Kaj je Cardano in ali je vredno vlagati v Cardano leta 2021?

Kaj je Cardano in ali je dobra ideja vlagati v Cardano ADA?

Kaj je Cardano? Ali gre za kriptovaluto? Ali je podoben najbolj priljubljeni kriptovaluti tam zunaj, Bitcoinu?

Kratek odgovor bi bil verjetno “ne”.

Cardano je veliko več od tega.

Danes bomo predstavili Cardano in razložili, kako in zakaj naj bi postal ena najpomembnejših kriptovalut po vsem svetu. Poskusili bomo odgovoriti tudi na naslednja vprašanja – Kaj je Cardano? Ali je to dobra naložba?”In”Bi moral vlagati v Cardano leta 2021?”

Kaj je Cardano?

Cardano je decentralizirana platforma, ki ljudem omogoča izvajanje transakcij preko meja in uvajanje pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij (dApps). Cardano je bil uveden leta 2017 za obnovo zaupanja v gospodarstva z vključevanjem tehnologije in za omogočanje dostopa do finančnih storitev posameznikom brez bank..

Zanimivo je, da sta ustanovitelja Cardano Jeremy Wood in Charles Hoskinson delala na ekosistemu Ethereum, potem pa se je ekipa razdelila.

Kljub temu Cardano ni vaše povprečno digitalno sredstvo. Opredeljen je kot kriptovaluta tretje generacije s potencialnim izvajanjem v sledljivosti in upravljanju dobavne verige.

To pomeni da Cardano lahko prehiti Bitcoin, kriptovaluto prve generacije, z reševanjem težav z razširljivostjo; Cardano lahko prehiti tudi Ethereum, kriptovaluto druge generacije, z zagotavljanjem varnejše recenzirane platforme za pametne pogodbe.

Kot so navedli razvijalci Cardano, poskušajo “zagotoviti bolj uravnotežen in trajnosten ekosistem, ki bolje upošteva potrebe svojih uporabnikov in drugih sistemov, ki iščejo integracijo.”

Poleg tega se je Cardano razlikoval od drugih kriptofonov, saj je privabil profesorje in raziskovalce, da so v svojo zasnovo vključili recenzirana in akademska načela..

Ni presenetljivo, da je Cardanu med začetno ponudbo kovancev (ICO) uspelo zbrati 62 milijonov dolarjev in začeti sodelovati s podjetji na visoki ravni v FinTechu in akademskem sektorju.

Kako deluje Cardano?

Cardano je kovanec tretje generacije, katerega cilj je izboljšati razširljivost, interoperabilnost in trajnost za doseganje obsežnega sprejetja verige blokov.

Njegov razvoj so doslej podprle tri različne organizacije: fundacija Cardano, ki nadzoruje razvoj skupnosti Cardano; Input Output Hong Kong (IOHK), ki gradi verigo blokov; in EMURGO, ki skrbi za promocijo Cardanovih komercialnih aplikacij.

Upoštevajte, da je Cardanov razvoj načrtovan v petih fazah ali obdobjih: Byron, Shelley, Goguen, Basho in Voltaire, Goguen pa je načrtovan za letos.

Edinstvena značilnost Cardano sta dve plasti: Cardano Settlement Layer (CSL), ki se uporablja kot knjiga stanja za poravnavo transakcij, in Control Layer, ki se uporablja za pametne pogodbe. Ta ločitev omogoča organizacijam oblikovanje in zasebnost pogodb po meri.

Tu moramo opozoriti, da je Cardano lahko obdelal le 10 transakcij na sekundo, medtem ko je zdaj lahko obdelal približno 257 transakcij na sekundo. Hydra, Cardanova lestvica 2, lahko Cardanu v prihodnosti pomaga obdelati več kot milijon transakcij na sekundo.

Druga edinstvena značilnost je mehanizem soglasja Ouroboros. Ouroboros je verižni protokol dokazov o vložku, ki vsebuje matematično preverljivo varnost za zmanjšanje kibernetskih napadov.

Cardano se zanaša tudi na decentralizirano avtonomno organizacijo (DAO), ki bo odobrila nove pobude in preprečila delitve.

Tu je vredno omeniti, da obstajajo različni Cardano epohe, ki so sestavljene iz rež, pri čemer se voditelji igralnih avtomatov izberejo po protokolu metanja kovancev.

Kaj je ADA?

Izvorni Cardanov kovanec se imenuje ADA. ADA je eno najbolj uspešnih digitalnih sredstev v letu 2021.

Čeprav je ta kripto na trgu le nekaj let, je uspel postati eden najbolj kovanih kovancev na kripto polju. Upoštevajte, da obstaja največ 45 milijard kovancev ADA.

