Ethereum vs Cardano: Kateri kripto bi morali kupiti leta 2021

Ta vodnik za primerjavo kriptovalut bo izpostavil vse kritične razlike med Ethereumom in Cardanom in ugotovil, ali se Ethereum ali Cardano splača vlagati in katera od obeh je najboljša naložba za vas.

Finančni svet se je leta 2020 pretresel in mnogi ugledni strokovnjaki iz industrije so bili presenečeni nad tem, kako dobro je trg kriptovalut prebrodil nevihto COVID. Ko se je zamajala vera v tradicionalna gospodarstva, so se številni investicijski skladi in velike korporacije znali vlagati v Ethereum, Bitcoin, Cardano in podobno, da bi se zavarovali pred prihodnjo negotovostjo.

Ta premik ni ostal pri posameznih vlagateljih in obnovljeni apetit po digitalni valuti je privedel do vseh glavnih žetonov, saj se je vse več ljudi leta 2021 odločilo za naložbe v kriptovalute..

Medtem ko je Bitcoin že nekaj let na poti k izbiri, so se tudi mnogi vnaprej razmišljajoči trgovci odločili za naložbe v vodilne altcoine. Dva najbolj opazna sta Ethereum in Cardano. Toda ali bi morali vlagati v Ethereum ali kupiti Cardano leta 2021? Pripravili smo naslednjo primerjavo, da vidimo, kako se vsak žeton meri drug proti drugemu in kako se uvršča na širši kripto trg.

Cardano vs Ethereum: Primerjava med ETH in ADA

Kdor želi vlagati v kriptovalute leta 2021, je morda že določil Ethereum in / ali Cardano za vključitev v svoj portfelj in oba žetona imata velik potencial. Toda ali je ena boljša možnost od druge?

Preden se lotimo kakršne koli analize cen, je pomembno razumeti ključne razlike med obema kriptovalutama. Če želimo natančno primerjati Ethereum in Cardano, potem moramo vedeti, na katere načine učinkovito konkurirajo in na katere načine ponujajo nekaj povsem drugega med seboj.

Cardano Vs Ethereum: Katere so ključne razlike med njimi

Tu so najpomembnejši načini, kako se obe sredstvi razlikujeta:

Ozadje

Ethereum je verjetno druga najbolj znana kriptovaluta za Bitcoinom. Z napovedjo prvega vala kriptovalut druge generacije je Ethereum blockchain presegel ponudbo preprostega plačilnega sistema in predstavil veliko več funkcionalnosti kot prvotne kriptovalute in njihove blokovne verige.

Ethereum, ki je bil ustanovljen julija 2015, poganja njegov izvorni kripto žeton Ether, omogoča pa tudi izmenjavo pametnih pogodb, katerih namen je poenostaviti prenos lastniškega premoženja in sporazume o zaupanju. Platforma Ethereum omogoča tudi razvoj in delovanje programa ĐApps brez vpliva tretjih oseb, njegov lastniški programski jezik pa odpira svet nadaljnjih možnosti.

Zdi se, da se je recept doslej izkazal za uspešnega, Ethereum pa je druga največja kriptovaluta glede na tržno kapitalizacijo. Kot taka odločitev za nakup Ethereuma leta 2021 ni tako tvegana, kot bi bila morda z manj uveljavljenim altcoinom.

Cardano je bil razvit leta 2015 z zelo podobnim ciljem kot Ethereum – to je ponuditi platformo, ki ne bi omogočala le pošiljanja in prejemanja izvorne kriptovalute, temveč bi tudi olajšala pametne pogodbe in razvoj porazdeljenih aplikacij..

Tudi podobnosti med Cardanom in Ethereumom niso naključne. Cardano je dejansko razvil nekdanji soustanovitelj Ethereuma Charles Hoskinson. Vendar ima Cardano pod površjem več pomembnih dosežkov na področju verige Ethereum.

Cardano je prva recenzirana kriptovaluta na svetu, ki jo je pregledalo več uglednih akademskih institucij. Ima tudi edinstveno dvoplastno arhitekturo, eno za obdelavo splošnih transakcij in drugo, ki se ukvarja s pametnimi pogodbami.

