Kaj bo Tezos poganjal leta 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Tezos (XTZ) leta 2021

Kam bo šla cena XTZ leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s Tezosom leta 2021? Prva izdana kriptovaluta je bila Bitcoin leta 2009. Po Bitcoinu so se pojavile številne druge kriptovalute, vključno s Tezosom, zdaj pa jih je več kot 8000 Coinmarketcap.

Toda za ljudi in vlagatelje je bilo nekoliko zahtevno razumeti, kako kriptovalute delujejo in kaj določa njihovo ceno, saj je njihova narava drugačna in so razmeroma novi.

Na ceno delnic ali obveznic vplivajo različni ekonomski dejavniki, kot so inflacija, stopnja brezposelnosti itd. A ko gre za kriptovalute, so stvari drugačne. Kaj v resnici določa njihovo ceno?

Kaj dejansko vodi ceno Tezosa (XTZ)?

Trije glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Tezos:

 • Naraščajoča priljubljenost vložkov
 • Posvojitev Tezosa
 • Korelacija z Bitcoinom

Tukaj pri Trading Education smo analizirali te tri dejavnike in spodaj bomo podrobno prikazali, kaj smo ugotovili.

Če želite izvedeti več o vlaganju v Tezos, si oglejte ta Ultimate Tezos Guide.

Zakaj Tezos (XTZ)?

Zakaj bi vlagatelj moral razmisliti o vlaganju v Tezos? Zakaj je ta kriptovaluta tako posebna? Prvič je bil Tezos predlagan leta 2014 v beli knjigi, nato pa je začel delovati septembra 2018. Poleg tega je belo knjigo Tezos napisal Arthur Breitman.

Tezos je platforma pametnih pogodb, ki temelji na blockchainu. Njegova domača kriptovaluta je tez ali tezzie – XTZ. Tezos ne temelji na rudarjenju XTZ kot že Dokaz o vložku (PoS) mehanizem soglasja, pri katerem imetniki žetonov prejmejo nagrade za sodelovanje v njem.

Trenutna tržna kapitalizacija Tezosa je 1.745.579.739 USD, obtočna ponudba pa 753.794.850 XTZ. Zaenkrat cena Tezosa znaša 2,31 USD.

Ugled Tezosa se je leta 2017 povečal zaradi velikih začetnih ponudb kovancev, ki so uspešno zbrali 232 milijonov dolarjev.

tezos zgodovinski grafikon cen

Tezosova gibanja cen ves čas. Vir: Coinmarkecap.

Pripravljen za potop Tezos XTZ trgu?

vlagajte v tezos

Kaj poganja ceno Tezos (XTZ)?

V svoji zgodovini obstoja je Tezos price doživljal vzpone in padce. Leto 2020 je bilo za Tezos dobro leto in v zadnjem času je kovanec spet začel pridobivati ​​pozornost, saj je 13. avgusta 2020 dosegel najvišjo vrednost v višini 4,44 USD. Kot že omenjeno, Tezos ne temelji na rudarjenju; namesto tega se zanaša na mehanizem soglasja Proof of Stake (PoS).

Kaj pa dejansko vpliva na ceno Tezosa?

Faktor 1: Naraščajoča priljubljenost vložkov

Več kot je povpraševanja po kriptovalutah, bolj se njihove cene dvigujejo navzgor. Kot smo že omenili, Tezos uporablja mehanizem soglasja za dokazovanje deleža in je najbolj priljubljena kriptovaluta za vložke. Proof of Stake (PoS) je bolj zaželen kot mehanizem Proof of Work (PoW), saj ne zahteva drage strojne opreme. Vložki so postali zelo priljubljeni leta 2019, zlasti leta 2020. Posledično je povpraševanje po Tezosu raslo, kar je povzročilo zvišanje cen XTZ, ki je celo doseglo najvišjo vrednost avgusta 2020. Spomnimo se, da do leta 2020 cena Tezosa ni bila znatno večje povečanje.

