Katerih top 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021?

Najboljše kriptovalute za naložbe v letu 2021

Načrtujete vlaganje v kriptovalute v letu 2021? Bi radi bili pred kripto trendi? Z našim popolnim vodnikom po 10 najboljših kriptovalutah smo olajšali vlaganje do leta 2021.

Začetniki imajo težave pri iskanju najboljša kriptovaluta za naložbe v letu 2021. Vsi smo bili v tej situaciji, zato ne skrbite! razumemo, kako zmedeno je pri iskanju novih naložb v kriptovalute. In zato je tukaj na voljo izobraževanje o trgovanju.

Torej, ali iščete tudi naslednje kriptovalute, ki jih boste vlagali leta 2021? Se sprašujete, “ali naj vlagam v Bitcoin?” ali “naj vlagam v Ethereum?”

Če se želite hitro in enostavno potopiti na kripto trg, z 0% provizij, si oglejte Izmenjava eToro!

Najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021:

1.. Bitcoin

2.. Ethereum

3.. Litecoin

4.. Bitcoin Cash

5.. TRON

6.. Valovanje

7.. Cardano

8.. Tezos

9.. IOTA

10.. Zcash

Številni vlagatelji kriptovalut se začenjajo veseliti leta 2021. Znanje predvidevanja novih trendov kriptovalut je ključna veščina vsakega trgovca. Toda z več kot 7000 različnimi altcoini na trgu, kako lahko ugotovite, kateri bodo najboljše naložbe v kriptovalute v letu 2021?

Prihodnost kriptografije ni nikoli gotova, zato je napovedovanje kriptovalut lahko zapleteno – še posebej, ker so obdobja nestanovitnosti po pandemiji koronavirusa. Vendar pa je dobra novica, da so nekateri kripto strokovnjaki rekli, da bi lahko bilo leto 2021 kripto leto, zahvaljujoč okrevanju trga in razvoju, kot je težko pričakovana nadgradnja Ethereuma.

V tem članku bomo razložili, katere kripto valute bi morali razmisliti o dodajanju svojega portfelja leta 2021. Ne glede na to, ali ste novi pri naložbah v kriptovalute ali ste izkušen vlagatelj, v nadaljevanju preberite 10 najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021.

Na koncu tega vodnika boste vedeli, kako najti kriptovalute, v katere boste letos vlagali. Tudi, če je tisto, kar iščete, je trgovanje, eToro vam lahko pomaga!

Ste pripravljeni izvedeti o naslednjih kriptovalutah, ki jih je treba upoštevati za leto 2021? Začnimo!

Katere so najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021?

Spodaj boste našli najboljših 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021 in pozneje.

1. Bitcoin – BTC

bitcoin logotip

Ali se sprašujete, "naj vlagam v Bitcoin? je vrednost Bitcoina že na vrhuncu? ali je Bitcoin najboljša kriptovaluta za vlaganje v letu 2021 ?. No, želimo si, če vemo! Naslednje informacije pa bi vam morale pomagati pri odločitvi, ali je vlaganje v kriptovaluto Bitcoin dobra ideja za vas.

Ne bi smelo biti presenečenje, da je Bitcoin na vrhu našega seznama kriptovalut, ki jih je treba vlagati leta 2021. Ta tako imenovani “kralj kriptovalut” prevladuje na trgu od njegove uvedbe leta 2009 – in nič ne kaže, da bi se njegov status spremenil kmalu. Dejansko napovedi kriptovalut kažejo, da bi lahko Bitcoin nastavil za svoje najmočnejše leto doslej.

Po besedah ​​Ryana Selkisa, izvršnega direktorja spletnega mesta za sledenje kriptovalut Messari, bodo Bitcoin in Ethereum obdržali najvišja mesta, ko gre za tržna kapitalizacija. To je v nasprotju s številnimi drugimi sredstvi, za katera je napovedal, da bodo leta 2021 izgubila uvrstitev med 10 najboljših kriptovalut.

Potem ko se je tržna vrednost marca 2020 strmoglavila, Bitcoin se hitro okrevala in od takrat sta tako cena kot tržna omejitev nenadoma naraščali. Od najnižjih vrednosti 4721 ameriških dolarjev konec marca, ko so po vsem svetu začele prihajati omejitve zaradi koronavirusa, je kriptovaluta do prvega šibkega januarja 2021 dosegla cene približno 40.000 ameriških dolarjev..

