Kako vlagati v Ethereum Classic

Končni vodnik za vlaganje v Ethereum Classic

Svet kriptovalut je zdaj zelo obsežen. In s toliko možnostmi na mizi je lahko izziv izbrati pravo digitalno sredstvo za svoj portfelj.

Če želite vstopiti na prizorišče kripto trgovanja, je Ethereum Classic digitalna valuta, ki jo mnogi obravnavajo kot naložbeno možnost.

Obstaja razlog, zakaj – z leti je Ethereum Classic ustvaril precejšnje donose.

V tem priročniku vam pokažemo, kako vlagati v Ethereum Classic iz udobja svojega doma. Pogovorimo se tudi o nekaterih tveganjih, ki jih morate upoštevati pred vlaganjem v Ethereum Classic, skupaj z nekaj koristnimi nasveti in strategijami.

Kako investirati v Ethereum Classic v 5 preprostih korakih:

Za vlaganje v Ethereum Classic morate najprej odpreti račun z regulirano borzo, naložiti sredstva, na seznamu platform izbrati ETC in nazadnje preveriti & potrdite, da so v vašo denarnico dodani kovanci ETC.

Če se vam mudi, vam bodo naslednji koraki v 5 korakih pokazali, kako vlagati v Ethereum Classic v manj kot 5 minutah!

Korak 1: Registrirajte se pri zanesljivem in reguliranem kripto posredniku

2. korak: Položite račun na najmanjši znesek

3. korak: Na seznamu razpoložljivih kripto-sredstev izberite Ethereum Classic (ETC).

4. korak: Navedite, koliko želite vložiti v Ethereum Classic.

5. korak: Ko potrdite naložbo, bodo kovanci ETC dodani v denarnico!

Kaj je Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) je uradna izvorna kriptovaluta prvotnega bloka Ethereum. Z drugimi besedami, to je decentralizirana blockchain platforma, ki razvijalcem omogoča, da gradijo in uporabljajo dApps, ki delujejo samostojno.

Deluje na nespremenjeni različici prvotnega bloka Ethereum. Njegova filozofija je postaviti kodo nad vse drugo in če pride do podvigov ali kompromisov, jih ne bi smeli odstraniti trde vilice, ki uničujejo integriteto projekta..

Kot takšna ekipa, ki stoji za ETC, verjame v absolutno nespremenljivost in ne sprejema nobenega človeškega vmešavanja.

Podobno kot pri Bitcoinu tudi posameznik ali organizacija ni lastnik ali nadzornik omrežja Ethereum Classic. Nasprotno, gre za odprtokodni projekt, ki ga zavaruje skupnost Ethereum Classic.

Zasnova tega projekta kriptovalut mu omogoča prilagodljivost – ustvariti prostor za ustvarjanje novih aplikacij.

Kako deluje naložba v Ethereum Classic Process??

Na trgu kriptovalut imajo posamezniki dve možnosti pri učenju, kako vlagati v Ethereum Classic.

Najprej lahko kupite prave kriptovalute pri reguliranem posredniku, kot je eToro, in prevzamete lastništvo kovancev. To je dolgoročna naložbena strategija, saj boste verjetno počakali, da se cena digitalne valute občutno zviša, preden izplačate denar.

Lahko pa razmislite tudi o uporabi Ethereum Classic Contracts for Difference (CFD).

CFD je finančni instrument, ki ga ponujajo regulirane strani za trgovanje. To pomeni, da ne boste lastniki kovancev Ethereum Classic. Namesto tega CFD-ji omogočajo špekulacije o prihodnji vrednosti sredstva – pogosto z vzvodom.

Kakor koli že, glavni cilj pri vlaganju v Ethereum Classic je videti, kako se vrednost vaših kovancev sčasoma povečuje.

Z drugimi besedami, svoje kovance boste želeli prodati po višji ceni, kot ste jo plačali sprva. S tem boste ustvarili dobiček – podobno kot bi vlagali v delnice.

Naj vam pomagamo razjasniti meglo s primerom, kako naložba v Ethereum Classic deluje v praksi:

 • Trgovski račun odprete pri spletnem posredniku, ki prodaja Ethereum Classic.
 • Položite sredstva za trgovanje v višini 1.000 USD in se odločite, da boste celoten znesek vložili v kovance Ethereum Classic.
 • V času nakupa cena ETC kovancev znaša 10 USD.
 • Za naložbo Ethereum Classic se odločite zadržati dve leti.
 • Ko je ETC vreden 50 USD, se odločite za izplačilo.
 • To kaže na zvišanje cene za 400%.

