Kako kupiti Ethereum Classic – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti Ethereum Classic: Vodnik po korakih

Ethereum Classic, prvotni Ethereum blockchain, je bil izdan leta 2015. Želite sami kupiti kovance ETC, vendar potrebujete nekaj napotkov?

Ostani tam, kjer si. V našem Kako kupiti Ethereum Classic – Vodnik za začetnike vas bomo vodili skozi različne vidike nakupa te kriptovalute.

To vključuje potencialne honorarje, priljubljene tehnike in navdih za naložbeni načrt.

Prav tako bomo razpravljali o nekaterih pomembnih premislekih, ki jih je treba upoštevati pri nakupu Ethereum Classic prek spleta – na primer, kako najti dobrega posrednika in kaj morate storiti, da danes opravite nakup!.

Kupite Ethereum Classic v 5 korakih

Preberite naslednjih pet korakov, kako zdaj kupiti Ethereum Classic:

Korak 1: Prijavite se pri zaupanja vrednem in reguliranem kripto posredniku

2. korak: Financirajte svoj račun

3. korak: Izberite Ethereum Classic (ETC) z razpoložljivega seznama kripto-sredstev

4. korak: Vnesite znesek Ethereum Classic, ki ga želite kupiti

5. korak: Kovanci ETC bodo takoj dodani v vašo denarnico!

1. korak: izberite spletnega posrednika Ethereum Classic ali borzo

Kot je razvidno iz našega pet korakov, kako kupiti Ethereum Classic – preden lahko kupite digitalne valute – se morate prijaviti pri spletnem posredniku.

Če izberete platformo za socialno trgovanje eToro, Ethereum Classic lahko kupite neposredno prek borznoposredniške družbe. Imate tudi dodatno zaščito različnih regulativnih organov. Več o regulaciji kasneje.

Če vam je bolj všeč ideja o izmenjavi kriptovalut, lahko Ethereum Classic kupite na ta način. Če želite, lahko tudi druga kripto-sredstva, kot je Bitcoin, zamenjate z Ethereum Classic.

Pomembno je omeniti, da so takšne izmenjave pogosteje neregulirane. To pomeni, da kupujete kriptovalute v potencialno nevarnem okolju.

Omenili smo, da je eToro urejen. Ta varnostna mreža prihaja iz različnih teles po vsem svetu, kot so ASIC, FCA in CySEC. Ameriško spletno mesto eToro je prav tako registrirano pri FINRI.

Zgoraj omenjena uredba pomeni, da se lahko sprostite in kupite Ethereum Classic, varno ob zavedanju, da je posrednik legitimen in pod strogim nadzorom.

Ne samo to, ampak z uporabo licenčnega borznoposredniškega podjetja, kot je eToro, za nakup Ethereum Classic, boste digitalno valuto kupovali v okolju, ki je prijazno do začetnikov..

Uredbe

To nas lepo pripelje do pomembnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri iskanju primernega posrednika za nakup Ethereum Classic. Kot smo se dotaknili, vam uredba ponuja zaščito pred senčnimi kripto posredniki, ki jih je v tej panogi veliko.

Verjetno vam bomo ponudili vzvod, ko se prijavite na kripto borzi. Če pa izmenjava ni urejena, kar je zelo verjetno, se je temu treba izogniti. Poleg tega zgodbe o neurejenih borzah tretjih oseb, ki so bile vdrane in oropane na slepo, niso neslišane.

Obstaja še ena možnost – lahko svoj klasični Ethereum umaknete iz borze kriptovalut v svojo zasebno denarnico. Vendar ima to slabost.

Shranjevanje lastnega kripto-premoženja, pa naj se sliši še tako privlačno, pomeni, da v celoti prevzamete odgovornost za varnost svoje denarnice. Če ste vdrli ali ste zamudili svoje dolgo osebno geslo – ste precej sami.

V eToro posrednik ne samo, da bo vaš Ethereum Classic shranil za vas, ampak tudi ne boste imeli pomislekov glede varnosti – zaradi tako težkih predpisov.

načini plačila

V današnjem času lahko kupite Classic Ethereum z uporabo večine načinov plačila. Čeprav se seveda vsak spletni posrednik razlikuje.

