Katerih 10 najboljših digitalnih kovancev bo eksplodiralo leta 2021?

Najboljši digitalni kovanci za vlaganje v letu 2021

Digitalni kovanci so se leta 2021 začeli bolj ali manj tako kot leta 2017; z veliko pozornostjo investicijske skupnosti in z drastično rastjo, zlasti v prvem tednu januarja.

Čeprav trenutno preživljajo medvedje obdobje, ko se izvajajo popravki, kripto navdušenci verjamejo, da bo leto 2021 resnično vznemirljivo leto za digitalne kovance.

Relativno povišanje cen kriptovalut je vlagatelje pripeljalo do različnih napovedi njihovih cen, nekateri pa omenjajo celo podatke o meteornih dimenzijah.

Vendar med kriptovalutami nekateri vedno delujejo bolje kot drugi. Tukaj pri Trading Education smo spodaj izbrali 10 najboljših digitalnih kovancev, ki naj bi eksplodirali leta 2021.

Najboljši najboljši digitalni kovanci, ki jih je treba upoštevati leta 2021:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Litecoin (LTC)
 4. Valovanje (XRP)
 5. TRON (TRX)
 6. Bitcoin Cash (BCH)
 7. Cardano (ADA)
 8. Tezos (XTZ)
 9. IOTA (MIOTA)
 10. Zvezdnik (XLM)

Za vas smo sestavili seznam najboljših digitalnih kovancev leta 2021.

Torej brez nadaljnjega …

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin nikoli ne moremo izpustiti, ko govorimo o kripto sredstvih. Vse se je začelo z Bitcoinom leta 2009, ko se je Satoshi Nakamoto odločil, da ga bo lansiral. Bitcoin je sinonim za kriptovalute in je predmet številnih razprav o tem, ali je v prihodnosti morda vreden konkurent fiat valutam..

V času svojega obstoja je Bitcoin doživljal pogoste vzpone in padce, zaradi česar je bil po svoji naravi nestanoviten. Leta 2017 je Bitcoin skoraj dosegel 20.000 ameriških dolarjev, da bi od januarja do februarja 2018 izgubil 65% vrednosti, zato so ga kritiki označili za nevrednega dolgoročne naložbe, saj je neverjetno nestanoviten..

Vendar je leto 2020 dokazalo, da je Bitcoin tudi naložba za velike finančne institucije. Leto 2020 si bomo zapomnili kot leto, ko je Paypal na svoji platformi uvedel kripto storitve in ko se je Microstrategy odločil, da bo 1,3 milijarde dolarjev svojih rezervnih sredstev prenesel na Bitcoin. To je celo povečalo ceno Bitcoina in ga 8. januarja 2021 potisnilo k rekordnih 41.941 USD.

"Bitcoin je izdelano iz sintetičnega farmacevtskega zlata. Vse prednosti zlata so, vendar jih ne morete več zaslužiti," je med intervjujem za CNBC dejal Michael Saylor, izvršni direktor Microstrategy.

Leta 2021 analitiki verjamejo, da bo cena Bitcoina verjetno resnično eksplodirala.

Novembra 2020 je analitik Citibank Thomas Fitzpatrick napovedal, da bi lahko Bitcoin do decembra 2021 dosegel neverjetno ceno v višini 318.000 USD, Coindesk. Fitzpatrick je Bitcoin opisal kot "točno takšne stvari, ki vzdržujejo dolgoročen trend".

Ali lahko Bitcoin doseže 318.000 USD, nihče ne ve zagotovo, toda glede na nedavno rast je vse do 50.000 USD Bitcoinov znova dokazalo, kako lahko preseneti vse.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum je na drugem mestu za Bitcoinom. Ethereum je bil znan po korelaciji z Bitcoinom skozi zgodovino. To je dokazal tudi nedavni potek kripto bull. Ko je Bitcoin pred kratkim dosegel najvišjo vrednost, je Ethereum 10. januarja 2021 sledil tudi gibanju proti 1.346 ameriškim dolarjem, kar je bilo nedaleč od najvišjih rekordnih vrednosti v višini 1.432 dolarjev, doseženih 13. januarja 2018.

