Dash še vedno upravičena naložba za leto 2019?

Dash je bil prvotno predstavljen januarja 2014 pod imenom “Xcoin” z digitalnim žetonom XCO, vendar je drugo ime to ime že uporabljalo.

Nato je bil preimenovan v „Darkcoin“, vendar to ni pomagalo pri podobi kovanca, zlasti ker je bila njegova glavna pozornost zasebnost.

Imelo je celo oznako „Bitcoinov nesramni bratranec’Wired UK. V poskusu odprave te težave s sliko se je Darkcoin končno preimenoval v “Dash”, kombinacija “digital “in„ cpepel

Dash je v bistvu transakcijski kovanec in se osredotoča na dve glavni področji; hitrost transakcij in zasebnost.

Kot organizacija si močno prizadevajo za množično posvojitev, zlasti v državah v razvoju in trgovcih. V nekem smislu poskušam konkurirati PayPalu.

Se želite naučiti, kako trgovati s kriptovalutami kot profesionalci? Vzemi naše tečaj kriptovalut!

Kaj poskuša doseči Dash?

Dash v bistvu poskuša postati boljša različica Bitcoina in postati primarni kovanec za vsakodnevne transakcije in je bil ustvarjen z vilicami verige Litecoin, ki je bila prvotno vilica Bitcoina.

Do avgusta 2017 je bilo ocenjeno, da je približno 300 organizacij po vsem svetu sprejelo plačilo v Dashu. Morda najbolj znano je Applov App Store.

Od leta 2019 se zdaj ocenjuje, da toliko kot 4.800 podjetij sprejme Črtica.

Njegov cilj je premagati številna vprašanja Bitcoina, zlasti upravljanje, hitrost in soglasje.

Kako deluje Dash?

pomišljaj kovanec

Dash uporablja algoritem dokazov o delu, ki je podoben Litecoinu in Bitcoinu, zlasti pri tem, kako deluje rudarstvo. Dash je bil ustvarjen tako, da do 2300 bo zaloga omejena Črtica.

Prav tako gre skozi postopek prepolovitve, podoben Bitcoinu, vendar pa namesto da bi blokadne nagrade vsako leto zmanjšale za 50%, Črtica vsako leto zmanjša nagrade blokov za 7%.

Črtica ima tudi 2,5-minutni interval bloka in velikost bloka 2 MB, čeprav se bo to v prihodnosti morda povečalo na 400 MB. Če se to zgodi, bo Dash znatno pospešil transakcije.

Glavna značilnost Dash-a je, da lahko uporabniki pošiljajo transakcije anonimno ali takoj.

Te funkcije so InstantSend za hitro pošiljanje transakcij in PrivateSend za anonimno pošiljanje transakcij.

Poleg tega ni toliko posebnega, kako deluje Dash.

Kljub temu je bil Dashov sistem okrepljen, da prepreči 51% napadov.

V 51% je najdaljša veriga pravilna sprememba in subjekt z večinsko hitrostjo razpršitve lahko na skrivaj ustvari verigo, daljšo od prvotne verige, in jo objavi.

Če se to zgodi, bodo lahko podvojili in preprečili transakcije na različne naslove.

Dash je premagal 51% napadov z ustvarjanjem mreže masternode ali “Long Living Masternode Quorum” (LLMQ) in “chainlocks”.

Chainlocks omrežju preprečuje napade z uporabo pravila »prvi videz«, ki je za vsak nov blok v omrežju naključno izbran kvorum masternod zadolžen za podpis prvega bloka, ki ga vidi vsak posebej.

Če 60% sklepčnosti vidi isti blok, se celotnemu omrežju pošlje sporočilo, da ne sprejme nobenega bloka, ki se razlikuje od podpisanega.

Poleg tega lahko Dash z masternodami, ki jih je približno 3.400, zdaj lahko takoj potrdi transakcije in Dash-ova blok-veriga je lahko ena najvarnejših danes na voljo.

Za napad na Črtica blockchain bi bil še dražji od napada Bitcoin blockchain.

Dash ima tudi nagrado 100.000 USD za vse, ki lahko vdrejo v funkcijo PrivateSend. Do zdaj tega še ni uspelo nikomur.

Več o tem, kako deluje Dash, lahko izveste tako, da preberete bel papir.

Je Dash original DAO?

Dash trdi, da je prva decentralizirana avtonomna organizacija (DAO), dve leti pred Ethereumom, ki je najbolj znan DAO.

DAO deluje tako, da dobiček iz 10-odstotnega rudarjenja izkorišča in vnese v sklad. Denar v tem skladu se lahko nato uporabi za financiranje projektov, ki jih odobrijo masternode.

Ekipa za Dashom

ekipa je ustvarila pomišljaj

Evan Duffield je glavni lik za Dashom in je ustanovil kovanec. Ima izkušnje s kodiranjem in financami, odlična kombinacija za kriptovalute.

Programiral je od svojega 15. leta in se z Bitcoinom začel zanimati že zgodaj.

Duffield je želel eksperimentirati z Bitcoinom, vendar je ugotovil, da bi bilo to preveč nevarno, zato se je odločil izumiti svoj kovanec, ki bi mu to omogočil.

