Kako kupiti Litecoin – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti Litecoin (LTC): Vodnik po korakih

Litecoin je leta 2011 ustanovil računalniški znanstvenik Charlie Lee in je še vedno ena izmed najbolj priljubljenih digitalnih valut za nakup.

Želite kupiti Litecoin na spletu v samo nekaj kliki? Super – vendar morate najprej razmisliti o nekaj stvareh.

V tem Kako kupiti Litecoin Vodič za začetnike 2021 se bomo podali skozi prakse in tehnike, ki jih uporabljajo vlagatelji, ki kupujejo to kripto valuto.

Pokrivamo vse od provizij, ki bi jih morda pričakovali pri nakupu Litecoina prek spleta, kako ustvariti naložbeni načrt in ključne metrike za iskanje dobrega spletnega posrednika.

Nakup Litecoin v 5 korakih

Če želite kupiti Litecoin LTC, je prvi korak odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu trgovalnih platform izbrati LTC in nazadnje preveriti & potrdite, da ste kovance Litecoin LTC dodali v svojo denarnico.

Spodaj smo pripravili preprosto korako v 5 korakih, kako kupiti Litecoin:

Korak 1: Prijavite se pri reguliranem kripto posredniku

2. korak: Financirajte svoj račun

3. korak: Na seznamu kriptovalut izberite Litcoin (LTC)

4. korak: Odločite se, koliko Litecoina želite kupiti

5. korak: Potrdite naročilo – vaši kovanci LTC bodo takoj dodani v denarnico!

1. korak: izberite spletnega posrednika Litecoin ali borzo

Kot lahko vidite iz zgornjega navodila, preden začnete kupovati digitalne valute, se morate prijaviti pri posredniku.

Če se odločite za prijavo z zgoraj omenjeno kripto platformo eToro, Litecoin lahko kupite neposredno prek platforme. Poleg tega posrednika ureja več regulativnih organov

Če želite po drugi strani kupiti Litecoin prek borze kriptovalut, lahko zamenjate LTC kovance iz Ethereuma, Bitcoina in podobnih.

Čeprav se to morda zdi privlačno, moramo omeniti, da te kripto izmenjave pogosto niso urejene – zato povečujete svoja tveganja.

Ne samo, da eToro urejajo FCA, ASIC in Cysec, ampak je v ZDA registriran tudi kot FINRA. To pomeni, da lahko Litecoin kupite priročno in varno, namesto da bi skrbeli za legitimnost potencialno senčne menjave.

Glede na to je nakup Litecoina prek licenčnega posredništva veliko bolj gladka in varna izkušnja. To še posebej velja za začetnike.

To nas gladko pripelje do pomembnih meritev, ki jih je treba upoštevati pri iskanju primernega kripto posrednika za nakup Litecoina.

Uredbe

Kot smo se dotaknili, je pri izbiri posrednika za nakup Litecoina v veljavi uredba. Preprosto povedano, regulativni organi na kripto platformah izvajajo stroga pravila. To vam zagotavlja zaščito pred finančnimi morskimi psi v vesolju.

Nekateri neregulirani posredniki in tuje borze vam bodo ponudili vzvod pri nakupu Litecoinov. Priporočamo pa, da se temu izognete za vsako ceno.

Poleg tega, če se odločite za prijavo na borzo – se vedno soočate s tveganjem, da bo platforma vdrla. To se je zgodilo neštetim borzam, ki delujejo brez licence. Lahko pa se odločite, da Litecoin dvignete v zasebno denarnico. Če pa pozabite osebno geslo ali je v denarnici vdrto – ne morete veliko storiti.

Kot smo že omenili, eToro je popolnoma urejena, zato se tukaj ne bi smeli ukvarjati z varnostjo.

načini plačila

Danes se pri večini sodobnih spletnih posrednikov ponuja široka paleta sprejetih možnosti.

V prvih dneh je bil bančni prenos prek neregulirane tuje kripto izmenjave pogosto edina možnost za nakup Litecoina. Ta postopek je včasih trajal tedne.

