Bitcoin vs Cardano: Kateri kripto bi morali kupiti leta 2021

ADA Vs BTC: Kateri bi moral biti v vašem portfelju?

Cardano in Bitcoin sta morda že na vašem seznamu za spremljanje naložb. Kateri pa ima boljšo naložbo v letu 2021 in pozneje?

Ta vodnik za primerjavo kriptovalut bo izpostavil vse kritične razlike med Bitcoinom in Cardanom ter ugotovil, ali je vredno vlagati v Bitcoin ali Cardano in katera od obeh je najboljša naložba za vas.

V prvih nekaj tednih leta 2021 je bilo že nekaj rekordnih voženj, ko so cene kriptovalut naraščale na najvišje ravni. Po gospodarski negotovosti leta 2020 so številni tradicionalni vlagatelji ponovno ocenili svoje stališče glede digitalne valute in zdi se, da je trg vstopil v novo dobo skoraj univerzalne rasti.

To je seveda spodbudilo številne opazovalce trga, da so začeli dodajati kriptovalute v svoje obstoječe portfelje, medtem ko se nekateri morda odločajo za nakup Bitcoina – daleč največjega žetona na trgu – drugi iščejo altcoin za večji potencial rasti. Eden takih altcoinov je Cardano, ki je bil napovedan kot nov razvoj digitalne valute.

Torej, katera je boljša možnost za vlagatelje pri primerjavi Bitcoin-a in Cardano-a? V naslednji primerjavi si bomo podrobneje ogledali prednosti in slabosti vsakega kovanca ter preučili njihov potencial za prihodnje leto.

Cardano vs Bitcoin – ključne razlike

Primerjava Cardano in Bitcoina je v nekem smislu zaman, saj se kriptovalute tako zelo razlikujejo, tako po cilju kot po funkciji. Vendar pa je za tiste, ki želijo vlagati v Bitcoin ali kupiti Cardano leta 2021, nekaj točk, ki jih je vredno omeniti.

Ozadje

Tudi tisti, ki malo ali nič ne razumejo kripto trga, so verjetno že slišali za Bitcoin. Ustvarjena leta 2009 je nedvomno najbolj znana obstoječa digitalna valuta in tudi daleč največja v smislu tržne kapitalizacije.

Satoshi Nakamoto je Bitcoin prvotno označil za novo vrsto plačilnega sistema – tistega, ki bi lahko deloval enakovredno in odpravil potrebo po osrednjem organu, kot je banka ali vlada. Seveda je to povzročilo velike valove v svetu tradicionalnih financ in če bi rekli, da so bila mnenja sprva razdeljena, bi bilo nekaj podcenjevanja.

Vendar se zdi, da so se tisti, ki so se odločili za naložbo v Bitcoin, še zadnjič nasmejali, saj je njegova cena na žeton v zadnjem desetletju eksponentno rasla in je v času pisanja prispevala novo rekordno ceno nad 50.000 USD za eno enoto BTC.

Cardano je bila ena od kriptovalut druge generacije, ki je ponujala izboljšano funkcionalnost kot obstoječe verige blokov – vključno s Bitcoinom. Razvil ga je soustanovitelj Ethereuma Charles Hoskinson in je do danes edina recenzirana kriptovaluta, ki so jo med razvojem preučevali vodilni akademiki..

Edinstvena dvoslojna mrežna arhitektura družbe Cardano je veliko več kot le digitalni plačilni sistem. Ena plast omogoča izmenjavo sredstev s pametnimi pogodbami in ves razvoj porazdeljenih aplikacij, druga plast pa podpira kriptovaluto ADA – izvorni žeton Cardano.

Na papirju je vse to zelo impresivno, toda pri primerjavi Cardano in Bitcoina mora prvi še vedno opraviti pošteno pot pred konkurenco s predhodnikom. Tisti, ki želijo vlagati v Cardano, dejansko stavijo, da se bo njegov potencial uresničil v prihodnosti.

Transakcije in hitrost

Med Bitcoinom in Cardanom obstajajo številne tehnične razlike, vendar je ena najpomembnejših načinov obdelave transakcij.

