Kaj je EOS? Priročnik za začetnike za EOS in nasveti za vlaganje v EOS

Moč te nove in izboljšane platforme je njena sposobnost, da ponudi platformo za decentralizirane aplikacije (dApps). Zaenkrat ima EOS tržno kapitalizacijo 4,3 milijarde USD. EOS, ki se postavlja v ospredje decentralizirane tehnologije veriženja blokov, omogoča napredovanje, razvoj in proizvodnjo komercialnih dApps na svoji platformi. Čeprav je EOS podoben številnim drugim kriptofonam, se poskuša spopasti s skupnimi težavami, ki jih drugi kovanci niso mogli rešiti, kot so hitrost, razširljivost in prilagodljivost.

Kaj je EOS?

Obstaja omrežje EOSIO in njegov izvorni kovanec EOS. EOS je vrsta tehnologije veriženja blokov, ki se ponaša s svojim decentraliziranim operacijskim sistemom. Namen te decentralizirane verige blokov je obdelati transakcije veliko hitreje, brez transakcijskih provizij, skupaj z razvojem pametnih pogodb. To bi EOS-u zagotovilo prednost v tehnologiji veriženja blokov, saj si številna druga omrežja s pametnimi pogodbami želijo pospešiti transakcije, kot je Ethereum (ki lahko obdela samo 15 transakcij na sekundo).

Cilj okvira EOS je delovati kot delujoč sistem z edinstvenimi sodobnimi funkcijami, kot so shranjevanje v oblaku, prepoznavanje uporabnikov in gostovanje strežnikov. Te funkcije naj bi skupaj s preostalim ogrodjem olajšale in podpirale razvoj dApps, tako da so dostopne in racionalizirane. dApps so sodoben mehanizem, ki ga mnogi blockchains uporabljajo za olajšanje postopka izvajanja transakcij.

Kje se je vse začelo?

Organizacija, imenovana block.one, je prvotno ustanovila EOS, bolj pa zamisel Dana Larrimerja. A vse se je začelo z izdajo njegovega belega papirja leta 2017. V tem dokumentu je bila navedena obljuba o decentralizirani platformi z edinstveno hitrostjo, ki omogoča obdelavo tisoč transakcij na sekundo.

Poleg tega se je bela knjiga osredotočila na načrt, da bo EOS operativni sistem številka ena za decentralizirane aplikacije, ki vključuje vidike, kot so gostovanje strežnikov, integrirana avtentikacija uporabnika in shranjevanje v oblaku..

Prvotno predstavljen junija 2018, je EOS odprtokodna programska oprema, ki temelji na blockchainu in se je začela izvajati na rekordni celoletni ICO, ki se je začela junija 2017. V času trajanja ICO je bila približno ena milijarda kovancev dodeljena kot ERC- 20 kovancev. Podjetje, ki upravlja programsko opremo EOS, je Block.one s sedežem po vsem svetu v Hongkongu in Los Angelesu, če naštejemo le nekaj. Trenutno ima Block.one 10% kovancev EOS.

Bi razmislili o vlaganju v EOS?

vlagajte v eos

Skeptiki o EOS-u

Nekateri glavni pomisleki EOS vključujejo konkurenco in centralizacijo. EOS ima poleg Ethereuma še veliko konkurentov. Nekateri med njimi vključujejo NEO, RChain in Rootstock RSK. To pomeni, da mora EOS nenehno izkazovati izboljšave in predanost svojemu razvoju, da ohrani svoj položaj na trgu.

Poleg tega čeprav soglasni algoritem EOS predstavlja veliko prednost, nekateri ustvarjajo strah, da bi bil EOS dejansko lahko bolj centraliziran, kot se zdi. Ker upravljanje EOS v določenem trenutku vključuje 21 proizvajalcev blokov in da se o ustvarjalcih glasuje na podlagi zainteresiranih strani, to kaže značilnosti demokratičnega sistema upravljanja, ki povečuje zaskrbljenost. Poleg tega dejstvo, da ljudje brez delovanja polnega vozlišča ne morejo pregledati ali pregledati omrežnega sistema, zato spodbujajo te pomisleke glede decentralizacije.

Kljub tem pomislekom pa je EOS še vedno eden najmočnejših igralcev na trgu, saj pametne pogodbe dApps in blockchain spodbujajo obetavno mrežo z veliko donosnimi načrti v prihodnosti..

