Bitcoin vs Binance Coin: Kateri kripto bi morali kupiti leta 2021

Vsak, ki ima le kratko poznavanje kriptovalut, bo vedel, da je Bitcoin daleč najbolj znan kovanec med njimi. Bila je prvotna kriptovaluta in je danes največja glede na tržno kapitalizacijo – in to s precejšnjo razliko.

Vendar pa Bitcoin ni brez napak in ker so prednosti blockchaina vse bolj priznane, se je pojavilo več altcoinov z izboljšavami na originalnem belem papirju Satoshi Nakamoto. Med najuspešnejšimi med njimi je Binance Coin.

Če iščete priložnosti za kripto naložbe, ki niso Bitcoin, bi lahko bil Binance Coin najboljša alternativa za leto 2021. V naslednji primerjavi bomo pretehtali ključne značilnosti Bitcoin-a in Binance Coin-a in videli, kako industrija ocenjuje posamezne potencialno rast v prihodnjih mesecih.

Ali lahko Binance Coin vzame Bitcoin’s Crown?

Binance Coin je v zadnjem času vzbudil veliko pozornosti in je eden redkih altcoinov, ki je pritegnil obsežno podporo zunaj sektorja kriptovalut. Tržna kapitalizacija Binance Coin se je februarja po izjemnem dvigu cen povzpela na 40 milijard dolarjev brez primere, kar ji je omogočilo, da je prehitel Litecoin kot največjo digitalno valuto tretjega sveta in sprožilo nova ugibanja, da je BNB lahko žeton, ki končno zruši Bitcoin.

Nazaj v letu 2019, Ocene Weiss predlagal, da ima Binance Coin tako pomemben vpliv na kripto trg, da bi lahko na koncu nadomestil Bitcoin.

Ne bi bilo prvič, da bi bil altcoin uvrščen med ubijalce Bitcoinov, zato je treba takšne napovedi vedno jemati previdno. Vendar altcoin na poti pogosto predstavlja boljšo naložbeno priložnost – še posebej kratkoročno.

Bi torej morali vlagati v kovanec Binance ali kupiti Bitcoin leta 2021? Pripravili smo naslednjo primerjavo, da vidimo, kako se vsak kovanec meri drug proti drugemu in kako se uvršča na širši kripto trg.

Bitcoin vs Binance Coin: Primerjava med BNB in ​​BTC

Ne glede na to, ali vlagate v Binance Coin ali kupujete Bitcoin leta 2021, se obe obetata, da bosta v prihodnjih mesecih rasla, obe pa bosta v bližnji prihodnosti verjetno ostali na vrhu kriptovalut. Toda, če želimo objektivno pogledati Bitcoin proti Binance Coin, moramo najprej pogledati razvoj vsakega kovanca.

Binance Coin Vs Bitcoin: Katere so ključne razlike med njimi

Tu so najpomembnejši načini, kako se obe sredstvi razlikujeta:

Ozadje

Bitcoin je bil prva kriptovaluta in je bil bolj ali manj sam odgovoren za dajanje tehnologije blockchain na zemljevid. Bitcoin, ki je bil razvit leta 2009, je bil usmerjen v revolucijo v svetu financ in hitro pritegnil zanimanje vlagateljev, ki razmišljajo naprej.

Le malo ljudi zunaj IT-krogov je pred Bitcoinom že slišalo za blockchain. Tehnologija omogoča varne medsebojne transakcije brez potrebe po osrednjem organu, kot je banka ali vlada. Namen Bitcoina je bil torej ponuditi alternativni način plačila za maloprodajne in institucionalne transakcije.

Medtem ko so bile nekatere glavne finančne številke sprva zaskrbljene glede zmožnosti Bitcoina, da zadrži vrednost, so se mnenja kmalu spremenila, ko so zgodnji vlagatelji začeli videti velike donose – samo leta 2013 se je vrednost enega žetona BTC povzpela s približno 150 na precej več kot 1000 dolarjev.

Binance Coin (BNB) je ime izvorne kriptovalute, ki se uporablja za transakcije na borzi kriptovalut Binance. Kovanec je bil prvotno razvit na verigi blokov Ethereum, a se je preselil v matično omrežje, ko se je leta 2017 začela decentralizirana borza Binance.

Biti domači žeton Binance Exchange je samo po sebi precej velik posel. V času pisanja te publikacije je bila borza največja na svetu glede obsega trgovanja, saj je obdelala več kot 1,4 milijona transakcij na sekundo.

