Kako kupiti ZCASH – Priročnik za začetnike 2021

Kje kupiti ZCASH & Poiščite najboljšo ceno

ZCASH, ki je bil ustanovljen leta 2016 in temelji na Bitcoinovi kodni bazi, je projekt kriptovalut in verig blokov s tržno kapitalizacijo nad 6 milijard dolarjev..

Če se želite naučiti podrobnosti, kako kupiti ZCASH, ste pristali na pravi strani.

V tem priročniku za začetnike podrobno opisujemo vse bistvene vidike nakupa te digitalne valute. To vključuje vse, od morebitnih pristojbin in skladiščenja, do naložbenih načrtov in predpisov.

Poleg tega pojasnjujemo, kako ustvariti naročila pri nakupu ZCASH in katere korake morate narediti pri iskanju zanesljivega kripto posrednika.

Kako kupiti ZCASH danes v 5 preprostih korakih

V primeru, da vam primanjkuje časa za popolno branje tega priročnika – spodaj poiščite pet korakov, kako kupiti ZCASH zdaj.

1. Prijavite se pri zaupanja vredni kripto platformi, ki ponuja ZCASH

2. Položite sredstva na svoj račun

3. Na spustnem seznamu digitalnih valut izberite ZCASH (ZEC)

4. Vnesite znesek ZCASH, ki ga želite kupiti

5. Prepričajte se, da so vse vnesene podrobnosti pravilne

Ste zdaj pripravljeni kupiti Zcash z debetno / kreditno kartico ali e-denarnico? Če je tako,

eToro – najboljši posrednik za nakup ZCASH

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji

Kako kupiti ZCASH danes – Vodnik po korakih

če iščete korak za korakom, si oglejte spodnje. Pokažemo vam, kako danes kupiti ZCASH z najboljšo kripto borzo!

1. korak: izberite spletnega posrednika ZCASH ali borzo

Kot je razvidno iz zgornjih 5 korakov, priporočamo nakup ZCASH prek reguliranega spletnega posredovanja.

S prijavo na eToro ne boste mogli kupiti samo ZCASH neposredno. Toda pod varnimi pogoji, ki jih lahko zagotovi le reguliran posrednik. To je zato, ker visoko cenjeno platformo ne ureja ena, temveč več jurisdikcij.

To ni edina pot, saj lahko po želji kupite ZCASH na kripto borzi. Težava je v tem, da te zunanje izmenjave običajno niso urejene in jih zato ne nadzoruje noben organ.

Presenetljiva razlika med borzo in eToro je v tem, da je ta posrednik registriran pri strogem finančnem organu FINRA v ZDA.

eToro urejajo tudi ugledni organi, kot so FCA, ASIC in CySEC. Na koncu to zagotavlja, da ZCASH kupujete pri posredniku z integriteto.

1. Uredba

Ko raziskujete, kako kupiti ZCASH, boste opazili, da je v tem prostoru na stotine spletnih posrednikov. In raje verjemite, da so mnogi med njimi nečastni.

Regulatorni organi, kot so zgoraj omenjeni, pomagajo, da sektor kriptovalut ne bo zasenčen. Kot tak lahko ZCASH z zaupanjem kupite v eToro.

Kot smo se že dotaknili, če razmišljate o nakupu digitalnih kovancev na borzi, obstaja velika verjetnost, da ne boste imeli razkošja take zaščite.

Groba resničnost je, da se neregulirane izmenjave vsako leto bolj in bolj vdirajo. Dejansko je bilo pred nekaj leti v enem letu ugrabljeno več kot 500.000 prijav kripto denarnic, kar je povzročilo krajo skoraj 300 milijonov dolarjev.

Lahko se tudi odločite za nakup ZCASH na borzi in jih takoj dvignete v zasebno kripto denarnico. To pomeni, da ste zadolženi za zagotavljanje varnosti lastnih kripto-sredstev, da ne omenjamo varovanja vašega dolgega večznakovnega ‘zasebnega ključa’.

Če se odločite za nakup ZCASH pri eToro, lahko svoje digitalne valute shranite prek varnostne mreže te regulirane platforme.