Kot smo že povedali, si danes ne bi smeli prizadevati za iskanje želenega načina plačila. Kripto platforma eToro je združljiva s kreditnimi in debetnimi karticami ter PayPal, Skrill in Neteller. Vse omenjene vrste plačil so varne, priročne in takoj obdelane.

Pristojbine in provizije

Kot pri vseh finančnih storitvah mora tudi zadevno podjetje ustvariti dobiček. Ta dobiček dosežemo tako, da strankam zaračunamo provizije in provizije. Tako omogočite platformi, da vam ponudi dostop do nakupa Litecoin.

Provizije in provizije se lahko razlikujejo glede na miljo države. V vsakem primeru ugotovimo, da levji delež posrednikov kriptovalut zaračunava spremenljivo provizijo. Ta spremenljiva provizija se zaračuna glede na vrednost vaše pozicije LTC.

Kriptovalutna platforma Coinbase zaračuna provizijo v višini 1,49% za vsako opravljeno trgovino. Če na primer vnesete položaj Litecoin pri 200 USD, boste plačali 2,98 USD (200 x 1,49%). Če bi bilo to 2000 USD, bi plačali 29,80 USD – in tako naprej.

Oglejmo si neposreden primer, kako bi ta provizija vplivala na vaš potencialni dobiček, ko kupujete Litecoin v spletu:

 • Na Litecoin oddate naročilo za nakup v vrednosti 1.000 USD
 • Provizija Coinbase zaračuna 14,90 USD (1000 USD x 1,49%)
 • V času prodaje svojih kovancev LTC so vredni 2.000 USD
 • Ponovno plačate 1,49%, kar je 29,80 USD
 • Skupaj ste plačali 44,70 USD provizije

1,49% se ne zdi veliko, a ti honorarji lahko kmalu začnejo jesti vaš dobiček. Če bi se odločili za nakup Litecoin prek eToro, bi si prihranili 44,70 USD – saj kripto posrednik nima provizije.

Poleg tega morajo stranke Coinbase plačati 3,99% vseh transakcij z debetnimi karticami. Če bi torej Litecoin kupili z vložkom v višini 500 USD, bi morali platformi plačati 19,95 USD.

Presenetljivo nasprotno, najljubši novinec eToro za pologe v ameriških dolarjih ne zaračuna nič. Če plačujete v drugi valuti, preprosto plačate 0,5% provizije za pretvorbo valut.

Drugi pomembni dejavniki

Govorili smo o pomembnosti predpisov, načinov plačila in pristojbin – v smislu, kako kupiti Litecoin.

Vendar je pri izbiri spletnega kripto posrednika treba upoštevati še nekaj drugih dejavnikov.

 • Prijaznost do uporabnika: Enostavnost uporabe spletnega posrednika mora biti v skladu s predpisi. Ključnega pomena je, da se vam zdi ustvarjanje naročil in nakup Litecoina nemoten postopek od konca do konca.
 • Minimalna naložba: Preden opravite postopek prijave na kripto platformi, priporočamo, da preverite, kakšna je najmanjša naložba. Če ste novinec v nakupovalnem prostoru, menimo, da je bolj smiselno začeti z majhnimi naročili. Nekateri posredniki potrebujejo celo stotine, medtem ko eToro vam omogoča nakup Litecoin za 25 USD navzgor!
 • Skladiščenje: Shramba je še en dejavnik, o katerem je vredno razmisliti, preden se prijavite pri ponudniku kriptovalut. Če se na primer prijavite z neurejeno menjavo – boste verjetno morali sami prevzeti odgovornost za shranjevanje Litecoina. To velja za najbolj zapleteno možnost za začetnike. eToro pa bo Litecoin varno shranil za vas, brez dodatnih stroškov.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

Ko razmišljate o tem, kako kupiti Litecoin, je najvarnejši način za napredovanje priprava načrta naložb.

To je smiselno glede na to, da gredo kriptovalutni trgi skupaj s tako potencialno nestanovitnim okoljem. Enako velja tako za izkušene vlagatelje v kripto kot za začetnike.

