Kako kupiti Dogecoin – vodnik za začetnike

Doge je zdaj ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut na svetu.

Leto 2021 je bilo za Dogecoin neverjetno dobro. Ta virtualna valuta, rojena iz šale leta 2013, se je po popularizaciji Elona Muska in drugih znanih osebnosti nepričakovano spremenila v dobro..

V nekaj mesecih je tržna kapitalizacija Dogecoina presegla 6 milijard dolarjev, kar pomeni, da je zdaj ena najbolj priljubljenih kriptovalut v vesolju.

Če želite dobiti akcijo, ste zagotovo na pravem mestu.

V naši obsežni Kako kupiti vodnik Dogecoin, popeljali vas bomo skozi postopek pridobivanja tega priljubljenega digitalnega kovanca.

Najpomembneje pa je, da vam povemo, kaj morate iskati pri posredniku Dogecoin in kako lahko takoj začnete vlagati v to digitalno sredstvo.

Kako kupiti Dogecoin v 4 korakih:

 • Izberite borzo za nakup Dogecoin.
 • Financirajte svoj račun.
 • Nakup Dogecoin.
 • DOGE prenesite v svojo digitalno denarnico.

Kako kupiti Dogecoin prek spleta – vodnik po korakih

1. korak: Izberite spletnega posrednika ali borzo

Najpomembnejši korak pri razmišljanju o tem, kako kupiti Dogecoin, je najti zanesljivega spletnega posrednika, ki lahko zagotovi varnost in preglednost vseh vaših naložb..

Na kripto platformah tretjih oseb lahko Dogecoin kupite v zameno za druge digitalne valute. Vendar je verjetno, da takšne borze nimajo dovoljenja regulativnega organa – in kot take se tej možnosti najbolje izognemo.

Po drugi strani pa, če izberete urejeno platformo, bodo vaši interesi vlagatelja zaščiteni in vaš denar zaščiten.

S tem v mislih si oglejmo različne metrike, ki vam bodo pomagale najti zaupanja vrednega posrednika za kriptovalute v vašem lovu za nakup Dogecoin.

Uredbe

Za podrobnejše opisovanje prejšnje točke je najbolje, da dajete prednost regulaciji svojega posrednika, ko se odločite, kako kupiti Dogecoin v spletu.

To je predvsem zato, ker je posrednik nereguliran – to pomeni, da ni nadzornega organa, ki bi ga nadziral.

Po drugi strani pa bodo predpisi resnih in spoštovanih organov, kot so FCA, CySEC in ASIC, zagotovili, da ste zaščiteni pred posrednikom, ki je pripravljen izkoriščati nevede in neizkušene vlagatelje..

Poleg tega so lahko neurejeni prostori tudi nagnjeni k varnostnim grožnjam – kar pomeni, da bo vaš trgovalni kapital vedno ogrožen. Tudi če so takšne menjave dobronamerne, boste v primeru, da vaš denar pride v napačne roke, sami.

 • Na drugem koncu spektra – pri reguliranih posrednikih je varnost vaših sredstev na prvem mestu.
 • Te platforme morajo hraniti sredstva strank na ločenih bančnih računih, sodelovati z najvišjimi bankami in izvajati druge varnostne ukrepe.
 • Poleg tega bodo nekateri regulirani posredniki imeli tudi odškodninske sheme, ki bodo dodatno zaščitile vaš kapital in nudile največjo preglednost.

Poleg varnosti vašega denarja za trgovanje morate razmisliti tudi o tem, kako boste shranili svoj Dogecoin.

 • Eden od načinov za to je izbrati reguliranega posrednika, ki ponuja tudi storitve kripto denarnice.
 • Na ta način lahko svojo naložbo v Dogecoin obdržite na svoji borznoposredniški platformi – pod eno streho zaščitite vse svoje trgovalne sklade in digitalna sredstva.

Druga možnost je, da dvignete digitalno sredstvo s posredniškega računa in ga shranite v tujo kripto denarnico. Vendar boste v tem primeru odgovorni tudi za hrambo zasebnega ključa (geslo za denarnico Dogecoin).

načini plačila

Pri izbiri spletnega posrednika sta enostavnost in priročnost nakupa Dogecoina z želenim načinom plačila bistvenega pomena.

V prvih dneh kriptovalut je bilo težko dobiti digitalne kovance. Edina možnost plačila, ki je bila na voljo, je bila dolgotrajna metoda bančnega nakazila – kjer boste verjetno morali čakati dneve ali celo tedne, da bo vaša transakcija obdelana.

Najboljši posredniki Dogecoin vam bodo omogočili, da sredstva položite in dvignete na različne načine plačila.