Vse to je seveda na papirju zelo impresivno – toda ali je dobra ideja, da Cordano kupite leta 2021? No, ADA je bila dosledno med 5 – 6 kriptovalutami po tržni kapitalizaciji (trenutno okoli 27,5 milijarde USD), zato je ponovno ena izmed varnejših stav v kriptosferi.

Preberite več: Kaj je Cardano? Priročnik za začetnike o Cardanu in nasveti za vlaganje v ADA

Transakcije in hitrost

Poleg njegovega tako rekoč neomejenega potenciala je še ena izstopajočih lastnosti Ethereuma hiter čas ustvarjanja blokov. Bitcoin blockchain traja do 10 minut, da doda nove bloke, medtem ko ima Ethereum pričakovani čas ustvarjanja med 10 in 20 sekundami. Toda ali je to dovolj za nakup Ethereuma leta 2021??

V času pisanja Ethereum še vedno uporablja koncept dokazov o delu. To vključuje računalnike v omrežju, ki med seboj učinkovito tekmujejo za reševanje enačb v zameno za nagrado približno 2 ETH. V tem smislu je Ethereum podoben številnim kriptovalutam prve generacije, razen dejstva, da se zanaša na algoritem rudarjenja ethash in ne na algoritem SHA-256, ki ga uporablja Bitcoin.

Več informacij o konceptu dokazov o delu najdete v naši razlagi kripto rudarjenja, toda vsi, ki želijo vlagati v Ethereum, bi morali vedeti, da je omrežje v postopku prehoda na mehanizem soglasja o dokazih o deležu – kar naj bi okrepilo tako učinkovitost kot varnost.

To je del nadgradnje omrežja Ethereum 2.0 in, čeprav je časovni načrt za dokončanje zamenjave še v dokončanju, bi lahko pomembno vplival na ceno etra.

Ethereum se je bistveno izboljšal glede na hitrost transakcij Bitcoinov, vendar s približno 15-20 transakcijami na sekundo (TPS) to še vedno bledi v primerjavi s Cardano, ki je bil preizkušen na najmanj 257 TPS.

Hitrost Cardano je že precej impresivna, toda z rešitvijo za povečanje Hydra 2, ki je bila uvedena prek obstoječega protokola o dokazovanju vložkov, Charles Hoskinson, izvršni direktor IOHK, družbe, odgovorne za razvoj Cardano (ADA), trdi, da simulacije kažejo, da je omrežje sposobno obdelave več kot enega milijona transakcij na sekundo.

Impresivno zmogljivost seveda omogoča dvoslojni sistem in bi lahko bil dovolj velik razlog za nakup družbe Cardano leta 2021, vendar bi se morali vlagatelji spomniti, da milijon plus TPS, ki ga je predstavil Hoskinson, še ni dejansko realiziran.

Ponudba in povpraševanje

Ključna skrb za vsakogar, ki želi vlagati v Ethereum – ali katero koli drugo kriptovaluto -, bo vedno način upravljanja ponudbe. Navsezadnje je v omrežju mogoče ustvariti katero koli digitalno valuto in ni vezana na nobeno fizično sredstvo, zato mora obstajati protokol za spodbujanje neke vrste pomanjkanja, da se zadrži vrednost.

Trenutno obstaja skupna zgornja meja skupne količine etra, kot velja za Bitcoin. Vendar v skladu s svojimi začetnimi načeli obstaja omejitev, koliko žetonov se sprosti v ekosistem Ethereum na leto.

Razvijalci Ethereuma so že predstavili zamisel o določitvi zgornje meje števila razpoložljivih žetonov, vendar bi morali vlagatelji opozoriti, da ima Ethereum drugačne cilje kot druge kriptovalute, kot je Bitcoin. Ethereum je namenjen kot platforma za decentralizirane storitve in kot taka se veliko ugiba, ali bi omejitev pomagala ali ovirala uspeh na tem področju.

Tako kot pri Ethereumu bo tudi kdo, ki želi vlagati v Cardano, verjetno imel vprašanja glede dobave žetona ADA.