Preberite več: Kaj bo spodbudilo ceno EOS-a leta 2021?

Zakaj vlagati v EOS?

Nobenega dvoma ni, da je težko izbirati med vsemi kriptovalutami na trgu. Vsak blockchain ima veliko potenciala in težko je oceniti, kateri so vredni naložbe in kateri bi morali obrniti hrbet.

zakaj bi morali vlagati v EOS?

1. Razširljivost

EOS je bolj uporabniku prijazen in razširljiv, opremljen s spletnim orodjem za razvoj vmesnikov in samoopisnih vmesnikov. To prihaja skupaj z razvojem industrijskih dApps, za razliko od katere koli druge trenutne kriptovalute.

2. Brezplačne transakcije

Veliko blockchains zahteva, da plačate pristojbino za obdelavo transakcij. Vendar EOS uporablja model proizvajalca blokov, ki temelji na storitvah, ki jih ponujajo in zaračunavajo razvijalci dApp, da se odloči, kako lahko zaračunajo plačila.

3. Soglasni algoritem

Za razliko od drugih kriptovalut, ki večinoma uporabljajo protokol Proof-of-share, EOS uporablja protokol delegiranega dokaza o vložku (DPOS). Za ustvarjalce neprestano glasuje mreža vozlišč prič, ki jo sestavljajo posamezniki dApp, ki svoje žetone vložijo v računsko moč. Vozlišča prič preprosto zanimajo najboljše potencialne razvijalce blokov, pripisujejo temelje decentralizacije kriptografije.

4. dApps

Ker se je ta tema že dotaknila, je to eden najugodnejših vidikov EOS. Kriptovaluta ponuja možnost razvoja dApps, kar pomeni, da jo lahko kdor koli ustvari in pusti, da deluje na platformi blockchain. Dobra stvar EOS-a je, da pametnih pogodb za napajanje dApps ni treba, ampak jih poganjajo transakcije dApp, kar se izkaže za bolj dinamično in učinkovito.

Napovedovanje cen EOS (EOS) 2020 do 2027. Vir: DigitalCoin

Napovedovanje cen EOS iz CoinSwitch napoveduje, da bo kovanec lahko dolgoročno stalna rast. S tem je napovedano, da bo leta 2025 cena EOS-a znašala približno 106,77 USD, kar predstavlja bikovsko in samozavestno prognozo..

Preberite več: Koliko bo vreden EOS po letu 2021 in pozneje?

Kako vlagati v EOS?

Postopek je ponavadi podoben za vsako kriptovaluto in prvi korak bo vedno iskanje platforme za izmenjavo, kjer lahko kupite svoje žetone za EOS. To bo vključevalo ustvarjanje računa, za katerega bo za preverjanje zahtevana identifikacija. Potem boste morali kovance shraniti v denarnici. Ta denarnica bo uporabljena za shranjevanje vseh vaših žetonov EOS, vsaka denarnica pa bo imela zasebni ključ, do katerega imate dostop samo vi.

Ključnega pomena je, da ne morete trgovati s fiatno valuto za EOS. V tem primeru boste morali s svojo fiat valuto kupiti drugo kriptovaluto, na primer Ethereum ali Bitcoin, in jo nato uporabiti za nakup EOS.

vlagajte v eos

Nasveti pred vlaganjem v EOS

1. Uporabite kripto denarnico

Vaš EOS bo treba shraniti v digitalno denarnico, da bo zagotovljena njihova varnost. Eno najboljših mest za shranjevanje EOS-a bo v denarnici za strojno opremo za hladilnik brez povezave ali v denarnici za pametni telefon, ki je na voljo prek različnih aplikacij..

Denarnice EOS bodo imele aktivni in lastniški ključ. Pomembno je, da lastniški ključ ostane ekskluziven samo za vas, da se izognete izgubi katerega koli premoženja ali ukradbi. Upoštevajte: če slučajno pozabite ključ, dostopa ne boste mogli obnoviti. Zato si zapišite ključe.

2. Najprej vlagajte z majhnim zneskom

Nujno je, da se pred vlaganjem v katero koli od njih spomnite, kako nestanovitne so lahko kriptovalute. Zadnja stvar, ki jo želite storiti, je, da vložite vsa sredstva v sili, ko je EOS ves čas najvišji in pade v roku ene ure.

