Kaj je Bitcoin? Začetniški vodnik do najbolj priljubljene vrste kriptovalut na svetu in nasveti za vlaganje v BTC

Tema Bitcoin je v zadnjih nekaj mesecih sprožila priljubljenost med pogovori. Zlasti konec leta 2020 je upodobljen tobogan za Bitcoin, ko je njegova cena začela naraščati proti novim rekordom.

Pred nekaj meseci pred prekomernim padcem je 300-odstotna rast cen leta 2020 sprožila nov pogovor o kriptovalutah, s čimer je Bitcoin v ospredju prihodnjih trgovinskih borz..

Ker pridobiva veliko pozornosti vlagateljev, ta zagon odpira velike priložnosti za pridobitev nekaj poglobljenih bistrov o osnovah Bitcoina, na primer o tem, kako se je začel, kje je zdaj in kam bi se lahko usmeril. Veliko zgodovine Bitcoinov je preprosto razumeti in je odlično za novince v kripto svetu in tiste, ki želijo spoznati navdušujoč svet kripto trgovanja.

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin je oblika blockchaina, izumljena leta 2008, avtomatizirana oblika denarne vrednosti, ki potrjuje kriptografske transakcije. Kriptografija v bistvu pomeni kodiranje in dekodiranje informacij ter tudi osnovo za funkcije verige blokov.

Blockchain: Funkcija Bitcoina se skriva za odprtokodno tehnologijo, imenovano blockchain, ki razvija decentralizirano javno knjigo. Transakcije delujejo kot “bloki”, ki se vežejo na tehnologijo in tvorijo “verige”. Verige ustvarjajo trajne zapise in se ne spreminjajo.

Zasebni in javni ključi: Da bi dovolili transakcije in zagotovili dokazila o plačilih, lastniki izdajo in uporabljajo lastne javne in zasebne ključe prek svoje bitcoin denarnice (o čemer bomo govorili v nadaljevanju).

Bitcoin je bil eden začetnih primerov sodobnih kriptovalut in se pogosto uporablja kot primarna ilustracija pri opisovanju verige blokov. Zdaj je pogosto okrajšan z oznako BTC, Bitcoin se lahko uporablja za različne spletne nakupe, vendar je priljubljen za pojem bogatenja s trgovanjem s kriptovaluto..

Blockchain beleži transakcije, ki jih opravijo kriptovalute, kot je Bitcoin, kjer deluje kot arhiv, v katerem sprememb ni mogoče izvesti po končani transakciji. Utrjevanje transakcij se zgodi prek mehanizma, znanega kot dokaz o delu, kjer lahko rudarji ali strokovnjaki za računalniško strojno opremo matematično predvidijo kriptografski ključ za naslednji bitcoin blok v verigi blokov, kot opisuje Jimmy Song, vzgojitelj in bitcoin pundit.

Rudarji: Posamezniki, ki imajo strokovno znanje na področju računalniške strojne opreme P2P platform, ki preverjajo transakcije prek visokohitrostnih računalnikov in so v Bitcoinih pogosto plačani.

Ena najboljših stvari o Bitcoinu in eden od razlogov za njegovo povečanje priljubljenosti je pomanjkanje potrebe po centralni vladi ali denarni oblasti, kot je banka, v smislu regulativnega sodelovanja..

Simon Peters, tržni analitik pri eToro, opisuje Bitcoin kot sposobnost svobodnega prenosa sredstev brez omejitev osrednjega organa ali posrednika zaradi “odprtokodne in decentralizirane tehnologije”. To ne dopušča nobenega zunanjega vpliva regulatornih institucij, ki pogosto nadzorujejo fiskalno in monetarno politiko, kot so banke ali vlade, in omogoča prosti pretok sredstev med strankami.

Kje se je Bitcoin začel??

