Kakšna je prihodnost tehnologije Blockchain?

Z revolucijo tehnologije blockchain postaja uporaba blockchaina kot kritičnega vira financiranja dokaj nujna. Ti premisleki vodijo do pogostega in pogosto zastavljenega vprašanja: kakšna je prihodnost tehnologije veriženja blokov?

Prihodnost blockchain tehnologije nedvomno temelji na vzpostavitvi skupne, bolj decentralizirane, izjemno hitre in poceni metode za izpolnjevanje finančnih zahtev prihodnosti. Glavni cilj je olajšati čezmejna plačila, ki bi zadovoljila potrebe sodobnega svetovnega sveta.

Zdaj, ko se po vsem svetu uporablja približno 42 milijonov digitalnih denarnic, morajo prihodnji finančni viri ljudem zagotoviti platforme, ki olajšajo izmenjavo kriptovalut med različnimi vrstami verig blokov. Prihodnost tehnologije Blockchain je v razvoju ustreznih ukrepov in standardov za zagotovitev, da se transakcijski stroški zmanjšajo na manj kot en odstotek. Prihodnje podjetje zahteva plačilo v realnem času in enostavne načine zamenjave, ki jih lahko uporablja kdor koli in kadar koli.

Omeniti je treba, da čeprav ima prihodnost tehnologije blockchain izredno veliko plodnih prednosti, se revolucije, kot je blockchain, na začetku vedno soočajo z velikim odporom in ovirami.

Zakaj je Blockchain Novi svet?

Ker ljudje več vlagajo v digitalne valute, podatki iz Glassnode in Bitinfo razkriva, da je prišlo do velikega povečanja digitalnih transakcij, saj je bilo samo v letu 2020 povprečno vsak dan skoraj 700 000 do milijon transakcij na dan.

Leta 2016 Elizabeth White ugotovljeno White Company je s platformo, ki se je ukvarjala z uporabo digitalne valute, zadovoljila razkošne zahteve trga. Ljudje iščejo bolj konstruktivne načine izmenjave. Bitcoin in druge kriptovalute so vse bolj pogoste.

Ugotovljeno je, da ljudi zanima lastništvo kriptovalut. Opazili so, da se je število uporabnikov bitcoinov v zadnjem desetletju močno povečalo. O tem 11% Američanov trenutno lastnih bitcoinov, kar pomeni, da se trenutno v državi trguje s skoraj 30 milijoni bitcoinov.

Z revolucijo tehnologije veriženja blokov in naraščanjem pogoste uporabe kriptovalut obstaja verjetnost, da bo veriga blokov kmalu postala osnovna potreba. Mednarodne industrije in poslovne organizacije se spreminjajo s tehnologijo veriženja blokov. Blokovne rešitve ustrezajo vsem osnovnim potrebam prihodnjega podjetja, kot so dostop več podatkov do podatkov, zagotavljanje veljavnosti podatkov in učinkovit centraliziran sistem.

Trilemma Blockchain

Razvoj tehnologije blockchain je rodil trilemo blockchain. Ugotovljeno je bilo, da se blockchain omrežja kompromitirajo med varnostjo, decentralizacijo in razširljivostjo. Prihodnost tehnologije veriženja blokov je v ravnotežju teh treh značilnosti. Razvoj tehnologije blockchain si prizadeva zgraditi ponudnika omrežja, ki lahko olajša vse tri osnovne potrebe poslovne izmenjave. Cilj prihodnjih tehnologij blockchain je razrešiti trilemo blockchain in ustvariti stabilnejši in praktičnejši okvir.

Poslovno upravljanje in veriženje blokov

Najbolj pričakovana prihodnost tehnologije veriženja blokov naj bi bila v izboljšanju poslovnih tehnologij. Globalni poslovni postopki naj bi sprejeli verigo blokov za inteligentno poslovno upravljanje in varnost. Verjame se do leta 2030; svet bi bil v povsem novi fazi z bolj izboljšanimi življenjskimi standardi, kar bi pripisovali razvoju tehnologije blockchain.

