Kako kupiti Ethereum – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti Ethereum: vodnik po korakih

Želite si kupiti Ethereum, vendar niste prepričani, kje začeti? Kdo vam lahko očita – vrednost Ethereuma se je zelo povečala, odkar je bil prvič predstavljen leta 2015. Na srečo naložba v to inovativno digitalno valuto za vašega povprečnega Joeja še nikoli ni bila tako enostavna.

Danes potrebujete le internetno povezavo in način plačila, kot sta debetna kartica ali PayPal, Ethereum pa lahko začnete kupovati v nekaj minutah!

Brez nadaljnjih poizkusov se potopimo v podrobnosti kako kupiti Ethereum – druga najdragocenejša kriptovaluta na svetu. Pogovorili se bomo o tem, kako lahko vlagate sami, kakšne provizije morate upoštevati in kako izbrati dobrega Ethereumovega posrednika, s katerim lahko opravite nakup.

Vsebina

Kako kupiti Ethereum

1. korak: izberite spletnega posrednika Ethereum ali borzo

2. korak: pripravite naložbeni načrt

3. korak: Odprite račun Ethereum Broker

4. korak: položite nekaj sredstev

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

6. korak: Shranjevanje vašega Ethereuma

7. korak: Prodaja vašega Ethereuma

Drugi načini nakupa Ethereuma leta 2021

Kako kupiti Ethereum 2021 – razsodba

Kako kupiti Ethereum v 5 korakih

Če želite kupiti Ethereum, morate najprej odpreti račun z regulirano borzo, naložiti sredstva, izbrati Ethereum s seznama platform in nazadnje preveriti & potrdite, da je Ethereum dodal v vašo denarnico.

Sestavili smo preprost korak v 5 korakih, kako zdaj kupiti Ethereum:

Korak 1: Prijavite se pri reguliranem posredniku Ethereum

2. korak: Financirajte svoj račun

3. korak: Poiščite kriptovaluto in izberite ‘Ethereum’

4. korak: Odločite se, koliko Ethereuma želite kupiti

Korak 5: Potrdite naročilo za nakup Ethereuma. Digitalni kovanci bodo vstavljeni v denarnico.

1. korak: izberite spletnega posrednika Ethereum ali borzo

Če želite kupiti Ethereum, se morate najprej prijaviti pri uglednem posredniku ali borzi. S prijavo pri posredniku, kot eToro, Ethereum lahko kupite neposredno.

Če se odločite za izmenjavo s tretjimi stranmi, kot je navedeno zgoraj, lahko Ethereum pretvorite iz drugega kripto-sredstva, kot sta Bitcoin ali Ripple.

Ob tem moramo povedati, da je uporaba licenčnega posrednika najbolj nestresna možnost. Pravila in predpisi, ki gredo z roko v roki z licenco, vlagateljem Ethereuma nudijo varnost pred prevaranti v vesolju.

Ne samo to, ampak nakup Ethereuma prek posrednika je veliko lažji in stroškovno učinkovitejši način vlaganja v digitalni kovanec.

Spodaj smo našteli še nekatere pomembne stvari, ki jih je treba upoštevati, preden izberete platformo.

Uredbe

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je zelo priporočljivo, da se prijavite samo pri reguliranem posredniku. Tako veste, da je vaš težko prisluženi denar v rokah zaupanja vrednega podjetja.

Končno je samoumevno, da je v kripto naložbenem prostoru kup morskih psov. Vdora v kripto denarnico ni nič drugega. Zato je najbolje, da pri izbiri posrednika za nakup Ethereuma prednostno razvrstite varnost.

Izmenjave tretjih oseb so običajno neurejeni prostori. Seveda boste morda lahko uporabili vzvod, vendar tvegate svoj kapital. Medtem ko z odločitvijo, da se prijavite pri posredniku, kot je eToro, imate vsaj zakonsko zaščito.

