Koliko bi imeli danes, če bi letno v prvih 5 kriptovalut vložili 1000 dolarjev?

Če bi pred letom dni v prvih 5 kriptovalut vložili 1000 dolarjev, koliko bi imeli zdaj?

V zadnjih 12 mesecih so se skoraj vse kriptovalute zvišale. In kljub temu, da je bitcoin najbolj znana kriptovaluta, je dejansko najslabše od petih velikih valut, ki so prevladovale v tem porastu. Kot takšno se postavlja vprašanje, "Koliko bi imeli danes, če bi šele pred enim letom v prvih pet kriptovalut vložili 1000 dolarjev?" No, fantje pri Pestra norca nedavno objavil isto vprašanje. Tukaj so našli…

Najprej, katerih pet kriptovalut si bomo ogledali?

Danes si bomo ogledali pet največjih kriptovalut, ki so na voljo za trgovanje vsaj zadnjih 12 mesecev. Ti so naslednji:

1. Bitcoin

bitcoin logotip

Bitcoin je bil prva kriptovaluta v zgodovini in je tista, o kateri se še vedno največ razpravlja. Zdaj obstaja približno osem let in ostaja najdragocenejša kriptovaluta z veliko prednostjo. Pravzaprav je bil tako uspešen, da se je od njega odcepilo veliko drugih kriptovalut (zlasti Bitcoin Cash).

2. Valovanje

valovit logotip

Če o Rippleu ne veste veliko, se morate naučiti, da ni zasnovan kot plačilna valuta. Namesto tega je glavni poudarek Ripple-a ustvariti hitrejši in cenovno ugodnejši način za izvajanje denarnih nakazil po vsem svetu. V zadnjih 12 mesecih je doživel neverjeten uspeh, saj si je zagotovil partnerstva s številnimi velikimi bančnimi imeni, kot sta MoneyGram International in American Express.

Morda vam bo všeč tudi: 4 velika podjetja, ki stavijo na Bitcoin Tech

3. Ethereum

logotip ethereum

Podobno kot Ripple tudi Ethereum ni zasnovan kot plačilna rešitev za potrošnike. Namesto tega je zgrajen za poslovno uporabo. Do danes več kot 200 organizacij trenutno preizkuša Ethereum, da bi ugotovil, kako deluje.

4. Zvezdnik

zvezdni logotip

Podjetje Stellar v zadnjem letu ni opazilo nobenega izjemnega vzpona, saj je pritegnilo pozornost številnih velikih podjetij, kot je IBM. Ta kriptovaluta prav tako ni namenjena potrošnikom, temveč podjetniškim strankam. Njegova glavna prodajna točka je ta, da ponuja čas obdelave transakcij v samo nekaj sekundah in neverjetno nizke provizije.

5. Litecoin

litecoin logotip

Litecoin se je leta 2011 odcepil od bitcoinov, saj je že dolgo časa zrel in se je razvil kot neverjetno močna kriptovaluta. Namenjen je tudi uporabi kot plačilna valuta in ponuja številne edinstvene prednosti pred bitcoinom. To vključuje nižje stroške obdelave in krajši čas transakcije.

Ne zamudite: Fortune Stories of the Crypto Kings

Torej, kako dobro so te valute poslovale v zadnjih 12 mesecih?

Od 13. aprila je tukaj prikaz posamezne uspešnosti kriptovalut velike peterke.

Cena kriptovalut 13. aprila 2018 Cena 13. aprila 2017% Sprememba
Bitcoin (BTC-USD) 8.074,00 USD + 753,76 USD 1.177,30 USD 650%
Ethereum (ETH-USD) 510,88 USD 48,50 USD 953%
Valovanje (XRP-USD) 0,6632 USD 0,0335 USD 1,880%
Litecoin (LTC-USD) 130,16 USD 11,61 USD 1,021%
Zvezdnik (XLM-USD) 0,2574 USD 0,00325 USD 7,820%

Vir podatkov: www.investing.com. Cene na dan 13. aprila 2018 ob 10.30 po EDT.

Omeniti velja, da obstaja nekaj drugih kriptovalut, ki so pokazale večje povečanje od teh. Vendar pred 12 meseci niso bili na voljo za trgovanje. Sem spadajo Bitcoin Cash, Cardano in EOS. Mogoče, če bomo to pogledali še enkrat čez 12 mesecev, bodo ti trije uvrščeni med prvih pet.

Torej, koliko bi bila danes vredna naložba v višini 5000 USD?

Če bi v vsako od teh petih najboljših kriptovalut vložili 1000 dolarjev, bi bila skupna današnja vrednost vredna neverjetnih 128.240 dolarjev. Da bi bilo jasno, to predstavlja skupni donos, ki je več kot 25-krat večji od začetne vnaprejšnje kapitalske naložbe. Še bolj impresivno je dejstvo, da te kriptovalute trenutno niti niso na vrhuncu. V letu 2018 se je vsak znižal v vrednosti, kar bi lahko pomenilo, da je vaša celotna naložba zdaj vredna približno 200.000 USD.

Upoštevajte tudi, da bi bili strogo vredni, če bi pred 12 meseci enkrat kupili in danes prodali. Obstajajo poročila, da posamezniki zaslužijo veliko več od tega z manjšimi naložbami, tako da lahko kupujejo in prodajajo valute, ko so prehajali skozi vrhove in padce.

Kaj bo v naslednjih 12 mesecih?

No, to je vprašanje za milijon funtov. Nemogoče je vedeti, kaj se bo zgodilo na trgu kriptovalut. Če pogledamo nazaj, bi vsi, ki imajo pol možganov, vzeli celoten življenjski prihranek šele pred kratkimi 12 meseci in jih strmoglavili v toliko kriptovalut, ki bi jih lahko našli. To seveda ve, kaj vedo zdaj. Pravzaprav je to storilo veliko ljudi v zadnjih fazah leta 2017, da bi jih zgorelo, ko je vrednost številnih valut hitro upadla.

Vendar ni ničesar, kar bi reklo, da v naslednjih 12 mesecih ne bomo videli enako impresivnih rezultatov. Toda pametno bi bilo spoznati, da morda ne gre za istih pet valut, ki delujejo tako dobro. Ko postanejo bolj dragoceni, traja vedno večja povečanja, da se dosežejo enake stopnje donosa. Pravzaprav ni realno domnevati, da se bo Stellar povečal še za 7000%, saj bi to postalo bolj dragoceno kot vse druge kriptovalute skupaj!

Ljudje preberejo tudi: 10 mitov o kriptovalutah in Blockchainu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me