To je zdrava stopnja okrevanja s ceno več kot petkrat v dobrih 8 mesecih. Čeprav ta stopnja sprememb ni neobičajna za kriptovaluto, ki slovi po svoji nestanovitnosti, bi morala biti spodbudna za vse vlagatelje v Bitcoin, ki jih je marca nenadoma zrušila marca.

Torej, kaj je naslednje? Nekateri strokovnjaki menijo, da je to okrevanje šele začetek. Julija 2020 je grafikon, povezan s Citibank, napovedal, da bi se lahko cena Bitcoina v letu 2021 povzpela na neverjetnih 120.000 USD! To je šestkrat višja od prejšnje najvišje cene, 20.000 USD, ki jo je dosegla leta 2017.

V januarju 2021 JPMorgan, banka, ki je Bitcoin nekoč imenovala za prevaro, zdaj pričakuje, da bo BTC dosegel 146.000 USD.

Torej, ali je Bitcoin vaša naslednja kriptovaluta, ki jo boste vlagali leta 2021??

Številni strokovnjaki menijo, da je Bitcoin lahko ena najboljših kriptovalut za naložbe v letu 2021.

2. Ethereum – ETH

logotip ethereum

Če je Bitcoin kralj kriptovalut, bi lahko bil Ethereum dedič! Ta blockchain platforma je največja kriptovaluta na svetu, razen Bitcoinov, in od izdaje leta 2015 ohranja močno tržno kapitalizacijo. V času pisanja tega poročila znaša približno 138 milijard USD.

Kljub negotovostim v zvezi s pandemijo koronavirusa, ki je konec marca 2020 pretresla delovanje skoraj vseh kripto, je bil Ethereum močan skozi vse leto 2020. Če iščete najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021, bi moral biti zato resen kandidat.

Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Konec decembra je cena Ethereum dosegla 1000 dolarjev – najvišjo ceno leta 2020. Za tem skokom vrednosti sta dva ključna dejavnika. Ena je rast decentraliziranih financ (sicer znano kot DeFi). Platforma Ethereum podpira številne kriptofone, ki poganjajo sektor DeFi, kot so Chainlink (LINK), zaviti Bitcoin (WBTC) in Maker (MKR). Dejansko je Ethereum samo v letu 2020 obdelal 13,5 milijarde USD decentraliziranih borz – v letu 2019 pod 3 milijarde USD!

Drugi dejavnik, ki Ethereumu zagotavlja mesto na našem seznamu najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021, je začetek Ethereum 2.0. Ta težko pričakovana nadgradnja naj bi bila končana do konca leta 2020 in bo Ethereum naredila veliko bolj učinkovito. Ko bo lahko hitreje obdelal več transakcij, bomo lahko videli, kako njegova cena eksplodira.

3. Litecoin – LTC

litecoin

S ceno samo 170,56 USD Litecoin morda ni najbolj bikovski kripto na tem seznamu. Toda s tržno kapitalizacijo 11 milijard dolarjev in močno rastjo na radarju je vredno razmisliti, ali nameravate leta 2021 začeti vlagati v kriptovalute.

Naš seznam najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021 ne more biti popoln Litecoin. V letu 2017 je pokazal močno uspešnost z rastjo več kot 8000%.

Čeprav nekateri vlagatelji vidijo Litecoin kot suh pokrovček Bitcoinovega polnega maščobnega kapučina (začel se je prodajati leta 2011 in ga na splošno veljajo za spinoff bitcoinov) je napaka, če to kripto popolnoma zavrnemo. Ne samo, da je veliko hitrejši od Bitcoina, saj za obdelavo bloka potrebuje le dve minuti in pol, namesto 10 minut – v letu 2020 je predstavil tudi nekaj razburljivih dogodkov.

Začetek igre vlog (RPG) LiteBringer, ki deluje na verigi blokov Litecoin, je povzročil hiter promet. Po navedbah Litecoin Foundation je LiteBringer v enem tednu povzročil, da se je število transakcij potrojilo, saj jih je več kot 75% zdaj povzročila igra. Ta uspešnost je tako spodbudna, da je platforma CoinSwitch napovedala, da bi lahko cena Litecoina leta 2021 dosegla 600 USD.

Zadnja beseda: Zaradi tesne povezave Litecoina z Bitcoinom se vlagatelji zelo zanimajo za Litcoin in zato je Litecoin uvrščen med 10 najboljših kriptovalut, ki jih je treba vlagati leta 2021, in za naslednjo kriptovaluto, ki si jo je treba ogledati.

