Kako vlagati v Ethereum: Končni vodnik za vlaganje v ETH za začetnike

Kako vlagati v ethereum (ETH): vodnik po korakih

Zakaj vlagati v Ethereum ETH? Kaj so prednosti in izzivi za naložbe v Ethereum? Tukaj je vse, kar morate vedeti o naložbah v Ethereum.

Medtem ko se večina vlagateljev v areni kriptovalut raje drži Bitcoinov – je pomembno vedeti, da je na voljo na tisoče drugih inovativnih digitalnih kovancev.

V ospredju tega je Ethereum – druga največja kriptovaluta glede na tržno kapitalizacijo in obseg trgovanja.

Če se tako želite diverzificirati v druge kriptovalute – lahko preprosto kliknete na gumb Ethereum.

V tem priročniku Kako vlagati v Ethereum – vas bomo vodili skozi postopek nakupa. To vključuje ključne korake, kot so iskanje dobrega posrednika, odprtje računa in dokončanje naložbe Ethereum v spletu.

Če želite hitro in enostavno vlagati v ETH, si oglejte Izmenjava eToro!

Kako vlagati v Ethereum v 5 preprostih korakih

Če želite vlagati v Ethereum, je prvi korak odpreti račun z regulirano borzo, naložiti sredstva, izbrati Ethereum s seznama platform in nazadnje preveriti & potrdite, da so bili v vašo denarnico dodani kovanci.

Čeprav vam predlagamo, da preberete ta vodnik do konca – nekateri od vas boste morda vezani na čas. Če je tako, če se sprašujete, kako zdaj vlagati v Ethereum – spodaj boste našli zahtevanih pet korakov.

Korak 1: Odprite račun pri reguliranem posredniku Ethereum brez provizije, kot je eToro

2. korak: Nekaj ​​sredstev položite z debetno / kreditno kartico, e-denarnico ali z bančnim nakazilom

3. korak: Izberite, koliko Ethereuma želite kupiti (najmanj 25 USD)

4. korak: Potrdite naložbo

5. korak: Pustite svoj Ethereum shranjen v eToro, dokler se ne odločite za izplačilo

Če sledite petim zgoraj opisanim preprostim korakom, boste v Ethereum vzeli manj kot 10 minut časa iz udobja svojega doma!

Kaj je Ethereum?

Čeprav je razumevanje, kako vlagati v Ethereum, zelo enostavno – predlagamo, da naredite nekaj domačih nalog, preden se poglobite. Z drugimi besedami, jasno bi morali razumeti, kaj je Ethereum, če želite ugotoviti, ali ta kriptovaluta predstavlja izvedljivo naložbo ali ne.

Torej, Ethereum je kriptovaluta, ki je bila uradno predstavljena leta 2015. Projekt Ethereum, ki ga je ustanovil Vitalik Buterin, ima veliko podobnosti z Bitcoinom – ki je bil ustvarjen šest let prej.

Tako Ethereum kot Bitcoin sta na primer digitalni valuti, ki delujeta nad protokolom blockchain. Oboje vam omogoča pošiljanje in prejemanje sredstev prek digitalne denarnice, kar je ključnega pomena – obe sta decentralizirani mreži, ki ju ne nadzoruje nobena oseba ali organ.

Vendar je pomembno omeniti, da ima Ethereum več zmogljivosti kot njegov Bitcoin kolega. Osnovni protokol blockchain vam na primer omogoča ustvarjanje in uvajanje „pametnih pogodb“.

V preprosti angleščini – to uporabnikom omogoča izvajanje decentraliziranih in nezaupljivih dogovorov, ki presegajo zgolj finančne transakcije. Poleg tega se transakcije Ethereuma običajno potrdijo v samo 15 sekundah, medtem ko Bitcoin traja 10 minut.

Upoštevati moramo tudi, da je na tisoče drugih kriptovalut – znanih kot ERC-20 žetoni, zgrajenih na vrhu lastniške verige blokov Ethereum.

Ob upoštevanju vsega zgoraj navedenega ne preseneča, da je Ethereum leta 2018 dosegel najvišje vrednosti – kar je pomenilo tržno oceno 130 milijard dolarjev. Če to postavimo v perspektivo, je to več kot velika večina S.&P 500 zalog.