Na primer, platforma ima licence z ASIC (Avstralija), FCA (Velika Britanija) in CySEC (Ciper). V skladu s to uredbo je eToro pravno dolžan hraniti vaša sredstva na ločenem bančnem računu prve stopnje.

Upoštevati mora tudi stroge postopke za boj proti finančnim kaznivim dejanjem, kot je KYC. (Spoznajte svojo stranko). eToro je registriran tudi pri FINRI – kar je ključnega pomena za tiste, ki želijo kupite Ethereum v ZDA.

načini plačila

Pri načinih plačila je treba reči, da nakup Ethereuma v prvih dneh še zdaleč ni bil enostaven. Za nakup kriptokovancev ste se morali prijaviti na potencialno nezanesljivo borzo in za polog lahko uporabljali samo bančno nakazilo.

Včeraj je bilo že veliko grozljivih zgodb, vlagatelji so morali čakati tedne naenkrat, da vidijo sredstva na svoj račun – če sploh kdaj.

V popolnem nasprotju s tem lahko v današnjem času deponirate dovolj blizu, saj nekateri posredniki Ethereuma sprejemajo debetne in kreditne kartice ter izjemno priročne e-denarnice (pomislite na Paypal, Skrill, Neteller).

Opozoriti moramo, da čeprav številne platforme sprejemajo bančna nakazila, je to najpočasnejši način vplačila. Vaš račun lahko traja od 2 do 7 delovnih dni.

Pristojbine in provizije

Da ne bo pomote, nakup Ethereuma prek spletnega posrednika se plača. To je povsem normalno pri ponudnikih finančnih storitev. Ko gre za pričakovani znesek, se ta precej razlikuje.

Kljub temu levji delež Ethereum posrednikov strankam zaračunava spremenljive provizije. Coinbase, znana platforma za kriptovalute, zaračuna le 1,5% za vsako pozicijo.

Če pojasnimo, to pomeni, da bi vam za nakup Ethereuma zaračunali 1,5% vašega deleža. Ob prodaji morate znova plačati enak odstotek provizije, ki ustreza vrednosti naložbe.

  • Preprosto povedano: če naročite 1000 dolarjev za nakup na Ethereumu, boste morali plačati 15 USD (1,5% od 1000 USD) na Coinbase.
  • Ko gre za prodajo vaših kovancev Ethereum, če bi bili takrat vredni 1.500 USD – bi znašali 22,50 USD..
  • V našem hipotetičnem scenariju je to 37,50 USD provizije za vstop in izstop s trga Ethereum.

Coinbase tudi skoraj 4% zaračuna za financiranje vašega računa z debetno kartico. To se morda ne sliši veliko, toda če bi položili 1000 USD, bi vam zaračunali 39,99 USD – te provizije se lahko kmalu seštejejo.

Nasprotno, platforma za socialno trgovanje eToro je poceni Ethereum posrednik, ki v istem scenariju kot zgoraj zaračuna 0% provizije. Ko gre za polog – če ne plačate v ameriških dolarjih, plačate majhnih 0,5%, da jih zamenjajo za vas – to je to.

Drugi pomembni dejavniki

Poleg zgoraj omenjenih dejavnikov, kot so provizije, predpisi in metode vplačila – spodaj boste videli seznam drugih vidikov pri izbiri platforme za nakup Ethereuma.

  • Prijaznost do uporabnika: Ko iščete posrednika za nakup Ethereuma, potrebujete platformo, ki je prijazna do začetnikov in je zelo enostavna za krmarjenje. Idealen spletni posrednik vam bo omogočil nemoteno in brez stresa iskanje izbranega sredstva in oddajo naročila.
  • Minimalna naložba: Preden se prijavite na borznoposredniško platformo za nakup Ethereuma, se prepričajte, da zahtevane minimalne naložbe ne presegajo vaših zmožnosti. Za začetnike in ljudi, ki niso vajeni takšnega špekulativnega in nestanovitnega trga – za začetek je priporočljivo, da se držijo nizkih naložb. Naš vodnik je ugotovil, da vam eToro omogoča nakup Ethereuma že za 25 USD!
  • Skladiščenje: O shranjevanju bomo govorili še na tej strani. Naj povemo le, da bo eToro, medtem ko bo spletni posrednik skrbel za vas in shranil vaš Ethereum, morda zahteval, da shranite svoje kovance. To pomeni, da jih dvignete v svojo zasebno kripto denarnico. Slednjega ne bi svetovali, če v Ethereumu niste novi.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

vlaganje v ethereum

Pred dejanskim nakupom Ethereuma prek izbrane kripto platforme je pomembno, da najprej pripravite načrt naložb!