Ta napaka je pogosto storjena zaradi hipa, ko cene narastejo. Pomembno pa je vedeti, da bo naložba vedno imela tveganje, zato se želimo izogniti vsem nepotrebnim tveganjem. Zato bodite prepričani, da se, ko ste pripravljeni investirati, odpravite previdno in se izogibajte igranju iger na srečo, ko prihranite trenutek.

3. Ohranite dolgoročno perspektivo

Bolj tvegana možnost, zlasti za tiste, ki na kripto trg vstopajo sveže, je, da natančno vodite dolgoročno perspektivo svojih naložb. Po pridobitvi varne izkušnje vas bo morda zanimalo dnevno trgovanje. Vendar boste na začetku želeli preizkusiti vode.

Shranite svoje začetne naložbe in nenehno bodite na tekočem ter spremljajte trg in ocenite, kdaj bo najboljši čas za trgovanje. Enostavno je takoj napovedati visoke cene, zlasti če napovedi cen objavljamo levo in desno, vendar zaupajte svoji intuiciji in bodite potrpežljivi pri svojih nagibih k trgovanju. In z optimizmom, določenim za EOS, se boste morda pozneje zahvalili zanj.

4. Bodite na tekočem

Raziskave – to je vse, kar v resnici je. Opazili boste, da obstajajo vzorci in trendi, če se boste lahko dovolj poglobili. Ni treba posebej poudarjati, da boste želeli sproti obveščati o tem, kako napredujejo vaše naložbe.

Glede na to, kako lahko so nestanovitne kriptovalute, se prepričajte, da sčasoma spremljate njihovo delovanje in cene, da ugotovite, kdaj je najboljši čas, da si umažete roke. Hkrati je vedno dobro popestriti svoj portfelj, zato bolj ko boste obveščeni, bolj ugodno bo za vaše naložbe pri ocenjevanju uspešnosti drugih kriptos.

5. Za vaš EOS lahko velja davčna zakonodaja

IRS je leta 2014 objavila obvestilo, v katerem trdi, da so kriptovalute dejansko označene kot lastnina in ne kot denarno sredstvo v smislu davkov. Če nameravate nekaj prodati ali kupiti s svojim EOS-om, boste več kot to, za kar ste ga prvotno kupili, odgovorni za davek na kapitalski dobiček. Zakoni se lahko razlikujejo glede na vašo lokacijo, vendar je zelo priporočljivo, da vodite evidenco svojih transakcij EOS, da boste lahko pripravljeni, če bo kaj prišlo v skladu z zakonodajo. Zadnja stvar, ki jo boste potrebovali, je trkanje na vaša vrata.

Skratka, v EOS-u želite ostati osredotočeni, še posebej, če ste razvijalec. Njegova prednost v dApps daje razvijalcem vzvod, da pridobijo nekaj izkušenj s tem, kako bo videti prihodnost. Glede na to, koliko denarja se vanj vlije zdaj, bi bilo napačno, če bi mu zdaj obrnili hrbet.

To velja za vsak nakup kriptovalut, vendar ne prezrite ravni tveganja, povezanega z EOS. Težko prisluženo bogastvo postavljate v nekaj z upanjem, da boste v prihodnosti od tega bolj zaslužili. Zato bodite obveščeni in ne odvrzite vsega denarja naenkrat.

eToro – Najboljša platforma za nakup EOS

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • EOS je vrsta tehnologije veriženja blokov, ki se ponaša s svojim decentraliziranim operacijskim sistemom.
  • Zaenkrat ima EOS tržno kapitalizacijo 4,3 milijarde USD.
  • EOS na svoji platformi omogoča napredovanje, razvoj in proizvodnjo komercialnih dApps.
  • Cilj okvira EOS je delovati kot delujoč sistem z edinstvenimi sodobnimi funkcijami, kot so shranjevanje v oblaku, prepoznavanje uporabnikov in gostovanje strežnikov.
  • Organizacija z imenom block.one je prvotno ustanovila EOS leta 2017.
  • Predvideva se, da bi lahko leta 2025 cena EOS stala okoli 106,77 USD.
  • Ne morete trgovati s fiatno valuto za EOS. Z vašo fiat valuto boste morali kupiti drugo kriptovaluto, na primer Ethereum ali Bitcoin, in jo nato uporabiti za nakup EOS.

Če razmišljate o naložbah v EOS, ne pozabite, da gre za neverjetno visoko stopnjo tveganja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me