Decentralizirane finance – kaj je DeFi v kriptovaluti?

Decentralizirano financiranje je mogoče opredeliti v smislu preoblikovanja običajnega in centraliziranega finančnega sistema v skupni enakovredni sistem, ki ga podpira decentralizirana tehnologija veriženja blokov, kot sta Bitcoin ali Ethereum. Tudi decentralizirano financiranje, znano tudi kot DeFi, praktično opravlja funkcije in daje posojila kripto kovancem. Decentralizirano financiranje je sestavni del konvencij in denarnih instrumentov, ki podpirajo finančne potrebe kriptovalut na splošno.

Pomen DeFi lahko razumemo z dejstvom, da je skupna vrednost, zaklenjena v DeFi v skladu z DefiPulse je več kot 25,15 milijarde USD. Blockchain tehnologija je aktivni možgan za decentralizirano financiranje. Sčasoma je tisoče novih verig blokov utrlo pot decentralizirani industriji.

Konvencionalni finančni in bančni sistem temelji na centraliziranih okvirih pod neposrednim nadzorom centraliziranih vodstvenih mrež, centraliziranih finančnih institucij, posrednikov in vlade. Nasprotno pa je DeFi ali decentralizirana finančna infrastruktura povezana na verige blokov, posebne programe, ki jih izvajajo decentralizirane platforme, da tvorijo mrežo, ki se lahko prijavi in ​​izključi, da bi sledila katerim koli vladnim pravilom. Sliši se prevara? No, tudi regulatorjem se je to zgodilo, ko se je industrija začela.

Vir: mlsdev.com

Sama infrastruktura verige blokov omogoča uporabnikom, da upravljajo svojo verigo blokov prek verifikacijskih protokolov. Glavni nadzor, da se omogočijo večje spremembe ali celo vdre v verigo blokov, zahteva nadzor vsaj 30% vozlišč. Vozlišča so osnovni stebri, ki podpirajo verigo blokov.

DeFi je razvil finančne sisteme in protokole, ki uporabljajo pametne zasebne pogodbe z uporabo verige blokov. Finančni protokoli DeFi so programirani tako, da delujejo na podlagi razvite kode, ki omogoča, da je na voljo vsem, ki omogočajo medsebojno povezovanje. DeFi ali decentralizirano financiranje je bilo prej znano kot "odprte finance."

Prednosti DeFi v kriptovaluti

Decentralizirano financiranje ima številne prednosti, zaradi katerih je boljše od običajnih in centraliziranih sistemov financiranja. Glavni cilj uporabe DeFi v kriptovalutah je nedvomno povečanje zasebnosti in varnosti v finančnih sistemih.

Z uporabo načel veriženja blokov DeFi ustvarja prilagoditve za zagotavljanje preglednosti sistema, tako da se poveča likvidnost in stabilizirajo možnosti za rast. Cilj uporabe DeFi v kriptovalutah je vzpostaviti uravnotežen gospodarski sistem, ki je bolj dostopen in prijazen do podpore. Razen teh so ključne prednosti decentraliziranega financiranja in DeFi v kriptovaluti lahko naslednje:

1. Učinkovito programiranje

Defi v kriptovaluti bo dokazal večjo programabilnost. Izvajanje finančnih pripomočkov je precej bolj avtomatizirano in uporablja pametne pogodbe. Programabilne kode pomagajo pri ustvarjanju novih digitalnih sredstev.

2. Varnost

Decentralizirano financiranje bo ustvarilo sistem, ki je nekoliko bolj odporen na prevare in kraje. Več zasebnih integracij, ki jih nudi DeFi v okviru verige blokov, bo zagotovilo varne transakcije in druge aplikacije za financiranje, ki bodo bolj pregledne.

3. Priročna izmenjava informacij

DeFi v kriptovaluti olajša izmenjavo informacij. Sinhronizacija vmesnikov in aplikacij z DeFi omogoča razvijalcem, da ustvarijo večjo prilagodljivost in interoperabilnost. DeFi je znan tudi kot "denarni lego" za svojo sestavljivo programsko opremo.