Kljub trajni priljubljenosti je treba tiste, ki želijo vlagati v Bitcoin, opozoriti, da je bilo veliko kritik njegovega protokola za ustvarjanje blokov, ki je počasnejši in dražji od nekaterih konkurenčnih kovancev..

Bitcoin bloki se ustvarijo s postopkom, znanim kot rudarstvo, pri katerem zmogljivi računalniki v omrežju tekmujejo za reševanje zapletenih enačb in ustvarjanje novih blokov. Ta postopek je dejansko življenjska sila Bitcoin blockchaina in rudarji so nagrajeni z BTC, ko uspešno preverijo bloke v omrežje.

Ta postopek je Bitcoin varen in preprečuje „dvojno porabo“ Bitcoina, torej isti žeton, uporabljen večkrat. Za več informacij o ustvarjanju blokov glejte našo razlago kripto rudarjenja.

Težava tega protokola, imenovanega „dokaz o delu“, je, da je potreben čas za ustvarjanje blokov. Dodajanje novega bloka v omrežje lahko traja do deset minut. Za primerjavo, novejši kriptos, na primer Ethereum, lahko ustvarijo nove bloke v manj kot 20 sekundah.

Če pogledamo hitrost transakcij Cardano in Bitcoin, v resnici ni konkurence. Cardano lahko obdela najmanj 257 transakcij na sekundo – v primerjavi s Bitcoinovimi 5 TPS. To je že precej impresivno, toda nedavna rešitev za skaliranje, znana kot Hydra 2, obljublja, da bo Cardano še podaljšal čas obdelave – Charles Hoskinson trdi, da bo mreža sčasoma sposobna obdelati več kot milijon transakcij na sekundo.

To je zagotovo pozitivna novica za vse, ki želijo vlagati v Cardano, vendar ne smemo pozabiti, da razmeroma počasen čas transakcije Bitcoina ni škodil njegovemu cenovnemu potencialu – še vedno je najpomembnejša kriptovaluta s precejšnjo razliko.

Ponudba in povpraševanje

V letu 2021 je veliko ljudi, ki želijo kupiti Bitcoin, toda kako se nadzira ponudba, da se prepreči razvrednotenje? Odgovor je dvojen. Prvič, celotna ponudba Bitcoina je omejena na 21 milijonov – v obtoku ne bo nikoli več kovancev.

Poleg tega se nagrada, izročena uspešnim rudarjem Bitcoinov, prepolovi za vsakih 210.000 ustvarjenih blokov. Ta postopek je presenetljivo znan kot prepolovitev. Prvotna nagrada je bila 50 BTC. Leta 2013 je bil znižan na 25, leta 2018 je bil 12,5, maja 2020 pa prepolovljen na 6,25. Naslednja razpolovitev naj bi se zgodila nekaj časa leta 2024.

To daje BTC vgrajeno deflacijo in pomeni, da se bo BTC povečeval v pomanjkanju – in upamo, da bo vrednost – z naraščanjem povpraševanja, a ponudba se bo zmanjšala.

Kdor razmišlja o vlaganju v Cardano, mora imeti v mislih, da je bila kriptovaluta ustanovljena z drugačnimi nameni kot Bitcoin. Kot tak je večji poudarek na gradnji omrežne pripomočke za pametne pogodbe in Dapps.

Tako kot pri Bitcoinu ima tudi veriga Cardano vgrajen deflacijski mehanizem. Skupna ponudba ADA je omejena na 45.000.000.000, nagrada, podeljena v okviru mehanizma „dokaz o vložku“, pa se v različnih intervalih zmanjšuje. To dodaja vedno večjo stopnjo pomanjkanja, ki lahko sčasoma zviša ceno sredstva.

Kljub temu, da ni naveden na nekaterih najboljših borznih platformah, vključno s Coinbase, ostaja povpraševanje po Cardanu veliko in ADA se je nedavno pokazal Obseg 24-urnega trgovanja v višini 5.878.633.346 USD. Še enkrat se na tem področju ne more kosati z Bitcoini, vendar je povpraševanje zagotovo tam.

