Je Litecoin dobra naložba in ali naj vlagam v Litecoin?

Naložbe v Litecoin: Kako začeti

Ali naj vlagam v Litecoin? Je LTC dobra naložba?

Če ste nov v svetu investiranja v Litecoin, se morda sprašujete, ali je Litecoin dobra naložba ali naj vlagam v Litecoin ?. No, razmislimo o vseh povezanih z Litecoinom, ki krožijo po spletu, preden razmislite o naložbi v Ethereum.

V tem članku bomo razpravljali o naložbi Litecoin, da se sami odločite, ali bi morali vlagati v Litecoin ali druge kriptovalute..

Če želite hitro in enostavno kupiti in investirati v Ethereum. s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Kaj je Litecoin?

Litecoin je ena izmed najbolj trgovanih kriptovalut, ki se po tržni kapitalizaciji uvršča na 7. mesto. Litecoin je tudi ena izmed najbolj priljubljenih vilic Bitcoina in pravzaprav eden glavnih konkurentov Bitcoinov.

Tu bi morali to tudi opozoriti Litecoin je bil zgrajen leta 2011 na GitHubu nekdanji uslužbenec Googla Charlie Lee, vendar je njegova finančna zgodovina nastala leta 2013, ko je bila uvedena in popularizirana izboljšana različica Litecoina.

Tako kot druge kriptografije tudi Litecoin deluje kot digitalni sistem enakovrednih plačil in uporabnikom pomaga pri izvrševanju transakcij in izmenjavi blaga čez meje.

Za razliko od centralnih bank ali tradicionalnih plačilnih sistemov, kot je PayPal, Litecoin se zanaša na decentralizirana načela, z vozlišči, ki se širijo po vsem svetu. Ni presenetljivo, da mnogi verjamejo, da zaradi porasta decentraliziranih kriptovalut ne bomo več potrebovali tradicionalnega bančništva.

Ker Litecoinov ne podpirajo vlade ali centralne banke, oblasti Litecoinov ne izdajajo oblasti; namesto tega so minirani.

Upoštevajte, da Litecoin ima omejeno ponudbo 84 milijonov zmanjšati strah ljudi pred prekomerno proizvodnjo in inflacijo.

Podobno kot Bitcoin tudi Litecoin uporablja algoritem soglasja za dokazovanje dela.

Za razliko od Bitcoina pa, Litecoin ima zmanjšan čas ustvarjanja blokov za 2,5 minute v primerjavi s skoraj 10 minutami za Bitcoin.

To olajša transakcije in čas obdelave ter nudi nižje transakcijske provizije. Pravzaprav, kot so navedli razvijalci, Litecoin blockchain je "sposoben obravnavati večji obseg transakcij kot njegov nasprotnik – Bitcoin".

Poleg tega je leta 2017 Litecoin sprejel SegWit, ki kriptosom omogoča, da dodajo več transakcij v blok prek večplastne mrežne zasnove..

Kaj je LTC?

LTC je simbol oznake Litecoin.

Kot je navedeno zgoraj, bo Litecoin proizvedel 84 milijonov Litecoinov, medtem ko ima njegov nasprotnik Bitcoin omejitev 21 milijonov kovancev.

Upoštevajte, da v času pisanja obstajajo 65.982.164 Litecoinov v obtoku.

Uvod v vlaganje Litecoin

Za začetek vlaganja v Litecoin in / ali druge kriptovalute morate najprej registrirajte se na spletu z borzo, ki vam bo omogočila nakup in vlaganje v Litecoin. Borzni posrednik je spletna platforma, ki vam omogoča, da kupujete in prodajate Litecoin ter katero koli drugo kripto valuto, ki so jo navedli.

Ali je Litecoin dobra naložba?

Da, s tržno kapitalizacijo 5.284.797.633 USD, Litecoin je dobra naložba.

Kot je navedeno zgoraj, se v času pisanja enega LTC trguje po ceni 80,02 USD, obseg trgovanja v 24 urah pa 5.195.396.203 USD. Upoštevajte, da se je LTC v zadnjih 24 urah povečal za 5,48%.

grafikon cen litecoin

Litecoin je dobra naložba tudi za tiste, ki ne želijo vlagati v Bitcoin, temveč v druge altcoine. Ne pozabimo, da obstaja veliko podcenjenih altcoinov z različnimi aplikacijami in tehničnimi elementi, ki bi lahko nekega dne prehiteli Bitcoin.

