Kaj bo spodbudilo ceno Zcash-a leta 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Zcash leta 2021

Kam bo šla cena Zcash leta 2021?

Z naraščajočim kriptotrgom se vlagatelji veselijo kriptovalut, ki ponujajo nekaj novega in drugačnega. Zcash, trda vilica Bitcoina, je na trgu znan po zasebnosti, ki jo ponuja za transakcije. Toda, da bi povečali dobiček ali zmanjšali tveganja pri kripto naložbah, moramo določiti gonilnike cene omenjene kriptovalute. Torej, kaj vpliva na ceno Zcash-a?

Trije dejavniki, ki določajo ceno Zcash, so:

 • Konkurenčni kovanci
 • Zcash vleka
 • Težave s transakcijo

Najprej pa se poglobimo v to, zakaj Zcash?

Zakaj Zcash?

Zcash je trda vilica Bitcoina. Ustanovitelj, Zooko Wilcox, je bil zelo navdušen nad tehnologijo veriženja blokov Bitcoin. Kljub očitnim napakam pa se je odločil, da iz Bitcoina izvleče kovanec s številnimi izboljšavami, zaradi katerih bi bil ločen od prvotne kriptovalute..

Vprašanje, ki se ga je Zcash v glavnem osredotočil na reševanje, je bila zasebnost. Ker je Bitcoinova veriga javnih objav, mu manjka anonimnosti ali zasebnosti transakcij. Po mnenju Zooka je bil to dejavnik, ki je prispeval k temu, da Bitcoin ni postal globalni pojav. Značilnost Zcash-a je zato njegova zasebnost.

Zcash verjame v zasebnost, zlasti ko gre za finančne podatke, saj je ključnega pomena za ekonomske priložnosti, enakost in svobodo. Preko Zcash-a lahko uporabniki izvajajo popolnoma anonimne transakcije, niti podrobnosti pošiljatelja ali prejemnika niso razkrite. Je prvo zaupno odprtokodno omrežje. Omrežje ne ogroža niti varnosti niti zanesljivosti.

Čeprav je Zcash odprtokodna kriptovaluta, ga še vedno podpira zasebnik, imenovan Zerocoin Electric Company. Podjetje je tako poimenovano, ker je bil Zcash prvotno znan kot Zerocoin. Poleg tega si močna ekipa sposobnih posameznikov, ki stojijo za Zcashom, nenehno prizadeva izboljšati kovanec.

Zcash je digitalna valuta, ki jo lahko uporabite za nakup vsakdanjih predmetov in za shranjevanje bogastva. Lahko ga kupite, trgujete in zaslužite.

Zcash ima prav tako kot Bitcoin omejeno ponudbo enaindvajsetih milijonov žetonov. In ponudba naj bi se izčrpala do leta 2032. Tako kot Bitcoin ima tudi omrežje sistem prepolovitve nagrad, s katerim lahko nadzoruje ponudbo kovanca..

Kaj ločuje Zcash?

Tehnologija Zk-SNARKs je tista, ki zagotavlja zasebnost transakcij v omrežju. Zk-SNARK je nov protokol, ki temelji na nični interaktivnosti in ničelnem znanju. Uporabniku in preverjalnim vozliščem sploh ni treba sodelovati, da bi se transakcije obdelale.

Za odpravo nekaterih pomislekov, ki jih spremljajo anonimne transakcije, ima Zcash tudi rešitev, imenovano “View Key”. Uporabniki na platformi imajo svoj ključ pogleda, prek katerega je mogoče dostopati do njihove zgodovine transakcij. Lahko se da tudi drugim uporabnikom, seveda pa bi bilo potrebno soglasje uporabnika.

Omrežje ponuja dve vrsti transakcij: pregledne in zaščitene zasebne transakcije. V omrežju obstajata dve različni vrsti naslovov. Prvi je izvirni naslov uporabnika, imenovan t-addr, drugi pa za uporabnike, ki ne želijo, da so njihovi podatki o transakciji javni. Takšni uporabniki se lahko odločijo za zaščiten naslov, imenovan z-addr. Pošiljatelj in prejemnik se lahko odločita za različne naslove za eno transakcijo. Na primer, pošiljatelj s t-addr lahko pošlje sredstva prejemniku z z-addr ali pošiljatelj in prejemnik lahko nadaljuje z z-addr.

Izbira med preglednimi in zasebnimi transakcijami zagotavlja večjo prilagodljivost, saj imajo vsakdanji uporabniki težave z zaščitenimi zasebnimi transakcijami.

Zcash poleg osnovne značilnosti zasebnosti ponuja tudi večjo razširljivost in boljšo hitrost. Ko gre za pravičnost, bi med kraljem kriptovalut in Zcashom Zcash najverjetneje zmagal. Oba kovanca uporabljata mehanizem Proof of Work za rudarstvo. Toda kadar Bitcoin rudarji uporabljajo napredno in drago strojno opremo, Zcash ni združljiv s tako napredno strojno opremo. Dejansko se Zcash pridobiva z običajno dostopno strojno opremo. To omrežju Zcash zagotavlja več pravičnosti, saj je rudarstvo dostopno vsem, ne le ljudem z globokim žepom.