Ethereum je lansiral Vitalik Buterin leta 2015. Ethereum je decentralizirana odprtokodna veriga blokov. Edinstvenost podjetja Ethereu predstavlja koncept platforme pametnih pogodb blockchain. Pametne pogodbe so v bistvu računalniške aplikacije, ki samodejno izvajajo ukrepe, potrebne za dosego dogovora med različnimi stranmi na internetu.

Trenutno cena Ethereuma znaša 1058 USD. Blockchain Ethereum se vse bolj sprejema, in čeprav se to zgodi leta 2021, se pričakuje, da bo pri Ethereumu prišlo do še večjega povečanja cene.

Digitalcoin napoveduje, da bi Ethereum lahko aprila 2021 dosegel 3.479 USD. Upravni partner Blocktown Capital James Todaro ima celo bolj pozitiven pristop, ko napoveduje, da se bo Ethereum leta 2021 povzpel na 9000 USD..

3. Litecoin (LTC)

Leta 2011 se je Charle Lee odločil izboljšati Bitcoin, vendar je namesto tega ustvaril povsem novo vilico, imenovano Litecoin. Njegov blockchain se imenuje "Scrypt", in je bolj dovršen kot tradicionalni, saj je učinkovitejši in pospešuje transakcije.

Najvišja vrednost Litecoina je bila 19. decembra 2018, ko je dosegla 360 dolarjev. Litecoin verjetno ni digitalni kovanec z najvišjo rastjo, vendar je vedno ponosno ostal med prvih 10. Pravzaprav je decembra 2020 in januarja 2021 na kratko preusmeril Ripple (XRP) in zasedel 4. mesto na seznamu Coinmarketcap.

Transakcij Litecoina je bilo takoj po uvedbi prve decentralizirane RPG fantastične igre RPG LiteBringer, ki temelji na Litecoinu, transakcija skoraj 130.000, pri čemer je poteza vsakega igralca transakcija, ki je dejansko neverjetno koristila celotni verigi blokov..

Analitiki verjamejo, da bi se cena Litecoina lahko zvišala leta 2021. Po mnenju Coinswitcha bi lahko Litecoin leta 2021 dosegel tudi 600 USD.

4. valovanje (XRP)

Brez dvoma je Ripple ena najuglednejših kriptovalut in še en sinonim kriptosveta.

Ripple je bil zasnovan kot alternativni sistem finančnih plačil. Njegov cilj je spremeniti in spodbujati čezmejna plačila. Leta 2020 je bila pozitivna stvar Ripple-a njegova razširitev verige blokov. Tristo ponudnikov iz 40 držav ga je izkoristilo, med njimi Banco Santander, American Express, JP Morgan in HSBC Holdings.

Vendar za Ripple leto 2020 ni bilo najboljše. Ripple je doživel velike izgube cen, ko je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo SEC obtožila Ripplea, da prodaja neregistrirane vrednostne papirje, medtem ko svoj žeton XRP prodaja vlagateljem po vsem svetu.

V trenutku, ko je SEC objavil to težavo, je veliko kripto borz začelo odstranjevati Ripple s svojih platform, kar je povzročilo drastičen padec cene XRP – 72% v 35 dneh.

Ripple je najvišjo vrednost dosegel 4. januarja 2018, ko je znašal 3,84 USD. Trenutno je cena valovanja 0,28 USD. Cena Ripple pa je lahko odvisna od tega, ali bo Ripple dobil primer pri SEC. Napovedniki pa so optimistični. Digitalcoin napoveduje, da se bo cena Ripple do aprila 2021 zvišala na 0,90 USD.

5. TRON (TRX)

TRON je bil predstavljen v omrežju Ethereum s ciljem revolucionarne industrije zabave in demokratizacije ustvarjanja vsebin. Justin Sun ga je ustanovil leta 2017, nato pa se je leta 2018 TRON popolnoma osamosvojil od Ethereuma in svoj protokol preusmeril v avtonomno omrežje peer-to-peer.

TRON je v bistvu platforma za izmenjavo vsebin, kjer uporabniki, ki ustvarjajo in delijo vsebino, dobijo nagrado z žetonom TRX. TRON ima partnerstva s prestižnimi podjetji, kot so Samsung, oBike, Baidu in Baofeng.