Kot lahko vidite, je to velik dobiček, ki ste ga ustvarili v samo dveh letih. Na vašem 1.000 $ vložka ste ustvarili 4.000 $ dobička!

Med vlaganjem v Ethereum Classic je najbolje, da uporabite reguliranega spletnega posrednika, ki lahko zagotovi varnost vaših sredstev.

Podrobnosti o tem, kako to deluje, bomo dobili v nadaljevanju članka.

Zakaj bi morali vlagati v Ethereum Classic?

Na tisoče kriptovalut, med katerimi lahko izbirate, morate oceniti, ali je Ethereum Classic dobra naložba ali ne. Navsezadnje boste tvegali svoj denar – zato je ključnega pomena opravljanje domačih nalog.

Spodaj boste našli nekaj ključnih meritev, s pomočjo katerih boste ocenili sposobnost preživetja Ethereum Classic kot dolgoročno naložbo..

1. Sprejetje Ethereum Classic

Kriptovaluta je še vedno razmeroma mlada in ima v prihodnosti ogromen potencial za rast. Ethereum Classic je pogosto izbrana valuta, ki jo uporabljajo ICO – kar pomeni, da razvijalcem služi kot lansirna ploščica za izdelavo novih žetonov.

Čeprav je Ethereum Classic v preteklosti zasenčil Ethereum, še vedno obstaja verjetnost, da bo kovanec z razvojem kripto sektorja bolj izpostavljen.

ETC je tudi ena izmed top 10 kriptovalut, ki se uporabljajo za dnevne transakcije. Glede na te dejavnike je mogoče, da bi lahko ta priljubljena digitalna valuta v prihodnjih letih priča rasti cen.

2. Razvoj blokovnih verig

Omrežje Ethereum Classic, ki je prvotni blok Ethereum, načrtuje tudi pomembne izboljšave v prihodnosti. Čeprav obstajajo drugi blockchains, ki tekmujejo s tem projektom, bi lahko bil pravi nabor dogodkov dobra novica za ceno ETC.

Omrežje Ethereum na primer načrtuje prehod na sistem Proof-of-Stake (PoS) iz prvotnega mehanizma Proof-of-Work (PoW).

Za preprosto razlago – ti sistemi se uporabljajo za preverjanje transakcij v verigi blokov.

Vendar je PoW razmeroma dražji in zahteva več računalniške moči. Če se tudi omrežje Ethereum Classic preusmeri na PoS, bo to stroškovno učinkovitejše in decentralizirano.

Kot takšno bo omrežje postalo bolj učinkovito in s tem – to bi lahko povečalo povpraševanje uporabnikov.

3. Velika volatilnost

Trg kriptovalut je znan po svoji nestanovitnosti in tudi Ethereum Classic ni nič drugačen. V resnici je v preteklosti to digitalno sredstvo v enem dnevu redno doživljalo dvomestna nihanja.

Zato lahko kratkoročni trgovci izkoristijo tako hitra tržna gibanja kriptovalute.

Kot smo že omenili, če trgujete s CFD-ji Ethereum Classic – lahko izkoristite tako naraščajoče kot padajoče cene digitalnega sredstva.

Ilustrirati:

 • Če menite, da se bo cena ETC kovancev kmalu zvišala, boste najprej oddali naročilo za nakup. Ko se cena zviša – boste oddali naročilo za prodajo, da izplačate svoj dobiček.

Temu se na Ethereum Classic reče dolgo.

 • Če menite, da se bo cena kovancev ETC znižala, boste najprej oddali naročilo za prodajo. Ko cena pade, boste oddali naročilo za izplačilo dobička.

Temu se reče Ethereum Classic.

Na ta način vam ni treba skrbeti za dolgoročne tržne obete. Namesto tega lahko izkoristite kratkoročno nestanovitnost trga.

V kratkoročnem trgovanju boste redno sklepali številne posle, da bi ustvarili skromen dobiček.

Upoštevajte, da k kratkoročni nestanovitnosti kovancev ETC prispevajo številni dejavniki – vključno s svetovnimi financami, gospodarstvom, predpisi o kriptovalutah, tržnimi konkurenti in še več.

Bi razmislili o vlaganju Ethereum Classic?