Svetovna trgovina bo verjetno v prihodnosti izkoriščala verigo blokov, saj postaja potreba po reševanju kaotičnih in razdrobljenih poslovnih odnosov zelo pomembna. Sistem za preprečevanje motenj naj bi razvili prek verige blokov, ki zagotavlja bolj gladke poslovne rešitve.

Glavne koristi, ki jih bodo podjetja in organizacije imele od tehnologije veriženja blokov, lahko povzamemo na naslednji način:

Učinkovito upravljanje dobavne verige

Ugotovljeno je, da je približno 10% izdelkov v pomembnih podjetjih del sivega trga in predstavlja večmilijonsko dobaviteljsko verigo. Cilj Blockchaina je poenostaviti te poslovne spremembe in ustvariti večjo učinkovitost v razdrobljenem sistemu. Blockchain obljublja visoke stopnje preglednosti, ki bodo skupinam za razvoj podjetij omogočile lažjo podrobnejšo dokumentacijo o zgodovini izdelkov.

Uporaba tehnologije veriženja blokov lahko omogoči integriran okvir za snemanje poročil v realnem času; ta poročila se lahko razlikujejo od upravljanja dobavne verige od zalog do začetka prejemkov. Razdeljena knjiga je lahko bolj brez težav in zagotavlja natančnejše in pravočasne zbirke podatkov. Prihodnost tehnologije veriženja blokov je bolj očitna v smislu izkoreninjenja človeških napak v primerjavi z običajnim vodenjem evidenc in nadgradnjo dokumentov.

Revizija in zagotavljanje kakovosti

Protokoli za zagotavljanje kakovosti so lahko zelo zahtevni v smislu ustvarjanja natančnih evidenc o transakcijah. Blockchain tehnologija bo omogočila prepoznavanje težav v postopku izdelave in distribucije izdelkov.

Integracije sledenja v najbolj razviti verigi blokov lahko nudijo neprimerljive priložnosti za ugotavljanje učinkovitosti. Blockchain omogoča ustvarjanje stalnih evidenc, ki omogočajo natančnejše finančne revizije za zunanje partnerje in imetnike podjetij.

Najbolj vznemirljiva lastnost verige blokov je lahko avtomatizacija računovodskih rešitev. Trenutno več platform blockchain zagotavlja avtomatizirane vsakodnevne računovodske potrebe, v kratkem pa naj bi bilo oblikovanih več dogodkov.

Pametne pogodbe

Ugodna sprememba, ki jo je prinesla tehnologija veriženja blokov, so pametne pogodbe. Z več nadgradnjami naj bi pametne pogodbe imele bolj inteligentne izvedbe. Ključni izzivi, s katerimi se je soočalo sodobno prodajno poslovanje, so bili zmožnost upravljanja več poslov hkrati.

Tehnologija Blockchain ponuja pametnejši pristop k zahtevam datumov poteka, označb in samodejnih obnavljanj. Blockchain je vzpostavil več digitaliziranih in nadgrajenih osnutkov pogodb, ki jih podpirajo varni protokoli kodiranja. Impresivne funkcije pametnih pogodb vključujejo sledljive izvedbe, ki jih lahko izsledi vsak v prilagojenem omrežju peer-to-peer.

Ugodnejše in učinkovitejše transakcije

Ko vam običajne kreditne kartice ob transakcijah zaračunajo od dva do pet odstotkov plačil, digitalne denarnice nimajo teh dragih provizij. Mednarodne poslovne organizacije zdaj zahtevajo dostopnejše in varnejše načine za obdelavo plačilnih postopkov. Stopnje avtomatizacije in preglednosti, ki jih zagotavlja blockchain, so bolj koristne za poslovanje, saj so zahteve po posrednikih za plačila odpravljene.