Leto 2020 je bilo dobro leto za TRON, saj je obseg transakcij dApp družbe Tron celo presegel obseg Ethereuma. Glede na to, da je platforma leta 2020 začela nadgradnjo protokola TRON 4.0 Great Voyage, nam uvedba funkcij zasebnosti v pametne pogodbe daje več razlogov, da lahko TRON doseže nove cenovne rekorde leta 2021.

TRON je 5. januarja 2018 dosegel najvišjo vrednost v višini 0,231 ameriškega dolarja. Trgovske zveri napovedujejo, da bo Tron do decembra 2021 lahko dosegel 0,047.

6. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash je sistem enakovrednih gotovin s ciljem, da postane glavni blockchain za spletno plačevanje. Leta 2017 je prišlo do zaskrbljenosti zaradi razširljivosti Bitcoina. Kot rezultat tega je bil ustvarjen nov trdi vilic, imenovan Bitcoin Cash, ki ga njegovi zagovorniki štejejo za resnično nadaljevanje Bitcoin projekta kot peer-to-peer elektronski denar. Bitcoin Cash je bil ustvarjen z namenom, da obravnava več transakcij kot njegov prednik – Bitcoin.

Bitcoin Cash je najvišjo vrednost 4.555 ameriških dolarjev dosegel 20. decembra 2017. Alcoin se je leta 2021 začel precej dobro, 10. januarja 2021 se je trgoval pri 627 ameriških dolarjih. Analitiki so optimistični pri napovedovanju cene Bitcoin Cash leta 2021. Longforecast napoveduje da bi lahko cena Bitcoin Cash do aprila 2021 dosegla tudi 1028 USD.

7. Cardano (ADA)

Cardano je nedvomno ena najpomembnejših kriptovalut. Cardano je razvil dobrotnik Ethereuma Charles Hoskinson. V nasprotnem primeru je Cardano znan kot Proof-Of-Stake (PoS) blockchain platforma.

Leta 2020 je bila cena Cardanove stabilna. Vendar je Cardano leta 2021 začel pozitivno iti vse do 0,33 USD 7. januarja. Cardanova najvišja vrednost 1,33 USD je bila zabeležena 4. januarja 2018.

Leta 2021 analitiki verjamejo, da lahko Cardanova cena raste, čeprav je njena rast odvisna od izdaje rešitve razširljivosti – Hydra, ki naj bi Cardanu pomagala obdelati več kot milijon transakcij na sekundo.

Trenutno en Cardano stane 0,29 USD. Kripto napovedovalci menijo, da bi se cena Cardano-a lahko zvišala leta 2021.

Po podatkih Cryptobriefinga je Cardano trenutno na stabilni podpori pred porastom leta 2021. Po njihovi napovedi bi lahko Cardano leta 2021 dosegel mejo 2,00 USD.

8. Tezos (XTZ)

Tezos je odprtokodna veriga verig, za katero je značilno upravljanje v verigi, kjer lahko vsi udeleženci glasujejo za kakršno koli odločitev o spremembah v omrežju. Leta 2017 je Tezos zbral ICO v višini 232 milijonov dolarjev, kar je pozitivno ujelo tej kriptovaluti.

Ker se decentralizirano financiranje (DeFi) nenehno širi, obstaja verjetnost, da bi se cena Tezosa lahko povišala leta 2021. Finančna skupina Elevated Returns je Tezos izbrala kot blockchain platformo, ki vlagateljem v nepremičnine ponuja tokenizirana sredstva v vrednosti 1,6 milijarde USD..

Poleg tega je bilo leto 2020 za Tezos odlično leto, saj je kovanec 13. avgusta dosegel najvišjo vrednost v višini 4,44 USD.

Analitiki verjamejo, da bo DeFi v letu 2021 naraščal, tudi Tezos bo naraščal. Previzionibitcoin napoveduje, da bi Tezos do decembra 2021 lahko dosegel 9,63 USD.

vlagajte v tezos

9. IOTA (MIOTA)

IOTA je odprtokodna platforma, ki je zasnovana za obdelavo transakcij med napravami v omrežju Internet of Things (IoT). Blok-veriga IOTA je edinstvena, saj uporablja model usmerjenega acikličnega grafa (DAG), kjer so transakcije locirane in povezane v splet, imenovan "Zaplet".