Edinstvena sposobnost te decentralizirane oblike spletnega gotovine, da zmanjša potrebo po centralnih organih in običajnih posrednikih, je predvsem tisto, kar je spodbudilo začetek bitcoina. Uporabniki so lahko brez kakršnega koli zunanjega vpliva pošiljali in prejemali informacije s pomočjo programske opreme. Sprva predstavljen leta 2008 v bel papir po idejah Satoshija Nakamota. Tabela, zdaj na bitcoin.org, bi predstavljal temelj za bitcoin.

Še vedno se ne zaveda, ali je bila ena oseba ali skupina posameznikov tista, ki je ustvarila začetno tehnologijo in je pretežno premagala problem dvojne porabe, ki je nastal zaradi številnih drugih poskusov ustvarjanja digitalnega denarja. Rešitev, ki jo je Nakamoto pripravil za dvojno porabo, je bila izvedba časovno žigosane, nespremenljive knjige transakcij, ki nas je pripeljala do blockchain.

Blockchain tako naredi vsak Bitcoin sledljiv in ekskluziven, in ker je blockchain javno viden uporabnikom, je enostavno izslediti posamezne Bitcoin in težko doseči, da bi prilagodili kateri koli del knjige.

Ker bitcoinov ne izdajajo in ne podpirajo nobeni državni organi ali banke, se obetajo nižje provizije za transakcije kot običajni spletni načini plačila. To je pritegnilo vlagatelje v njegovem kratkem in naraščajočem časovnem obdobju in mnogi verjamejo, da lahko v prihodnosti spremeni način uporabe in dojemanja denarja. Prednosti tehnologije veriženja blokov in Bitcoinov lahko potencialno spremenijo vlogo finančnih institucij in korporativnih dejavnosti za vedno.

Januarja 2009 je bil izkopan prvi blok Bitcoin, pa tudi prva različica programske opreme Bitcoin na The Cryptography Mailing List. Po izkopu prvega bloka so bile začetne transakcije uporabljene za poskusne namene. Na primer, razvijalcu Laszlo Hanyecz je leta 2010 z 10.000 bitcoinov kupil dve pici, preden jih je redno uporabljal za bolj formalne cilje na mednarodnem prizorišču.

Po istem obdobju se je prvi dogodek izmenjave Bitcoin začel marca 2010. Od takrat je valuta znana po stalnih vzponih in padcih sprememb cen v preteklih letih, za katera so značilna nenadna nihanja. Kljub temu se je Bitcoin od svoje uvedbe pohvalil s pozitivno rastjo na svoji dolgoročni časovni lestvici, pri čemer je imel pozorno, kaj se lahko zgodi v prihodnosti.

bitcoin ves čas highchart

Bitcoin je 8. januarja 2021 dosegel najvišjo vrednost v višini 41.946 USD. Vir: Coinmarketcap

Ali ste razmišljali o vlaganju v BTC?

Skeptiki glede Bitcoina

Mnogi ljudje dvomijo o pomanjkanju stabilnosti Bitcoina. Špekulacije in nejevernost glede legitimnosti Bitcoina obstajajo že od prvega dne, ko je kriptovaluta lansirala. Struktura bitcoinov, njegova veriga blokov, naj bi bila zaščitena pred kakršno koli infiltracijo, žal pa valuta sama po sebi ni.

S preiskavami, ki so potekale leta 2019, je bilo razkrito, da je Mt. Borza Gox je močno manipulirala s trgom kriptovalut. Mt.Gox je bil eno največjih, če ne celo največje tržnice za izmenjavo kriptovalut, dokler hekerji niso vdrli v njihovo obrambo, kar je privedlo do izgube 744.408 bitcoinov.

Vendar se je ugled Bitcoina pozitivno spremenil, saj so leta 2020 številne finančne institucije vlagale in še naprej vlagajo v Bitcoin, kar je dejansko povečalo njegovo ceno.

Preberite več: Analiza cene Bitcoinov za leto 2021

Zakaj vlagati v Bitcoin?

Čeprav se mnogi zdijo dvomljivi glede dajanja stav na Bitcoin, obstaja nedvomno veliko prednosti pri odločanju. Čeprav ima od prvega lansiranja kratek in neprekinjen časovni razpon, prinaša vedno večje donose. Zagovorniki poudarjajo Bitcoin kot novo alternativo shranjevanju denarja, in če ta raste z več finančnimi institucijami, lahko dolgoročno dramatično naraste..