4. Stopnje preglednosti

Visoke stopnje preglednosti, ki jih zagotavljajo DeFi finance, zagotavljajo oddajanje, ki transakcijske dejavnosti deli z drugimi uporabniki na vmesniku. Na ta način protokoli DeFi zagotavljajo vgrajene kode, ki so na voljo vsem. Z uporabo prosojnic, ki jih zagotavljajo te platforme, je mogoče ustvariti zelo ostro analizo.

5. Odprti dostop

DeFi finance ne zahteva dovoljenj. Medtem ko običajni centralizirani finančni sistemi potrebujejo dovoljenja, DeFi v kriptovaluti nima teh obtožb. Vsakdo po vsem svetu s kripto denarnico in internetnim virom ima lahko dostop do platform DeFi, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov.

Pripravljen za potop v Kripto Tržnica?

Decentralizirane aplikacije – aplikacije Ethereum

Večina decentraliziranih aplikacij, imenovanih DeFi Apps, se dejansko izvaja na protokolu Ethereum. Ethereum se je postavil kot drugi največji delničar na trgu kriptovalut in decentralizirane aplikacije (DApp). Ethereum izstopa drugače kot Bitcoin, ker motnje, ki jih zagotavlja Ethereum, predstavljajo lažji razvoj decentralizirane oblike aplikacije, razen preprostejših transakcij. Najbolj kontrastna značilnost Ethereuma je integracija pametne pogodbe.

Pametne pogodbe in DeFi

Pametna pogodba zagotavlja samodejno izvedeno transakcijo za prilagojene potrebe in tako ustvarja prožnejšo platformo. Blockchain omogoča brezhibno vodenje evidenc in varnost pri ustvarjanju in uporabi pametnih pogodb z večjo zasebnostjo kot kdaj koli prej v običajnem finančnem svetu.

Vir: dzone.com

Pametne pogodbe so osnova številnih aplikacij DeFi, ki zagotavljajo vse predvidene značilnosti finančnih potreb decentraliziranih sistemov. Ethereum, ki je največji trg aplikacij DeFi, vpliva na splošno gibanje trga. Z nadgradnjo Ethereum 2.0 lahko nadgradite tudi aplikacije, ki temeljijo na DeFi. Predvideva se, da bo Ethereum 2.0 okrepil aplikacije DeFi z odpravo težav z razširljivostjo Ethereuma.

Priljubljene aplikacije DeFi

Ključne atribute DeFi v kriptovalutah lahko pripišemo sami tehnologiji blockchain, možganom, ki stojijo za decentraliziranimi financami ali DeFi. Aplikacija DeFi vključuje naslednja polarna imena.

Decentralizirane borze ali DEX

Decentralizirane menjalnice ali DEX so nasprotje običajnih borz DeFi. DEX so spletne aplikacije, specializirane za zamenjavo kriptovalut za zamenjavo katere koli vrste valute.

Decentralizirane borze so takšne platforme z več premium funkcijami. DEXs omogoča svojim uporabnikom, da se neposredno povežejo in trgujejo s kripto kovanci in sredstvi brez vpletenosti posrednikov. Izločitev posrednikov naredi izmenjave bolj zasebne, varne in zaupanja vredne, odpravlja pa tudi prevare in kraje..

Stablecoins

Stabilni valut lahko opišemo kot kriptovaluto, ki je zavarovana s konvencionalno valuto. Tehnično ni kriptovaluta; vrednost se izmeri na podlagi rezervne fiat valute, na primer evra ali dolarja. Volatilnost kriptovalut je privedla do nastanka stabilnih kovancev, da bi v svetu DeFi zagotovili stabilne možnosti z uporabo prednosti običajnega trga in protokolov blockchain..

Platforme za posojanje

Platforme za posojanje so razvite tako, da lahko z uporabo pametnih stikov nadomestijo posrednike. Na primer, banke z razvojem takšnih posojilnih platform niso več potrebne.

Zaviti Bitcoin ali WTBC

Zelo koristna aplikacija DeFi je lahko zavita bitcoinov. Zaviti bitkoini so način uporabe Bitcoina v aplikaciji Ethereum, tako da ga je mogoče namestiti neposredno v sistem Defi Ethereum. WBTC lahko uporabnikom ponudi prednosti zaslužka zanimanja za bitcoin.