Kako vlagati v Ethereum Classic Coin – na voljo so različne možnosti

Obstajata dve glavni možnosti, da začnete vlagati v Ethereum Classic – prek borz kriptovalut ali spletnih posrednikov.

Tu je pregled, kako postopek deluje na obeh platformah.

Izmenjava kriptovalut

Ker je Ethereum Classic ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut po vsem svetu, boste ugotovili, da jo večina borz kriptovalut podpira. Kot tak lahko trgujete ETC z drugo kriptovaluto.

Glede na to večina borz kriptovalut ne dovoljuje trgovanja prek fiat valut. To pomeni – sredstev ne morete položiti z bančno kartico ali e-denarnico. Namesto tega boste morali svoj račun financirati z drugo kriptovaluto.

Če je to pot, ki jo izberete, je to, kako deluje:

 • Trgovski račun odprete na borzi kriptovalut, ki podpira ETC.
 • Položite sredstva s kriptovaluto, kot je Bitcoin.
 • Nato lahko Bitcoin zamenjate za Ethereum Classic.
 • Trgovanje bo vključevalo majhno provizijo – običajno v razponu od 0,1% do 0,6%.
 • Ko je nakup zaključen, dvignete kovance ETC na svojo zasebno denarnico za kriptovalute.

Kot je razvidno, boste morali najprej kupiti kriptovaluto, preden boste lahko začeli trgovati na teh borznih platformah. Zaradi tega je celoten postopek nekoliko neprijeten. Poleg tega potrebujete tudi zasebno digitalno denarnico za shranjevanje digitalne valute.

Z drugimi besedami, vi boste popolnoma odgovorni za varnost svojega premoženja Ethereum Classic.

To je le en del trgovine. Ko želite izplačati svoje ETC kovance, boste morali celoten postopek ponoviti, vendar v obratni smeri.

Glede na prizadevanja priporočamo drugo pot in vlaganje v Ethereum Classic prek spletnega posrednika.

Ethereum Classic Broker

Zdaj bi moralo biti jasno, zakaj je spletni posrednik boljša izbira za vaše naložbene načrte. To ni le učinkovita, ampak tudi stroškovno učinkovita alternativa izmenjavam kriptovalut.

Preden nadaljujemo, moramo omeniti, da je najbolje, da trgujete samo prek reguliranih spletnih posrednikov. To vam bo omogočilo, da poleg zaščite vlagateljev in preverjanj KYC trgujete v varnejšem in varnem okolju.

Poleg tega, če ima vaš posrednik licenco, lahko svoj trgovalni račun enostavno financirate z metodo fiat valute – na primer z debetno kartico.

Na primer, ugledni spletni posrednik eToro ima licence CySEC, FCA in ASIC. Za državljane ZDA je platforma registrirana pri FINRI.

Vklopljeno eToro, transakcije lahko obdelate z različnimi načini plačila – vključno z bančnimi karticami, e-denarnicami in bančnimi nakazili. Poleg tega za financiranje v USD ni treba plačati provizije. Za depozite, ki niso USD, morate plačati le 0,5%, kar je veliko ceneje od 3,99%, ki jih zaračuna Coinbase pri uporabi debetne kartice.

Najpomembneje je, da v Ethereum Classic ni nobene provizije za trgovanje. Ko kupite kovance, jih lahko brezplačno shranite v denarnici eToro.

Kako izbrati platformo za vlaganje v Ethereum Classic

Če ste vlagatelj, ki ga zanima Ethereum Classic, vam prvo vprašanje, ki vam verjetno pade na pamet, je – kje začnete?

Prvi korak je poiskati posrednika za kriptovalute, ki je ugleden in ustreza vašim trgovinskim ciljem. Za poenostavitev postopka spodaj najdete seznam parametrov, ki jih morate upoštevati pri izbiri spletnega posrednika za kriptovalute.

1. Licenciranje in ugled

Ključnega pomena je, da ima vaš spletni posrednik licenco znanega regulativnega organa. To bi moralo vključevati podobne FCA, ASIC, CySEC ali FINRA. To bo zagotovilo, da bo posrednik sledil strogim smernicam, ki jih izvajajo te upravne organizacije.

Na primer, licenčni posrednik mora:

 • Redno revidirajte njihove knjige
 • Zbiranje in preverjanje vseh novih imetnikov računov v skladu s KYC normami
 • Sredstva hranite na ločenih bančnih računih
 • Bodite pregledni in prikažite tveganja vlaganja v kriptovalute.

