Kako kupiti Bitcoin Cash – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti Bitcoin Cash BCH: Vodnik po korakih

Bitcoin Cash je bil predstavljen leta 2017 in ima veliko podobnosti z najbolj znanim kripto-sredstvom na svetu – Bitcoinom. Vendar sta si, tako kot jabolka in pomaranče, precej različni.

Vas zanima, kako skočiti na vrsto in sami kupiti ta digitalni kovanec? Niste edini.

Čeprav Bitcoin Cash obstaja nekaj več kot tri leta, BCH ostaja ena izmed 10 najboljših kriptovalut za nakup. Najboljši del je – skoraj vsak Joe Public se lahko vkrca.

V tem izčrpnem vodniku za začetnike se bomo poglobili v podrobnosti kako kupiti Bitcoin Cash. Ne samo to, temveč bomo podrobno opisali morebitne provizije, na katere moramo biti pozorni, naložbene načrte in kako izbrati dobro platformo za nakup Bitcoin Cash prek spleta.

Kupite Bitcoin Cash v 5 korakih

Če želite kupiti Bitcoin Cash BCH, je prvi korak odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu trgovalne platforme izbrati BCH in nazadnje preveriti & potrdite, da ste kovance Bitcoin Cash dodali v svojo denarnico.

Spodaj poiščite pet korakov:

Korak 1: Prijavite se pri reguliranem posredniku za Bitcoin Cash

2. korak: Položite sredstva na svoj račun

3. korak: Na seznamu kriptovalut na spletnem mestu poiščite in izberite ‘Bitcoin Cash’

4. korak: Odločite se, koliko Bitcoin Cash želite kupiti in vnesite znesek v ustrezno polje

5. korak: Potrdite, da so vsi vneseni podatki pravilni, in oddajte svoje naročilo.

1. korak: Izberite spletnega posrednika ali borzo Bitcoin Cash

Kot lahko vidite iz zgornjih korakov, se morate pred nakupom Bitcoin Cash prijaviti s platformo.

Če se odločite za množično platformo za socialno trgovanje eToro – digitalne kovance lahko kupite neposredno.

Če kovance BCH dobite prek tuje kripto izmenjave, lahko Bitcoin Cash zamenjate z drugo kriptovaluto, kot sta Ethereum ali Ripple. Kljub temu so te izmenjave običajno neurejeni prostori.

Kot taka odločitev za registracijo pri licenciranem posredniku, kot je eToro, ni le bolj priročna, temveč vam ponuja tudi zaščitno mrežo pred finančnimi morskimi psi v vesolju. Prav tako je veliko lažja izkušnja od konca do konca za tiste, ki ste neizkušeni.

Za lažjo izbiro platforme, ki ustreza vašemu lastnemu slogu trgovanja in finančnim potrebam, si oglejte spodnji seznam premislekov.

Uredbe

Predpisa smo se dotaknili v zgornjem poglavju. Za pojasnitev – priporočamo, da se kadar koli prijavite samo pri reguliranem ponudniku Bitcoin Cash.

Brez njih ste sami odgovorni za varnost lastne kripto-denarnice. V preteklosti je bilo znano, da so bile te denarnice vdrte. Uredba obstaja, da ločena podjetja ločijo od uglednih – in zagotavljajo boljše storitve za vlagatelje kripto-sredstev in trgovce..

Morda boste lahko zaprosili za finančni vzvod na borzi ali neregulirano posredovanje Bitcoin Cash – vendar ne bi priporočali tvegati lastnega kapitala v tako potencialno nevarnem okolju.

eToro je v tem pogledu odličen. Dejansko spletnega ponudnika Bitcoin Cash ureja več regulativnih organov. Sem spadajo FCA (Združeno kraljestvo), CySEC (Ciper) in ASIC (Avstralija). Za tiste v ZDA je eToro registriran tudi pri FINRI, tako da lahko zakonito in varno kupujete Bitcoin Cash.

načini plačila

Pri načinih plačila ne bi smeli imeti težav. V današnjih časih je nakup Bitcoin Casha nekaj slabega, saj večina kripto posrednikov sprejema različne vrste plačil.