Najboljši način za začetek je imeti jasne predstave o svojih ciljih, ki temeljijo na realnih pričakovanjih. Zaradi tega smo ustvarili seznam ključnih premislekov, ki jih boste morda želeli uporabiti pred nakupom Ethereuma.

Dolgoročno ali kratkoročno

Se vam zdi, da ste dolgoročni ali kratkoročni vlagatelj v Ethereum?

Dolgoročni vlagatelji ponavadi ohranjajo odprte pozicije od 6 do 12 mesecev – nekatera celo leta ali celo desetletja. To se običajno imenuje strategija „kupi in zadrži“,

Nasprotno, kratkoročni vlagatelji v Ethereum namesto tega skušajo pridobiti koristi od kratkoročnih nihanj cen.

Ethereum je tako kot Bitcoin lahko zelo nestanoviten. Znano je, da se zlasti vrednost Ethereuma v enem dnevu premakne za več kot 10%.

Ta nestanovitnost lahko pripelje do velikih koristi, če se ob pravem času sprejmejo prave odločitve. Prav tako je lahko katastrofalno, če se cena Ethereuma premakne proti vam.

Ciljna cena Ethereuma

Ciljna cena Ethereuma je povsem neobvezna, vendar je to strategija, ki jo uporabljajo številni izkušeni vlagatelji v kripto-sredstva.

Če ste na primer Ethereum kupili po ceni 300 dolarjev pri začetnem vložku 5000 dolarjev – če želite svojo naložbo podvojiti na 10.000, boste morali digitalno valuto doseči ceno 600 dolarjev.

V enem trenutku leta 2015 je bila cena Ethereuma 0,42 USD. Tri leta kasneje je cena znašala 1.432 USD. To kaže na izjemen hiter razvoj v tako kratkem času.

Razmislite o rednih naložbah

To je lahko zastrašujoča možnost, misel, da bi poskušali pravilno časovno določiti trg digitalnih valut. Glavni razlog je ta, da se lahko stvari iz sekunde v sekundo drastično spremenijo.

Ljudje kupujejo in prodajajo delnice že več kot 200 let, medtem ko Ethereum deluje le pet let. Naj vas to ne prestraši, saj se je vsako trgovalno sredstvo nekje začelo.

Zaradi nepredvidljivosti valut je priporočljivo, da v Ethereum redno vlagate zneske v velikosti ugriza. To je zato, ker bi verjetno ugotovili, da bi bila odločitev za pristop gung-hoja na tem nestanovitnem trgu katastrofalna za vaš naložbeni proračun.

Kasneje je verjetno najboljša možnost nakup Ethereuma prek poceni posrednika, kot je eToro. Kot smo se dotaknili že prej, platforma omogoča nakup Ethereuma za najmanj samo 25 USD pri vsakem nakupu.

Kot si lahko predstavljate, je zaradi tega lažje kupiti Ethereum, malo in pogosto – na primer mesečno. Z rednim nakupom lahko izkoristite ‘povprečje dolar-stroškov’. Na kratko vam to omogoča, da Ethereum vsakič kupite po drugačni ceni – v povprečju spremenite nestanovitne vzpone in padce na trgu.

Ste razmišljali o nakupu Ethereum?

3. korak: Odprite račun Ethereum Broker

odprt trgovalni račun

Takoj, ko se dokončno odločite, katerega posrednika Ethereum želite uporabiti – morate odpreti račun. Če ste že kdaj kupili delnice ali trgovali s forexom, tukaj postopek ni nič drugačen.