Kako deluje postopek investiranja v Ethereum?

Najboljše pri naložbah v Ethereum je, da se sam postopek ne razlikuje od običajnega nakupa delnic. Z drugimi besedami, vlagali boste v Ethereum, ker mislite, da se bo vrednost kriptovalute povečala.

Če in kdaj bo, boste lahko prodali svojo naložbo v Ethereum za več, kot ste prvotno plačali. Na primer, lahko vlagate v Ethereum, ko je digitalna valuta vredna 600 USD – in izplačate, ko cena doseže 900 USD.

Kot tak se to ne razlikuje od nakupa delnic Tesle po 400 dolarjev in prodaje po 500 dolarjev – dobiček dobite, ko vrednost Ethereuma naraste!

Kljub temu si oglejmo res osnovni primer, kako vlagati v Ethereum prek spleta in ustvarjati dobiček.

 • Odprete račun pri spletnem posredniku, ki prodaja Ethereum
 • Položite 1000 USD in celoten znesek vložite v Ethereum
 • V času nakupa je Ethereum vreden 300 dolarjev
 • Na kovancih se držite tri leta
 • Ko pridete do izplačila, je Ethereum vreden 1200 dolarjev
 • To pomeni 300-odstotno zvišanje cen

Kot v zgornjem primeru ste prvotno v Bitcoin vložili 500 USD in ustvarili 233% donosnosti. To pomeni, da ste skupaj 500 dolarjev spremenili v 1665 dolarjev.

Kot poudarja zgornji primer, ste prvotno v Ethereum vložili 1000 USD. Ko ste to storili, je bila digitalna valuta vredna le 300 USD.

Toda, ko ste svoje imetje Ethereum prodali po ceni 1200 dolarjev, ste ustvarili sočen dobiček v višini 300%. To pomeni, da ste lahko na vložku v višini 1.000 $ dvignili 4.000 $!

Zakaj bi morali vlagati v Ethereum?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se lahko odločili za naložbo v Ethereum.

To vključuje naslednje:

5-letna vračila so skozi streho

Ko je bil Ethereum prvič predstavljen leta 2015 in je na koncu prišel na spletne borze – bi plačali približno 2,60 USD. Hitro naprej le dve leti kasneje in digitalna valuta je dosegla rekordnih skoraj 1400 ameriških dolarjev.

To pomeni, da so v dobrih dveh letih trgovanja dosedanji vlagatelji v Ethereum dosegli več kot 53.000-odstotni donos. To pomeni, da če bi v Ethereum vložili v vložek v višini 1000 USD – bi bil vaš denar vreden več kot pol milijona dolarjev.

Ob tem je cena Ethereuma zaostajala nekaj let – leta 2019 je dosegla najnižjo vrednost pod 100 ameriških dolarjev. Vendar pa digitalna valuta spet leti – od najnižjih najnižjih leta 2020 do 117 USD do 600 USD. To pomeni, da so samo leta 2020 vlagatelji Ethereuma zabeležili donose več kot 400%.

V primerjavi s tradicionalnimi vlagatelji, razen čudnih tehnoloških delnic, kot je Tesla, je bilo težko. Glavni indeksni skladi, ki so v veliki meri pripisani pandemiji koronavirusa, so le približno vrnitev na raven pred COVID.

Ethereum je mogoče frakcionirati

Čeprav je Ethereum konec leta 2020 prebil 600 dolarjev – to še ne pomeni, da morate toliko vložiti, da boste izpostavljeni trgu. Nasprotno, tudi Ethereum – tako kot vse druge kriptovalute lahko delimo na manjše količine.

Navsezadnje so kriptovalute digitalne – zato je smiselno, da lahko kovance razbijete na manjše in cenovno ugodnejše zneske. Glede na to je najnižji znesek, ki ga lahko vložite, v veliki meri odvisen od posrednika, ki se ga odločite za naložbo v Ethereum.

Če pa želite začeti z majhnimi zneski, predlagamo eToro. To je zato, ker vam regulirani posrednik omogoča, da v Ethereum vlagate že od 25 dolarjev. Ne samo, da je to nepomemben znesek, ampak vam omogoča enostavno diverzifikacijo v druge kriptovalute / sredstva.

