Kaj je najboljša kriptovaluta za naložbe v letu 2021?

Ali želite preskočiti branje in priti do naših najboljših izbir? Najboljša kriptovaluta za vlaganje v letu 2021 je Bitcoin ali Ethereum.

Kriptovaluta je vzbudila več zanimanja vlagateljev kot morda katero koli drugo finančno sredstvo v zgodovini. Ko so Bitcoin prvič lansirali leta 2009, je bila novonastala digitalna valuta videti kot potencialni igralec sprememb v finančnem svetu in njena temeljna tehnologija veriženja blokov je obljubila revolucijo v načinu obdelave transakcij.

Čeprav digital morda ni nadomestil tradicionalne fiat valute, kot so napovedovali nekateri poznavalci panoge, je njegova priljubljenost kot sredstvo za trgovanje v letih od njenega začetka eksponentno narasla. Izkazalo se je, da je bitcoin le vrh ledene gore in v letu 2021 obstaja dobesedno na tisoče kriptovalut – ves čas se jih je pojavljalo več, vsaka pa je obljubila, da bo zmožnost blockchaina potisnila na naslednjo raven.

Zgodbe o velikem dobičku, ustvarjenem čez noč, bi lahko bile pretirane, toda ob ustreznih izobraževalnih virih in smiselnih naložbah bi se lahko dodajanje kriptovalut v vaš trgovalni portfelj za leto 2021 izkazalo za zelo donosno.

Mogoče že nekaj časa razmišljate o naložbah v kripto, vendar niste bili povsem prepričani, kdaj je najboljši čas za vstop na trg ali kateri žeton je bilo najbolje kupiti.

The naslednji vodnik vam bo dal nekaj predlogov za najboljšo kriptovaluto za vlaganje v letu 2021, pa tudi nekaj nasvetov za povečanje možnosti za uspeh.

Spodaj si bomo ogledali sedem najboljših kriptografskih datotek, ki ponujajo dobre priložnosti v letu 2021.

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Valovanje
 4. Bitcoin Cash
 5. Cardano
 6. Litecoin
 7. EOS

Da bi pospešili postopek, smo pregledali 7 najboljših kriptovalut na trgu in sestavili izčrpen seznam, na kaj morate biti pozorni pri končni odločitvi.

Katero kriptovaluto je najbolje investirati leta 2021? Kam vlagati

Če razmišljate o tem, kam investirati v letu 2021, so digitalni kovanci morda vaša najboljša in najbolj donosna možnost za vas. Dejansko ima trg več kot 5000 različnih vrst kriptovalut in za začetnike je morda presenetljivo, da se odločijo.

Oglejte si te vrhunske kriptovalute, v katere boste letos vlagali, in začnite svoje leto 2021 na pravi poti.

1. Bitcoin – BTC

Bitcoin je žeton, ki je začel vse. Daleč splošno znana kriptovaluta, ki obstaja, je tudi največja glede na tržno kapitalizacijo, obseg trgovanja in vrednost. Leta 2009 je Bitcoin izbruhnil na prizorišče in svetu predstavil tehnologijo veriženja blokov. Seveda je ta imenitna zgodovina zelo impresivna – toda kako se uvršča med kriptovalute, ki jih je treba vlagati leta 2021?

Številni vlagatelji, ki jih pogosto imenujejo “digitalno zlato”, verjamejo, da bo Bitcoin v desetletju dejansko prehitel zlato glede na tržno kapitalizacijo. Že od samega začetka je res opazil meteorski dvig vrednosti, v zadnjem času pa je večina dobička iz Bitcoina nastala zaradi njegove nestanovitnosti v nasprotju s stalno rastjo. Kljub padcu vrednosti marca 2020 pa se je Bitcoin od takrat izjemno okreval in v času pisanja te vrednosti znaša približno 44.000 USD. Če pogledamo naprej, so strokovnjaki bolj ali manj enotni v napovedi prihodnje rasti.