V bistvu morate platformi Ethereum povedati, kdo ste. Ko se prijavite pri katerem koli spletnem posredniku, boste pozvani k osnovnim informacijam – kot so vaše polno ime, naslov, državljanstvo, e-poštni naslov, številka mobilnega telefona in nacionalna davčna številka.

Če vas te informacije ne vprašajo, priporočamo, da preverite zakonitost posredništva Ethereum. Kot smo že zajeli, se morajo vsi licenčni posredniki držati strogih postopkov KYC – ki vključujejo zahtevo, da dokažete, kdo ste.

Če želite začeti takoj, upoštevajte, da lahko veliko število platform Ethereum traja do en teden, da ročno preverite svoje osebne dokumente.

Dobra novica pa je, da sodobni posredniki postopek olajšajo. Na primer, najljubši kripto-vlagatelj eToro, uporablja avtomatiziran sistem ID. To pomeni, da lahko navadno takoj začnete s svojimi Ethereum dogodivščinami!

4. korak: položite nekaj sredstev

Po odprtju novega posredniškega računa morate vanj vložiti nekaj denarja, da bo ponudnik lahko izvršil vaša naročila.

Pomembno je vedeti, katere načine plačila sprejema platforma Ethereum, na katero se nameravate prijaviti. Morda boste ugotovili, da nekateri posredniki sprejemajo le tradicionalna bančna nakazila.

Drugi sprejemajo najrazličnejše vrste plačil – na primer eToro, ki podpira kreditne in debetne kartice, pa tudi izjemno priročne e-denarnice Neteller, PayPal in Skrill.

Devetkrat od desetih boste morali izpolniti minimalni znesek pologa. Minimalni depozit na kriptovalutnih platformah bi moral biti med 50 in 200 USD – vendar je to popolnoma odvisno od zadevnega posrednika.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovalni ethereum, oddajanje trgovalnega naloga

Zdaj, ko ste financirali svoj novi račun, morate svojemu Ethereum posredniku povedati, kakšno trgovalno pozicijo želite postaviti. To se naredi z oddajo naročila, kot smo obravnavali že prej.

Spodaj smo vključili seznam različnih vrst naročil, na katere boste verjetno naleteli pri nakupu Ethereuma v spletu.

Nakup naročila

Obstajajo platforme za kriptovalute, ki vam bodo omogočile tako vzpon kot padec Ethereuma. To dosežemo z uporabo naročil za nakup in prodajo.

Res je preprosto, če verjamete, da se bo cena Ethereuma povečala – ustvarite naročilo za nakup!

Omejitev ali tržno naročilo

Kot smo že omenili, se cena Ethereuma zaradi ponudbe in povpraševanja premika skoraj vsako sekundo. Številni posredniki, kot je eToro, strankam ponujajo „omejena“ in „tržna“ naročila, da v celoti izkoristijo kratkoročne premike cen na trgu digitalnih kovancev.

Za tiste, ki se ne zavedajo, vam z „omejenim“ naročilom lahko izberete določeno ceno, po kateri želite kupiti Ethereum.

  • Predpostavimo, da Ethereum kotira 410,00 USD. Vendar na trg Ethereum ne želite vstopiti, dokler cena ne doseže 490,00 USD.
  • Vaše omejeno naročilo pomeni, da ko bo Ethereum narasel na 490,00 USD, bo posredniška platforma za vas izvršila vaš položaj.
  • Naročilo bo veljavno, dokler ga ne prekličete ali dosežete mejne cene.

Kar zadeva “tržna” naročila, jih zaradi njihove enostavnosti pogosto uporabljajo novince. Na kratko, tržno naročilo oddate, ko želite, da vaš Ethereum posrednik takoj izvrši vaš položaj – po trenutni ali najbližji ceni.

