Kaj je ZCash? Priročnik za začetnike za Zcash in nasveti za vlaganje v ZEC

Ko spoznavamo svet kriptovalut, ne moremo preprečiti naraščajoče slave Zcash-a in njegove zavezanosti moči v zadnjih nekaj letih. Razvil se je iz velikih misli nekaj razvijalcev in zdaj je postal velikan v verigi verig z dokazom o delu na področju upravljanja verig.

Zcash ponuja možnost zasebnih transakcij na zasebnem blockchainu. Poleg tega ponuja nekaj, s čimer se trenutno ne ujema veliko kriptovalut, zato deluje kot edinstveno in posebno v omenjeni hierarhiji.

Čeprav Zcash nenehno privlači obilo pozornosti ljudi po vsem svetu, ostaja Zcash za mnoge posameznike skrivnost in neznan pojav. Z njim je povsem enostavno manevrirati, vnj pa je še lažje vlagati; kar zadeva dobiček, bo zagotovo prinesel dober znesek naložb. Preprosto je razumljivo, zato vam bomo skozi prihajajoče odstavke zagotovili splošen pregled mesta Zcash.

Tu je kratka biografija Zcash-a: Kje se je začel, kako deluje – in kako vlagajte vanj.

Kaj je ZCash?

kaj je zcash

ZCash je kriptovaluta, ki ima decentralizirano verigo blokov, ki večinoma deluje s ponujanjem popolne zasebnosti za tiste, ki jo uporabljajo. Če poznate Bitcoin, si lahko predstavljate, da mu je ZCash precej podoben, vendar so razlogi za zasebnost tam, kjer se med seboj razlikujejo. Stopnje anonimnosti, ki jo ZCash zagotavlja v verigi blokov, ni mogoče primerjati s stopnjo, ki jo Bitcoin ponuja na katerem koli terenu, saj je prva veliko večja. Druga večja razlika je v vprašanjih zamenljivosti.

»ZCash je pravkar dobil veliko spodbudo. Skozi postopek, znan kot “zavijanje”, je v Ethereumu zdaj na voljo sintetična različica Zcash, ki je združljiva z vsemi glavnimi denarnicami in aplikacijami. To pomeni, da je Zcash veliko bolj dostopen kot pred nekaj tedni. « komentarji Forbes‘Pisatelj kriptoveze Steven Ehrlich.

Po navedbah Investopedia, “Denar povečuje zasebnost uporabnikov z uporabo dokazov o ničnem znanju (zk-SNARK) za preverjanje transakcij, ne da bi razkrili informacije, ki bi lahko ogrozile zasebnost uporabnika.” To je tisto, kar v glavnem zagotavlja anonimne razloge za uporabnike ZCash. Šifrira, kaj vidijo zaščitene transakcije in ker so podatki o plačilu šifrirani, protokol uporablja novo kriptografsko metodo za aktualizacijo in preverjanje njihove veljavnosti.

Zgodovina za ZCashom

Vse se je začelo pred približno 8 leti kot projekt, ki ga je sprožil Matthew Green. Bil je izjemno uspešen in na koncu je od vlagateljev zbral več kot tri milijone dolarjev. Tu se je prvotno rodil Zcash. Poleg tega je bilo prvo rudarjenje izvedeno tri leta po izstrelitvi in ​​nanj je naletelo nenavadno veliko povpraševanje trgovcev in rudarjev z vseh koncev sveta. Uvedbi Zcash je sledila pobuda za fundacijo Zcash, ki je neprofitna organizacija, ki zbira denar za dobronamerne namene.

Zdaj predstavlja hegemon med digitalnimi valutami, njegova slava pa hiperbolično narašča, odkar je izšel leta 2013. Čeprav je Bitcoin pionir v svetu kriptovalut, si ZCash prizadeva doseči enake višine z uporabo značilnost zamenljivosti.

Čeprav finančni sistem še vedno zaostaja na poti popolne digitalizacije, se predvideva, da bi se to lahko zgodilo v bližnji prihodnosti. Kriptovalute po vsem svetu se še naprej razvijajo, vse v vizualizaciji digitalnega jutri. Poleg tega je pandemija ustvarila precejšnjo vrzel v fizičnem in digitalnem svetu, zato ljudje vsak dan bolj gravitirajo k slednjemu..

V desetletju se bo na finančnem področju zgodilo veliko sprememb, ena izmed njih je položaj spletnih valut v primerjavi s fizičnimi denarnimi vrednostmi. Ne glede na to, ali gre za zlato ali fiat-valuto, jo lahko vedno zamenjate za druge zneske dobrega, ali pa bo prva popolnoma odpravljena, saj ideja še ni priča.