Pametne pogodbe Ethereum bi lahko imele pomembno vlogo v prihodnosti trgovine

Čeprav so pametne pogodbe nekoliko težko razumljive za nepoučeno oko, niso tako zapletene, kot se slišijo. Pametne pogodbe v svoji najosnovnejši obliki omogočajo, da dve ali več strank skleneta nezaupljiv sporazum.

To je zato, ker jih podpira in ureja kriptografska koda. Preprosto povedano, pogoji pogodbe so jasno navedeni v posamezni pametni pogodbi in jih po uvedbi ni mogoče spreminjati ali spreminjati.

Preprost, a učinkovit primer, kako lahko pametna pogodba deluje v praksi, je naveden spodaj.

 • Recimo, da kmet s pametno pogodbo kupi zavarovalno premijo
 • To je z namenom zaščititi pridelke kmeta v primeru neugodnih vremenskih razmer
 • Pametna pogodba vsebuje vse zahtevane pogoje sporazuma – zato je pregledna za vse vpletene strani
 • Eden takih pogojev je, da se, če 10 dni zapored ne pada dež na lokaciji kmetije, izplača zavarovalna premija
 • Pametna pogodba lahko to določi avtonomno z uporabo tisočih tujih vremenskih strani, da preveri, ali je deževalo in kako dolgo
 • Če se sproži pogoj pametne pogodbe, je kmet izvedel plačilo

Razlog, da smo pojasnili zgornji primer, je poudariti, da bi lahko tehnologija pametnih pogodb Ethereum nekega dne bila zelo zahtevna. Če je, pametne pogodbe zahtevajo delovanje žetonov Ethereum – kar pa bo povečalo povpraševanje in s tem – njegova vrednost se bo povečala.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 je izjemno pomembna stopnja projektnega potovanja. Nadgrajuje in izboljšuje veliko specifikacij, ki jih blockchain trenutno ima. V več fazah uvajanja naj bi Ethereum 2.0 v celoti deloval v naslednjem letu ali dveh.

Kljub temu bo Ethereum 2.0 lahko prevzel kriptovaluto z največjo zmogljivostjo le 15/16 transakcij na sekundo (T / ps) na neverjetnih 100.000 T / ps.

Če to kombinirate s povprečno hitrostjo transakcije 15 sekund, postane Ethereum zelo ugoden za čezmejne transakcije. To še posebej velja, če upoštevate minutne stroške, povezane s transakcijo Ethereum.

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum ETH?

Kako vlagati v Ethereum – na voljo so različne možnosti

Če se sprašujete, kateri najlažji, najvarnejši in najučinkovitejši način vlaganja v Ethereum – to prek reguliranega spletnega posrednika. Toda v Ethereum je mogoče vlagati tudi prek bankomata za kriptovalute.

Raziščimo, kako to deluje.

Bankomati Ethereum

Po podatkih CoinATMRadar po vsem svetu obstaja več kot 12.500 bankomatov za kriptovalute. To vam omogoča nakup kriptovalut z vstavljanjem gotovine v stroj.

Od te številke je na tisoče bankomatov za kriptovalute, ki podpirajo naložbe v Ethereum. To morda ustreza tistim, ki želite digitalno valuto kupiti z lokalnim denarjem.

Evo, kako deluje naložba Ethereum pri uporabi bankomata za kriptovalute:

 • Obiščete najbližji bankomat za kriptovalute
 • Postopek začnete tako, da izberete Ethereum kot najljubši kovanec
 • Znesek, ki ga želite vložiti, vnesete v lokalni valuti
 • Če ste na primer v ZDA in želite v Ethereum vložiti 200 USD, preprosto navedite ta znesek
 • Bankomat za kriptovalute vam bo nato pokazal, za katere stroške gre in koliko Ethereuma boste dobili
 • Če na primer bankomat zaračuna 10%, vam ostane Ethereum v vrednosti 180 USD po trenutnem tečaju ETH / USD
 • Gotovino vstavite v bankomat
 • Bankomat natisne vaš račun – ki vsebuje podrobnosti o denarnici Ethereum, ki jih potrebujete za prevzem kovancev

Zdaj bi vas po eni strani morda začeli razmišljati, da je bankomat za kriptovalute res priročen način vlaganja v Ethereum. Če pa imate sedež izven večjega mesta v ZDA, Kanadi ali Evropi – boste morda težko našli stroj blizu vaše lokacije.

