Kaj je TRON? Priročnik za začetnike za TRON in nasveti za vlaganje v TRX

TRON ima eno najbolj odkrito spremljanje na tem področju, odkar se je pridružil kripto trgu leta 2017. Kar zadeva tržno vrednost, je ta kovanec izkoristil ta vzajemni interes in njegove posebne tehnološke značilnosti, da je postal ena najvidnejših kriptovalut.

TRON kripto trgu doda še en zanimiv vidik – namenjen je tudi uporabi v industriji iger na srečo in iger na srečo, s ciljem razvoja in povečanja zakonitih iger na srečo, ki temeljijo na blokchainu.

Leta 2017 je platformo za kriptovalute s sedežem v Pekingu ustanovila fundacija TRON, prvotno pa jo je ustanovil Justin Sun.

Sun je kitajski lastnik podjetja, ki je že dobro znan kot možgani za PEIWO, mobilno aplikacijo za pametne telefone, ki se osredotoča na pretakanje v živo Pacific Rim.

Nobenega dvoma ni, da ima TRON svetlo prihodnost kot enega novejših kriptoslov, zato si morate zastaviti nekaj vprašanj, če želite investirati. Tu je nekaj pomembnih informacij, ki jih morate vedeti o TRON-u.

Kaj je TRON?

TRON je operacijski sistem, ki temelji na verigi blokov, v katerem je mogoče razviti decentralizirane aplikacije in deliti medijske vsebine. Sam žeton TRX se uporablja za dostop do značilnosti takšnih naprav za upravljanje. Zato je primarni namen žetona uporaba v omrežju TRON. Ker ga je mogoče kupovati in prodajati na borzah, ga lahko definiramo tudi kot navidezno valuto.

TRON razvijalcem Dappa, podobno kot Ethereum, pomaga s pametnimi pogodbami, ki se nahajajo v njegovem izvornem blockchainu, graditi in uporabljati zapletene protokole. Omrežje je danes najbolj prepoznavno po hitrosti obdelave in karizmatičnem direktorju. Platforma je posebej zmožna 2000 transakcij na sekundo. Najboljše od vsega pa je, da TRON nima stroškov obdelave. V nekaj sekundah lahko TRX za milijon dolarjev pošljete na drugo lokacijo na svetu in ne plačate niti centa.

Nakup BitTorrenta in nato izdaja žetona zanj na protokolu TRON je bil verjetno najuspešnejši ukrep TRON Base. To je projektu omogočilo, da svoje storitve oglašuje milijonom uporabnikom, ki si izmenjujejo datoteke med enakovrednimi aplikacijami.

Zamisel o globalnem omrežju se je zdela malo verjetno do nedavnega. Svetovna računalniška moč še ni bila na nivoju. Kljub temu jim že pri takem poslanstvu odprt obstoj blockchain omrežij daje prednost. Prav to funkcijo želi TRON zajeti.

Kje se je vse začelo?

Tron, znan po svoji decentralizirani tehnologiji veriženja blokov, se je začel leta 2017. Začel se je kot neprofitna organizacija, fundacijo Tron, ki jo je sprva ustanovil Justin Sun. Zamisel je bila, da se nad decentraliziranim internetom in dostopnostjo preglasijo druge kriptovalute.

Justin Sun je bil že dobro znan v blockchain sektorju z oznako pod Forbesovo “China 30 under 30”. Poleg tega je bil Sun pred ustanovitvijo Trona glavni predstavnik podjetja Ripple in mu pomagal ustvariti večjo mrežo posameznikov, ki so mu zagotovili prednost pri ustvarjanju Trona.

Tron je začel z obsežno ICO, saj je zbral približno 70 milijonov dolarjev, kjer so bili kovanci približno tržne vrednosti 0,0019 dolarja. To je vlagateljem omogočilo, da trgujejo z drugimi žetoni za TRX, fundaciji Tron pa je omogočilo veliko povečanje med prvotno uvedbo.

