Kaj je Bitcoin Cash in ali je vredno vlagati v BCH leta 2021?

Ali je Bitcoin Cash kripto vredno razmisliti leta 2021?

BCH Vodič za vlaganje 2021

Kaj je Bitcoin Cash? Kakšna je razlika med Bitcoin (BTC) in Bitcoin Cash (BCH)? Ali je vredno vlagati v BCH leta 2021? Če so vam v mislih nekatera investicijska vprašanja, potem je to pravi kraj za vas.

Z vrsto izobraževalnih materialov, kripto novic in interaktivnih tečajev smo pri podjetju Trading Education tu, da vam pomagamo dostopati do ustreznih in poglobljenih finančnih informacij ter se sami odločite, ali je vlaganje v kriptovalute za vas.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o enem glavnih igralcev v kripto sektorju: Bitcoin Cash.

Kaj je Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash je priljubljena valuta enakovrednih digitalnih plačil, ki olajša čezmejne transakcije z nizkimi stroški. Eden glavnih prednosti vlaganja v BCH je dejstvo, da se transakcije dogajajo brez kakršnega koli sodelovanja centralnih bank in posrednikov.

Pravzaprav se decentralizirano financiranje po vsem svetu povečuje, tehnologija blockchain ponuja impresivno alternativo tradicionalnemu bančništvu.

Po drugi strani pa je morda eden najbolj privlačnih vidikov BCH dejstvo, da Bitcoin Cash je bil ustvarjen leta 2017 kot vilice Bitcoina – dolgoletni vodja v kripto sektorju glede tržne omejitve, sprejetja in razpoloženja.

Natančneje, Bitcoin Cash je bil ustvarjen z namenom izboljšati razširljivost Bitcoina in omogočiti obdelavo več transakcij v en blok. Upoštevajte, da je bil Bitcoin Cash ustvarjen z bloki velikosti 8 MB, ki so jih še povečali na 32 MB.

Tu moramo omeniti, da je težave z razširljivostjo Bitcoinov povzročila lastna priljubljenost: več ljudi ga uporablja, dlje in dražje je za obdelavo transakcije.

Kljub temu, Bitcoin Cash in Bitcoin imata nekaj podobnosti: oba uporabljata rudarske algoritme in sta omejena na 21 milijonov kovancev.

Preden se poglobimo v posebnosti Bitcoin Cash, bi morali povedati nekaj besed o vilici. Blockchains je običajno mogoče nadgraditi s trdo ali mehko vilico. Glavna razlika je v tem, da je mehka vilica združljiva nazaj, medtem ko je trda vilica tehnika, ki ni združljiva z nazaj.

Ali kot so pojasnili navdušenci nad verigami blokov: „Think PlayStation 3 in PlayStation 4: V hard forku ne morete igrati iger PS3 na PS4 in PS4 iger na PS3. Če bi prišlo do mehke vilice in bi se držali analogije PlayStation, bi lahko igrali igre PS3 na PS4 (ne pa PS4 na PS3). «

Forking je tudi enostaven način za ustvarjanje novih kripto in omrežja uporabnikov; lahko koristi tudi razvoju kriptografov v krajih, kjer so začetne ponudbe kovancev (ICO) nezakonite.

Zgodovina Bitcoin Cash

Zgodovina Bitcoin Casha je zakrita v polemikah. Med številnimi razpravami in kripto projekti za reševanje problema razširljivosti Bitcoin sta bili predlagani dve glavni rešitvi: ločiti naslove od podpisov za vsako transakcijo ali povečati največjo velikost bloka, kar je predlagala ekipa, ki stoji za Bitcoin Cashom.

Z uporabo primera iz resničnega življenja: če zabeležimo vsako transakcijo z Bitcoinom na list papirja, ki je dolg 10 mm, je hotel Bitcoin Cash povečati svojo velikost za dvakrat (na 20 mm), z možnostjo nadaljnjega povečanja za 8 -32-krat (v našem primeru MB).

V želji po povečanju velikosti blokov so razvijalci lansirali BCH leta 2017. Kovanec je na glavnih borzah debitiral z visoko ceno do 900 USD. Zanimivo je, da je decembra 2017 – na vrhuncu kripto buzza – Bitcoin Cash dosegel 4091 dolarjev.

Kljub temu je sam razvoj Bitcoin Cash sprožil številne razprave, ker se je leta 2018 Bitcoin Cash razdelil na Bitcoin Cash ABC in Bitcoin SV.

Upoštevajte, da Bitcoin Cash ABC uporablja prvotnega odjemalca Bitcoin Cash in je vključil spremembe, kot je Canonical Transaction Ordering Route, medtem ko Bitcoin SV vodi Craig Wright, ki je zavrnil uporabo pametnih pogodb. Danes je Bitcoin Cash ABC imenovan Bitcoin Cash.

V zadnjem času se je Bitcoin Cash spet razdelil na Bitcoin Cash ABC in Bitcoin Cash Node – vilice, ki po mnenju CoinDesk, lahko postane prevladujoča programska oprema.

Kako deluje Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash uporablja omrežje enakovrednih računalnikov za podporo decentralizirani naravi sistema.