Bi razmislili o vlaganju Zcash?

Vozniki cene Zcash

Številni dejavniki igrajo vlogo pri določanju cene Zcash-a, vendar so vsi ti dejavniki predvsem s strani povpraševanja. Ker je ponudba kriptovalut vnaprej določena, nima pomembne vloge pri določanju cen. V bistvu bo torej kateri koli dejavnik, ki vpliva na povpraševanje po kriptovaluti, na koncu vplival na njeno ceno. Pri analizi cene Zcash pa izstopa nekaj ključnih dejavnikov. Ti dejavniki so:

Faktor 1: Konkurenčni kovanci

Kot trda vilica Bitcoin Zcash tehnično tekmuje z Bitcoinom. Že samo to bi lahko pomenilo nekaj težav za altcoin, saj je Bitcoin prvotna kriptovaluta in vodilni na trgu. Konkurenca z Bitcoinom lahko škoduje vrednosti Zcash-a, toda z edinstveno in drugačno ponudbo Zcash-a sta tako Zcash kot Bitcoin nekoliko na različnih področjih. Osnovna struktura obeh kriptovalut je kot trda vilica podobna, vendar podobnosti ne segajo do njihovih lastnosti.

Bitcoin je vodilni na trgu in ima ključno vlogo pri splošnem razpoloženju na trgu in ima skoraj vse glavne kriptovalute, vključno z Zcashom. Zato bodo pozitivne spremembe vrednosti Bitcoina pozitivno vplivale na ceno Zcash, saj imata oba kovanca tudi pozitivno korelacijo.

Zcash je osredotočen predvsem na zagotavljanje večje zasebnosti uporabnikom med transakcijami. To mrežo postavlja v močno konkurenco s kriptovalutami, kot sta Monero in Dash, ki prav tako cilja na zasebnost transakcij. Povišanje cen in sprejetje konkurenčnih kovancev lahko Zcash razvrednoti.

Faktor 2: Zcash vleka

Glavno gonilo cene kriptovalut je zaznana vrednost v glavah vlagateljev. Povečanje povpraševanja po Zcashu bo zvišalo njegovo ceno navzgor, povpraševanje pa ni nič drugega kot zaznavanje. Več vlagateljev in analitikov upa na prihodnost Zcash-a; višja bo njegova zaznana vrednost. Ko se kovanec bolj oprijema in uporabniki povečujejo porabo prek platforme in prek nje, smo lahko priča rasti cen.

Funkcija anonimnosti lahko zviša njeno ceno ali poveča. Ker lahko povečana zasebnost transakcij nekatere panoge, kjer je preglednost pomembna, odvrne od uporabe Zcash-a, po drugi strani pa bo spodbudila tudi panoge, ki cenijo zasebnost, da sprejmejo Zcash, zato se lahko Zcash izkaže kot izvedljiva možnost za obsežno posvojitev v takih panogah.

Faktor 3: Težave s transakcijo

Zasebne transakcije v omrežju spremlja nekaj težav. Večinoma lahko postane vroča točka za nezakonite dejavnosti, kar bi omrežje postavilo v težave z oblastmi. Zcash je predlagal rešitev v obliki ključa pogleda, vendar ni izvedljiva, saj bi bilo za dostop do ključa pogleda potrebno soglasje uporabnika. Nato ima Zcash tudi težave s prilagodljivostjo. Transakcije na sekundo se gibljejo od 6 do 26, kar ni tako visoko, čeprav boljše kot pri nekaterih večjih kovancih. Če povzamem, ima Zcash tu in tam nekaj vprašanj, na katerih ekipa neumorno dela. Zato je vrednost kriptovalut odvisna tudi od tega, kako hitro ekipa razvije rešitve za težave, s katerimi se sooča.

Napovedi cen zcash

Zcash trenutno znaša 61,46 USD. Leto 2020 je bilo za Zcash zelo trdo, saj se je gibalo od 25 do okoli 97 dolarjev. Zcash je imel ceno okoli 5000 dolarjev v času izstrelitve, tako da ušesa niso bila naklonjena do njega, vendar analitiki upajo, da bodo Zcash spet videli na naraščajočih ravneh. Po navedbah eToro, enoletna stopnja donosa je 156%.