2. Načini plačila

Kar zadeva sprejete načine plačila, ne bi smeli imeti težav pri nakupu ZCASH prek spleta.

Nakup kriptovalut v zgodnjih dneh je običajno pomenil, da je to treba storiti z bančnim nakazilom. Čeprav se ta metoda uporablja še danes, je ena najpočasnejših načinov plačevanja. To pomeni, da bo verjetno zamaknilo vašo možnost nakupa zdravila ZCASH za največ en teden.

eToro sprejema različne priročne načine plačila. Kar zadeva debetne / kreditne kartice, obstajajo možnosti Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro in druge. Posrednik vam omogoča tudi nakup ZCASH z e-denarnicami, kot so PayPal, Skrill, Klarna in Neteller.

3. Pristojbine in provizije

Kot pri vsakem novem potovanju, ki vključuje finančne naložbe, je tudi tu treba biti pozoren na morebitne provizije in provizije, ki bi jih lahko pričakovali od vas.

Kripto ponudniki morajo služiti denar, da ohranijo kolesa v gibanju. Navsezadnje podjetje ne more poslovati, ne da bi ustvarilo dobiček.

To se pogosto doseže s trgovanjem s provizijami in provizijami. Priznajmo si, brez tega dostopa do trga sami ne bi mogli ustvariti dobička – in to je celotna poanta.

V našem vodiču Kako kupiti ZCASH je bilo ugotovljeno, da vam bo levji delež spletnih posrednikov zaračunal spremenljivo provizijo. To se izračuna glede na vrednost vašega naročila.

Za pojasnitev spodaj najdete kratek obrazložitelj spremenljive provizije ZCASH:

 • Kripto platforma Coinbase zaračuna 1,49% provizije za vsako trgovanje – za vstop in izstop s trga
 • Če bi tako kupili ZCASH v vrednosti 2000 USD na Coinbase, bi morali plačati 29,80 USD
 • Če bi bila pozicija 500 USD, bi bila provizija 7,45 USD itd.

Zdaj pa poglejte, kako bi lahko ta provizija vplivala na vaš potencialni dobiček pri nakupu ZCASH:

 • Naročilo za nakup v vrednosti 1.000 USD oddate na ZCASH pri Coinbase
 • Plačati morate 1,49% provizije, kar je 14,90 USD
 • Ko je čas za izplačilo, so vaši kovanci ZCASH vredni 2.000 USD
 • Kot taka znova plačate 1,49% provizije, ki je tokrat 29,80 USD
 • Vse skupaj ste za to naložbo v ZCASH plačali Coinbase 44,70 USD

Kot lahko jasno vidite, se 1,49% zdi smiselno. Če pa pomislite, koliko morda plačate v enem letu, to ni stroškovno učinkovit način za nakup ZCASH.

Če bi se namesto tega prijavili za nakup ZCASH prek spletnega posrednika eToro, bi prihranili 44,70 USD. To je zato, ker je platforma 100% brez provizije.

Ko gre za “provizije za polog”, Coinbase zaračuna 3,99%, če se odloči za uporabo debetne kartice. Zato bi zgornje naročilo za nakup povzročilo 39,90 USD.

Čeprav eToro zaračuna provizijo za polog, ta znaša le 0,5%. To je menjalna provizija in nastane le, če uporabljate valuto, ki ni ameriški dolar.

4. Drugi pomembni dejavniki

Čeprav smo razpravljali o številnih temah glede iskanja dobrega posrednika za nakup ZCASH, moramo biti pozorni na druge pomembne dejavnike.

Kot naprimer:

 • Prijaznost do uporabnika: Uporabnikom prijazno spletno mesto pogosto spregledajo, ko se ljudje odločijo za nakup ZCASH. Preprostejša je navigacija po platformi, boljša bo vaša izkušnja pri oddaji naročil in izplačilu digitalnih kovancev.
 • Minimalna naložba: Drug pomemben dejavnik pri razmišljanju o tem, kako kupiti ZCASH, je – kakšen je najmanjši znesek naložbe? Pomislite tako, če bi platforma vztrajala pri naložbah od 500 dolarjev in več, bi to lahko naredilo redne naložbe neugodne za začetnike.
 • Skladiščenje: Ko se odločite za nakup ZCASH, je ključnega pomena, da razmislite, kako ga boste shranili. Za novince je najbolje dati neurejene platforme in izmenjave širokega ležišča. Ponujajo malo ali nič zaščite. Priporočamo eToro, saj lahko svoje kovance brez dodatnih stroškov shranite na varnem in urejenem mestu.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

Ko razmišljate o tem, kako kupiti ZCASH, je dobro, da pripravite načrt naložb. To je strategija, ki jo vlagatelji uporabljajo na vseh ravneh strokovnega znanja.

