Kako zaslužiti s kriptovaluto – dokončen vodnik

Zaslužite s kriptovaluto

Od nič do najboljše naložbe desetletja. Kriptovalute so se rodile v težkem finančnem obdobju in zelo hitro so postale najbolj donosna naložba, ki se je v desetletju najbolj povečala v primerjavi s tekmeci.

V tem članku boste imeli priložnost videti kriptovalute za nazaj, pogled na kripto trg trenutno in 5 najboljših strategij za zaslužek z vlaganjem v kriptovalute.

Retrospektiva kriptovalut

Prva kriptovaluta je bila Bitcoin, ki jo je leta 2009 sprožil Satoshi Nakamoto, za katerega še ni znano, ali gre za posameznika ali skupino ljudi, ki so prišli na to idejo. V zgodnjih letih kriptovalute niso imele nobene pomembne vrednosti, vendar so postopoma začele rasti. V prvih dneh so se soočali tudi z velikim skepticizmom in kritiko, različni posamezniki pa so jih pogosto prepoznavali kot žarišča kriminalnih dejavnosti.

Vendar pa so po številnih plimovanjih vdori, kot je Mt. Gox izmenjava in številni drugi izzivi so kriptovalute narasle in postale primer, kako zaslužiti z vlaganjem vanje.

tržna kapitalizacija bitcoinov

Ves čas grafikon cene Bitcoin. Vir: Coinmarketcap

Kriptovalute so dosegle vrhunec leta 2017, ko je Bitcoin dosegel rekordno vrednost 20.000 USD. V svoji zgodovini obstoja so številni posamezniki postali bogati z vlaganjem v kriptovalute.

The Dvojčka Winklevoss, na primer, z neverjetnimi zneski zaslužili z vlaganjem v kriptovalute. Aprila 2013 je cena Bitcoina znašala 129 dolarjev, dvojčka Winklevoss pa sta takrat vložila 11 milijonov dolarjev. Odločili so se, da bodo zadržali svojo naložbo, njegova vrednost pa je leta 2017 dosegla več kot milijardo dolarjev, ko je Bitcoin presegel ceno 11.700 dolarjev. Poleg tega sta se dvojčka Winklevoss odločila, da bosta svoj denar vložila v ustvarjanje tako imenovane borze Gemini.

To je le eden izmed mnogih drugih primerov, ko so investitorji zaslužili velike vsote denarja zaradi naložb v kriptovalute.

Številni drugi posamezniki so ogromno zaslužili z vlaganjem v kriptovalute. Drug primer je Roger Ver, ki naj bi z naložbami v kripto zagone zaslužil skupno 520 milijonov dolarjev.

Barry Silbert prav tako vložil 16,8 milijona dolarjev, ko je bila cena Bitcoina 350 dolarjev, in je zdaj od te naložbe v lasti 268,8 milijona dolarjev.

Tim Draper tudi v letu 2014 kupil 30.000 bitcoinov. Takrat je Bitcoin stal 413 dolarjev. Zdaj je vrednost teh bitcoinov 215 milijonov dolarjev. Čeprav je bilo takrat veliko dvoma, Draper svojih naložb ni umaknil, ampak jih je nadaljeval s HODL, saj je verjel, da bo nekega dne Bitcoin dosegel ceno 10.000 dolarjev. In izkazalo se je, da ima Draper prav.

Lahko bi nadaljevali s primeri vlagateljev, ki so se bogatili z vlaganjem v kriptovalute, če pa želite izvedeti več o tem, kdo so ljudje, ki so postali milijonarji zaradi vlaganja v Bitcoin, si oglejte ta članek.

Preberite več: Top 9 vlagateljev v Bitcoin – vlagatelji v Bitcoin milijonarje

Pripravljen za potop na kripto trg?

Crypto Outlook: Ali lahko zaslužite s kriptovaluto?

Da, denar lahko ustvarite iz kriptovalut! Čeprav smo, kot smo videli zgoraj, vlagatelji zaslužili ogromno denarja, kriptovalute še naprej veljajo za naložbe z visoko dobičkonosnim potencialom, zato vključujejo visoko stopnjo tveganje.