V začetnih letih ste morda imeli samo eno možnost – bančno nakazilo prek neurejene borze. To je trajalo dneve ali tedne naenkrat – in pojavile so se zgodbe o ljudeh, ki svojega Bitcoin Cash sploh niso nikoli prejeli.

Ponudniki Bitcoin Cash, kot je eToro, sprejemajo vse, od kreditnih in debetnih kartic do super priročnih e-denarnic, kot so PayPal, Skrill in Neteller.

Pristojbine in provizije

Kot vsa podjetja morajo tudi platforme Bitcoin Cash zaslužiti, da vam lahko še naprej ponujajo storitev. To se običajno doseže z zaračunavanjem provizij strankam in drugih provizij.

Znesek, ki ga boste morali plačati, bo v celoti odvisen od BCH posrednika po vaši izbiri in se lahko precej razlikuje.

Ugotovili smo, da levji delež posrednikov Bitcoin Cash strankam zaračunava spremenljive provizije. Za tiste, ki se ne zavedajo, je to običajno odstotek vašega položaja. Priljubljena spletna stran za kriptovalute Coinbase vam bo zaračunala 1,49% za vsako trgovanje.

Ker je provizija spremenljiva, lahko zlahka ugotovite, da boste morali za vstop na trg, če zapravite 1000 USD, plačati 14,90 USD pristojbin. Hipotetično, če zaprete trg s približno 1.800 USD – boste Coinbase plačali 26.82 USD. In tako naprej.

Spodaj boste videli hiter primer, kako lahko provizije vplivajo na vaš nakup Bitcoin Cash. Za poenostavitev bomo uporabili 1-odstotno stopnjo provizije.

  • Recimo, da na Bitcoin Cash ustvarite 1000 dolarjev za nakup.
  • Vaš posrednik zaračuna 1% provizije, kar je 10 USD
  • Če bi bili v času prodaje vaših kovancev BCH 1800 USD – bi znašali 18 USD
  • V našem hipotetičnem položaju so vaše provizije znašale 28 USD

Takšne provizije, čeprav zvenijo razumno, vam lahko hitro zaužijejo dobiček. Coinbase zaračuna tudi 3,99% za vsako polog na debetni / kreditni kartici. Če bi vedno položili 100 USD, bi morali vsakič plačati 3,99 USD.

V nasprotju s tem eToro zaračuna le 0,5% in to le, če svoj račun financirate v valuti, ki ni ameriški dolar. Kar zadeva provizije za trgovanje, vam bo eToro omogočil nakup Bitcoin Cash z 0% provizije.

Drugi pomembni dejavniki

V zgornjem oddelku smo vas seznanili s pomembnostjo predpisov in pristojbin.

Toda pri nakupu Bitcoin Cash pri spletnem posredniku je treba razmisliti tudi o drugih pomembnih dejavnikih, na primer spodaj naštetih.

  • Prijaznost do uporabnika: Ko iščete platformo za nakup Bitcoin Cash, razmislite, kako uporabniku prijazno je spletno mesto. Prijavite se s platformo, po kateri je enostavno krmariti in se počutite udobno pri oddaji naročil.
  • Minimalna naložba: Vedno se morate zavedati, kakšna je najmanjša naložba Bitcoin Cash, preden se registrirate pri posredniku. Če ste kripto-novinec, je bolje, da začnete z majhnimi naložbami. Če bi vaša digitalna valutna platforma za nakup zaračunala najmanj 300 ameriških dolarjev, se vam to morda zdi dolgoročno nerealno. eToro vam bo omogočil nakup Bitcoin Cash za zelo razumnih najmanj 25 USD!
  • Skladiščenje: V kratkem bomo govorili več o shranjevanju, vendar je kljub temu pomemben dejavnik pri izbiri posrednika za Bitcoin Cash. Na primer, medtem ko platforme BCH, kot je eToro, skrbijo za vas in shranjujejo vaše kriptokovance, druge zahtevajo, da jih shranite v svojo digitalno denarnico. Slednje pomeni različne prestope, ki bi bili za začetnike lahko preveč zapleteni.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

nakup bitcoin gotovine

Sestavljanje naložbenega načrta za nakup avanture Bitcoin Cash je ključni del skrbi za vaš kapital. Seveda lahko v tako nestanovitnem okolju načrtujete le toliko, vsekakor pa vam pomaga, da ostanete na pravi poti.