Napredek z načrtom ni tako močan na tako nestanovitnem področju, kot je trg kriptovalut.

Če ne veste, kje začeti s takim načrtom, glejte spodaj seznam splošno sprejetih strategij.

1. Dolgoročno ali kratkoročno

Ko razmišljate o tem, kako kupiti ZCASH – ali se vidite kot kratkoročni ali dolgoročni vlagatelj?

Kot že ime pove, kratkoročni vlagatelji običajno kupujejo in prodajajo digitalne valute v krajšem časovnem okviru.

To pomeni, da lahko ZCASH kupite in nato prodate v nekaj minutah, urah ali dneh. Vse z namenom, da bi zaradi nihanja cen na trgu pridobili veliko, ki jih je veliko.

To zelo špekulativno sredstvo se lahko spremeni v ceni, ki je petkrat višja od cene fiatnih valut ali zlata. Kot tak, če špekulirate in časovno določite čas, bi lahko res dobro zaslužili s svojim začetnim nakupom.

V nasprotju z zgoraj navedenim dolgoročni vlagatelji vstopajo na trg s ciljem, da kupijo ZCASH in zadržijo nakup tedne, mesece ali včasih leta.

To se običajno imenuje strategija „kupi in zadrži“. Začetniki pogosto uporabljajo dolgoročno strategijo, ker ni zaskrbljenosti zaradi začasnih skokov cen.

2. Ciljna cena ZCASH

graf cen zcash

Drugi element, ki ga je treba upoštevati, je določitev “ciljne cene ZCASH”.

Če želite osvetliti, kaj to pomeni – če bi ZCASH kupili po ceni 60,00 USD in bi želeli svojo naložbo povečati za 3-krat, bi morali digitalni kovanci narasti na vrednost 180 USD..

Če bi želeli enako naložiti petkrat, bi se digitalna valuta morala povzpeti na 300 USD – in tako naprej.

Resda se to sliši neverjetno.

Novembra 2016 je bila cena ZCASH 65 USD na kovanec. Hitro naprej do januarja 2018 in ista digitalna valuta je bila vredna več kot 900 USD. To pomeni povečanje za 1200 USD v dobrih dveh letih trgovanja.

3. Razmislite o rednih naložbah

Kot je razvidno od zgoraj, digitalne valute dramatično nihajo. To se zgodi vsako sekundo in je odvisno od ponudbe in povpraševanja na trgu.

Ko se učite vrvi, kako kupiti ZCASH, je vredno razmisliti o nizkih, a rednih naložbah.

To je zelo priljubljena strategija med vlagatelji vseh oblik in velikosti, ki se še posebej dobro prilagodi naložbenemu načrtu za novince.

To vam omogoča metodičen razvoj portfelja kriptovalut. Najboljše od vsega je, da niste v tveganem položaju, da bi celoten proračun dali v en nakup.

eToro omogoča ta poseben način vlaganja brez napora – omogoča vam nakup ZCASH od 25 USD!

Bi razmislili o vlaganju Zcash?

3. korak: Odprite račun posrednika ZCASH

Če ste že trgovali z delnicami ali forexom, bo odpiranje računa posrednika ZCASH takoj prepoznavno.

Vse, kar morate storiti, je, da se obrnete na kripto posrednika po svoji izbiri in izpolnite spletni obrazec za prijavo.

V tem koraku boste morali vnesti svoje polno ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko in datum rojstva. Za dokazilo o zgoraj omenjenih podatkih boste morali naložiti fotografijo vladne izkaznice, kot je potni list ali vozniško dovoljenje.

