Kriptovalute, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Tu je nekaj kriptovalut, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Katere kriptovalute naj upoštevam pri nakupu? Ali obstajajo kakšne kriptovalute, ki bi jih moral gledati? In ali obstajajo kakšne kripto datoteke, ki bi se jim vsekakor moral izogniti?

Če želite vedeti, katere kriptovalute kupiti in gledati in katerim se izogniti, potem je ta članek samo za vas.

Pri podjetju Trading Education vam lahko pomagamo poglobiti razumevanje kripto sveta in tehnologije veriženja blokov. Preprosto se prijavite na enega od naših spletnih tečajev kripto, ki bo prijetno učno potovanje do uspeha pri trgovanju s kriptovalutami!

Zakaj bi moral vedeti o različnih kriptovalutah, ki jih lahko kupujem, gledam in se jim izogibam?

Kriptovalute, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Najboljše kriptovalute za nakup

Druge kriptovalute za ogled

Kaj pa Počitek?

Cryptos, ki se jim je treba izogniti

Pri nakupu kriptovalut

Ključne točke

Zakaj bi moral vedeti o različnih kriptovalutah, ki jih lahko kupujem, gledam in se jim izogibam?

Svet trgovanja s kriptovalutami pridobiva vse več privržencev z vsega sveta. Vključno z vami!

Po tehtanju njegovih prednosti in slabosti ste se torej odločili, da se potopite v svet trgovanja s kriptovalutami. Na koncu lahko celo kupite ali trgujete s številnimi kriptovalutami hkrati.

Seveda bi morali to storiti z dobrim razumevanjem njihovega delovanja. Nekateri so zelo primerni za dnevno trgovanje, drugi pa za nihajno trgovanje ali celo dolgoročno vlaganje.

Pri raziskovanju kriptovalute je pomembno, da ne gledate samo njenih cen in gibanja trga. Prav tako morate opraviti precej raziskav v zvezi s tehnologijo za njim, pa tudi vsi vladni predpisi, ki lahko vplivajo na trgovanje s kriptovalutami.

Šele ko pridobite dovolj znanja o zapletenosti sveta kriptovalut, lahko začnete vaditi trgovanje, da bi vzpostavili uspešno strategijo trgovanja s kriptovalutami in zdrave trgovinske navade.

Iz teh razlogov je pomembno vedeti različne kriptoskupine, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate.

Kriptovalute, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Zdaj pa si oglejmo nekaj priljubljenih kriptovalut, za katere velja, da so dobre za nakup, pa tudi nekaj ključnih kriptovalut, na katere morate biti pozorni. Nato si bomo ogledali nekaj razvpitih kripto, ki se jim morate izogibati.

Najboljše kriptovalute za nakup

kriptovalute za nakup

1. Ethereum (ETH)

Ethereum je eden najboljših kripto za nakup. Morda je eden najprivlačnejših vidikov sposobnost Ethereuma za podporo pametne pogodbe, zaradi česar je zelo koristen za podjetja.

Glede na njegove tehnološke prednosti ni presenetljivo, da je zdaj na njegovo verigo blokov zgrajeno veliko število drugih kriptoskupin.

Poleg tega ima Ethereum široko število dApps (decentraliziranih aplikacij), ki uporabljajo njihov sistem. Vse to naredi Ethereum prednostna kriptovaluta v smislu predvidene dolgoživosti.

Kar zadeva ceno, je Ethereum v zadnjih nekaj letih precej stagniral, toda za kupce, ki imajo raje stabilnost kot volatilnost, je Ethereum precej privlačen.

Ste razmišljali o nakupu Ethereum?

2. Bitcoin (BTC)

Morda niste presenečeni, ko vidite Bitcoin – prvi in ​​najbolj trgovan kripto doslej – na našem seznamu. Kljub visoki ceni Bitcoin ostaja kriptovaluta z največjimi ugodnostmi za nakup; predvsem zato, ker je najstarejši kripto, torej najbolj zaupanja vreden.

Kljub temu je Bitcoin tudi najbolj nestanovitna kriptovaluta, morda celo najbolj nestanovitno finančno sredstvo.