IOTA je vzpostavila partnerstva z udeleženci avtomobilskega, proizvodnega in zavarovalniškega trga, kar bi lahko vodilo k rasti cen leta 2021.

IOTA je 19. decembra 2017 dosegla najvišjo vrednost v višini 5,69 USD. Leta 2020 je bila cena IOTA enakomerna. Vendar pa se od novembra 2020 cena IOTA konsolidira. Analitiki so optimistični, ko gre za ceno IOTA za leto 2021. Digitalcoin napoveduje, da bi IOTA lahko decembra 2021 dosegla 1,05 USD.

10. Zvezdnik (XLM)

Stellar je še eno plačilno omrežje, ki omogoča. Stellar je bil izdelek Jed McCaleb, ki je leta 2013 Ripple zapustil zaradi nesoglasij glede prihodnje usmeritve podjetja. Skupaj z odvetnikom Joyceom Kimom sta nadaljevala z ustvarjanjem nove plačilne mreže, imenovane Stellar.

Stellar omogoča čezmejne transakcije med katerim koli parom valut in je bil ustvarjen za premostitev vrzeli med kriptovalutami in tradicionalnimi financami. Stellar je 4. januarja 2018 dosegel najvišjo vrednost v višini 0,93 USD.

Stellar je vzpostavil partnerstva z IBM-om, Deloitte-jem, Stripe in namerava postati digitalni plačilni sistem. Transakcijski stroški podjetja Stellar so nizki – le delček penija.

Glede na ta partnerstva, ko Stellar širi svojo mrežo, naj bi se tudi njegova cena zvišala leta 2021. Leta 2021 so analitiki optimistični in verjamejo, da bi lahko Stellar dosegel nove višine cen. Do aprila 2021 Digitalcoin napoveduje, da bi Stellar lahko dosegel mejo 0,82 USD.

eToro – Kupite najboljše digitalne kovance brez provizije

Tako za začetnike kot za izkušene vlagatelje ostaja eToro ena najboljših svetovnih platform za vlaganje v kriptovalute. Med vsemi drugimi funkcijami eToro med njimi izstopa dve: "Kopiranje trgovanja" in dejstvo, da je enostavna platforma.

Platforma omogoča nakup digitalnih kovancev in CFD-jev do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi digitalnimi kovanci.

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Kriptovalute so se leta 2021 začele z veliko pozornostjo investicijske skupnosti in drastično rastjo, zlasti v prvem tednu januarja.
 • Top 10 kovancev, ki naj bi eksplodirali leta 2021, so Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, TRON, Bitcoin Cash, Cardano, Tezos, IOTA Stellar.
 • Bitcoin nikoli ne moremo izpustiti, ko govorimo o kriptovalutah. Vse se je začelo z Bitcoinom leta 2009, ko se je Satoshi Nakamoto odločil, da ga bo lansiral.
 • Bitcoin je 8. januarja 2021 dosegel najvišjo vrednost v višini 41.941 ameriških dolarjev, saj so institucionalni vlagatelji začeli vlagati prej leta 2020.
 • Analitik Citibank Thomas Fitzpatrick verjame, da lahko Bitcoin do decembra 2021 doseže neverjetno ceno v višini 318.000 USD.
 • Trenutno cena Ethereuma znaša 1058 USD. Ker se njegova veriga blokov sprejema bolj, bo leta 2021 cena Ethereuma morda še večja.
 • Upravni partner Blocktown Capital James Todaro ima bolj pozitiven pristop, ko napoveduje, da se bo Ethereum leta 2021 povzpel na 9000 ameriških dolarjev.
 • Po navedbah Coinswitcha bi lahko Litecoin leta 2021 dosegel kar 600 dolarjev.
 • Leto 2020 je bilo dobro leto za TRON, saj je obseg transakcij dApp družbe Tron celo presegel obseg Ethereuma.
 • Po podatkih Cryptobriefinga je Cardano trenutno na stabilni podpori pred porastom leta 2021. Po njihovi napovedi bi lahko Cardano leta 2021 dosegel mejo 2,00 USD.
 • Digitalcoin napoveduje, da bi IOTA lahko decembra 2021 dosegla 1,05 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me