V času pisanja tega članka ima ADA tržno kapitalizacijo 11.011.583.971 USD in 24-urni obseg trgovanja 2.619.111.256 USD.

Med različnimi prednostmi je ADA tudi ena izmed kriptovalut z najboljšimi primeri uporabe. Ima možne aplikacije v zdravstvenih, kmetijskih in maloprodajnih storitvah. Uporablja se lahko za identifikacijo izdelkov in sledljivost dobavne verige.

Poleg tega Fundacija Cardano sodeluje z različnimi afriškimi državami in drugimi kraji za izboljšanje trajnostne rasti in odprt dostop do finančnih storitev.

Ali je vredno vlagati v Cardano leta 2021?

Da, glede na močan razvojni načrt in visoko tržno mejo ni dvoma, da si je Cardano vredno ogledati leta 2021.

Nekateri dejavniki v prid Cardanu so njegova močna skupina računalniških razvijalcev in znanstvenikov. Ne pozabimo tudi, da Cardano podpirajo tri organizacije, kar izboljša njegovo sprejemanje in razvoj.

IOHK, na primer uspelo odpreti raziskovalni laboratorij na univerzi Wyoming, da bi razvil mikročip za avtomatsko preverjanje pristnosti, ki lahko nudi izkušnje, podobne uporabi fiat denarja brez povezave z internetom.

Cardano je vredno razmisliti tudi zaradi njegove vizije, da razširi razširljivost ter izboljša trajnost in varnost.

Poleg tega Cardano ponuja močno in varno denarnico za shranjevanje ADA, Daedalus.

Kljub temu pa kljub vsem obljubam in tehnološkemu napredku niti strokovnjaki ne morejo trditi, ali je Cardano dobra naložba za vas. Kriptovalute ostajajo nestanovitne in tvegane!

Bi razmislili o vlaganju v Cardano ADA?

Koliko bo Cardano vreden leta 2021?

Čeprav napovedi cen ostajajo špekulativne, mnogi strokovnjaki verjamejo, da bodo cene ADA na podlagi preteklih in tehničnih analiz še naprej rasle.

Dobra novica je, da je ADA premagala številne mejnike in se je z leti znatno povečala. Upoštevajte, da je Cardano ob zagonu znašal 0,021 USD, 4. januarja 2018 pa je dosegel 1,22 USD, kar je v nekaj mesecih donos 6 000%. V istem obdobju se je njegova tržna kapitalizacija z 0,56 milijona dolarjev povečala na več kot 31 milijard dolarjev.

Če se ozremo nazaj, je Cardanova ekipa med Cardanovim ICO zbrala več kot 63 milijonov dolarjev in kot že omenjeno, Januarja 2018 je ADA dosegel najvišjo vrednost skoraj 1,22 dolarja.

Pozitivna je bila tudi prva polovica leta 2019, saj so kupci pokazali zanimanje in potiskali ADA na 0,10 USD 3. aprila 2019. Decembra 2019 je Cardano našel podporo pri ceni 0,03 USD.

Cardano je začel leta 2020 pripravljen na bikovski tek, kar je bilo posledica njegove konsolidacije leta 2019. Do konca februarja 2020 je ADA trgovala po ceni več kot 0,07 USD..

Kljub temu je Cardano doživel dramatičen padec marca 2020, ko je pandemija koronavirusa povzročila prvi val medvedjega trga.

Številni strokovnjaki verjamejo, da bo cena kovanca leta 2021 dosegla najvišjo vrednost v višini 1,2 dolarja.

Cardanonov razvoj lahko še bolj spodbudi množično sprejemanje in vpliva na premike cen naprej. Po poročanju Capital bo ADA do konca leta 2021 dosegel 1 dolar.

Nekateri analitiki verjamejo, da bo ADA do začetka leta 2022 trgovala po 0,72 USD in avgusta 2022 dosegla 1,73 USD..

DigitalCoinPrice, na primer, predlaga tudi gibanje cen navzgor in trdi, da bo ADA do leta 2026 trgovala po ceni okoli 0,20 USD..

CoinFan na drugi strani pravi, da bo ADA leta 2025 trgoval 0,45 USD.

Ker se Cardano nenehno ponaša z eno najbolj podpornih skupnosti kriptotrgovcev in navdušencev nad verigami blokov na forumih in platformah, ni dvoma, da bo Cardano tukaj ostal še dolgo po koncu leta 2021.

Kaj bo vplivalo na ceno ADA leta 2021?