Glede na njegovo odpornost in nadaljnji status kriptovalute številka ena na trgu strokovnjaki napovedujejo velike stvari za Bitcoin – mnogi še naprej napovedujejo, da bo žeton v naslednjih desetih letih dosegel milijon dolarjev. Seveda je treba k vsakim divjim špekulacijam vedno pristopiti previdno, toda koga vprašate, je leto 2021 dobro leto za prvotno kriptovaluto.

Napoved cene Bitcoinov

2. Ethereum – ETH

Pojav Ethereuma leta 2015 je znova zanetil trend kriptovalut in je bil velik korak naprej pri dokazovanju vse prej kot neomejenega potenciala tehnologije veriženja blokov. Tržna kapitalizacija Etheruma se je v času pisanja pogosto štela za drugo generacijo kriptovalut, bližala se je impresivnih 128 milijard USD, pri čemer je bil izvorni žeton Ether v začetku leta 2021 ocenjen na 1145 USD..

Nekateri trgovci Eter označujejo za “naslednjega” Bitcoina, vendar je pomembno vedeti, da je BTC še vedno veliko, veliko večji od Ethereuma. Potencialno rast slednjega za leto 2021 poganjata dva glavna dejavnika. Prvič, razpoloženje na trgu kriptovalut bo na splošno neposredno ali posredno povezano z Bitcoinom, saj je izvirna kriptovaluta nekakšen kazalnik za širšo industrijo..

Drugi dejavnik se nanaša na verigo Ethereum – ki je bila nedavno nadgrajena z izdajo Ethereum 2.0. Ta večstopenjski razvoj poskuša rešiti težave z razširljivostjo in varnostjo omrežja in bi lahko Ethereumu prinesel velike koristi.

Na Etheruem zato ne smemo gledati kot na naložbeno alternativo Bitcoinu, temveč kot na dopolnilo raznolikemu kripto portfelju. Ethereum ima tudi večjo volatilnost kot BTC, zato je priljubljena valuta pri dnevnih trgovcih. V vsakem primeru se prihodnost Ethereuma 2.0 zdi kriptična valuta Ether svetla in zagotovo bi morala biti kandidat za najboljšo kriptovaluto, ki jo je treba vlagati leta 2021.

Napovedovanje cene ethereuma

3. Valovanje – XRP

Ripple je še ena pomembna kriptovaluta, ki označuje odmik od osredotočenosti na decentralizacijo kot ključno prodajno točko, kot je razvidno iz Bitcoinov in Ethereuma. Ripple se dejansko nanaša na podjetje, ki stoji za tehnologijo, ki jo sestavlja plačilno omrežje – Ripplenet – in njegov lastniški žeton za kriptovalute, znan kot XRP. Na prvi pogled se morda zdi, da je to v nasprotju z največjo prednostjo blockchaina – to je varna, decentralizirana narava -, vendar mnogi vlagatelji to vidijo kot Rippleov ključ do uspeha in je bila v času pisanja XRP četrta največja kriptovaluta glede na tržno kapitalizacijo , ki se približuje 13 milijardam dolarjev.

Ripple se je osredotočil na pospeševanje hitrih, poceni transakcij, da bi se pritožil na banke in finančne institucije, ki želijo izvajati medbančne in čezmejne prenose. Plačilni sistem je že dobil podporo nekaterih večjih bank, vključno s španskim večnacionalnim Santanderjem, kar zagotovo daje verodostojnost prihodnjemu potencialu tehnologije kot osrednje finančne platforme..

Toda ali bo Ripple verjetno najboljši kriptovalut v letu 2021? Ena največjih prodajnih točk XRP so razmeroma nizki stroški žetona – približno 0,30 USD v začetku leta 2021. Zaradi tega je odlična naložba za tiste, ki želijo vstopiti na kripto trg, ne da bi vložili ogromno kapitala. Poleg tega potencial za nadaljnjo podporo nekaterih največjih svetovnih finančnih institucij pomeni, da ima Ripple potencialno gonilo za dolgoročno rast, ki bi ga morda lahko manjkalo drugim kripto.