Če bi bili na prizorišču pred nekaj leti, vam nakup kriptovalut pogosto ne bi pustil druge izbire, kot da uporabite bančno nakazilo. Tudi danes je tovrstna vloga pogosto najdaljši postopek od vseh.

Spletni kripto posrednik eToro je združljiv z različnimi vrstami plačil, kot so kreditne / debetne kartice, pa tudi s priročnimi e-denarnicami, kot so Neteller, PayPal in Skrill. Vse to je varno, hitro in priročno.

Pristojbine in provizije

Kot pri vsakem poslu bo tudi vaš spletni kripto posrednik moral ustvarjati dobiček. To se pogosto doseže z zaračunavanjem provizij strankam in provizij za nakup in trgovanje.

Vsi resnično zmagajo, kolesa se nenehno obračajo za ponudnika kriptovalut – in Ethereum Classic lahko kupite v svojem domu.

Ni veliko spletnih posrednikov, ki ne bi zaračunavali provizij. Poleg tega se te provizije razlikujejo od platforme do platforme, vendar so običajno odvisne od vašega vložka.

 • Coinbase na primer strankam zaračuna 1,49% za vsak posel – vstop na trg in izstop.
 • Torej, če vstopite v položaj Ethereum Classic pri 1000 USD, morate Coinbase plačati 14,90 USD.
 • Ergo, če bi vstopili s 100 USD, bi morali plačati 1,49 USD – in tako naprej.

Spodaj boste videli enostaven primer, kako lahko ta določena provizija vpliva na vaš dobiček pri nakupu Ethereum Classic.

 • Ethereum Classic kupite tako, da ustvarite 2000 dolarjev za nakup
 • Coinbase plačate 1,49% provizije – to je 29,80 USD
 • Ko prodate svoje ETC kovance, jih ocenite na 2500 USD
 • Ponovno morate plačati 1,49%, kar je 37,25 USD
 • Skupaj ste samo provizijo plačali 67,05 USD

Čeprav se zdi, da je 1,49% nepomemben znesek, lahko takse znižajo. Na primer, če bi se namesto tega odpravili v eToro, da bi kupili Ethereum Classic, bi si prihranili 67,05 USD – ker je ponudnik kripto brez provizije!

Kar zadeva provizije za polog, eToro zaračuna le 0,5% – in to le, če deponirate v valuti, ki ni ameriški dolar.

Nasprotno, pri Coinbase bi vam za vse transakcije z debetno kartico zaračunali 3,99%. To pomeni, da če kupujete Ethereum Classic z vložkom 1000 USD, morate plačati 39,90 USD.

Drugi pomembni dejavniki

Do zdaj smo pokrivali predpise, pristojbine in načine plačila v smislu nakupa Ethereum Classic.

Glede na to obstajajo še druge meritve, ki jih je treba upoštevati pri iskanju kripto platforme za nakup kripto-sredstev, kot so:

 • Prijaznost do uporabnika: Pri iskanju varnega mesta za nakup Ethereum Classic je ključnega pomena, da je spletno mesto enostavno za uporabo in da je ustvarjanje naročil brez obremenitve. Vse skupaj si želite urejenega prostora, ki vam lahko ponudi nemoteno nakupno izkušnjo.
 • Minimalna naložba: Preden se prijavite pri spletnem posredniku, preverite najnižji znesek naložbe. Na primer, ni idealno za začetnike, če posrednik potrebuje najmanj 150 USD vsakič, ko želi kupiti nekaj kovancev ETC. Priporočamo, da začnete z velikimi kosi. eToro strankam omogoča nakup Ethereum Classic od 25 dolarjev.
 • Skladiščenje: Tudi shranjevanje je vredno razmisliti, preden se zavežete k platformi. Navsezadnje obstaja precej kontrasta med uporabo neregulirane menjave in shranjevanjem digitalnih kovancev sami – in spoštovanjem posrednika, kot je eToro, ki varuje vaša kripto-sredstva brez dodatnih stroškov..

2. korak: pripravite naložbeni načrt

kako kupiti ethereum classic

V nevarnosti, da se slišite očitno, je smiselna pot pri nakupu Ethereum Classic, zlasti za novince..