Binance Coin se uporablja kot medij za izmenjavo v omrežju, kar pomeni, da ima žeton zelo velik obseg trgovanja, vendar je tudi široko podprt kot možnost enakovrednega plačila, čeprav ga PayPal ne podpira, Mreža Binance je pred kratkim predstavila BinancePay – konkurenčna platforma za maloprodajne transakcije.

Transakcije in hitrost

Ko primerjate Bitcoin in Binance Coin, je pomembno razumeti več ključnih razlik. Ena glavnih značilnosti, ki označuje en žeton iz drugega, je, kako njihova omrežja obravnavajo transakcije. Če nameravate na primer vlagati v Bitcoin, se morate zavedati, da je to področje, na katerem je kovanec v preteklih letih deležen določene kritike.

Bitcoin se zanaša na protokol za dokazovanje dela, v katerem računalniki v omrežju tekmujejo in rešujejo zapletene enačbe za preverjanje novih blokov v verigi – postopek, znan kot rudarstvo. Potrebno je približno deset minut, da se v omrežju Bitcoin ustvarijo novi bloki, kar je precej dlje kot nekateri drugi kripto.

BTC rudarstvo prav tako zahteva ogromno računalniške moči in je zelo zahtevno za vire, zato so rudarji za svoje delo nagrajeni z bitcoin žetoni. Več informacij o Bitcoin rudarjenju najdete tukaj.

Binance je pred kratkim predstavil pametno verigo Binance za razvoj decentraliziranih aplikacij. Ta dvoverižna arhitektura je revolucionirala, kako mreža Binance obdeluje transakcije, in močno izboljšala razširljivost.

Nova Binance Smart Chain naj bi ustvarila čas ustvarjanja blokov, ki znaša le 3 sekunde – kar, priznajmo si, desetminutni čas blokov Bitcoins izpiha iz vode. Hitrejši čas dosežemo z inovacijami v dvoverižnem sistemu in uporabo hitrejšega mehanizma soglasja o dokazovanju vlog. BNB ponuja tudi precej nižje provizije za trgovanje kot Bitcoin blockchain, tako da pri transakcijah resnično ni primerjave med Bitcoin in Binance Coin..

Ponudba in povpraševanje

Če še ne vlagate v Bitcoin, se morda sprašujete, kako lahko valuta, ki jo je mogoče ustvariti prek računalniškega omrežja, vsebuje kakršno koli resnično vrednost. Odgovor na to vprašanje je v Bitcoinovem vgrajenem deflacijskem mehanizmu.

Skupna ponudba BTC je omejena na 21 milijonov kovancev – več kot tega ne bo nikoli. Poleg te omejitve celotne ponudbe se nagrada, izmerjena uspešnim rudarjem Bitcoinov, v rednih intervalih zmanjša za polovico – postopek, ki je presenetljivo znan kot prepolovitev. To dejansko povečuje pomanjkanje brezplačnih Bitcoin žetonov v omrežju, kar bo teoretično povečalo vrednost BTC v prihodnjih letih.

Tudi povpraševanje po Bitcoinu ne kaže znakov upočasnitve. Dejansko je konec leta 2020 PayPal začel podpirati BTC in odpiral kriptovaluto za svojih 300 milijonov uporabnikov.

Kot smo že omenili, je Binance Coin domači žeton največje kripto borze na svetu, zato je upravičeno, da je v njem zelo veliko povpraševanje. Dejansko je imela BNB v času pisanja besedila obseg trgovanja okoli 6.773.230.572 ameriških dolarjev, kar se je uvrstilo med prvih deset kriptoslov samo za ta dejavnik.

Kar zadeva ponudbo, ima Binance Coin tudi vgrajen deflacijski mehanizem, čeprav se zelo razlikuje od Bitcoina. Enkrat na četrtletje Binance porabi 20% dobička, da odkupi BNB in ​​ga “spali”, kar v bistvu pomeni trajno izbris iz omrežja.

Ta postopek naj bi se nadaljeval, dokler ne odkupijo in spali 100 milijonov kovancev Binance, kar predstavlja 50% od celotne ponudbe 200 milijonov. Praksa povečuje pomanjkanje BNB in ​​tudi teoretično njegovo vrednost.

Binance Coin vs Bitcoin: Katera je boljša naložba?

Tehnični podatki so sicer dobri in dobri, toda kot vedo vsi, ki poznajo trge kriptovalut, najboljša kriptovaluta s tehničnega vidika ni vedno najboljša naložba. Torej, kako drugače se lahko odločimo med Bitcoinom in Binance Coinom?