Poleg tega so kriptovaluto pohvalili zaradi nizkih transakcijskih stroškov in se odločili za cenejšo alternativo mednarodnim prenosom sredstev, zlasti s poudarkom na poslovnih dejavnostih, brez vmešavanja tretjih oseb. Prav tako lahko pomaga vlagateljem, ki želijo razpršiti portfelje kot nekorelirano sredstvo.

»Slišite, da je Bitcoin» prihodnost denarja «, in seveda želite pogledati zgodovino denarja in kako smo prišli do stanja, v katerem smo … Bolj ko pogledate zgodovino denarja in kako prešli smo od menjave palic do zlatih kovancev, dolarjev, podprtih z zlatom, do tega, kar imamo zdaj, Bitcoin je naravni prehod na “nov denar.” “- Simon Peters, tržni analitik pri eToro.

Kako vlagati v Bitcoin?

Obstaja veliko borz kriptovalut, ki so zdaj urejene in nadzorovane v skladu z zakonskimi precedensi. Nekateri najpogostejši v ZDA so Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama, med drugim. Obstajajo tudi različne naložbene platforme in borznoposredniške družbe eToro, ki omogočajo izmenjavo kriptovalut ali naslednjih finančnih aplikacij; PayPal, Robinhood in Cash App. Te finančne aplikacije so poskušale biti bolj priljubljene za tiste, ki se želijo osredotočiti na vlaganje v Bitcoin.

Predlagano je, da je denarnice Bitcoin vredno hraniti za tiste, ki načrtujejo velike količine kriptovalut. Te denarnice strojne opreme so preprosto lahki računalniki brez povezave, ki upravljajo Bitcoin sredstva. Kot pri kateri koli naložbi ne pretiravajte z zneskom, ki ste ga izbrali za naložbo.

Kriptovalute so ohranile spremenljiv ugled, zato je pomembno, da pred tem ocenite tveganje za znesek, ki ste ga izbrali za naložbo. S tem je dobro, da pri vlaganju upoštevate dolgoročno razmišljanje. Dolgoročno delovanje Bitcoina v desetletju je zaradi nestanovitnosti zasenčilo njegovo kratkoročno uspešnost. Gledanje borze in napovedovanje prihodnjih priložnosti za rast vam lahko da nekaj znakov, da se cene premikajo v dobro smer; zato pazite.

Preberite več: Kako vlagati v Bitcoin 2021 – Končni vodnik za vlagatelje v Bitcoin

Nasveti in strategije pred vlaganjem v Bitcoin:

1. Uporaba bitcoin denarnice

Bitcoin denarnice so v bistvu miniaturne strojne denarnice, kamor ljudje shranjujejo svojo kriptovaluto. To je dobra rešitev za tiste, ki nameravajo imeti velike vsote in iščejo varno možnost za svoje premoženje. Vaša denarnica v strojni opremi bo imela zasebne ključe, do katerih boste imeli dostop samo vi in ​​tako zagotavljali varno naložbo. V bistvu so majhni računalniki brez povezave, ki vam omogočajo upravljanje Bitcoinov. Številni znani proizvajalci denarnic med drugim vključujejo Ledger, KeepKey, CoolWallet in Trezor.

2. Vlagajte pametno

To velja za vsako naložbo. Vedno pa je zdravo imeti v mislih, zlasti če želite vlagati v Bitcoin, da ne smete vlagati več, kot si lahko privoščite, da izgubite. Bitcoin je znan po svojem ugledu, ki tu in tam niha in brez znaka lahko cene v nekaj urah padejo. Glede na to obstaja verjetnost, da se bo vaše premoženje v kratkem času pocenilo, zato ne vlagajte sredstev, ki bi jih morda potrebovali za nujne primere.