Napoved cene valovanja

4. Bitcoin Cash – BCH

Bitcoin Cash je nastal avgusta 2017 kot posledica trdih vilic v verigi Bitcoin. Učinkovito je bil ustvarjen za reševanje težav z razširljivostjo s prvotno kriptovaluto in je hitro dobil podporo številnih uglednih številk in borz kriptovalut. Posledično se je v svojem razmeroma kratkem obstoju že uspel uveljaviti kot ena največjih kriptovalut na trgu – dosledno med prvih deset po tržni kapitalizaciji, ki je v času pisanja te knjige znašala približno 9 milijard USD.

Dejavniki, ki poganjajo vrednost Bitcoin Cash, so podobni dejavnikom večine drugih altcoinov: ozaveščenost finančnih institucij, povpraševanje in seveda korelacija z Bitcoinom. Vendar ima Bitcoin Cash določene prednosti pred predhodnikom – sposoben je obdelati transakcije veliko hitreje in z nižjimi stroški.

Nekateri vlagatelji so izrazili zaskrbljenost, da hitrost ustvarjanja blokov Bitcoin Cash nasprotuje manj varnemu sistemu, vendar je splošno soglasje, da prednosti v tem pogledu odtehtajo slabosti.

Vrednost Bitcoin Cash se je znižala od začetka leta 2020, ko je dosegla 9 milijard dolarjev tržne kapitalizacije, cena žetona pa okoli 500 dolarjev. Vendar ta padec pomeni, da bi bilo leto 2021 pravi čas za razmislek o Bitcoin Cashu.

Treba je še ugotoviti, ali se bo Bitcoin Cash leta 2021 uvrstil med najboljše kriptovalute, ki jih je treba upoštevati, vsekakor pa je treba paziti.

Napovedovanje cene Bitcoin Cash

5. Cardano – ADA

Cardano je razmeroma nov na kripto sceni, saj je bil razvit leta 2017. Toda kljub temu, da je relativno zamudnik, ta altcoin prinaša nekaj povsem novega v svet verige blokov in je bil celo poimenovan kriptovaluta tretje generacije.

Zaradi česar je Cardano poseben, je to prvi svetovni pregledan blockchain na svetu, saj so v razvojni fazi njegovi protokoli pregledali vodilni akademski umi iz različnih institucij po vsem svetu. Cardano ima tudi edinstveno dvoplastno arhitekturo, ki bo olajšala pojavljanje trdih vilic v prihodnosti in izboljšala njegovo dolgoročno razširljivost v primerjavi s kriptovalutami druge generacije.

Cardano in njegov izvorni žeton ADA je ustvaril nekdanji soustanovitelj Ethereuma Charles Hoskinson – kar daje kriptovaluti že od samega začetka določen rodovnik. Obstajajo tudi nekatera ugledna imena v panogi, ki veliko napovedujejo Cardano. Kaj torej lahko pričakujemo od Cardano leta 2021?

Vrednost Cardano ostaja presenetljivo nizka in je znašala le 0,16 USD v času pisanja tega prispevka – povišanje za 0,02 USD oktobra 2017, vendar daleč manj od najvišje vrednosti Cardanovih 1,33 USD, dosežene januarja 2018.

Strokovnjaki iz CoinSwitch, DigitalCoinPrice in CoinFan napovedujejo rast Cardano – vendar se razlikujejo glede na časovne okvire in stopnjo povečanja. Kot tak se Cordano splača pristopiti previdno. Morda se bo leta 2021 izkazal za najboljšo kriptovaluto za vlaganje, vendar bi se morali vlagatelji zavedati, da bi lahko kakršno koli znatno povišanje cen trajalo nekoliko dlje, da se pokaže.

Cardano Price Napoved

6. Litecoin – LTC

Litecoin je bil srebrno poimenovan kot zlato Bitcoin. Ustvarjen leta 2011, je bil dejansko oblikovan po vzoru obstoječe verige blokov Bitcoin, z izpopolnjevanjem prvotne kode za izboljšanje razširljivosti in skrajšanje časa ustvarjanja blokov. Preprosto povedano, Litecoin je bil ustvarjen kot kovanec, ki bi bil bolj primeren za vsakodnevne digitalne transakcije kot njegov predhodnik.