Bi razmislili o vlaganju v Zcash?

Zgodnja uporaba ZCash

Po navedbah CoinGecko, v trenutku pisanja Zcash cena je 147 USD. V ponudbi ima 11 milijonov kovancev ZEC in največ 21 milijonov kovancev. Toda zgodba o njenih začetnih transakcijah ne more ostati neopažena, najzgodnejše pa segajo v leto 2013.

Za dosego višine trgovalnega kovanca se je ZCash v osmih letih znižal. Medtem ko ima Bitcoin veliko napak pri zasebnosti, je ZCash vodilni na tem področju, »Zcash uporablja konstrukcijo, ki ne dokazuje ničesar, imenovano zk-SNARK, ki jo je razvila naša skupina izkušenih kriptografov na podlagi nedavnih odkritij v kriptografiji. Te konstrukcije omogočajo omrežju, da vodi varno knjigo bilanc, ne da bi razkrila stranke ali vpletene zneske. ” kot sporoča CoinGecko.

Pomisleki glede ZCash

Zaskrbljenost se ne vrti zgolj okoli ZCash-a, temveč prav vsake digitalne valute tam zunaj. To področje spletnih transakcij je za svetovno občinstvo še vedno precej novo, zato bo vedno obstajal skepticizem.

ZCash kot digitalni kovanec je večinoma narejen za uporabnike Linuxa in je strogo omejen na rudarjenje procesorjev. Uporablja se lahko tudi v operacijskem sistemu Windows ali MAC, vendar možnost rudarjenja zagotovo ni ena najboljših za dobiček. To je ena največjih dosedanjih težav ZCash-a.

Zakaj vlagati v ZCash?

naložba zcash

Investopedia je ZCash uvrstil med najvarnejše in najbolj zasebne kriptovalute, tako kot Monero, DASH, Verge, Horizen in Beam.

Pri opredelitvi se ZCash drži naslednje izjave in utemeljuje svoj argument na danih dejstvih: »Če je Bitcoin kot HTTP za denar, je Zcash HTTPS," poudarja njegove izboljšane funkcije varnosti in zasebnosti.

Zcash je uvedel kriptografsko orodje, imenovano Zero-Knowledge Proof, in udeležencem daje možnost zaščite transakcij. Udeležencem omogoča transakcije, ne da bi kateri od njih razkril svoje naslove drugim. Zero-Knowledge Proof tudi prikriva znesek transakcije. ” Druga opomba je, da se Zcash koplje na podoben način kot večina drugih kriptovalut.

Ko želijo vlagatelji usmeriti svoj denar v navidezni svet, je zasebnost eden izmed podvigov, brez katerega ne morejo. Zato ZCash kot kriptovaluta ostaja zaupanja vreden operater in zaradi kriptografije, na kateri je zgrajen, preusmeri veliko zlonamernih poskusov vdora. Poleg tega so vse transakcije zaščitene in neznani uporabniki ne morejo prodreti do njih.

Vsi smo priča porastu kripto vrednosti v zadnjem desetletju, zlasti po pandemiji COVID-19. Sprejemanje Bitcoinov je v stalnem porastu in se bo lahko še naprej povečevalo vse do leta 2021. Po drugi strani pa najnovejše posodobitve to dejstvo le še povečujejo, na primer 1,5 milijarde ameriških dolarjev naložbe Tesle v Bitcoin. Odslej to samo spodbuja banke in institucije, da ukrepajo in se pridružijo tem novonastalim okoliščinam.

Združljivost zgoraj omenjenih dejstev skupaj z dobro opravljeno raziskavo, na kateri temelji ZCash, kaže vsem zainteresiranim vlagateljem, da ni nobene škode pri usmerjanju njihovega denarja na ta način. Inženirska ekipa, specializirana za varnost, zadolžena za hegemona, ki je v zadnjem času postala ZCash, skrbi, da je ta platforma varna za vse vpletene strani in ne čaka izguba denarja.

Veljavnost informacij, ki jih podjetje predstavlja skupaj z varnostnimi linijami, je odlično mesto za naložbe v prihodnost usmerjene mislece, ki bi radi postali del kripto sveta.

Digitalcoin napoveduje, da bi se lahko cena Zcash v letu 2021 zvišala in dosegla 216 dolarjev. Še bolj optimističen je, ko gre za dolgoročne napovedi, ki napovedujejo, da bo ZCash leta 2025 dosegel 439 dolarjev.