Leta 2017 je Duffield odstopil s položaja izvršnega direktorja projekta Dash Core, nasledil pa ga je Ryan Taylor.

Kako dobro se je odrezal Dash?

V času pisanja po besedah CoinMarketCap, Dash ima tržna kapitalizacija 849.475.178 USD in krožna ponudba 8.981.092 žetonov.

Najvišja tržna kapitalizacija, ki jo je Dash doslej dosegel, je bila decembra 2017 približno 11 milijard USD, z enim kovancem, ki stane skoraj 1500 dolarjev.

Še preden je Dash marca 2017 dosegel vrh proti Bitcoinu, je en kovanec Dash stal več kot 0,1 Bitcoin. Medtem ko se je to zgodilo, Dash za ameriški dolar ni tako narasel.

Odkar je dosegel najvišjo tržno oceno, je Dash razmeroma stabilen.

Nekateri pravijo, da je Dash precenjen, saj bi moral biti kovanec, ki se uporablja zgolj za transakcije in nič več. Ne ponuja pametnih pogodb ali česar koli posebej unikatnega, kot so pametne pogodbe ali dApps.

Kljub temu je Dash še vedno uspel vzpostaviti številna partnerstva, ki so povečala svojo prisotnost po vsem svetu, kasneje pa bi lahko dodali tudi pametno pogodbeno plast.

Črtica je precej uspešno potisnil svojo kriptovaluto v regije, kjer vladajo pretresi, kjer lahko deluje kot alternativa valuti v regiji, ki je lahko nestabilna.

V Latinski Ameriki je Dash postal še posebej priljubljen. Pred kratkim je bil Dash dodan za plačilo parkiranja v a Venezuelski nakupovalni center.

Venezuela je ključni primer tega zaradi gospodarske krize, ki se tam pojavlja v zadnjih nekaj letih.

Črtica je bil zelo aktiven tudi v Afriki, izobraževanje celine o kriptovalutah in bančništvo nebankov.

So morda najhitrejša kriptovaluta, ki se pojavlja v regijah v razvoju, in to ji lahko pomaga pospešiti množično sprejemanje v primerjavi z drugimi kriptovalutami.

Da pa bi pospešili posvojitev, je zelo verjetno, da bo več ljudi moralo imeti pametne telefone, ki lahko gostijo virtualne denarnice.

Kot sprejema več trgovcev Črtica, verjetno se bo vrednost povečala.

Ali se v Dash splača vlagati?

vlaganje v pomišljaj

Če v Dashu vidite pozitivne strani, potem je v Dash vredno vlagati.

Čeprav ne ponuja veliko v smislu orodij ali platforme za razvijalce, je privlačen za tiste, ki preprosto želijo kriptovaluto, ki dobro deluje pri plačilih.

Zaradi tega je Dash v neposredni konkurenci z bitcoini.

Verjetno Dash počne kaj boljšega od Bitcoina, kot so hitrosti transakcij in morda varnost. Če je to za vas pomembno, je Dash morda privlačen.

Vendar Dash nima obsega in nestanovitnosti, ki ju ima Bitcoin, zato je morda težje ustvariti dobiček od trgovanja z njim.

Ali ima Dash kakšno napako?

Črtica mora ubraniti konkurenco tekmecev za kovance zasebnosti Monero in Zcash kot tudi številni drugi kovanci, ki se borijo za to, da so kovanec številka ena za zasebnost.

Nekateri trdijo, da Dash v resnici ni tako zaseben v primerjavi s tekmeci in če res želi tekmovati na tem področju, mora narediti več.

Kot kovanec zasebnosti je zaskrbljujoča tudi državna ureditev.

Večini vlad ni všeč ideja, da bi lahko ljudje anonimno pošiljali denar, saj je to lahko način pranja denarja iz nezakonitih dejavnosti.

Črtica nima razvojnih lastnosti, kar je za nekatere mogoče razumeti kot minus. Kriptovalute, kot je Ethereum, ki vključuje takšne funkcije, so uspele pospešiti posvojitev.

Druga težava, ki bi lahko za nekatere predstavljala težavo, je, ali je Dash resnično decentraliziran ali ne. Zaradi mreže masternode je odločanje v tej skupini bolj povezano.

Ljudje so bolj dvomljivi, da imajo masternode to moč dlje časa in se ne sme prenesti na druge, ki so vključeni v Dash.

Ob izdaji Dash-a je prišlo tudi do polemike, ker sta bila v prvih dveh dneh izkopana 2 milijona žetonov Dash, kar je ustanoviteljem prineslo veliko denarja..

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • Črtica ima 15. največjo tržno kapitalizacijo. Skupno 849.475.178 USD od avgusta 2019.
  • 4.800 trgovcev sprejme Črtica. Dash v nekem smislu tekmuje s PayPal.
  • 51% napadov je težko izvesti. To je posledica Dashnove mreže masternode in verižnih ključavnic.
  • Črtica je zelo aktiven v državah v razvoju. Zlasti v državah, ki se soočajo z gospodarsko krizo.

Naučite se trgovati z Dash z našim tečajem kriptovalut

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me