Cardano se od Ethereuma razlikuje po tem, da ima skupno zgornjo mejo ponudbe, podobno kot Bitcoin. V času pisanja je omejitev ponudbe znašala 45.000.000.000. Še več, Cardano ima tudi upadajočo nagrado za delež, ki deluje kot vgrajen deflacijski mehanizem in povečuje potencialno pomanjkanje, kar lahko seveda pozitivno vpliva na cene trgovanja.

Z vidika povpraševanja se morajo tisti, ki razmišljajo o vlaganju v Cardano, zavedati, da se ADA trenutno ne trguje na Coinbase – eni največjih kripto borz – in žeton ni bil v prvem izboru kriptovalut, ki jih podpira Paypal.

Ethereum vs Cardano: Če vlagate v Cardano ali Ethereum?

Odločitev, ali boste leta 2021 vlagali v Ethereum ali kupili Cardano, bo neizogibno odvisna od vaših naložbenih ciljev. Seveda ni razloga, da bi izbrali enega pred drugim, a za primerjavo Cardano in Ethereum obstaja nekaj ključnih metrik in kazalnikov, s katerimi lahko ločimo oba glede na naložbene priložnosti..

Najprej in predvsem napovedi cen kriptovalut običajno temeljijo na tehnični analizi zgodovinskega gibanja cen. Po pregledu tega lahko vidimo napovedi nekaterih vodilnih platform v panogi. Končno, strokovni vpogledi so lahko odličen način zbiranja dodatnih informacij in merjenja splošnega apetita po določeni kriptovaluti.

Ethereum Vs Cardano: Zgodovina cen

Ko pogledamo zgodovino cen Ethereum vs Cardano, vidimo dve zelo različni sliki. Prejšnje gibanje cen nam ne more natančno povedati, katero kriptovaluto naj investiramo v letu 2021, lahko pa nam da priložnost, da oblikujemo bolj realna pričakovanja o potencialu vsakega kovanca.

Ethereum

O gibanju cen Ethereuma v prvih dveh ali dveh letih njegovega obstoja se ni dalo veliko pisati domov. Cene so se zelo malo povišale do januarja 2017, ko se je Ether trgoval okoli 10 USD.

Tako kot pri Bitcoinu v zgodnjih dneh je tudi tu prišlo do zamude, preden so potencial Ethereuma začeli opažati. Vendar se je do januarja 2018 ETH povzpel na rekordnih skoraj 1400 USD. Toda stvari v naslednjih nekaj mesecih niso bile stabilne za ETH in cene so se v nekem trenutku znižale na 85 USD.

Dovolj je reči, da so se stvari še naprej poskakovale za Ethereum in altcoin se je dobro leto dni boril proti oviri 250 USD. Stvari pa so se za ETH začele leta 2020 in v času pisanja tega članka je videti, kot da je dobro prevozila nevihto COVID in dosegla nov rekord v višini 1.773,33 USD.

Cardano

Če želite vlagati v Cardano, se morda že zavedate, da se njegova cenovna pot nekoliko razlikuje od mnogih drugih altcoinov.

ADA je v prvih mesecih življenjskega cikla trgovanja zelo hitro dosegel pariteto z ameriškim dolarjem, januarja 2018 pa je bil najvišji rekord 1,18 dolarja. Vendar je bil val kratkotrajen in Cardano je hitro padel na manj kot 0,10 dolarja na žeton – zaključek leta pri približno 0,03 USD.

Cardano je ostal pokoren in ni dosegel vrh 0,10 USD do poletja 2020 – kmalu po napadu na pandemijo COVID. Zdi se, da je ADA konec leta zavil v kot, saj se je v Cardano naglo vlagalo. Cene so se povzpele za več kot 500%, dokler niso konec januarja 2021 dosegle 0,92 USD.

Ethereum Vs Cardano: Napovedi prihodnjih cen

Kot smo videli, je malo primerjave Ethereum vs Cardano glede prejšnjega gibanja cen. Kako pa se njihova zgodovina navezuje na prihodnje napovedi? Tu si bomo ogledali napovedi nekaterih vrhunskih kripto analitikov.