Ob prvem zagonu leta 2017 je Tron pridobil tudi BitTorrent, velik korak v zabavno industrijo, ki je ustvaril največjo platformo za izmenjavo datotek, znano danes. Vsekakor je glavni cilj Trona zagotoviti dostopnost do brezplačne in enostavne vsebine in shranjevanja v internetu ter omogočiti, da se ustvarjalcem vsebine dodeli moč in nadzor, namesto da bi imel omejeno prilagodljivost glede lastništva z velikimi platformami, kot je YouTube. Platforma med drugim podpira ustvarjalce vsebin, kot so umetniki, glasbeniki, filmski ustvarjalci in novinarji. Danes ima Tron tržno kapitalizacijo približno 2,4 milijarde dolarjev in se uvršča med prvih deset kriptovalut do danes.

Skeptiki na TRON

TRON ima kot valuto sam po sebi vzpone in padce, vendar to v kripto svetu ni nič novega. Največja težava pa je, da se o kovancu toliko ugiba, saj resnična platforma TRON še ni povsem na voljo za uporabo.

V resnici je časovni okvir izdelave, predlagan v TRON-ovem dokumentu, zelo dolg, kar končno pomeni, da v bližnji prihodnosti ne bomo videli, da bo projekt nastal kadar koli. Vse, kar lahko naredimo, je torej, da kupimo TRON in ga prodamo podobno kot vsako drugo kripto.

Zakaj vlagati v TRON?

Tron je decentraliziran sistem verig blokov, povsem edinstven od drugih, s posebnim poudarkom na zabavi. Uporabniki lahko na platformi TRON ustvarjajo in delijo vsebino, kot so videoposnetki, slike, objave itd. V tem primeru TRX kovanec uporabnikom omogoča dostop do platforme in uporabo njenih izjemnih lastnosti. Poleg tega je digitalni kovanec še vedno vreden vrednosti in se z njim lahko trguje z drugimi valutami na različnih trgovalnih platformah.

Ena najprivlačnejših lastnosti, s katero se ponaša, so nizke provizije za transakcije. To je posledica, da sta dejavnika provizij za transakcije na Tronu pasovna širina in energija. V večini primerov je ta vrednost izredno nizka in tako ponavadi pritegne vlagatelje in trgovce, da dobijo roko na kovancu.

Ne samo, da se Tron povezuje s tako nizkimi stroški, tudi njegova hitrost je brezplačna. Tron je sposoben obdelati do 25.000 transakcij na sekundo, kar je veliko več kot dosežejo Bitcoin ali Ethereum. Podobno kot EOS ima tudi Tron DPOS (Delected Proof-of-Stake), ki kovancem omogoča, da v skoraj kratkem času obdela toliko transakcij.

Ena ključnih značilnosti TRON-a je osredotočenost na zabavno industrijo. Njegov namen je omogočiti dodeljevanje vsebin po internetu z nizkimi stroški in v veliko lažjem postopku. Olajša delo ustvarjalcem vsebin, ki želijo svoje delo objaviti s polnim lastništvom, pa tudi gledalcem vsebin, ki med drugimi oblikami zabave iščejo enostaven in dostopen način iskanja videoposnetkov in slik.

Če pogledamo prihodnja leta TRON-a, bo zagotovo nekaj boljših možnosti za dvig cene kovanca TRX, ko se bo projekt začel razvijati. Na primer, TradeBeasts napoveduje, da bi do konca leta 2021 lahko pričakovali Tronovo ceno 0,13 USD, do leta 2022 pa 0,30 USD.

TRX Price Napoved 2021 in naprej Vir: Capital.com

Kako vlagati v TRON?

Enostavno je doseči in dobiti v roke ta revolucionarni žeton. Z vidika ugodnosti TRON obstaja na večini borz kriptovalut. Vse, kar morate storiti, je ustvariti račun na eni od teh borz in kupiti TRON z uporabo fiat valute.

Ko kupite kovance, morate izbrati denarnico in jih shraniti. Denarnice so majhne strojne naprave ali programske platforme, kjer posamezniki shranjujejo svoje kripto. Če nameravate vlagati v TRX, bi bilo dobro, da denarnica podpira mrežo TRON.

Nasveti pred vlaganjem v TRON

1. TRX shranite v varno denarnico

Kot smo že omenili, so digitalne denarnice v bistvu drobna strojna orodja ali v nekaterih primerih programska platforma, kot je aplikacija, kjer vlagatelji in trgovci hranijo svoje kriptovalute..

