Kako trgovati z dogecoinom: Vodnik po korakih

Izčrpen vodnik za trgovanje z dogecoini v letu 2021

Iščete vstopno točko v razburljiv svet dogecoin trgovanja? Vendar vam bomo pomagali.

Trgovanje z dogecoini je precej preprosto, ko ga enkrat obesite.

Priljubljena kriptovaluta Dogecoin v zadnjih nekaj tednih uživa v razgibanem obdobju. Od začetka leta 2021 je digitalno sredstvo uspelo pridobiti več kot 1,350%.

Kot taka je digitalna valuta zdaj trdno uvrščena med top 15 kripto – glede na tržno kapitalizacijo. Če želite izkoristiti ta nihanja cen, je morda pravi čas, da se naučite trgovati z Dogecoinom.

Kovanec lahko trgujete s fiat valutami, kot je USD, in drugimi kriptoaktivami, kot je Bitcoin.

V našem obsežnem Vodniku za trgovanje z dogecoini – zbrali smo vse, kar morate vedeti o tem digitalnem sredstvu.

Začeli bomo z osnovami trgovanja, različnimi naročili za uporabo, obvladovanjem tveganj in kako lahko najdete posrednika za trgovanje s tem sredstvom v spletu.

Vsebina

Kako trgovati z Dogecoin v 5 preprostih korakih

Kaj je Dogecoin trgovanje?

Kako deluje trgovanje z dogecoini?

Kako trgovati z Dogecoinom na spletu – vzpostavitev trgovine

Kako zaslužiti z trgovanjem z dogecoinom

Kako trgovati z Dogecoin 2021 – korak za korakom

Kako trgovati z vodičem Dogecoin – razsodba

Pogosta vprašanja

Trgovanje s to bleščečo digitalno valuto ni enostaven podvig – zato smo pripravili poglobljen vodnik o tem, kako trgovati z dogecoinom leta 2021. V njem razlagamo podrobnosti, kako deluje ta naložbena scena, kakšna tveganja in koristi morate razmisliti in kako lahko danes začnete trgovati z Dogecoinom.

Kako trgovati z Dogecoin v 5 preprostih korakih

Če želite trgovati z DOGE, je prvi korak odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu platform izbrati Dogecoin in nazadnje Nakup Dogecoin (pojdite dolg) ali prodajte DOGE (pojdite na kratko).

Ta priročnik o trgovanju z dogecoinom bo razčlenil vse, kar je v Layan-ovih pogojih, tako da ne trgujete na slepo. Ampak, če nimate dovolj časa, da ga preberete, je to tisto, kar morate storiti za trgovanje z Dogecoinom zdaj.

Korak 1: Odprite račun pri reguliranem kripto posredniku

2. korak: Financira vaš račun z debetno / kreditno kartico, e-denarnico ali z bančnim nakazilom

3. korak: Izberite, koliko Dogecoina želite trgovati

4. korak: Kupite DOGE (pojdite dolgo) ali prodajte DOGE (pojdite na kratko)

5. korak: Potrdite trgovino

Začnimo se učiti, kako trgovati z Dogecoinom leta 2021!

Kaj je Dogecoin trgovanje?

Dogecoin (DOGE) je digitalno sredstvo, ki vam omogoča enostavno pošiljanje in prejemanje sredstev.

Digitalna valuta je bila za šalo uvedena leta 2013 in je takrat satirirala blaznost okoli kriptovalut. Kot taka ni nobenih edinstvenih lastnosti ali značilnosti, ki bi ta kovanec ločevale.

Vendar je Dogecoin od takrat izboljšal svojo podobo in postal prijaznejša alternativa Bitcoinu. Zahvaljujoč omembe znanih navijačev, kot je Elon Musk, v družabnih omrežjih, vrednost kovanca v zadnjih mesecih močno narašča.

Danes velja za odskočno desko v kripto svet.

