Kaj je Ripple in ali je vredno vlagati v Ripple leta 2021?

Kaj je Ripple in ali je dobra ideja, da vlagamo v Ripple?

Kaj je Ripple? Ali gre za kriptovaluto? Ali je podoben najbolj priljubljeni kriptovaluti tam zunaj, Bitcoinu?

Kratek odgovor bi bil verjetno “ne”.

Ripple je veliko več kot to.

Danes bomo predstavili Ripple in razložili, kako in zakaj naj bi postal kralj mednarodnih transakcij po vsem svetu. Poskusili bomo odgovoriti tudi na naslednja vprašanja – Kaj je valovanje? Je Ripple dobra naložba?”In”Bi moral vlagati v Ripple leta 2021?”

Razloženo valovanje

valovanje razloženo

Kaj je valovanje?

Prvo, kar morate vedeti o Rippleu, je, da je hkrati platforma in valuta.

Plačilno omrežje Ripple se imenuje RippleNet, kriptovaluta pa Ripple XRP.

RippleNet povezuje banke in druge velike institucije in jim daje možnost, da prek omrežja prenašajo denar in različna druga sredstva.

Vsaka transakcija je zabeležena v decentralizirani knjigi XRP.

Plačilno omrežje za vse transakcije uporablja valuto Ripple XRP. Zmanjšuje čas in denar za čezmejna plačila.

Vsaka transakcija obdela nekaj sekund. Za primerjavo v omrežju Ethereum to traja več kot 2 minuti, medtem ko za Bitcoin traja več kot eno uro. Tradicionalne banke so še počasnejše in za dokončanje mednarodne transakcije potrebujejo od 3-5 delovnih dni.

XRP lahko obdela približno 1500 transakcij na sekundo. Na primer, Bitcoin lahko v enem časovnem obdobju obvlada le približno sedem.

Hitrost je ena stvar. Omrežje Ripple ponuja tudi nizke transakcijske provizije. Zaradi teh ugodnosti številne finančne institucije z vsega sveta že uporabljajo Ripple.

Bi razmislili o vlaganju v Valovanje?

Glavna ideja platforme Ripple je biti odprtokodni protokol, ki bo omogočal hitre in poceni transakcije.

Tukaj je tisto, kar podjetje pravi o svojem izdelku na uradni strani Valovanje Spletna stran:

»Ripple ponuja eno izkušnjo brez trenja za globalno pošiljanje denarja z močjo verige blokov. S pridružitvijo rastočemu globalnemu omrežju Ripple (RippleNet) lahko finančne institucije takoj, zanesljivo in stroškovno učinkovito obdelajo plačila svojih strank kjer koli po svetu. Banke in ponudniki plačil lahko digitalno sredstvo XRP uporabljajo za nadaljnje zniževanje stroškov in dostop do novih trgov. S pisarnami v San Franciscu, New Yorku, Londonu, Mumbaiju, Singapurju in Sydneyju ima Ripple več kot 200 strank po vsem svetu. “

Ripple je bil prvotno izdan leta 2012 po Rippleplayu. Ripple je menjalnica valut, mreža nakazil in sistem bruto poravnave v realnem času (RTGS).

Kako deluje valovanje?

kako deluje valovanje

Omrežje Ripple ni povezano z izrazi, kot sta blok ali veriga blokov. Uporabljajo izraz skupna knjiga, namesto tega. Upravlja ga mreža strežnikov, ki samostojno potrdijo in primerjajo zapise transakcij.

Za razliko od Bitcoina, ki uporablja konsenz o dokazovanju dela, se Ripple ne zanaša na energijo in intenzivno računalniško moč.

Ripple sicer uporablja podatkovno strukturo blockchain, vendar uporablja svoj lastni protokol soglasja.

V sistemu Ripple obstajajo tri vrste vozlišč:

 • Validatorji: Odgovorni so za potrjevanje transakcij. Vsakdo lahko postane potrjevalnik, vendar obstajajo seznami potrjevalcev, ki jim lahko zaupate in jih hranijo vozlišča prehoda.
 • Redna vozlišča: Redni ljudje / uporabniki.
 • Vozlišča: Registrirane finančne institucije, trgovci, borze in drugi. Če želite postati vozlišče prehoda v omrežju Ripple, morate dobiti dovoljenje za oblikovanje verige zaupanja.

Rippleov postopek soglasja poteka v skupni javni zbirki podatkov med tistimi, ki potrjujejo strežnike, kar zagotavlja celovitost.

Strežniki za preverjanje veljavnosti lahko pripadajo vsakomur; od ljudi do finančnih institucij, kot so banke.