Cardano vs Bitcoin: Katera je boljša naložba?

Če tehtate Cardano in Bitcoin, katera je boljša naložbena priložnost, potem morate upoštevati več dejavnikov.

Prvič, večina napovedi kriptovalut temelji na predhodnih gibanjih cen, zato je pomembno, da za nazaj pogledamo katerega koli bika ali medveda, ki ga ima žeton, da bi ugotovili, kaj jih je morda sprožilo.

Seveda tehnična analiza zahteva veliko znanja o industriji in trgovanju, zato je najboljša možnost za vlagatelje začetnike sklicevanje na napovedi cen nekaterih vodilnih platform.

Končno lahko strokovna mnenja včasih osvetlijo, kaj lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo od kriptovalut.

Cardano Vs Bitcoin – ključne razlike

Bitcoin Vs Cardano: Zgodovina cen

Ne glede na to, ali se odločite za naložbo v Bitcoin ali nakup Cardano leta 2021, se neizogibno izpostavljate tveganju, saj je trg kriptovalut razvpito nestanoviten. Vendar pa lahko pogled na prejšnje gibanje cen vsakega žetona pomaga vlagateljem upravljati njihova pričakovanja.

BTC

Bitcoin je v zadnjih nekaj letih zaznamoval izjemno rast cen. Potem ko se je po prvi uvedbi trgovalo s peni, se do leta 2011 ni ujemalo niti z ameriškim dolarjem. Ko pa je BTC izstopil iz blokov, je cena BTC še naprej naraščala.

Ko je cena BTC leta 2013 dosegla 1.242 ameriških dolarjev, je širši finančni sektor začel to opazovati in sledila je hitenja z naložbami v Bitcoin, saj je digitalna valuta postala velika priložnost za vlagatelje, ki so pripravljeni malo tvegati. To je še naprej zviševalo cene, dokler Bitcoin leta 2017 ni dosegel rekordnih 19.783,06 USD.

BTC je še naprej trgoval po izjemno visokih cenah. Kovanec je v prvih nekaj tednih leta 2021 doživel bikovski tek, nato pa februarja, Bitcoin se je ponovno zbral in dosegel rekordnih 51,00 USD0, ko so vlagatelji hiteli priti na bikovski trg.

Cardano

Če pogledamo zgodovino cen Bitcoin vs Cardano, je pošteno reči, da slednja ne postavlja izjemno visokih cen, kot jih ima BTC. Kakor koli vlagatelj ve, se donos meri v odstotkih in razmeroma nizka cena ADA pomeni, da je mogoče dobiti veliko večji delež brez nebo visokih vstopnih stroškov.

ADA je imel nekoliko bolj nenavadno usmeritev cen kot mnoge druge kriptovalute. Žeton je dosegel pariteto z ameriškim dolarjem le nekaj mesecev po uvrstitvi na mednarodne borze, najvišjo ceno 1,18 dolarja pa je dosegel januarja 2018. Vendar so cene nato padle pod 0,10 dolarja in tako ostale večino naslednjih dveh let.

Leta 2020 se je za Cardano spremenilo bogastvo, saj je kovanec končno prebil svojo mejo v višini 0,10 USD in počasi začel naraščati. Do začetka leta 2021 je ADA izkoristil srečo, ki je prizadela večino kripto trga, cene pa so dosegle 0,92 USD in vlagateljem v letu 2020 ponudili skoraj 500-odstotno donosnost.

Check out: napoved cene za Cardano

Bitcoin Vs Cardano: Napovedi v prihodnosti

Če načrtujete vlaganje v kriptovalute leta 2021, potem ne pozabite, da je trg težko napovedati in celo napovedi vodilnih analitičnih platform pogosto večkrat revidirajo iz enega tedna v drugega. Vendar pa za primerjavo Bitcoin in Cardano ponujajo še eno koristno referenco, če se nanjo lotijo ​​previdno.