Blockchain redko zaračuna več kot en odstotek, pri nekaterih integracijah pa sploh ni nobenih stroškov. Čezmejna plačila so se izboljšala, saj blockchain še naprej razvija svojo tehnologijo. Zaradi stroškov in hitrosti verig blokov so postopki plačevanja brez težav. Na ta način mora biti prihodnost blockchaina v olajševanju plačilnih postopkov, da se bolje osredotočimo na druge potencialne sektorje.

Transformacije v panogah s strani Blockchain

Številne poslovne panoge se preoblikujejo prek verige blokov. Prihodnost tehnologije veriženja blokov je v podpori tem prihodnjim panogam. Nekaj ​​primerov znanih pobud, ki vključujejo blockchain v svoje okvire, je naslednje:

Nordea

Podjetje Nordea je ustanovilo podjetje za vzpostavitev povezave med velikimi evropskimi bankami in malimi ali srednje velikimi podjetji. Nordea malim podjetjem omogoča trgovanje na mednarodnih platformah.

INBLOCK

INBLOCK si prizadeva ustvariti spremembe v tehnologiji veriženja blokov, ki bodo pomagale odpraviti pomanjkljivosti verige blokov. Hitrejše, priročnejše in varnejše transakcije INBLOCK sodeluje z IBM LinuxONE, da bi olajšal tehnologijo veriženja blokov.

Kroger

Eden največjih trgovcev z živili Kroger je začel integrirati verigo blokov z namestitvijo modulov, ki podpirajo sledljivost hrane. Trgovci na drobno lahko zdaj oskrbujejo s hrano s kmetij do trgovin s policami, ki uporabljajo blockchain. Blockchain olajša postopke z ugotavljanjem, katere izdelke je treba izvleči s polic in kateri izdelki so varni za končne potrošnike.

NuArca

NuArca bo kmalu predstavila sodobnejši način glasovanja z integracijo tehnologije veriženja blokov. Te vrste blockchain rešitev vam bodo omogočile anonimne integracije in prosojnice v postopku glasovanja. To bo uvedlo sistem, ki bo podjetjem omogočil, da ustvarijo glasovalne cikle po pooblaščencih in pomagajo pri odločanju.

Ključne aplikacije v resničnem svetu

Blockchain je v resničnem svetu vse bolj pogost. Prihodnost tehnologije veriženja blokov je v praktičnih aplikacijah. Jim Bassinggame je izjavil, da je tehnologija veriženja blokov prihodnost zaupanja. Zavarovalnice običajno uporabljajo blockchain za ustvarjanje večstranskih zavarovalnih pogodb. Po navedbah Varnost podatkov, predvideva se, da bi se trg blockchain-a v zavarovalniški industriji do leta 2023 lahko povečal s 65 na 1,4 milijarde USD. CAGR tega trga naj bi se povečal za 85 odstotkov.

Nekatere praktične aplikacije blockchain so naslednje:

 • Zasebnost osebnih podatkov.
 • Finančne storitve: finančne storitve so učinkovitejše z uporabo verige blokov. Nujno je treba razviti decentraliziran sistem, kot je veriga blokov, za vključitev finančnih postopkov za spopadanje z zahtevami prihodnjih finančnih potreb..
 • Upravljanje identitete: Blockchain tehnologija ponuja zelo učinkovito metodo upravljanja identitete.
 • Zaupanje: Blockchain zagotavlja bolj zaupanja vredno obliko dela za zainteresirane strani poslovne korporacije.
 • Pametne pogodbe: Kot smo že omenili, so pametne pogodbe ena najobsežnejših lastnosti blockchaina.
 • Varno: tehnologija Blockchain je brez goljufij in pomaga pri prepoznavanju tatvin, če sploh.
 • Znižani stroški: Zmanjševanje stroškov s hitrostjo z naraščajočo inflacijo blockchain se lahko izkaže za eno najbolj dostopnih načinov hrambe.

Napovedi v prihodnosti

Zdi se, da je prihodnost blockchaina zelo proaktivna. Menijo, da bi blockchain lahko prevzel običajni bančni sistem. Pričakuje se, da bo prihodnost tehnologije veriženja blokov zelo svetla. Nekatere kritične napovedi analitikov vključujejo:

Napoved 1: Kripto vlade

Menijo, da naj bi do leta 2030 večina vlad ustvarila virtualne valute ali nekatere digitalne platforme za izmenjavo valut.