Nato boste morali platformi posredovati kopijo uradnega pisma, da potrdite svoj naslov. Večina ljudi uporablja izpisek pripomočka ali bančnega računa.

Ta mora ustrezati predhodno vnesenim podrobnostim in vključevati vaše polno ime, naslov in datum izdaje. To se morda zdi invazivno, vendar je pomemben del KYC in je povezan z regulacijo in varnostjo, ki jo ponuja.

Kot smo že omenili, lahko ZCASH seveda kupite na neurejeni borzi. Ne pozabite, da je brez predpisov ogrožen vaš kapital in kripto-sredstva. Ne samo to, podjetju ni treba upoštevati nobenih standardov ali pravil.

Začetnikom prijazna platforma eToro podpira visok standard storitev za stranke, pa tudi skoke skozi obroče, da bi zadovoljila več regulativnih organizacij.

Posrednik uporablja avtomatsko tehnologijo za preverjanje identitete stranke – kar pomeni, da lahko račun običajno odprete v manj kot 10 minutah!

4. korak: položite nekaj sredstev

Zdaj lahko nekaj sredstev položite na svoj novi račun eToro. Tako boste lahko kupili ZCASH. Najhitrejša plačilna sredstva so vedno debetne / kreditne kartice in e-denarnice.

Kot smo že omenili, lahko v eToro kupite ZCASH z uporabo Skrill, PayPal, Neteller in drugih.

Če imate raje bančno nakazilo, lahko na ta način kupite ZCASH na eToro – vendar ne pozabite, da bo nakup odložil za nekaj dni.

Medtem ko je pri financiranju vašega računa ključno, da ste seznanjeni z najnižjim zneskom pologa, ki ga pričakujete na platformi. Naš vodnik je ugotovil, da imajo nekateri spletni posredniki sicer primerno minimalno kavcijo, vendar nekateri zahtevajo več kot 1000 USD.

Nazaj na eToro je najnižji depozit 200 USD, vendar morate kupiti ZCASH le od 25 USD naprej!

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovanje zcash

Po končanih korakih od 1 do 4 lahko z oddajo naročila sporočite svojemu posredniku, kje se nahajate.

Za začetnike ali vlagatelje v kripto, ki potrebujejo osvežitveni tečaj, boste spodaj videli seznam naročil.

Vsa naročila lahko enostavno uporabite, če se spoprimete z nakupom ZCASH.

Nakup naročila

Pogosto oddate naročilo za nakup, da vstopite na trg in kupite ZCASH.

Laično rečeno, če predvidevate, da se bo cena ZCASH zvišala – ustvarite naročilo za nakup pri svojem spletnem posredniku.

Morda boste opazili, da nekateri ponudniki kripto ponudb ponujajo tudi nekaj, kar imenujemo “prodaja na kratko”. Za tiste, ki se ne zavedajo, to pomeni, da če menite, da bo ZCASH padel, lahko oddate naročilo za prodajo. Tako žanjete koristi, če imate prav.

Omejitev ali tržno naročilo

Kot smo se dotaknili že v tem priročniku, kup vlagateljev izkorišča zelo nestanovitno okolje kriptovalut.

Ker vrednost digitalnih kovancev tako niha, je to lahko gojišče za impresivne dobičke.

Začenši s preprostim “tržnim redom”;

 • Če vam za ZCASH kotirajo 60,07 USD in ste zadovoljni s to ceno – oddajte tržno naročilo pri svojem posredniku.
 • V tem primeru posrednik takoj izvede vaše naročilo.

Upoštevajte omenjena nihanja cen digitalnih valut, saj bo to vplivalo na to, koliko dejansko plačate.

Na primer, morda ste potrdili svoje tržno naročilo pri 60,07 USD, vendar dobljeni znesek je približno 60,05 USD. Te razlike je neizogibno, a majhno.

Če bi radi bili nekoliko bolj natančni pri vstopu na trg ZCASH, potem ima ‘omejeno naročilo’ svojo uporabo.

