Katerih je 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA?

Najbolj priljubljeni kripto v Ameriki

Ali želite preskočiti branje in priti do naših najboljših izbir? Najboljša in najbolj priljubljena kriptovaluta v ZDA je Bitcoin ali Ethereum.

Se sprašujete, katere kriptovalute so na seznamih priljubljenosti v ZDA? Na pravem ste mestu. Preberite, kako odkriti 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA in kako se spreminja severnoameriški trg.

Po Združenem kraljestvu je v Združenih državah Amerike največ svetovnih borz za izmenjavo digitalnih valut – 27. Apetit po virtualnih sredstvih je močan po vsej državi in ​​to ne kaže nobenih znakov upočasnitve. Pravzaprav je nekaj najbolj kripto prijaznih mest po vsem svetu mogoče najti v Ameriki, od San Francisca do Jacksonvillea, FL.

Toda katerim kriptovalutam daje prednost Amerika? Od velikih imen, kot je Bitcoin do altcoinov z impresivno rastjo si ogledujemo kripto, ki ohranjajo gibanje severnoameriškega trga.

Zato smo sestavili seznam najboljših kriptografskih datotek v ZDA leta 2021.

Torej brez nadaljnjega …

5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA v letu 2021:

1.. Bitcoin (BTC)

2.. Ethereum (ETH)

3.. Bitcoin Cash (BCH)

4.. Valovanje (XRP)

5.. Litecoin (LTC)

Ne glede na to, ali iščete svojo naslednjo naložbeno priložnost ali želite le slediti trendom kriptovalut v ZDA, preberite, če želite izvedeti več.

Katerih je 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA?

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin je bil vedno najbolj priljubljena kriptovaluta v ZDA in na svetovnem trgu. Že od uvedbe leta 2009 je Bitcoin ostal najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu. Digitalno sredstvo velja za “kralja kriptovalut” in je bil prvi poskus decentralizacije globalnih plačil.

Namesto da ga izda centralna rezerva, Bitcoin nastane s postopkom, znanim kot rudarstvo. Bitcoin rudarji obdelujejo transakcije znotraj blockchain omrežja in ustvarjajo odprt zapis o vsaki transakciji, ki se je zgodila. To pomaga ohranjati preglednost v svetu spletnih financ in je ključni razlog, zakaj je Bitcoin postal tako priljubljen v ZDA (in drugod).

Koliko bo Bitcoin vreden v letu 2021 in pozneje?

Po svetovni finančni krizi v letih 2007–2008, ki je sovpadala z ameriškim zlomom nepremičnin, je bilo nezaupanje do finančnih korporacij na vrhuncu vseh časov. Vstopite v Bitcoin, ki je prišel na trg naslednje leto in je popolnoma ločen od centraliziranih organizacij, kot so banke in posojilodajalci.

Prva transakcija z Bitcoinom v resničnem svetu se je zgodila leta 2010, ko je razvijalec programske opreme s Floride kupil dve pici za 10.000 BTC. Če to primerjamo z vrednostjo Bitcoina danes, bi bile te pice vredne neverjetnih 320 milijonov dolarjev! Dogodek je med kripto navdušenci tako ikoničen, da je 22. maj zdaj uradno “Bitcoin Pizza Day”, kjer vlagatelje spodbujajo k praznovanju z nakupom pice z lastnimi kripto rezervami..

Deset let po tej transakciji je nedavna raziskava Harris Poll to pokazala Zdaj ima 5% Američanov Bitcoin. To uspe približno 16 milijonom ljudi! Glede na to, da je število Bitcoin denarnic približno 42 milijonov, to kaže na to, da znaten odstotek uporabnikov Bitcoinov živi v ZDA.

Bi razmislili o nakupu najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA?

2. Ethereum (ETH)

Druga najbolj priljubljena kriptovaluta v ZDA je Ethereum – blockchain platforma, ki uporablja pametne pogodbe za izvajanje digitalnih transakcij. Njegova domača valuta je znana kot Ether (ETH), trenutna tržna kapitalizacija pa je 51 507 291 691 USD.

Pametna pogodba je samodejna pogodba, v kateri so kodirani posebni pogoji sporazuma – na primer znesek denarja, za katerega ste se nekomu plačali za določeno storitev. Enako kot Bitcoin je ena glavnih prednosti tega, da ljudem omogoča izvajanje spletnih transakcij, ne da bi morali obiskati tretjo banko ali posojilodajalca..