Ves čas svojega obstoja so prerasli vse tekmece. Vlagatelji, ki so vlagali v kriptovalute, so zaslužili bistveno več kot vlagatelji, ki so vlagali v delnice, obveznice ali zlato.

Kriptovalute naj bi v zadnjem desetletju zrasle za 9.000.000% in so bile izbrane kot najboljša naložba desetletja. Do zdaj najboljše leto za kriptovalute je bilo leto 2017, ko je Bitcoin dosegel rekordno vrednost 20.089 ameriških dolarjev.

Do leta 2017 velika podjetja niso želela vlagati v Bitcoin ali uvajati storitev kriptovalut. Toda to se je spremenilo, ko je istega leta CBOE Global Markets uvedel platformo za trgovanje s terminskimi pogodbami Bitcoin.

Poleg tega trenutno obstaja 7592 kriptovalut, skupna kapitalska tržna vrednost pa je 404.955.125.177 USD.

Kriptovalute so nestanovitne in tako ponujajo številne možnosti dobička. Leto 2020 je bilo za kriptovalute impresivno. Zaradi pandemije COVID-19, ki se je kasneje povečala, so doživeli padec, zdaj pa Bitcoin znaša približno 15.000 USD.

Letos so se velika podjetja odločila, da se bodo potopila v svet kriptovalut. Microstrategy in Grayscale so v kriptovalute vložili milijone dolarjev. Toda največja novica je bil Paypal, ki je začel ponujati kripto storitve.

Navsezadnje je sodelovanje Paypala dalo pečat dejstvu, da kriptovalute rastejo in postajajo vedno bolj del svetovnega finančnega sistema in da so prihodnost denarja.

Tako kot zdaj obžalujejo tisti, ki niso vlagali pred 10 ali 5 leti, se zdi, da bodo tisti, ki danes ne vlagajo, obžalovali v naslednjih 5 ali 10 letih. Če se bo ta trend nadaljeval, bodo kriptovalute vsekakor povečale svojo vrednost in jih bodo vsi resnično sprejeli kot shrambo vrednosti.

Če pogledamo, kako so se stvari razvijale za kriptovalute in kako se stvari odvijajo, lahko ugotovimo, da obstajajo izjemne možnosti za zaslužek z vlaganjem v kripto trg.

Za več napovedi cen Crypto:

Napoved napovedi cene Bitcoin

Napoved napovedi cen Ethereuma

Napoved napovedovanja cen valovanja

Napoved napovedi cene Bitcoin Cash

Napoved napovedi cen Litecoin

Napoved napovedi cen TRON

Kako zaslužiti s kriptovaluto: 5 strategij, ki jih je treba upoštevati

strategije zaslužka s trgovanjem s kriptovalutami

Obstajajo različni načini, kako zaslužiti s kripto in zaslužiti z naložbami na kripto trgu. Nestanovitnost kriptovalut ponuja priložnost za dobiček tako začetnikom kot izkušenim trgovcem.

Spodaj predstavljamo pet strategij za zaslužek s kriptovalutami.

1. Naložbe v dolgoročnih obdobjih

To je najbolj priljubljena in sprejemljiva strategija za vsakogar. Hkrati je to najlažji način za začetnike, saj je vse, kar je potrebno, vložiti določeno količino denarja v svoj najljubši kovanec in dolgo čakati, da se ta kovanec poveča.

Zgornji primeri so nam pokazali, kako so vlagatelji zaslužili velik denar z uporabo te strategije, ki je v svojem izvoru zelo preprosta. Če ste na primer v prvih štirih letih njegovega obstoja vlagali v Bitcoin, bi zdaj uživali ogromen dobiček, saj se je Bitcoin v zadnjem desetletju, ko pomislite, v 9 desetletjih povečal za 9.000.000%, kar je vsakdanjik.

Ta strategija je še naprej dobra izbira za dobiček, saj naj bi se po mnenju strokovnjakov kriptovalute v bližnji prihodnosti povečale.