Spodaj boste videli praktični primer, kako lahko pri nakupu ZCASH uporabite omejeno naročilo:

 • Z uporabo zgornje cene za neprekinjenost je ZCASH ocenjen na 60,07 USD
 • Na trg ne želite vstopiti, dokler kripto-sredstvo ne doseže 64,00 USD
 • Kot tak ustvarite naročilo z omejitvijo 64,00 USD
 • Če cena ZCASH doseže 64,00 USD – posrednik izvede vaše naročilo
 • Le dva možna scenarija bosta spremenila to naročilo – bodisi ZCASH doseže to cenovno točko ali pa naročilo prekličete ročno

Kot je kristalno jasno, je tržno naročilo hiter in preprost način za pridobitev trenutne tržne vrednosti ZCASH. Medtem ko vam omejeno naročilo omogoča vstop na trg po ceni, po kateri si prizadevate.

Vložek

Zdaj, ko ste dobro seznanjeni z oddajo naročil za nakup ZCASH, lahko razmislite, kakšen bo vaš vložek.

Vsakokrat, ko izpolnite naročilo za nakup finančnega sredstva, boste pozvani k denarni vrednosti.

Preprosto povedano, koliko ZCASH bi radi kupili? Seveda lahko na digitalne valute stavite, kolikor želite.

Kljub temu, kot smo svetovali, je metodičen način za izdelavo vaših kovancev ZCASH redno vlaganje majhnih zneskov. Na ta način hkrati ne tvegate preveč.

Potrdite naročilo

Na tej točki lahko še enkrat preverite vse podatke, ki ste jih vnesli – kar pomeni nakup / prodaja, trženje / limit in vrednost vložka.

Če z veseljem nadaljujete – potrdite svoje naročilo. Spletni posrednik bo zdaj izvršil vaša naročila.

Znesek vložka, ki ste ga vnesli, bo prevzet z vašega računa. Nato boste videli, da so bili kovanci ZCASH iz vašega nakupa dodani v vaš portfelj eToro.

Pripravljen vlagati v Zcash?

6. korak: Shranjevanje vašega ZCASH

Medtem ko se fiatne valute, kot so ameriški dolarji, hranijo na bančnih računih, je shranjevanje ZCASH povsem drugačno..

V nadaljevanju tega Navodila za nakup ZCASH smo na kratko opisali prostor za shranjevanje. Da pojasnim, obstaja nekaj možnosti.

Čeprav je vaša izbira, da kupite ZCASH na kripto borzi, se ponovite temu najbolje izogniti. Če ste novinec pri obravnavi kriptovalut, je lahko shranjevanje lastnega minskega polja, kakršno je. Kaj šele v okolju brez predpisov.

V eToro vam ni treba skrbeti za shranjevanje lastnih kovancev ZCASH ali varnost gesel za kripto-denarnico.

To je zato, ker vam bo priljubljeni kripto posrednik omogočil nakup ZCASH in ga nato shranil za vas na lahko dostopen in pregleden način.

eToro deluje zelo profesionalno pod budnimi očmi FCA, CySEC in ASIC. Družba je prav tako registrirana pri FINRI, kar je temeljna zahteva za sprejem ameriških vlagateljev.

Kot smo že povedali, ta raven regulacije pomeni, da lahko ZCASH kupite v okolju prijaznem in varnem okolju.

7. korak: Prodaja ZCASH

Ko ste prišli do te točke v tem priročniku za začetnike, se boste zavedali, da je cilj nakupa ZCASH prodati več, kot ste ga kupili.

Ti dobički se očitno pojavijo pozneje. Čeprav v nekaj minutah, dneh ali mesecih po nakupu.

Tvegamo, da bomo opozorili na očitno – to je treba storiti takrat, ko menite, da boste ob izplačilu naložbe zaslužili največ denarja.

Če se odločite za kripto izmenjavo, ne glede na vse nasvete, bodite pozorni, da je to lahko težaven postopek za začetnike. Verjetno boste morali kovance ZCASH prenesti iz kripto-denarnice in jih vstaviti v neurejeno denarnico na borzi..

Nato boste morali zamenjati ZCASH za drugo kripto-sredstvo, kot je Bitcoin. Ne bodite presenečeni, če bo to stalo. Zadnji korak prodaje vaših digitalnih kovancev je oddaja zahteve za dvig z bančnim nakazilom (če je sploh podprto).