Tako kot pri drugih kriptovalutah tudi vrednost Dogecoin-a niha ves dan – včasih celo za sekundo. Pri trgovanju z Dogecoinom je vaš cilj špekulirati o ceni kovancev DOGE v prihodnosti.

Če je po Dogecoinu veliko povpraševanje, se bo cena digitalne valute zvišala. Če vse več trgovcev poskuša unovčiti svoja imetja Dogecoin, bo cena kovanca padla. Zmožnost napovedovanja teh nihanj cen je način ustvarjanja dobička pri spletnem trgovanju z Dogecoin.

Tu je praktičen primer za čiščenje megle:

 • Recimo, da je Dogecoin ocenjen na 0,0560 USD.
 • Na platformah za kriptovalute boste to označili kot DOGE / USD.
 • Če verjamete, da je Dogecoin podcenjen, oddate 1000 dolarjev za nakup.
 • Minilo je nekaj mesecev, digitalno sredstvo pa je ocenjeno na 0,0700 USD.
 • To pomeni 25-odstotno povečanje vrednosti.
 • Oddate naročilo za prodajo, da izstopite iz trgovine z dobičkom.

V tem primeru smo videli, kako se je cena Dogecoina v dveh mesecih zvišala z 0,0560 USD na 0,0700 USD. Tako dobite 250 USD dobička na vašem 1.000 USD vložku.

Preprosto povedano – če pravilno špekulirate, trgovanje z Dogecoinom prinaša potencial z visokim dobičkom. Po drugi strani pa, če so vaše špekulacije napačne, potem gre za povsem drugačno zgodbo – kar vodi do izgube v trgovini.

Preden začnete trgovati z Dogecoinom prek spleta, je bistvenega pomena, da se poučite o posebnostih tega posebnega trga..

Kako deluje trgovanje z dogecoini?

dogecoin trgovanje

Če že poznate trgovanje z običajnimi sredstvi, kot so delnice in surovine, ne boste imeli težav z učenjem vrvi trgovanja z Dogecoin.

Vendar je opazna razlika v tem, da digitalne valute v nasprotju s tradicionalnimi sredstvi, s katerimi je mogoče trgovati, obstajajo približno desetletje. Kot taki so tudi dejavniki, ki določajo njihove spremembe cen, nekoliko drugačni.

Na primer, skupaj s ponudbo in povpraševanjem boste morali upoštevati tudi razvoj verige blokov in predpise, ki veljajo za različne trge.

S tem v mislih bomo v tem poglavju našega Vodiča o trgovanju z dogecoini prebrali nekatere osnove trgovanja, da odstranimo meglo.

Dogecoin gibanje cen trgovanja

Če želite uspešno trgovati z Dogecoinom, morate trdno razumeti, kaj vpliva na ceno digitalnega sredstva.

Danes lahko najdete Dogecoin, ki je naveden na večini platform za kriptovalute. Če se več trgovcev dolgo ukvarja s sredstvom, se bo to odrazilo s splošnim zvišanjem cene kovanca.

Nasprotno, če bo splošen občutek do digitalne valute kratek, se bo tudi vrednost kovanca znižala.

Kot lahko opazite, se lahko cena Dogecoina na različnih platformah za kriptovalute nekoliko razlikuje. En posrednik vam lahko kotira 0,0954 ameriških dolarjev, drugi pa kovanec 0,0956 ameriškega dolarja.

Vendar te razlike ni treba skrbeti in nikakor ne bo vplivala na vašo sposobnost donosnega trgovanja.

Dogecoin trgovalni pari

Kot smo obravnavali v uvodu, je trgovanje z Dogecoin olajšano s kripto pari. Digitalno sredstvo lahko trgujete tako s fiat valutami kot tudi z drugimi kriptovalutami.

Začnimo s pari ‘kripto-fiat’ – izraz, na katerega boste naleteli precej v trgovskem prostoru Dogecoin.