Ponovno moramo opozoriti, da je bila velikost bloka Bitcoin Cash povečana na 32 MB, kar olajša transakcije, čas obdelave in provizije.

Tako je! Zaradi svojih večjih blokov lahko Bitcoin Cash ponuja nizke transakcijske provizije in hitrejši čas obdelave. Poleg tega, kot je dejal Roger Ver – eden največjih zagovornikov Bitcoin Cash – Bitcoin Cash je bližje prvotni viziji Satoshija kot denarja za svet.

Preprosto zato, ker bodo povečane velikosti blokov omogočile uporabo Bitcoin Cash-a kot medija za vsakodnevna plačila in mu pomagale konkurirati Visa in drugim čezmejnim plačilnim sistemom!

Kljub temu, podobno kot Bitcoin, tudi Bitcoin Cash zaposluje Mehanizem soglasja za dokaz o delu (PoW) kopa nove kovance in uporablja tudi storitve Bitmain, enega vodilnih kripto rudarjev.

Če ste nov v kriptovalutnem sektorju, moramo omeniti, da je rudarstvo postopek preverjanja in dodajanja transakcij v javno knjigo. Rudarstvo je tudi postopek uvajanja novih kovancev v obstoječo ponudbo brez potrebe po centralnih bankah ali finančnih organih.

Omeniti velja, da je Bitcoin Cash omejen na 21 milijonov kovancev.

Za razliko od fiatnih valut vlade Bitcoin Cash ne tiskajo, kar zmanjšuje tveganje inflacija in razvrednotenje. Hkrati je zaradi te pomanjkljivosti dolgoročno privlačna naložba.

Bi razmislili o vlaganju v Bitcoin Cash?

Kaj je BCH?

BCH je simbol oznake Bitcoin Cash. Kot je navedeno zgoraj, obstaja omejitev 21 milijonov kovancev, trenutno je v obtoku 18.600.863 kovancev, kot na CoinMarketCap.

BCH kot sredstvo ponuja precej vsestranskost: sprejet je na več kot 5000 fizičnih lokacijah in sprejet v številnih spletnih storitvah. Strokovnjaki trdijo, da prinaša tudi podporo za različne plačilne platforme in ponuja rešitev na prodajnem mestu (PoS) za poslovne podvige.

Kljub temu pa Bitcoin Cash želi postati medij za dnevne transakcije, resnica pa je, da za razliko od svojih konkurentov Bitcoin in altcoinov, kot je Litecoin, Bitcoin Cash še vedno nima množičnega sprejetja zunaj kripto skupnosti..

Poleg tega so na štiriletno zgodovino BCH vplivali številni dogodki in vilice, ki so znatno vplivali na njegovo ceno, ne da bi se ji bilo mogoče prilagoditi naravnemu toku.

Po nedavnem razcepu še vedno pričakujemo, ali bo BCH pridobil več vlagateljev.

Ali je vredno vlagati v Bitcoin Cash leta 2021?

S tržno kapitalizacijo v višini 5.473.421.549 USD in različnimi ugodnostmi se naložba v Bitcoin Cash leta 2021 vsekakor splača.

grafikon cen denarnih sredstev Bitcoin

Ne pozabimo, da ima Bitcoin Cash široko paleto prednosti pred drugimi digitalnimi kovanci. BCH ponuja skoraj nič provizij za transakcije, decentralizirane finančne transakcije, relativno stabilnost v primerjavi z drugimi kriptovalutami, hitre in varne transakcije ter robustno infrastrukturo.

Hkrati si to zapomnite Bitcoin Cash je naložba z visokim tveganjem in visoko nagrado.

Kriptovalute so zelo nestanovitne in trgovanje s kripto valutami lahko uniči vaše prihranke. Zato nikoli ne vlagajte denarja, ki si ga ne morete privoščiti, da bi ga izgubili. Ne pozabite na eno glavnih pravil v finančnem sektorju: nikoli ne vlagajte več kot 1% svojega računa v en sam posel.

Poleg tega, če Bitcoin uspe izboljšati svojo razširljivost, lahko Bitcoin Cash izgubi pomen.

Torej, če se odločite za naložbo v BCH, vedno opravite raziskavo in Nadaljuj previdno.

Koliko bo vredno Bitcoin Cash?

Čeprav nihče ne more natančno napovedovati cen, boste morda želeli vedeti, koliko bo Bitcoin Cash vreden leta 2021.

Če pogledamo preteklo uspešnost in analiziramo različne tehnične kazalnike, lahko rečemo, da se lahko vrednost Bitcoin Cash v bližnji prihodnosti poveča.

Ne pozabimo, da je imel Bitcoin Cash ob uvedbi impresivno otvoritveno vrednost in konec leta 2017 je, kot je navedeno zgoraj, Bitcoin Cash poskočil na več kot 4.000 USD..

Upoštevajte, da je bil BCH 1. januarja 2020 za 204,62 USD ali 24,12% višji od začetka leta 2019; in 15. februarja je Bitcoin Cash dosegel 491,16 USD.

