapitacijami, bo Bitcoin verjetno dosegel 100.000 dolarjev.

Ta teden je Bitcoin dosegel 50.000 dolarjev, vendar je nenadoma umrl pri 48.000 dolarjih. Navzgor je na koncu sledil preobrat s potrditvijo nove podpore v višini 44.000 USD. Čeprav vodilna kriptovaluta izmenjuje roke pri 47.640 USD, je odpor, ki znaša 48.000 USD, še vedno na mestu in ne kaže nobenih sprememb. Edinstvena meritev v verigi navaja, da je trend BTC-ja še vedno nedotaknjen in lahko doseže najvišje vrednosti nad 100.000 USD.

Zvišanje nad 100.000 ameriških dolarjev napoveduje razmerje med tržnimi kapicami Bitcoin in Termokap.

Ta metrika je opisana kot tržna kapitalizacija, deljena s Thermocap, Glassnode. V primerih, ko Bitcoin izmenjuje roke na premijo s skupno porabo rudarjev za varnost, metrika to popolnoma razkrije. Prav tako je treba posebej opozoriti, da je nastalo razmerje prilagojeno tako, da upošteva povečanje krožne oskrbe skozi čas.

Zlasti kriptovaluta bellwether se je v manj kot 30 letih zbrala približno 135%. Ugledni analitik Rafael Schultze je omenil, da je v prejšnjem bikovskem tečaju BTC zamenjal roke pri 8.500 ameriških dolarjih, medtem ko je bilo njegovo razmerje med tržno kapitalizacijo in termokapitom še vedno na prevladujočih ravneh. Ta hiter skok pomembne kriptovalute tudi nakazuje, kako dinamičen je kripto trg in množica možnosti, da se stvari čez noč hitro premikajo. Bitcoin bi se res lahko povzpel na najvišjo mejo nad 100.000 USD, če bi se zbral za enakih 135%.

grafikon tržne omejitve bitcoinov

Santimentov model cirkulacije žetonov NVT prav tako krepi to bikovsko pripoved, saj je ta meritev povezana s spremembo dviga tržne kapitalizacije žetonov, ki so si izmenjali roke v omrežju. Poleg napol bikovskih obetov v petih mesecih je Bitcoinov model NVT trenutno izjemno bikovski.

Bitcoinov NVT model:

grafikon modela bitcoin nvt

Prvi Bitcoin ETF – odobril kanadski regulator za vrednostne papirje

Komisija za vrednostne papirje Ontario (OSC) je s podpisom predloga v okviru sistema potnih listov Multilateral Instrument v različnih kanadskih jurisdikcijah uspešno odobrila prvi sklad Bitcoin, s katerim se trguje na borzi (ETF) v Severni Ameriki. Podvajanje cenovne akcije BTC bo izvedeno brez vključitve provizij sklada in nekaterih s tem povezanih stroškov, kot je omenjeno v informativnem listu, ki ga deli Purpose Investment. Poleg tega ta Bitcoin ETF ne bo pomešan v špekulacijah kratkoročnih sprememb cen.

V ZDA obstaja možnost, da bi razmišljali o podobnem izdelku, saj je Kanada uspešno odobrila prvi Bitcoin ETF v Severni Ameriki. V letu 2019 in zgodnjih dneh leta 2020 je Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) zavrnila različne predloge. Medtem komisarka SEC Hester Peirce meni, da je trg pripravljen na Bitcoin ETF.

"Če jim (vlagateljem) ne bomo dali naravne poti, za katero menim, da bi bila ETP, bodo iskali druge (manj optimalne) načine za to.."

Analiza cene Bitcoin

Od 28. januarja se je cena Bitcoina zvišala s 30.300 na 48.500 dolarjev in v celotni oceni pridobila okoli 18.200 dolarjev. Glede na stanje stvari je sredstvo še vedno precenjeno, kar kaže indeks relativne moči (RSI).

btc / usd dnevni grafikon 021621

Slika: BTC / USD na dan

Kot nam pravi IOMAP, se cena Bitcoina giblje nad močno stopnjo podpore. Te ravni so dovolj robustne, da prevzamejo izjemen prodajni pritisk. Najbližja močna podporna stena je na ravni 48.000 USD, pri čemer je 590.000 naslovov že kupilo 222.000 BTC žetonov.

Slika: IntoTheBlock

Na drugi strani ograje:

Kaj se zgodi, če Bitcoin ne uspe premagati upora na 48.000 USD, je nenadno povečanje prodajnega pritiska, ker se bodo biki sčasoma izčrpali. Ta pionirska kriptovaluta bo s podporo v višini 44.000 ameriških dolarjev zaustavljena za naprej. V primeru ponovnega preizkusa je verjetnost oslabitve zelo velika, kar bi utegnilo napredek vrniti nazaj na 40.000 USD.

Indija še naprej prepoveduje naložbe v kriptovalute

Predlagana popolna prepoved kriptovalut v Indiji se bo nadaljevala, kot je bilo načrtovano. Indija je izjemno odločna v svoji odločitvi, da svojim državljanom dovoli, da se ukvarjajo s kripto dejavnostmi. Kljub temu je vlada vlagateljem v Indiji pripravljena dati prehodno obdobje, ki traja več kot tri do šest mesecev. Po poročanju Bloomberg Quinta bo indijski račun res imel nekaj izjem:

"Predlog zakona želi tudi prepovedati vse zasebne kriptovalute v Indiji; vendar dopušča nekatere izjeme za promocijo osnovne tehnologije kriptovalut in njene uporabe."

Indijski parlament naj bi uvedel prepoved in prepoved kakršnega koli sodelovanja s kriptovalutami. V to prepoved bodo vključene tudi transakcije z tujimi borzami.

Indija je ena izmed najbolj naseljenih držav na svetu in ima precej ljudi, ki se ukvarjajo s trgovanjem s kriptovalutami in drugimi podjetji. Bitcoin utegne kmalu trpeti pod velikim prodajnim pritiskom, vse pa bo odvisno od tega, kako hitro bo popolna prepoved postala zakonita. Čeprav obstaja prehodno obdobje, bo to ljudem zagotovilo le omejen čas za prodajo digitalnih sredstev, kar bo negativno vplivalo na Bitcoin in oviralo napoved na 100.000 USD.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberi več:

5 razlogov za vlaganje v Bitcoin leta 2021

10 drznih napovedi cene Bitcoinov za leto 2021

5 najboljših kriptovalut, zaradi katerih bi lahko postali milijonar

Kaj je Bitcoin? Vodnik za začetnike

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me