Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Bitcoin v primerjavi z Ethereumom: katerega bi morali kupiti?

Bitcoin in ethereum sta dve največji kriptovaluti. Toda ali je ETH boljša naložba?

Je Ethereum Bolje kot Bitcoin? Ethereum ima boljšo tehnologijo in ponuja več uporab kot Bitcoin, vendar ima Bitcoin nižjo ponudbo in več tekočine kot ETH.

Kazalo:

Ethereum vs Bitcoin: Kateri je boljši nakup?

Ethereum vs Bitcoin: kritične razlike med obema

Ethereum vs Bitcoin: Kakšna je razlika med obema?

Je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ali naj vlagam v Ethereum ali Bitcoin?

Zaključek Ethereum proti Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ethereum vs Bitcoin: Infographic

Ethereum vs Bitcoin: Kateri je boljši nakup?

Ethereum in Bitcoin sta lahko že v vašem portfelju. Kateri pa ima boljše naložbe naprej?

Če želite hitro in enostavno kupiti Bitcoin ali Ethereum Izmenjava eToro

Ethereum in Bitcoin, dve najboljši kriptovaluti sta bili nosilci portfelja številnih vlagateljev. Tudi laični vlagatelj ve zanje, zato sta morda dve kriptovaluti, o katerih nas najpogosteje sprašujejo prijatelji in študentje trgovske skupnosti. Vprašajo se natančneje: Kaj je glavna razlika med Ethereumom in Bitcoinom? Je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin? Katera je najboljša naložba za naprej? S tem v mislih smo mislili, da bi bilo koristno, da ga razčlenimo z zgodbo o traku Ethereum proti Bitcoin.

V obtoku je več kot 6.000 kriptovalut s skupno tržno kapitalizacijo 337 milijard USD. Toda kljub velikemu izboru vlagateljev na trgu prevladujeta dva kovanca: Bitcoin in Ethereum.

Ethereum vs Bitcoin: kritične razlike med obema

S tržno kapitalizacijo v višini 839,51 milijarde USD je Bitcoin največji kripto v bloku. Ethereum je na drugem mestu. Toda s tržno kapitalizacijo 201,16 milijarde dolarjev še ne bo kmalu ukradel prvega mesta.

Vlagatelji v Bitcoin in Ethereum v zgodnji fazi so ustvarili velik dobiček in oba kovanca sta še vedno priljubljena izbira za špekulante, ki prvič nastopajo. Toda zdaj, ko je začetne zlate mrzlice konec, je vedeti, v kaj vlagate, bolj pomembno kot kdaj koli prej.

Je torej Ethereum boljša naložba kot Bitcoin? Je prepozno vlagati v Bitcoin? Če hkrati vlagate v Bitcoin in Ethereum?

In kar je najpomembneje, kakšna je razlika med Bitcoinom in Ethereumom?

Ugotovite v našem podrobnem vodniku za primerjavo Ethereum in Bitcoin.

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta, ki jo lahko uporabniki pošiljajo brez tretjega posrednika. Bitcoin ni aplikacija ali tehnologija. To je dobesedno denar v digitalni obliki. Prva transakcija se je zgodila leta 2010, ko je računalniški razvijalec Laszlo Hanyecz kupil dve pici Papa John za 10.000 bitcoinov. Po trenutni oceni je teh 10.000 bitcoinov vredno okoli 90 milijonov funtov!

Bitcoin je leta 2008 ustvarila oseba (ali skupina oseb) z psevdonimom Satoshi Nakamoto. Satoshi je želel ustvariti “nezaupljivo” valuto, ki je bila stoodstotno neodvisna. V nekem smislu je bil Bitcoin poskus demokratizacije denarja in ni naključje, da je prvi kovanec izšel leta 2009, samo leto po kreditnem krču.