Poleg tega – in kar je najpomembneje – bankomati za kriptovalute so zelo, zelo dragi, ko gre za pristojbine. Glede na zgornji primer – kjer smo navedli 10-odstotno provizijo – to ni nič nenavadnega. Pravzaprav je znano, da nekateri bankomati za kriptovalute, ki prodajajo Ethereum, izberejo kar 20%.

Upoštevati moramo tudi, da si morate naložiti digitalno denarnico, če želite prevzeti svoje kovance Ethereum. Čeprav je to morda primerno za tiste, ki razumete, kako delujejo denarnice in zasebni ključi, ne boste, če ste popolnoma začetnik.

Zato smo trdno prepričani, da je najlažje investirati v Ethereum z uporabo reguliranega spletnega posrednika.

Ethereum Broker

Če želite varno in priročno vlagati v delnice – uporabite posrednika. To velja tudi za druge razrede sredstev, kot so obveznice, vzajemni skladi in ETF. Kot tak je povsem smiselno, da za vlaganje v Ethereum uporabite spletnega posrednika.

Na primer, sredstva boste lahko položili z vsakodnevnim plačilnim sredstvom, kot je debetna / kreditna kartica ali bančni račun. Nekateri posredniki sprejemajo celo e-denarnice, kot sta Paypal in Skrill. Spletni posredniki morajo seveda imeti zahtevano licenco za sprejemanje olajšanih naložb. To se ne razlikuje od spletnih posrednikov, ki ponujajo zakonite storitve kriptovalut.

Ugotovili boste tudi, da so provizije, ki jih zaračunavajo posredniki Ethereum, bistveno nižje kot drugi kanali – zlasti prej omenjeni bankomati za kriptovalute. Pravzaprav – in kot na kratko pokrivamo, obstajajo platforme, kot je eToro, ki vam omogočajo, da vlagate v Ethereum brez provizije..

Ob upoštevanju zgoraj navedenega bo spodnji odsek raziskal številne stvari, na katere morate biti pozorni pri izbiri spletnega posrednika za vlaganje v Ethereum.

Kako izbrati platformo za vlaganje v Ethereum

trgovalna platforma

Tako veliki, kot so spletni posredniki kriptovalut, je v tem prostoru preprosto preveč ponudnikov. Zaradi tega je težko vedeti, s katero platformo se morate prijaviti.

Najpomembnejše meritve, ki jih je treba upoštevati, so navedene spodaj:

Licenciranje in ugled

Kot smo že omenili, je eden glavnih razlogov, da kupujete tradicionalne delnice pri reguliranem posredniku, ta, da veste, da ste zaščiteni pred prevaranti. Nič drugače ni, če vlagate v Ethereum prek spleta.

Navsezadnje svojega težko prisluženega denarja ne bi vložili v posrednika, ki je posloval brez licence, kajne? Seveda ne.

Kot tak bi se morali držati posrednikov za kriptovalute, ki jih ureja vsaj eno ugledno telo. To je razlog, zakaj eToro označuje ustrezna polja – ker ima posrednik licenco pri FCA, CySEC in ASIC.

Če imate sedež v ZDA, boste z veseljem vedeli, da je eToro registriran tudi pri FINRI. Kot taka boste z uporabo eToro za naložbe v Ethereum imeli koristi od ločenih bančnih računov – kar zagotavlja, da je vaš denar ločen od denarja eToro obratnega kapitala.

Lahko ste tudi prepričani, da kriminala stran od platforme – saj morajo vsi uporabniki eTora naložiti kopijo osebnega dokumenta, ki ga je izdala vlada..

Minimalne naložbe in plačila Ethereum

Da ne bo pomote – Ethereum je zelo špekulativno finančno sredstvo. Seveda je kriptovaluta leta 2020 vrnila več kot 400% dobička. Toda Ethereum je vrnil tudi letne izgube, ki presegajo 80%.