Formula je vsekakor pokazala obljubo – Litecoin je po tržni kapitalizaciji dosledno med prvimi desetimi kriptovalutami in je od uvedbe do zdaj dosegel impresivno rast. Litecoin, vreden približno 150 dolarjev na začetku leta 2021, še vedno močno zaostaja za vrednostjo žetonov Bitcoinov, vendar njegova razširljivost in izjemna hitrost obdelave dajeta ogromen potencial, saj svet še naprej zajema idejo digitalnih transakcij..

Glede tega, da je Litecoin najboljša kriptovaluta za leto 2021, bi se večina strokovnjakov strinjala, da je altcoin vsekakor treba gledati. Dejansko je CoinSwitch napovedal, da bi se cena Litecoina lahko povzpela na 600 dolarjev – rast, zaradi česar bi lahko kovanec investiral v naslednjem letu.

Napoved cene Litecoin

7. EOS

EOS je še en pomemben altcoin, ki se je učinkovito odločil za Ethereum, s poudarkom na hitri verigi blokov, ki lahko podpira razvoj decentraliziranih aplikacij. Razvijalci EOS trdijo, da njihova platforma ponuja kombinacijo najboljših lastnosti Bitcoinov in Ethereuma – neprepustno varnost in vsestranskost programiranja. Poleg tega EOS obljublja, da bo ena najbolj razširljivih kriptovalut na trgu.

Vse to zveni zelo impresivno, toda seveda potencial EOS-a temelji na podobnih dejavnikih kot vsi kriptoskladi – vključno s tržnim razpoloženjem do Bitcoinov in splošnim uvajanjem tehnologije veriženja blokov. Vendar velika raznolikost EOS pomeni, da vedno obstaja zanimanje in možnost, da njegova vrednost lahko naraste. Tako je, EOS ima tržno kapitalizacijo približno 2,6 milijarde USD in je dosledno med najuspešnejšimi kriptovalutami. xxx

EOS je doživel burna prva leta, toda leta 2020 se je močno okreval, cene so nihale med najnižjimi 2,43 USD na žeton in najvišjimi 5,47 USD. Še več, kljub trhlemu začetku je EOS zgodnjim vlagateljem zagotovil 240% donosnost naložbe – kar kaže, da ima zelo resno možnost kot možnost naložbe. Kot tak bi moral biti EOS zagotovo na vašem radarju kot najboljša kripto valuta, ki si jo lahko ogledate leta 2021.

Napovedovanje cen EOS

vlagajte v eos

Druge točke, ki jih je treba upoštevati pri izbiri, katero kripto naložbo vložiti leta 2021

Kriptovaluta je razvpito hitra in nanjo vplivajo nešteto dejavnikov, kar pomeni, da se spremembe dogajajo hitro in pogosto. Če resno razmišljate o izbiri najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021, se boste seveda morali seznaniti z glavnimi kandidati. Vendar je pri načrtovanju naložb treba upoštevati še nekaj splošnih stvari.

1. Poglej na trg

Zaradi nestanovitnosti trga kriptovalut je tako dobra priložnost za trgovce in vlagatelje, vendar nestanovitnost nosi tudi lastno stopnjo tveganja. Preden ocenite potencial posameznega žetona, morate vedno upoštevati trg tega kovanca.

Kot smo že omenili, je Bitcoin pogosto ključni kazalnik razpoloženja na trgu na splošno in je pogosto lahko dober začetek. Poglejte pa tudi, kako se je cena kovanca v zadnjih mesecih gibala, in si priskrbite zanesljivo tehnično analizo, da boste videli, kako se bo v prihodnosti premikala..

Seveda je pogled na trg le en vidik – lahko vam pove le toliko in vsak pametni vlagatelj bi moral svoje ugotovitve navzkrižno sklicevati z drugimi informacijskimi tokovi, da bi ugotovil, kateri najboljši kriptos lahko investirajo v letu 2021.

2. Kaj ponuja projekt?

Kot boste sklepali iz tega članka, vsaka kriptovaluta ponuja na trg nekaj drugega. Vsakič, ko v kriptovalutni prostor pride nov projekt, je neizogibno veliko hrupa – to samo po sebi lahko seveda privede do naložbenih priložnosti, vendar je pomembno ugotoviti, kateri od teh projektov lahko prinese trajnostne dobičke.

