Kaj bo spodbudilo ceno EOS-a leta 2021?

Analitični vodnik za naložbe v EOS v letu 2021

Kam bo šla cena EOS leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno EOS leta 2021? Kripto vlagatelji so se vedno spraševali: kaj vpliva na ceno EOS?

EOS je bil na radarju številnih vlagateljev, saj se je okoli altcoina in njegove platforme EOS.IO nenehno oglašalo. Buzz se je začel z začetno ponudbo kovancev EOS. Prva ICO je trajala skoraj eno leto, kar je eno najdaljših v panogi. Ne samo, da je bila najdaljša, ampak je tudi dosegla rekord 4 milijarde dolarjev. Ta izjemna zmogljivost ICO je skoraj v trenutku postavila EOS pod žaromete.

Pomembno vprašanje, ki ga je treba razmisliti, je, ali je EOS izpolnil svoj ugled ali ne. Je EOS dobra naložba? Čeprav je težko najti natančnega odgovora na to vprašanje, je treba na en način opredeliti gonilnike cene EOS.

Kateri so gonilniki cene EOS?

Trije dejavniki, ki določajo ceno EOS, so:

 • Razvoj omrežja
 • Trg kriptovalut
 • Povečano posvojitev

Zakaj EOS?

Platforma EOSIO je odprtokodni protokol naslednje generacije. Vizija je zgraditi decentralizirano verigo blokov z bliskovito hitro hitrostjo obdelave transakcij in praktično brez provizije za transakcijo. Poudarek platforme so pametne pogodbe, ki bodo omogočile izdajo decentraliziranih aplikacij.

Ker se svet hitro premika k digitalizaciji, si kriptovalute prizadevajo zagotoviti hitrost in gibčnost uporabnikom, vendar jim to ni uspelo veliko. EOS je cilj dvignil na naslednjo raven, saj želi omogočiti milijon transakcij na sekundo. Če se to zgodi, lahko to močno spodbudi kriptovalutno industrijo. EOS si prav tako prizadeva povečati uporabnost pametnih pogodb tako, da ponuja glavne funkcije, ki so vgrajene v njegovo platformo, kar ne bi samo povečalo hitrosti, temveč tudi olajšalo.

EOS ima veliko podobnosti s kraljico kriptovalut Ethereum in ne samo, da je vključil nekatere značilnosti kraljice, temveč se je osredotočil tudi na vrzeli, ki jih ima Ethereum. Zaradi tega je bil EOS imenovan “Ethereum morilec” vodilnega razvijalca Daniela Larimarja. Larimarja so navedli tudi, da je dejal, da ima EOS najmočnejšo, a doslej infrastrukturo za decentralizirane aplikacije.

Glavna razlika med Ethereumom in EOS je mehanizem soglasja. Ethereum uporablja dokaz o vložku (PoS), medtem ko ima EOS vzpostavljen mehanizem delegiranega dokaza o vložku (DPoS). DPoS omogoča EOS-u, da prihrani čas, saj običajno rudarjenje ni potrebno. EOS je učinkovitejši pri obdelavi transakcij. Ethereum lahko v sekundi obdela 15 transakcij, pri katerih EOS obdela ogromnih 1000 preusmeritev na sekundo, cilj pa je še višji, za 1 milijon. Zato je EOS zelo razširljiv. Rudarji ali natančneje validatorji niso izbrani zaradi števila žetonov, ki jih imajo, temveč po bolj demokratičnem postopku.

Kaj ločuje EOS?

Na EOS lahko mislimo kot na zelo ambiciozno kriptovaluto. EOS je bil predstavljen 18. januarja 2018 in je trenutno v fazi razvoja. Izjemna pozornost in podpora, ki jo je EOS zbral v kratkem času. To bi lahko bil tudi znak za hype, ki ga EOS lahko ustvari, ko je popolnoma razvit.

EOS v bistvu deluje kot vse kriptovalute kot plačilni sistem. Po navedbah CoinList, EOS je pri obdelavi transakcij presegel glavne kreditne kartice, kot je Visa. Tudi EOS ima veliko podobnosti z Ethereumom, čeprav EOS stvari postavlja na drugačno raven.

EOS je sposoben obdelati veliko število transakcij tudi brez dodatnih stroškov. To dosežemo z edinstvenim mehanizmom, podobnim mehanizmu Ethereuma. Proizvajalce blokov plačuje blockchain, zato so odpravljene vse dodatne pristojbine. Druga značilnost, ki pomaga ogrodju pri ohranjanju ravnovesja, je stopnja inflacije.

V bloku EOS sta dosledno ustvarjena dva kvadrata. Toda samo en proizvajalec blokov lahko na enem mestu naredi blok. Te omejitve zagotavljajo, da platforma deluje na idealni ravni. Proizvajalec blokov, ki v določenem časovnem obdobju ne dostavi nobenega bloka, je na kratko odstranjen iz omrežja, da se zagotovi učinkovitost.