 • Na primer, ko vidite par DOGE / USD, to pomeni, da se Dogecoin trguje z ameriškim dolarjem.
 • V tem primeru je DOGE “kripto”, USD pa “fiat”.

Ameriški dolar, ki je referenčna fiat valuta, se najpogosteje uporablja pri trgovanju s kriptovalutami.

Nekateri spletni posredniki vam bodo omogočili tudi dostop do drugih trgovskih parov kripto-fiat, kot so DOGE / GBP (britanski funt), DOGE / EUR (evro), DOGE / CAD (kanadski dolar) in celo DOGE / JPY (japonski) jen).

Trgovanje dogecoinov s fiat valutami vabi tudi na prednosti visoke likvidnosti in tesnih razmikov. Poleg tega je trgovcem lažje količinsko opredeliti dobiček in izgubo ter špekulirati o menjalnem tečaju.

Zaradi tega kripto-fiat valute veljajo za primernejšo možnost za začetnike.

Druga možnost je trgovanje z Dogecoinom z drugimi kriptovalutami, kot sta Ethererum ali Bitcoin. Za to pa je treba dobro poznati konkurenčne kovance in njihove trge. Kot lahko uganite, je to lahko za nove trgovce zapleteno.

Če povzamem – ne glede na to, ali se Dogecoin odločate za trgovanje s fiatno valuto ali drugimi kriptovalutami, se morate oborožiti s posebnostmi zadevnih sredstev.

Dolgoročno ali kratkoročno trgovanje

Preden začnete špekulirati o Dogecoinu, morate najprej razmisliti, kateri finančni instrument je najprimernejši za vaše cilje trgovanja. Pred seboj imate dve možnosti – dolgoročno vlagati v kriptovaluto ali kratkoročno trgovati s sredstvom.

Če ste na primer prepričani, da ima Dogecoin obetavno prihodnost, lahko dolgoročno razmislite o naložbi v digitalne kovance. V tem primeru boste kovanec kupili v tradicionalnem smislu in ga shranili v kripto-denarnico.

Na ta način lahko Dogecoin zadržite mesece ali leta – dokler ne mislite, da je pravi čas za izplačilo in zbiranje dobička. V svetu kriptovalut je ta strategija v javnosti znana kot “HODLing”.

Po drugi strani pa kratkoročne strategije zahtevajo dobro razumevanje tehnične analize, ki podpira vaš postopek odločanja. Predvsem za nove trgovce bo to zahtevno podjetje.

Učenje branja grafikonov in drugih tehničnih kazalnikov bo zahtevalo precej časa. Torej, če ste novinec – potem bo strategija »kupi in zadrži« lažji pristop.

Na ta način vam ni treba skrbeti za kratkoročno nestanovitnost trga Dogecoin.

Če imate raje idejo rednega ustvarjanja skromnih dobičkov, vam bo kratkoročna strategija bolj všeč. V tem primeru je najbolje, da se držite tekočih parov, kot sta DOGE / USD ali DOGE / BTC.

Trgovina in lastni dogecoin

Kot smo razpravljali v prejšnjem poglavju, če želite dolgoročno trgovati z Dogecoinom, lahko sprejmete “strategijo nakupa in zadržanja”. Ko želite kupiti to digitalno sredstvo, je najbolje, da kovance kupite neposredno pri spletnem posredniku, ne pa pri izmenjavi kriptovalut.

Na svojih platformah lahko najdete množico spletnih posrednikov, ki ponujajo Dogecoin. Vedno pa je najbolje izbrati reguliranega posrednika, s katerim bomo podrobneje razpravljali v naslednjih poglavjih našega vodnika.

Dolgoročna naložba je lahko primerna tako za začetnike kot tudi za izkušene trgovce – saj odpravlja potrebo po zaskrbljenosti zaradi kratkoročnih nihanj cen kovanca.

Dogecoin trgovanje

Za tiste, ki raje kratkoročno trgujejo z Dogecoini z uporabo strategij ‘swing trading’ ali ‘day trading’ – našli boste spletnega posrednika, ki ponuja dogecoin CFD-je (pogodbe za razlike)..