3. Načrtujte vnaprej

Z zgoraj omenjeno nestanovitnostjo in nihanji je vredno dolgoročno preučiti naložbe v Bitcoin. Kljub svoji kratkoročni težnji k nihanju cen je uspešnost Bitcoina v zadnjem desetletju pokazala splošno pozitivne stopnje rasti. Torej, če ste nekdo, ki se ukvarja z dnevnim trgovanjem, je dolgoročno razmišljanje še ena možnost za naložbe v kriptovaluto, ki ne dopušča tveganja.

4. Bodite pozorni na borzi

Pri vlaganju v katero koli vrsto delnic je pomembno, da pozorno spremljate borzo. Eden ključnih vidikov vlaganja v katero koli obliko premoženja je sposobnost predvidevanja prihodnje uspešnosti ali rezultatov. Bitcoin je predstavil podobne korelacijske vzorce kot S&P 500 v letu 2020, saj so vlagatelji usmerjeni k bolj tveganim naložbam v sedanji gospodarski klimi. Nekateri znaki, kot je ta, bodo pripomogli k vaši splošni odločitvi pri oddaji stav na Bitcoin.

5. Upoštevajte davčne obveznosti

V ZDA je bitcoin med drugimi kriptovalutami obdavčen. Če nameravate svoj Bitcoin preprodati za dobiček ali če ga preprosto nameravate porabiti po vrednosti, ki je bila višja od tiste, ki ste jo prvič kupili (z drugimi besedami, valuta je podražila), boste odgovorni za davek na kapitalski dobiček. Pomembno je, da evidentirate vse svoje transakcije, da se izognete morebitnim pravnim težavam.

Močno upamo, da se bo kriptovaluta po vsem svetu razširila. Ker je MicroStrategy podjetje za poslovno inteligenco pred kratkim zajelo Bitcoin z eno najvišjih tržnih vrednosti in ga postavilo za glavno rezervno sredstvo, ni dvoma o možnosti rasti zanj v bližnji prihodnosti. Pozitivni pojmi drugih korporativnih velikanov, kot je PayPal, so se pojavili glede potenciala Bitcoina z njegovo nedavno naložbo v kriptovaluto po razvoju lastne trgovinske operacije.

Malo verjetno je, da bo Bitcoin kmalu zamenjal evro. Vendar nedvomno digitalna prihodnost, h kateri se usmerjamo, ne bo pozorna.

Obstajajo majhne možnosti, da se Bitcoin v bližnji prihodnosti spremeni v povsem primerno valuto, kot sta ameriški dolar ali evro, vendar to ne pomeni, da ni usmerjen v pravo smer.

Začnite vlagati v Bitcoin z eToro

Če že zdaj želite vlagati v Bitcoin, je eToro uporabniku prijazna in poceni platforma, ki ponuja izkušnje z izmenjavo kripto trgovanja. Podjetje se še naprej širi z uvajanjem novih izdelkov in drugih kriptovalut poleg Bitcoinov, kar začetnikom in strokovnjakom omogoča raziskovanje različnih možnosti v kripto svetu.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Ključne točke

  • Bitcoin je nova, digitalna oblika denarja, s katero se trguje prek spleta prek odprtokodne in decentralizirane tehnologije.
  • Transakcije se beležijo v verigi blokov in so javno dostopne za sledenje do vsakega posameznega Bitcoina kot trajne knjige.
  • Velike korporacije, kot je MicroStrategy, vlagajo velike količine denarja v Bitcoin.
  • Bitcoin je od prvega lansiranja leta 2009 ustvaril vedno večje donose.
  • Zaradi nizkih transakcijskih stroškov brez vpliva tretjih oseb je idealen za čezmejno trgovanje in večnacionalna podjetja.
  • Bitcoin denarnica zagotavlja hrambo Bitcoinov z majhnim računalnikom strojne opreme.
  • Obstajajo optimistične napovedi v prihodnosti, ko je Bitcoin januarja 2021 dosegel najvišjo tržno vrednost.
  • Bitcoin je obdavčljiv, zato se moramo zavedati davčnih posledic pri vlaganju v Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me