Kaj je NEO? Priročnik za začetnike za NEO in nasveti za vlaganje v NEO

NEO sebe vidi kot "hitro raste in se razvija" omrežje, ki želi postati osnova za digitalno gospodarstvo, v katerem se združujejo digitalizirani nakupi, identitete in lastnosti.

Pogosto ga imenujejo prva kitajska javna veriga blokov, ko so jo februarja 2014 sprva uvedli kot Antshares. Kasneje leta 2017 je bila preimenovana v NEO, odprtokodno platformo, ki svojim uporabnikom omogoča pametne pogodbe. Poleg tega, da je ustvarila svetovno skupino razvijalcev, ki gradijo inovativno omrežno tehnologijo in zmanjšujejo vstopne ovire, ekipa, ki stoji za tem projektom, vodi tudi kampanjo EcoBoost, ki posameznikom na njihovi verigi blokov omogoča ustvarjanje avtonomnih aplikacij in pametnih pogodb.

Kaj je NEO?

NEO je izvorni žeton za omrežje NEO. Ko je bil leta 2014 prvotno znan pod imenom Antshare, sta idejo dala Da Hongfei in Erik Zhang. Potem je bil tri leta kasneje preimenovan v NEO. Cilj NEO v njihovem prvotnem osnutku načrta je bil zgraditi „novo gospodarstvo“, ki vključuje uporabo pametnih pogodb za učinkovito in natančno dodeljevanje digitalnih lastnosti.

Digitalni kovanec je najvišjo ceno prvič dosegel januarja 2018, po presenetljivi ceni 196,85 USD, po preimenovanju v NEO. Takrat se je po tržni kapitalizaciji uvrstil med 20 najboljših kovancev.

Eden od vidikov, zaradi katerih je bil NEO na začetku tako edinstven, je bila njegova fascinantna vključujoča rešitev, ki omogoča izvedbo programiranja in razvoja C # in drugih programskih jezikov. Ta funkcija omogoča enostavno gradnjo aplikacij in pogodb, zlasti za zunanje razvijalce.

Danes, ker je hitro postala ena najpogostejših kriptovalut na svetu, jo včasih imenujejo tudi kitajski ethereum. Razvojna skupina NEO ima sedež tudi v Aziji, kar je privedlo do oblikovanja prestiža NEO kot kitajskega ethereuma..

Kje se je vse začelo?

Zgodovina NEO se je najprej začela v začetku leta 2014, ko je konferenca, ki je potekala v Microsoftovih pisarnah s sedežem na Kitajskem, sprožila začetek tiska, ki je bil prvič znan kot Antshares. Antshares je razvil kitajski Onchain kot prvi odprtokodni projekt veriženja blokov na Kitajskem. Onchain je bil v tistem času že dobro znano ime v blockchain industriji, saj so ponujali platformo za blockchain tehnologijo na zasebnem in vladnem področju Kitajske..

Antshares in Onchain

Kot smo že omenili, je bila mreža prvotno predstavljena kot Antshares. Skoraj nenadoma se je eksponentno razširil in postal neposredni tekmec Ethereuma. Pomembno je upoštevati, da sta tako Onchain kot Antshares v lasti iste skupine ljudi, vendar se financirata ločeno. Onchain financira in podpira centraliziran in reguliran kapital, medtem ko Antshares v celoti financira skupnost, zato jih na ta način ločijo.

ICO za Antshare

Antshares je začel financirati s pomočjo ICO ali Initial Coin Offering. To je bila množična prodaja, s katero se je financiral projekt. Po tej ICO so se zasebni skladi začeli pretakati v razvoj Antshares leta 2015, natančneje v digitalno sredstvo, znano kot ANT. Leto kasneje se je vključil javni sektor in prispeval z lastnimi naložbami v Antshare. Izkoriščanje javnega in zasebnega financiranja je tisto, kar je proizvodnjo podjetja Antshare vodilo k nadaljnjim nivojem proizvodnje.

Med razvojem Antshare je Onchain ustanovil sodelovanje s Hyperledgerjem in Microsoftom, da bi pospešil rast NEO in potisnil projekt v želeno smer. Junija 2017 je bila družba Antshares formalno preimenovana v NEO z vabljivo geslom »Zbudi se, NEO«.

Tržna kapitalizacija NEO (NEO), Vir: CoinMarketCap

Skeptiki na NEO

Ko razmišljamo o naložbah v NEO, je minimalna stiska. Vendar jih je treba opozoriti. Konkurenca je ena izmed njih. Glede na to, da je znan kot kitajski Ethereum, ni dvoma, da ETH postane eden največjih digitalnih konkurentov. Če se zanesemo na tega močnega tekmeca z že predano bazo uporabnikov in dolgoletnimi izkušnjami nad NEO-jem, NEO-navdušence skrbi. Vendar pa je vsake toliko časa rivalstvo in ni dvoma, da lahko mreža NEO izkoristi svoje prednosti, da premaga kogar koli na svoji poti. Mogoče se bo s pomočjo pametnih pogodb blockchain in dApps boj za preživetje zagotovo zmanjšal.

