Kako dnevno trgovati s kriptovalutami

Nasveti za dnevno trgovanje za kripto trgovce

Kako dnevno trgovati s kriptovalutami: uvod

Želite vedeti, kako dnevno trgovati s kriptovalutami? Iščete nasvete za dnevno trgovanje ali alternative za dnevno trgovanje? Nato nadaljujte z branjem!

Ta članek vas popelje skozi vodnik po korakih za začetek dnevnega trgovanja s kriptovalutami.

Kripto industrija se hitro širi, privabljanje vedno več trgovcev z vsega sveta. Zanimivo je, glede na podatkov, po vsem svetu je aktivnih več kot 52 milijonov trgovcev s kripto.

Zlasti dnevno trgovanje je ena izmed najbolj priljubljenih metod trgovanja s kriptovalutami. Ker je dnevno trgovanje oblika kratkoročnega trgovanja, trgovci s kripto dnevi bi morali biti sposobni hitro in učinkovito analizirati trg ter obvladovati stres in močna čustva.

Mi v podjetju Trading Education smo tu, da vam pomagamo postati del kripto skupnosti in se naučiti, kako dnevno trgovati s kriptovalutami. Ne oklevajte in se prijavite na enega od naših spletnih tečajev, da boste razumeli svet kripto trgovanja in razvili učinkovito dnevno strategijo trgovanja na poti do uspešnega trgovanja.

Kaj je trgovanje s kriptovalutami?

Preden razložimo, kako dnevno trgovati s kripto, poiščimo naravo dnevnega trgovanja s kriptovalutami.

Trgovanje s kriptovalutami je odlična možnost trgovanja, ki lahko postane zelo donosen finančni podvig. Kot je razloženo zgoraj, dnevno trgovanje vključuje postopek nakupa in prodaje kriptovalut v enem samem trgovalnem dnevu, pri čemer se trgovci zanašajo predvsem na več majhnih dobičkov. Nekateri trgovci lahko držijo pozicije le nekaj sekund!

Dobra novica je, da za razliko od delniškega trgovanja, kripto trg je odprt 24 ur na dan, vse dni v tednu, 7 dni v tednu in ima izjemno prilagodljivost pri trgovanju. Trgovci se lahko odločijo, kdaj in kako bodo trgovali, bodisi za polni ali delovni čas.

Poleg tega obstaja več kot 7000 kriptovalut, s BTC / USD, BTC / XLM, in BTC / GBP so nekateri najbolj trgujoči pari. Na vas je torej, da se odločite, s katerimi sredstvi boste trgovali!

Ne glede na to, ali se odločite za trgovanje z Bitcoini ali Ethereumom, Upoštevati moramo, da so kriptovalute na splošno odlično dnevno trgovalno sredstvo. Zakaj? Preprosto zato, ker so zelo nestanovitne in jih zaznamujejo ekstremna nihanja cen! To pomeni, da lahko dnevni trgovci, ki vedo, kako pravilno trgovati s kriptovalutami, sčasoma obogatijo.

Hkrati lahko zaradi spremenljive narave sveta kriptovalut trgovanje s kripto dnevi vodi do velike izgube če ni pravilno narejeno. Torej, kako lahko dnevno trgujete s kriptovalutami in potencialno ustvarite dobiček?

Kako dnevno trgovati s kriptovalutami?

Da bi se naučili, kako uspešno trgovati s kriptovalutami, moramo poznati vse prednosti in slabosti trgovanja s kriptovalutami in skrivnosti psihologije trgovanja s kriptovalutami..

Najprej bi morali trgovci razviti realna pričakovanja glede trgovanja s kripto dnevi. Nihče ne zmaga 100% časa. Ne morete pričakovati, da boste postali milijonar ali obogateli z eno samo trgovino.

Čeprav mnogi verjamejo v srečo, trgovanje ni igra na srečo. Namesto da bi stavil na srečne kriptos, mora trgovec na dan vlagati v ustrezno izobrazbo in samodisciplino. Vsi si želimo voziti drage avtomobile in potovati po svetu, ampak dnevno trgovanje s kriptovalutami ni hitro obogatitev.

Pravzaprav bi morali vedeti, da več kot 80% trgovcev s kripto dnevi izgubijo denar in prenehajo iz preprostega razloga, ker so zanemarili pomen izobraževanja o kripto trgovanju.