Tezos je najbolj založena kriptovaluta z 79,42%. Vir: Stakingrewards.com

Faktor 2: posvojitev Tezosa

Sprejemanje kripto le še narašča, saj številne banke in finančne institucije spoznavajo pomen kriptovalut in tako vlagajo milijone dolarjev v kripto ali začnejo uporabljati tehnologijo veriženja blokov.

Septembra 2020 Coindesk poročali da je družba Forge, hčerinska družba francoske investicijske banke, usmerjena v tehnologijo, družba Societe Generale izjavila, da eksperimentira z verigo blokov Tezos za testiranje digitalnih vrednostnih papirjev in digitalne valute centralne banke (CBDC).

Poleg tega je nedavno skupina za razvoj Tezos, imenovana StableTech, lansirala ovite žetone Ethereum, kar bo omogočilo, da se vrednost ETH premakne v verigo blokov Tezos. Izvršni direktor Wealthchaina Kevin Mehrabi je 12. decembra na Twitterju sporočil, da bodo novi žetoni, imenovani ETHtz, uporabnikom Tezos omogočili trgovanje z domačimi žetoni, vezanimi na ceno Ethereuma..

Predsednik uprave Wealthchaina Kevin Mehrabi na Twitterju napoveduje uvedbo ETHtz.

Welthchain je eno od podjetij, ki sestavlja StableTech, ki ga sestavlja skupina razvijalcev, ki se zavzemajo za izboljšanje sistema DeFi na verigi blokov Tezos. Poleg tega s pomočjo ETHtz Tezos poskuša odvzeti dejavnost DeFi-ja iz omrežja Ethereum na svoj blockchain kot možnost z nižjo provizijo..

Pozitivne novice za Tezos, kot so zgoraj omenjene, bi lahko vedno vplivale na ceno, kajti bolj ko se Tezos nenehno širi, več vlagateljev bo pritegnilo, kar bo posledično vplivalo na ceno in verjetno povzročilo njen hitri dvig.

Faktor 3: Korelacija z Bitcoinom

Čeprav Tezos ni ena izmed kriptovalut, ki ima močno povezavo z Bitcoinom, lahko še vedno gibanje cene Bitcoin vpliva na delovanje drugih kovancev, vključno s Tezosom.

Po navedbah Makroaksija, korelacijski koeficient med Tezosom in Bitcoinom za oktober, november in december 2020 znaša 0,28. Vrednosti korelacijskega koeficienta med dvema kriptoaktivama se gibljejo od -1 do +1. Torej, v primeru Tezos in Bitcoin 0,28 nam pove, da kljub temu obstaja še nekaj povezav med obema paroma.

Tezos vs Bitcoin uspešnost. Vir: Macroaxis.com

Bi razmislili o vlaganju v Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Kako vlagati v Tezos (XTZ) za leto 2021?

Kriptovalute trenutno doživljajo posebno fazo, saj je Bitcoin dosegel ceno v višini 30.000 ameriških dolarjev, v začetku januarja 2021 pa je celo dosegel zgodovinsko ceno nad 40.000 ameriških dolarjev, kar je hkrati tudi najvišja cena Coingecko.

Pozornost je zdaj narasla na kriptovalute in številni strokovnjaki napovedujejo nadaljnjo rast, čemur sledijo tudi altcoin-i. Bo tudi Tezos zrasel? Oglejmo si na kratko tekočo ceno Tezos in poglejmo, kaj bodo napovedovalci povedali za prihodnost.

Koliko lahko gre cena Tezosa (XTZ) leta 2021?

Trenutno cena Tezosa znaša 2,31 USD. Walletinvestor, za katerega pravzaprav ni znano, da bi bil tako optimističen, ko napoveduje cene kovancev, ima pozitivno napoved za Tezos. Po njihovem mnenju bi lahko leta 2021 cena dosegla 5,06 USD.

graf napovedi cen tezos

Tezosova cenovna linija in napovedna trendna linija 2020-2021. Vir: Walletinvestor.