Od takrat je Bitcoin Cash razmeroma stabilen in mu je uspelo ohraniti stabilnost tudi med medvedjim trgom, ki ga je sprožil koronavirus. Natančneje, cena Bitcoin Cash (BCH) je med februarjem in novembrom 2020 ostala stabilna in nihala med 230 in 270 USD.

Tudi cena BCH / USD se je nekoliko okrevala.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da se lahko Bitcoin Cash podvoji leta 2021. Glede na številke, ki jih je predstavila Digital Coin Price, Bitcoin Cash lahko do konca leta 2021 doseže 700 USD in se giblje med 500 USD (max) in 60 USD (min).

Z močnim načrtom in idejami, kakšen naj bo Bitcoin, se zdi prihodnost Bitcoin Casha precej svetla.

Pripravljen vlagati v Bitcoin Cash?

Naj vlagam v Bitcoin Cash?

Glede na svojo pozitivno prihodnost in prednosti pred drugimi kriptovalutami Bitcoin Cash ponuja nekaj odličnih priložnosti za vlagatelje.

Toda samo zato, ker lahko, to še ne pomeni, da bi morali. Pred vlaganjem v katero koli sredstvo razmislite o njegovem kompromisu med tveganjem in donosom in se odločite za strategijo, bodisi kratkoročno ali dolgoročno.

Ker nobena visoko donosna naložba ni 100% varna! Upravljanje tveganj je ključnega pomena za določanje stop-limit in stop-loss naročil ter za zmanjšanje tveganj.

Ko gre za potencialna tveganja, moramo vedeti, da na dolgo življenjsko dobo kriptovalute običajno vplivajo trije dejavniki: posvojitev, skupnost podpornikov in močna razvojna ekipa. Prihodnost BCH je odvisna tudi od tega, kako bo zdržal konkurenco.

Dobra novica je, da zdaj vsi ti dejavniki kažejo, da lahko BCH uspe.

To je reklo, čeprav so ti kazalniki za BCH na dobri ravni, vedno bodite previdni.

Kako lahko Naložite v BCH?

Če se odločite za naložbo v Bitcoin Cash, je enostavno najti kraj za nakup in prodajo BCH. Obstajajo različni načini za vlaganje v BCH tako kratkoročno kot dolgoročno, pri čemer so platforme za izmenjavo kriptovalut, kot je eToro, najvarnejša mesta za vlaganje v kripto.

Upoštevajte, da z našim partnerjem eToro, lahko kupite BCH in trgujete s CFD-ji do 90+ kripto parov. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite, odprete in napolnite svoj račun ter začnete trgovati.

Tukaj lahko preberete več o tem, kako kupiti Bitcoin Cash.

Ključne točke

  • Bitcoin Cash je ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut, ki je trenutno na 6. mestu po CoinMarketCap.
  • Bitcoin Cash je bil ustvarjen leta 2017 kot vilice Bitcoina.
  • Ena glavnih razlik med Bitcoin Cashom in Bitcoinom je ta, da je BCH povečal velikost blokov za 32 MB.
  • Podobno kot Bitcoin tudi Bitcoin Cash uporablja Dokaz o delu in je omejen na 21 milijonov kovancev.
  • BCH je simbol oznake Bitcoin Cash.
  • BCH je v kripto skupnosti povzročil polemike in posledično je samo en dan po pojavu njegova tržna kapitalizacija presegla 7 milijard dolarjev.
  • Bitcoin Cash ima dobre možnosti, da ostane v kripto svetu kot alternativa Bitcoin-u; pravzaprav je BCH kljub nenehni pandemiji koronavirusa uspel ostati stabilen.
  • Nekateri strokovnjaki menijo, da se bo njegova vrednost do konca leta 2021 podvojila.

Če se odločite za naložbo v BCH, vam lahko podjetje Trading Education pomaga razumeti zapletenost trgovanja s kriptovalutami in kripto novicami ter vzpostaviti donosno strategijo upravljanja tveganj.

Z eToro lahko enostavno kupujete in prodajate kriptovalute in druga sredstva ter trgujete s CFD-ji do 90+ parov.

eToro – Najboljši posrednik za nakup Bitcoin Cash BCH

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ali menite, da se bo trg kriptovalut okreval po nenehni pandemiji? Se vam zdi, da se nakup BCH splača leta 2021??

Če ste uživali v branju našega članka o kripto trgovanju Kaj je Bitcoin Cash in ali je vredno vlagati v Bitcoin Cash leta 2021?, prosim, delite jo z vsemi, ki bi vas tudi zanimali.

Pogosta vprašanja

Je BCH boljši od BTC?

V tehničnem smislu ima Bitcoin Cash (BCH) večje bloke in lahko obdela več transakcij z nižjimi provizijami kot Bitcoin (BTC), zaradi česar je BCH boljša naložba, zlasti za uporabnike, ki jih zanimajo vsakodnevna plačila in spletni nakupi. Kljub temu je Bitcoin – prva in najbolj priljubljena kriptovaluta zunaj kripto skupnosti – še vedno kripto naložba št. 1 glede na tržno mejo in razpoloženje, strokovnjaki pa trdijo, da bi lahko BTC do konca leta 2021 dosegel 50.000 dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me