Tu je pregled, kaj sploh so CFD-ji:

 • CFD-ji so finančni instrumenti, ki spremljajo vrednost osnovnega sredstva – v tem primeru Dogecoin.
 • Trgovanje s CFD-ji prinaša ugodnosti nizkih provizij in vzvoda.
 • CFD-ji vam omogočajo, da špekulirate o naraščajočih in padajočih cenah Dogecoina – tako, da se izognete dolgim ​​ali kratkim digitalnim sredstvom.

Preden nadaljujemo, je treba opozoriti, da so instrumenti CFD v ZDA prepovedani – zaradi dodatnega tveganja. V Združenem kraljestvu ne boste imeli težav z dostopom do CFD-jev na običajna sredstva, vendar CFD-ji za kriptovalute niso več zakoniti.

Če pa želite dostopati do trgov Dogecoin z vzvodom iz države, kjer so ti nezakoniti, lahko to storite prek tuje borze kriptovalut. Vendar obstaja velika verjetnost, da gre za neurejene prostore.

Poleg tega vam ne bo udobno financirati vašega trgovalnega računa z uporabo fiatnih valut, kot sta USD ali EUR. Kot taki boste namesto DOGE / USD trgovali z DOGE / USDT.

Za tiste, ki se ne zavedajo – USDT je ​​digitalna valuta z imenom Tether, katere vrednost je enaka vrednosti enega ameriškega dolarja.

Kako trgovati z Dogecoinom na spletu – vzpostavitev trgovine

Ko se učite trgovanja z Dogecoinom, je nujno, da poznate različne vrste trgovalnih nalogov. Preprosto povedano, ta naročila se uporabijo, da posredniku sporočijo, kakšen položaj zavzemate na sredstvu.

Tu imamo seznam najpogosteje uporabljenih naročil pri trgovanju z Dogecoin.

Nakup ali prodaja naročila

Ne glede na to, s katerim sredstvom trgujete, morate obvezno uporabiti nakupno ali prodajno naročilo.

V povzetku:

 • Če pričakujete, da se bo cena Dogecoina zvišala – ustvarili boste naročilo za nakup.
 • Če pričakujete, da bo cena Dogecoina padla – ustvarili boste prodajni nalog.

Vsaka trgovina z Dogecoinom, ki jo sklenete, bo zahtevala tako nakup kot prodajo.

Če na primer odprete trgovino z Dogecoinom z nakupnim nalogom, jo ​​zapustite s prodajnim nalogom. Nasprotno, če svojo pozicijo odprete z naročilom za prodajo – za nakup potrebujete naročilo za nakup.

Vstopna cena

Naročila za nakup in prodajo so le najosnovnejša naročila za trgovanje. Če želite biti uspešen trgovec, morate imeti vzpostavljeno tudi strategijo vstopa.

Pri trgovanju na Dogecoin boste morali svojemu posredniku navesti, kako želite vstopiti na trg. Izbirate lahko med tržnim in omejenim naročilom.

Naj vam pojasnimo vsako:

1. Tržno naročilo:

Tržno naročilo bo vašemu posredniku nakazalo, da mora izvršiti po naslednji najboljši ceni.

Recimo na primer, da je cena Dogecoin trenutno 0,050 USD. To ceno želite zagotoviti takoj – tako da oddate tržno naročilo. Vaš posrednik takoj opravi trgovino.

Vendar pa boste morda opazili majhno razliko v ceni, po kateri se naročilo dejansko izvrši – zaradi nihanja cen.

2. Omejeno naročilo:

Ta naročila se uporabljajo, kadar želite vstopiti na trg po določeni ceni. Recimo, da je Dogecoin ocenjen na 0,050 USD.

