Kakšne so prednosti trgovanja s kriptovalutami?

Oglejte si prednosti trgovanja s kriptovalutami in odkrijte, zakaj je postalo priljubljena alternativa drugim sredstvom.

V teh časih ne morete govoriti o financah in ne omenjati kriptovalut. Po vsem svetu, ko govorimo o stopnjah, kot je kriptografska izmenjava & pri trgovanju z destinacijami trgovci delajo tako, da kupujejo ali prodajajo eno vrsto gotovine za drugo ali zamenjajo kriptovaluto v gotovino.

Glavni virtualni denarni standardi in kripto-viri so še vedno v začetnih obdobjih napredovanja, zato še moramo doseči njihovo največjo zmogljivost.

Zakaj trgovati s kriptovalutami – prednosti trgovanja s kriptovalutami

Trgovci lahko špekulirajo o tem, ali se bo cena kripto sredstva povečala ali znižala. Ni jim treba prevzeti lastništva nad tem sredstvom. To lahko storijo s CFD-ji, širijo stave, skalirajo, trgujejo s pozicijo, trgujejo z razponom, trgujejo s swingi in trgovanjem znotraj dneva.

Prednosti trgovanja s kriptovalutami vključujejo:

1. Volatilnost kriptovalut

2. Ure na trgu kriptovalut

3. Sposobnost iti dolgo ali kratko

4. Izboljšana likvidnost

5. Izpostavljenost z vzvodom

6. Davčno učinkovito trgovanje

7. Hitrejše odpiranje računa

Nekatere prednosti trgovanja s kriptovalutami vključujejo preglednost, nestanovitnost, varnost, 24-urni odprti trg, dostopnost in nizke provizije za trgovanje.

Kriptovalute so spremenljive, kar pomeni, da njihova cena pogosto narašča in pada. Ker se cene pogosto gibljejo visoko, je trgovanje s kriptovalutami lahko res donosno. Trgovci bi morali špekulirati o ceni določene kriptovalute, ne da bi jo morali imeti v lasti. To lahko storijo s CFD-ji, širijo stave, skalirajo, trgujejo s pozicijo, trgujejo z razponom, trgujejo s swingi in trgovanjem znotraj dneva.

Začnimo:

1. Volatilnost kriptovalut

Kriptovalute so spremenljive, kar pomeni, da njihova cena pogosto narašča in pada. Ker se cene pogosto gibljejo visoko, je trgovanje s kriptovalutami lahko res donosno. Trgovci bi morali špekulirati o ceni določene kriptovalute, ne da bi jo morali imeti v lasti. Čeprav ekstremna nestanovitnost kriptovalut kritiki vidijo kot šibko točko kriptovalut, lahko trgovci od tega izkoristijo, saj lahko cena kripto valute pogosto narašča in pada, kar daje možnosti za dobiček.

2. Ure na trgu kriptovalut

V nasprotju s trgovanjem z delnicami in blagom se trgovanje s kriptovalutami ne dogaja le pet dni v tednu. Namesto tega lahko ves čas trgujete na trgu, saj je odprt 24 ur na dan, 7 dni v tednu, na vedno več borzah. To je odlična priložnost, zlasti za trgovce s krajšim delovnim časom, ki imajo redno zaposlitev, saj lahko svoj prosti čas izkoristijo za trgovanje.

3. Sposobnost iti dolgo ali kratko

Če greste dolgo, kupite vrednost po določeni ceni in jo po višji ceni prodate. Razlika med ceno vašega nakupa in ceno, po kateri ga prodate, je dobiček, ki ga ustvarite. Če gre kratko, si sposodite kripto, nato jo najprej prodate na prostem trgu, nato pa te delnice kupite po nižji ceni in na ta način izkoristite razliko v ceni. Pri trgovanju s kriptovalutami boste lahko storili oboje.

4. Izboljšana likvidnost

Ko govorimo o sredstvih, s katerimi se trguje, je likvidnost bistveni element in to vključuje kriptovalute. Likvidni trgi zagotavljajo učinkovitejše, globlje in gladkejše izkušnje pri trgovanju. Nelikvidni trg lahko trgovce postavi v situacije, iz katerih je težko izstopiti. Čeprav forex velja za najbolj likviden trg, tudi kriptovalute ne stojijo slabo, ker so likvidne.

5. Izpostavljenost z vzvodom

Vzvod je znan kot uporaba depozita, imenovanega tudi marža, ki vam omogoča povečano izpostavljenost določenemu sredstvu. Če preprosto razložite, določite del vaše trgovinske vrednosti, preostanek pa posodi ponudnik.

V kriptovalutah sta trgovanje s CFD-ji in stave na razmik produkt z vzvodom. Zato vam omogočajo, da odprete pozicijo na “marži” – depozitu, ki je vreden le del celotne vrednosti posla. Torej, lahko bi dobili veliko izpostavljenost kripto trgu, samo z majhno količino svojega kapitala.