Finančna kriza leta 2008 je privedla do obtožb, da so banke hudo narobe upravljale denar ljudi, storile široko prevaro in jih vlade nato zaščitile. Ljudje so se počutili razočarane; mnogi še vedno. Bitcoin ponuja alternativno obliko financiranja, ki je ni mogoče nadzorovati ali manipulirati s strani centralne sile.

Za razliko od fiat valut, kot sta funt ali dolar, Bitcoin ne izdaja centralna banka. Namesto tega so ustvarjeni in izdani kot nagrada za postopek, imenovan rudarstvo. Rudarji so ljudje, ki obdelujejo transakcije v verigi blokov, s čimer ustvarijo trajni in 100% varen zapis o vsaki transakciji Bitcoin.

O rudarjih razmišljajte kot o skrbnikih ali decentraliziranih organih, ki pomagajo uveljaviti verodostojnost Bitcoin omrežja. Preprosto povedano, Bitcoin-ovo omrežje blokov je sistem, ki zagotavlja, da je en kovanec vedno enak drugemu, ne glede na to, kam je poslan ali kolikokrat.

Koliko bo Bitcoin vreden v letu 2021 in pozneje?

Rudarji prejemajo Bitcoin po fiksni, a vse manjši stopnji. To je zato, ker je bil algoritem Bitcoin vnaprej programiran za omejitev ponudbe kovancev na 21 milijonov. V zadnjih desetih letih so izkopali približno 18,4 milijona bitcoinov. Ker pa je rudarstvo po vsakem novem kovancu vse težje, strokovnjaki menijo, da bo treba izkopati preostalih 2,6 milijona še 120 let.

Če bi vlagali v Bitcoin?

Kaj je Ethereum?

Ethereum je več kot le digitalni denar. To je tudi odprtokodna veriga blokov za izvajanje transakcij, ki se imenuje decentralizirane digitalne aplikacije (dapps) ali pametne pogodbe.

Pametne pogodbe so 100-odstotno varne, ne zahtevajo nobenega posrednika in lahko kodificirajo, decentralizirajo in trgujejo skoraj z vsem. Vse to zahteva moč in energijo. Za pokritje stroškov mreža Ethereum ustvari žetone, imenovane Ether; to je gorivo, ki poganja pametne pogodbe. Eter je tudi kriptovaluta, ki jo lahko kupujete, prodajate ali trgujete.

Pametna pogodba je lahko tako preprosta kot prodaja rabljenega kolesa ali ustanovitev pobude za zbiranje sredstev, ne da bi šli skozi spletno mesto za množično financiranje. Pametni stiki lahko tudi olajšajo zapletene finančne sporazume, vključno z odobritvami kreditov, nakupi nepremičnin, zavarovalnimi premijami in še veliko več. Z drugimi besedami, "pametne pogodbe" lahko avtomatiziral izredno zapletene transakcije na način, ki je hiter, varen in popolnoma pregleden. Dogovori, ki zdaj trajajo dneve in tedne, da se dokončajo, bi se lahko zgodili v nekaj minutah ali morda celo v trenutku.

In to je le vrh ledene gore. Varna tehnologija veriženja blokov verige Ethereum bi lahko spletno glasovanje postala resnična možnost, ki bi uvedla novo dobo demokratičnega sodelovanja in zastopanja. Prav tako bi lahko revolucioniral zdravstveno in pravno industrijo, logistiko, telekomunikacije, pretočne storitve, izobraževanje, socialne medije in e-trgovino.

Največji oboževalci Ethereuma menijo, da bo ta tehnologija veriženja blokov osnova povsem novega interneta ali tistega, kar strokovnjaki imenujejo Web 3.0. Teoretično bi bil novi splet popolnoma decentraliziran, kar bi uporabnikom omogočilo, da ponovno prevzamejo nadzor nad svojimi informacijami in ustvarijo organsko spletno identiteto..