Običajno boste ugotovili, da se je cena nekoliko spremenila. Kot smo že povedali, cene Ethereuma nihajo iz sekunde v sekundo – zato se temu ni mogoče izogniti s tržnim redom.

Vložek

S tveganjem, da opozorite na očitno, ne morete ustvariti naročila Ethereum, ne da bi navedli, koliko ste pripravljeni vložiti v svoj položaj – oziroma, koliko želite kupiti.

Dokler izpolnjujete minimalni depozit, ki ga zahteva platforma Ethereum, lahko stavite, kolikor želite. Kot smo že povedali, je priporočljivo, da se mirno.

Na platformah, kot je eToro, lahko Ethereum kupite že za 25 dolarjev, zato je idealen za začetnike. Drugi posredniki bodo morda morali na stotine vlagati v digitalni kovanec.

Potrdite naročilo

Ko izpolnite vsa ustrezna potrebna polja – vključno z nakupom / prodajo, trgom / limitom in vrednostjo vložka – lahko nadaljujete in potrdite svoje stališče.

Zdaj bi morali videti, da je bil Ethereum dodan v vaš portfelj na spletnem mestu posrednika.

6. korak: Shranjevanje vašega Ethereuma

Ethereum ni otipljiva valuta, kakršni smo bankovci in kovanci, ki smo jih vajeni. Namesto tega so digitalne valute shranjene v verigi blokov, ki je v bistvu decentralizirana knjiga.

Glede na to Ethereum hranimo v digitalni kripto-denarnici, ki jo lahko naložimo v svoj mobilni telefon ali v domači računalnik. Številni izkušeni kripto vlagatelji se odločijo, da bodo prevzeli popoln nadzor nad svojim Ethereumom, tako da bodo vse svoje digitalne kovance dali v zasebno denarnico.

To je lahko precej zapleteno, kajti novincem je bolje, če Ethereum kupujejo prek regulirane in spoštovane spletne borznoposredniške družbe. Če svoje kripto kovance pustite na platformi, kot je eToro, vam ni treba skrbeti za prenos kovancev v decentralizirano kripto denarnico.

7. korak: Prodaja vašega Ethereuma

Kot smo že omenili v navodilih Kako kupiti Ethereum, je cilj pravilno predvideti gibanje cen te digitalne valute. Poleg tega je na neki točki zelo verjetno, da boste želeli izplačati denar.

Če se odločite za reguliranega posrednika Ethereum – navadno traja nekaj sekund, da izplačate svoje kripto-sredstvo. To storite tako, da se odločite za “prodajo” in dvignete gotovino nazaj na isti način plačila, s katerim ste položili.

Če ste se po drugi strani odločili za nakup Ethereuma prek tuje borze, bi bil postopek izplačila nekoliko bolj neroden. V tem primeru bi morali kovance poslati iz lastne zasebne denarnice Ethereum. Nato ga prenesite v denarnico borze, na katero ste se odločili prijaviti.

To še ni vse, saj bi morali nato Ethereum zamenjati za fiat-valuto – na primer evro, ameriški dolar ali britanski funt. Ta menjalnica bo stala.

Drugi načini nakupa Ethereuma leta 2021

Spodaj boste našli seznam alternativnih načinov za nakup Ethereuma.

Kupite debetno kartico Ethereum

Eden najlažjih načinov nakupa Ethereuma je prek debetne kartice. Transakcije so pogosto takojšnje in večina trgovalnih platform vam omogoča, da dobiček od naložb pošljete na isto kartico, ko gre za izplačilo..

Preprosto izpolnite podatke o svoji kartici in na svoj račun položite minimalni zahtevani znesek. Običajno vidne debetne kartice pri spletnih posrednikih Ethereum vključujejo Visa in Visa Electron, Maestro in Mastercard.

Kupite kreditno kartico Ethereum

Če želite kupiti kreditno kartico Ethereum, je to povsem mogoče. Upoštevati pa moramo, da obstaja možnost, da bo izdajatelj vaše kreditne kartice uveljavil „provizijo za gotovinski predujem“.