Digitalcoin pravi, da bi se lahko cena Tezosa od aprila 2021 do oktobra 2021 spremenila v medvedji način. Vendar bi se po njihovem mnenju XTZ decembra 2021 lahko zvišal na 5,23 USD, od zdaj pa 126,58%.

graf napovedovanja cen tezos

Tabela napovedi cen Tezos (XTZ) 2021. Vir: Digitalcoin

Cena Tezosa (XTZ) po letu 2021

Tudi dolgoročne napovedi cen Tezos so optimistične.

Ali bo Tezos dosegel 10 dolarjev?

Čeprav morda ne bo težko natančno napovedati cene kovanca v določenem časovnem obdobju, Walletinvestor napoveduje, da bi decembra 2023 Tezos lahko dosegel 10,04 USD, kar bi prineslo lep dobiček tistim, ki so zdaj investirali. Po njihovem mnenju bi lahko Tezos do decembra 2024 dosegel 13,11 ameriških dolarjev, nato 15,95 leto pozneje, decembra 2025.

Poleg tega Digitalcoin sicer napoveduje nekaj pomembnih znižanj cen za Tezos v naslednjih letih, vendar optimistično pričakujejo, da bo XTZ do februarja 2026 dosegel 12,43 USD in zabeležil povečanje za 442,75%.

Ali ima Tezos (XTZ) prihodnost?

Glede na rast decentraliziranih financ (DeFi) in vlogo, ki jo ima Tezos pri tem, lahko rečemo, da ima Tezos svetlo prihodnost. Upoštevajoč tudi zgornje optimistične napovedi cen Tezos za prihodnost Walletinvestor in Digitalcoin s potencialno rastjo 442,75%, lahko rečemo, da je Tezos resnično obetaven projekt z obetavno prihodnostjo.

Če jih pogledamo na splošno, je prihodnost kriptovalut gotovo, ker so že v začetni fazi institucionalizacije. Podjetja, banke in finančne institucije še naprej veliko vlagajo v kriptovalute, zlasti Bitcoin, in začenjajo izvajati tehnologijo veriženja blokov, vključno z zgoraj omenjenim Tezosom. Zato so to jasni znaki, da so kriptovalute lahko v bližnji prihodnosti resen konkurent v finančnem svetu.

Je Tezos (XTZ) dober nakup?

Cena Tezosa naj bi se v prihodnosti zvišala, zaradi česar je v to kriptovaluto vredno vlagati. Ker so napovedi polne optimizma, bi lahko, če zdaj vlagate v Tezos, v ne tako oddaljeni prihodnosti uživali dober dobiček..

Tezos je resen projekt in za seboj ima predano ekipo, ki želi pustiti svoj pečat tako, da postane ključna komponenta v svetu decentraliziranih financ (DeFi).

Ker pa napovedovalci napovedujejo, da bo leto 2021 po cenah za Tezos podobno letu 2020, je zato Tezos dolgoročna dobra naložba – HODL. Tisti, ki zdaj vlagajo in imajo potrpljenje, da po napovedih počakajo do leta 2025 ali 2026, bi lahko uživali dober dobiček.

Pripravljeni začeti vlagati vanjo Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Katere so prednosti in slabosti naložbe v Tezos (XTZ)?

Vsaka kriptovaluta ima prednosti in slabosti, ko gre vlagati vanje. Spodaj predstavljamo prednosti in slabosti naložbe v Tezos.

Prednosti vlaganja v Tezos:

Tezos ni le kriptovaluta. Ima edinstveno upravljanje na verigi, zaradi česar je kovanec tako “demokratičen”, saj lahko imetniki kovancev sodelujejo pri odločanju.

✅ Tezos je inovativna blockchain platforma, ki po mnenju strokovnjakov daje veliko možnosti za prihodnjo rast.