Eden najpomembnejših korakov na vašem izobraževalnem potovanju je, da se naučite obvladovati lastna tveganja. Učinkovita strategija obvladovanja tveganj je ključnega pomena, da vam pomaga, da ostanete pred igro. Omeniti velja, da strokovnjaki svetujejo, da tvegate samo 1% svojega računa za posamezno trgovino. In ne pozabimo na eno osnovno pravilo: nikoli ne trgujte z denarjem, ki si ga ne morete privoščiti, da bi ga izgubili. Kako lahko postanete uspešen trgovec s kripto dnevi, ko težko preživite?

Če želite izvedeti, kako dnevno trgovati s kriptovalutami, je treba razumeti tudi zapletenost psihologije trgovanja s kripto valutami. Dnevno trgovanje je dinamičen in zahteven podvig – ni hobi – torej brez prave finančne miselnosti, trgovec lahko postane žrtev lastnih močnih čustev in stresa. Za neizkušene trgovce je običajno, da se zanesejo in prezrejo pomen stop-loss in stop-limit naročil, kar lahko privede do velikih izgub.

Ne pozabite, da je trgovanje lahko psihološko zasvojeno in aktivira sistem nagrad v možganih. Zato ne dovolite, da bi pohlep, pretirano samozavest in evforija obsedali vaše dnevne trgovinske načrte. Izkušeni trgovci pravzaprav trdijo, da je pravilno polno trgovanje dolgočasno.

Tveganja dnevnega trgovanja s kriptovalutami

Kot lahko vidimo, dnevno trgovanje s kriptovalutami ni sprehod po parku, zato si oglejmo še enkrat tveganja tega dinamičnega finančnega prizadevanja.

Kripto trgovanje je zelo nestanovitno in je odvisno od povpraševanja in ponudbe, zato bodite pripravljeni na izgubo, preden zmagate. Kot je navedeno zgoraj, pri trgovanju ne obstaja 100-odstotni uspeh.

In spet ne pozabite, da več kot 80% trgovcev začetnikov izgubi denar in preneha v prvem letu trgovanja zaradi slabe izobrazbe in neučinkovitega obvladovanja tveganj.

Nekateri trgovci, ki se želijo naučiti, komu danes trgujejo s kriptovalutami, so morda celo žrtev kripto prevare in se končajo v finančni katastrofi.

Še eno potencialno tveganje je povezano z spletni vdori. Zaradi dinamične narave dnevnega trgovanja mnogi trgovci s kripto dnevi hranijo svoj denar na borzi, kar je lahko tvegano. Eden najbolj razvpitih napadov se je zgodil leta 2010, ko je japonska borza Mt. Gox je izgubil več kot 850.000 Bitcoinov.

Tiste, ki jim uspe, pa lahko preplavijo močna čustva, visok stres in celo psihološka odvisnost. Kot smo že pojasnili, lahko trgovanje aktivira naš sistem nagrajevanja in povzroči odvisnost, kar lahko privede do finančnih, čustvenih in socialnih škodljivih učinkov.

Kako obvladovati tveganja dnevnega trgovanja s kriptovalutami

Čeprav je dnevno trgovanje s kriptovalutami lahko tvegano, lahko s poglobljenim razumevanjem trga in samodisciplino obvladujemo potencialna tveganja dnevnega trgovanja s kriptovalutami in prevzamemo izgube.

Eden prvih korakov je ustvariti pozitivno finančno miselnost in sprejeti neuspeh. Upoštevajte, da mnogi trgovci štejejo stopnjo uspešnosti trgovanja v višini 60% za čisti uspeh. Ne pričakujte, da boste ves čas zmagovali in čez noč postali kripto kralj.

Kot dnevno trgovanje lahko postavimo nekje vmes lasišče in swing trgovanje, dnevni trgovci morajo uporabljati ustrezna orodja, zanesljiva spletna mesta s kripto novicami in učinkovite izstopne ukaze, da ostanejo pred kripto igro.

Bolj izkušeni trgovci lahko celo začnejo uporabljati kripto trgovalne bote, da olajšajo svoje trgovalne rutine. Čeprav imajo trgovalni roboti različne slabosti, takšna programska oprema ni njihov lepotni spanec, zato vam lahko pomagajo takoj analizirati vnaprej določene dejavnike in zapletene metrike.