4. Bitcoin Cash – BCH

Bitcoin gotovina

Bitcoin Cash, prvič predstavljen leta 2017, je hitro prizadel radar vseh, ki jih zanima vlaganje v kriptovalute. Ta sistem enakovrednih elektronskih gotovin je bil uveden kot razširljiva veja prvotnega Bitcoina, potem ko so trgovci izrazili zaskrbljenost zaradi razširljivosti Bitcoinov. Zdaj je to šesta največja kriptovaluta na svetu s tržno kapitalizacijo, ki znaša 8,2 milijarde dolarjev.

Čeprav se napovedi za ceno Bitcoin Cash razlikujejo, je platforma za trgovanje s kriptovalutami StormGain napovedala, da bo v naslednjih 5 letih narasla na 500 USD. V tem primeru bi lahko bil letnik 2021 odličen čas, da v svoj portfelj dodate Bitcoin Cash, kolikor gre za najboljšo kripto valuto za vlaganje!

5. TRON- TRX

tron

TRON je bil ustanovljen leta 2017, prvotno v omrežju Ethereum. Zdaj je preklopljen na neodvisno platformo blockchain in uporablja dokaz o vložku algoritem za obdelavo transakcij. Zakaj bi lahko TRON s trenutno tržno kapitalizacijo 3 milijarde dolarjev in ceno 0,031 dolarja ena najboljših kriptovalut za vlaganje leta 2021?

Ko bo več organizacij začelo sprejemati platformo blockchain TRON, se bo vrednost TRX povečala. Trenutno jih gosti več decentralizirane aplikacije (dApps) kot Ethereum, zaradi česar je veliko vlagateljev ugibalo, da ima TRON svetlo prihodnost leta 2021. Splošno soglasje je, da bo cena Trona nihala vse naslednje leto, a po navedbah Coinpedije bi lahko dosegla najvišjo vrednost od 0,4 USD – velika potencialna priložnost za naložbe v kriptovalute v letu 2021.

Tron se je sicer v zadnjih letih nekoliko znižal, vendar se je v zadnjem času stabiliziral. Če ta kovanec iščete kot najboljšo kriptovaluto za vlaganje v letu 2021, naredite nekaj raziskav in spremljajte novice.

6. Ripple- XRP

valovanje

Ripple XRP je bila najboljša kriptovaluta za naložbe v letu 2017 z rastjo približno 36.000%

Ripple, ena najbolj zanimivih kriptovalut, ki jo je treba vlagati leta 2021, je ime, ki opisuje tako platformo Ripple (RippleNet) kot njeno virtualno valuto (Ripple XRP). XRP je trenutno četrta največja kriptovaluta na svetu s slavno nizko ceno le 0,32 dolarja. Če želite leta 2021 začeti vlagati v 10 najboljših kriptovalut, ne da bi morali zapraviti veliko denarja, bi bil Ripple lahko odlična izbira za previdnejše vlagatelje.

In če nameravate vlagati, bi bilo morda smiselno kmalu začeti. Čeprav cena Rippleja ne bo dosegla stratosferskih cen Bitcoinov, se zdi, da se bo cena zvišala leta 2021. Po nekaterih napovedih o kriptovalutah bo Ripple verjetno vse leto enakomerno naraščal in bo do December.

Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Cene nad 2 USD morda ne bodo trajale dolgo. Iste napovedi so Rippleovo ceno do konca leta 2022 postavile na 1,72 USD, zato bi lahko bila ena naložbena strategija nakup Ripplea, da bi ga prodali, preden cena spodrsne z najvišjih vrednosti.

Opomba: 2021 bi lahko bilo dobro leto za naložbe v XRP, saj je njegova cena januarja 2017 padla za 72%, kot je dosegla najvišjo vrednost 3,4 USD. Torej, Ripple bi lahko bila še vedno dobra izbira za naslednjo kriptovaluto vlagajte v letu 2021.

7. Cardano – ADA

kardano

Ko je Selkis leta 2021 izdal napovedi za naložbe v kriptovalute, je nekatere trgovce presenetil z izjavo, da bi lahko Cardano z desetega prešel na peto mesto na seznamu največjih kriptovalut na svetu. Cena verificirane blockchain platforme Cardano znaša 0,31 USD, vendar bi se morala ta dvigniti na več kot 0,45 USD, da bi si zagotovila mesto med top 5.

Ali je to mogoče? Po mnogih napovedih bi lahko bilo. Tržna kapitalizacija je odvisna od cene, cena Cardano pa bi lahko do konca leta 2021 morda presegla 1,50 USD. To je ogromno povišanje glede na trenutno ceno, ki znaša le 0,31 USD..