Želite počakati, da Dogecoin naraste na 0,055 USD. Torej s svojim posrednikom ustvarite naročilo z omejitvijo 0,055 USD. Naročilo ostaja v čakanju, dokler cena ni realizirana ali če naročila ne prekličete.

Kot lahko vidite, vam omejena naročila omogočajo, da ohranite več nadzora nad svojimi pozicijami – in imajo prednost trgovci na vseh ravneh.

Izhodna strategija

Skupaj z vstopnimi strategijami morate razmisliti tudi o tem, kako nameravate izstopiti iz trgovine. Tu uporabljate naročila “take-profit” in “stop-loss”.

 • A naročilo take-profit omogoča lahko zaprete posle na določeni ravni dobička. Na primer. Če imate cilj 3% dobička pri trgovanju z Dogecoinom, boste naročilo za prevzem dobička postavili na 3% nad ali pod vašo vstopno ceno. Ko cena Dogecoin ustreza vaši vnaprej določeni ravni cen, bo vaš posrednik samodejno zaprl posel.
 • Naročila stop-loss se uporabljajo za omejevanje izgub pri trgovanju. Recimo, da ne želite tvegati več kot 1% pri trgovanju z Dogecoinom. Naročilo stop-loss boste oddali v višini 1% nad ali pod vašo vstopno ceno.

Ko cena Dogecoin doseže vašo določeno stopnjo stop-loss, bo vaša trgovina samodejno zaprta.

Dovolite nam, da vam predstavimo še en primer za prikaz tega koncepta:

 • Predpostavimo, da želite vstopiti v trgovanje DOGE / USD po vstopni ceni 0,0500 USD.
 • Verjamete, da se bo cena Dogecoina kmalu zvišala – zato oddate naročilo za nakup.
 • Če vaš položaj v Dogecoinu ustvari 2-odstotni dobiček – želite zapreti trgovino.
 • Torej oddate profitno naročilo pri 0,05610 USD.
 • Hkrati želite ustaviti izgubo na 1%.
 • Zato ustvarite naročilo stop-loss pri 0,05445 USD.

Ta trgovina lahko poteka na dva načina:

 • Če se vrednost DOGE / USD zviša na 0,05610 USD, bo vaš posrednik izvršil nalog za prevzem dobička. Vaš dobiček bo 2%, vaša trgovina pa bo zaprta.
 • Če cena DOGE / USD pade na 0,05445 USD – bo vaš posrednik izvršil naročilo stop-loss. Vaša izguba bo omejena na 1% in trgovina bo zaprta.

Kot lahko vidite, lahko naloge za prevzem dobička in stop-loss postavite na obe strani vstopne cene. Kot tak, ne glede na smer, na katero se trg premika, bo vaš posrednik samodejno zaprl posel po cenah, ki ste jih določili prej.

Kako zaslužiti z trgovanjem z dogecoinom

zaslužiti trgovanje z dogecoin

Uporaba trgovalnih naročil vam lahko omogoči, da v določeni meri avtomatizirate postopek trgovanja. Vendar te strategije same po sebi ne zadoščajo za donosnost trgovanja z Dogecoinom.

V tem poglavju bomo preučili še druge vidike, ki igrajo ključno vlogo pri dobičku tega priljubljenega kripto-sredstva.

Kako lahko zaslužite z trgovanjem z Dogecoin?

1. Vložek

Ko ste temeljito seznanjeni z osnovami trgovanja z Dogecoinom, boste morali vedeti, koliko želite vložiti v digitalni kovanec.

V trgovski panogi je vložek znesek, ki ste ga pripravljeni tvegati na trgujenem sredstvu. Več kot je vašega vložka – večji bodo vaši donosi, vendar tudi izgube.

Naj vam navedemo primer.

 • Če na primer vložite 500 USD na Dogecoin in ustvarite 5-odstotni dobiček – dobite znesek 25 USD.
 • V primeru, da svoj vložek povečate na 1000 USD – bo vaš dobiček iz iste trgovine znašal 50 USD.