Ali menite, da lahko obvladujete svoja tveganja pri kripto dnevnem trgovanju? Super! Nadaljujmo torej.

10 korakov do dnevnega trgovanja s kriptovalutami

trgovanje s kriptovalutami

Zdaj, ko se zavedate pomembnosti izobraževanja o trgovanju, obvladovanja tveganj in psihologije trgovanja, poglejmo vse v perspektivo.

Tu je 10 korakov, ki vam bodo pokazali, kako dnevno trgovati s kriptovalutami.

1.. Vlagajte v izobraževanje o kripto trgovanju

Čeprav to pogosto zveni kot kliše, je izobraževanje o trgovanju ključnega pomena. Brez poglobljene izobrazbe o kripto trgovanju ni možnosti razumeti, kako dnevno trgovati s kriptovalutami.

Dobra novica je, da lahko danes najdete obilo virov (nekatere brezplačno). Od spletnih tečajev do trgovanja s psihološkimi knjigami do treningov lahko najdete odlične materiale za učenje osnov kripto trgovanja z lastnim tempom..

Pazite le, da poiščete ugledne vire, saj lahko nekateri trgovci širijo lažne podatke v špekulativne namene.

2. Spoznajte Bitcoin in Altcoins

Preden začnete dnevno trgovati s kriptovalutami, morate poglobljeno razumeti Bitcoin in altcoin.

Z več kot 7000 kovanci bi morali trgovci s kripto storiti lastne raziskave in pojasniti svoje finančne cilje. Pri izbiri kripto upoštevajte obseg trgovanja, tržno omejitev in razpoloženje. Čeprav so Bitcoin, Ethereum, Tether in Ripple med najvarnejšimi kovanci za trgovanje, obstaja nekaj podcenjenih kriptoslov z veliko potenciala.

Kljub temu so nekateri novi kovanci lahko tvegani ali celo goljufivi. Če imate idealističen pogled na kripto svet, je čas, da vas opozorimo na nekatere največje prevare v kripto trgovanju. OneCoin, največja prevara s kriptovalutami doslej, je povzročila 4 milijarde EUR izgube po vsem svetu.

3. Spoznajte tehnologijo Blockchain

Drug pomemben korak k dnevnemu trgovanju s kriptovalutami je izvedeti več o tehnologiji blockchain in njenih alternativah. Čeprav nihče ne pričakuje, da boste razumeli zapletenost tehnologije veriženja blokov, poznati bi moral njegov vpliv na kripto trgovanje in nestanovitnost.

V bistvu je tehnologija veriženja blokov temelj trgovanja s kriptovalutami. Kot že ime pove, je veriga blokov veriga blokov, zaščitenih s kriptografijo. Tehnologija, ki temelji na blokchainu, je velik zalogaj, saj zagotavlja tako varnost kot preglednost.

Zaradi njegovih prednosti, blockchain ima številne aplikacije, ki presegajo finančni sektor. Vzemimo na primer igre na srečo – eno najhitreje rastočih panog na svetu! Tehnologija Blockchain lahko izboljša igralne vidike, kot so digitalno lastništvo in uporabniška izkušnja.

4. Vadite dnevno trgovanje in se učite svojih napak

Ko pridobite dovolj znanja o kriptovalutah in verigi blokov, je čas, da začnete dan trgovanja s kriptovalutami. Če potrebujete še nekaj prakse, razmislite o demo računu. Pa čeprav demo račun lahko igrajo slabo šalo na trgovce – ker nimajo resničnih tveganj in čustev – predstavitveni računi ponujajo čudovite priložnosti trgovcem kripto dnevov, da preizkusijo svoje sposobnosti.

Kot smo že omenili, dnevno trgovanje zahteva veliko spretnosti in pozornosti, torej vadite, vadite in vadite. Kot je trgovalni guru Steve Clark dejal o trgovanju, “Naredite več, kar deluje, in manj, kar ne.”

5. Poiščite ugledno borzo

Ko ste končno pripravljeni na začetek dnevnega trgovanja s kriptovalutami, je čas, da izberete uglednega posrednika, ki vam omogoča trgovanje s katerim koli kriptovalutnim parom, ki vas zanima.