BTC

Še preden je BTC v februarju močno povišal cene, je večina industrijskih glasov soglasno napovedovala znatno rast.

grafikon napovedovanja cen bitcoinov

Ena bolj optimističnih napovedi prihaja iz DigitalCoinPrice. Tehnična analiza platforme kaže, da bo BTC še naprej naraščal skozi vse leto 2021 in do junija lahko dosegel 76.768 ameriških dolarjev brez primere. Drugje, WalletInvestor pričakuje tudi stalno rast Bitcoinov, ki bo do konca leta dosegel povprečno 55 390,70 USD.

Seveda bodo zgolj te napovedi glasba za ušesa vsakogar, ki se je leta 2021 preselil k nakupu Bitcoinov, toda FXStreet je šel dlje in opisal, kako bi lahko BTC v bližnji prihodnosti realno dosegel 100.000 dolarjev.

Cardano

Po mnenju večine vodilnih kripto analitikov lahko tisti, ki želijo vlagati v Cardano, pričakujejo tudi donosne donose.

TradingBeasts ima ADA do leta 2021 vztrajno naraščala za približno 20%, in sicer decembra po oceni 1,13 USD. Čeprav vrednost žetona ADA morda ni tako impresivna kot vrednost BTC, bi donos 20% v manj kot 12 mesecih pomenil precej uspešno naložbo.

grafikon napovedovanja cen Cardano

Za Cardano obstajajo tudi bolj optimistične napovedi. WalletInvester verjel, da bi lahko ADA do decembra 2021 dosegel povprečno ceno 1,46 USD – apreciacija približno 50% skozi vse leto.

Nazadnje, DigitalCoinPrice je naklonjen tudi Cardanu in napoveduje, da bo žeton leta 2021 dosegel 1,78 dolarja. Predvideva tudi, da se bo cena ADA po poletnih mesecih nekoliko znižala in leto končala na približno 1,22 dolarja – kar še vedno predstavlja približno 30-odstotno rast o cenah v času pisanja.

Cardano Vs Bitcoin: Kaj pravijo strokovnjaki

Pošteno je reči, da je Bitcoin prejel veliko podpore od rednih vlagateljev, ki so zahajali v leto 2021. Nenazadnje tudi Elon Musk, katerega podjetje Tesla je objavilo, da je v okviru svoje nove naložbene strategije pridobilo približno 1,5 milijarde USD BTC.

Musk tudi sam ne zaupa Bitcoinu. Generalni direktor Heisenberg Capital Max Keizer je eden od pevskih glasov, ki vključuje ustanovitelja Morgan Creek Digital Anthonyja Pompliana in investitorja Alistairja Milneja, ki verjamejo, da bo BTC do konca leta 2021 presegel 100.000 USD..

Kaj pa Cardano? No, ko gre za strokovna mnenja, je dokaj očitno, da med Bitcoinom in Cardanom v resnici ni konkurence – le redki finančni strokovnjaki so se o slednjem upirali kakšne drzne napovedi.

Vendar pa je neodvisna bonitetna agencija Weiss Ratings optimistična glede prihodnosti Cardano, saj je že pred tem objavila, da gre za eno najcenejših kripto na trgu, hkrati pa je tudi eden najboljših projektov v tej panogi..

Podobno gostitelj Altcoin Daily in trgovec s kripti Austin Arnold verjame, da je najnovejša posodobitev Goguen Mary na infrastrukturo Cardano “velik razlog za to, da se cena Cardano-a v tem mesecu [februar] dviguje” – in ker se v bližnji prihodnosti pričakuje več nadgradenj, možna cena ADA ima še dovolj prostora za rast.

Cardano Vs Bitcoin: Zaključek

Torej je Bitcoin boljša naložba kot Cardano?

Ko gre za prevlado na trgu, potem Bitcoin proti Cardanu v resnici ni konkurenca. Bitcoin ima na splošno najboljše obete od vseh kovancev na trgu in je v času pisanja tega članka sredi rekordnega bikovega trga. Kot taka se zdi odločitev za nakup Bitcoina leta 2021 očitna odločitev. Toda ali so stvari res tako jasne?