S tem v mislih spodaj poiščite nekaj navdiha za ustvarjanje lastnega naložbenega načrta za nakup Litecoina.

Dolgoročno ali kratkoročno

Dobro je razmisliti, ali se predstavljate kot dolgoročni ali kratkoročni vlagatelj v Litecoin.

Kratkoročni kripto vlagatelji želijo redno ustvarjati dobiček z izkoriščanjem nenehno spreminjajočih se cenovnih konic Litecoina. To dosežemo tako, da se odločimo za nakup digitalnih kovancev in jih unovčimo v nekaj minutah, dneh ali tednih – s popolnim merjenjem časa na trgu.

Večina digitalnih valut se je v enem samem dnevu v določenem trenutku znižala za dvomestne številke. To ponazarja, kako nestanoviten je lahko trg.

V resnici večino ljudi kriptovalute zanimajo ravno iz tega razloga. Navsezadnje največji dobiček ponavadi izhaja iz največjih tveganj.

Ko gre za dolgoročno strategijo, se to običajno imenuje „nakup in zadrževanje“. Kot že ime pove – cilj je kupiti Litecoin in ga držati mesece ali celo leta naenkrat. To odpravlja skrb za kratkoročne spremembe cen.

Ciljna cena Litecoin

Mnogi se odločijo, da bodo v svojo strategijo vključili ciljno ceno Litecoin.

Za primer navedite, da če bi želeli potrojiti svojo prvotno naložbo v Litecoin in ste digitalno sredstvo kupili po 200 USD, bi se morala cena Litecoina zvišati na 600 USD.

Litecoin je leta 2015 dosegel najnižjo najnižjo ceno v višini 1,11 USD. Le dve leti kasneje je priljubljena kriptovaluta dosegla rekordnih 375,29 USD. Kot lahko vidite, je to precej hiter vzpon. Tisti, ki so že leta 2015 pravilno špekulirali na trgu, bi nedvomno ustvarili urejen dobiček!

Razmislite o rednih naložbah

Ponazorili smo nihanja cen, ki jih lahko pričakujete pri nakupu Litecoina. S tem v mislih priporočamo, da razmislite o počasnem in enakomernem pristopu – redno vlagajte majhen znesek.

Pri trgovanju s katerim koli sredstvom ni lahko ustvariti dobička, zlasti na tako nestanovitnem trgu. Konec koncev, da bi bili uspešni, morate sprejeti dobre odločitve, hkrati pa ohraniti svoj proračun pod nadzorom.

Nakup Litecoina malo, a pogosto, morda mesečno – je preizkušena strategija, ki jo uporabljajo vse ravni spretnosti. To vam omogoča postopno dodajanje portfelja in upoštevanje finančnega načrta. Kot smo se dotaknili, lahko na eToro Litecoin kupite že za 25 USD – kar je zelo ugodno za to strategijo!

Bi razmislili o vlaganju v Litecoin?

3. korak: Odprite račun Litecoin Broker

Ko najdete spletnega posrednika, ki vam je všeč – se morate odpraviti na ustrezno spletno mesto in se prijaviti. Na tej stopnji je postopek podoben nakupu katerega koli drugega sredstva – najsi gre za ETF-je, delnice ali srebro.

Z drugimi besedami, preden boste lahko kupili Litecoin, boste morali izpolniti prijavni obrazec. To bo vedno vključevalo vaše polno ime, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko.

Če uporabljate reguliranega kripto posrednika (kot vam priporočamo), boste morali predložiti osebni dokument s fotografijo, na primer potni list ali vozniško dovoljenje. To je zakonska zahteva v skladu s pravili KYC (Spoznajte svojo stranko).

Morda boste morali predložiti tudi dokumentacijo, ki dokazuje vaš naslov. Običajno je v obliki računa za komunalne storitve ali izpiska na bančnem računu v zadnjih 3 mesecih.

Slišali smo za spletne posrednike, ki potrebujejo celo teden dni, da vzpostavijo in vodijo račun stranke.