Omrežje EOS lahko organizacije uporabljajo tudi za pridobivanje ali shranjevanje podatkov. Na voljo ima tudi funkcije za shranjevanje in gostovanje strežnikov, kar bi zagotovo pripomoglo k uporabnosti in izdelavi decentraliziranih aplikacij.

Ker je eden od ciljev EOS povečati sprejetje tehnologije veriženja blokov, ima mreža EOS tudi dobro enostavnost uporabe. Platforma je uporabniku prijazna in razmeroma enostavnejša.

Kateri so gonilniki cene EOS?

Napovedovanje cen kriptovalut je zelo kočljiv posel. Pogosto je v igri malo dejavnikov, pač pa množica dejavnikov. Težko je razlikovati in analizirati, kateri dejavniki so bolj pomembni. Ker pa je napoved cen za vlagatelje izrednega pomena, je tukaj naše stališče o glavnih dejavnikih, ki igrajo vlogo pri določanju cene EOS.

3 dejavniki, ki spodbujajo EOS Cena:

Faktor 1: Razvoj omrežja

Koncept mreže EOS je marsikoga zvabil k sebi. To je eden od razlogov, zakaj je bil altcoin tako uspešen pri svoji začetni ponudbi kovancev. Stvari, za katere si EOS prizadeva doseči privlačnost mnogih ljudi. Vendar mreža še ni popolnoma razvita. Čeprav je EOS nekaj svojih obljub izpolnil z veliko razširljivostjo in skoraj brez stroškov, še ni jasno, koliko vseh obljub bo EOS dejansko izpolnil.

Faktor 2: trg kriptovalut

Na katerem koli trgu se cene določijo tam, kjer se srečata ponudba in povpraševanje. Povečana ponudba znižuje cene, medtem ko povečano povpraševanje dviguje cene, Economics 101. Toda trg kriptovalut je nekoliko unikaten; ponavadi imajo kriptovalute težko omejeno ponudbo. Ponudba torej nima odločilne vloge pri določanju cen. To pušča povpraševanje. Povpraševanje po kriptovaluti je najpomembnejši dejavnik pri določanju cen, saj je vrednost kriptovalute v zaznavanju potrošnika. Kriptovalute postajajo vse bolj sprejete. To bo seveda povečalo vrednost kriptovalut.

Na trgu kriptovalut Bitcoin igra veliko vlogo. Kot kralj kriptovalut Bitcoin v veliki meri vpliva na cene drugih kriptovalut. Kot je bila industrija priča razcvetu leta 2017, kriptovalute ponavadi sledijo Bitcoinom. EOS ima korelacijski koeficient 0,83 z Bitcoinom. To pomeni, da bodo kakršne koli spremembe vrednosti Bitcoina močno vplivale na ceno EOS.

Tabela korelacije cen Bitcoinov in EOS

Slika 1: Bitcoin & Korelacija cen EOS avtorja Napovednik kovancev.

EOS se sooča tudi z močno konkurenco kraljice kriptovalut Ethereum. Ta konkurenca ogroža cene EOS, saj je Ethereum eden izmed prvotnih kovancev in ima trdno moč na trgu. Samo čas bo pokazal, ali lahko EOS premaga kraljico ali bo podlegel njeni moči.

Faktor 3: večja posvojitev

Vizija EOS-a je omogočiti tehnologijo blockchain dostopno vsem in povečati enostavnost uporabe. Glede na to je bil EOS zasnovan in je trenutno v fazi oblikovanja za množično sprejemanje. Razširljivost EOS-a je ena od njegovih značilnosti, saj si EOS prizadeva, da bi v eni sekundi obdelali milijon transakcij.

EOS je primeren za digitalno plačilno platformo. Prizadeva si tudi spodbuditi uporabo tehnologije veriženja blokov prek pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij. Opazili smo tudi povečanje sprejema kriptovalut in ko se EOS približuje uresničevanju svoje vizije, lahko opazimo tudi povečanje sprejetja kriptovalut. S povečanim sprejetjem bi se zaznana vrednost kovanca povečala, kar bi povečalo njegove cene.

Ste razmišljali o nakupu EOS?

vlagajte v eos

Napovedovanje cen za EOS

EOS je trenutno na 14. mestu na trgu kriptovalut s tržno kapitalizacijo 2.929.576.070 USD. Ima krožno zalogo okoli 950 milijonov altcoinov in trdo kapico na 1 milijarda žetonov. Trenutna cena EOS je 3,10 USD. EOS je dosegel vrh leta 2020 pri približno 5,4 USD, a po nekaj zelo nizkih padcih je prebil raven odpornosti 3 USD in je trenutno na tej ravni stabilen.

grafikon cen eos

Slika 2: Tržna kapitalizacija EOS, obseg & Cena – vljudnost podatkov: Coinmarketcap.

Ustanovitelj Daniel Larimer je tudi soustanovil Steemit in BitShares in veliko pozitivnega brenčanja okoli EOS-a lahko pripišemo dobremu ugledu Larimerja v svetu kriptovalut. To je tudi vir optimistične prihodnosti za altcoin.

