Je Bitcoin dobra naložba?

Bitcoin (BTC) je februarja prestopil velik mejnik, saj se je prvič povzpel nad 58.000 dolarjev. Čeprav je to dobra novica za vlagatelje, je morda začetek močne razprave različnih finančnih organov o tem, kako jo je mogoče urediti.

Nikoli ni bil pravi čas za spremljanje Bitcoina (BTC) in celotne kripto naložbene pokrajine kot leta 2021 in zlasti februarja. V torek, 16. februarja, je kripto valuta zaradi velikega povpraševanja vlagateljev (novincev in strokovnjakov) januarja prebila svoj prejšnji mejnik 40.000 USD in presegla 50.000 USD. V poznih jutranjih urah petka, 21. februarja, je Bitcoin trgoval med 57.500 in 58.000 dolarji. Trenutni rally pomeni, da se je kripto sredstvo v manj kot dveh mesecih več kot podvojilo.

Bitcoin je ustvaril moški, ki je znan pod psevdonimom “Satoshi Nakamoto”, da bi vodil novo obliko valute, ki bi neposredno konkurirala fiat valutam (evro, funt, ameriški dolar, avstralski dolar, novozelandski dolar, južnoafriški rand in Japonski jen) po finančni krizi leta 2008 in padcu stanovanjskega trga leta 2009.

G. Nakamoto je kripto sredstvo ustvaril z namenom, da odpravi posrednika (finančne institucije). Uporablja decentraliziran sistem glavne knjige, ki je znan kot blockchain.

Bitcoin je najbolj priljubljena kriptovaluta in ima največjo tržno kapitalizacijo od februarja 2021 v kripto prostoru, ki presega 1 bilijon dolarjev. Takšne številke so precej osupljive za sredstvo, ki je bilo videti, kot da gre v način izumrtja v času vrhunca pandemije, ki je finančne trge spravila na kolena v mesecu marcu 2020.

Bitcoin (BTC) je takrat doživel ogromno razprodajo vlagateljev, ki je bila po mnenju Paula Vigne iz Wall Street Journal “dvakrat večja od padca delnic”. Očitno je bil padec cene močno zaznan pri borznoposredniških borzah in borzah, saj je sredstvo doživelo 52-tedensko najnižjo vrednost, zlasti v mesecu marcu, ko se je trgovalo za 3.800 USD, pri čemer se je obseg trgovine s sredstvom močno zmanjšal, posledični učinek pa je bil padec njegove tržna kapitalizacija.

Ker je vsak posameznik videl možnost, da bo z Bitcoinom pridobil dobiček, si moramo zapomniti, da tega ne ureja en sam posameznik. Bitcoin uspeva na osnovnih zakonih povpraševanja in ponudbe. Večje kot je povpraševanje po izdelku, višjo ceno bodo morali ljudje zanj plačati. Nižja kot je ponudba izdelka v primeru Bitcoina z zgolj 21 milijoni rudarjenja, višjo ceno so ljudje pripravljeni plačati.

Je zelo nestanovitna (nepredvidljiva), saj se je marca trgovala za 3.800 ameriških dolarjev in se septembra zvišala na 10.596,95 ameriških dolarjev, decembra 2020 prvič dosegla 20.000 dolarjev, januarja 2021 pa je dosegla dodatnih 40.000 dolarjev, februarja istega leta pa presegla 58.000 dolarjev. mejnik.

Preprosto povedano, ljudje kupujejo in prodajajo po kakršni koli ceni, ki jo želijo glede na njihove naložbene cilje. Zaradi tega je Bitcoin privlačen za vlagatelje z visoko rastjo, saj bi naložba v višini 10.000 USD v mesecu septembru 2020 povzročila več kot 400-odstotni dobiček v manj kot 6 mesecih.

Po drugi strani pa kripto ni običajno vlaganje. Kot pravi Danny Cox iz podjetja Hargreaves Lansdown (podjetje za finančne storitve), „kriptovalute lahko ostanejo nišne, izginejo brez sledi, postanejo mainstream ali karkoli vmes. Vsako naložbo je treba obravnavati kot zelo visoko tvegano. “.

Ne upajte na eno digitalno valuto in v tem primeru na Bitcoin; razpršite svoj portfelj, tako da boste tveganja razporedili med vse vaše naložbe.

Bitcoin: Ali bo to dobra naložba v letu 2021?

Če se držimo tega, kar pravijo strokovnjaki, obstaja velika verjetnost, da bo BTC v ne tako oddaljeni prihodnosti vreden več kot trenutna cena trgovanja, zaradi česar bo leta 2021 dobra naložba.