✅ Tezos uporablja mehanizem soglasja Proof-of-Stake (PoS), ki je precej cenejši v primerjavi z drugimi verigami blokov, ki uporabljajo dokaz o delu (PoW).

✅ Številna podjetja bi lahko uporabila verigo blokov Tezos. Če bo sprejetje Tezosa še naprej raslo, bo povpraševanje raslo, kar bo posledično povzročilo tudi rast cene XTZ.

Napovedniki napovedujejo, da se lahko cena Tezosa v prihodnosti zviša. Zato obstaja možnost naložbe v dobiček v Tezos.

Proti naložbam v Tezos:

Popularity Tezosova priljubljenost je v zadnjem času začela naraščati. Vendar ni blizu Ethereuma ali Bitcoina. Tezos torej nima podpore za promocijo.

❌ Tezos se je soočil s tožbami vlagateljev ICO zaradi zamude pri izdaji žetonov, kar je škodilo njegovemu ugledu.

❌ Razvijalci blokovnih verig niso prepričani, kakšne bodo provizije za transakcije in hitrost, saj se zahteve in uporaba Tezosa v prihodnosti povečujejo, saj mnogi od njih menijo, da je to nezrelo omrežje..

Biggest Največja tekmeca Tezos sta Ethereum in NEO. Ethereum aktivno raste, zato mora Tezos ostati na tekočem, ne da bi izgubljal tempo razvoja, da bo v prihodnosti vreden konkurent.

Začnite svojo naložbo v Tezos (XTZ) z eToro

vlagati v tezos

Če se po branju tega članka počutite motivirano, da začnete vlagati v Tezos ali katero koli drugo kriptovaluto, vas z veseljem obvestimo, da eToro je za vas najprimernejše posredovanje za začetek vaše naložbe. eToro je enostavna platforma in je tudi najboljše borzno posredništvo na svetu.

Obstajajo funkcije, kot so "Kopiranje trgovanja" kamor lahko kopirate poklicnega trgovca. eToro je znan tudi kot platforma za socialno trgovanje, saj trgovci po vsem svetu znotraj platforme distribuirajo različne informacije in novice ter vas obveščajo o najnovejših novostih v svetu trgovanja. Tudi varnost je pri eToro na najvišji ravni, saj gre za platformo, ki ima tradicijo in svoje uporabnike jemlje resno, skuša pa jim čim bolj izboljšati izkušnje.

eToro – najboljši posrednik za nakup Tezos XTZ

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Trije glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Tezos, naraščajoča priljubljenost vložkov, prevzem Tezosa in korelacija z Bitcoinom.
 • Tezos je platforma pametnih pogodb, ki temelji na blockchainu. Njegova domača kriptovaluta je tez ali tezzie – XTZ.
 • Tezos ne temelji na rudarjenju XTZ, saj ima mehanizem za soglasje Proof of Stake (PoS), pri katerem imetniki žetonov prejmejo nagrade za sodelovanje v njem.
 • Ugled Tezosa se je leta 2017 povečal zaradi velikih začetnih ponudb kovancev, ki so uspešno zbrali 232 milijonov dolarjev.
 • Tezos je 13. avgusta 2020 dosegel najvišjo vrednost v višini 4,44 USD.
 • Tezos je najbolj založena kriptovaluta z 79,42%.
 • Korelacijski koeficient med Tezosom in Bitcoinom za oktober, november in december 2020 znaša 0,28.
 • Po poročanju Walletinvestorja bi lahko leta 2021 cena Tezosa dosegla 5,06 USD.
 • Digitalcoin je optimističen in napoveduje, da bo XTZ do februarja 2026 dosegel 12,43 ameriških dolarjev in zabeležil povečanje za 442,75%.

Upamo, da vam je ta članek v pomoč in če je tako, nam dajte všeček in ga delite, saj bi morda kdo želel izkoristiti to.

In nazadnje, če želite prebrati več člankov in pridobiti več znanja o trgovanju s kriptovalutami, si oglejte obsežne sektorje naših člankov o kripto trgovanju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me