Pri tehtanju, ali leta 2021 vlagati v Bitcoin ali kupiti Binance Coin, moramo upoštevati različne dejavnike. Prvič, analiza zgodovinskega gibanja cen lahko namiguje, kako določene tržne sile vplivajo na ceno kovanca. Prav tako lahko konsolidiramo tehnično analizo vodilnih kripto platform, da si ustvarimo idejo, kaj lahko pričakujemo v prihodnjih mesecih.

Končno je vredno biti pozoren tudi na to, kaj imajo povedati ključne številke finančne industrije. Včasih so komentarji vodilnih avtoritet, kot sta Mike Novogratz ali Elon Musk, že sami po sebi dovolj za dvig cen, drugič pa so komentarji podani na ozadju nekaterih najbolj poglobljenih analiz, ki so na voljo.

Bitcoin Vs Binance Coin: Zgodovina cen

Zgodovina cen kovancev je edina stoodstotno zanesljiva informacija, ki jo imamo, zato jo je treba vedno vključiti v vsako napoved cene. Če ne drugega, lahko kaže, kako so kovanci prenašali določene politične ali gospodarske dogodke in s tem, kako bodo lahko takšni dogodki nanje vplivali v prihodnosti.

BTC

Pošteno je reči, da je Bitcoin v svojem obstoju doživel precej impresivno rast. Tako kot skoraj vse kriptografije se je začel trgovati za drobiž in do leta 2011 ni dosegel niti paritete z ameriškim dolarjem.

Oglejte si: Zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021

Od takrat pa je BTC doživel meteorski vzpon. Med letoma 2011 in 2013 je cena enega Bitcoin žetona narasla do 1.242 USD – kar je pomenilo, da so tisti, ki so se že zgodaj odločili za vlaganje v Bitcoin, videli velike donose.

BTC je nato leta 2017 dosegel novo rekordno ceno v višini 19.783,06 USD, takrat so glavni institucionalni vlagatelji začeli opazovati in dodajati kripto v svoje portfelje. Medtem ko je cena od leta 2017 večkrat padla, je Bitcoin v času pisanja razbil svoj prejšnji rekord, februarja 2021 pa je dosegel nekaj več kot 50.000 ameriških dolarjev.

Binance Coin

Binance Coin ni imel tipične cenovne poti, saj je večino svojega obstoja ostal v razmeroma ozkem cenovnem razponu. BNB je v presenetljivo kratkem času – v prvem letu trgovanja – presegel tudi ameriški dolar. Do januarja 2018 je dosegel najvišjo vrednost 23,91 dolarja – kar ni velika vsota na žeton, a še vedno impresivna rast za eno leto trgovanja.

Preberite tudi: Prednosti in slabosti naložbe v Binance Coin

V naslednjih 18 mesecih se je cena BNB gibala med 10 in 20 ameriškimi dolarji, preden je poleti 2019 doživel bika, ki je julija istega leta povišal na rekordnih 38 USD. Vendar se je Binance Coin hitro vrnil v svoj razred od 10 do 20 dolarjev in v tem razponu nihal do konca leta 2020.

Vendar je v prvih nekaj tednih 2021 Binance Coin prešel v stratosfero. Priliv novih aplikacij in izmenjav, razvitih na nedavno izdanem pametnem omrežju, skupaj s prenehanjem sodnih postopkov proti Forbesu se je cena BNB povzpela na več kot 338 USD, s čimer je postala tretja največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji.

Bitcoin Vs Binance Coin: Prihodnje napovedi

Zaradi nenadnega dviga cen BNB so bile kakršne koli obstoječe napovedi cen nekoliko odvečne. Vendar si je večina vodilnih kripto platform prizadevala stvari ponovno oceniti. Tudi Bitcoin je doživel rekordno rast ob odprtju leta 2021, zato bodo prihodnje napovedi tam, kjer se konkurenca Bitcoin proti Binance Coin resnično segreje.

BTC

Lahko rečemo, da ima BTC nekaj dokaj pozitivnih napovedi za leto 2021. TradingBeasts na primer napoveduje, da bo Bitcoin obdržal svoj nedavni skok cen in nadaljeval trgovanje precej nad povprečno ceno 40.000 USD do konca leta in se vztrajno vzpenjal na Do decembra 46.143 USD. To so povprečne cene, vendar platforma to napoveduje BTC bi lahko pred iztekom leta dosegel tudi 57.000 USD.

Ena najbolj optimističnih napovedi prihaja iz agencije The Forecast Forecast Agency. Platforma verjame, da BTC ne bo le ohranil svoje nedavne rasti, ampak bo dejansko nadaljeval po podobni poti, do konca leta zlomil 100.000 dolarjev na žeton.