Eden ključnih dejavnikov za rast Cardano je sprostitev Hidra – rešitev za razširljivost 2. plasti, ki obljublja, da bo omrežje Cardano lahko vsako sekundo obdelalo več kot milijon transakcij. Sposobnost obdelave plačil in pametne pogodbe zunaj verige (ne kot del verige blokov) bo Cardanu pomagal postati eden najhitrejših sistemov na svetu.

S tako velikim razvojem dogodkov na obzorju je Cardano, tako kot vsaka druga najboljša kriptovaluta, zagotovo ena izmed najboljših kriptovalut, ki jih je treba vlagati v letu 2021.

8. Tezos – XTZ

tezos

Tezos je trenutno med 20 največjimi kriptovalutami na svetu – vendar bi se lahko njegova uspešnost v letu 2021 pomaknila naprej na seznam. Po navedbah TradingBeasts je omrežje verig blokov (ki se je leta 2017 odprlo z rekordno ICO) nastavljeno za obdobje počasne, a stalne rasti, ki se bo povečalo z 2,15161 USD konec novembra 2020 na 2,21197 USD konec aprila 2021.

Po večletnem nizu izgube vrednosti tako v letu 2019 kot v prvi polovici leta 2020 je verjetnost rasti (pa čeprav majhna) spodbudna za številne vlagatelje v Tezos. Ta rast je v veliki meri odvisna od dejstva, da je Tezos izbrala finančna skupina Elevated Returns (ER), ki je iskala blockchain platformo, kjer bi lahko vlagateljem v nepremičnine ponudila tokenizirano ponudbo v vrednosti 1,6 milijarde USD..

Zahvaljujoč naraščajočemu zanimanju za svet DeFi-ja je ta ER-ova naložba odlična novica za nekoč šibko kripto. Uporabniški žeton, imenovan ERX, naj bi začel delovati pred koncem leta 2020.

9. IOTA- MIOTA

iota

Odprtokodna knjiga in kriptovaluta IOTA je s tržno kapitalizacijo 1,25 milijarde dolarjev namenjena obdelavi transakcij med napravami v Internet stvari (IoT). Sodeluje z organizacijami v avtomobilski, proizvodni in zavarovalniški industriji – kar pomeni, da je sposoben izkoristiti rast sektorja DeFi.

Čeprav se izmenjave kriptovalut glede natančnih številk razlikujejo, se zdi, da se industrija strinja, da se v naslednjih nekaj letih napoveduje opazna rast IOTA. Spletno mesto za kripto novice Smartereum celo predlaga, da bi valuta lahko v določenem trenutku pred letom 2025 dosegla 38 dolarjev, kar je velik preskok od trenutne cene 0,4532 dolarja. Tudi če je ta napoved optimistična, malo verjetno, da bomo cene padle, varna ocena pa se lahko giblje okoli 4 USD.

Ker naj bi tudi IoT naraščal skozi vse leto 2021, je IOTA močan kandidat za vse, ki želijo prihodnje leto začeti vlagati v 10 najboljših kriptovalut.

10. Zcash – ZEC

zcash

Na podlagi Bitcoin-ove kodne baze je namen kriptovalute Zcash (ki je bila predstavljena leta 2016) digitalna plačila narediti bolj zasebna. Medtem ko je Bitcoin blockchain zasnovan tako, da je popolnoma pregleden in vsakemu uporabniku omogoča sledenje preteklim transakcijam, ima Zcash politiko selektivne preglednosti. To pomeni, da je mogoče plačila zaščititi, da se ohrani zasebnost uporabnikov.

Trenutno je Zcash na 31. mestu lestvice največjih kriptovalut na svetu 71,93 dolarja, njegova tržna kapitalizacija pa 763 milijonov dolarjev v času pisanja. Po dolgih napovedih se bo cena Zcash-a verjetno znižala leta 2022 – vendar bi to lahko sledilo nenadnim skokom v celotnem letu 2021, morda aprila, maja in junija.

Če ste šele začeli vlagati v kriptovalute, Zcash morda ni pravi dodatek k vašemu portfelju. Če pa ste izkušen vlagatelj z zanesljivo strategijo obvladovanja tveganj, boste morda lahko te skoke cen unovčili, če boste pravilno igrali svoje karte. Vlaganje v Zcash zdaj, ko je cena nizka, z namenom prodaje v obdobjih visoke rasti, bi lahko bila pametna strategija. Ne pozabite – pri uspešnem vlaganju v kriptovalute je čas vse.