Navsezadnje so trgi kriptovalut razvpito nestanovitni, zato naložbene načrte uporabljajo začetniki in tudi dobro začinjeni vlagatelji!

Če niste prepričani, kje začeti pri oblikovanju načrta za nakup Ethereum Classic – glejte spodaj.

Dolgoročno ali kratkoročno

Ko razmišljate o tem, kako kupiti Ethereum Classic – ali se vidite kot dolgoročni ali kratkoročni vlagatelj??

Kratkoročno vlaganje je namenjeno iskanju dobička s kratkoročnimi skoki cen v Ethereum Classic. Ta postopek vključuje nakup digitalnih valut ob pravem času in izplačilo, ko se vam zdi primerno. To je lahko v nekaj minutah, dneh ali včasih v tednih.

V določenem trenutku je večina kriptovalut nihala v ceni z dvomestnimi številkami – kar nam spet kaže, kako nestanoviten je trg.

Verjetno ste tukaj, ko berete ta priročnik, ker vas kriptovalute navdušujejo ravno zaradi te nestanovitnosti. Konec koncev, večje kot je tveganje, ki ga tvegate v življenju, bolj impresivne so lahko nagrade.

Glede dolgoročnih napovedi za nakup Ethereum Classic – to se običajno imenuje strategija “kupi in zadrži”. Kot ste nedvomno uganili, to pomeni nakup ETC kovancev in njihovo držanje mesecev ali včasih let – izplačilo, ko se vam zdi pravi čas.

To vam prihrani, da vas ne bi skrbelo kratkotrajno nihanje vrednosti Ethereum Classic.

Ciljna cena Ethereum Classic

Doseganje ciljne cene Ethereum Classic je strategija, ki jo uporablja veliko ljudi, vendar je povsem neobvezna.

Recimo, da ste Ethereum Classic kupili za 6,00 USD in ste želeli dvakrat povečati naložbo. ETC kovanci bi morali narasti na 12,00 USD. Če bi želeli potrojiti svojo naložbo v digitalno valuto, bi morali povišati ceno na 18,00 USD.

To se morda sliši tako verjetno kot sonce, ki vzhaja na zahodu. Toda upoštevajte, da je bila najnižja vrednost Ethereum Classic v letu 2016 0,45 USD – in samo leto in pol kasneje je digitalno sredstvo doseglo najvišjo vrednost 47,77 USD..

To je dvig cen za več kot 10.000%. Kot lahko vidite, je vse mogoče! Če bi v tem trenutku pravilno špekulirali na trgu, bi dosegli nekaj impresivnih koristi.

Razmislite o rednih naložbah

Pri nakupu Ethereum Classic velja razmisliti o rednih naložbah. Kot je razvidno od zgoraj – nihanja cen digitalnih valut so lahko precej strma.

Kot tak vam je bolje, da redno vlagate majhne zneske – namesto da bi metali vse, kar imate, in videli, kaj se drži.

Tedenska ali mesečna skromna vlaganja so preizkušen način, da obvladate svoja trgovalna čustva in tudi stanje na banki. Na ta način lahko neprestano gradite svoj portfelj, hkrati pa se držite svojega naložbenega načrta.

EToro, ki je najljubši med novostmi, naredi to strategijo nadvse preprosto, saj strankam omogoča nakup Ethereum Classic že od samo 25 USD!

Ste razmišljali o nakupu Ethereum Classic ETC?

3. korak: Odprite račun Ethereum Classic Broker

Če ste našli spletnega posrednika, pri katerem se počutite veseli pri nakupu Ethereum Classic, se lahko odpravite na uradno spletno stran in se prijavite. V tem trenutku je postopek skoraj enak, kot če bi vlagali v delnice, zlato ali vzajemni sklad.

Za tiste, ki nimajo znanja, boste morali izpolniti nekaj osnovnih podrobnosti o tem, kdo ste, preden lahko kupite Ethereum Classic. Sem spadajo vaše ime, naslov bivališča, telefonska številka in e-poštni naslov.