Vendar vložki niso tako preprosti in enostavni – še posebej, če se s svojimi trgovinskimi odločitvami lahko čustveno zanesete.

Zato je običajno, da trgovci uporabljajo strategijo upravljanja premoženja za ublažitev tveganj.

Preprosto rečeno, upoštevate, koliko si lahko privoščite, da izgubite pri vsaki trgovini z Dogecoinom. Številni trgovci se odločijo, da bodo vložili največ 2% svojih trgovalnih sredstev hkrati.

 • Na primer, če imate na računu 5000 USD – ne boste vložili več kot 100 USD na posamezno trgovino z Dogecoin.
 • Če imate 10.000 USD – največji znesek, ki ga vložite, bo 2.000 USD itd.

Ne skrbite, tam je veliko posrednikov, ki vam omogočajo, da z dogecoinom trgujete za manjše vložke.

2. Dogecoin trgovalni vzvod

Pred pojasnilom, kako deluje vzvod, moramo še enkrat omeniti, da so CFD-ji ne dovoljeno za prebivalce ZDA.

Če je trgovanje z dogecoin CFD-ji zakonito v vaši državi, lahko povečate svoj dobiček z uporabo vzvoda. Upoštevajte, da če napačno špekulirate o prihodnji vrednosti DOGE, lahko vzvod tudi poveča vaše izgube.

Tu je primer, kako deluje vzvod:

 • Recimo, da želite oddati naročilo v vrednosti 1.000 USD na DOGE / USD.
 • Uporabite vzvod 1: 5
 • V nekaj urah se vrednost DOGE poveča za 5%.
 • Brez vzvoda – vaš dobiček pri tej trgovini bo 50 USD
 • Z vzvodom 1: 5 se bo vaš zaslužek zdaj povečal na 250 dolarjev.

Kot je razvidno, lahko vzvod znatno poveča vaš dobiček pri trgovanju z Dogecoinom.

Iz tega razloga boste naleteli na spletne posrednike, ki ponujajo vzvode do 1: 100 – včasih tudi več.

Toda upoštevajte, da takšne platforme najverjetneje ne bodo urejene. Če trgujete skozi tako nevarne prostore, boste svoj kapital zaupali posredniku, ki ni predan varnosti vaših sredstev.

Pristojbine za trgovanje z Dogecoinom na spletu

Ne glede na to, ali se odločite za trgovanje z Dogecoinom dolgoročno ali kratkoročno, boste morali plačati takse nekega opisa. Posebne provizije in druge zaračunane cene se od posameznega spletnega posrednika razlikujejo.

Preden se zavežete za spletnega posrednika, se morate zavedati morebitnih provizij, vključenih v postopek trgovanja.

Tu je seznam glavnih Dogecoin provizij, s katerimi se boste verjetno srečali na trgovalnih platformah.

Komisija za trgovanje z dogecoini

Večina posrednikov vam zaračuna provizijo za trgovanje vsakič, ko z njimi oddate naročilo za nakup ali prodajo. To je običajno označeno v odstotkih glede na velikost vašega vložka.

 • Na primer, številne borze kriptovalut zaračunajo 1,49% za trgovanje z Dogecoinom.
 • To pomeni, da boste morali, če vložite 1000 dolarjev na Dogecoin, plačati provizijo v višini 14,90 USD.
 • Ko zaprete posel, vam posrednik znova zaračuna 1,49%.

Kot vidite, boste morali provizijo plačati enkrat, ko vstopite na trg in nato še enkrat, ko ga zapustite.

Kljub temu boste naleteli tudi na spletne posrednike, ki vam omogočajo trgovanje z Dogecoin brez provizij. V tem primeru boste morali upoštevati le namaze – o katerih bomo razpravljali naprej.

Dogecoin Spread

Razpon pogosto štejemo za posredno provizijo, ki jo zaračuna spletna borznoposredniška platforma. To je razlika med ponudbeno ceno in ceno povpraševanja digitalnega sredstva.