Če želite razbremeniti meglo, si oglejte seznam razmislekov, na katere boste pomislili, ko kupujete Bitcoin Cash v svojem domu.

Dolgoročno ali kratkoročno

Ko razmišljate o svojem nakupu Bitcoin Cash, ali vidite, kako vlagate kratkoročno ali dolgoročno??

Na primer, nekateri trgovci v spletnem prostoru želijo izkoristiti kratkoročne premike cen Bitcoin Cash. To običajno dosežemo z nakupom in razkladanjem v nekaj minutah, urah ali dneh.

Večina kriptovalut se je v zgodovini v samo enem dnevu trgovanja spreminjala z dvomestnimi odstotki – in Bitcoin Cash ni nič drugačen. Kjer je taka nestanovitnost, obstaja potencialna priložnost za zaslužek.

Kar zadeva dolgoročno, se to običajno imenuje strategija „kupi in zadrži“. Kot že ime pove – v tem primeru boste Bitcoin Cash zadrževali mesece ali leta. To je super za novince, saj vam ni treba skrbeti za kratkotrajno nestanovitnost!

Ciljna cena Bitcoin Cash

Ciljna cena Bitcoin Cash je strategija, ki jo uporabljajo mnogi.

Če bi na primer kupili Bitcoin Cash po ceni 400 USD – edini način, da to naložbo podvojite, je, če se kovanci povečajo na 800 USD.

Najvišja vrednost Bitcoin Casha je bila decembra 2017 zabeležena pri 4.355 USD. Samo 5 dni prej je BCH dosegel najnižjo vrednost 75,03 USD. To kaže na ogromno 5-dnevno povečanje vrednosti digitalne valute. Tisti, ki so pravilno časovno omejili trg, so nedvomno nekaj izjemno pridobili!

Razmislite o rednih naložbah

Upoštevajoč potencialno močan premik cen, s katerim se srečuje Bitcoin Cash – upoštevanje rednih naložb bi lahko bilo smiselno za novince.

Nakup Bitcoin Cash in ustvarjanje dobička ni sprehod po parku, saj se morate odločiti na podlagi razpoloženja na trgu. Zato je dobro, da v to digitalno valuto vlagate malo in pogosto.

Če redno kupujete majhno količino kovancev BCH, recimo tedensko ali mesečno, lahko enostavno obdržite nadzor nad svojim proračunom in načrtom. Kot smo že rekli, če svoj Bitcoin Cash kupite prek eToro, lahko naenkrat kupite le 25 USD.

Bi razmislili o vlaganju Bitcoin Cash?

3. korak: Odprite račun Bitcoin Cash Broker

Ko se odločite za primernega posrednika za Bitcoin Cash, se boste morali prijaviti. Preprosto pojdite na spletno mesto ponudnika kripto in poiščite povezavo “prijava”. Ta del boste prepoznali, če ste že kdaj trgovali s forexom, delnicami ali blagom.

V skladu s pravili KYC, ki jih nalagajo regulativni organi, morate platformo obvestiti, kdo ste. To vključuje izpolnitev osnovnega obrazca s polnim imenom, naslovom, telefonsko številko in e-poštnim naslovom.

Zahtevali boste tudi svojo uradno osebno izkaznico s fotografijo, na primer vozniško dovoljenje ali potni list. Na eToro vam tega ID ne bo treba naložiti, dokler a) ne porabite več kot 2250 USD ali b) ne želite oddati zahteve za dvig (kar nastopi prej).

Prav tako boste morali potrditi svoje ime in naslov, tako da pošljete kopijo računa za komunalne storitve ali izpiska bančnega računa, izdanega v zadnjih 3 mesecih. To je standardni postopek pri kateri koli spletni finančni storitvi – predvsem za preprečevanje finančnega kriminala in goljufij.

Nekateri posredniki za Bitcoin Cash trajajo do cel teden, da ročno preverijo osebno dokumentacijo. Nasprotno, eToro uporablja avtomatizirano tehnologijo ID – ki vam omogoča, da postopek registracije zaključite v nekaj minutah.