Razmislite, ali je vaš posrednik na varnem in ali njihova platforma ponuja zanesljiva orodja za trgovanje. S eToro, na primer, lahko kupujete in prodajate kripto in trgujete CFD-ji več kot 90 kriptovalut. Danes je enostavno začeti dnevno trgovanje!

eToro – najboljša kripto borza in platforma za trgovanje

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

6. Izberite par kriptovalut za dnevno trgovanje

Še en korak, da se naučite, kako dnevno trgovati, je izbira kripto para. Tako kot forex tudi pri kripto trgovanju trgujemo s pari; z drugimi besedami, trgujete z eno kriptovaluto z drugo.

Recimo, da po jutranji kavi kupite en Ripple žeton v vrednosti 0,000017 Bitcoin. Ure kasneje ga prodate po 0,000020 Bitcoin. Torej ste ustvarili dobiček v višini 0,000003 Bitcoina ali 0,039 USD. Ni veliko, toda če opravljate več podobnih poslov, lahko počasi povečate svoje bogastvo.

Ne glede na to, ali se odločite za trgovanje s kriptofiatom ali kriptokripto parom, se prepričajte, da ste opravili raziskavo in razumeli dejavnike, ki vplivajo na kriptovaluto po vaši izbiri.. Na primer, v času negotovosti se lahko mnogi trgovci obrnejo na Tether – a stablecoin ki je vezan na ameriški dolar.

7. Spoznajte napredno analizo trgovanja

Da se naučimo, kako dnevno trgovati in razumemo vse dejavnike, ki vplivajo na kripto in nihanja cen, se moramo naučiti različnih vrst analiz. Dve glavni metodi analize, ki jo uporabljajo kripto trgovci, sta temeljna in tehnična analiza.

Temeljna analiza je zapletena metoda, ki vključuje analizo različnih trgov, svetovnih dogodkov, obrestnih mer in še veliko več. Tehnična analiza pa obravnava statistiko, podatke, trende in obsege – vse dejavnike, ki jih premikajo načela ponudbe in povpraševanja. Tu moramo opozoriti, da lahko uporabimo tudi analizo zagona, ki je opredeljena kot sposobnost kripto trga, da ohrani določene trende v določenem časovnem okviru..

Kljub temu je ključnega pomena tudi analiza sentimenta, ki jo pogosto uporabljajo dnevni trgovci. V bistvu se loteva tega, kako se ljudje počutijo glede kriptovalut. In vsi vemo, da so kriptografije lahko alternativa bančništvu, saj so decentralizirane in pregledne. Precej privlačno, kajne?

8. Spremljajte novice o kriptovalutah

Metode in orodja za analizo trgovanja (kot sta konvergenčna divergenca drsečega povprečja in indeks relativne moči) pa niso dovolj. Da bi razumeli trg, bi morali slediti kripto novicam. Na trgovanje s kriptovalutami močno vplivajo novice, dogodki, predpisi in potencialna partnerstva, zato je sprotno obveščanje ključnega pomena.

Kljub temu je internet poln špekulativnih objav, tweetov in lažnih novic, zato poskrbite, da boste imeli dostop do zanesljivih informacij.

9. Ustvarite učinkovito strategijo upravljanja tveganj

Če se želite naučiti vsakodnevne trgovine, se morate naučiti obvladovati tveganja in zajemati izgube. Izhodne strategije so ključne za uspeh. Morali bi pravilno nastaviti in omejiti naročila.

Dajmo primer: predstavljajte si, da ste trgovec s kripto dnevi v Veliki Britaniji, ki ga zanima par kripto-do-fiat. Če naročite 5000 USD, vendar ne želite tvegati več kot 10%, boste morali stop-loss naročilo določiti na 4500 USD. Če stvari ne bodo šle po načrtih, bo vaš posrednik izstopil v vašem imenu, preden vrednost vašega para pade na 4.500 USD.

Upoštevajte, da strokovnjaki predlagajo nastavitev stop-lossa blizu vstopne točke, kar je primeren nasvet za manj izkušene trgovce s kriptovalutami..

10. Raziščite labirinte psihologije trgovanja s kripto

Nenazadnje, če želite izvedeti, kako dnevno trgovati s kriptovalutami, je treba razumeti pomen trgovalne psihologije.

Tudi ko boste kmalu izgubili, bi morali ostati objektivni. Nikoli ne najemajte posojila za naložbe v kripto; nikoli ne trgujte z denarjem, ki ga ne morete izgubiti. Kot je navedeno zgoraj, pri trgovanju s kripto dnevi ni prostora za pohlep in pretirano zaupanje.