Ste razmišljali o naložbah v kripto trg?

2. dnevno trgovanje

Dnevna strategija trgovanja daje prednost strokovnjakom. Tisti, ki imajo izkušnje s trgovanjem s kriptovalutami in so obvladali obrt, lahko na ta način zaslužijo dobiček.

Znati morate brati grafikone, tehnično analizo in dobro razumeti gibanje svečnikov. Če želite uporabiti to metodo, ste že dolgo časa s kriptovalutami, saj boste tako lahko napovedali, kam gre trg, in svoj denar boste vložili na pravi način.

Ker se cena kriptovalut čez dan pogosto premika gor in dol, trgovci kupujejo nizko in prodajajo visoko. Morda to niso masivni zaslužki, ki pa jih ob izračunu konec meseca prinesejo precejšen dobiček.

3. Trgovanje s pogodbo za razliko (CFD)

Trgovanje s CFD pomeni, da morate skleniti pogodbo s posrednikom. Izraz CFD pomeni pogodbo za razliko. S pogodbo, ki jo trgovec sklene z borznoposredniško družbo, lahko trgovec izkoristi Bitcoin ali druge kriptos, ne da bi moral biti njegov lastnik.

Torej dobra stvar te metode je, da boste špekulirali le o gibanju cen kriptovalut in zaslužili od razlike med njihovo vstopno in izhodno ceno. In ker takrat ne boste imeli v lasti nobene kriptovalute, vam ni treba skrbeti, kje jo lahko shranite ali glede njene varnosti.

Lahko zavzamete dolgo ali kratko pozicijo, odvisno od tega, ali pričakujete, da se bo cena sredstva povečala ali znižala. Zato vam CFD-ji ponujajo priložnost, da izkoristite gibanja cen navzgor in navzdol pri osnovnih kripto-sredstvih.

Prosimo, upoštevajte: CFD-ji so zapleteni instrumenti in tvegajo izgubo denarja zaradi vzvoda.

4. Arbitraža kriptovalut

Različne kripto borze imajo različne cene kripto za majhen odstotek. Čeprav se na prvi pogled zdi nemogoče prijaviti, lahko z resničnim fokusom in dobro opravljenimi raziskavami kriptovalute kupite na borzah, ki imajo zanje nižje cene, in jih prodate v tistih, ki imajo višje cene.

Da bi to bolje razumeli, lahko vzamemo primer. Bitcoin lahko kupite na spletnem mestu Binance, ki lahko Bitcoin našteje za 8800 ameriških dolarjev, lahko pa ga prodate na Coinbase, ki je morda našel Bitcoin za 9000 ameriških dolarjev, dobiček pa ostane vaš.

Lahko se vprašamo, ali je to zakonito? To je povsem zakonito, ker počnete nekaj, kar počnejo vsi trgovci; kupujte in prodajajte, samo na različnih borzah.

5. Rudarstvo kriptovalut

Peta možnost, ki smo jo izbrali, je rudarstvo kriptovalut. Če želite ustvariti fiat valuto, jo mora natisniti vlada. Ko gre za kriptovalute, se te ne tiskajo, ker so navidezne valute, ampak jih pridobivajo kripto rudarji.

Včasih je bilo rudarjenje zelo enostavno in vsak je lahko to delal od doma prek svojih računalnikov. Zdaj je rudarstvo zapleteno in po vsem svetu obstajajo farme za kripto rudarstvo, ki so zelo izpopolnjene, ker zahtevajo izjemno tehnologijo in porabijo veliko energije.

V nasprotnem primeru rudarji rešujejo težke matematične probleme, nato pa so za reševanje teh težav nagrajeni z Bitcoinom. V svojem domu lahko zgradite rudarsko ploščad, če si privoščite potreben računalniški sistem in če si lahko privoščite električne stroške.

Pravzaprav je najboljši način vaditi tako imenovano rudarjenje v oblaku. Rudarstvo v oblaku je zelo enostavno, saj z njim ni stroškov. Z rudarjenjem v oblaku lahko opremo najamete pri drugem ponudniku ali pa delnice kupite, ne da bi morali imeti lastno strojno opremo.