S tem eToro ne preverja ročno ID-ja, zato je postopek veliko hitrejši. Pravzaprav, ker posrednik uporablja avtomatizirano tehnologijo za preverjanje vaših dokumentov, bi morali začeti delovati v samo nekaj minutah!

4. korak: položite nekaj sredstev

Ob predpostavki, da platforma sprejema izbrani način plačila, lahko nadaljujete in položite nekaj sredstev za nakup Litecoina.

Nedvomno je najhitrejši in najprimernejši način financiranja vašega računa s kreditno / debetno kartico ali e-denarnico. Najpočasnejša pot za nakup Litecoina je prek bančnega nakazila, ki običajno traja več dni.

Vsestranski užitek za množice eToro je združljiv z več hitrimi načini plačila, ki omogočajo takojšen nakup Litecoin. Sem spadajo Mastercard, Visa in Maestro iz družine kreditnih / debetnih kartic. Glede e-denarnic lahko izbirate med PayPal, Skrill in Neteller.

Nekateri posredniki določajo minimalni depozit. Ugotavljamo, da je to od nič do nič – od 1.000 dolarjev in več. Iz tega razloga je pametno preveriti, ali je najnižji depozit v vašem proračunu. Pri eToro najnižji znesek znaša 200 USD.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovalna pomišljaj

Takoj ko na svoj račun položite sredstva, lahko začnete kupovati Litecoin. No, najprej morate oddati naročilo, da bo vaš posrednik vedel, kje ste.

Če ste že trgovali, boste ta postopek že poznali. Za tiste, ki so novi na sceni, spodaj najdete seznam uporabnih naročil, ki jih je treba upoštevati pri nakupu Litecoinov.

Nakup naročila

Naročila za nakup boste veliko uporabljali pri nakupu Litecoina, saj je ključnega pomena za vstop na upoštevni trg.

Preprosto povedano, če menite, da se bo Litecoin podražil – ustvarite naročilo za nakup pri svojem ponudniku LTC.

Če izbrani posrednik podpira tudi prodajo na kratko in menite, da bo Litecoin padel, ustvarite prodajni nalog.

Omejitev ali tržno naročilo

Nekajkrat smo že omenili, da se cena Litecoina skoraj nenehno spreminja, sekundo za sekundo. To je pomembna stvar, na katero morate biti pozorni, še posebej, če je vaš cilj doseči dobiček s temi kratkoročnimi premiki cen.

Zdaj na drugo uporabno naročilo – “tržni red”. To vašemu spletnemu posredniku sporoča, da želite vstopiti na trg Litecoin po trenutni ali najbližji ceni. Kripto platforma bo to naročilo izvedla takoj.

Ne pozabite upoštevati omenjenih premikov vrednosti, saj je to nemogoče preprečiti. Za boljšo predstavo – Litecoin lahko znaša 80,42 USD, ko na svojem tržnem naročilu pritisnete »Potrdite«. Cena, ki jo dejansko dobite, bi lahko znašala 80,49 USD.

Kar zadeva “omejeno naročilo” – lahko sami določite svojo vstopno ceno Litecoin.

Osvetlimo to temo s hitrim primerom, kako to deluje:

 • Litecoin trenutno znaša 80,42 USD – vendar želite vstopiti pri 85,00 USD
 • Ustvarite omejeno naročilo na 85,00 USD
 • Če LTC doseže 85,00 USD – kripto posrednik izvrši vaše omejeno naročilo
 • Naročilo bo ostalo v teku, dokler Litecoin ne doseže vaše ciljne cene – ali pa ga sami prekličete

Tržna naročila so preprostejša, saj ni nobenega „časovnega razporeda za trg“. Z drugimi besedami, gre za takojšnjo transakcijo. Kakor pa vidite od zgoraj, so omejena naročila odličen način, da tako rekoč vstopite na trg pod svojimi pogoji.

Vložek

Kot smo že rekli, preden lahko kupite Litecoin, morate oddati ustrezno naročilo. Poleg tega boste morali razmisliti tudi o tem, koliko ste pripravljeni vložiti v svojo napoved.