Napoved 2: Protokoli v bilijonih dolarjev

Z obdobjem spleta 3.0 in najvišjimi podjetji, ki tekmujejo za vladanje nad gospodarstvi, pričakujemo, da bo kriptožetonov več milijard dolarjev in ne milijard dolarjev. V novi dobi gospodarstva lahko vlada blockchain.

Napoved 3: Skupne platforme blockchain

Rešitve identitete bodo postale "morilske aplikacije" za verigo blokov. Decentraliziran sistem bo podpiral tehnologijo blockchain za spopadanje s težavami pri upravljanju identitete, zaradi česar bo blockchain bolj dostopen za vse.

Napoved 4: Kriptovalute, ki vodijo svetovno trgovino

Z vključitvijo verige blokov v globalno upravljanje oskrbe naj bi v bližnji prihodnosti verige blokov vladale tudi svetovni trgovini.

Preberite več: Katere so najboljše kriptovalute za trgovanje v letu 2021?

Napoved 5: Trajnost in Blockchain

Blockchain velja za rešitev številnih večnih težav. Menijo, da bi blockchain lahko premostil vrzeli revščine, ki prinašajo nov svetovni red.

Katera so najpogostejša vprašanja v zvezi s prihodnostjo Blockchaina?

Prihodnost tehnologije veriženja blokov je seveda vprašljiva. Tudi po dvigu mimo začetnih zarot je prihodnost tehnologije veriženja blokov še vedno zajeta z več izzivi. Nekatera vprašanja so naslednja:

 • Kaj pa, če se blockchain ne spopade s težavami?
 • Zakaj bančni sistem še vedno ne vključuje verig blokov
 • Ali bodo banke del tehnologije blockchain?
 • Ali bodo na krovu regulatorji?

Na vsa ta vprašanja so nekako odgovorili. Menijo, da bo s pojavom pragmatičnih modelov upravljanja blockchain v prihodnosti verjetno odlikoval.

Bottom Line: Kakšna je prihodnost tehnologije Blockchain?

Prihodnost tehnologije veriženja blokov bo po vsej verjetnosti svetla. Zahvaljujoč funkcijam, ki jih ima blockchain, postaja vse bolj priljubljen in ga vedno bolj sprejemajo. Čeprav obstajajo dvomljivci, ki dvomijo o prodoru blockchaina pri njegovi izvedbi v resničnem svetu, je potencial še vedno velik.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Z revolucijo v tehnologiji veriženja blokov in digitalnih denarnicah, ki postajajo vse bolj pogoste, se pričakuje, da bo prihodnost tehnologije veriženja blokov v živo.
 • Blockchain tehnologija postaja standard iz dneva v dan in zabeleženo je, da vsak dan opravijo skoraj 700 milijonov kripto transakcij.
 • Razvoj tehnologije blockchain si prizadeva zgraditi ponudnika omrežja, ki lahko olajša vse tri osnovne potrebe poslovne izmenjave; varnost, razširljivost in decentralizacija.
 • Poslovno upravljanje je mogoče spodbuditi s pomočjo verige blokov, ki ima prednosti, kot so enostavna revizija, učinkovito upravljanje dobavne verige in hitre transakcije.
 • Pričakuje se, da bodo prihodnje industrije in vlade integrirane s tehnologijami veriženja blokov.
 • Blockchain obljublja visoke stopnje preglednosti, ki bodo skupinam za razvoj podjetij omogočile lažjo podrobnejšo dokumentacijo o zgodovini izdelkov.
 • Glavne koristi, ki jih bodo podjetja in organizacije imele od tehnologije veriženja blokov, so; učinkovito upravljanje dobavne verige, revidiranje in zagotavljanje kakovosti, pametne pogodbe ter cenovno ugodnejše in učinkovitejše transakcije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me