Dobro je dobiti denarnico za tiste, ki načrtujejo vlaganje velikih vsot. Vsaka denarnica bo imela zasebne ključe, do katerih boste imeli dostop samo vi, kar zagotavlja varnost. Mogoče boste želeli varovati zasebne ključe in zagotoviti varnostne funkcije, kot so koda PIN in večpodpisno ali dvostransko preverjanje pristnosti.

2. Vložite toliko, kolikor si lahko privoščite, da izgubite

Na splošno je smiselno, da vaša začetna naložba v TRON ostane razmeroma majhna, glede na njegovo kratko zgodovino in še vedno zelo nestanovitno ravnanje. Tudi sezonski vlagatelji so v TRON vložili le enomestni delež svojega kapitala, medtem ko imajo saldo v manj tveganih vrednostnih papirjih. In ohranite svojo naložbeno disciplino, med špekulacijami in napovedmi je bil nakup tak, kot lahko pričakujete, da bo teoretično propadel in vas ne bodo ujele obljube o velikanskih vzponih.

3. Razmišljajte dolgoročno

Pametno je dolgoročno skrbeti za TRX, razen če ste nekdo, ki se namerava odpraviti na dnevno trgovanje. To ustvarja manj tveganja, zaradi česar lahko lažje pričakujete povečanje vrednosti. Z optimističnimi napovedmi za TRON bi bilo vredno pridobiti potrpljenje za višje premije.

4. Bodite na tekočem

Ena glavnih strategij kripto trgovanja je paziti na vzorce in signale. Znaki vas bodo obvestili, da je pravi čas za naložbe. Tržna dinamika lahko pomaga ugotoviti, kako uspešen bo TRX v bližnji prihodnosti in čez čas. Še vedno pa je dobro imeti v mislih zunanje vplive. Nekateri kazalniki vplivajo tudi na cene TRX. Tu je mogoče upoštevati Covid-19. Čeprav je kripto trg marca 2020 padel, se je svet takoj povečal, saj so se mnogi bali inflacijskih groženj iz likvidacijskih skladov..

5. Pravni predpisi

Novi zakoni bodo poleg verjetnosti zapletenih postopkov poročanja vplivali tudi na davčne odgovornosti. Ameriška sodba o premoženju pomeni, da se vaš dohodek zdaj šteje za davek na kapitalski dobiček (15 odstotkov) in ne kot redni davek od dohodka (do 25 odstotkov). Davčni pogoji za kriptovalute so v regijah različni in mnogi se lahko prilagodijo, ko se odzovejo na spreminjajoče se povpraševanje.

Poleg tega se TRON-u nenehno prebija skozi kripto naslove. Ta projekt še naprej pritegne iznajdljivost in srca potrošnikov kripto po vsem svetu, od njegovega izvršnega direktorja, ki je kosilo z Warrenom Buffetom, do razkritja nove platforme DeFi. Trenutno je zabavno videti, kaj ima zdaj v rokavu ta inovativna skupina razvijalcev.

Preberite več: Kaj bo spodbudilo ceno trona leta 2021?

eToro – najboljša platforma za nakup TRON

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • TRON je operacijski sistem, ki temelji na verigi blokov, v katerem je mogoče razviti decentralizirane aplikacije in deliti medijske vsebine.
  • Leta 2017 je platformo za kriptovalute s sedežem v Pekingu ustanovila fundacija TRON, prvotno pa jo je ustanovil Justin Sun.
  • TRON razvijalcem Dapp-a, podobno kot Ethereum, pomaga s pametnimi pogodbami, ki se nahajajo v domačem blok-verigi, graditi in uporabljati zapletene protokole.
  • TRON je vodilni kovanec s tržno kapitalizacijo, zahvaljujoč razširljivi in ​​hitri verigi blokov, ki omogoča večji rezultat transakcij v bistveno krajšem časovnem okviru.
  • V času pisanja je cena TRON 0,053 USD, njegova tržna omejitev pa 3,7 milijarde USD.
  • Kar zadeva tržno vrednost, je ta kovanec izkoristil ta vzajemni interes in njegove posebne tehnološke značilnosti, da je postal ena najvidnejših kriptovalut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me