Poleg tega je zakonodaja v strahu odvrnila tudi številne vlagatelje. Vse se mora prevesti v korensko verigo. Čeprav jih je lahko veliko, je verjetneje, da korenskih verig naprej ne bo, kot je mogoče. Posamezniki in podjetja lahko izberejo enega in ga nato uporabijo. Na žalost to pomeni, da če bi se podjetja odločila, da tega ne bodo izkoristila, bi NEO lahko prezrli.

Zakaj vlagati v NEO?

Naložbe v NEO imajo številne prednosti in slabosti. Tu jih je nekaj.

1. Pametne pogodbe

Uporaba pametnih pogodb omogoča pospešitev uporabe digitalnih pogodb. Pogoji in dogovori se lahko v pogodbo vgradijo na veliko enostavnejši način in v veliko krajšem času. Pametne pogodbe spodbujajo zanesljivost in učinkovitost. V več programskih jezikih lahko pišemo pametne pogodbe, ustvarjene na verigi blokov NEO, kar omogoča prostor širši skupnosti razvijalcev in splošen napredek mreže NEO.

2. Digitalna identiteta

NEO ima prednost, da na svoji platformi blokira digitalne identitete. To je velika prednost za podjetja in posamezne potrošnike, ki želijo med obdelavo transakcij skriti svojo identiteto.

Ta sposobnost je omogočena z zaščitnimi mehanizmi, kot so dvofaktorska avtentikacija, prepoznavanje obraza, prstni odtis, prepoznavanje glasu ali SMS, ki se lahko uporabljajo za zaščito poslovnih ali osebnih podatkov v omrežju NEO. Dvofaktorska overitev, ki jo danes vidimo v številnih dobro znanih aplikacijah, deluje na način, ki uporabnikom v več sistemih omogoča potrditev prijave.

To omejuje možnosti hekerjev, da pridobijo nepooblaščen dostop do svojih informacij. Tipična biometrija, ki bo povečala zaščito podatkov v spletu, je prepoznavanje obraza, prstni odtisi in prepoznavanje govora.

3. Mehanizem za energetsko učinkovito soglasje

NEO uporablja edinstveno vrsto konsenznega protokola, znanega kot delegirani bizantinski sistem tolerance napak ali drugače imenovan dBFT. To je priznano kot izboljšana različica protokola Ethereum Proof of Work Consensus, ki temelji na njegovem navdihu. Ena ključnih lastnosti dBFT je njegova energetska učinkovitost. Veliko bolj varčuje z energijo kot katere koli druge starejše soglasne strukture in zdi se, da ima NEO s tem vidikom prednost.

4. Preprostejše za razvijalce

Platforma se je izkazala za izjemno s svojimi lastnostmi vključevanja različnih programskih jezikov. To ne samo, da privlači razvijalce, ampak s podporo Python in Go kmalu na karticah lahko NEO pišete v jezikih, kot sta C + in Java. Zaradi tega je vedno več razvijalcev blockchainov bolj preprosto, da poskočijo. To omogoča lažji dostop do oblikovanja pametnih pogodb na NEO tako za uporabnike kot za razvijalce v primerjavi z Ethereumom.

V trenutku pisanja NEO-jeva cena znaša 22,30 USD. Njegova trenutna tržna omejitev znaša 1,57 milijarde USD.

Po navedbah CoinSwitch je NEO morda ena najpogosteje uporabljanih kriptovalut in lahko do konca leta 2023 doseže ceno 437 USD, leta 2025 pa 533 USD..

Kako vlagati v NEO?

Dandanes vlaganje v NEO sploh ni težko, saj je NEO uvrščen na večino kripto borz. Za vlaganje bi morali najprej ustvariti račun, da bi dobili dostop do teh spletnih mest.

Za namene registracije je potrebna identifikacija, zato upoštevajte to. Ko zaključite registracijo, jo lahko financirate s fiatno valuto in nato kupite izbrani znesek NEO.

Torej, kje naj začnemo? V NEO lahko vlagate s kripto borzami. eToro je najboljše mesto, kjer lahko kupite NEO. Platforma ponuja poceni in prijazen sistem za izboljšanje vaše kripto izkušnje.