Litecoin – na primer lažji brat in sestra Bitcoin – je na primer štirikrat hitrejši od Bitcoina glede generacije blokov.

Pravzaprav imata Litecoin in Bitcoin še druge razlike, razen časov potrditve transakcije. Litecoin uporablja drugačen algoritem hashtag, zaradi česar je rudarstvo bolj privlačno in manj zahtevno.

Poleg tega je Litecoin bolj prilagodljiv kot Bitcoin in celo Ethereum. BTC lahko obravnava približno 7 transakcij na sekundo (tps), medtem ko Ethereum za zdaj lahko opravi 15 tps. V nasprotju s tem lahko LTC predela 56 žličk tudi v konicah.

Litecoin je tudi bolj privlačen za vlagatelje, ki cenijo njegovo praktično uporabo. Vzemimo na primer nakupe na drobno. Uporabniki raje poslujejo s celimi enotami in ne z delci enote. Zaradi svoje vrednosti pa je BTC pogosto prikazan z decimalkami, kar je lahko psihološko izjemno.

Predstavljajte si, če bi morali kupiti video igro za 100 dolarjev! V času pisanja bi to znašalo 1,29 LTC ali 0,0054 BTC. Kateri je vsak dan lažje sprejeti, se lahko prepričate sami, kajne?!

Bi razmislili o vlaganju v Litecoin LTC?

Kdo naj v svoje portfelje postavi LTC?

Litecoin je zaradi svojega potenciala privlačna naložba za različne vrste vlagateljev, vključno z:

  • Trgovci s kripto dnevi, ki želijo izkoristiti potencialna nihanja cen Litecoin in ukrotiti njegovo nestanovitnost.
  • Dolgoročni vlagatelji, ki verjamejo v prihodnost Litecoina in želijo imeti LTC. Konec koncev vlade z LTC ne morejo manipulirati, zaradi česar je bolj vzdržen v primerjavi s fiatnimi valutami.
  • Navdušenci nad blockchaini, ki verjamejo v prihodnost trgovanja z altcoini, kot tudi zagovorniki Litecoin-ovega rudarskega algoritma Scrypt.

Čeprav nekateri trdijo, da Litecoin glede tehničnih vidikov ne ponuja nič novega, je resnica, da je naložbeni potencial Litecoina več kot impresiven.

Nenazadnje, Naložbe v LTC so tudi velika prednost za tiste, ki to preprosto želijo raznolikost svojih portfeljev za zmanjšanje tveganj in širjenje koristi.

Ali vlaganje v Litecoin tvega?

Čeprav se naložba v Litecoin splača, je naložba v Litecoin lahko tvegana. Ne pozabimo tega vlaganje v Litecoin in kriptovaluto je lahko zelo tvegano glede na nestanovitnost trga.

Na primer, avgusta 2020 je Litecoin dosegel 70 dolarjev in se je v nekaj dneh preselil na 45 dolarjev. Upoštevajte, da lahko ta raven 45 dolarjev zdaj služi kot dno za samozadostnost LTC in tudi kot psihološka ovira za vlagatelje.

Poleg tega lahko tako kot katera koli druga kriptovaluta tudi regulativne spremembe zmanjšajo kripto povpraševanje. Tu moramo omeniti, da so nekatera glavna gospodarstva, kot je Kitajska, uvedla drakonske ukrepe za zmanjšanje sprejemanja kripto.

Zato bi se morali vlagatelji sami odločiti, ali je vlaganje kriptovalut primerno za njihove finančne cilje. Na vas – in samo vi – se odločite, ali ste pripravljeni tvegati in vlagati v LTC.

Če se odločite za naložbo v Litecoin, raziščite profil tveganja in nagrade Litecoin preden vstopite in izstopite iz kakršne koli trgovine. Pri obvladovanju tveganj in dobičku bodite vedno previdni; vedno se osredotočite na dosledne poteze in samodisciplino.

Verjeli ali ne, psihologija trgovanja igra ključno vlogo, da vlagateljem pomaga pri obvladovanju stresa in sprejemanju tveganj.