Spoznajte strategije trgovanja s kriptovalutami na izobraževanju o trgovanju

Vse zgoraj omenjene strategije se lahko naučite na tečajih, ki smo jih pripravili tukaj na Trading Education. Naš cilj je, da vas pripravimo na čim bolj uspešno trgovanje.

Naša platforma je zelo enostavna za uporabo. Širša trgovska skupnost vam bo koristila pri Trade Education. Učne trgovine ne jemljemo kot samoumevno, smo pa predani in učimo s polno strastjo. Oglejte si naše tečaje trgovanja tukaj.

Razen tega, da učimo trgovanje s kriptovalutami, učimo tudi trgovanje s forexom in delnicami. Tu lahko najdete trgovinske kvize in brezplačne e-knjige.

Začnite svoje Crypto Trading Adventures z eToro

eToro je vodilna svetovna platforma za trgovanje s kriptovalutami, indeksi, blagom, valutami in delnicami. eToro v celoti urejajo ustrezne institucije.

eToro je bil predstavljen leta 2007 in je trgovsko podjetje, ki daje velik pomen kriptovalutam in ima do danes več kot 12 milijonov uporabnikov po vsem svetu..

eToro ponuja številne izdelke. Prvi, eToro.com, je trgovalna platforma za vlaganje v kriptovalute. V nasprotju z drugimi platformami lahko na eToro.com sledite in kopirate druge trgovce. Njihov CryptoPortfolio je prav tako edinstven in vam omogoča dolgoročno vlaganje v najbolj priljubljene kriptovalute brez kakršnih koli provizij..

Leta 2018 je izšel eToro eToroX – Popolnoma urejena borza kriptovalut, ki je pravzaprav njihov tretji izdelek. eToroX vam omogoča dostop in umik sredstev, s katerimi trgujete, in je napredna, samo za kripto izmenjavo, ki je kot nalašč za bolj izkušene trgovce.

Skratka, eToro je odličen kraj, kjer lahko uživate v svojih trgovinskih dogodivščinah, ne glede na to, ali ste začetnik ali prekaljen trgovec. eToro je enostavna platforma, ki odlično opravlja svoje delo in ljudem omogoča trgovanje s kriptovalutami.

eToro – najboljše kriptovalute za vlagatelje in trgovce

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

Če se spomnite česar koli od Kako zaslužiti s kriptovaluto, navedite te ključne točke.

  • Kriptovalute na začetku niso imele vrednosti, postopoma pa so začele rasti.
  • Kriptovalute so dosegle vrhunec leta 2017, ko je Bitcoin dosegel rekordno vrednost 20.000 USD.
  • Dvojčka Winklevoss, Roger Ver in Barry Silbert sta tri izmed mnogih vlagateljev, ki so z vlaganjem v kriptovalute zaslužili ogromno denarja.
  • Dolgoročne naložbe v kriptovalute so se na splošno izkazale za donosne.
  • Dnevni trgovci lahko zaslužijo denar za trgovanje s kriptovalutami, saj so te nestanovitne.
  • Trgovanje s CFD-ji in kripto arbitraža sta še dva načina zaslužka s kriptovalutami.
  • Oblačno rudarstvo je najlažji način za pridobivanje kriptovalut, saj ne zahteva posebne strojne opreme in je cenovno ugodno.

Poleg tega je fascinantno omeniti, da so tudi tisti, ki so nekoč kritizirali kriptovalute, danes najvidnejši vlagatelji. Na primer, JP Morgan je nekoč ostro kritiziral Bitcoin, zdaj pa so vanj vložili sredstva.

To kaže, da kriptovalute doživljajo posebne čase in njihov vpliv narašča.

Upamo, da bo ta članek o Kako zaslužiti s kriptovaluto – dokončen vodnik je bil koristen in vas motiviral, da ste začeli vlagati v trg kriptovalut. Vedno bodite na tekočem z najnovejšimi novicami kripto trga s sistemom Trading Education, da opazite najboljše priložnosti za trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me