Ni mogoče povedati, kako dolgo bo trajal naraščanje cen Bitcoinov in ob najvišji višini nad 50.000 USD na žeton, je zdaj zelo drag čas za vlaganje v Bitcoin. Po drugi strani Cardano še vedno trguje po manj kot dolarju na žeton. Ima tudi nekaj dokaj pozitivnih napovedi, ki se selijo v leto. Kot takšen se lahko odločitev za nakup družbe Cardano leta 2021 izkaže za boljšo naložbo v smislu donosnosti.

Ko gre za tveganje, je morda malo razlike med Cardanom in Bitcoinom leta 2021, vendar če pogledamo naprej, je BTC verjetno varnejša možnost, saj so se kljub nekaterim kratkoročnim nestanovitnostim cene vseskozi cenili..

Kako vlagati v kriptovalute leta 2021

Upamo, da vam je naša primerjava Bitcoin-a in Cardano-a dala jasnejšo sliko o tem, kaj lahko pričakujete od naložbe v kateri koli žeton. Ne glede na to, ali se odločite za naložbo v Cordano ali nakup Bitcoina leta 2021, boste morali najti zaupanja vredno borzo, ki vam bo omogočila dostop do trga..

Na spletu je na voljo veliko posrednikov in borz, vendar za večino vlagateljev priporočamo eToro. Posrednik ima močno, a hkrati enostavno za uporabo platformo za trgovanje in ponuja dostop do vseh glavnih kriptovalut, pa tudi do drugih finančnih trgov.

Za začetek morate le odpreti račun. Celoten postopek je mogoče zaključiti v nekaj minutah in ko dodate plačilno sredstvo, boste lahko začeli graditi svoj portfelj kripto naložb..

eToro – najboljša platforma za nakup kriptos

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Bitcoin Vs Cardano – Pogosta vprašanja

Naj vlagam v Bitcoin ali Cardano?

Če tehtamo Bitcoin in Cardano, je enostavno domnevati, da bi bil Bitcoin prava pot. Vendar pa bo izbira, ali boste vlagali v Bitcoin ali Cardano, odvisna od nekaj dejavnikov – nenazadnje od vaših trgovinskih ciljev in želje po tveganju. Pričakuje se, da se bosta oba žetona povečala leta 2021, vendar so napovedi v prihodnje na splošno bolj pozitivne za Bitcoin kot dolgoročnejšo naložbo.

Kje lahko kupim Cardano leta 2021?

Če želite vlagati v Cardano – ali katero koli drugo kriptovaluto – boste to morali storiti prek borze ali posredniške storitve. EToro priporočamo najbolj naključnim vlagateljem, saj platforma ponuja veliko analitike in orodij za trgovanje, ne da bi bila preveč zapletena za nove na kripto trgu..

Je Cardano boljši od Bitcoina?

Primerjava Cardano in Bitcoina je nekoliko zaman, saj so bile kriptovalute postavljene z različnimi cilji. Glede naložbenih priložnosti pa si je vredno prebrati naš vodnik, da ugotovite, katera najbolje ustreza vašim zahtevam portfelja.

V kateri kripto bi moral vlagati leta 2021?

Če nameravate vlagati v kriptovalute leta 2021, imate na voljo veliko možnosti. Za nove na trgu je lažje vlagati v Bitcoin, Ethereum ali Litecoin, saj so to nekateri bolj znani žetoni in na voljo je veliko informacij. Če pa z veseljem prevzamete večje tveganje, bi lahko pri nekaterih manj znanih altcoinih obstajalo več možnosti za rast..

Kje lahko kupim Bitcoin?

Če želite kupiti Bitcoin leta 2021, boste našli veliko borz in posrednikov, ki vam bodo pomagali. Eden od vodilnih na trgu je eToro. Če iščete preprost način za dostop do kriptomarketov, potem morate le nastaviti račun in začeti delovati. Poleg možnosti trgovanja ima eToro tudi veliko informacij in analitičnih orodij za lažji začetek.

Bitcoin Vs. Druge kriptovalute

  • Bitcoin proti Ethereumu
  • Bitcoin proti valovanju
  • Bitcoin proti Bitcoin Cashu
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin proti Binance Coin
  • 10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me