Največje gonilo Bitcoina pred pandemijo so bili njegovi oboževalci, predvsem rastoči vlagatelji, ki so videli možnost, da kripto sredstvo postane nosilec finančne stratosfere. Po pandemiji se je sredstvo trgovalo po ceni (3800 USD), ki je bila na ravni tveganj za začetnike in celo strokovne vlagatelje, ki so videli veliko priložnost, da s kripto zaščito zaščitijo pred drugimi naložbami..

Bitcoin se je od decembra 2020 povečal za več kot 150% in tokrat glavni gonilniki niso nagnjeni k eni sami smeri. Ogromno je prišlo do vlagateljev iz velikih institucij, kot so univerzitetni dotacijski skladi, investicijski skladi in pokojninski sistemi, ki verjamejo, da bo sredstvo tu ostalo..

Novi vlagatelji verjamejo, da bodo finančne oblasti sčasoma našle boljši način regulacije kovancev, tako da bodo prepoznale vse vrzeli in sprejele ustrezne ukrepe za zaščito naložb..

Konec koncev temu ni bilo tako med najboljšim bikovskim tekom leta 2017, ko se je 18. decembra 2017 povzpel na 19.783,21 ameriških dolarjev, preden je med vrhuncem pandemije trpel najnižji nivo. Zanimanje so pokazali le mali vlagatelji, ki so ga podpirali, ker ga ni regulirala nobena centralna vlada in drugi, ki so ga kupili na podlagi Strahu pred pogrešanjem. Zaradi ugibanj o možnosti velikega dobička so nekateri posamezniki vanj vrgli nekaj denarja.

Običajno ljudje odločajo o naložbah na podlagi zaupanja in na denarnem trgu strokovnega svetovalca običajnih korporacij za finančne storitve. JP Morgan že dolgo močno nasprotuje uporabi BTC. Leta 2017 je šef JP Morgan Jamie Dimon v članku The Guardiana z oznako »Bitcoin prevara, ki se bo raznesla«. Investicijska banka in holdinška družba za finančne storitve sta zdaj v svoji sreči podprla digitalno valuto in “meni, da bi lahko imela svetlo prihodnost”.

V finančnem članku BUSINESS INSIDER so investicijski strokovnjaki JP Morgan znova poudarili, da bi se “Bitcoin lahko zbral tudi do 100.000 USD”. Decembra 2020 se je zavarovalniški velikan MassMutual pridružil klubu BTC z naložbo v višini 100 milijonov dolarjev, ki je bila namenjena splošnemu investicijskemu računu njegovega zavarovanja. Zavarovalnica je kripto kupila prek New York Digital Investment Group (NYDIG), kar potrjuje postopno privlačnost in prisotnost kovanca v finančnem svetu. Varstvenik, filantrop in upravitelj hedge skladov Paul Tudor Jones je v drugem četrtletju 2020 Bitcoin kupil kot zaščito pred inflacijo, saj so centralne banke po vsem svetu začele tiskati denar in digitalni kovanec primerjali s trgovino z zlatom v sedemdesetih letih..

Ker jih nobena institucija ne bo regulirala in bodo odprte za vlagatelje, ne glede na to, kje se znajdejo na obrazu, se nihanje cen digitalnega sredstva ne bo ustavilo in tudi njegova nepredvidljivost.

Ali bo Bitcoin še naprej naraščal leta 2021?

Bitcoin postopoma valovi v finančni tok in se bo zbral na podlagi sprejetja pomembnih akterjev v finančni igri, ki verjamejo, da je sodobna valuta prihodnosti. Številni strokovnjaki so se strinjali, da se bo cena valute BTC leta 2021 zvišala zaradi valute institucionalnih in zasebnih vlagateljev.

Največja novica na področju kripto naložb je 1,5 milijarde dolarjev vredna naložba v Bitcoin, ki jo je pripravil Tesla izvršni direktor Elon Musk, ki je bil velik zagovornik uporabe kriptovalut. Tesla je kot družba objavila izjavo, v kateri je ponovila svoje prepričanje v digitalni kovanec, da “gre strankam, da strankam omogočajo plačilo njegovih izdelkov s kriptovaluto”.

Trenutno je bitcoin dobil verodostojno podporo iz več spletnih plačilnih sistemov. Med njimi so priljubljeni PayPal, Cash App in Skrill, ki strankam omogoča, da na svojih računih hranijo, kupujejo in prodajajo kovance.

Še en pomemben igralec v finančnem sektorju VISA je oktobra 2020 sporočil, da namerava vzpostaviti povezavo s kripto borzo Coinbase, da bi ponudil debetne in kreditne kartice, povezane z bitcoini..