Upoštevajte, da cene Bitcoinov vedno gredo skozi cikle. V času pisanja tega članka je Bitcoin vreden 16.299 ameriških dolarjev na kovanec, kar je velik dobiček v primerjavi z razvpitim padcem cen leta 2018, ko so cene padle na 5938,18 ameriških dolarjev. Na žalost se to lahko ponovi. Kdaj? Kdo ve! Ampak to je nekaj, kar je treba upoštevati.

Tudi če se ne odločite za nakup Bitcoina, morali bi ga pozorno opazovati, saj gibanje njegovih cen ponavadi vpliva na druge kriptovalute.

Ste razmišljali o nakupu BTC?

3. valovanje (XRP)

Ripple je še en odličen kripto za nakup. Cilj Ripplea je biti uspešno sredstvo za bančne transakcije. Natančneje, z Rippleom bi lahko plačali drugi osebi v eni valuti, ta pa bi jo prejel v drugi.

Valovanje lahko na koncu deluje kot most med kripto industrijo in bančnim svetom. Ripple lahko institucijam pomaga pri sprejetju tehnologije veriženja blokov in kriptovalut – kar se nedvomno že dogaja.

Če banke v celoti uporabljajo Ripple za svoje transakcije, lahko trgovci, ki imajo Ripple, od njega znatno koristijo.

Kljub temu bi morali opozoriti, da se je velik del sveta kriptovalut izognil Rippleu, ker je poskušal priti do bank, ki so zanje smrtni sovražniki navdušencev nad kripto valutami..

Koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

Ste razmišljali o nakupu XRP?

4. Litecoin (LTC)

Litecoin je še ena priljubljena kripto, ki bi jo morali razmisliti o nakupu.

Šteje se za klona Bitcoina, Litecoin je bil nekoč drugi najbolj kovanec, še posebej preden sta prišla Ethereum in Ripple.

Čeprav je Litecoin od prvotne izdaje leta 2011 izgubil zagon, je še vedno zelo spoštovano ime in ena najbolj razširjenih kriptovalut za plačila in transakcije.

V nekaterih pogledih, Litecoin ohranja stvari preproste, kar jim bo morda koristilo in lahko pritegne vse več trgovcev in vlagateljev.

Ste razmišljali o nakupu LTC?

5. EOS (EOS)

Če iščete odličen kovanec za nakup, razmislite o EOS. EOS še naprej tekmuje z Ethereumom in uvršča št. 1 mesto za pametne pogodbe in dApps. Pravzaprav v zadnjih nekaj letih, EOS je pridobil največjo skupnost uporabnikov dApps.

Kar naredi EOS izstopa njegova sposobnost premagati problem razširljivosti s sprejetjem vodoravnega skaliranja nad tradicionalnim vertikalnim skaliranjem.

Z drugimi besedami, ko bo sistem naraščal, bo namesto povečanja računalniške moči v enačbo dodanih več vozlišč. Seveda bomo morali počakati in preveriti, ali je ta metoda lahko dejansko koristna.

Medtem EOS ostaja ena najprivlačnejših kriptopisov za nakup in prodajo v svetu trgovanja s kriptovalutami.

Ste razmišljali o nakupu EOS?

vlagajte v eos

6. Zvezdnik (XLM)

Stellar’s ​​Lumen je preprosto zvezdna kriptovaluta za nakup.

Upoštevajte, da Zvezdnik se pogosto šteje za daleč najbližjo platformo Ripple. Preprosto zato, ker je bil Stellar trda vilica Rippleovega XRP, s podobno funkcionalnostjo ali zmožnostjo olajšanja transakcij med različnimi kriptovalutami in fiat denarjem.

Kljub temu se Stellar razlikuje od Ripplea. Stellar ima svojo kodo. Poleg tega je njegov glavni namen biti popolnoma odprtokoden, da olajša individualno uporabo in kripto trgovanje.

Kot tak, Stellar je bolj orodje za ljudi in manj orodje za banke, saj je osvojil naklonjenost številnih trgovcev v kripto skupnosti.

Ste razmišljali o nakupu XLM?

7. Cardano (ADA)

Čeprav je Cardano razmeroma nov, ni dvoma, da je Cardano ugleden kandidat za mesto Ethereuma v svetu pametnih pogodb in dApps.

Kar Cardano izstopa, je dvoslojna veriga blokov; eno posebej za pametne pogodbe in drugo za finančne transakcije. Ta dvoslojna veriga blokov, imenovana ouroboros, je lahko potencialni način za premagovanje strašljivega problema skaliranja.