Ta uporabniku osredotočen pristop bi spodbudil ustvarjanje mrež, kjer ljudje in podjetja razvijajo izdelke in storitve, ki koristijo vsem. Prav tako bi odpravil nekatere bolj problematične prakse velikih tehnologij, ki jih vidimo danes, vključno z rudarjenjem podatkov, cenzuro določenih političnih pogledov in manipulacijo uporabniške izkušnje za ustvarjanje bolj zasvojenih platform. Če pogledamo še drugače, web 2.0 uporabnike obravnava kot potrošnike ali enote; Web 3.0 bi uporabnikom omogočil, da so posamezniki.

Kot lahko vidite, večina vrednosti Ethereuma izhaja iz prihodnjih aplikacij. Toda ali se bo ves ta potencial spremenil v resničnost? No, marsikdo zagotovo misli tako. Ethereum je prejel javno podporo nekaterih pomembnih akterjev na finančnem in tehnološkem področju.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) je svetovna skupnost z več kot 140 voditelji blockchainov, posvojitelji, inovatorji, razvijalci in podjetji z vsega sveta. Med najprestižnejšimi člani so investicijski velikan JP Morgan, banka Santander in British Petroleum (BP) ter tehnološka velikana Microsoft in Intel. EEA pomaga spodbujati prednosti tehnologije veriženja blokov. Dela tudi na izdelavi poslovno pripravljenih različic programske opreme Ethereum.

Če bi vlagali v Ethereum?

Ethereum vs Bitcoin: Kakšna je razlika med obema?

ethereum vs bitcoin

Ethereum in Bitcoin imata sicer veliko podobnosti, vendar sta bila zasnovana za povsem drugačne namene. In razumevanje, kako (in zakaj) se razlikujejo, je nekaj, kar boste morali vedeti, preden boste lahko pravilno izbrali naložbo.

Tukaj je razčlenitev glavne razlike med Bitcoinom in Ethereumom in kaj pomenijo za vas kot vlagatelja.

Dobava

Ethereum je neomejen. Dobava je neprekinjena, čeprav se bo upočasnila, ko bo proizvedeno več kovancev. Bitcoini so omejeni na 21 milijonov. Sčasoma bo ta končna ponudba povečala povpraševanje in povečala vrednost vsakega kovanca.

Uporaba

Bitcoin je digitalni denar, ki ga lahko kadar koli zamenjate. To je tudi digitalno sredstvo z zalogo vrednosti. To pomeni, da ga je mogoče shraniti, pridobiti in trgovati pozneje. Zato mnogi vlagatelji vidijo Bitcoin kot digitalno zlato.

Ethereum je drugačen. Njegova valuta, Ether, je povezana s pametnimi pogodbami in z njo se lahko trguje šele, ko so izpolnjeni določeni vnaprej določeni pogoji.

Na primer, Bitcoin transakcija bi izgledala nekako takole: oseba X pošlje osebi Y 10 BTC (Bitcoinov).

Pametno pogodbo bi lahko napisali na ta način: pošljite osebi Y 10 ETH (Eter) od osebe X, če je stanje X 10 ETH ali več in je datum 01.01.2021.

Na splošno je Bitcoin denar, medtem ko je Eter gorivo, ki poganja omrežje Ethereum. Pravzaprav ga pogosto imenujemo plin.

Hitrost

Ethereum lahko preveri transakcije (ali bloki) v 20 sekundah. Bitcoin traja približno 10 minut, da obdela vsak blok.

Ugled

Bitcoin je star več kot 10 let. To je tista kriptovaluta, o kateri je večina ljudi že slišala. Bitcoin ima uveljavljen sloves in ga zdaj sprejemajo večji trgovci, vključno z Microsoftom, Starbucksom in BMW-jem. Torej, če (ali bolj verjetno, kdaj) kripto preide v glavno točko, ima Bitcoin velike možnosti, da postane izbrana valuta.

Cena

V času pisanja Bitcoin trguje po ceni okoli 45.100 USD na kovanec. Ethereum se giblje pri vrednosti 1757 dolarjev. Torej je za prvi vlagatelje z bolj omejenim bančnim posojilom Ethereum verjetno bolj privlačna možnost.