Kot smo že povedali, je način za regulirane posrednike pri nakupu kriptovalut boljši za novince, saj je tam v neurejenem prostoru preprosto preveč tvegan. Pa ne samo to, tudi spletna borzna arena se širi s “profesionalnimi prevaranti”.

Regulirani posredniki morajo pridobiti vaše osnove, kot je navedeno zgoraj, in osebni dokument s fotografijo v obliki potnega lista ali vozniškega dovoljenja. To zakonsko zahtevajo regulativni organi in je del KYC, da poskuša odpraviti finančni kriminal.

Poleg zgoraj omenjene identifikacije boste morali kot dokazilo o svojem naslovu poslati kopijo izpiska bančnega računa ali računa za komunalne storitve..

Slišali smo, da ponudniki ETC potrebujejo dneve, da ročno preverijo vse prej omenjene oblike osebnih dokumentov.

V eToro to storijo z uporabo avtomatizirane tehnologije preverjanja veljavnosti, tako da boste običajno lahko kupili Ethereum Classic v 10 minutah po prijavi.

4. korak: položite nekaj sredstev

Do zdaj ste že preverili, ali spletni posrednik sprejema izbrani način plačila. Zdaj lahko nekaj sredstev položite na svoj popolnoma nov račun.

Najuspešnejši način financiranja računa je prek debetne / kreditne kartice ali e-denarnice. eToro je združljiv z obema. Pri e-denarnici lahko izbirate med PayPal, Neteller in Skrill.

Upoštevajte, da če ste razmišljali o nakupu Ethereum Classic z bančnim nakazilom, lahko to nakup odloži za dneve, saj je najpočasneje obdelan.

Velika večina posrednikov bo določila minimalni znesek pologa. To se lahko zelo razlikuje. medtem ko so nekateri brezplačni, nekateri zahtevajo najmanj 1000 USD (včasih tudi več) za vsako polog.

Na eToro je najnižji depozit 200 USD za nakup Ethereum Classic ali katerega koli premoženja.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovanje ethereum classic

Ko financirate svoj račun, lahko začnete kupovati Ethereum Classic.

Kot verjetno veste, morate najprej ustvariti naročilo, da bo vaš spletni posrednik vedel, kakšen je vaš položaj.

Glejte spodaj za nekaj navdiha.

Nakup naročila

Naročilo za nakup je naročilo, ki ga boste najpogosteje uporabili, saj boste tako dostopali do ustreznega trga za nakup Ethereum Classic.

Preprosto povedano, če menite, da se bo Ethereum Classic povečal – oddajte naročilo pri svojem ETC posredniku.

Če vaša kripto platforma omogoča “prodajo na kratko”, imate možnost oddati naročilo za prodajo, če menite, da bo cena padla.

Omejitev ali tržno naročilo

V nevarnosti, da se ponovimo – cena Ethereum Classic narašča in pada z vsako sekundo, ki mine. Pomembno je, da si to zapomnimo, saj večina ljudi s temi stalnimi kratkoročnimi nihanji želi redno pridobivati.

Začnimo s ‘tržnim redom’. To posredniku jasno nakazuje, da želite, da se naročilo Ethereum Classic izvrši takoj – po trenutni ali najbližji ceni.

Kot smo že govorili, bo prišlo do rahle razlike med ceno, ki jo vidite, ko potrdite naročilo – in ceno, ki jo dobite. Kot primer lahko oddate tržno naročilo pri 6,2618 USD, dejansko pa dobite 6,2610 USD. Temu se popolnoma ni mogoče izogniti in je ponavadi nepomemben.

Zdaj pa prehod na “omejeni vrstni red”. To vašemu posredniku jasno nakazuje, da želite vstopiti v Ethereum Classic po zelo natančni ceni.

Pojasnimo še s hitrim primerom:

 • Cena Ethereum Classic je 6,2618 USD, vendar želite na trg vstopiti 6,3600 USD
 • Kot tak oddate naročilo z omejitvijo 6,3600 USD
 • Če ETC doseže 6,3600 USD – bo vaš posrednik opravil vaš posel
 • Naročilo ostane neizpolnjeno, dokler a) ne dosežete svoje cenovne točke ali b) če ga prekinete prek svojega posrednika

Vse skupaj so tržna naročila nadvse preprosta, a učinkovita za začetnike. Medtem ko vam omejena naročila omogočajo, da ste bolj natančni pri izbiri nakupa Ethereum Classic.