Protokol Ripple (XRP) omogoča skoraj takojšen prenos denarja med strankami. Poleg tega je mogoče zamenjati katero koli vrsto valute, vključno s fiat valutami, digitalnimi valutami, zlatom in drugimi dobrinami. Ena največjih prednosti uporabe Ripple je, da se izognemo provizijam in dolge čakalne dobe tradicionalnega bančništva skrajšamo na sekunde.

Za zaključek našega uvoda, Ripple je preprosto plačilno omrežje za finančne institucije. Njeni glavni konkurenti so sistemi, kot je SWIFT.

Z Ripplejem se lahko tudi trguje, vendar glavna ideja njegovega nastanka ni postalo plačilno sredstvo za spletno nakupovanje stvari. Ta cesta je na primer shranjena za druge kriptovalute, kot je Bitcoin.

Kar zadeva kovanec, je Ripple podpisal pogodbe s podjetji, bankami in finančnimi institucijami za nakup / prodajo žetonov. XRP je preprosto vozilo za prevoz njihovega denarja. Ni jih mogoče prodati na trgu in ne morejo vplivati ​​na ceno z naročili za nakup / prodajo. Banke kupujejo neposredno od centraliziranega subjekta in s tem ne bodo izgubile denarja.

Po drugi strani ceno valovanja na trgu poganjajo samo običajni ljudje in vlagatelji / trgovci, ki želijo zaslužiti.

Naj še enkrat opišemo blagodejne lastnosti Ripple:

 • Notranji Ripple kovanec se imenuje XRP in sprejema kakršen koli dragocen ekvivalent;
 • Rippleov sistem je zelo zavarovan in bolje zaščiten pred vdorom kot Bitcoin;
 • Uspešen razvoj sistema Ripple temelji na brezplačnih in dostopnih programskih kodah;
 • V sistemu Ripple je 100 milijard kovancev;
 • Vse transakcije na Ripple so zgrajene na pogodbeni osnovi, ni potrebe po arbitraži, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik ustvari svoje storitve, blago in menjavo valut;
 • Brez neposrednega rudarjenja. Ripple lahko zamenjate ali dobite kot nagrado za sodelovanje v postopku izračuna;
 • Celotna zgodovina transakcij se shrani v denarnice;
 • Udeleženci transakcij v Ripple nimajo provizij za zamenjavo;
 • Dvosmerne transakcije. Vsako transakcijo je mogoče obrniti v nasprotno smer;
 • Ni fizičnega pretoka sredstev;
 • Nobenih tveganj izgube ali ukradbe denarja.

Ali je vredno vlagati v Ripple leta 2021??

vlaganje v valovanje

Trenutno Ripple trguje po približno 0,30 USD, kar se na primer ne more primerjati z vrednostjo Bitcoina ali Ethereuma. Prav tako za razliko od nekaterih drugih kriptovalut ne morete rudariti Ripple. Vendar je njegova vrednost v zadnjem letu občutno narasla.

Ustvarjenih je 100 milijard kovancev, od katerih jih je 40% trenutno v obtoku, ostalo pa ima družba. Ripple ne prodaja celotne ponudbe na trgu hkrati, ker bi to zagotovo lahko negativno vplivalo na ceno.

Ko se odločite za naložbe v kriptovalute, vedno imejte v mislih, da je to lahko tvegano. Nikoli ne vlagajte več, kot si lahko privoščite izgubiti.

Bi radi začeli trgovati Valovanje?

Zdaj, ko nekaj osnovno razumete, kako izgleda omrežje, se boste morda odločili vlagajte v Ripple to leto. Ni tako priljubljen in dragocen kot Bitcoin ali Ethereum, vendar ima veliko potenciala in mnogi posamezniki, pa tudi institucije, so ga prepoznali.

V zadnjih nekaj letih se je Ripple zelo povečal, vendar je prostora za izboljšave in rast dovolj. Če se bo cena začela znatno dvigovati, boste v prihodnosti še veliko bolj slišali ime »valovanje«.

Sorodno: Prednosti in slabosti naložbe v Ripple

Koliko bo valovanje vredno čez 5 let?

Nekateri strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko dosegel mejo 100 dolarjev.

XRP (Ripple) je trenutno 3. najdragocenejša kriptovaluta na svetu (prva in druga sta Bitcoin in Ethereum). Ne samo to, ampak rast XRP je presegla tako Bitcoin kot Ethereum.

Ob upoštevanju tega, pa tudi dejstva, da Ripple trenutno sodeluje z več kot 100 bankami z vsega sveta, vključno z Bank of America in JP Morgan, boste morda dvakrat premislili, preden se odločite za naložbo v drugo kriptovaluto, ki ni Ripple.