Graf napovedi cen EOS

Slika 3: Napovedovanje cen EOS avtorja Vlagatelj v denarnico.

Po poročanju Wallet Investorja bo EOS v novem letu imel nekaj večjih nihanj. V prvih nekaj mesecih novega leta naj bi EOS dosegel vrh pri približno 5 USD, v najslabšem primeru pa se lahko EOS spusti pod 1 USD. Wallet Investor je tudi napovedal, da bi v kratkem EOS lahko doživel negativno spremembo okoli 64%, EOS pa bi lahko padel za 1.103 USD.

Napovedovanje cen po Coinliker.com je zelo optimističen. Kratkoročna napoved cen kaže negativno 10-odstotno spremembo, vendar je EOS lahko dobra dolgoročna naložba. Ker je omrežje EOS še v razvoju, dolgoročne napovedi upajo, saj naj bi omrežje kmalu zaključilo svoj razvoj.

EOS Petletna napoved cen

Slika 4: Petletna napoved cen CoinLiker

Na splošno se zdi, da je splošno razpoloženje EOS na trgu bikovsko, kar lahko pomeni, da bo EOS v prihodnosti lahko naraščal. Drugi dejavniki, kot so naraščajoča skupnost, večje sprejemanje itd., Bodo prav tako imeli ključno vlogo pri zviševanju cen EOS.

Pripravljen vlagati v EOS?

vlagajte v eos

Prednosti in slabosti naložbe v EOS

Prednosti vlaganja v EOS:

✅ EOS lahko obdeluje do 1000 transakcij na sekundo in si prizadeva povečati število do milijona.

✅ EOS je zelo prilagodljiv, stroškovno učinkovit in okolju prijazen.

Mechanism Mehanizem Delegirani dokaz o vložku zagotavlja večjo učinkovitost.

✅ DPoS omrežje naredi tudi bolj demokratično.

Producers Proizvajalci blokov vlagajo v omrežje in imajo zato delež v EOS.

Napovedi cen v prihodnosti se zdijo optimistične, zlasti dolgoročne.

Proti naložbam v EOS:

❌ EOS je imel nekaj varnostnih težav. V Maj 2018, v poročilu je bilo razkrito, da so hekerji lahko prepoznali številne težave v varnosti omrežja.

Concerns Obstajajo tudi pomisleki glede decentralizacije EOS, saj je 49,67% kovancev EOS na voljo na nekaj najboljših naslovih. To pomeni, da lahko dogovarjanje o teh naslovih pripelje do centralizacije omrežja, saj bodo le redki pridobili oblast nad omrežjem.

❌ Obsežna vpletenost Block.one, osrednje organizacije, ki stoji za EOS, v omrežje je prav tako povzročila nenaklonjenost.

❌ EOS se sooča z močno konkurenco nekaterih uveljavljenih kovancev, kot je Ethereum.

Začnite vlagati v EOS z eToro

trgovina eos

EOS naj bi imel v prihodnosti velik potencial, dolgoročna naložba pa bi bila donosna možnost. Če razmišljate o naložbah v EOS, potem je eToro vaša platforma.

eToro je eno največjih imen na trgu, ko gre za trgovalne platforme, saj ga različni viri uvrščajo med najboljše. Ponuja tudi nekaj edinstvenih funkcij, kot je socialno trgovanje, ki so primerne za začetnike, ima pa tudi napredne možnosti za strokovnjake. Platforma je uporabniku prijazna in zaračunava nekatere najnižje cene na trgu.

eToro – najboljši posrednik za nakup EOS

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • EOS je imel najdaljšo ICO, ki je zbrala rekord v višini 4 milijarde dolarjev. Trenutno je še v razvoju.
 • Gonilniki cene EOS so njegovo omrežje, trg kriptovalut in večje sprejemanje kovanca
 • EOS je odprtokodni protokol naslednje generacije, ki s pametnimi pogodbami cilja na decentralizirane aplikacije.
 • Nekateri kritiki trdijo, da EOS ni popolnoma decentraliziran in da je omrežje zelo enostavno monopolizirati.
 • Vizija je zgraditi decentralizirano verigo blokov z bliskovito hitro hitrostjo obdelave transakcij in praktično brez provizije za transakcijo.
 • EOS se sooča z močno konkurenco Ethereuma, saj so si nekoliko podobni.
 • EOS-ov delegirani dokaz o vložku zagotavlja učinkovitost transakcij.
 • EOS si prizadeva, da bi lahko obdelal milijon transakcij na sekundo.
 • Dolgoročne napovedi cen se zdijo zelo optimistične, nekateri viri pa v petih letih napovedujejo dvig na 135 USD.

Upamo, da vas je ta članek obvestil o EOS-u in vas motiviral, da začnete vlagati v kripto trg.

Če vam je bil ta članek všeč, ga delite z drugimi, če želi kdo drug od njega imeti koristi. Če želite izvedeti več o drugih kriptovalutah, si oglejte naš sektor kripto člankov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me