Prej smo predlagali, da če ste začetnik, je morda bolje, če se za začetek mirno odločite. V resnici lahko kupite toliko Litecoina, kot želite, vendar boste verjetno z udobnejšimi nogami vložili majhne zneske.

Če ponovimo, lahko Litecoin kupite za minimalno naložbo v višini samo 25 USD eToro. To je dober način, da v svoj portfelj redno dodajate digitalne valute, ne da bi tvegali veliko kapitala.

Potrdite naročilo

Ko nastavite svoj novi račun, izpolnite vse zahtevane podatke – nakup / prodaja, trženje / omejena naročila in vložek, lahko potrdite, da ste vnesli pravilne podatke, in nadaljujete.

Zdaj boste videli, da je Litecoin, ki ste ga kupili, v vaši kripto denarnici eToro!

6. korak: Shranjevanje vašega Litecoina

Za razliko od tradicionalnega fiat denarja, s katerim plačujemo račune, se Litecoin in druge kriptovalute hranijo na decentralizirani knjigi.

Če ne kupujete prek spletnega posrednika, boste kupili Litecoin in ga shranili v svojo osebno kripto-denarnico. Ta kripto denarnica bo prenesena na vaš domači računalnik in / ali mobilni telefon.

Kot smo že omenili, ste pri shranjevanju lastnih kriptokovancev v celoti odgovorni za svoj zasebni ključ in tako bolj ranljivi za hekerje v denarnici. Če pozabite svoj zasebni ključ ali se vam zdi, da je varnost kripto-denarnice ogrožena – glede tega res ne morete veliko storiti.

eToro shranjuje vaše kriptovalute pod strogimi predpisi, tako da lahko Litecoin kupite, vedoč, da ste zaščiteni s strani FCA, ASIC in podobnimi. Posledično vam ni več treba skrbeti za več prenosov, zapomnitev zasebnega ključa ali žrtev prevare.

7. korak: prodajate svoj Litecoin

Kot že veste, Litecoin kupujete s pričakovanjem časovne razporeditve trga. Nato pozneje prodajte svoje kripto-sredstvo za več, kot ste ga kupili – in tako ustvarite dobiček.

Če ponovimo, prodaja vašega Litecoina prek kripto borze ali celo nereguliranega posrednika je najmanj varen in priročen način. To je zato, ker menjave tretjih oseb pogosto zahtevajo, da svoje kovance LTC prenesete iz denarnice v denarnico borze.

Potem boste morali svoj Litecoin zamenjati za denar, na primer ameriški dolar ali evro. To je skoraj vedno priloženo s provizijo za zamenjavo.

Izplačilo Litecoina na eToro je popolnoma drugačna izkušnja kot prej omenjene kripto borze. Prijavite se v svoj račun in na zaslonu svojega osebnega portfelja kliknite »Prodaja« by Litecoin.

Zaradi pravil KYC bodo vaša sredstva najprej dodana plačilnemu sredstvu, ki se uporablja za nakup digitalne valute.

Pripravljen vlagati v Litecoin?

Drugi načini za nakup Litecoina leta 2021

Zdaj, ko smo zajeli osnovni okvir, kako kupiti Litecoin – čas je, da si ogledamo še nekatere druge možnosti.

Nakup Litecoin debetne kartice

Transakcije z debetnimi karticami so hiter in enostaven način spletnega plačevanja. Pri tem, kako kupiti Litecoin, velja enako.

Če želite Litecoin kupiti z debetno kartico, morate samo vnesti svoje podatke in navesti, koliko želite kupiti. Ko želite izplačati svoje digitalne kovance, bo platforma sredstva poslala na isto kartico.

Vedno je vredno preveriti minimalno določeno naložbo Litecoin, saj se bodo vsi posredniki razlikovali. eToro strankam omogoča nakup tega špekulativnega premoženja za samo 25 USD prek debetne kartice.

Nakup kreditne kartice Litecoin

Če imate raje idejo o nakupu Litecoina s kreditno kartico, eToro sprejema tudi to plačilno sredstvo.