Slika: DigitalCoinPrice

DigitalCoinPrice pristane nekje vmes med TradingBeasti in Agencijo za napovedovanje gospodarstva in napoveduje, da bo Bitcoin do decembra 2021 dosegel zelo ugledno povprečje 84.000 USD na žeton.

Kljub precejšnjim razhajanjem večina najboljših kripto analitikov napoveduje rast BTC, tako da lahko vsak, ki je želel kupiti Bitcoin leta 2021, upravičeno pričakuje pozitivno donosnost svoje naložbe..

Binance Coin

DigitalCoinPrice je s svojo revidirano hitro izstopil iz blokov Napovedovanje cen Binance Coin. Na platformi se je impresivna vožnja kovancev pred poletjem nekoliko zmanjšala, preden se je septembra septembra ponovno zbral na 435 dolarjev. Nato platforma Binance Coin leto zaključi s 372,51 USD – za skoraj 44% večjo ceno v času pisanja.

Medtem, WalletInvestor napoveduje, da bo BNB dejansko nadaljeval s svojim uspehom in se še naprej vzpenjal skozi vse leto 2021. Cena platforme Binance Coin nenehno raste iz meseca v mesec, dokler do konca decembra ne bo dosegla najvišjih 468 USD.

Ponovno, Agencija za napovedovanje gospodarstva je na Binance Coin izredno pozitiven, saj njegova analiza kaže, da se bo BNB do konca leta več kot podvojila in decembra zaključila na visokih 696 USD.

Bitcoin Vs Binance Coin: Kaj pravijo strokovnjaki

Zadnji del naše analize Bitcoin vs Binance Coin prikazuje, kaj o nekaterih žetonih lahko povedo nekatere vodilne svetovne številke finančnih in kriptovalut..

Bitcoin je dobil velik zagon, ko je Tesla Elona Muska razkril a Pridobitev 1,5 milijarde dolarjev BTC. februarja 2021. Novice so Bitcoin spodbudile k rekordnemu poteku, ko je kovanec dosegel rekordno vrednost nad 54.000 USD.

Bitcoin je prejel tudi veliko podpore nekaterih precej uglednih glasov iz splošnega finančnega sveta. Finančnik Mike Novogratz – dolgoletni zagovornik Bitcoinov – meni, da je BTC na dobri poti, da prebije oviro v višini 100.000 USD. “Zdi se, da se bomo na tem območju 50.000 ameriških dolarjev malo utrdili … toda naslednja velika noga je do 100.000 ameriških dolarjev,” je dejal ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Galaxy Digital Holdings Ltd.

Medtem, Tudi izvršni direktor Vise Al Kelly je pretehtal razpravo o Bitcoinu, opisuje kriptovaluto kot “digitalno zlato” in predlaga, da se BTC potencialno doda plačilni mreži njegovega podjetja.

Vse to so odlične novice za vse, ki so se odločili vlagati v Bitcoin, kaj pa Binance Coin? Dovolj je reči, da altcoin nima precej obsežne podpore Bitcoinov, ni pa tudi brez podpornikov slavnih.

Kriptoanalitik in trgovec Nicholas Merten je pohvalil BNB-je “praktično neobstoječe” provizije na pametni verigi Binance. Res je špekuliral, da je bik BNB morda že izčrpan, vendar je še naprej dejal, da bi mu lahko vlagatelji dodali izpostavljenost, če verjamejo, da obstaja vsaj 10-odstotna verjetnost, da bo prevladoval nad prostorom DeFi.

Drugje, Binance Coin ima tudi malo verjetno podpornika rock legende KISS Genea Simmonsa. Simmons, ki je tudi uspešen vlagatelj, je vztrajal, da kovanca ne promovira, vendar je kljub temu na Twitterju sporočil, da je kupil BNB v vrednosti 300.000 USD.

Zdi se, kot da je tekmovanje Bitcoin proti Binance Coin nekoliko enostransko, ko gre za strokovna mnenja, vendar je treba opozoriti, da je splošni finančni svet še vedno nekoliko v zaostanku, ko gre za najnovejše altcoine.

Ne zamudite:

Napoved cene Bitcoinov 2021-2025

Binance Coin Price Napoved

Kako se Binance Coin meri z drugimi kripto?

Tehtanje Bitcoin vs Binance Coin je ena stvar, vendar ne smemo pozabiti, da imajo ti žetoni zelo različno infrastrukturo in bi lahko celo trdili, da je njihova primarna uporaba drugačna. Medtem ko je bil Bitcoin namenjen zgolj kot sistem enakovrednih plačil, je Binance Coin zaživel kot izmenjevalni medij.