Toda prednosti Ethereuma se tu ne končajo. Pravzaprav mnogi ljudje v ZDA verjamejo, da bi blokovno omrežje lahko utrlo pot novi vrsti interneta, ki bi nam omogočilo varno in popolnoma decentralizirano upravljanje denarja – in celo potencialno glasovanje..

Je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

To smo že zgodaj videli že marca 2020, ko je bilo napovedano, da bo CONA Services (Coke One North America) uporabljala verigo Ethereum za dostop do ugodnosti decentraliziranih financ (DeFi).

CONA Services je tehnološki partner 12 največjih polnilnic coca-cole v ZDA. Transakcije izvaja na platformi Ethereum, da bi si povečal preglednost v celotni dobavni verigi, rezultati preskusa pa naj bi bili objavljeni v četrtem četrtletju 2020.

3. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, ki je bil prvotno predstavljen leta 2017, je sistem enakovrednih elektronskih gotovin. Nastala je kot prilagodljiva vilica Bitcoina, potem ko so kripto vlagatelji izrazili zaskrbljenost zaradi razširljivosti samega Bitcoina. Zdaj je peta največja kriptovaluta na svetu s tržno kapitalizacijo 4630146203 ameriških dolarjev.

Novembra 2020 Bitcoin Cash trde vilice se bo zgodilo. To je postopek, s katerim bo omrežje Bitcoin Cash razdeljeno na dve ločeni verigi blokov. Uvedba Bitcoin Casha leta 2017 je bila sama po sebi vilica, saj se je nova veriga blokov odcepila od prvotne platforme Bitcoin.

Čeprav ima Bitcoin Cash podobnosti z Bitcoinom, je bil na koncu ustvarjen kot rešitev za nekatere največje težave platforme. Medtem ko lahko Bitcoin obravnava velikosti blokov le 1 MB, je Bitcoin Cash to velikost bloka povečal na 8 MB. Bitcoin Cash lahko tudi obdela veliko več transakcij na sekundo. Bitcoin lahko obdela samo 7 transakcij na sekundo, zaradi česar je bistveno manj učinkovit kot druge običajne plačilne storitve (VISA na primer lahko obdela neverjetnih 65.000 na sekundo).

Po ZDA in Južni Ameriki je zdaj približno 716 različnih podjetij, ki sprejemajo plačila BCH. Glede na spletno stran Bitcoin.com, po vsem svetu je 4.392 teh podjetij, kar pomeni, da je več kot 16% v Ameriki. To kaže, da je Bitcoin Cash zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA.

4. valovanje (XRP)

Podobno kot Ethereum je tudi Ripple ime svoje platforme (RippleNet) in svoje virtualne valute (Ripple XRP). V času pisanja članka je XRP četrta največja kriptovaluta na svetu in privlačno nizka cena le 0,31 dolarja.

Ripple je že ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA, vendar po mnenju napovedi v industriji, v bližnji prihodnosti bi lahko postalo še bolj priljubljeno. Analitik kriptovalut, znan kot CryptoWhale, je napovedal, da ko bodo ZDA dosegle soglasje o predpisih o kriptovalutah, bo povpraševanje po Ripple naraščalo.

Prednosti in slabosti naložbe v Ripple, ali bo to milijonar?

CryptoWhale je dejal: »Edini projekt na celotnem trgu, ki si prizadeva za Crypto Regulations, je XRP. Vedo, da ko bodo ti predpisi dodani, bo popolnoma izničil skoraj vse druge altcoine in povpraševanje XRP v nebo. ”

Ker je bil RippleNet zasnovan tako, da bankam in drugim podjetjem olajša pošiljanje globalnih plačil v realnem času, z XRP kot univerzalna valuta je Ripple že dobro postavljen v finančni obrat. Medtem ko so nekateri kritizirali dejstvo, da je bolj centraliziran kot ponudba, kot je Bitcoin, je to lahko razlog za njegov uspeh. Kot poudarja CryptoWhale, Ripple že leta “tiho sodeluje z vladnimi agencijami, da bi zagotovil skladnost” – in ko bodo uveljavljeni ameriški predpisi, bo lahko v celoti izkoristil.

5. Litecoin (LTC)

Litecoin je Bitcoin spin-off, ki se je začel leta 2011, zaradi česar je eden najzgodnejših altcoinov na svetu. Litecoin je dvanajsta največja kripto valuta na svetu – in je ena izmed 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA.