Če obstaja večja vrzel med obema cenama, boste plačali več kot razmik pri svojem kripto-posredniku. Zato želite iskati tesnejše razmike, da boste lahko več potencialnega dobička obdržali zase.

Kot primer – če vam posrednik zaračuna 1,9% z razmikom, začnete trgovati z izgubo 1,9%.

To pomeni, da boste morali zaslužiti 1,9% dobička, samo da boste izravnali trgovino. Vse, kar presega teh 1,9%, se šteje le kot dobiček.

Druge provizije za trgovanje z Dogecoin

Skupaj z zgoraj omenjenimi stroški boste pri spletnem trgovanju z Dogecoin verjetno naleteli tudi na nekaj drugih vrst provizij.

To vključuje:

 • Depoziti / dvigi: Na nekaterih platformah boste morali plačati tudi provizije za obdelavo depozitov in dvigov. Na primer, pri Binanceu se za vsako plačilo s kreditno / debetno kartico zaračuna 2-odstotna provizija. V Coinbase so provizije za vloge še višje in znašajo 3,99%..
 • Pristojbina za neaktivnost: To je še ena vrsta provizije, pogosta pri kripto posrednikih. Provizija se običajno zaračuna, če na svojem računu ne izpolnjujete minimalne trgovinske dejavnosti – pogosto v obdobju 12 mesecev. Provizija se bo vsak mesec neposredno dvigovala z vašega stanja, dokler ne dvignete sredstev ali začnete znova trgovati.
 • Provizija čez noč: Če lahko dostopate do CFD-jev, kjer zakonito živite, boste morali čez noč plačati tudi pristojbino za financiranje. Pristojbina se zaračuna za vsako pozicijo, ki čez noč ostane odprta. Nekatere platforme vam ob vikendih zaračunajo tudi višjo pristojbino.

Glede na vse to bi morali poudariti, da je najpomembnejše, da pred prijavo na platformo preverite, katere provizije in provizije morate plačati svojemu spletnemu posredniku Dogecoin.

Kako trgovati z Dogecoin 2021 – korak za korakom

Če ste prebrali naš Vodnik za trgovanje z dogecoini od začetka do konca, imate zdaj temeljito razumevanje, kako stvari delujejo.

Če se počutite pripravljeni začeti trgovati z Dogecoinom, vam preostane le še, da nastavite svoj trgovalni račun. Sledite korakom po korakih, ki smo jih opisali spodaj, in Dogecoin boste lahko zamenjali v nekaj minutah.

1. korak: Izberite spletno mesto za trgovanje z Dogecoin

Prva stvar na vašem seznamu je, da poiščete primernega trgovskega posrednika. Obstaja na desetine spletnih platform, ki se tekmujejo za vašo pozornost in kot tak je postopek res lahko izjemen.

Tu je nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri iskanju posrednika, ki ustreza vašim potrebam:

 • Uredba: Ali ima posrednik Dogecoin dovoljenje regulatornih organov, kot so FCA, CySEC ali ASIC?
 • Pristojbine: Koliko boste morali plačati v smislu provizij, namazov in drugih provizij za trgovanje na spletnem mestu posredništva?
 • Plačila: Katere načine plačila podpira spletno mesto?
 • Minimalni depoziti: Ali je za začetek trgovanja z Dogecoinom potreben minimalni depozit in vložek?
 • Dogecoin pari: Kateri trgovalni pari Dogecoin so na voljo?
 • Trgovalna platforma: Ali je trgovalna platforma enostavna za uporabo?
 • Mobilna aplikacija: Ali je na voljo mobilna aplikacija?

Kot je razvidno, obstaja veliko vidikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri svojega posrednika Dogecoin. Z ogledom našega kontrolnega seznama boste lahko izločili platforme, ki niso vredne vašega časa.