Številni vlagatelji se zanašajo na terminske pogodbe, da lahko sprejmejo naložbene odločitve. Ekonomist Robert Shiller verjame v pomen terminskih pogodb in celo predlaga, da je bil “balon leta 2017 morda povezan z dejstvom, da takrat še ni bilo bitcoin terminskih pogodb”. Bitcoin terminske pogodbe in opcije ter skladi, povezani z verigami verig, so daleč daleč, da bi vlagateljem, ki bi se sicer bali nestanovitnosti in misli, da bi izgubili del ali celoten denar, zagotovili ogromno varnost. Futures pomaga vlagateljem ugibati o padanju cen.

Ne zamudite: Zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021

Napoved cene Bitcoinov v letu 2021 in pozneje

JP Morgan, nekdanji nenavadnik, verjame, da bo cena bitcoinov leta 2021 dosegla 100.000 dolarjev.

Vsaka napoved cen, ki jo pripravijo tako posamezniki kot strokovnjaki, BTC najde neverjeten način, da jo preseže, pri čemer mnogi prodajalci ostanejo v prahu, zakaj sem jo prodal? Kot pravi Clem Chambers, »je kovanec nekoč vreden 1 milijon dolarjev ali pa se lahko spusti na normalno raven cen, ki jo mnogi pričakujejo. To je zato, ker na njegovo ceno močno vplivajo osebni FOMO in FOMO podjetja in dokler ta impulz ne mine, nihče ne more zares določiti cene digitalnega sredstva. “.

Avgusta 2020 je Bitcoin dosegel 10.000 ameriških dolarjev in več ljudi je kovanec prodalo z 8.500 dolarji, kar je zagotovilo večino odpora, dokler se ni povzpel na 20.000 dolarjev. Po tej ceni je več vlagateljev menilo, da je na poti velika razprodaja in na njihovo presenečenje je trenutna cena Bitcoina februarja 2021 presegla 57.000 USD.

grafikon cen bitcoinov

Takšen je vsak teden, ko ne vlagate v BTC in druge kovance, kot izgubljena priložnost.

Preberite več: Koliko bo Bitcoin vreden po letu 2021 in pozneje?

Kako vlagam v Bitcoin?

Ko kriptovalute postajajo priljubljene, obstaja več trgovin in borz, kjer lahko vlagate. Na podlagi izkušenj in enostavnosti uporabe, eToro ponuja odlično platformo, kjer lahko kupite Bitcoin.

PRIJAVA je prvi korak pri vzpostavitvi računa v spletu. Poskrbite za verodostojne podatke.

PREVERJANJE RAČUNA je drugi korak v postopku. Za zagotovitev varnosti svojega računa in kot del KYC (Poznavanje vaše stranke) boste morali naložiti vozniško dovoljenje ali potni list) in dokazilo o naslovu, da boste lažje potrdili svojo identiteto.

DEPOZIT FIAT VALUTA je naslednji korak. Po uspešno opravljenem postopku preverjanja lahko sledite navodilom in položite fiatno valuto (USD, GBP in EURO), kar je nujen korak za omogočanje nakupa BTC.

Zadnji korak je NAROČITE SVOJ PRVI BITKOIN. S sredstvi na računu preprosto pojdite na stran »Bitcoin« in vaš prvi nakup je na poti.

Upoštevajte, da lahko Bitcoin kupite le delno, če nimate denarja za nakup 1BTC. Del celote lahko kupite glede na vaše osebne finance ali trenutni naložbeni cilj. Na primer, če je trenutna cena BTC 57.000 USD, lahko kupite 10% kovanca po 5700 USD, kar je 0,1 BTC ali 1% kovanca pri 570 USD, kar je 0,01 BTC.

Torej, ali je Bitcoin dobra naložba? Zaključek

Da, to je dobra naložba. Po navedbah epxertsa bo Bitcoin nadaljeval še nekaj let, saj je najbolj priljubljena kriptovaluta in ima tudi največjo tržno kapitalizacijo. Zbiranje kovanca pomeni, da bo v naslednjih nekaj mesecih, če bo ohranil svoj zagon, ocenjeno na 100.000 USD na kovanec in doseglo približno 2 bilijona USD tržne kapitalizacije.

Omejitve ponudbe, ki jih je njegov ustvarjalec omejil na 21.000.000, so bile zelo pomembne za njegov uspeh.

Velike korporacije, kot je AT&T, Expedia, PayPal, Shopify in Microsoft sprejemajo Bitcoin kot plačila. Ko se več podjetij odpira za dodajanje kripto na svoje plačilne možnosti, ne bo le priljubljeno, temveč bo pridobilo kultni status za njegovo uporabo, tako kot spletne plačilne platforme PayPal, Skrill, Neteller, Cash App in WebMoney ponujajo več možnosti plačil za stranke..

eToro – najboljša platforma za nakup Bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberi več:

10 drznih napovedi cene Bitcoinov za leto 2021

Napoved cene Bitcoinov

5 razlogov, zakaj bi lahko Bitcoin leta 2021 podvojil vaš denar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me