Želite začeti vlagati v top 10 kriptovalut?

Zdaj veste, katere so najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021, imate trdno podlago za začetek vlaganja v kriptovalute. Naslednji korak je iskanje uglednega posrednika za kriptovalute

Na platformi z več sredstvi eToro, lahko začnete vlagati v vseh 10 najboljših kriptovalut, ki so omenjene na tem seznamu. Ne glede na to, ali ste že trgovali s kripto, ali se samo lotevate te oblike naložbe, je njegova uporabniku prijazna storitev odličen način za primerjavo valut in začetek trgovanja danes.

Če ste kripto začetnik, ki išče najboljše borze kriptovalut 2021, je eToro inovativen Funkcija CopyTrader vam lahko ponudi nekaj dragocenih vpogledov v najboljše strategije trgovanja s kriptovalutami. Ta funkcija vam omogoča, da v realnem času spremljate dejanja izkušenih vlagateljev in nato samodejno kopirate njihove odločitve. To je odličen način, da preizkusite različne strategije, preden najdete zmagovalno formulo za vas.

eToro – Kupite najboljše kriptovalute z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Ne pozabite pa, da vam tudi najboljše kriptovalute ne bodo prinesle dobička. To pomeni, da je ključnega pomena, da pred začetkom trgovanja na izbrani borzi kriptovalut poiščete zanesljivo strategijo upravljanja tveganj.

Katere so najboljše strategije trgovanja s kriptovalutami 2021?

Če želite odkriti 10 najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021, ni dovolj samo raziskati, »katera je najboljša kriptovaluta.« Poiskati boste morali tudi najboljšo strategijo trgovanja s kriptovalutami zase.

Trgovanje je zagotovo odgovor, ko gre za naložbe v kriptovalute, trg je zrasel do položaja, ko se trgovcem ponujajo najboljši načini za ustvarjanje dobička, vključno s trgovanjem z maržami, kratkim stikom in uporabo tradicionalnih strategij.

Čeprav ne obstaja popolna strategija trgovanja, različne taktike delujejo za različne ljudi. Tu je nekaj ključnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri strategije kriptovalut:

 • V katere kriptovalute nameravate vlagati?
 • Ali se vaše izbrane kriptovalute v določenih trenutkih običajno spreminjajo?
 • Koliko časa lahko porabite za spremljanje trgov kriptovalut?
 • Kateri so vaši zadnji cilji trgovanja s kriptovalutami?

Ko boste dobili odgovore na ta vprašanja, boste v veliko močnejšem položaju, da boste našli najboljšo strategijo trgovanja s kriptovalutami za vas. (Najprej boste morda morali eksperimentirati z nekaj različnimi strategijami).

Ne glede na to, ali želite hitro sprejemati odločitve ali raje igrati dolgo igro, si oglejmo nekaj najbolj priljubljenih strategij trgovanja s kriptovalutami za leto 2021.

Dolgoročne strategije naložb v kriptovalute

Kot že ime pove, dolgoročne strategije naložb v kriptovalute so tisti, pri katerih pričakujete, da se bo vrednost izbranega sredstva dolgoročno bolje izpopolnila. Dolgoročne strategije se, namesto da bi ves dan unovčevale nenadna nihanja cen, opirajo na natančno načrtovanje in samokontrolo..

Dolgoročna naložba ima praviloma časovni okvir med 1 in 2 leti. Vendar se nekateri trgovci odločijo, da bodo svoje naložbe zadrževali več kot desetletje. Izberete lahko, ali želite obljubiti celotno naložbo na začetku tega obdobja ali vložiti različne zneske v daljšem časovnem obdobju.

Če se sprašujete, ali je dolgoročna strategija naložb v kriptovalute za vas, je tu nekaj dejavnikov, ki bi vam lahko pomagali pri odločitvi:

 • Kako pričakujete, da bo izbrana kriptovaluta nastopila v naslednjem letu?
 • Kateri nepričakovani dogodki bi vas lahko spodbudili k prodaji vašega premoženja? Kako verjetno je, da se bodo ti dogodki zgodili? (Morda boste želeli razmisliti o uvedbi novih predpisov, potencialnih probojnih tekmecih in razširljivosti njegove tehnologije).
 • Ali ste veseli naložbe, ne da bi ves čas gledali trg?