2. korak: Odprite račun za trgovanje z Dogecoin

Ko določite posrednika, s katerim želite trgovati z Dogecoinom, lahko nadaljujete z odpiranjem računa pri njih. Vse, kar morate storiti, je, da navedete svoje osnovne podatke – na primer svoje polno ime, naslov, e-poštni naslov in kontaktne podatke.

Na reguliranih borznoposredniških platformah boste morali preveriti tudi svojo identiteto. Spletni posrednik bo moral vedeti, kdo ste v skladu s KYC normami. Ta korak lahko dokončate tako, da predložite osebni dokument s fotografijo, kot je potni list.

3. korak: Depozitna sredstva

Ena od prednosti izbire reguliranega posrednika Dogecoin je ta, da lahko svoj trgovalni račun financirate s fiatno valuto.

Najboljši spletni kripto posredniki vam bodo ponudili različne načine plačila, med katerimi lahko izbirate. Sem spadajo bančna nakazila, kreditne / debetne kartice in e-denarnice, kot je PayPal.

4. korak: Izberite Dogecoin Trading Market

Z vašim trgovalnim računom lahko izberete določen trg, s katerim želite trgovati.

Kot smo že omenili, lahko Dogecoin trgujete s fiat valuto ali drugimi kriptovalutami.

Če že imate v mislih določen trg, ga lahko preprosto poiščete na spletnem mestu posredovanja.

5. korak: Postavite trgovino Dogecoin

Ko najdete izbrani trg, morate nastaviti svoje trgovalne naloge. Če morate znova pregledati, vas prosimo, da preverite naš prejšnji odsek v našem vodniku Kako trgovati z dogecoini.

Ko ste pripravljeni, lahko postavite svojo prvo trgovino z Dogecoinom. Na podlagi vaše napovedi lahko oddate naročilo za nakup ali prodajo.

Kako trgovati z vodičem Dogecoin – razsodba

Če povzamemo, lahko traja nekaj časa, kako se lahko trguje z Dogecoinom. Glede na okoliščine pa je vredno razmisliti o domeni trgovanja.

Dogecoin še naprej pridobiva večje zanimanje navdušencev nad kriptovalutami po vsem svetu – in vznemirljivo bo videti, kam je digitalni kovanec usmerjen naprej.

Ob tem je ključnega pomena, da se pri trgovanju z Dogecoinom na spletu držite reguliranega posrednika.

Prepričajte se, da ste navzkrižno preverili različne parametre, ki smo jih omenili v našem vodniku, in našli boste najbolje ocenjenega posrednika, ki vam bo pomagal doseči vaše trgovinske cilje.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako varno je trgovati z Dogecoinom prek spleta?

Trgovanje z Dogecoinom na spletu je varno – glede na to, da za trgovanje uporabljate reguliranega posrednika.

Kje lahko začnem trgovati z Dogecoinom?

Trgovanje z Dogecoinom na spletu je precej enostavno. Vse, kar morate storiti, je, da poiščete cenjenega spletnega posrednika in z njim odprete račun.

Ali lahko obogatete s trgovanjem z Dogecoin?

Če lahko pravilno špekulirate o kratkoročnem gibanju cen Dogecoina – boste ustvarili dobiček. Nasprotno, če napačno špekulirate – boste izgubili. Kot tak je najbolje sprejeti strategijo upravljanja bankrolta, da prevzamete izračunana tveganja.

Ali lahko zakonito trgujete z Dogecoinom v ZDA?

Da, z Dogecoinom lahko trgujete v ZDA. Vendar ne morete dostopati do kripto CFD-jev z vzvodom.

Ali je mogoče trgovati z dogecoinom s finančnim vzvodom??

Ja lahko. Glede na to, kje živite, lahko obstajajo omejitve pri trgovanju z dogecoinom s finančnim vzvodom. Na primer, v ZDA in Veliki Britaniji kriptovalute z vzvodom niso dovoljene – zato vzvoda ne boste mogli pridobiti z reguliranim posredništvom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me