Ethereum

Na podlagi svoje tehnične analize DigitalCoin napoveduje stalno rast ETH v prihodnjem letu, ob ponovnem zanimanju tistih, ki želijo vlagati v Ethereum. Platforma verjame, da bo Ethereum ohranil impresivno ceno in trgoval precej nad svojim prejšnjim rekordom do konca leta 2021, leto pa bo končal na impresivnih 2.726,19 USD..

grafikon napovedovanja cen ethereuma

TradingBeasts je tudi optimističen glede potenciala ETH, čeprav z bolj umirjeno napovedjo. Platforma verjame, da bo Ethereum ohranil visoko ceno skozi vse leto, vendar se bo leta 2021 nekoliko zaprl pod svojo trenutno trgovalno ceno (1.773,33 USD) in končal na približno 1.624 USD.

Končno, WalletInvestor pade nekje med dvema zgoraj podrobnima napovedoma. Platforma napoveduje dokaj linearno rast za ETH, vendar ima žeton zaključek leta na približno 2100 ameriških dolarjih.

Seveda bodo te napovedi glasba za ušesa vsakogar, ki je mislil vlagati v Ethereum – vendar vedno ne pozabite, da so napovedi učinkovito utemeljeno ugibanje in nikakor niso zagotovljene.

Preberite več: Napovedovanje cen Ethereuma

Cardano

Kdor želi kupiti Cardano leta 2021, težko pričakuje enake številke kot pri ceni ETH, vendar več platform napoveduje znatno rast. WalletInvestor se je povišal cene ADA za približno 50% v celotnem letu 2021, poleti pa se stalno povečeval in decembra zaključil na približno 1,46 USD..

grafikon napovedovanja cen Cardano

TradingBeasts napovedujejo tudi stalno apreciacijo Cardano-a v celotnem letu 2021. Platforma ima žeton, ki ohranja svojo nedavno ceno, preden sledi enakomernemu vzponu navzgor in konča leto za približno 20% glede na trenutno ceno, približno 1,07 USD.

Na ceno žetona morda ne bi pisali ničesar, toda vsi, ki želijo vlagati v Cardano, bi se morali zavedati, da gre predvsem za rast in donos od 20% do 50% bi pomenil zelo uspešen dodatek v vaš portfelj.

Cardano Vs Ethereum: Kaj pravijo strokovnjaki

Mnenja pomembnih strokovnjakov s področja finančne industrije nam lahko veliko povedo o nagnjenosti vlagateljev po določeni kriptovaluti in v nekaterih primerih celo zadoščajo, da same po sebi dvignejo cene.

Vsem, ki želijo v prihodnjih mesecih vlagati v Ethereum, ne bo treba iskati daleč, da bi našli podporo ključnih komentatorjev. Na primer, izvršni direktor Messarija Ryan Selkis je pred kratkim dejal, da je Bitcoin, medtem ko je bila njegova uspešnost impresivna, “Ethereum postal najpomembnejša kripto platforma … tista, ki bi lahko poganjala povsem nov finančni sistem in bolj odprt, odporen internet. “

Simon Dedic, soustanovitelj Blockfyrea in vodilni partner pri Moonrock Capital, je napovedal, da bo Ethereum sčasoma dosegel vrtoglavih 9000 dolarjev na žeton.

Za Cardano je manj jasnih napovedi, vendar je gostitelj in kripto trgovec Altcoin Daily Austin Arnold izrazil svojo podporo zadnji posodobitvi Goguen Mary in jo navedel kot “velik razlog, da se cena Cardano ta mesec dviguje [Februarja] “

Preberite več: Cardano Price Napoved

Cardano Vs Ethereum: Zaključek

Tudi Cardano je boljša naložba kot Ethereum?

Težko se je odločiti za popolnega zmagovalca, če gledamo na Cardano proti Ethereumu kot na naložbeni potencial. Čeprav je Ethereum veliko bolj uveljavljen in z veliko višjo ceno, nam zgodovina kaže, da ni imun na nenaden padec cen.