To je zato, ker so investicijski depoziti pogosto razvrščeni na enak način kot dvigi na bankomatih.

V našem Navodilu za nakup Ethreuma je bilo ugotovljeno, da znaša približno 3% vaše nakupne vrednosti, čeprav to preverite pri ponudniku kartice.

Kupite Ethereum Paypal

Pri nakupu Ethereuma v spletnem prostoru je druga možnost PayPal. E-denarnice hitro postajajo eden najbolj priljubljenih načinov plačevanja.

Elektronske denarnice, kot je PayPal, običajno omogočajo takojšnje transakcije in dodaten nivo varnosti. Edini regulirani posrednik, ki ga poznamo in vam omogoča nakup Ethereuma s Paypalom, je eToro. Podpira tudi Skrill in Neteller.

Bankomat Ethereum

Medtem ko govorimo o načinih za nakup te digitalne valute, moramo omeniti bankomate Ethereum. So enaki kot bankomati, ki jih vsi uporabljamo za črpanje fizičnega denarja – le da lahko v zameno za Ethereum v stroj vstavite oprijemljiv denar.

Podobno kot pri tradicionalnih bankomatih se tudi pri dvigu denarja pogosto zaračuna nadomestilo ali v tem primeru menjava. Ugotovili smo, da večina teh fizičnih bankomatov Ethereum zaračuna 10% ali več.

Čeprav se morda zdi bolj enostavno uporabiti bolj poznan bankomat za pridobitev Ethereuma – dejansko je bolj priročno, da ne govorimo o cenejših, to storiti prek spletnega posrednika, kot je eToro

eToro – Najboljši posrednik za nakup Ethereuma

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Kako kupiti Ethereum 2021 – razsodba

V tem priročniku Kako kupiti Ethereum smo zajeli množico različnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri spletnem nakupu.

Roke dol, najbolj priljubljen, priročen in stroškovno učinkovit način za to je uporaba reguliranega posrednika.

Na primer, če se odločite za prijavo na platformo, kot je eToro, vas bodo zaščitili predpisi treh različnih jurisdikcij. Najboljše od vsega je, da lahko Ethereum kupite brez provizije in svoj račun financirate z različnimi vrstami plačil.

Ves zgoraj opisan postopek nakupa Ethereuma je trajal manj kot 5 minut. Ustvarite račun, preverite svojo številko mobilnega telefona, dodajte plačilno sredstvo, kupite Ethereum in preverite svojo digitalno denarnico Ethereum.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Ethereum?

Danes je zelo enostavno kupiti Ethereum, če izberete uporabniku prijaznega posrednika Ethereum. Dobro je izbrati platformo z različnimi sprejetimi načini plačila in spletnim mestom, ki je enostavno za krmarjenje. Zaradi tega bo oddajanje naročil vetrič.

Kateri je najvarnejši način za nakup Ethereuma?

Nakup Ethereuma je lahko zastrašujoč. Vendar je najvarnejši način za nakup tega digitalnega sredstva prek reguliranega posrednika. Ugledni organi, odgovorni za to uredbo, so SEC (ZDA), ASIC (Avstralija) in FCA (Združeno kraljestvo). Na spletnem mestu posredništva bodite pozorni na številko licence.

Ali lahko kupim 100 dolarjev Ethereuma?

Da, lahko kupite Ethereum v vrednosti 100 USD. Z uglednim posrednikom eToro lahko Ethereum kupite že za 25 USD!

Ali lahko izgubite denar na Ethereumu?

Da. Pri nakupu katerega koli sredstva lahko pride do izgube. Cena Ethereuma in katerega koli drugega digitalnega kovanca niha od sekunde do sekunde. Če boste uspešno napovedali trg in prodali Ethereum za več, kot ste sprva plačali – zaslužili boste. Če tega ne storite, boste izgubili.

Kaj je najbolj vredno Ethereuma?

Do danes je bilo največ Ethereuma kdajkoli vredno 2.022 USD. Ta najvišji čas se je zgodil leta 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me