Tehnologija

Bitcoin in Ethereum blockchains se vedno posodabljajo. Toda strokovnjaki se strinjajo, da je tehnologija Ethereum bolj napredna in robustna. Je hitrejši in provizije za transakcije so cenejše od Bitcoinov. Poleg tega programerji trenutno delajo na veliki nadgradnji, imenovani Ethereum 2.0.

Nova platforma bo poenostavila verigo blokov Ethereuma, povečala varnost uporabnikov in hitrost transakcij ter zmanjšala ovire za vstop, tako da bo omrežje dostopno vsem, ki imajo standardni prenosnik. Zaenkrat še ni uradne objave. Toda napredno testiranje že poteka in programerji so optimistični, da bo platforma v celoti obratovala do konca leta 2020.

Adam Cochran je kripto analitik in nekdanji direktor trženja podjetja Dogecoin. Po njegovem mnenju bo popolnoma funkcionalna platforma 2.0 ustvarila velik nastop na Ethereumu. Po mnenju Cochrana bi to lahko poslalo Etheruemovo ceno “na luno”. Torej, če razmišljate o tem, da bi se potrudili na Ethereumu, je zdaj morda pravi čas.

Je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

je ethereum boljša naložba kot bitcoin

Trenutno je težko reči, ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin. Oba imata zelo različne namene. Ali je eden boljši od drugega, je v veliki meri odvisno od tega, kar iščete, pa tudi od vrste drugih osebnih dejavnikov. Sem spadajo velikost vašega denarja, ne glede na to, ali ste navdušeni nad kratkoročnimi ali dolgoročnimi dobički, in vaša nenaklonjenost tveganju.

Bitcoin je še vedno najbolj prevladujoče sredstvo v kripto prostoru in na precej razdalji. Dobro je uveljavljen in je bil zasnovan tako, da sčasoma pridobiva vrednost. Bitcoin morda ne bo obljubljal velikih donosov v bližnji prihodnosti, vendar je to vrsta naložbe, ki bi jo v svojem portfelju še vedno želeli čez 10 ali 20 let.

Za mnoge vlagatelje dejanska vrednost Ethereuma ni vezana na njegovo pomanjkanje ali trenutne aplikacije. Namesto tega je sedanja (in prihodnja) vrednost Ethereuma neločljivo povezana z njenim potencialom za revolucijo v digitalnem prostoru in načinu poslovanja. Pametne pogodbe Ethereum bi lahko spremenile vse, od hipotekarnih prenosov do načina ustvarjanja in porabe spletnih vsebin. Poleg tega bodo verjetno najbolj vznemirljive prihodnje aplikacije Ethereuma tiste, ki jih še nismo.

Vlagatelji, ki svoj denar vložijo v Ethereum, to storijo v upanju, da bo tehnologija izkoristila svoj polni potencial. In veliko je znakov, da bi se to lahko zgodilo. Poleg velikih podpornikov, kot sta Microsoft in JP Morgan, je tudi mnogi drugi vlagatelji navdušeni nad Ethereumovo tehnologijo.

Ko gre za to, se končna razprava med Bitcoinom in Ethereumom, ko se naložbe, nanaša na profil tveganja vlagatelja. Obe se obljubljata, da bosta dolgo nastopali dobro. Bitcoin je bolj osrednji in stabilnejši od obeh.

Gil Penchina je ameriški vodja podjetja in angelski vlagatelj. Pomagal je več kot 100 tehnološkim zagonskim podjetjem, vključno s PayPal in LinkedIn. Tukaj je, kaj ima povedati o platformi Ethereum: "Zdaj mi je jasno, da je Ethereum nova valuta interneta. Je daleč pred tem, kje je bil Paypal v svojem času, in je za svoje stranke bolj razburljiv kot Paypal kdaj koli prej."