Vendar – tako kot pri drugih kriptovalutah, ki skušajo premagati to težavo – bo čas pokazal, ali je strategija Cardano lahko učinkovita ali ne.

To moramo tudi opozoriti Cardano koristi močna tehnološka in akademska podpora, zaradi česar je ena izmed najboljših kriptovalut za nakup.

Ste razmišljali o nakupu ADA?

8. IOTA (MIOTA)

Čeprav je IOTA nekako prikrita v polemikah, moramo priznati, da je IOTA morda ena najbolj edinstvenih in zanimivih tehnologij na našem seznamu..

V bistvu, IOTA za obdelavo plačil uporablja IoT (Internet of Things). Z uporabo IoT bo vsaka naprava s povezavo Wi-Fi lahko potrdila plačila.

To ne samo, da poceni plačila, ampak tudi zmanjša količino potrebne računalniške moči.

Pravzaprav se njegova edinstvenost tu ne ustavi. IOTA se lahko uporablja kot alternativa blockchain tehnologiji skupaj s svojim algoritmom Tangle. Ta algoritem ne zahteva rudarjev, kar pomeni (vsaj za zdaj), da ni provizij za transakcije.

Ste razmišljali o nakupu IOTA?

Druge kriptovalute za ogled

kriptokontnosti za ogled

1. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic je eden izmed kriptofonov, ki bi jih morali gledati. Ne pozabimo, da je leta 2016, Ethereum je bil razdeljen na Ethereum (kovanec ETH) in Ethereum Classic (kovanec ETC).

Včasih so ljudje čutili, da je Ethereum Classic sposoben tekmovati z Ethereumom. Ker pa je čas pretekel, se zdaj zdi veliko manj verjetno. Pravzaprav Buterin in Ethereum Foundation nikoli ne bodo sprejeli ekipe, ki stoji za Ethereum Classic.

Vendar v smislu trgovanja, nakup in prodaja Ethereum Classic se lahko izkažeta za donosno in vreden svojega časa.

2. Bitcoin Cash (BCH)

Čeprav lahko Bitcoin Cash, Bitcoinov mlajši brat, pade v isto usodo kot Ethereum Classic, je ta kovanec vsekakor vreden razmisleka.

Pravzaprav Bitcoin Cash ne bi smel veljati za kopijo Bitcoina, saj obstaja ključna razlika med njima; Bitcoin CashBloki so štirikrat večji od Bitcoinov. To pomeni, da lahko rudarji potrdijo štirikrat večje število transakcij, povečajo hitrost transakcij in po možnosti ublažijo problem skaliranja.

Ni presenetljivo, da od leta 2020, Bitcoin Cash je med prvih 10 kriptovalut po tržni kapitalizaciji, po CoinMarketCap. Vse to je dragoceno bogastvo, ki bi ga morali gledati leta 2021.

3. Tron (TRX)

Tron je še eno digitalno sredstvo, o katerem je vredno razmisliti, eden najboljših kriptofonov, ki je eksplodiral letos.

Tron ima zanimivo nišo. Njegov namen je monetizirati spletne vsebine in odstraniti tretje osebe, ki izkoristijo gostovanje spletnih vsebin, kot so YouTube, Google in Facebook.

S podjetjem Tron boste kot ustvarjalec vsebin prejeli sredstva za tisto, kar objavite, kar naj bi bilo pošteno. Tron trdi tudi, da je zmožen obdelati 2000 transakcij na sekundo. Tako je Tronov TRX zagotovo kovanec, ki bi ga morali gledati!

4. Vezava (USDT)

Tether je eden najzanimivejših stabilcoinov, s katerimi bi morali razmisliti o trgovanju.

Upoštevati moramo, da je en kovanec Tether skoraj enak ameriškemu dolarju, in mnogi trgovci uporabljajo Tether, da zadržijo vrednost svojih naložb.

Glede na to, da je bil eden glavnih razlogov, da je bil Tether ustvarjen za pomoč velikim podjetjem pri premikanju denarja, ni dvoma, da je Tether kripto, ki bi ga morali trgovci gledati.