Litecoin je bil namesto Bitcoin Cash uveden, da bi rešil nekatera vprašanja, ki so motila ljudi pri Bitcoinu. Na primer, medtem ko Bitcoin traja 10 minut, da doda nov blok v verigo blokov, Litecoin traja le dve minuti in pol in ima nižje provizije za transakcije..

Kriptovaluta je pred kratkim imela koristi tudi od izdaje igre vlog (RPG) LiteBringer, ki deluje na verigi Litecoin. Igra je tako priljubljena, da se je po navedbah Litecoin Foundation število transakcij Litecoin v tednu po izidu več kot potrojilo! To pomeni, da 75% vseh transakcij zdaj vodi LiteBringer.

Blockchain in igralništvo | Ostanite pred igro

Glede na sedanje ocene, ki kažejo, da 155 milijonov Američanov redno igra videoigre, ni presenetljivo, da je Litecoin ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA.

Kateri so ključni trendi kriptovalut v ZDA?

kriptovalute v ZDA

Ni naključje, da 3 od 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA temeljijo na tehnologiji Bitcoin (Bitcoin, Bitcoin Cash in Litecoin). Glede na poročilo analitičnega podjetja Chainalysis, Severna Amerika – ki je za zahodno Evropo in vzhodno Azijo tretja najbolj dejavna država na trgu kriptovalut, daje prednost Bitcoin kriptosovom, predvsem vsem drugim.

Poročilo je trdilo, da je bila ta stopnja naklonjenosti „nesorazmerna“ v primerjavi z drugimi državami. V okviru svoje raziskave je Chainalysis analiziral, kako priljubljene so različne kategorije kriptografskih podatkov v ključnih regijah po vsem svetu. To so storili tako, da so kriptovalute razdelili na bitkoine (BTC), stabilkovanci, in altcoinov, preden ugotovimo, kolikšen odstotek regionalnih dejavnosti zadeva posamezno kategorijo. Odkrili so naslednje:

 • Vzhodna Azija: 51% BTC, 33% stabilnikov, 16% altcoinov
 • Zahodna Evropa: 66% BTC, 21% stabilnikov, 12% altcoinov
 • Severna Amerika: 72% BTC, 17% stabilizatorjev, 11% altcoinov
 • Vzhodna Evropa: 57% BTC, 30% stabilizatorjev, 13% altcoinov
 • Srednja in južna Azija: 53% BTC, 35% stabilizatorjev, 12% altcoinov
 • Latinska Amerika: 63% BTC, 26% stabilnikov, 11% altcoinov
 • Bližnji vzhod: 54% BTC, 33% stabilnikov, 14% altcoinov
 • Afrika: 69% BTC, 21% stabilkoinov, 10% altcoinov

Kot lahko vidimo, valute Bitcoin, kot sta Bitcoin Cash in Litecoin, zavzemajo največji odstotek kripto dejavnosti Severne Amerike. Ameriške naklonjenosti BTC so opazno večje kot katere koli druge regije, Afrika je druga najvišja s 69%. Zakaj torej ZDA favorizirajo Bitcoin valute?

→ Kliknite tukaj, da začnete graditi boljši kripto portfelj s 100 USD.

Ameriška strategija trgovanja s kriptovalutami

Ameriška naklonjenost Bitcoinu bi lahko bila odvisna od strategije trgovanja. Poročilo je tudi ugotovilo, da imajo ameriški vlagatelji veliko večjo verjetnost, da bodo uporabili dolgoročne naložbene strategije kot tiste v drugih regijah in se odločijo, da bodo svoje premoženje kupili in zadržali, namesto da bi hitro trgovali.

Med julijem 2019 in junijem 2020 je bila na primer intenzivnost trgovanja v vzhodni Aziji skoraj dvakrat večja kot v Severni Ameriki. Če ameriški vlagatelji raje igrajo dolgo igro, lahko BTC in z njim povezani kriptos veliko bolj smiselno vlagajo kot nekateri manj znani altcoin-i. Morda so znano nestanovitni, toda Bitcoin in Bitcoin Cash so v preteklih letih močno branili svoje tržne položaje.

Ne samo to, ampak so si hitro opomogli po obdobjih nizke rasti ali padcev cen. Konec marca 2020 je cena Bitcoina padla na 4721 ameriških dolarjev, ko je pandemija koronavirusa trg poslabšala. Vendar se je do junija in julija cena spet vrnila na približno 9.000 dolarjev, nato pa vse do 41.000 dolarjev na bitcoin v začetku leta 2021. Ker so ti zrušitve praviloma kratkotrajni, je Bitcoin zelo primeren za vlagatelje z dolgoročnimi strategijami. ki se zanašajo na držanje kripto podatkov dlje časa.