Tale of the Tape: Ethereum Vs. Bitcoin

Leto lansiranja: Ethereum 2015, Bitcoin 2009

Tržna kapitalizacija: Ethereum 201,9B, Bitcoin 840B

Razpoložljivi kovanci: Ethereum 112,4M, Bitcoin 18,5M

52-tedenska rast: Ethereum 250%, Bitcoin 140%

2-letna rast: Ethereum 40%, Bitcoin 70%

3-letna rast: Ethereum 1%, Bitcoin 140%

5-letna rast: Ethereum N / A, Bitcoin 4880%

Ali naj vlagam v Ethereum ali Bitcoin?

Če se še vedno ne morete odločiti med vlaganjem v Ethereum ali Bitcoin, vam tega ni treba!.

Kot ste verjetno že ugotovili, Ethereum ni bil nikoli namenjen zamenjavi Bitcoina. Namesto da bi Bitcoin in Ethereum videli kot neposredna konkurenta, je vredno razmišljati o teh tehnologijah kot o komplementarnih platformah, ki bi lahko podprle zelo različne vidike digitalizirane finančne ekonomije. Z drugimi besedami, prihodnost crypto ni zmagovalec zavzame vso igro; Bitcoin in Ethereum lahko “zmagata”.

Delitev sredstev med različnimi sredstvi se imenuje diverzifikacija. Diverzifikacija je običajna praksa za vse vrste vlagateljev, vključno z upravitelji hedge skladov v višini milijard dolarjev. To je način za zmanjšanje tveganj, ustvarjanje več možnosti za donos in zaščito vašega premoženja pred neugodnimi tržnimi cikli.

Kako boste diverzificirali svoj portfelj, je odvisno od vas. Ena od možnosti je razdelitev sredstev 50/50. Če pa vas Bitcoin bolj navdušuje, se lahko odločite za delitev 70/30 ali obratno, če mislite, da prihodnost pripada Ethereumu.

Zaključek Ethereum proti Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Torej je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ethereum ima veliko prednosti pred Bitcoinom. Je bolj vsestranski, ima boljšo tehnologijo in veliko več resničnih aplikacij.

V primerjavi z Bitcoinom je tudi razmeroma poceni, zaradi česar je veliko bolj dostopen za vlagatelje z manjšim naborom bank. Po trenutnih ocenah lahko kupite približno 30 Ethereuma za ceno enega Bitcoina. Glede na potencial tehnologije in impresiven seznam podpornikov je vlaganje v Ethereum priložnost, da v prihodnosti kupite nizko in prodate visoko..

Toda Bitcoin je tu, da ostane. In čeprav (verjetno) ne bo revolucioniral digitalnega prostora na enak način kot Ethereum, je uveljavljena “blagovna znamka” Bitcoina in vse večje pomanjkanje privlačen predlog za previdnejše vlagatelje, ki bodo dolgoročno gledali.

Na koncu se končna odločitev spusti na vas. Kakšen vlagatelj želite biti? Katera tehnologija vas bolj navdušuje? In ki je trenutno najbolj podcenjena?

Ugotovite odgovor na to vprašanje, zagotovo boste vedeli, ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin!

eToro – najboljša platforma za nakup Kriptos

Zdaj poznate kritične razlike med Ethereumom in Bitcoinom. Če se počutite navdihnjeni za nakup Bitcoin ali Ethereum, ali pa je ta članek podal nekaj dodatnih vpogledov v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem to vedeli eToro ponuja možnost nakupa Crypto sredstev in trgovanja s kovanci do 90+ kriptovalute.

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Bitcoin Vs. Druge kriptovalute

  • Bitcoin proti valovanju
  • Bitcoin proti Bitcoin Cashu
  • Bitcoin proti Cardanu
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin proti Binance Coin
  • 10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov

Ethereum vs Bitcoin Katero bi morali kupiti: Infografika

Bitcoin vs Ethereum infographic

Vam je bil všeč naš članek Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin? Nato nam dajte všeček in ga delite z vsemi, ki se vam zdijo koristni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me