Je Bitcoin še vedno vredna naložba v letu 2018?

Leto 2017 je bilo za bitcoin prelomno, saj smo v začetku leta videli, da se je njegova cena zvišala za več kot 1.000%, do konca leta pa je dosegla 19.000 USD. Ta naraščajoči vzpon je v preteklost potisnil tisto, kar je bilo nekoč obrobno blago, kar je ljudi iz vseh slojev življenja spodbudilo, da se vključijo in izkoristijo precej velike donose.

Zdaj vidimo hedge sklade in celo prvi vlagatelji želijo postati del Bitcoin priložnosti. Vendar pa je sredi govoric, da je mehurček počil in da so se dobri časi končali, postavilo vprašanje Trgovanje Izobraževanje je, je bitcoin v letu 2018 še vedno vredna naložba?

Je zabave konec? Je vlak zapustil postajo? Kateri so vaši razlogi za vlaganje?

Bitcoin vreden

Na splošno obstajata dve vrsti ljudi, ki vlagajo v katero koli obliko kriptovalut. Prvi so tisti, ki na rast takšne valute gledajo kot na prihodnost denarja in prvi korak na poti do decentraliziranega finančnega sistema. Druga vrsta ljudi? Tisti, ki so preprosto v njem, da bi si prislužili nekaj denarja.

Vsi, ki vlagajo v bitcoin, ne spadajo v eno ali drugo kategorijo, vendar se večinoma nagibajo k temu ali onemu načinu. Če spadate v prejšnjo kategorijo, potem obstaja velika verjetnost, da vlagate, ker upate, da boste nekega dne lahko s svojimi bitcoini kupovali na približno enak način, kot lahko danes uporabljate tradicionalno valuto. Verjetno upate, da bo cenil tudi njegovo vrednost, čeprav, če upate, da se bitcoin lahko uporablja kot vsakdanja valuta, ne bo mogel nihati tako močno kot v preteklem letu ali tako.

Glej tudi: 8 razlogov za začetek vlaganja denarja

Pravo vprašanje je, ali je končno dosegel planoto in se bo poravnal pri trenutni ceni ali okoli nje ali če mislite, da se bo dolgoročno še povečala? Če verjamete, da se bo še povečal, bi morali vlagati v vedenje, da boste morali v prihodnjih mesecih in morda celo letih premagati veliko nihanje.

Za tiste, ki preprosto igrajo nekaj denarja, je odgovor veliko preprostejši.

Bitcoin je zelo nestanoviten.

Kot je omenjeno na vrhu članka, se je bitcoin decembra lani povečal na 19.000 ameriških dolarjev, nato pa se je mesec kasneje zmanjšal na približno 11.000 ameriških dolarjev..

Nihanje trga na tej ravni bo vedno ponudilo priložnosti za nekaj resnega zaslužka, vsi znaki pa kažejo na nestanovitnost bitcoina, ki se kmalu ne bo končal.

Če je vaš cilj kratka igra, potem obstaja priložnost v bitcoinu.

Kako se vključite?

Raziskave

raziskave za naložbe v bitcoin

Če ste nov v svetu kriptovalut, bi morale biti raziskave vaše prvo pristanišče. Vlaganje lastnega denarja na podlagi mnenja, ki ste ga slišali od nekoga drugega, nikoli ni dobra ideja, zlasti na tako novem in nestanovitnem trgu, kot je Crypto.

Pridobite si nekaj trdnih informacij, preverite vse kote in se prepričajte, da ste pred vstopom v igro čim bolj obveščeni. Podjetniki, ki vlagajo v bitcoin, kot je Renzo Costarella, so dragoceni viri informacij in njihovo spremljanje v spletu vam bo naredilo veliko dobrega.

Morda vam bo všeč tudi: 9 Morate si ogledati Bitcoin dokumentarce

Ustvarjanje navade raziskovanja in skrbnega pregleda, preden se vključite, vam bo pomagalo pri odločitvah, ki jih boste kasneje sprejeli po cesti. Najprej si oglejte blockchain in se naučite, kako to revolucionira finančni svet.

Oglejte si všečke Ivan na Tech in si oglejte nekaj njegovih videoposnetkov v YouTubu, saj je odličen pri razčlenitvi temeljnih konceptov in zagotavljanju strokovnih pogledov na zadnje novice.

Odprite trgovalni račun

odprt trgovalni račun

Ko pride čas, da se počutite pripravljeni vlagati, si oglejte odprtje računa pri nekom, kot je Coinbase. Ponašate se s čistim uporabniškim vmesnikom in ste znani kot odlična platforma za nove vlagatelje. Tu se lahko prijavite in dobite 10 USD brezplačnega kredita!

Ko začnete uporabljati Coinbase, se prepričajte, da lahko trgujete z izmenjavo Coinbase, ki se imenuje GDAX. GDAX uporabnikom omogoča dostop do grafov in podatkov v realnem času, skupaj z nižjimi provizijami.

Oglejte si tudi različne videoposnetke v YouTubu, ki vam bodo po korakih predstavili, kako kar najbolje izkoristiti različne izmenjave, ki so na prvi pogled videti precej zastrašujoče, vendar jih je enostavno obvladati, ko jih obesite..

Ljudje preberejo tudi: Ali lahko postanete bogati z upoštevanjem teh investicijskih nasvetov?

Pazite, da zaščitite svoje kovance

zaščitite svoje bitcoine

Nazadnje boste morali zavarovati svoje bitcoine. Lahko jih shranite na Coinbase, vendar bi bila boljša možnost, da jih premaknete brez povezave ali celo v denarnico za hladilnik..

Dve bolj priljubljeni možnosti sta Nano Ledger S in Trezor. Oboje vam omogoča, da bitcoine hranite brez povezave in na varnem mestu. Bili so primeri, ko so bile borze vdrte in tisti, ki so imeli te kovance na teh borzah, so izgubili vse, zato je premikanje le-teh lahko nekoliko bolj zamudno, vendar je bolje, da se previdno zmotite.

Zaključek

Kot pri vsaki naložbi obstaja verjetnost, da lahko izgubite vse. To je tveganje, ki ga prinaša kakršna koli naložba, najsi gre za kriptovaluto ali bolj tradicionalne načine. Morate biti na tekočem s trendi in nenehno raziskovati.

Bitcoin je lahko še vedno vredna naložba v letu 2018, ne glede na to, ali ste kratki ali dolgi.

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Vir: www.due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me