Izbira dolgoročne naložbene strategije ima veliko koristi, vendar to ni pravi načrt za vse. Pogosto so najbolj primerni za vlagatelje, ki imajo dnevno službo ali druge zahteve glede časa, kar pomeni, da ne načrtujejo spremljanja trga iz minute v minuto.

Dolgoročne naložbene strategije so lahko učinkovite tudi, če vlagate v kripto, v katero resnično verjamete. Recimo na primer, da mislite, da bo najboljša kriptovaluta za leto 2021 Bitcoin BTC. Izvedete svojo skrbnost in v tem procesu odkrijete, da podjetje zapolnjuje veliko vrzel na trgu, ima prepričljive načrte za prihodnost in je pred kratkim investiralo v nekaj novih zmogljivosti.

To pomeni, da imate dober razlog za to Bitcoin bo dolgoročno postalo bolj dragoceno. Močni kriptos bodo zmožni prenašati kratkoročna nihanja, ne da bi pri tem opustili svojo splošno usmeritev navzgor. Če verjamete, da bo sredstvo sčasoma bolje poslovalo, bi bila pametna poteza dolgoročna strategija trgovanja.

Kratkoročne strategije naložb v kriptovalute

A kratkoročna strategija naložb v kriptovalute je teoretično, ki vam omogoča hitre zmage. Opredelitev kratkoročnega obdobja je lahko široka – vse, kar traja od nekaj mesecev do nekaj sekund, je opisano kot kratkoročno, natančen časovni okvir pa je odvisen od različnih dejavnikov.

Te strategije temeljijo na načelu unovčevanja nihanj cen, ne pa zato, ker pričakujete, da bo kriptovaluta sčasoma rasla. Večina kriptovalut je neverjetno nestanovitna. Ko se je cena Bitcoina na primer februarja v samo eni uri zrušila za 1000 dolarjev, je bil to na primer šele peti največji padec cene na uro od uvedbe leta 2009 – njegov rekord je bil decembra 2017 neverjetnih 20.000 dolarjev!

Bi bila kratkoročna strategija naložb v kriptovalute prava odločitev za vas? To je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, preden se potopite:

 • Izgube so vedno verjetnost pri vlaganju v kriptovaluto, tudi če izberete eno najboljših kriptovalut, ki jo boste vlagali leta 2021. Kolikšno izgubo boste sprejeli?
 • Ali imate dovolj časa, da zelo redno spremljate kripto trge in se takoj odzivamo na nihanja cen?
 • Ali bo kratkoročna strategija prinesla večje potencialne dobičke kot dolgoročna strategija za izbrana sredstva?
 • Ali ste seznanjeni z tehnična analiza? (To je dobra ideja, če nameravate začeti uporabljati kratkoročno strategijo, zato se pred začetkom seznanite z njo).
 • Koliko in kako pogosto je v preteklosti nihala cena vašega izbranega kripto?

Kratkoročne strategije naložb v kriptovalute so lahko potencialno plodne strategije, če ustrezajo vašemu življenjskemu slogu in izbranemu premoženju. Posebej so primerne za kriptovalute, ki imajo nizko tržno kapitalizacijo, a velik obseg trgovanja. To pomeni, da veliko trgovcev trenutno kupuje in prodaja, kar bo ohranjalo gibanje cene.

Dobra strategija je lahko tudi, če je kriptovaluta nedavno v novicah – četudi ni ena izmed najboljših kriptovalut, ki jih je treba vlagati leta 2021.

Ko Organ za finančno ravnanje (FCA) je izvedel študijo, da bi ugotovil, koliko ljudi v Združenem kraljestvu je slišalo za različne kriptovalute, so bili zgovorni rezultati. Ni presenetljivo, da se je Bitcoin uvrstil na vrh, saj je 78% vprašanih poročalo, da je slišalo za kripto. Naslednja najbolj priznana, za katero je slišalo le 22% vprašanih, pa je bila Facebookova tehtnica.

Ta kripto še sploh ni začel delovati, zato je bila njena prepoznavnost v celoti posledica medijske pokritosti. To pomeni, da je za vse kripto, ki so bile v novicah, veliko večja verjetnost, da bodo od trgovcev prejeli obresti, ne glede na to, ali veljajo za eno najboljših kriptovalut ali ne..

Druge kriptovalute, ki so primerne za kratkoročne naložbene strategije, so tiste, ki so na voljo prek začetna ponudba kovancev (ICO). Vlagatelji lahko te kripto ponavadi zavarujejo po zelo nizki ceni, ki bo skoraj zagotovo nihala, ko bo zanimanje za “naslednjo kriptovaluto na trgu” začelo rasti.