Tisti, ki želijo vlagati v Cardano, lahko dobijo tudi veliko večji delež – z žetoni, ki trenutno trgujejo po manj kot enem ameriškem dolarju. Na koncu se rast naložb meri v odstotkih in napoveduje se, da bosta oba kovanca dobro poslovala skozi vse leto 2021.

Ne glede na to, ali se boste leta 2021 odločili za naložbo v Cardano ali nakup Ethereuma, je pomembno, da obvladate svoja pričakovanja. Oba kovanca sta doživela nenaden, trajen padec cen, trg kriptovalut pa je znano nestanoviten – čeprav trenutno prehaja iz moči v moč, ni nobenih zagotovil, da bo to trajalo.

Na koncu se končna odločitev spusti na vas. Kakšen vlagatelj želite biti? Katera tehnologija vas bolj navdušuje? In ki je trenutno najbolj podcenjena?

Ugotovite odgovor na to vprašanje, zagotovo boste vedeli, ali je Cardano boljša naložba od Ethereuma!

Kako vlagati v Cardano in Ethereum

Ob predpostavki, da se trgu kriptovalut približujete z realnimi pričakovanji in trdno naložbeno strategijo, bi se lahko izkazalo za donosno vlagati v Ethereum ali kupiti Cardano leta 2021.

Če še nimate trgovinskega računa, boste morali najti zanesljivega posrednika. Priporočamo eToro, saj je eno najbolj uveljavljenih imen na trgu in ponuja obilo orodij tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene trgovce.

Vendar merite Ethereum in Cardano, uporaba platforme z obilico analitičnih orodij, kot je eToro, pa vam omogoča, da držite prst na pulzu in se v realnem času odzivate na gibanje cen.

Zdaj poznate kritične razlike med Cardanom in Ethereumom. Če se počutite navdihnjeni za nakup ADA ali ETH, ali pa je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o vlaganju, boste morda z veseljem vedeli, da eToro ponuja možnost nakupa sredstev Crypto in trgovanja s CFD-ji na do 90+ kriptovalute.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ethereum vs Cardano – Pogosta vprašanja

Kako izbiram med Ethereum in Cardano?

Mnogi potencialni vlagatelji najprej začnejo s primerjavo kriptovalut, da bi se odločili, katere najbolj ustrezajo njihovim ciljem portfelja. Vendar pa primerjava Ethereum in Cardano tvega, da spregledamo eno za drugo, čeprav dejansko oba ponujata veliko priložnosti kot del raznolikega portfelja. Medtem ko je Ethereum morda bolj uveljavljen od obeh, lahko za sorazmerno majhne izdatke dobimo veliko večji delež Cardano.

Kje lahko kupim Cardano leta 2021?

Cardano je po tržni kapitalizaciji redno med najboljšimi kriptovalutami, vendar obstaja nekaj borz – vključno z Coinbase -, ki žetona ne uvrščajo na seznam. Če želite kupiti Cardano leta 2021, priporočamo uporabo eToro. Platforma ne izključuje nobenega od glavnih žetonov in omogoča hiter in enostaven dostop do trgov.

Cardano vs Ethereum – kar je boljša naložba?

Tako Cardano kot Ethereum predstavljata obetavne naložbene priložnosti v letu 2021. Analitiki se glede natančnega gibanja cen razlikujejo, vendar se večina strinja, da bosta ADA in ETH v prihodnjih letih hvaležna..

Katere so najboljše kriptovalute, v katere je treba vlagati leta 2021?

Izbira naložbe v kriptovalute leta 2021 bi se lahko izkazala za zelo pametno potezo, saj naj bi trg eksponentno naraščal. Vendar so obeti za nekatere kovance boljši od drugih. Kovanci, kot so Bitcoin, Ethereum, Cardano in Litecoin, so razmeroma “varne stave”, medtem ko kateri koli kovanec zunaj prvih 10 v smislu tržne omejitve predstavlja bistveno večje tveganje. Kot taki bi jih morali vključiti le kot del raznolikega portfelja.

Katerih 10 kriptovalut bo eksplodiralo leta 2021?

Je Cardano dobra naložba in ali naj vlagam v Cardano?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me