Vložek

Vse je dobro in dobro razumevanje naročil, ko razmišljate, kako kupiti Ethereum Classic. Vendar pa bo vaš posrednik moral vedeti, koliko ste pripravljeni založiti na svojem položaju.

Kot smo že rekli, če je nakup kriptovalut za vas nov, je počasen in enakomeren pristop k nakupu Ethereum Classic. Seveda imate pravico kupiti toliko Ethereum Classic, kot želite, toda vlaganje majhnih zneskov je pogosto pot na začetku.

Če pomislite na širšo sliko, lahko z vlaganjem najmanjšega zneska, ki ga potrebujete na platformi po svoji izbiri, v svoj portfelj dodate digitalne valute na bolj nenaklonjen način. Kot smo že omenili, če se za kriptovalute prijavite z eToro, lahko Ethereum Classic kupite že od 25 USD.

Potrdite naročilo

Ko preverite, ali je vložek pravilen in so vaša naročila takšna, kot ste načrtovali, lahko pritisnete »potrdi«. Na kratko, to je dovoljenje vašega posrednika, da nadaljuje z nakupom / prodajo, trženjem / omejevanjem naročil in vložkom..

Če zdaj preverite svoj portfelj na eToro, boste videli, da so bili vaši digitalni kovanci temu primerno dodani.

Pripravljen za nakup Ethereum Classic ETC?

6. korak: Shranjevanje vašega Ethereum Classic

Denarni denar, s katerim plačujemo davke, se povsem razlikuje od digitalnih valut. Za začetek – digitalni kovanci, kot je Ethereum Classic, so shranjeni na decentralizirani knjigi.

Že prej smo se dotaknili izmenjav in spletnih posrednikov. Ampak, da pojasnimo, ponujata povsem drugačno izkušnjo – še posebej, ko gre za shranjevanje.

Če se na primer odločite, da ne boste uporabili posrednika za nakup Ethereum Classic, boste sami odgovorni za njegovo shranjevanje – v osebni prenosljivi kripto-denarnici. To pomeni, da ste odgovorni za njegovo varnost, vsebino in zasebni ključ. Zaradi tega ste precej ranljivi pri hekerjih in prevaratih, ki jih je veliko.

Če se odločite za nakup Ethereum Classic prek priljubljenega posrednika eToro, imate dodatno varnost regulatornih organov FCA, CySEC in ASIC. To izključuje potrebo po skrbi, da bi bili ranljivi za prevarante. Da ne pozabimo pozabiti zasebnega ključa ali še huje, da je padel v napačne roke.

7. korak: Prodaja Ethereum Classic

Kot je očitno očitno v tem koraku – bistvo nakupa Ethereum Classic je, da ga kasneje prodate za več, kot ste prvotno plačali. To je vaš dobiček prav tam – seveda morate najprej pravilno določiti čas na trgih.

Ko gre za prodajo vašega Ethereum Classic, so regulirani posredniki tudi v tem oddelku veliko varnejši in priročnejši.

Navsezadnje neregulirane tuje borze strankam pogosto ne puščajo druge izbire, kot da kriptovalute pošljejo na neregulirano denarnico za izmenjavo.

Sledi zamenjava Ethereum Classic s fiatno valuto, kot je evro, kar je zelo verjetno, da dobite provizijo.

Če ste se za nakup Ethereum Classic prijavili pri eToro – bi morali preprosto prodati svoje kovance ETC. Denar bo dodan prvotnemu načinu plačila v skladu s sodbo KYC. Tako enostavno je.

Drugi načini nakupa Ethereum Classic leta 2021

Razpravljali smo o maticah nakupa Ethereum Classic – vendar imate druge možnosti.

Kupite debetno kartico Ethereum Classic

Debitne kartice uporabljajo milijoni zaradi udobja in varnosti, ki jo ponuja ta vrsta plačila. Enako velja, če želite kupiti Ethereum Classic.