Naložba v kriptovaluto na začetku njenega lansiranja ni nujno dobra ideja za dolgoročno naložbeno strategijo, razen če ste izkušen vlagatelj, ki resnično verjame, da bo kripto delovala dobro (in ima raznolik naložbeni portfelj za zmanjšanje tveganje). Če pa preprosto želite izkoristiti hitra nihanja, je to lahko pametna kratkoročna naložbena strategija.

Kako prepoznati prevare s kriptovalutami in ICO

Nove kriptovalute, kot so NEO, Zvezdnik, in IOTA (o čemer si lahko preberete na zgornjem seznamu 10 najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021), bi lahko bili vsi močni kandidati za tovrstno naložbeno strategijo. To je zato, ker še niso glavna imena, vendar se kljub temu največje in najboljše kriptovalute na svetu uvrščajo razmeroma dobro.

Vendar pa imajo kratkoročne strategije naložb v kriptovalute nekaj slabosti. Tega se morate zavedati, preden se lotite kakršnega koli kratkoročnega načrta trgovanja:

 • Zahtevajo, da lahko spremljate trg od trenutka do trenutka. Zaradi tega so neprimerni za vse, ki ne nameravajo postati vlagatelj s polnim delovnim časom.
 • To je bolj tvegana strategija kot dolgoročne strategije vlaganja v kriptovalute.
 • Lahko je neverjetno stresno! Odločanje o naložbah, ko se počutite čustveno, lahko privede do impulzivnih dejanj, ki lahko uničijo sicer dobro premišljeno strategijo. Če se odločite za kratkoročno strategijo trgovanja, se vedno pripravite na najslabše in samozavestno obvladujte svoja čustva.

Nadaljnje branje:

Trgovanje s kriptovalutami

Najboljše kriptovalute in njihovi izzivi

Kako trgovati s kriptovaluto s 100 dolarji

Kako najti najboljše kriptovalute za trgovanje z njimi

Kaj sledi na trgu kriptovalut 2021?

Ko je bil Bitcoin uveden leta 2009, je bil svet kriptovalut zavrnjen kot modna muha. Hitro naprej do leta 2020, zdaj pa obstaja več kot 7000 različnih kriptovalut s skupno tržno kapitalizacijo nad 1 bilijon dolarjev. Ker je 78% anketirancev iz Združenega kraljestva FCA reklo, da je slišalo za Bitcoin, je očitno, da kriptos hitro vstopajo v mainstream.

Čeprav ne bi smeli pričakovati, da bo kriptovaluta šele postala svetovno izbrano plačilno sredstvo (ne pozabite, da ima trenutno le 5% Američanov kriptovaluto), je nesporno, da postaja vse bolj razširjena. Več spletnih podjetij začenja sprejemati plačila v nekaterih najboljših kriptovalutah, v naših nakupovalnih središčih in na ulicah smo celo videli vzpostavitev kripto bankomatov.

Preberi več: Najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA

Ker povpraševanje po DeFi in dApps raste, je razumljivo, da nekateri strokovnjaki napovedujejo, da bo leto 2021 “leto kripto”. Če je temu tako, bo imela hudo konkurenco. Leto 2017 je trenutno najbolj kripto prijazno leto doslej – začelo se je na tisoče novih valut po vsem svetu, zaradi česar je celotna tržna kapitalizacija eksplodirala za 4000%!

Najboljša kriptovaluta za naložbe v letu 2021 – Ključne točke

Leta 2021 je veliko priložnosti za vlaganje v kriptovalute, toda letos je postalo jasno, da je vredno iskati čim boljše projekte in kovance. Spodaj so glavne ključne točke za naložbe v kriptovalute v letu 2021.

 • Nekateri strokovnjaki leto 2021 napovedujejo kot “leto kriptovalut”
 • Bitcoin je največja kriptovaluta za naložbe v letu 2021, cene pa lahko dosežejo 120.000 USD
 • Rast decentraliziranega financiranja spodbuja zanimanje za kripto, kot sta Ethereum in Tezos
 • Izbira, katere kriptovalute boste vlagali leta 2021, bo odvisna od vaše želje po tveganju, možnosti, kot je Zcash, pa potencialnim koristim ponujajo izkušene vlagatelje
 • Pomembno je, da najdete pravo strategijo trgovanja zase in za svoj urnik
 • Čas je vse, ko gre za uspešno vlaganje v kriptovalute
 • Dolgoročne strategije naložb v kriptovalute so lahko dobra izbira za kripto valute navzgor
 • Če verjamete, da se bo izbrana naložba sčasoma dobro obnesla, boste morda primerni za dolgoročno strategijo
 • Kratkoročne strategije naložb v kriptovalute so namenjene unovčenju hitrih nihanj cen
 • Kratkoročne strategije so lahko bolj tvegane kot dolgoročne in zahtevajo nenehno spremljanje trga
 • Facebook-ova Libra je druga najbolj priznana kriptovaluta v Združenem kraljestvu – kljub dejstvu, da še ni bila lansirana
 • Če naj bi bilo leto 2021 kripto, je treba premagati leto 2020 (rekordno leto v industriji)