Izbirali boste lahko med običajnim bančnim nakazilom do takojšnjih transakcij z debetnimi / kreditnimi karticami. Nekateri kripto posredniki – na primer eToro, so združljivi tudi z e-denarnicami, kot so Neteller, PayPal, Skrill in še več.

Pristojbine in provizije

Preden se vkrcate pri posredniku Dogecoin, boste želeli razmisliti, kakšni so vaši naložbeni cilji in koliko ste pripravljeni plačati v provizijah za trgovanje.

Posredniki Dogecoin zaslužijo s trgovalnimi provizijami in provizijami v zameno za dostop do želenega trga. To jim omogoča, da ponujajo vrhunske storitve trgovanja in vam omogočajo neoviran dostop do izbrane kriptovalute.

Kljub temu se takšne provizije za trgovanje zlahka seštevajo. Zato morate pri izbiri spletnega posrednika za nakup Dogecoina preveriti, za katere provizije gre..

Spletni kripto posredniki se razlikujejo glede na pristojbine. Pogosto se razlikuje glede na velikost naložbe v Dogecoin.

Naj vam narišemo jasnejšo sliko:

 • Na borzi kriptovalut Coinbase morate plačati 1,49% vseh poslov.
 • Kot tak plačate to pri nakupu digitalne valute in tudi pri prodaji.
 • Če na primer ustvarite naročilo za nakup v višini 1.000 USD – boste na koncu plačali 14.90 USD (1.49% od 1.000 USD) provizije.
 • Če bi svoj vložek povečali na 5000 USD, bi vaša provizija znašala 74,50 USD

Če želite podrobneje razložiti, tukaj je, kako bo delovala praktična trgovina na Dogecoin:

 • Odločite se, da boste v Dogecoin vložili 1000 dolarjev z nakupnim nalogom.
 • Če plačate 1,49% provizije – posredniku posredujete 14,90 USD.
 • Čez nekaj časa je vaša naložba v Dogecoin zdaj vredna 2000 USD – in tako se odločite za izplačilo.
 • Še enkrat – plačali boste 1,49% provizije – kar je 29,80 USD.
 • Torej je skupaj znašala vaša provizija pri tej trgovini 44,70 USD

Kot je razvidno iz tega primera, lahko tisto, kar se vam lahko zdi zanemarljiva, zlahka sešteje do precejšnje vsote – kar vam lahko požre dobiček.

Zato se morate pri odločanju za posrednika popolnoma zavedati, v kaj se spuščate. Kljub temu lahko najdete tudi spletne posrednike, ki vam zaračunajo nič provizije za trgovanje s kriptovalutami – na primer eToro.

Poleg provizij za trgovanje bodite pozorni tudi na morebitne provizije za transakcije, ko deponirate in dvigujete s svojega trgovalnega računa..

Drugi pomembni dejavniki

Čeprav so predpisi in provizije za trgovanje v ospredju naših meril za izbor, to niso edini dejavniki, ki določajo učinkovitost spletnega posrednika.

Če potrebujete nemoteno uporabniško izkušnjo, upoštevajte tudi naslednje vidike platforme Dogecoin:

 • Prijaznost do uporabnika: Prijaznost spletnega posrednika bo določila, kako enostavno boste na platformi oddali naročila Dogecoin. Celo z desetinami funkcij in številnimi viri, če po spletnem mestu ne morete enostavno krmariti, bo postopek le bolj zapleten. Enostaven za uporabo vmesnik bo zagotovil, da bo platforma naklonjena tako začetnikom kot tudi izkušenim trgovcem.
 • Minimalna naložba: Posredniške platforme se razlikujejo tudi glede minimalnih naložb. Medtem ko vam nekateri posredniki dovoljujejo nakup dogecoinov z manjšim kapitalom, lahko drugi zahtevajo delež v stotinah dolarjev..
 • Skladiščenje: Kot smo že omenili, boste morali razmisliti tudi o tem, kako boste shranili svoj Dogecoin. Nekatera borznoposredniška podjetja so integrirana s kripto denarnicami, ki vam omogočajo brezplačno shranjevanje digitalnih valut. Na ta način vam ni treba skrbeti, ali boste našli ponudnika, ki ponuja storitve varne digitalne denarnice.

2. korak: Pripravite naložbeni načrt Dogecoin

Vsak vlagatelj kriptovalut bo imel v mislih strategijo, ki mu omogoča sprejemanje trgovinskih odločitev glede na njihove cilje.

To vam omogoča, da čustvene dejavnike pustite na robu, tako da se lahko pripravite na to, da na vas ne bodo vplivala kratkoročna tržna nihanja Dogecoina.