4. korak: položite nekaj sredstev

Po uspešni nastavitvi računa posrednika ga morate financirati, da lahko kupite Bitcoin Cash. Pred prijavo na kripto platformo morate torej preveriti, kateri načini depozita so sprejeti.

Če bi želeli Bitcoin Cash kupiti kmalu po odprtju novega računa, vam priporočamo, da se izognete bančnemu nakazilu. To je nedvomno najpočasnejši način, da začnete kupovati Bitcoin Cash prek svojega posrednika.

eToro sprejema bančno nakazilo, hkrati pa tudi najhitrejše in najprimernejše načine plačila. Sem spadajo kreditne / debetne kartice in e-denarnice, kot so Neteller, PayPal in Skrill.

Za začetek bo vedno potreben minimalni znesek pologa, ki znaša med 0 in 1000 USD, včasih tudi več. Zato je nujno, da pred prijavo preverite minimalne vrednosti ponudnika BCH.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

Bitcoin gotovinsko trgovsko naročilo, kako kupiti bitcoin gotovino

Ko financirate svoj posredniški račun, lahko nato kupite Bitcoin Cash. Za začetek postopka morate posrednika obvestiti, kaj želite doseči s svojo trgovanjem prek naročila za nakup / prodajo.

Če ste že trgovali z drugim premoženjem, boste vedeli, kako se to počne.

Vendar pa smo za tiste, ki niso nikoli trgovali, v kakršni koli funkciji – našteli smo najpomembnejša naročila, ki jih lahko uporabite pri odločanju, kako kupiti Bitcoin Cash.

Nakup naročila

Naročilo za nakup je tisto, ki ga boste najpogosteje uporabljali pri nakupu kovancev BCH, saj boste na splošno tako vstopili na kripto trg.

Na splošno smo rekli, ker nekateri posredniki Bitcoin Cash strankam omogočajo dobiček, tudi če zadevno finančno sredstvo izgubi vrednost. To dosežemo z ustvarjanjem prodajnega naloga.

Na kratko, če bi čutili, da se bo cena dvignila, bi naročilo za nakup oddali pri svojem posredniku BCH. Če bi mislili nasprotno, bi morali namesto tega oddati naročilo za prodajo.

Omejitev ali tržno naročilo

Kot smo že večkrat omenili – cena Bitcoin Casha ne ostane enaka zelo dolgo.

Njegova vrednost se spreminja vsako sekundo vsak dan zaradi ponudbe in povpraševanja. Na to je pomembno biti pozoren, ko poskušate s kratkoročnimi premiki cen BCH doseči dobiček.

V primeru “tržnega naročila” je treba ukrepati, če vam je všeč cena, ki ste jo navedli na Bitcoin Cashu. To pomeni, da želite, da posrednik vaše naročilo izvrši takoj.

Vendar morate upoštevati zgoraj omenjene premike cen. Če v trenutku, ko pritisnete tipko za potrditev, vidite ceno 380 USD, lahko dejansko dobite 379 USD ali 381 USD. To je neizogibna razlika.

Kar zadeva “omejena naročila”, lahko sami določite svojo ceno, po kateri boste kupili Bitcoin Cash.

Glej spodnji primer:

  • Recimo, da je Bitcoin Cash ocenjen na 380 dolarjev. Toda na trg ne želite vstopiti, dokler cena ne doseže 400 USD
  • Z oddajo omejenega naročila v višini 400 USD bo vaš posrednik izvršil vaše naročilo, ko bo dosegel to določeno ceno
  • Naročilo bo ostalo odprto, dokler ga ne prekličete ali pa Bitcoin Cash doseže mejo 400 USD

Na splošno so tržna naročila popolnoma primerna za začetnike, saj jih je tako enostavno dojeti. Omejena naročila so odličen način za nakup Bitcoin Cash po želeni ceni.

Vložek

Ko oddate naročilo pri izbranem posredniku, boste pozvani, koliko želite vložiti v svoj položaj. S tem mislimo – koliko Bitcoin Cash želite kupiti.

Bitcoin Cash lahko kupite, kolikor želite, to je vaš denar. A kot smo že predlagali, je priporočljivo iti mirno, morda se zaenkrat držite minimalnega vložka.