Če povzamemo stvari, je cilj podjetja Ripple zagotoviti, da se pošiljanje in prejemanje denarja prek bank kjer koli po svetu zgodi takoj in z zelo nizkimi stroški. To se doseže s pomočjo njihove kriptovalute XRP, ki nenehno narašča.

Javna knjiga Ripple dodaja dodatno stopnjo varnosti transakcijam, saj je knjiga zgrajena na lastni verigi blokov Ripple, ki je ni mogoče spreminjati ali spreminjati.

Poleg transakcij med bankami so možne tudi civilne peer-to-peer transakcije, kar ustvarja veliko potenciala za Ripple / XRP v prihodnjih letih.

Še več, CEX in evropsko izmenjavo BitPanda so na svoje platforme dodali Ripple.

Če bo Ripple še naprej sodeloval z vse več bankami in izboljšal dostop vsakdanjega prebivalstva do XRP, je prihodnost vsekakor videti dobro in to je eden od razlogov, da več trgovcev razmišlja vlaganje v Ripple.

Na koncu je tehnologija Ripple inovativna in ljudje, ki stojijo za njo, so priznani strokovnjaki. Skupnost je navdušena nad tem, kako se bo vse odvijalo v prihodnosti.

Preberi več: Napoved cene valovanja: koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

Naj kupim Ripple?

naj kupim valovanje

Kot smo že omenili, je Ripple dobro znan po velikih partnerstvih s finančnimi institucijami in drugimi svetovnimi korporacijami. Vrhunske banke že vrsto let vlagajo v Ripple.

Kdo bi moral razmisliti o dodajanju Ripple XRP v svoje portfelje?

 1. Vlagatelji v finančnem oddelku: Ker XRP uporabljajo splošne finančne institucije, bi lahko bil del portfelja, ki temelji na tem sektorju.

 2. Trgovci z bitcoini in drugimi kripto izdelki: Nekateri dejavniki, ki vplivajo na žeton Ripple, se razlikujejo od tistih, ki vplivajo na kovance drugih valut. Tako bi ga lahko uporabili kot orodje za varovanje pred tveganjem pri trgovanju z drugimi valutami.

 3. Dnevni trgovci: Ripple je zelo nestanoviten, zato lahko predstavlja številne kratkoročne priložnosti za trgovanje.

Končne besede

Ali je vredno vlagati v Ripple leta 2021?

Glavna prednost Ripple-a v primerjavi s preostalimi 7000+ kriptovalutami je ta, da ga trenutno uporablja več kot 100 podjetij z vseh koncev sveta.

Ripple je bil zasnovan tako, da ga banke, podjetja in finančne institucije uporabljajo kot sredstvo za hiter in natančen prenos denarja. Kljub temu, da so banke glavni cilj Ripplea, lahko vsakdanji uporabnik Ripple uporablja za namene nakazila denarja.

Tako lahko na primer nekomu, ki živi na drugem koncu sveta, pošljete 1000 dolarjev, denar pa ga doseže v manj kot 4 sekundah. Vse to bo stalo manj kot 1 cent.

Tržna kapitalizacija podjetja Ripple je več kot dve milijardi ameriških dolarjev in je med 3 najbolj priljubljenimi kriptovalutami na svetu. Omrežju Ripple zaupajo tudi uporabniki, ki menijo, da je “obetaven” in “zanesljiv”.

Ripple je idealen način za ljudi, ki morajo čim hitreje nakazati denar od točke A do točke B, ne da bi plačali dodatne stroške.

Vse več podjetij in bank v svoje plačilne sisteme uvaja tehnologijo Ripple. S tem trendom bo Ripple verjetno ubil monopol podjetja SWIFT nad mednarodnimi bančnimi plačili.

Bistvo je, da morate vedno raziskovati sami. Preden se odločite, ali boste vlagali v Ripple (XRP), skrbno preučite vse dejavnike, ki vplivajo na ceno Ripplea..

eToro – najboljša borza kriptovalut za vlagatelje in trgovce

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Zdaj veste, kaj je Ripple in zakaj je vredno vlagati v Ripple leta 2021. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja z Rippleom ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da je etoro ponuja možnost trgovanja s sredstvi Crypto in CFD-ji do največ 90+ kriptovalut.

Če ste uživali v branju Kaj je Ripple in ali je vredno vlagati v Ripple leta 2021 prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Analiza trgovanja ni zanesljiv kazalnik sedanje ali prihodnje uspešnosti, saj se okoliščine sčasoma lahko spremenijo. Pred kakršnimi koli naložbenimi odločitvami se posvetujte z neodvisnimi finančnimi svetovalci.

Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti in imajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi vzvoda. 62% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako CFD-ji delujejo, in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Kakšne so vaše misli o Rippleu??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me