Kot tak je vedno najbolje začeti z majhnimi, a rednimi količinami. Pri tem lahko uporabite strategijo ‘povprečenja dolar-stroškov’. Zdaj, da boste to lahko storili, morate izbrati posrednika za kriptovalute, ki podpira nizke zneske naložb.

eToro vam na primer omogoča naložbo v Ethereum od samo 25 dolarjev. Ker zahteva najmanj 200 USD depozita – to pomeni, da lahko 8 tednov zapored dodelite 25 USD na teden.

Enako pomembno je tudi, da preverite, katere načine plačila podpira izbrani posrednik Ethereum. Po našem mnenju boste želeli izbrati platformo, ki vam omogoča takojšen polog z debetno / kreditno kartico.

Platforme, kot je eToro, podpirajo tudi e-denarnice, kot so Paypal, Skrill in Neteller. Če pa izberete posrednika, ki podpira samo bančna nakazila, bo trajalo nekaj dni, da se transakcija poravna.

Skladiščenje in izplačilo

Kot smo že omenili, je treba Ethereum – tako kot vse kriptovalute – hraniti v digitalni denarnici. Tu se investitorji novincev pogosto ustrašijo, saj se denarnice za kriptovalute na prvi pogled zdijo nekoliko zapletene.

Na primer, morate osnovno razumeti javne naslove in zasebne ključe. Prav tako se morate dobro znajti z varnostnimi gesli in navsezadnje z vsemi podrobnostmi varovanja svojih sredstev.

Če se vam zdi preveč za to, priporočamo uporabo reguliranega posrednika za kriptovalute, ki lahko vaš Ethereum shrani za vas. Tak primer je eToro – posrednik uporablja institucionalne varnostne prakse.

In seveda, če obdržite svoje kovance Ethereum na eToro – v nasprotju z njihovim dvigom v zasebno denarnico lahko naložbo takoj unovčite, kadar se vam zdi primerno. Nato bo izkupiček dodan na vaš denarni račun eToro – pripravljen za dvig.

Pripravljen vlagati v Ethereum ETH?

Nasveti za naložbe v Ethereum in ustvarjanje dobička

Če prvič vlagate v Ethereum – oglejte si tri spodnje nasvete za hitro uporabo, da zagotovite, da začnete z desno nogo!

1. nasvet: določite nekatere finančne cilje

Najprej si postavite cilj, ko vlagate v Ethereum. Če na primer vlagate, ko je digitalna valuta vredna 600 dolarjev in želite desetkrat povečati svoj denar, bodite pripravljeni na izplačilo, če in ko Ethereum doseže 6.000 dolarjev!

Nasvet 2: Dollarski stroški povprečijo vaše naložbe v Ethereum

Kot smo na kratko že omenili, pri naložbah v Ethereum vedno uporabite povprečje stroškov. To bo povprečno izračunalo vašo stroškovno ceno in tako – odpravilo potrebo po zaskrbljenosti zaradi kratkotrajne nestanovitnosti.

Osnovni primer povprečenja dolarskih stroškov je nakup Ethereuma v vrednosti 100 USD na isti datum vsakega meseca.

Nasvet 3: Diverzificirajte svojo naložbo v Ethereum

Kot vsaka naložba morate tudi vi vedno popestriti nakup Ethereuma. Na primer, eToro ponuja 15 drugih vodilnih kriptovalut – zakaj torej ne bi ustvarili raznolikega portfelja kovancev? S tem boste zmanjšali tveganje izgube, če vaš Ethereum ne bo povsem načrtovan.

Kako danes vlagati v Ethereum – korak za korakom

Se sprašujete, kako najvarneje in najprimerneje investirati v Ethereum? Če sledite spodnjim korakom, lahko svoj prvi kovanec Ethereum kupite v samo nekaj minutah!

1. korak: Odprite račun eToro

Obiščite eToro spletni strani in začnite postopek registracije računa. Vnesti boste morali svoje ime, državljanstvo, domači naslov, datum rojstva in kontaktne podatke.

2. korak: naložite nekaj ID-ja

Zdaj boste morali naložiti kopijo potnega lista ali vozniškega dovoljenja. Predložiti boste morali tudi dokument, ki potrjuje vaš naslov – na primer izpisek z bančnega računa. S tem želimo zagotoviti, da eToro ostane skladen s pravili FCA, ASIC, CySEC in FINRA!.