Koliko bi bil Litecoin vreden?

Čeprav je napovedovanje cen Litecoin špekulativno, na podlagi podatkov o cenah in tehnične analize mnogi trgovci vidijo potencial Litecoina, zlasti kratkoročno.

Pravzaprav kratkoročno, še vedno obstaja pozitivno mnenje do Litecoina, kar bi lahko prispevalo k njegovemu bikovskemu trendu.

Še enkrat omenimo, da se 30. novembra ena LTC trguje po 80,02 USD.

Zanimivo je, da čeprav so kriptokontrole v korelaciji z drugimi sredstvi, je Litecoin nekako povezan z uspešnostjo indeksov širokega trga in drugimi sredstvi, kot na kapital. Torej v primeru močnega taljenja S&Na primer pri P500 bo verjetno prišlo do močne razprodaje Litecoina.

Čeprav pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje uspešnosti, bi se morali ozreti nazaj, vendar bi morali to upoštevati decembra 2017 je Litecoin dosegel rekordnih 360,93 USD. V primerjavi s ceno leta 2018 je bila to 8200-odstotna rast.

Pri analizi preteklih podatkov naj omenimo tudi, da je bilo leto 2019 dobro za Litecoin. Cena LTC se je z 32 dolarjev zvišala na več kot 140 dolarjev in se 31. decembra ustavila pri 42,75 dolarja. Tako so vlagatelji, ki so imeli LTC od začetka do konca leta 2019, ustvarili pomemben dobiček..

Za primerjavo, leto 2020 je bilo za vlagatelje in gospodarstva po vsem svetu dramatičnejše: LTC je 12. marca 2020, tj. Črni četrtek, padel na 30,93 USD..

Od takrat pa, LTC je uspel okrevati po pandemiji koronavirusa.

Pravzaprav, čeprav je Litecoin šel skozi pritisk navzdol, ki ga je povzročil bikovski trg po pandemiji in večje zanimanje za kriptovalute, je bil Litecoin kljub trajajoči pandemiji razmeroma stabilen – vlagatelji so upali, da se bo vožnja z biki nadaljevala.

Številni strokovnjaki dejansko verjamejo, da bo val Bitcoinov pozitivno vplival na Litecoin, vlagatelji pa upajo, da bo BTC letos dosegel nove najvišje točke.

Po navedbah LongForecast lahko LTC v prihodnjih letih doseže 150 USD. Nekatere kripto platforme celo predvidevajo, da bo LTC do leta 2025 dosegel 10.000 USD.

Naj vlagam v Litecoin?

vlagajte v litecoin

Čeprav se sami odločite, ali je Litecoin dobra naložba ali ne, ne pozabimo, da je Litecoin eden najbolj priljubljenih kovancev glede na tržno mejo.

Ne samo to, ampak Litecoin lahko postane orodje prihodnosti spletnih storitev in decentraliziranega financiranja. Ko več spletnih trgovin začne sprejemati kripto, lahko vedno več vlagateljev začne vlagati v Litecoin.

Konec koncev, naraščanje priljubljenosti Litecoina je pogosto odgovor na povpraševanje po LTC. Zakaj? Preprosto zato, ker na kripto trgu vladajo načela povpraševanja in ponudbe!

Zanimivo je, da se številni bogati vlagatelji zatekajo tudi k vlaganju v LTC. Podatki kažejo, da obstaja več kot 283 naslovov Litecoin z več kot milijonom ameriških dolarjev LTC v vsakem. Zvezdnik lige NFL Richard Sherman, na primer, je eden največjih vlagateljev, ki je dejal, da je denar vložil v Litecoin.

Torej, ali mislite tako? Litecoin je dobra naložba?

Koliko naj vlagam v Litecoin?

Če se sprašujete: “Koliko naj zdaj investiram v Litecoin?”, Je tu nekaj malega: nikoli ne vlagajte več, kot lahko izgubite.

Čeprav je glavna mantra v kripto sektorju nakup nizke cene in visoka prodaja, ne pozabite, da je vlaganje v LTC lahko tvegano, zato nikoli ne vlagajte svojih življenjskih prihrankov v LTC ali katero koli drugo sredstvo. Strokovnjaki predlagajo, da v eno trgovino ne vlagate več kot 1% svojih sredstev.