Dnevno trgovanje s kriptovalutami je lahko kot cunami čustev, zato vedno ostanite v mejah in bodite disciplinirani.

Ste pripravljeni na dnevno trgovanje s kripto?

Alternative za dnevno trgovanje

Zdaj, ko veste, kako dnevno trgovati s kriptovalutami, je čas, da začnete. Če pa menite, da trgovanje na dan ni za vas, lahko preprosto razmislite o drugih možnostih trgovanja.

  • Swing trgovina: Podobno kot pri dnevnem trgovanju je tudi swing trgovanje tvegana in dinamična metoda, ki vam omogoča, da kupujete nizko in prodajate visoko. Razlika je le v tem, da lahko svoje položaje držite nekaj dni ali celo tednov. Z drugimi besedami, glavni cilj swing trgovanja je prepoznati srednjeročne trende za ustvarjanje dobička.
  • HODL: To je dolgoročna strategija, da kripto kupite in jo zadržite dolgo, tudi več let. Gre za priljubljeno vrsto naložbe, ki je tudi brez stresa. Ne pozabite, da boste potrebovali menjalnico, kot je eToro, kjer lahko kupujete in shranjujete različne kripto-datoteke.
  • ICO: Začetne ponudbe kovancev (ICO) so tudi odličen način za bogastvo. Kako? Preprosto z nakupom žetonov novega kovanca po znižani ceni. Samo raziskujte in se naučite prepoznavati prevare, da zaščitite svoj denar.

Zanimivo je, da drugi bolj specifični načini zaslužka s kriptos vključujejo rudarstvo, razvoj verige blokov in celo oglaševanje.

Ne glede na to, kaj izberete, pred začetkom trgovanja se prepričajte, da ste seznanjeni s kripto predpisi in obdavčenjem. Navsezadnje je trgovanje s kripto dnevi resen finančni podvig!

Ključne točke

  • Dnevno trgovanje je priljubljen način trgovanja s kriptoslikami v enem trgovalnem dnevu.
  • Treba je razumeti osnove kripto sveta in psihologije trgovanja s kripto, da se naučimo, kako dnevno trgovati s kriptovalutami.
  • Kripto novice, temeljna analiza, vzorci podatkov, upravljanje s tveganji in razpoloženje na trgu so prav tako ključni dejavniki, ki jih je treba upoštevati.
  • Za tiste, ki jih kratkoročno vlaganje ne zanima, swing trgovanje, holding in ICO so čudovita alternativa dnevnemu trgovanju s kriptovalutami.

Mi v podjetju Trading Education vam lahko pomagamo spoznati skrivnosti trgovanja s kripto dnevi: prijavite se na enega od naših spletnih tečajev še danes.

Mislite, da je tisti dan trgovanja s kriptovalutami za vas? Če ne, kakšno alternativo bi izbrali?

Dnevno trgovanje s kriptovalutami – pogosta vprašanja

Katera je najboljša kriptovaluta za dnevno trgovanje?

Kriptovalute na splošno ustvarjajo veliko trgovalno premoženje, pri čemer sta BTC in ETH med najboljšimi kovanci na dan. Ker so ti kripto dva glavna akterja v tej panogi, imajo visoko likvidnost in kotirajo na številnih borzah, kot je eToro.

Kako lahko začnem dnevno trgovanje?

Ko enkrat vložite v pravilno izobraževanje in prakso kripto trgovanja, je enostavno začeti dnevno trgovanje. Izberite zanesljivega posrednika, financirajte svoj račun in izberite kripto par za trgovanje. Začeti je enostavno; celo dan lahko začnete trgovati s kriptovalutami že s 100 USD.

Ali lahko dnevno zaslužim z trgovanjem s kriptovalutami?

Čeprav je trgovanje s kripto dnevi donosen podvig, ki ga zaznamuje velika volatilnost, raziskave kažejo, da le 1% -13% trgovcev dosledno ustvarja dobiček. Zato je treba vlagati v trgovalno izobrazbo in samodisciplino, da bi postali uspešni. Kot je povedal poklicni trgovec Alexander Elder, „Cilj uspešnega trgovca je, da najbolje trguje. Denar je drugotnega pomena. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me