Nasveti pred vlaganjem v NEO

1. Uporabite varno kripto denarnico

Kriptovaluta se običajno hrani v denarnicah. Denarnica je v bistvu programska aplikacija, ki vsebuje zasebne in javne ključe, ki vas povežejo z verigo blokov, kjer živi vaša kriptovaluta, ali občasno mikro enoto strojne opreme. Blockchainu omogočajo dostop do vašega javnega ključa (ki deluje kot naslov) in zasebnega ključa (znanega samo vam). eToro je predstavil svojo verodostojno denarnico eToroX kjer lahko varno hranite svoje kovance.

2. Najprej ne dajte vsega od sebe

Po več tednih poglobljenega študija se vam zdi, da veste skoraj vse o kripto trgovanju. Ja, mogoče veste veliko, vendar to še ne pomeni, da bi ga morali zapraviti na slepo. Nejasnost je tiha, tako kot vsi prihranki, pri naložbah NEO pa je enako. Digitalna valuta se nenehno premika, zato morate biti zelo previdni. Vključena so izredno velika tveganja, ki zagotavljajo, da boste bodisi veliko zmagali bodisi izgubili celotno naložbo. Če želite videti, kako se stvari odvijajo, najprej porabite majhne zneske, preden povečate svojo porabo.

3. Ohranite dolgoročno perspektivo

Pametno je gledati na skrivanje svojih NEO točk, razen če ste nekdo, ki vas vleče v dnevno trgovanje in vas mika adrenalin hitrih borz. Ta možnost bolj tvega, zato se boste želeli navaditi na trg, zlasti za začetnike. Veliko lažje prevzamete visoko rast cene. Z optimističnimi napovedmi za NEO bi se splačalo imeti nekaj potrpljenja in vztrajnosti pri vseh višjih stopnjah.

4. Bodite na tekočem

Napaka je, da vso svojo intuicijo postavite na cene kovancev. Trenutno je cena kriptovalute veljavna le, če ste upoštevali trenutni obtočni kapital. Če razmišljate o nakupu NEO, upoštevajte znesek celotne tržne omejitve, ki jo kupujete, poskušajte se osredotočiti ne samo na ceno. Bodite na tekočem z najnovejšimi novicami, zlasti na finančnem področju. Čeprav so kriptovalute neodvisne, lahko različni dogodki na svetu vplivajo na njihovo ceno.

5. Za vaš NEO lahko velja davčna zakonodaja

Leta 2014 je IRS objavila obvestilo, v katerem trdi, da so kriptovalute lastnina in ne kapital za davčne namene. Davke bi dolgovali ne glede na to, ali ste NEO zavrgli ali kupili tako, da ste ga unovčili na borzi ali kupili blago in storitve, potem je odkrito z (na primer prodajna cena NEO) višje od cene, po kateri ste kupili kriptovaluto. Za nekatere kratkoročne ali dolgoročne stopnje lahko dobite obdavčljivi kapitalski dobiček. Če želite zagotoviti, da ostanete na pravi strani pravil, skrbno nadzirajte svoje dejavnosti v kriptovalutah.

Če povzamemo, NEO ponuja funkcije, ki se izkažejo za koristne pri sklepanju pametnih pogodb in razvoju nakupov. Namen revolucionarnih tehnologij in strategije NEO za pametne pogodbe je napredovanje pametnega gospodarstva, ki postavlja temelje za potencialni napredek v skupnosti kriptovalut..

Začnite vlagati v NEO z eToro

Če menite, da je NEO prava izbira in koristen dodatek vašemu portfelju, eToro ponuja uporabniku prijazno in poceni spletno mesto za trgovanje z izjemnimi kripto izkušnjami, ne glede na to, ali ste izkušen vlagatelj ali navdušen začetnik.

eToro – najboljši posrednik za nakup NEO

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • NEO se vidi kot "hitro raste in se razvija" omrežje, ki želi postati osnova za naslednje desetletje interneta.
  • NEO je bil prvotno znan kot Antshares in sta ga leta 2014 razvila Da Hongfei in Erik Zhang.
  • NEO ima fascinantno izvedbeno rešitev, ki omogoča izvedbo programiranja in razvoja jezika C # in drugih programskih jezikov.
  • Onchain je leta 2016 sprožil sodelovanje s Hyperledgerjem in Microsoftom, da bi leta 2016 oblikoval prvotno knjigo.
  • Pametne pogodbe, digitalna identiteta, podpora kitajske vlade so nekatere izmed številnih prednosti NEO.
  • Napovedi kažejo, da bi lahko NEO do konca leta 2023 dosegel ceno 437 USD, do leta 2025 pa 533 USD..
  • Bodite na tekočem s tržnimi trendi in pri naložbah v NEO ne opustite davčnih predpisov in zakonskih obveznosti.

Če razmišljate o naložbah v NEO, ne pozabite, da gre za neverjetno visoko stopnjo tveganja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me