Kriptovalute, ki jih je treba investirati, so tiste z dokazljivimi izkušnjami, ki kažejo dobro gibanje cen v vsaj dveh letih in so v idealnem primeru partnerstva ali priporočila dobro uveljavljenih nekripto valut..

3. Upoštevajte vir svojih informacij

Ko iščete kriptovalute za vlaganje v letu 2021 – ali katero koli finančno sredstvo v tem pogledu – potem so informacije vaš največji zaveznik.

Kdor pozna kriptovaluto in verigo blokov, bo vedel, da je tehnologija obkrožena z velikim številom špekulacij in špekulacij – razvijalci pa o svojih sistemih podajajo precej ambiciozne trditve. Čeprav je to lahko pomemben dejavnik pri preučevanju potenciala rasti žetona, je pomembno, da raznolike raziskovalne materiale zagotovite tako, da zagotovite najnovejše, nepristranske informacije.

4. Pogled naprej

Obstaja več kriptovalut, ki bi bile pripravljene na velike stvari, če bi se še naprej prebijale v običajno uporabo, zlasti tiste, ki jih podpirajo uveljavljene banke in finančne institucije.

Potencialne aplikacije blockchaina naredijo kriptosfero vznemirljivo naložbeno priložnost, zato je pomembno, da vedno razmišljate o dolgoročni strategiji. Ko nove generacije kriptografov skušajo odpraviti pomanjkljivosti tehnologije, se možnost, da se bodo uporabile kot resnična alternativa za vsakdanje transakcije, povečuje. Vrhunska kriptovaluta bo vedno tista, ki bo lahko na neki ravni privlačna za glavne panoge.

Kako vlagati v kriptovalute leta 2021

Danes obstaja več možnosti za trgovanje in vlaganje v finančna sredstva kot kdaj koli prej, kriptovaluta pa je pokazala veliko privlačnost tako za izkušene vlagatelje kot za začetnike. Če resno iščete kriptovalute za vlaganje v letu 2021, boste morali najti platformo, ki vam omogoča dostop do trgov.

Na srečo ne manjka uglednih trgovalnih platform, ki omogočajo nakup in prodajo kriptovalut s pritiskom na gumb. Razpoložljivost priljubljenih maloprodajnih storitev posredovanja, kot je eToro, pomeni, da nikoli ni bilo lažjega časa za začetek vlaganja v kripto.

Ko boste izbrali najboljše kripto za investiranje v letu 2021, boste morali odpreti en tak trgovalni račun. V večini primerov to traja nekaj trenutkov in skoraj takoj boste pripravljeni na trgovanje. Večina vrhunskih borznoposredniških platform poleg ponudbe kripto trgovanja ponuja tudi veliko analitike in tržnih informacij, zato ne pozabite uporabiti vseh orodij, ki so vam na voljo..

eToro – najboljša platforma za kriptovalute tako za trgovce kot za vlagatelje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Nasveti za uspešno investiranje

Konec koncev ima naložba v kriptovalute veliko podobnosti s katerim koli drugim finančnim sredstvom, naj bo to forex, delnice ali indeksi. Zato ne bo presenečenje, da so številna orodja, ki jih tradicionalni vlagatelji uporabljajo za povečanje donosov, uporabna tudi za vse, ki želijo trgovati s kriptovalutami.

Eno najpogosteje uporabljenih orodij je trgovanje z maržami. To je dejansko izposojanje sredstev pri borznoposredniški družbi za vstop v položaj za trgovanje, pri čemer se za zavarovanje uporabljajo sredstva, ki so že na vašem posredniškem računu. Trženje marž vlagateljem ne omogoča samo dobička, ne glede na to, ali gre trg navzgor ali navzdol, ampak trgovcu omogoča tudi veliko večjo izpostavljenost trgu in povečanje potencialnih donosov. Večina posrednikov bo ponujala maržne račune, vendar se množitelj marže lahko razlikuje glede na vrsto računa, ki ga odprete.