Opomba: Če trenutno ne deponirate več kot 2250 USD, lahko zgornje dokumente naložite pozneje.

3. korak: Naložite polog

Zdaj boste morali položiti najmanj 200 USD.

Podprti načini plačila eToro vključujejo:

 • Debetna kartica
 • Kreditna kartica
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Zaupljivo

Vsi zgoraj navedeni načini plačila se knjižijo takoj. Če se odločite za bančno nakazilo, počakajte nekaj dni, da sredstva prispejo.

4. korak: Poiščite Ethereum

vlagati v ethereum

eToro ponuja na tisoče delnic, ETF-jev, CFD-jev in kriptovalut. Kot tak je lažje samo poiskati “Ethereum” in klikniti rezultat, ki se naloži.

5. korak: Dokončajte naložbo v Ethereum

Zdaj boste prejeli obrazec za naročilo. Preprosto vnesite znesek, ki ga želite vložiti v Ethereum, in kliknite na gumb ‘Open Trade’.

Upoštevajte, da so vse naložbe v eToro izražene v ameriških dolarjih, minimalni nakup Ethereuma pa je 25 USD.

In to je to – pravkar ste se naučili, kako vlagati v Ethereum na eToro – brez provizije!

6. korak: izplačajte svojo naložbo v Ethereum

Ko začnete izplačevati svojo naložbo v Ethereum – najsi bo to v nekaj dneh, mesecih ali celo letih – vse, kar morate storiti, je, da se odpravite na nadzorno ploščo svojega portfelja.

Nato kliknite gumb ‘Prodaja’, vnesite znesek, ki ga želite izplačati, in potrdite naročilo. Takoj bodo sredstva dodana na vaš račun eToro – ki ga lahko dvignete!

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Kako vlagati v Ethereum – Bottom Line

Čeprav se velika večina novincev za vlagatelje v kriptovalute odloča za Bitcoin, bi bil potencial navzgor v Ethereumu lahko veliko večji. Navsezadnje je osnovna tehnologija Ethereuma nedvomno boljši izvajalec – tako glede hitrosti kot razširljivosti. Poleg tega ima Ethereum tehnologijo Smart Contract – kar je nekaj, kar Bitcoin primanjkuje.

S tem v mislih, če želite zdaj vlagati v Ethereum – postopek traja le 10 minut pri eToro. Vse, kar morate storiti, je odpreti račun, nakazati nekaj sredstev in vložiti vsaj 25 USD v Ethereum. Če se odločite za tega multi-reguliranega posrednika – boste tudi vlagali brez provizije!

Pogosta vprašanja

Koliko naj vložim v Ethereum?

Ni trdega pravila, koliko bi morali vložiti v Ethereum. Najpomembneje je, da nikoli ne vlagate več, kot si lahko privoščite, da izgubite. Navsezadnje je tudi Ethereum – tako kot vse kriptovalute – zelo špekulativno finančno sredstvo.

Ali je Ethereum dobra naložba v letu 2021??

Nihče ne ve, kaj Ethereum prinaša prihodnost. Toda ob upoštevanju, da je bila kriptovaluta leta 2015 vredna le 2,60 USD, od takrat pa je dosegla najvišjo vrednost 1400 USD + Ethereum raste z izjemno hitrostjo.

Kako začnem vlagati v Ethereum?

Vse, kar morate storiti, je odpreti račun pri eToro, nakazati najmanj 200 USD s svojo debetno / kreditno kartico ali e-denarnico in v Ethereum vložiti vsaj 25 USD. Postopek od konca do konca naj bi vam vzel manj kot 10 minut.

Ali lahko v Ethereum vložim 100 USD?

Da, lahko vlagate, kolikor želite – če izpolnjujete minimum, ki ga določi izbrani posrednik. Pri eToro je to le 25 USD.

Ali lahko izgubite denar na Ethereumu?

Izgubite lahko denar katerega koli razreda premoženja – ne glede na to, ali gre za uveljavljene visokokakovostne delnice ali za Ethereum. Zato bi morali pred tveganjem trdno razumeti tveganje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me