Napovedovalni trgi

Napovedovalni trgi so praktična platforma za zbiranje ponudb. So napovedovalna omrežja za razlago možnih izidov očitnih dogodkov iz resničnega sveta kot volitve in uporabo informacij za sprejemanje informiranih odločitev o vlaganju. Cilj integriranega sistema DeFi na teh trgih napovedi je odpraviti posrednike in hkrati ponuditi enake funkcije.

Preberite več: 7 napovedi kriptovalut za leto 2021, s katerimi bi se vsi strinjali

Uporaba decentraliziranih financ in DeFi v kriptovalutah:

1. Upravljanje premoženja

DeFi v kriptovalutah vas naredi za upravitelja vaših kriptovalut namesto državne banke vaše države. Kripto denarnice, kot so MetaMask, Gnosis Safe in Argent, vam učinkovito in varno pomagajo z decentraliziranimi aplikacijami, da naredite vse, od nakupa, prodaje in premikanja kripto, da pridobite obresti na svojih računalniških virih..

V prostoru DeFi ste lastnik svojih podatkov: MetaMask na primer shrani vaša gesla in zasebne ključe v šifriranih obrazcih na vašem pripomočku, zato samo pristopite k svojim zapisom in informacijam.

2. DAO

DAO pomeni decentralizirano avtonomno organizacijo. To je omrežje, ki sodeluje, kot kažejo smernice, kodirane na verigi blokov, in odpravlja zahtevo po koncentriranem regulativnem elementu. Nekaj ​​običajnih konvencij v prostoru DeFi, kot sta Maker in Compound, je poslalo DAO, da zbirajo zastave, nadzorujejo denarne dejavnosti in decentralizirano upravo na lokalno območje..

3. Analiza podatkov

Zaradi fenomenalne stopnje preglednosti informacij o transakcijah in organizacijskih ukrepov DeFi ponuja posebne kontaktne točke za razkritje informacij, pregled in reševanje problemov. Razvoj novih aplikacij DeFi je spodbudil izboljšanje različnih aplikacij in nadzornih plošč, na primer DeFi Pulse in Codefi Data, ki strankam pomagajo pri sledenju premoženja v konvencijah DeFi, izračunu tveganj in pregledu donosa in likvidnosti.

4. Orodja za razvoj in kodiranje

Eden od ciljev protokolov DeFi vključuje sestavljivost, kar pomeni, da se lahko različni segmenti okvira nedvomno povezujejo in medsebojno delujejo. Kot je razvidno iz širokega nabora usklajenih aplikacij DeFi, je sestavljiva koda naredila prelomni vpliv na omrežje, v katerem se lokalno območje še naprej širi glede na to, kar so sestavili drugi. Mnogi cikel izboljšanja DeFi primerjajo z delom z lego-ji – pozneje neizprosno znan kot "denarni lego." Večina priljubljenih oblikovalcev blokov, vključno z Ethereumom, je trenutno od pripravljalnih knjižnic Truffle do zbirke API-jev Infura do varnostnih aparatov Diligence pripravljena na izdelavo in pošiljanje aplikacij DeFi s kompletnimi orodnimi in varnostnimi kombinacijami.

5. Igre na srečo

Sestavljivost DeFi-ja je razvijalcem ustvarila možnosti za izdelavo protokolov DeFi, integriranih z več dimenzijami. Igre, ki temeljijo na blokchainu, so zaradi svoje funkcionalne ekonomije in ustvarjalnih modelov postale običajni primer za decentralizirano financiranje.

Na primer, Pool Together je loterija investicijskih skladov, ki jo pregleduje nesreča in ki strankam omogoča, da kupijo vstopnice s shranjevanjem stabilnega valuta DAI, ki se nato združi in posodi posojilom konvencije o sestavljenih valutah za pridobivanje prihodkov..

6. Identiteta

Financiranje DeFi lahko zmanjša pogoje zavarovanja za posameznike, ki nimajo dodatnih sredstev, in pomaga oceniti zanesljivost strank. Vsak, ki ima spletno povezavo, lahko dostopa do aplikacij DeFi, hkrati pa ohranja skrbništvo in nadzor nad svojimi informacijami in viri.