Kot smo že omenili, vam bo eToro omogočil nakup Bitcoin Cash že za 25 USD – znesek, ki ga ima večina ljudi na dosegu roke.

Potrdite naročilo

Ko izpolnite vse podatke, potrebne za oddajo prve trgovine z Bitcoin Cashom – vključno z naročilom za nakup / prodajo, limitom / tržnim naročilom in svojim vložkom – preprosto potrdite položaj.

Ko končate, boste videli, da so vaši kovanci Bitcoin Cash varno shranjeni v novi denarnici računa.

Pripravljen za potop Bitcoin Cash trgu?

6. korak: Shranjevanje Bitcoin Cash

Kar zadeva shranjevanje Bitcoin Cash, jih ne hranijo v tradicionalnem smislu, kot je fizična gotovina. Digitalne valute se namesto tega hranijo na decentralizirani knjigi, imenovani “blockchain”.

Ko gre za vaše osebne kovance Bitcoin Cash, jih lahko shranite v kripto-denarnico. Če se odločite za to pot, lahko svojo kripto-denarnico prenesete na svoj mobilni telefon in namizje.

Čeprav se to sliši dokaj enostavno, boste za svoje kovance odgovorni v celoti. Če bi nam tako namizno ali mobilno denarnico vdrl slab igralec, bi izgubili celotno stanje Bitcoin Cash.

Iz tega razloga toplo priporočamo uporabo zelo cenjenega posrednika Bitcoin Cash, kot je eToro, ki ga, kot smo rekli, v celoti urejajo različne jurisdikcije.

To je zato, ker bo eToro skrbel za vaše kovance v varnem prostoru in jih lahko kadar koli unovčite. To vam prihrani, da vas ne bi skrbelo, ali bi svojo decentralizirano kripto denarnico zaščitili pred hekerji ali izvedli več transakcij.

7. korak: Prodaja Bitcoin Cash

Kot veste, ko razmišljate o tem, kako kupiti Bitcoin Cash, morate najprej začeti s časom na trgu. Če pravilno napovedujete cenovno smer BCH, lahko s prodajo naprej ustvarite dobiček. Navsezadnje je to bistvo naložbe!

Povedali smo vam o BCH posrednikih, tujih kripto borzah in razliki med obema.

Vendar pa je v imenu jasnosti – če uporabljate borzo, postopek izplačila kripto malo bolj dolgočasen. Najprej bi morali digitalne kovance prenesti iz kripto denarnice v denarnico izmenjalne platforme BCH.

Nato morate svoj Bitcoin Cash zamenjati v oprijemljivo valuto, kot so ameriški dolarji, britanski funt, evro – razumete. Ta pretvorba skoraj vedno prihaja s plačilom.

Zgoraj omenjeni postopek zdi, da je nakup Bitcoin Cash prek reguliranega posrednika še toliko bolj preprost. Kot smo že omenili, pri izplačilu Bitcoin Cash prek platforme, kot je eToro – vse, kar morate storiti, je, da se prijavite v svoj račun in kliknete na »prodaj«.

Nobena dva posrednika nista enaka, vendar bo večina sodobnih posrednikov kriptovalut to storila v nekaj minutah ali celo sekundah. V skladu s pravili KYC boste verjetno morali sredstva prenesti na isto plačilno sredstvo, s katerim ste prvotno kupili Bitcoin Cash.

Drugi načini za nakup Bitcoin Cash leta 2021

V tem vodniku za začetnike smo temeljito pokrili večino tega, kar pomeni nakup Bitcoin Cash.

Glede na to obstajajo tudi druge možnosti za nakup te top 10 digitalnih valut – glejte spodaj.

Kupite debetno kartico Bitcoin Cash

Nekateri kripto vlagatelji kupujejo Bitcoin Cash z debetno kartico. To se običajno izvede takoj. Ko pride čas za izplačilo, se to preprosto prenese nazaj na isto debetno kartico, s katero je bil financiran nakup.

Če želite na ta način kupiti Bitcoin Cash, morate le izpolniti podatke o svoji debetni kartici in svoj račun lahko financirate s toliko, kolikor želite. Seveda morate izpolniti najnižji znesek naložbe posrednika.