Vlagajte v najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA

Ne glede na to, ali ste izkušen trgovec ali šele začenjate, nedvomno je 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA potencialno močan dodatek vašemu portfelju. Upamo, da vam je ta članek pokazal, zakaj se je toliko Američanov odločilo za naložbe v te kripto – in če menite, da je napočil čas tudi za trgovanje, je naslednji korak iskanje uglednega ameriškega posrednika.

Borznoposredniška družba z več premoženjskimi sredstvi eToro vam daje priložnost, da vlagate v več kot 90 kriptovalut, vključno s petimi, ki smo jih vključili na ta seznam. eToro ima pisarne v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji. V celoti ga ureja mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN) in je zaupanja vredna izbira za tiste, ki želijo vlagati v najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA..

eToro – Kupite najbolj priljubljene digitalne kovance v ZDA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Pet najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA so Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin in Ripple
 • V ZDA je registriranih 27 menjalnic digitalnih valut
 • San Francisco in Jacksonville sta dve kripto prijazni mesti na svetu
 • Bitcoin je najbolj priljubljena kriptovaluta v ZDA (in tujini)
 • Trenutno ima 5% Američanov Bitcoin
 • 716 podjetij ponuja plačila z BCH v ZDA in Južni Ameriki skupaj
 • Rippleova kampanja za določitev ameriških predpisov o kriptovalutah bi lahko povečala njegovo priljubljenost
 • Najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA so zgrajene na tehnologiji Bitcoin
 • 72% ameriške kriptovalute zadeva BTC
 • Zdi se, da ameriški vlagatelji raje držijo kriptovalute v nasprotju z visokofrekvenčnimi posli

Kriptovaluta v ZDA – pogosta vprašanja

Ali je kriptovaluta zakonita v ZDA?

Bitcoin so v ZDA uradno legalizirali februarja 2020. Vendar se ne šteje za zakonito plačilno sredstvo in je obdavčen kot oblika lastnine in ne kot valuta.

Kje lahko dobim kriptovaluto v ZDA?

Posrednik eToro je varen in ugleden način za začetek trgovanja s kriptovalutami v ZDA. Ima pisarne v ZDA in jo ureja mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN). Uporaba eToro, lahko dostopate do več kot 90 različnih kriptovalut.

Kdo v ZDA ureja Bitcoin?

Čeprav Bitcoin pravno ni klasificiran kot denar, je mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN) kripto borze prepoznala kot prenosnike denarja in meni, da imajo žetoni “vrednost, ki nadomešča valuto.”

Ali Amazon ZDA sprejema Bitcoin?

Trenutno Amazon US uradno ne sprejema plačil Bitcoin za izdelke. Vendar pa je mogoče darilne kartice Amazon plačati z uporabo Bitcoinov.

Kako pretvorim Bitcoin v dolarje?

Svoje Bitcoine lahko pretvorite v dolarje tako, da jih prodate na borzi kriptovalut, kot je eToro. Preprosto prodajte kripto za dolarje in dvignite plačilo na bančni račun.

Ali je kriptovaluta dobra naložba?

Naložbe v kriptovalute v ZDA na splošno veljajo za tvegane naložbe. To je zato, ker je lahko vrednost sredstev, kot je Bitcoin, neverjetno nestanovitna. Preden začnete vlagati v kriptovalute v ZDA, je pomembno, da opravite skrbni pregled in vzpostavite trdno strategijo upravljanja tveganj..

Ali je zakonito kupovati in prodajati Bitcoin v ZDA?

Nakup in prodaja Bitcoinov je v ZDA zakonit – če greš skozi regulirano borzo. Če poskušate trgovati z Bitcoini, ne da bi šli skozi menjavo, ste tehnično storili kaznivo dejanje. To je zato, ker je Bitcoin obdavčen kot lastnina in ne kot valuta. Tako kot bi šli skozi nepremičninskega posrednika, da bi prodali svoj dom, morate iti skozi regulirana kripto izmenjava prodati svoj Bitcoin v ZDA.

Upamo, da bo naš članek 5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA je bil koristno tebi in vam prihranilo nekaj časa v svoji raziskavi.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me