Če želite Ethereum Classic kupiti z debetno kartico – preprosto vnesite podatke o svoji kartici, kot bi to storili pri kateri koli drugi spletni storitvi. Vnesti morate znesek, ki ga želite kupiti, in potrditi izbiro. V času izplačila bodo vaša sredstva poslana na izvirno kartico.

Pri ponudniku kriptografije se pozanimajte, kakšen je najmanjši znesek naložbe in vplačila, saj se lahko razlikujeta na daljavo.

Kupite kreditno kartico Ethereum Classic

Podobno kot pri nakupih z debetno kartico se tudi kreditne kartice štejejo za varne in priročne. Če vam je kreditna kartica primernejša, boste z veseljem vedeli, da eToro sprejema to vrsto.

Ključnega pomena je, da boste pri nakupu digitalnih kovancev s kreditno kartico morda morali plačati “denarno predplačilo”. To boste morda prepoznali pri dvigih na bankomatih.

Povprečna provizija za nakup Ethereum Classic s kreditno kartico je približno 3%, vendar priporočamo, da opravite lastne raziskave in se obrnete na ponudnika.

Kupite Ethereum Classic Paypal

Paypal je postal sinonim za varna spletna plačila. Ni čudno, da se vedno več ljudi odloča za nakup Ethereum Classic na ta način.

Zdi se, da ni veliko spletnih posrednikov, ki bi omogočali plačila s PayPal. Vendar eToro sprejema PayPal, pa tudi druge e-denarnice Neteller in Skrill.

Bankomat Ethereum Classic

V nasprotju s tradicionalnimi bankomati – bankomati s kriptovalutami omogočajo vstavljanje pravega / fiat denarja v stroj za nakup kriptovalut – ki se dodajo v denarnico.

Naš Kako kupiti Ethereum Classic – Priročnik za začetnike je ugotovil, da še ni nobenega ETC stroja. Ti stroji običajno vseeno zaračunajo veliko pristojbino, zato je regulirani kripto posrednik vaša najvarnejša in najcenejša možnost.

Kako kupiti Ethereum Classic 2021 – razsodba

vlaganje v ethereum classic itd

V tem priročniku o nakupu Ethereum Classic smo izdali opozorila o morebitnih pastah nakupa kripto-sredstev. Dali smo vam tudi nekaj preizkušenih nasvetov.

Ta trg je zelo nestanoviten in je že sam po sebi lahko vznemirljivo okolje za nekaj spodobnih dobičkov. Seveda, najprej morate meriti čas na trgu. Kot tak se je smiselno prijaviti samo pri reguliranem posredniku. Navsezadnje se ločujete s svojim težko prisluženim denarjem.

eToro je odobrilo in urejalo več organov, vključno s FCA in ASIC. Poleg tega lahko Ethereum Classic kupite brez plačila niti centa provizije. Postopek prijave traja manj kot 10 minut in sredstva lahko na svoj račun položite pri različnih vrstah plačil.

eToro – najboljši posrednik za nakup Ethereum Classic ETC

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Ethereum Classic?

Nakup Ethereum Classic je zelo enostaven. Vse, kar potrebujete, je reguliran posrednik, podprta metoda vplačila in nekaj znanja o trgu.

Kateri je najvarnejši način za nakup Ethereum Classic?

Ethereum Classic najhitreje kupite prek spoštovanega posrednika z licenco. eToro je na primer registriran pri FINRI v ZDA in ga urejajo organi Združenega kraljestva, Cipra in Avstralije.

Ali lahko kupim 100 dolarjev Ethereum Classic?

Da, lahko kupite 100 dolarjev Ethereum Classic. Če bi to želeli, bi lahko kupili celo 10.000 USD. Vendar priporočamo, da se držite majhnih naložb, še posebej, če ste začetnik. Na eToro lahko kupite Ethereum Classic v vrednosti samo 25 USD.

Ali lahko izgubite denar na Ethereum Classic?

Da. Na Ethereum Classic lahko izgubite denar in s tem katero koli premoženje. Če predvidevate dvig ali padec vrednosti Ethereum Classic in oddate pravo naročilo – zaslužili boste. Če ste napačni, boste izgubili denar.

Kaj je najbolj vredno Ethereum Classic

Ethereum Classic je decembra 2017 dosegel 47,77 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me