Kupite kreditno kartico Bitcoin Cash

Če želite za nakup Bitcoin Cash raje kreditno kartico, to podpira eToro.

Vendar upoštevajte dodatne provizije, ki jih zaračuna vaš ponudnik kreditnih kartic. To je zato, ker – podobno kot transakcije iger na srečo in dvigi na bankomatih, se vloge, povezane z naložbami, običajno štejejo za “denarni predujem”.

Ugotovili smo, da je običajna provizija za gotovinsko predplačilo, ki jo zaračunavajo ponudniki kreditnih kartic, približno 3% vrednosti vaše transakcije. Lahko se razlikujejo, zato se vedno posvetujte s svojim ponudnikom.

Nakup Bitcoin Cash PayPal

Kar zadeva e-denarnice, je PayPal nedvomno najbolj znan po varnih spletnih transakcijah. Tako nakup Bitcoin gotovine s PayPalom ni le varen – ampak tudi takojšen.

Priljubljen kripto posrednik eToro vam bo omogočil nakup Bitcoin Cash z uporabo različnih e-denarnic. Poleg PayPala to vključuje še Skrill in Neteller. Vsi trije veljajo za hiter, varen in varen način za nakup Bitcoin Casha prek spleta.

Bankomat Bitcoin Cash

Ali ste poleg zgoraj navedenega vedeli, da lahko Bitcoin Cash kupite tudi prek bankomata? Pojasnimo, terminali, o katerih govorimo, niso vaši povprečni bankomati. Namesto tega vam omogočajo osebni nakup kriptovalut.

Bankomati Bitcoin Cash so razpršeni po vsem svetu po različnih trgovinah, letališčih in ulicah. Preprosto povedano, v stroj boste vstavili pravi denar. Nato vam naprava pove, koliko kovancev BCH lahko dobite za svoj denar.

Pomembno je omeniti, da bodo nekateri bankomati za kriptovalute zamenjavo zaračunali tudi do 20% – kar je eden najdražjih načinov za nakup Bitcoin Cash.

Kako kupiti Bitcoin Cash 2021 – razsodba

Na temo, kako kupiti Bitcoin Cash, smo govorili o številnih dejavnikih. Do zdaj bi se morali že počutiti pripravljeni, da začnete kupovati digitalno sredstvo.

Preden začnete, boste morali najti dostojnega in spoštovanega posrednika, ki je urejen. Za to priporočamo eToro. Spletno mesto je brez provizij, enostavno za uporabo in ga urejajo številni organi po vsem svetu.

Nazadnje, kar zadeva shranjevanje Bitcoin Cash – vam na eToro tega ni treba skrbeti. To je zato, ker vam bo regulirani posrednik hranil vaše kovance BCH. Kot takega vam ni treba početi ničesar drugega, dokler se ne odločite za izplačilo!

eToro – najboljša platforma za nakup Bitcoin Cash BCH

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Bitcoin Cash?

Nikoli ni bilo preprosteje kupiti Bitcoin Cash, še posebej, če to storite prek pooblaščenega posrednika. Poiščite platforme z začetnikom prijaznim spletnim mestom in nič – če ne celo nizko – provizije.

Kateri je najvarnejši način za nakup Bitcoin Cash?

Daleč najvarnejši način za nakup Bitcoin Cash je, da se prijavite pri regulirani borznoposredniški družbi, kot je eToro, ki je najljubši za začetnike. To platformo urejajo FCA (Združeno kraljestvo), ASIC (Avstralija) in CySEC (Ciper). Registriran je tudi pri FINRI (ZDA)..

Ali lahko kupim 100 USD Bitcoin Cash?

Da. Lahko kupite 100 USD Bitcoin Cash. Na eToro lahko začnete kupovati digitalne valute od 25 USD naprej.

Ali lahko izgubite denar na Bitcoin Cashu??

Da. Pri nakupu ali prodaji katerega koli finančnega sredstva obstaja možnost, da v določenem trenutku na koncu izgube. Bistveno je, da če napačno napovedate prihodnjo vrednost Bitcoin Casha, ustvarite izgubo.

Kaj je največ vredno Bitcoin Cash?

Največ Bitcoin Cash je bilo vredno 4.355 USD, ki jih je dosegel decembra 2017.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me