Na tem zelo nestanovitnem trgu je čas vse. Večja tveganja lahko vodijo do znatnega dobička – vendar morate razmisliti o svojih naložbenih ciljih.

Za tiste, ki so popolni začetniki, tukaj predstavljamo nekaj priljubljenih strategij Dogecoin, ki jih je treba upoštevati.

Dolgoročno ali kratkoročno

Med pregledom, kako kupiti Dogecoin – se morate najprej odločiti, ali želite biti v igri dolgoročni ali kratkoročni.

Če imate v mislih kratkoročni načrt – vaš cilj je izkoristiti kratkoročno gibanje cen na trgu Dogecoin.

V tem primeru boste pri spletnem posredniku oddajali naročila za nakup na Dogecoin – in izplačali svoj položaj v nekaj tednih, dneh ali včasih celo minutah.

Ker kriptovalute uživajo v glavnem nestanovitnem trgu, lahko opazite pomembne spremembe cen v enem trgovalnem dnevu. Torej – če ste sposobni pravilno časovno razporediti naročila, lahko s kratkoročnim vlaganjem dosežete privlačne dobičke.

Po drugi strani pa, če se odločite za dolgoročno strategijo – vam sploh ni treba skrbeti za kratkoročna nihanja Dogecoina. Namesto tega boste dogecoin ‘kupovali in zadrževali’ tedne, mesece ali leta, dokler se vam ne bo zdelo primerno, da ga unovčite in povečate svoj dobiček.

Ciljna cena dogecoinov

Kot smo že omenili, je najbolje, da imate jasen cilj, ko razmišljate o tem, kako kupiti Dogecoin. Mnogi trgovci si ta cilj zastavijo glede na ciljne cene.

Na primer,

 • Recimo, da vlagate v Dogecoin po vhodni ceni 0,055 USD.
 • Vaš cilj je podvojiti naložbo.
 • Kot tak – želite, da se cena Dogecoina zviša na 0,110 USD.
 • Če je vaš cilj potrojiti naložbo – bo vaša ciljna cena 0,165 USD itd.

To se morda zdi skoraj nemogoč cilj. Toda glede na pozornost, ki jo je bil Dogecoin deležen v zadnjih nekaj mesecih, bi to lahko bilo vseeno mogoče doseči.

Da bi dobili idejo – 31. decembra 2020 je bila cena Dogecoina 0,0046 USD na kovanec. Hitro naprej do dveh mesecev kasneje – in cena Dogecoina je znašala 0,056 USD.

To je približno 1117-odstotno povečanje – zaradi česar se zdi, da so eksponentni dobički res možni,

Razmislite o rednih naložbah

Koncept naložbe je pogosto povezan z zalaganjem velikih vsot na sredstvo. Dobiček pa lahko ustvarite tudi z manjšimi, a doslednimi naložbami.

Na primer, Dogecoin lahko kupite tako, da redno vstavljate skromne zneske, namesto da tvegate ves svoj trgovalni kapital naenkrat.

Ta pristop je bolj počasen in stabilen, vendar vam omogoča, da svoja tveganja omejite na minimum. Ker so kriptovalute zelo nestanovitne – je mogoče, da boste v tednih ali mesecih prinašali dostojne donose.

Če se odločite za to pot – boste morali najti spletnega posrednika, ki je na spodnji strani določil najnižji znesek naložbe. Tako boste lahko stavili manjše vsote na Dogecoin, ne da bi morali tvegati velike zneske.

3. korak: Odprite račun posrednika Dogecoin

Od uvedbe spletnih posrednikov vam je postalo izredno enostavno odpreti trgovalni račun za vlaganje v Dogecoin. Postopek ni tako drugačen kot pri nastavitvi uporabniškega računa za katero koli drugo finančno storitev.

Preprosto se morate odpraviti na spletno mesto izbranega reguliranega posrednika Dogecoin in poiskati gumb »Prijavi se«.

Naslednji korak je posredovanje osebnih podatkov, vključno z imenom, telefonsko številko, e-poštnim naslovom, domačim naslovom in datumom rojstva. Zakonski posredniki bodo potrebovali tudi osebni dokument s fotografijo, na primer potni list ali osebno izkaznico.

Za dokazilo prebivališča – ponavadi lahko predložite račun za komunalne storitve ali izpisek bančnega računa. Če imate vse zahtevane dokumente pripravljene – postopek lahko zaključite zelo hitro in vaš račun bo nastavljen na borznoposredniški platformi.