Vedno preučite trg, da določite pravo vstopno in izhodno ceno za vas in sledite kripto novicam, da sprejmete prave naložbene odločitve.

Zanimivo je, da nekateri analitiki trdijo, da ima Litecoin navado voditi Bitcoin v smislu gibanja trga, zato bodite na tekočem s kripto trgom.

Vendar naložba v LTC ne sme biti zapletena. Naložbe v kriptovalute so odprte za vsakogar in v kripto lahko začnete vlagati že s 100 dolarji.

Z LTC se trguje tudi na številnih platformah za kripto trgovanje in ima precej dobro stopnjo sprejemanja v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi. Na primer, z eToro je enostavno začeti kupovati in trgovati z LTC, pa tudi z več kot 90+ kripto pari.

Ali je Litecoin dobra naložba in ali naj vlagam v Litecoin ?:

Ključne točke

  • Litecoin je ena izmed najbolj priljubljenih vilic Bitcoina. Njegov glavni cilj je bil zmanjšati čas potrditve bloka z 10 na 2,5 minute.
  • Na podlagi tehničnih kazalcev in preteklih podatkov ima Litecoin resničen potencial za rast in posvojitev. Ni presenetljivo, da Litecoin ostaja ena izmed desetih najboljših kriptovalut na svetu in trenutno zaseda 7. mesto po tržni omejitvi.
  • V času pisanja LTC trguje po ceni 80,02 USD in ima tržno kapitalizacijo 5.284.797.633 USD, kot poroča CoinMarketCap.
  • Mnogi verjamejo, da bo Litecoin še naprej srebro do zlata Bitcoin in trdijo, da se bo Litecoin v prihodnjih letih povečal.

Litecoin je ena izmed najbolj uveljavljenih kriptovalut v finančnem sektorju, zato vas bo navdušilo, da začnemo vlagati v LTC, saj ponujamo v podjetju Trading Education različne tečaje trgovanja, ki vam pomagajo razumeti trg kriptovalut..

Poleg tega, eToro vam omogoča, da kupujete kripto in trgujete s CFD-ji do 90+ parov.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute tako za trgovce kot za vlagatelje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Če vam je bil naš članek všeč Ali je Litecoin dobra naložba in ali bi moral vlagati v Litecoin? prosim, razširite besedo in jo delite z vsemi, ki bi jih zanimalo vlaganje v kriptovalute.

Pogosta vprašanja

Ali je vredno vlagati v LTC?

Da, vredno je vlagati v LTC. Litecoin je že večkrat dokazal, da je vredna naložba. Glede na različne tehnične signale in osnove mnogi strokovnjaki verjamejo, da bo Litecoin vstopil v hiter trend, zaradi česar je vlaganje v Litecoin več kot vredno.

Ali je pametno vlagati v Litecoin?

Da, pametno je vlagati v Litecoin. Glede na tehnološki potencial Litecoina in znaten donosnost naložbe, ki bi jo lahko ustvaril Litecoin, je izpostavljenost naložbam v LTC lahko pametna in tudi donosna. Hkrati ne podcenjujte nestanovitnosti kripto trga in vedno nadaljujte previdno.

Bi bil Litecoin lahko boljša naložba kot Bitcoin?

Čeprav se Litecoin pogosto primerja z Bitcoinom, saj sta obe kriptofoni tesno povezani in sta vplivali drug na drugega, je naložba v Litecoin v tehničnem smislu lahko boljša naložba. Preprosto zato, ker bodo transakcije LTC potrjene štirikrat hitreje kot tiste, ki vključujejo BTC, kar pomeni tudi nižje provizije za nakup in prodajo LTC. Kljub temu je Bitcoin še vedno najbolj priljubljen in z njimi trguje kovanec glede na tržno omejitev – Bitcoin je na 1. mestu v kripto sektorju in ima tržno kapitalizacijo 346.244.653.427 USD.

Kam vlagati v Litecoin?

Čeprav je Litecoin lahko dostopen, je najbolje začeti vlagati v LTC prek eToro. Borza eToro vlagateljem omogoča, da kupujejo in prodajajo kripto in trgujejo CDF do 90+ parov kriptovalut brez provizij ali provizij..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me