V primeru kreditnih kartic je morda treba upoštevati dodatne provizije, kot je običajno zaračunana „provizija za denar vnaprej“. To je približno enako kot pri igrah na srečo ali dvigu na bankomatih.

Naš vodnik Kako kupiti Litecoin je ugotovil, da znaša povprečna zaračunana provizija približno 3% zneska vaše transakcije. Vendar je vredno preveriti pri svojem ponudniku kreditne kartice.

Nakup Litecoin Paypal

PayPal je po vsem svetu znan po tem, da je varen in hiter način spletnega nakupovanja. Dobra novica je, da lahko danes kupujete Litecoin tudi s PayPal-om.

Vsi načini plačila pa ne bodo ponujali vsi ponudniki kripto. Lahko pa potrdimo, da je eToro popolnoma združljiv s PayPal – kot tudi Skrill in Neteller.

Litecoin bankomat

Čeprav mnogi ljudje ne poznajo bankomatov Litecoin, jih je na različnih lokacijah po vsem svetu več kot 7000. Čeprav so precej oddaljeni od tradicionalnih bankomatov, ki jih uporabljajo mnogi.

Namesto da dvignete fiat denar, ga vstavite v bankomat. Naprava bo prikazala, koliko LTC kovancev boste dobili za svoj denar. Po potrditvi boste prejeli natisnjeno potrdilo s podrobnostmi o svoji transakciji. Nato morate Litecoin zahtevati s prenosom zasebne denarnice.

Litecoin bankomate lahko najdete v trgovinah, letališčih in na ulicah, tako kot tradicionalni bankomati. Upoštevajte pa, da so lahko zaračunane provizije zajetne – v nekaterih primerih tudi do 20% vaše transakcije.

Ergo, bistveno ceneje in priročneje je kupiti Litecoin prek reguliranega posrednika, kot je eToro.

Kako kupiti Litecoin 2021 – razsodba

V tem priročniku smo govorili o najrazličnejših dejavnikih, na katere moramo biti pozorni pri izbiri nakupa Litecoin v spletu. Upajmo, da se počutite pripravljeni, da se vsak dan pridružite množici vlagateljev, ki kupujejo kriptovalute.

Preden začnete, se morate prijaviti pri zaupanja vrednem in spoštovanem posredniku. Za to toplo priporočamo začetnikom prijazno platformo eToro. Tukaj imate varnostno mrežo več regulativnih organov, ki skrbijo za varnost prostora.

Poleg tega lahko Litecoin kupite brezplačno v manj kot 10 minutah. Ni vam treba skrbeti za svojo kripto-denarnico – in izplačilo je tako enostavno kot prijava in ustvarjanje naloga za prodajo!

eToro – najboljši posrednik za nakup LTC

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Litecoin?

Nakup Litecoina za vašega povprečnega Joeja javnosti nikoli ni bil lažji. Preprosto se prijavite pri reguliranem spletnem posredniku, ki ponuja Litecoin – ustvarite naročilo in določite vrednost svojega vložka.

Kateri je najvarnejši način za nakup Litecoina?

Ko razmišljate o tem, kako varno kupiti Litecoin – je nedvomno najboljši način, da to storite prek pooblaščenega posrednika, kot je eToro. Ponudnik posrednikov je registriran pri FINRA (ZDA) in ga urejajo FCA (Združeno kraljestvo), CySEC (Ciper) in ASIC (Avstralija).

Ali lahko kupim 100 USD Litecoina?

Da, lahko kupite 100 USD Litecoina. Če ste začetnik, toplo priporočamo, da v digitalne valute vlagate znesek, velik za grižljaj. Na eToro lahko Litecoin kupite od 25 dolarjev in več.

Ali lahko izgubite denar na Litecoin?

Da. Varno trgovanje ne obstaja, ne glede na finančno sredstvo. Če časovno določite trg in pravilno napovedujete vzpon ali padec Litecoina, boste ustvarili dobiček. Če napačno napovedujete, naredite izgubo. To je narava igre.

Kaj je največ Litecoin je bilo vredno?

Največ Litecoina je bilo vredno 375,29 USD – kar je doseglo že leta 2017.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me