7. Tokenizacija

Tokenizacija je eden od temeljev decentraliziranega financiranja in prednost tehnologije veriženja blokov, kar je možgani DeFi-ja. Žetoni spodbujajo organizacijo in odpirajo vrsto denarnih možnosti. V bistvu govorimo, žeton je računalniški vir, ki je narejen, podan in nadzorovan na verigi blokov. Žetoni naj bi bili varni in takoj prilagodljivi in ​​jih je mogoče prilagoditi s kodo. Žetoni, ki temeljijo na blockchainu, veljajo za varno in napredno možnost za stranke po vsem svetu za dostop, izmenjavo in shranjevanje kriptovalut.

8. Kripto trgi

Aplikacije DeFi podpirajo številne spletne trgovske centre, ki strankam omogočajo splošno trgovanje s predmeti in upravami. Na teh trgih se prodaja vse, od neodvisnih programov za kodiranje do naprednih zbirateljskih predmetov in draguljev, ki jih je mogoče certificirati.

Zaslužek in naložbe v DeFi

Stranke lahko izdelajo programe za izposojo, ki temeljijo na blockchainu, kot je navedeno zgoraj "avtomatizirani prihodek" tako da izplačajo denar in ustvarijo prihodek od predujmov. Na primer pridelava pridelka lahko povzroči precej velike donose na naložbe, vendar z višjimi stopnjami tveganja. Odjemalci menijo, da lahko s posojenim delom DeFi-ja svojim kriptovirom omogočijo nekaj za ustvarjanje in ustvarijo idealne donose.

Ker pa se je DeFi do leta 2020 razširil v veljavi in ​​slavi, so številne aplikacije DeFi, na primer kovanec YAM, spektakularno propadle in tržno kapitalizacijo poslale iz Kmalu od 60 do 0 dolarjev. Drugi projekti DeFi, med njimi Hotdog in Pizza, so se soočili s podobno usodo in številni špekulanti so izgubili veliko denarja.

Prihodnost DeFi

Medtem ko te aplikacije DeFi privlačijo vedno večje število posameznikov, je težko navesti, kakšna je možna prihodnost teh omrežij. Prihodnost DeFi je odvisna od ljudi, ki se jim zdijo dragoceni in zakaj. Mnogi verjamejo, da bi različni protokoli DeFi lahko pritegnili množico novih strank, tako da bi denarne aplikacije naredili bolj celovite in odprte za posameznike, ki se običajno ne lotijo ​​takšnih faz..

Ta denarna novost je nova, raziskovalna in priročna, zlasti glede varnosti ali prilagodljivosti. Ethereum 2.0 bi lahko rešil pomisleke glede vsestranskosti z idejo, znano kot ostrenje, metoda razdelitve skritega nabora podatkov na bolj skromne koščke, ki so bolj razumni za posamezne odjemalce.

Začnite vlagati v kriptovalute z eToro

eToro je najboljša platforma za socialno trgovanje na svetu. EToro je s svojimi dobro razvitimi funkcijami pravi kraj, kjer lahko vlagate v kriptovalute. Preizkusite eToro, da dobite najboljše funkcije za svoje kripto potrebe.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberi več:

Katere so najboljše kriptovalute za trgovanje v letu 2021?

10 drznih napovedi cene Bitcoinov za leto 2021

Napovedi cen Ethereuma 2021-2025

Katerih je 9 najboljših Altcoinov za vlaganje v letu 2021?

Ključne točke

  • Sodobna metoda kripto izmenjave, ki finančnim sistemom omogoča bolj priročno, je zdaj DeFi ali decentralizirano financiranje.
  • Pomen DeFi-ja lahko razumemo z dejstvom, da skupna vrednost, zaklenjena v DeFi-ju po DefiPulse, presega 25,15 milijarde USD.
  • Blockchain ostaja možgani sveta DeFi, od kriptovalut do DEX-a.
  • DeFi ima funkcije, kot so pametne pogodbe, ki zagotavljajo bolj zasebno in prilagojeno uporabniško izkušnjo.
  • Značilnosti decentraliziranih financ so DAO, DEX, tokenizacija, trgovanje, igre na srečo in upravljanje premoženja.
  • Nekatere ključne prednosti DeFi vključujejo učinkovite programske kode, varne in zasebne transakcije. Zagotavlja tudi višje stopnje preglednosti.
  • DeFi ima potencial, da korak za korakom prevzame svetovni finančni trg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me