Bolj zanimiv način za raziskovanje je primerjava Binance z drugimi kriptos – nenazadnje Ethereum, ki je za Binance Coin nekakšen psevdo starš, saj je prvotno gostil novejši kovanec.

Etheruem je drugi največji kovanec po tržni kapitalizaciji, tako da bi lahko bil naslednji velikan, ki je padel BNB. Strokovnjaki iz industrije so predstavili potencialni dogodek “flippening”, ko bi Binance Coin lahko zrušil Ethereum, in to je zelo resnična možnost, če se povečajo vnosi aplikacij DeFi, ki temeljijo na Binance, v primerjavi z enakovrednimi izdelki na osnovi Ethereuma..

Binance Network trenutno gosti 67 decentraliziranih aplikacij, kar še vedno močno zaostaja za Ethereumom, vendar nova Binance Smart Chain ponuja precej nižje pristojbine in že gosti dva glavna igralca v pokrajini DeFi dapps: Venus in PancakeSwap, ki sta že ustvarila transakcijo. 14 milijard dolarjev oziroma 1 milijardo dolarjev.

Kaj se bo zgodilo med Ethereumom in Binance Coinom, bomo še videli, zagotovo pa se zdi, da Litecoin kmalu ne bo zasedel svojega mesta kot kriptovalute številka 3.

Binance Coin Vs Bitcoin: Zaključek

Morda se zdi, kot da Bitcoin vs Binance Coin ni resnična konkurenca, vendar je slednji v odstotkih doživel večji dvig cen – navsezadnje pa za vlagatelje šteje odstotek.

Ne glede na to, ali se odločite za naložbo v Binance Coin ali nakup Bitcoina leta 2021, večina analitikov verjame, da lahko pričakujete dokaj impresivno rast. Seveda se ocene zelo razlikujejo, vendar sta oba žetona v večini prihodnjega leta naklonjena.

Medtem ko Bitcoin doživlja večji uspeh kot kdaj koli prej, se potencial nove Binance Smart Chain šele uresničuje. V resnici je prepir za Bitcoin vs Binance Coin sporen – pametni vlagatelj izbere oba za svoj portfelj.

Torej, ali je Binance Coin boljša naložba kot Bitcoin?

Zelo težko je primerjati Bitcoin in Binance Coin, saj delujeta na zelo različne načine. Z vidika naložb je bolje, da se med seboj dopolnjujejo kot del raznolikega portfelja. Končno sta oba nagnjena k rasti in izbira enega ali drugega bi se v tej fazi lahko izkazala za težaven klic.

Binance Coin je v uvodnih tednih leta 2021 doživel rast brez primere in, čeprav se bodo stvari morda nekoliko umirile proti marcu / aprilu, naj bi altcoin še naprej rasel v leto 2022. Odločitev za vlaganje v Binance Coin zdaj – kot del raznolike portfelja – bi se lahko izkazala za dobro odločitev.

Kako vlagati v Binance Coin in Bitcoin

Če želite vlagati v Binance Coin ali kupiti Bitcoin leta 2021, a ste na kripti prvič, se morda sprašujete, kako lahko dejansko začnete graditi svoj portfelj.

Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je odpreti račun pri uglednem posredniku. Za večino vlagateljev priporočamo eToro saj je ena izmed vodilnih platform trenutno na trgu in ponuja dostop do številnih kovancev. Za začetnike vlagatelje je na voljo tudi veliko učnih gradiv.

Račun lahko odprete v nekaj minutah – za preverjanje potrebujete le nekaj osebnih podatkov in veljavno obliko osebnega dokumenta. Ko začnete delovati, boste imeli hiter dostop do najnovejših kripto cen in lahko začnete trgovati s pritiskom na gumb.

eToro – najboljša platforma za nakup kriptos

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Katero kriptovaluto je najbolje investirati v letu 2021?

Otvoritveni meseci leta 2021 so bili že zelo razburljiv čas za trg kriptovalut, nekateri kovanci pa so dosegli rekordno visoke vrednosti. Večina naključnih opazovalcev je verjetno že mislila vlagati v Bitcoin, obstaja pa tudi več altcoinov, ki bi se lahko izkazali za boljšo naložbo – med njimi so Dogecoin, Litecoin in Binance Coin.

Kje lahko kupim kriptovalute leta 2021?

Ena najboljših platform za nakup kriptovalut je eToro. Ponuja intuitiven uporabniški vmesnik in veliko orodij za spremljanje gibanja cen.

Bitcoin Vs. Druge kriptovalute

  • Bitcoin proti Ethereumu
  • Bitcoin proti valovanju
  • Bitcoin proti Bitcoin Cashu
  • Bitcoin proti Cardanu
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • 10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me