Po drugi strani pa, če izberete nereguliranega posrednika, boste vabili nepotrebno tveganje.

2. Provizije za vlaganje v Ethereum Classic

Kot pri večini finančnih dejavnosti boste tudi pri naložbah v Ethereum Classic morali plačati nekakšno provizijo. V večini primerov posredniki to zaračunajo v odstotkih – izračunano glede na velikost vašega vložka.

 • Recimo, da vam izbrani spletni posrednik zaračuna provizijo v višini 1,2% na posel. To pomeni – za vaš vložek v višini 1.000 USD na kovance ETC boste plačali 12 USD provizije.
 • Če naložbo Ethereum Classic prodate, ko je ocenjena na 2000 USD, bo provizija znašala 24 USD.

Ta provizija se bo med različnimi posredniki zelo razlikovala. Kot smo že omenili, vam eToro omogoča trgovanje z Ethereum Classic po ničelni stopnji provizije – s čimer boste prihranili pri provizijah za trgovanje.

Poleg provizije za trgovanje bi morali preučiti tudi druge provizije – na primer transakcijske stroške. Na primer, vaš posrednik vam lahko zaračuna provizijo za pologe ali dvige. Pri eToro morate plačati le 0,5% provizije – in to velja samo za načine plačila, ki niso podprti s USD.

3. Najmanjše naložbe in plačila Ethereum Classic

Številni posredniki od vas zahtevajo minimalni depozit za začetek trgovanja z Ethereum Classic. Ta znesek bo pogosto višji pri nakazilih s kreditnimi / debetnimi karticami v primerjavi z bančnimi nakazili.

Kljub temu lahko traja do 7 delovnih dni za obdelavo transakcije z bančnimi nakazili. Če želite, da se vaša plačila obdelajo takoj, je vredno izbrati kreditne / debetne kartice ali e-denarnice, kot je PayPal.

Upoštevati morate tudi, kakšen minimalni vložek je naložba v Ethereum Classic.

Podobno kot pri provizijah se tudi ti pogoji razlikujejo od enega do drugega posrednika. Da bi dobili idejo, lahko na eToro začnete trgovati s kovanci ETC že od 25 USD.

4. Shranjevanje in izplačilo

Kot smo že omenili, morate pri dolgoročnih naložbenih načrtih dvigniti digitalno sredstvo in ga premakniti v zasebno denarnico. Če pa vam posrednik omogoči dostop do denarnice, vam ni treba skrbeti za shranjevanje kovancev drugje.

Na žalost niti najbolj priljubljene borze kriptovalut, ki ponujajo denarnice, nimajo nobenih regulativnih licenc, vključno z Binanceom.

Zato je vedno varneje hraniti svoje kovance pri reguliranem posredniku. eToro ima lastno denarnico za kriptovalute in vam omogoča, da brez dodatnih stroškov zaščitite svoja digitalna sredstva.

Pripravljen vlagati v Ethereum Classic?

Kako danes vlagati v Ethereum Classic – korak za korakom

Ste se pripravljeni potopiti v svet Ethereum Classic? V tem primeru potrebujete le 5 minut časa za nastavitev računa za trgovanje!

Kot ste že opazili, smo v tem priročniku uporabili eToro kot referenco o tem, kako vlagati v Ethereum Classic. To je zato, ker je eToro eden najboljših začetnikom prijaznih spletnih posrednikov, ki so na voljo za naložbe v kriptovalute.

Kot taka vam v spodnjih oddelkih pokažemo, kako vlagati v Ethereum Classic na eToro – brez provizije.

1. korak: Odprite račun eToro

Pojdite na spletno mesto eToro in kliknite na ‘Pridruži se zdaj’. Vnesti boste morali e-poštni naslov in osebne podatke – vključno s polnim imenom, domačim naslovom, datumom rojstva in telefonsko številko.

2. korak: naložite nekaj ID-ja

Kot regulirani posrednik bo eToro za potrditev vaše identitete zahteval tudi veljaven osebni dokument s fotografijo. Predložite lahko potni list ali vozniško dovoljenje. Po preverjanju bo vaš račun potrjen in odobren.