4. korak: položite nekaj sredstev

Ko odprete račun, boste morali dodati nekaj sredstev. Izberite želeno plačilno sredstvo med tistimi, ki jih podpira vaš posrednik.

Najhitrejši način dodajanja denarja je polog s kreditno / debetno kartico ali e-denarnico, kot je PayPal.

Lahko se odločite tudi za bančno nakazilo – vendar lahko traja od enega do treh delovnih dni, da se denar pojavi na vašem računu – včasih tudi dlje.

5. korak: Nastavite naročilo Dogecoin

V tem trenutku imate trgovalni račun in sredstva, pripravljena za začetek vlaganja. Zdaj je ostalo samo, da prvo naročilo oddate na Dogecoin.

Nalogi za trgovanje sporočajo posredniku, kako želite vstopiti na trg.

Tukaj imamo pregled najpogosteje uporabljenih trgovalnih naročil pri nakupu Dogecoina prek spleta.

Nakup naročila

Vse naložbe v Dogecoin zahtevajo, da vstopite na trg z naročilom za nakup.

Se pravi – če domnevate, da se bo cena Dogecoina zvišala – boste oddali naročilo pri svojem spletnem posredniku.

Ko boste pripravljeni na izplačilo, boste oddali naročilo za prodajo, da zaklenete svoj dobiček.

Kljub temu nekateri posredniki kriptovalut omogočajo tudi “kratko prodajo” digitalnih sredstev. To pomeni, da boste najprej oddali naročilo za prodajo na Dogecoin, in ko bo cena padla – jih boste po naročilu za nakup odkupili nazaj po nižji ceni..

Omejitev ali tržno naročilo

Kot že veste, lahko cena Dogecoina niha, ko mine vsaka sekunda. Iz tega razloga – ko vidite, da se pojavi priložnost za trgovanje, potrebujete strategijo, s katero si zagotovite svojo vstopno ceno.

Tu pridejo v poštev tržni in omejeni nalog.

 • A tržni red , če želite takoj vstopiti na trg.
 • Recimo, na primer, cena Dogecoina je 0,055 USD in želite takoj kupiti po tej ceni.
 • Zato boste pri svojem posredniku oddali tržno naročilo za nakup Dogecoina po tej ceni.

Kljub temu se na močno nihajočem kripto trgu lahko zgodi, da se cena, za katero ste se dogovorili med oddajo naročila, in cena, ki jo dejansko dobite, nekoliko razlikujeta.

Na primer, morda ste oddali tržno naročilo za Dogecoin v višini 0,055 USD, morda pa boste dobili 0,054 USD. Takšnim minutnim variacijam se ni mogoče izogniti zaradi vsake spreminjajoče se cene.

A mejni vrstni red vam daje nadzor nad nakupom Dogecoina po določeni ceni.

Za podrobnost:

 • Recimo, da je cena Dogecoin 0,050 USD.
 • Toda na trg želite vstopiti šele, ko cena doseže 0,052 USD.
 • Zato ustvarite omejeno naročilo na 0,052 USD.
 • Če se cena Dogecoina dvigne na 0,052 USD – bo vaš posrednik izvršil naročilo.
 • Če se digitalni kovanec ne dvigne na vašo omejeno ceno naročila – položaj bo ostal v čakalni vrsti, razen če ga prekličete ročno.

Glede na vaš načrt trgovanja lahko izbirate med tržnim naročilom za omejitev naročila.

Vložek

V celotnem priročniku Kako kupiti Dogecoin smo poudarjali pomen postavljanja trgovinskih ciljev. Eden od ključnih vidikov vaše strategije trgovanja je vedeti, koliko želite vložiti v Dogecoin.

Vsakič, ko odprete pozicijo pri svojem spletnem posredniku – boste morali določiti delež turneje. Kot smo že omenili, lahko naložite manjše deleže za redne naložbe v Dogecoin ali hkrati vložite veliko vsoto.

Potrdite naročilo

Do zdaj že veste, kako odpreti račun pri spletnem posredniku, kako oddati naročilo in kako izbrati znesek vložka.

Ko ste prepričani v te naložbene odločitve – lahko potrdite naročilo.

To posredniku omogoča, da izvrši vaše naročilo v vašem imenu. Kmalu boste videli novo kupljena sredstva Dogecoin, ki se odražajo v vašem naložbenem portfelju.

6. korak: Shranjevanje vašega Dogecoina

Podobno kot v fiatnih valutah shranjujemo v bankah, se tudi kriptovalute hranijo v denarnicah.

To lahko storite prek zunanje izmenjave. Vendar ti prostori niso urejeni – in vaša sredstva bodo ranljiva za internetne grožnje.