Za primerjavo eToro postopek izplačevanja sprehodi po parku. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite v svoj račun, se pomaknete do svojega portfelja in poleg ZCASH (ZEC) kliknete prodaj.

Denar bo poslan na isti način plačila, s katerim ste prvotno kupili ZCASH.

Drugi načini nakupa ZCASH leta 2021

Spodaj si oglejte nekaj drugih možnosti, ko razmišljate, kako kupiti ZCASH.

1. Kupite debetno kartico ZCASH

Z debetno kartico lahko varno in hitro kupujete prek spleta. Na srečo lahko ZCASH kupite z debetno kartico pri eToro.

Ko deponirate na eToro, preprosto izpolnite podatke o svoji debetni kartici, vnesite znesek ZCASH, ki ga želite kupiti, in potrdite.

2. Kupite kreditno kartico ZCASH

ZCASH lahko kupite tudi s kreditno kartico pri eToro. Pred potrditvijo transakcije vnesite podatke o kreditni kartici in denarno vrednost.

Preden se zavežete, da boste s to metodo kupili kripto-sredstva, je pomembno, da pri svojem ponudniku kreditne kartice preverite, ali bo verjetno prišla v poštev „provizija za denar vnaprej“. Ugotovili smo, da nekatera podjetja zaračunavajo do 3-5%.

3. Kupite ZCASH Paypal

PayPal je super priročen in priljubljen način plačila blaga prek spleta.

Zanimivo je, da premalo platform sprejema depozite PayPal. Pri eToro pa ZCASH ne morete kupiti samo s Paypalom – ampak tudi druge e-denarnice, kot so Neteller, Skrill in Klarna.

4. Bankomat ZCASH

Za razliko od običajnih bankomatov vam bankomati ZCASH omogočajo vstavljanje natisnjenega fiat denarja v zameno za digitalne kovance. Če še niste videli nobenega, je to morda zato, ker ga na vašem območju še ni.

Bistveno je, da ti stroji za vsako transakcijo pogosto zaračunajo zajetne provizije, ki presegajo 10%. Zato je pametno, da se držite reguliranega posrednika, kot je eToro, pri katerem boste za nakup ZCASH plačali 0% provizije – vse to iz vašega doma.

Kako kupiti ZCASH 2021 – razsodba

Upajmo, da se do te točke v našem Vodniku za nakup ZCASH počutite dovolj samozavestne s postopkom nakupa kriptovalut.

Pomembno je, da se izognete neurejenim prostorom, zato denar zaupajte le posredniku pod strogimi predpisi. Brez te varnostne mreže ste sami odgovorni za varnost svojih kovancev ZCASH.

V eToro lahko kupite ZCASH v super uporabniku prijaznem prostoru, varnem v znanju, da posrednika urejajo ASIC, FCA in CySEC. Platformo je odobrila tudi FINRA v ZDA.

Prijava traja manj kot 10 minut, na voljo pa je vrsta plačil.

eToro – najboljši posrednik za nakup Zcash

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti ZCASH?

ZCASH je zelo enostavno kupiti. Izobražujte se na trgu, prijavite se pri reguliranem posredniku, financirajte svoj račun in oddajte naročilo.

Kateri je najvarnejši način za nakup ZCASH?

Najvarnejši način za nakup ZCASH je prek platforme, ki ima dovoljenje regulatornega organa. eToro urejajo FCA, CySEC in ASIC. Ameriškim strankam je na voljo visok standard, ki ga je postavila FINRA

Ali lahko kupim 100 USD ZCASH?

ZCASH lahko kupite za 100 USD. Če pa ste novinec v vesolju, boste morda želeli to olajšati in izkoristiti manjše, redne naložbe. Pri eToro lahko ZCASH kupite od 25 dolarjev navzgor.

Ali lahko izgubite denar na ZCASH?

Da, pri naložbah v katero koli finančno sredstvo lahko izgubite denar. Pravilno določite čas na trgu in ustvarili boste dobiček. Če pa se vrednost ZCASH zniža in kovance prodate – boste izgubili.

Ali je ZCASH urejen?

Ne, ZCASH je decentralizirana kriptovaluta – zato ni regulirana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me