Naložba v katero koli od teh najboljših kriptovalut leta 2021 je ideja, ki jo je treba ustrezno razmisliti, napoved je za vse obetavna v drugačni meri, naložba pa je enostavna kot še nikoli prej.

Upamo, da je bil naš seznam najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021 koristen. Ne glede na vašo naložbeno strategijo je sledenje trenutnim trendom in napovedim najboljši način za oblikovanje močnega portfelja, polnega najboljših kriptovalut v letu 2021.

Najboljše kriptovalute v letu 2021 – pogosta vprašanja

Ali je kriptovaluta dobra naložba do leta 2021?

Pomembno je vedeti, da je kriptovaluta vedno tvegana naložba brez zagotovila za donos. To je zato, ker je večina kriptovalut neverjetno nestanovitna. Vendar mnogi kripto navdušenci verjamejo, da bi lahko bilo leto 2021 najboljše leto za kriptovalute. Če se odločite za naložbo, vedno skrbno preglejte, preden vlagate v najboljše kriptovalute za leto 2021.

Katera izmenjava kriptovalut je najboljša za začetnike?

Verjamemo, da je platforma za posredovanje z več premoženja eToro najboljša borza kriptovalut za začetnike. Njegova funkcija CopyTrader vam omogoča, da v realnem času spremljate trgovalne odločitve izkušenih vlagateljev in samodejno kopirate njihova dejanja. To je odličen uvod v svet trgovanja s kriptovalutami 2021.

Kako najti najboljšo kriptovaluto za vlaganje?

Čeprav napovedi kriptovalut 2021 nikoli ne bi smeli obravnavati kot dejstva, je ključnega pomena raziskati trende kripto valut, da bi našli najboljšo kripto valuto, v katero lahko vlagate. Če boste pred igro, boste lažje prepoznali kripto valute, jih zagotovili, medtem ko je njihova cena nizka, in upajmo jih prodajte naprej z dobičkom.

Katera kriptovaluta raste najhitreje?

Litecoin je trenutno ena najhitreje rastočih kriptovalut, deloma tudi zaradi izdaje LiteBringerja. Zato nekateri trgovci pričakujejo, da bo prihodnje leto presegel rekordno stopnjo rasti.

Kaj je naslednje za Bitcoin? Se bo Bitcoin spet zrušil?

Obstajajo dobre novice za vse, ki jih je že marca vznemiril mogočen zlom Bitcoina. Ker je bila to posledica negotovosti, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, večina strokovnjakov verjame, da verjetno ne bomo ponovili padca leta 2021. Vendar ne pozabite, da je Bitcoin zelo nestanoviten in je nemogoče z gotovostjo napovedati njegovo prihodnost..

Katera je najboljša kriptovaluta?

Bitcoin je dosledno na vrhu seznamov najboljših in najuspešnejših kriptovalut. Ima največjo tržno kapitalizacijo in največ vlagateljev po vsem svetu. Odgovor na to vprašanje pa je odvisen od tega, kako določite “najboljše”. Nekateri trgovci verjamejo, da je Bitcoin nevzdržen, druge možnosti, kot je Bitcoin Cash, pa bodo dolgoročno boljše naložbe.

Kako deluje trgovanje s kriptovalutami?

Trgovanje s kriptovalutami je nakup in prodaja izbrane kriptovalute z namenom, da bi izkoristili njena nihanja cen. Če želite trgovati s kriptovalutami, morate kupovati in prodajati na borzi s kripto, shranjeno v vaši osebni digitalni denarnici.

Zdaj veste, katere so najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja s kriptovalutami, boste to morda z veseljem vedeli etoro ponuja možnost nakupa Crypto sredstev do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

V katero kriptovaluto bi vlagali leta 2021?

Upamo, da bo naš članek Katerih 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021 je bil koristno tebi in vam prihranilo nekaj časa v svoji raziskavi.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me