Začetni trgovci pa se morajo zavedati, da lahko uporaba vzvoda na maržnem računu tudi poveča potencialne izgube. Če vaša trgovina začne teči narobe, bo morda zahteval, da vaš posrednik zapre položaj brez predhodnega soglasja.

Zaključek

Naložba v katero koli od teh kriptovalut leta 2021 je ideja, ki jo je vredno razmisliti, potencial pa se v obeh obeta v drugačni meri.

Kriptovalute ostajajo glavna priložnost za zavzete vlagatelje in s pristopom na trg z odprtim, analitičnim umom ni razloga, da vrhunski izbor kriptovalut v prihodnjem letu ne bo prinesel fantastičnih donosov.

Če povzamemo, tukaj je nekaj točk, ki si jih je treba zapomniti pri izbiri najboljših kriptoskupin leta 2021:

 • 2021 predstavlja velike možnosti za vlaganje v kriptovalute v letu 2021
 • Bitcoin ostaja med največjimi kriptovalutami, ki jih je treba vlagati v letu 2021, nekatere napovedujejo, da bodo cene dosegle 120.000 USD
 • Rast decentraliziranega financiranja spodbuja zanimanje za kripto, kot sta Ethereum in Ripple
 • Vredno si je vložiti čas v razvoj strategije, ki temelji na vaših ciljih
 • Izkušeni trgovci bi morali trgovanje z vzvodom upoštevati kot način za povečanje donosa
 • Nekateri žetoni so bolj primerni za dolgoročne naložbene strategije
 • Bodite pozorni na potencialna partnerstva med kriptovalutami in uveljavljenimi finančnimi akterji
 • Kratkoročne strategije kriptovalut se osredotočajo na hitrejše trgovanje in izkoriščajo hitra nihanja cen

Pogosta vprašanja

Ali je dobro investirati v kriptovalute leta 2021??

Številni predstavniki panoge v letu 2021 pričakujejo močno leto za kriptovalute – pravzaprav nekateri verjamejo, da bi lahko bilo najboljše leto doslej. Vendar narava sredstva pomeni, da pri naložbah vedno obstaja tveganje in dobiček nikakor ni zajamčen. Vendar lahko svoje možnosti izboljšate s skrbnim raziskovanjem najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021.

Kako najti najboljše kriptovalute za vlaganje?

Pri iskanju najboljših kriptovalut za vlaganje v informacije je najpomembnejše. Več analiz in tržnih podatkov boste našli, tem bolje. Kriptovaluta predstavlja vznemirljivo naložbeno priložnost, vendar je ključnega pomena, da skrbno preverite katero koli kriptovaluto, ki vas zanima.

Je Bitcoin še vedno najboljša kriptovaluta za vlaganje v letu 2021?

Bitcoin ima toliko splošne razvpite, da je beseda pogosto videti kot sinonim za kriptovaluto. Kljub temu, da je daleč največji žeton na trgu, mnogi strokovnjaki napovedujejo veliko rast prihodnje prvotne kriptovalute. Seveda se napovedi razlikujejo po obsegu, vendar nekateri domnevajo, da bi lahko cena Bitcoina leta 2021 dosegla 120.000 USD. Kot taka je še vedno najboljša kriptovaluta za kateri koli portfelj.

Kje lahko trgujem s kriptovalutami?

Če ste nov v trgovanju s kriptovalutami, boste morali poiskati posrednika ali borzo, ki vam bo omogočila vstop na trge. Priporočamo eToro za vlagatelje začetnike, saj ponuja veliko učnih orodij in funkcijo CopyTrader, ki vam omogoča, da opazujete profesionalne vlagatelje in samodejno kopirate njihove strategije.

Katero kriptovaluto je najbolje investirati leta 2021?

Obstaja več kovancev, ki se potegujejo za naslov najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021. Bitcoin, Ripple, Litecoin in Etheruem so na primer pripravljeni na potencialno rast. Ključ do uspešnega portfelja pa je diverzifikacija – zato je bolje, da poiščete najboljše kriptos, v katere lahko vlagate, namesto da bi svoje upanje vezali na en žeton.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me