Opomba: Lahko začnete vlagati v Ethereum Classic na eToro, ne da bi dokončali ta korak. Vendar pa se boste morali nanjo vrniti, če želite vplačati depozit v višini več kot 2.250 USD ali dvigniti sredstva.

3. korak: Naložite polog

Minimalni depozit na eToro znaša 200 USD. Sredstva lahko dodate na enega od naslednjih načinov plačila:

 • Debetna kartica
 • Kreditna kartica
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Zaupljivo
 • Bančna žica

Vse zgoraj naštete možnosti plačila bodo obdelane takoj – z izjemo bančnega nakazila.

4. korak: Poiščite Ethereum Classic

vlaganje v ethereum classic itd

eToro vam omogoča dostop do 16 različnih kriptovalut in skoraj 100 različnih kripto-trgovalnih parov. Svoj trgovalni instrument Ethereum Classic lahko najdete s preprostim iskanjem „ETC“.

Izberete lahko želeni trg in za nadaljevanje kliknete gumb “Trgovina”.

5. korak: Dokončajte naložbo v Ethereum Classic

Zdaj lahko nadaljujete in vnesete znesek denarja, ki ga želite vložiti v Ethereum Classic – s tem zagotovite, da boste dosegli najmanj 25 USD.

Ko ste pripravljeni, kliknite gumb »Odpri trgovino«, da dokončate naložbo v Ethereum Classic!

6. korak: Izplačajte svojo naložbo v Ethereum

Pri eToro je trgovanje s kriptovalutami možno 24 ur na dan. Ko menite, da je najboljši čas, da izplačate svojo ETC naložbo, preprosto pojdite v svoj portfelj. Tam lahko poleg naložbe v Ethereum Classic najdete gumb »Prodaja«.

Gotovino boste takoj posodobili na svoj račun eToro in po potrebi lahko dvignili denar.

Kako vlagati v Ethereum Classic – Bottom Line

Ethereum Classic bi lahko imel počasen proces rasti, vendar je vseeno pričakoval, da bo imel pomembno vlogo v prihodnosti decentraliziranih finančnih platform.

Po razdelitvi skupnosti Ethereum leta 2016 je Ethereum Classic uspel pridobiti oprijem sam. Danes je ena največjih kriptovalut po vsem svetu.

V svojem bistvu ETC deluje enako kot katero koli drugo finančno sredstvo – njegovo vrednost narekuje ponudba in povpraševanje na trgu.

Ali se boste odločili za dolgoročno ali kratkoročno naložbo v ETC, je v celoti odvisno od vaših trgovinskih ciljev. Vse skupaj je najbolje narediti domačo nalogo, preden razmišljate o tem, kako vlagati v Ethereum Classic – še posebej, ko gre za izbiro primernega posrednika.

V eToro imate priložnost vlagati v Ethereum Classic z najmanj 25 USD – in ne boste plačali provizije!

eToro – najboljši posrednik za nakup Ethereum Classic ETC

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kolikšen minimalni znesek je potreben za vlaganje v Ethereum Classic?

Najbolje je, da naložbo omejite na znesek, ki si ga lahko privoščite. Če ste začetnik, razmislite o začetku z majhnim vložkom. Na eToro lahko začnete vlagati v Ethereum Classic z najmanj 25 USD.

Ali je Ethereum Classic dobra naložbena izbira leta 2021??

Ethereum Classic je leta 2020 začel neugodno in marca dosegel najnižjo vrednost v višini 4,81 USD. V začetku januarja 2021 pa cena ETC znaša 8,77 USD. Kljub temu je prihodnja vrednost sredstva odvisna od vloge, ki jo ima ETC pri širšem razvoju verige blokov.

Kako začeti vlagati v Ethereum Classic?

V eToro lahko začnete vlagati v kovance ETC v manj kot 5 minutah. Vse, kar morate storiti, je odpreti račun, nakazati sredstva in že ste pripravljeni začeti vlagati v Ethereum Classic.

Ali lahko v Ethereum Classic vložim 100 USD?

Najnižji znesek naložbe, potreben za vlaganje v Ethereum Classic, je le 25 USD pri eToro. Na podlagi vašega trgovinskega proračuna lahko izberete kateri koli znesek, ki presega ta znesek.

Ali lahko izgubim denar na Ethereum Classic?

Da, če napačno špekulirate in cena ETC pade, boste na koncu izgubili denar. To se ne razlikuje od naložb v druga sredstva, kot so delnice ali vzajemni skladi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me