Po Walletinvestorju kratkoročne naložbe v Zcash morda ne bodo donosne, saj naj bi kovanec v letu 2021 bistveno ne narasel. Na spodnji sliki se zdi, da ima linija trendov Zcash podobno obliko kot tista leta 2020..

zcash kratkoročna napoved

Walletinvestor napoveduje kratkoročno ceno Zcash

Dolgoročna napoved Walletinvestorja prav tako ni videti optimistična. Do leta 2025 bo Zcash morda zelo blizu 1 USD.

dolgoročna napoved zcash

Dolgoročno napovedovanje cen Zcash s strani Wallet Investor

Dolga napoved napoveduje dvig kratkoročnih cen, leta 2021 pa bi lahko Zcash narasel. Dolga napoved napoveduje povprečno ceno okoli 95 dolarjev za leto 2021. Vendar dolgoročne napovedi niso tako upajoče in pričakuje se, da bo Zcash tekom let le razvrednotil. Po podatkih Long Forecast bi lahko leta 2025 Zcash imel ceno 50 USD.

tabela predvidevanja cen zcash

Long Forecast napoved cene zcash za leto 2021

Trgovanje z zveri pričakujte, da bo cena Zcash-a ostala nekoliko stabilna okoli meje 60 dolarjev s postopnim zviševanjem v preteklih letih. Cena se lahko leta 2025 dvigne na 80 USD ali več.

Napovedi Zcash so zelo zmedene in morda se sprašujete, ali je Zcash dobra naložba. To vprašanje nima natančnega odgovora, a Zcash ima potencial. Njegove značilne značilnosti ga ločujejo od drugih večjih kriptovalut, Zcash pa bi lahko razveljavil vse napovedi, ko bi se znova povzpel na najvišjo raven.

Preberite več: Napovedi cen Zcash – koliko bo vreden Zcash po letu 2021 in pozneje?

Prednosti in slabosti Zcash-a

Prednosti vlaganja v Zcash:

✅ Zcash je trda vilica bitcoina, kar pomeni, da ima veliko lastnosti bitcoina, vendar ima tudi številne nadgradnje.

✅ Zcash ponuja varne, anonimne transakcije s tehnologijo zk-SNARK.

Zcash zaračuna nominalne provizije za transakcije.

Network Omrežje Zcash je hitro in zanesljivo.

✅ Zcash je ena največjih kriptovalut na trgu, ki je na seznamu CoinMarkeCap ​​zasedla 37. mesto.

Mining Rudarstvo Zcash je dostopno večini ljudi, saj ne zahteva napredne strojne opreme.

Offers Ponuja zasebne in običajne transakcije.

✅ Platforma ima tudi funkcijo, imenovano “View Key”, s pomočjo katere lahko uporabniki vidijo svojo zgodovino transakcij.

Proti vlaganju v Zcash:

❌ Zcash nima prilagodljivosti, saj lahko v eni sekundi obdela samo 26 transakcij.

Zcash je lahko pod drobnogledom predpisov zaradi ponudbe zasebnih transakcij.

❌ Mrežo lahko zlorabljajo tudi kriminalci zaradi nezakonitih dejavnosti.

❌ Odstotek vseh rudarskih nagrad gre investitorjem.

Vlagajte v Zcash z eToro

Naložbe v kriptovalute so zapletene. Težaven ni le postopek raziskovanja kriptovalut in analiza njihovih prihodnjih trendov, ampak del, ki sledi, ni nič boljši. Če se vam Zcash zdi dobra naložba in razmišljate o vlaganju, se gotovo sprašujete, kje začeti.

Če ste prvič vlagatelj, je eToro platforma za vas. eToro je ena največjih svetovnih trgovalnih platform in je znana po svojih značilnostih, ki olajšajo trgovanje s kriptovalutami za začetnike.

Značilnost družbenega trgovanja eToro trgovcem omogoča kopiranje transakcij drugih strokovnjakov. Če ste izkušen trgovec, ima eToro nekaj za vas. Zaradi raziskav in drugih naprednih možnosti je primeren tudi za poklicne trgovce.

eToro – najboljši posrednik za nakup Zcash

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Zcash je leta 2017 lansiral Zooko Wilcox. To je trda vilica Bitcoina, vendar z različnimi nadgradnjami.
 • Je odprtokodna kriptovaluta, vendar ima za seboj zasebno organizacijo.
 • Vozniki cene Zcash so konkurenčni kovanci, vleka Zcash in težave s transakcijami.
 • Zcash je osredotočen na reševanje pomanjkanja zasebnosti, ki ga ima Bitcoin.
 • S pomočjo tehnologije zk-SNARK lahko omrežje obdeluje transakcije brez interaktivnosti in znanja, hkrati pa zagotavlja varnost.
 • Omrežje ponuja tudi redne transakcije in zasebne zaščitene.
 • Zcash ponuja tudi nominalne provizije za transakcije v višini 0,0001 žetona ZEC.
 • Za razliko od Bitcoina je Zcash svoje rudarstvo omogočil vsem, saj ni potrebna draga visokotehnološka strojna oprema.
 • Podjetje Zcash ima 21 milijonov žetonov, podobno kot Bitcoin.

V tem članku upamo, da ste našli odgovor na številna vprašanja o ZCashu. Če vas zanima več o kriptovalutah, si oglejte naš kripto članek. Če pa se želite začeti učiti kripto trgovanja, si oglejte tečaje tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me