5. pomišljaj (pomišljaj)

Dash je tudi zanimiv kovanec, ki bi ga morali opazovati trgovci s kripto. Črtica tekmuje v dveh kripto dirkah: biti hitrejši od vseh ostalih in ponuditi več zasebnosti kot oni.

Upoštevajte, da imate pri Dash dve možnosti: PrivateSend za anonimno pošiljanje denarja in InstantSend za takojšnje pošiljanje denarja..

Zanimivo je, da Dash narašča priljubljenost, zlasti med trgovci in trgovci, saj tekmuje s centraliziranimi plačilnimi platformami, kot je Visa.

6. Monero (XMR)

Tekmec Dash-a, Monero je še en kovanec zasebnosti, ki ga je vredno razmisliti. Ponuja zamegljeno javno knjigo, kar pomeni, da si nihče ne more ogledati poslanega zneska ali udeležencev.

Kljub temu zaradi Monerove tajnosti, ta kovanec je pritegnil pozornost kontroverznih skupin, kot so beli nacionalisti, trgovci z mamili in hekerji (npr., WannaCry napad leta 2017). Da bi si Monero resnično prizadeval, se mora otresti svoje senčne podobe.

Do takrat je Monero zagotovo ena izmed kriptovalut, ki bi jo trgovci morali gledati.

7. Zcash (ZEC)

Zcash je še en kovanec, ki bi ga morali upoštevati. Ustvarjen je bil kot vilica Bitcoina in tako kot Monero in Dash se osredotoča na zasebnost (neverjetno težko področje za tekmovanje).

Zcash za potrjevanje transakcij uporablja protokole ničelnega znanja, kar pomeni, da je transakcije mogoče pravilno izpolniti, ne da bi o njih razkrili kakršne koli informacije.

Hkrati je Zcash poskušal biti pregleden, zaradi česar je veliko bolj privlačen za kripto trgovce in regulatorje.

8. Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV je ena izmed najboljših kriptosredin za gledanje in trgovanje. Zanimivo bo videti, ali lahko ta kovanec doseže položaje drugih Bitcoin odcepitev, kot sta Litecoin in Bitcoin Cash.

Zanimivo je, da je ta kovanec kriptovalutne skupnosti razdeljen. Upoštevajte, da okrajšava SV pomeni „Satoshi Vision‘. Tako naj bi bil Bitcoin SV čim bližje idejam Satoshi Nakamoto. Za nekatere to pomeni, da je Bitcoin SV bližje spoznanju, kaj naj bi bila kriptovaluta. Drugi niso prepričani in trdijo, da je Bitcoin pravi Bitcoin.

Poleg svoje vizije, Bitcoin SV izstopa zaradi svojih ogromnih velikosti blokov, ki lahko obravnavajo tone transakcij, s poudarkom na skaliranju.

9. Binance Coin (BNB)

Binance Coin je precej zanimiv kovanec. Čeprav Binance Coun ne ponuja nič posebej edinstvenega v tehničnem smislu, je kripto vredno razmisliti. Pravzaprav je bil izpostavljen kot eden najbolj stabilnih kovancev v zadnjem času.

Binance Coin je bil izključno namenjen delu na borzi Binance, uporabnikom 25% popust pri nakupu kriptovalut. Njegova vrednost je skoraj izključno vezana na to, kako dobro deluje borzna platforma.

Omeniti velja tudi, da ima Binance sedež v Hong Kongu. Medtem ko Kitajska še naprej zatira kriptovaluto in Hongkong, lahko to v prihodnjih letih povzroča težave.

10. Neo (NEO)

Če govorimo o Kitajski, moramo omeniti, da je še ena potencialna kriptovaluta, ki si jo je treba ogledati, Neo. Če bo Neo uspel otresti okova kitajske kripto regulacije, bo na koncu lahko prevladoval na področju pametnih pogodb.

Neo ima nekaj prednosti pred Ethereumom, saj je lahko kodiran v številnih različnih in priljubljenih jezikih. Ethereum pa je lahko kodiran samo v Solidity, novem kodirnem jeziku, ustvarjenem posebej za pametne pogodbe.

Kot tak, Neo ima veliko možnosti. Dokler ne bo razvrščen njegov status, morda ne bo izkoristil svojih polnih možnosti.

Kaj pa Počitek?