6. Davčno učinkovito trgovanje

Če vzdržujemo zelo natančne evidence, dosegamo najpomembnejši element izvajanja učinkovite strategije glede davčno učinkovitega trgovanja s kriptovalutami. Ne glede na to, kako vlagatelj ali trgovec v kriptovalutah ustvarja dohodek od trgovanja, dolgoročnega vlaganja ali drugih sredstev, je vodenje natančnih evidenc zelo pomembno, saj omogoča natančno vrednotenje. Znano je, da imajo kriptovalute nekaj prednosti pri davkih. Na primer, razpršene stave popolnoma niso obdavčene. Davek na kapitalski dobiček (CGT) ni, ker nikoli niste lastnik sredstva.

7. Hitrejše odpiranje računa

Pri trgovanju s kriptovalutami je pomembno, da prihranite čas pri dolgočasnih opravilih, povezanih z vašim računom, in se osredotočite samo na svoje kripto-posle. Znano je, da kripto izmenjave olajšajo in hitro prijavijo postopek, tako da lahko začnete trgovati čim prej.

Zdaj obstajajo različna orodja, ki trdijo, da vam omogočajo avtomatsko trgovanje, nakup in prodajo Bitcoinov z namenom dobička, tako da sledijo trenutnim trendom na trgu..

Prednosti kriptovalut

Katere pa so prednosti kriptovalute?

Kriptovalute imajo več prednosti pred tradicionalnimi finančnimi sredstvi. Nekaj ​​jih je:

1.. Transakcije

2.. Prenosi sredstev

3.. Transakcije so zaupne

4.. Nižje provizije za transakcije

5.. Večji dostop do kreditov

6.. Enostavno mednarodno trgovanje

7.. Visoka raven varnosti

1. Transakcije

Zastopniki, posredniki in pravni zastopniki lahko pri tradicionalnih poslovnih poslih sicer neposreden postopek zapletejo. Upoštevati morate papirje, ki jih je treba opraviti, provizije, provizije za posredovanje in številne druge posebne pogoje, ki lahko veljajo za določeno ponudbo.

Bitcoin, Ethereum & Primerjava zvezdnih protokolov. Vir: Stronghold

Zelo pomembna prednost kriptovalut je, da se z zaprtimi posli med dvema strankama, sklenjenimi v sistemu peer-to-peer omrežja, takoj odpravi potreba po postopkih, ki jih izvajamo, ko uporabljamo tradicionalne finančne sisteme..

To ima velik vpliv na vzpostavitev pregledov in manj zmede glede zneska transakcij. Poleg tega obe stranki, ki sodelujeta v transakciji, vesta, kdo sta, s čimer prinašata večjo odgovornost.

2. Prenosi sredstev

Analitiki so kripto valuto opisali kot “veliko bazo podatkov o lastninskih pravicah”, ki se lahko uporablja za izvrševanje in izvrševanje dvostranskih pogodb o avtomobilih ali nepremičninah in drugih podobnih izdelkih..

Vendar pa lahko ekosistem kriptovalut blockchain najde svojo uporabo tudi pri olajšanju specializiranih načinov prenosov. Glede na to, da kot imetnik kripto upravljate svoj račun, bo za prenos sredstev potrebnega bistveno manj časa.

3. Transakcije so zaupne

V tradicionalnih sistemih lahko banke ali kreditne agencije, ki sodelujejo pri vaših transakcijah, pripravijo referenčni dokument vaše celotne zgodovine transakcij, vsakič ko transakcijo opravite vi. Zato je to lahko skrb glede vaše zasebnosti. Preprosto razloženo, to lahko pomeni, da se redno preverjajo stanja na vašem računu, da se zagotovi razpoložljivost zadostnih sredstev. Pri pomembnih poslovnih transakcijah bodo morda potrebovali temeljitejši pregled vaše finančne zgodovine.

Dejstvo, da so transakcije, ki jih sklepate, edinstvene borze, ki vključujejo dve strani, ki sta se dogovorili in se dogovorili o pogojih v vsaki zadevi, je še ena dragocena prednost. Poleg tega izmenjava informacij poteka po principu “push”, kar omogoča, da lahko natančno prenesete znesek, ki ga želite poslati prejemniku, kar omogoča zelo hitro in zanesljivo metodo izmenjave.

To ima tudi zelo pomembno vlogo pri varovanju zasebnosti vaše osebne finančne zgodovine in služi tudi kot zaščita pred grožnjo kraje identitete ali kraje računa, ki se je v tradicionalnem sistemu izkazala za veliko večjo, saj je varnost vaše osebni podatki pri transakciji so na voljo in jih je mogoče razkriti kadar koli v transakcijski verigi.

4. Nižje transakcijske provizije

Zelo verjetno je, da ste med branjem informacij, ki jih posredujejo, naleteli na mesečne izpiske računa pri banki ali izdajatelju kreditnih kartic in bili presenečeni nad višino provizij, ki jih nalagajo za prenos sredstev, pisanje čekov ali katero koli drugo finančno transakcija, ki je lahko vključena. Provizije za transakcije lahko znatno znižajo vaše premoženje, še bolj, če v enem mesecu opravite veliko število transakcij.