Lahko pa izberete tudi spletnega posrednika, ki na svoji platformi ponuja storitve digitalne denarnice. Ker so ta urejena, lahko takim posrednikom z zaupanjem zaupate varnost svojega Dogecoina.

7. korak: prodajate svoj dogecoin

Ko se učite, kako kupiti Dogecoin, je vaš cilj vlagati v digitalno sredstvo, da bi v prihodnosti ustvarili dobiček.

Večina spletnih posrednikov vam omogoča, da ne samo kupujete Dogecoin, ampak ga tudi prodajate z enako lahkoto in udobjem.

Tako vam niti digitalnih sredstev ni treba premakniti v drugo denarnico. Držite jih lahko na borznoposredniški platformi – dokler ne pomislite, da je pravi čas, da unovčite svoj Dogecoin in ustvarite dobiček.

Na reguliranih platformah lahko svoj Dogecoin zamenjate za fiat valuto in denar dvignete nazaj na svoj bančni račun, debetno / kreditno kartico ali e-denarnico..

Drugi načini za nakup dogecoinov v letu 2021

Vlaganje v Dogecoin je možno tudi z nekaj drugimi metodami.

Zapomnite si te možnosti:

Kupite debetno kartico Dogecoin

Dogecoin lahko neposredno kupite z uporabo vsakodnevne bančne kartice – vključno z Visa, MasterCard in drugimi. Postopek se izkaže kot katera koli druga spletna transakcija.

Preprosto morate določiti količino Dogecoina, ki ga želite kupiti, in vaš spletni posrednik bo nakup opravil namesto vas.

Ko boste pripravljeni prodati svoje kovance, bo denar nakazan na debetno kartico, s katero ste opravili nakup.

Nakup kreditne kartice Dogecoin

Če na svoji debetni kartici nimate dovolj sredstev, se lahko odločite tudi za plačila s kreditno kartico. Vsekakor pa pred nakupom preverite, kolikšna je “provizija za gotovino”.

To je provizija, ki jo kreditne kartice včasih zaračunajo za transakcije, ki temeljijo na posredovanju – in znaša v povprečju približno 3%.

Nakup Dogecoin Paypal

Poleg bančnih kartic je še en priljubljen način financiranja nakupa Dogecoin uporaba e-denarnice. Glede na vašega spletnega posrednika boste imeli na voljo več možnosti pri tej možnosti plačila – na primer PayPal, Neteller, Skrill in druge.

Dogecoin bankomat

Bankomat s kriptovalutami deluje podobno kot običajni bankomat. Ko vstavite fizično gotovino, boste v zameno prejeli kriptovalute. Le to bodo dodane v digitalno denarnico s skeniranjem QR kode z mobilnim telefonom.

Vendar upoštevajte, da ne bo vsak bankomat za kriptovalute na voljo Dogecoin za nakup. Poleg tega imajo ti stroji tudi visoko plačilo za obdelavo, ki lahko doseže tudi 10%.

Kako kupiti Dogecoin 2021 – razsodba

Naš obsežen vodnik o tem, kako kupiti Dogecoin, vam je ponudil vse informacije, ki jih potrebujete za načrtovanje vaše naložbene strategije.

Za konec – vedno se prepričajte, da ste izbrali reguliranega spletnega posrednika, ki ima vsaj eno licenco spoštovanega avtoritativnega organa. Tako boste zagotovili, da bodo vaš trgovalni kapital in digitalna sredstva vedno zaščiteni.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Ali je enostavno kupiti Dogecoin?

Da, zahvaljujoč internetu je bilo nakup Dogecoina lažje kot kdaj koli prej. Izbrati morate le reguliranega spletnega posrednika, ki lahko varno izvede vaš nakup.

Kateri je najvarnejši način za nakup Dogecoina?

Najbolj varen način nakupa Dogecoin je nakup kovancev prek reguliranega spletnega posrednika.

Ali lahko vlagam v Dogecoin za samo 100 USD?

Ja lahko. Vendar pa bo odvisno od minimalne naložbe, ki jo zahteva izbrani spletni posrednik.

Ali je tvegano kupiti Dogecoin?

Tako kot katero koli drugo finančno sredstvo tudi nakup Dogecoina vključuje tveganja. Kar lahko storite, je, da se izobrazite, da boste lahko pravilno časovno določili čas, da boste najbolje ublažili svoje izgube.

Kakšna je najvišja vrednost, ki jo je Dogecoin kdaj dosegel?

Dogecoin je dosegel najvišjo vrednost 9. februarja 2021, ko je bila cena kovanca 0,084945 ameriških dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me