Stigma v zvezi s kriptovalutami se bo verjetno zadržala, dokler se poskusi vdora ne zmanjšajo ali vsaj o njih slišijo v majhnem obsegu. Po drugi strani pa ZCash kot kripto kanal ostaja ena najvarnejših pred zgoraj omenjenimi zlonamernimi poskusi in ena od kriptovalut z največjim potencialom rasti po napovedih.

Ne zamudite: napoved napovedi cen Zcash

Kako vlagati v ZCash?

Eden od načinov, kako se ljudje vedno vrnejo, je nakup ZEC prek kripto borze. Tam lahko uporabljate ZCash in druge kriptovalute, za nakup pa uporabite celo različne vrste fiat valut.

Ko končate z nakupom, poiščite načine za dokončanje transakcije v smislu varnosti in shranite svoj ZEC. Kupci uporabljajo digitalne denarnice ali fizične denarnice. Kripto denarnice so pripomoček za trgovce s kripto po vsem svetu, vendar vse temelji na osebnem okusu in željah.

Pripravljen vlagati v Zcash?

Nasveti pred vlaganjem v Zcash

1. Razmislite o uporabi varne denarnice

Kot smo omenili zgoraj, boste po nakupu kovanca potrebovali kripto denarnico, da jo shranite. Ključnega pomena je, da izberete varno denarnico, saj želite varovati svoje kovance. Še posebej, če boste vložili veliko denarja. Najbolje je, da uporabite dvostopenjsko preverjanje pristnosti in kodo PIN. Uporabite lahko programsko opremo ali strojno denarnico, odvisno od vaših želja.

2. Vlagajte samo tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite

Starost kriptovalut velja za kakršno koli naložbo, zlasti kovance, omenjene v celotnem besedilu, kot sta ZCash in Bitcoin. Njihova cena neprestano prehaja skozi naraščajočo parabolo cen in večkrat niha navzdol. Kriptovalute, vključno z ZCash, so se med bikovskimi trgi izkazale za donosne, vendar so medvedi včasih lahko neusmiljeni. Zato vlagajte le tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite.

3. Razmišljajte dolgoročno

Kot pri večini kriptovalut tudi za ZCash lahko rečemo, da je nestanovitna. Dnevni trgovci imajo radi volatilnost, saj jim ta ponuja možnosti za dobiček. Ampak, razen če želite v dnevno trgovanje vlagati dolgoročno in HODLing ustvarja manj tveganja. Če torej kupite ZCash in se njegova cena po nakupu zviša, boste zaslužili, če se odločite za prodajo po določenem času..

4. Pazi na kripto trg

Pomembno je biti na tekočem, če želite naložbo izvesti ob pravem času. Na primer, gremo skozi bikovski tek, tisti, ki so investirali pred bikovskim tekom, pa zdaj zaslužijo dobiček. Večina kriptovalut je v korelaciji z Bitcoinom, zato če se Bitcoin podraži, se bodo povečale tudi druge. Vendar je ključnega pomena, da ostanete na tekočem, saj lahko različni dogodki po vsem svetu vplivajo na ceno kriptovalut. Ne želite kupiti na njihovem vrhuncu. Vedno se spomnite pravila; Kupujte nizko, prodajajte visoko!

5. Zavedajte se davčnih obveznosti

V ZDA so kriptovalute obdavčljive. Zavedati se morate, da ste za prodajo valute z dobičkom odgovorni za davek na kapitalski dobiček. Če ga zapravite in se je cena od njegovega nakupa zvišala, ste zavezani za davek na kapitalski dobiček. Torej, poskrbite, da boste beležili svoje transakcije.

eToro – najboljši posrednik za nakup Zcash

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Ni mogoče preprečiti naraščajoče slave Zcash-a in njegove pripadnosti moči v zadnjih nekaj letih.
  • Če poznate Bitcoin, si lahko predstavljate, da je ZCash precej podoben temu, vendar so razlogi za zasebnost tam, kjer se med seboj razlikujejo.
  • Za dosego višine trgovalnega kovanca se je ZCash v osmih letih znižal.
  • Stigma v zvezi s kriptovalutami se bo verjetno zadržala, dokler se poskusi vdora ne zmanjšajo ali vsaj o njih slišijo v majhni meri.
  • Eden od načinov, kako se ljudje vedno vrnejo, je nakup ZEC prek borz kriptovalut.
  • Digitalcoin napoveduje, da bi se lahko cena Zcash v letu 2021 zvišala in dosegla 216 dolarjev.
  • Digitalcoin je še bolj optimističen, ko gre za dolgoročne napovedi, ki napovedujejo, da bo ZCash leta 2025 dosegel 439 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me