Bitcoin & Povprečne provizije za transakcije v Ethereumu. Vir: Logos Network, Medium

Neodvisno upravljanje storitev vam lahko zaračuna pristojbine za vzdrževanje kripto denarnice, vendar bodo te dajatve precej nižje od tistih, ki bi jih nalagali tradicionalni finančni sistemi.

5. Večji dostop do kreditov

Mediji, ki si toliko olajšujejo izmenjavo kriptovalut, sta digitalni prenos podatkov in internet. Vsakdo, ki ima izvedljivo podatkovno povezavo, ima vse te storitve potencialno na voljo, potrebuje le nekaj znanja o kriptovalutnih omrežjih, ki so v ponudbi, in pripravljen dostop do spletnih mest in portalov, ki so pomembni za omrežje..

Približno 2,2 milijarde posameznikov po vsem svetu uporablja internet ali mobilne telefone. Vendar mnogi od njih nimajo dostopa do tradicionalnih bančnih sistemov. S kriptovalutami bi lahko imeli lažji dostop, saj so popolnoma decentralizirani in temeljijo na internetu. Tako bi bilo ljudem veliko lažje opravljati prenose.

6. Enostavno mednarodno trgovanje

Čeprav trenutno to na nacionalni ravni večinoma ni priznano kot zakonito plačilno sredstvo, za kriptovalute ne veljajo dajatve na transakcije, obresti in menjalni tečaji ali drugi ukrepi, ki jih določene države uvedejo zaradi svojih posebnih zakonov o tej zadevi..

In z uporabo mehanizma peer-to-peer, ki je prisoten v tehnologiji veriženja blokov, lahko med drugim izvajamo mednarodne prenose in transakcije, zmanjšane za zaplete zaradi nihanj v zvezi z menjavo valut.

7. Visoka raven varnosti

V nasprotju s transakcijami, ki jih dovolijo družbe s kreditnimi karticami in jih je mogoče stornirati, kot v primeru “povračila bremenitve”, ko je prenos kriptovalut odobren, ga ni mogoče razveljaviti. To je zaščitni ukrep, sprejet proti goljufijam, ki zahteva poseben dogovor med kupcem in prodajalcem glede politike vračila v primeru napake ali splošnih pravil, ki obravnavajo vračila kupcev..

Če kupujete ali trgujete s kriptovalutami?

Preden se odločite za vstop v svet kriptovalut, morate vedeti, da sta trgovanje in vlaganje dve različni stvari. Če potrebujete pomoč za podrobnejše razumevanje stvari v zvezi s tem, si oglejte ta podroben članek.

Morda vas zanima nakup kriptovalut, če …

 • Sprejemate plačilo davkov na morebitni dobiček
 • Sredstvo lahko plačate vnaprej
 • Želite biti del ljudi, ki so lastniki kriptovalut
 • Ne motijo ​​vas uvodne omejitve ali maksimalne vloge
 • Potrpite, da pred prodajo ali nakupom počakate na menjalni račun
 • Ne moti vam provizij za pologe ali dvige
 • Želite biti del vseh HODLerjev po vsem svetu

Morda vas zanima trgovanje s kriptovalutami, če …

 • Želite špekulirati o njihovih cenah, ne da bi bili lastnik sredstva
 • Razmišljate, da bi bili izpostavljeni več menjavam z istega računa
 • Želite, da se vaš položaj vzvodi tako, da vnaprej postavite veliko manj kot stroški
 • Ne marate plačevanja polog ali dvigov
 • Gorite željo, da bi takoj začeli trgovati
 • Ne želite imeti največje omejitve nakazila

eToro – najboljša platforma za kriptovalute tako za trgovce kot za vlagatelje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke:

 • Nekatere glavne prednosti trgovanja s kriptovalutami vključujejo preglednost, nestanovitnost, varnost, 24-urni odprti trg, dostopnost in nizke provizije za trgovanje.
 • Transakcije s kriptovalutami imajo znatno prednost, saj so zaprte med seboj zaprte zadeve, ki se dogajajo v omrežni strukturi enakovrednih računalnikov.
 • Ne obstaja možnost uhajanja osebnih informacij o zgodovini izmenjave.
 • Ekosistem kriptovalut ima veljaven potencial, da zainteresiranim potrošnikom omogoči prenos sredstev in obdelavo transakcij za trgovanje.
 • Ko je prenos kriptovalut odobren, ga ni več mogoče razveljaviti. To je zaščitni ukrep proti goljufijam.
 • Največja prednost kriptovalute je v tem, da ste edini lastnik ustreznih zasebnih in javnih šifrirnih ključev, ki so odgovorni za oblikovanje identitete vašega omrežja kriptovalut..
 • Mediji, ki si toliko olajšujejo izmenjavo kriptovalut, sta digitalni prenos podatkov in internet.

Preberite tudi:

Katerih je 10 najboljših Altcoinov, ki bodo eksplodirali leta 2021?

Altcoins vs Tokens: Kakšna je razlika?

Katera je najboljša kriptovaluta za naložbe v letu 2021?

Kako zaslužiti s kriptovaluto – dokončen vodnik

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me