Na ceno Cardano vpliva veliko dejavnikov, vključno s kripto novicami, tehnološkim razvojem, povpraševanjem in ponudbo ter razpoloženjem na trgu.

Kot je navedeno zgoraj, Cardanu je uspelo premagati različne mejnike in se pohvaliti z živahno skupnostjo. Cardano se je v obdobje Shelley preselil julija 2020, s svojo naravo decentralizacije in načeli prenosa.

Mainnet Goguen, ki naj bi se začel približno marca 2021, je še en mejnik, ki lahko vpliva na cene. Goguen želi izboljšati pametne pogodbe in funkcionalnost dApps, kar bo razširilo tudi primere uporabe.

To bo Cardano korak bližje k uveljavitvi kot resničnega morilca Ethereuma.

Drugi dejavnik, ki bo zvišal cene ADA, je dejstvo, da se fundacija Cardano širi in sprejema nove člane in raziskovalce. Na primer, Cardano se je združil z Wolfram Alpha, največjim računalniškim mehanizmom znanja na svetu.

Poleg tega je Cardano v trgovini Google Play objavil svojo aplikacijo za glasovanje Catalyst, ki omogoča množično posvojitev.

To še ni vse! Cardano namerava na Japonskem vzpostaviti bankomate za ADA – in to bi bilo ogromno! Japonska je pravzaprav ena izmed vodilnih na področju sprejemanja in urejanja verig blokov in kripto.

Na podlagi svoje močne ekipe in vrhunske tehnologije napovedi ADA za leto 2021 izgledajo dobro. Verjeli ali ne, če bo ADA nadaljeval s svojimi tehnološkimi izboljšavami kot kovanec tretje generacije, lahko po navedbah Smartereuma v naslednjih petih letih doseže 10 USD.

Naj vlagam V Cardano?

trgovski kardano

Z različnimi tehnološkimi prednostmi, močnim razvojnim načrtom in različnimi primeri uporabe je Cardano dobra naložba.

Kdo bi moral razmisliti o dodajanju Cardano ADA v svoje portfelje?

  • Kripto vlagatelji, ki verjamejo, da bo ADA dosegel nove višine po letu 2021;
  • Trgovci s kripto dnevi, ki kratkoročno vidijo potencial ADA in njegov velik obseg trgovanja;
  • Navdušenci nad blockchainom, ki verjamejo, da bo ADA kot kripto krila tretje generacije v prihodnjih letih prehitel Bitcoin in Ethereum;
  • Velike institucije in spletne storitve, ki podpirajo primere uporabe ADA in množično posvojitev.

ADA je tudi odlična izbira za vlagatelje, ki si preprosto želijo diverzificirati svoje portfelje in zmanjšati tveganja. Ni čudno, da je število Denarnice ADA se povečujejo. 5. januarja 2021 je bilo na primer registriranih 4.000 denarnic ADA.

Kljub temu pa je nakup in trgovanje z Cardanom privlačen, vendar ostajajo kriptovalute nestanovitne in vlagatelji lahko tvegajo vsa svoja sredstva, ne da bi jih lahko vrnili.

Zato vedno raziščite, preden naložite v katero koli sredstvo in se sami odločite, ali je možna donosnost večja od potencialnih tveganj. Če se odločite za začetek vlaganja v Cardano, si zapomnite pomembno pravilo: nikoli ne vlagajte več kot 2% svojih sredstev naenkrat.

Pripravljen vlagati v Cardano ADA?

Ključne točke

  • Cardano je eden najboljših kriptoslovcev glede tržne omejitve in tehnološkega napredka.
  • Zaradi dvoslojne arhitekture in mehanizma Ouroboros je Cardano edinstven. Upoštevajte, da se upošteva Cardano kripto tretje generacije.
  • Izvorni Cardanov kovanec je ADA. Zanimivo je, da se število denarnic ADA povečuje.
  • Mainnet Goguen, ki naj bi se začel približno marca 2021, je eden od mejnikov, ki bi lahko vplival na Cardano in njegove cene leta 2021.
  • Na podlagi preteklih podatkov o uspešnosti in tehničnih analiz ter Cardanovega razvojnega načrta in vizije za prihodnost strokovnjaki verjamejo, da bodo cene ADA v naslednjih petih letih dosegle nove višine.

Če se letos odločite za naložbe v Cardano, vam lahko v podjetju Trading Education pomagamo izvedeti več o zapletenosti kripto trga in vzpostaviti učinkovito strategijo trgovanja ter trgovinske navade.

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Če ste našli naš članek Kaj je Cardano & Ali je vredno vlagati v Cardano leta 2021 zanimivo in informativno, prosimo, delite ga z vsemi, ki jih zanima kripto naložba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me