Svet trgovanja s kriptovalutami se nenehno spreminja, zato naš seznam še zdaleč ni popoln in popoln. Obstaja na tisoče kriptovalut in še veliko več. Torej, imejte oči olupljene in bodite pozorni na izvrstna sredstva za trgovanje.

Ne pozabite, da se zdi, da obstajajo štiri glavna področja, za katera si prizadevajo kriptovalute in platforme blockchain:

 • Premagati Bitcoin. Bitcoin 2.0, Bitcoin Cash, Litecoin in Bitcoin SV so namenjeni temu mestu.
 • Premagati Ethereum. Zgraditi platformo, ki lahko podpira dApps in pametne pogodbe (ali vsaj eno od obeh).
 • Da bi premagal Ripple. Premostiti vrzel med bankami in kriptovalutami in narediti transakcije nemotene med obema svetovoma.
 • Ponuditi največ zasebnosti. Tu res ni nobene kriptovalute, ki bi lahko prevzela prvo mesto, čeprav se vsi Zcash, Monero in Dash borijo zanjo.

Cryptos, ki se jim je treba izogniti

kriptovalut, ki se jim je treba izogniti

Čeprav je veliko priljubljenih kriptos za nakup in še veliko več bi jih morali gledati, se nekaterim kriptofoni za vsako ceno izogibajte. Po navedbah Weiss Crypto Ratings, Treba se je izogibati kriptovalutam z nizkimi ocenami, od E-, E do E +. Da bi to postavili v perspektivo, imata v času pisanja Bitcoin in Ethereum B+.

Če na primer naletite na katero od teh, se jim izogibajte:

 • Prostranost
 • Komet
 • Matchpool
 • Mixin
 • Salus
 • PotCoin
 • Novacoin
 • Auroracoin
 • Quark
 • GameCredits
 • Megacoin
 • ATMchain

Upoštevajte, da Weiss svoje ocene redno posodablja in bo ta seznam lahko zelo hitro zastarel. Bodite pozorni na to, ko iščete nove kriptovalute za nakup.

Pri nakupu kriptovalut

Čeprav je izbira kriptovalute lahko težka, bi morali trgovci upoštevati različne zapletenosti kripto trgovanja. Kripto trgovanje ni podobno trgovanju z delnicami. Na primer, medtem ko nakup delnic na splošno zahteva pravilno spremljanje trga, kripto trg je v veliki meri nestanoviten.

Kot takšne obstajajo različne možnosti trgovanja, ki jih je treba upoštevati pri poslovanju s kriptovalutami. Zanimivo je, da večina vlagateljev daje prednost nakupu kovanca po njegovi nizki ceni in nato hrambi, dokler ne postane bolj donosna naložba.

Tako razviti uspešen načrt trgovanja, vlagati je treba v pravilno trgovalno izobrazbo, trgovsko prakso in čustveni samokontrolo.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

 • Bitcoin, Ethereum in Ripple so še vedno na vrhu. Čeprav se soočajo z vedno močnejšo konkurenco, so med najboljšimi kriptovalutami za nakup.
 • Več kriptos se bori za to, da je št. 1 kovanec za zasebnost. Na tem področju je še posebej težko razglasiti zmagovalca, zato imejte odprte oči in razmislite o kovancih, kot so Monero, Zcash in Dash.
 • Še vedno obstaja veliko kriptovalut, ki se jim je treba izogniti za vsako ceno. Raziskujte, zavedajte se prevar in se prepričajte, da je izbrana kriptovaluta varna naložba.
 • Kriptovalute niso kot delnice. So zelo hlapne in jih je mogoče kupiti na različne načine.

Pri podjetju Trading Education vam lahko pomagamo obvladati umetnost kripto trgovanja. Preprosto se prijavite na enega od naših tečajev trgovanja, da postanete profesionalec v svetu trgovanja s kriptovalutami in tehnologije veriženja blokov.

Zdaj veste, katere kriptovalute lahko kupujete, gledate in se jim izogibate. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja s kriptovalutami, boste to morda z veseljem vedeli eToro ponuja možnost nakupa Crypto sredstev do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

Kateri kripto bi bili pripravljeni kupiti in katerega bi gledali? Kateri kriptovaluti bi se izognili? Sporočite nam v komentarjih spodaj.

Upamo, da bo naš članek Kriptovalute, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate je bil koristno tebi in vam prihranilo nekaj časa v svoji raziskavi.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me