Napovedovanje cen Ethereuma: Koliko bo Ethereum vreden leta 2021 in pozneje?

 • Poročilo Crypto Research napoveduje, da bo cena Ethereuma kasneje leta 2021 dosegla 1.650 USD.
 • Po mnenju Jamesa Todara se bo Ethereum zvišal in sčasoma dosegel ceno 9.000 USD. Trdno je prepričan, da se bo ETH potencialno povečal na triljsko vrednost v višini 1 bilijona dolarjev.
 • Dolga napoved je napovedovala, da bo napoved cen Ethereuma ob koncu leta 2021 2.449 USD.
 • Napoved cene kovancev meni, da bi se lahko cena Ethereuma do konca leta 2021 približala 2000 USD.

Se bo Ethereum zvišal ali zrušil? Preberite naše napovedi cen Ethereum 2021 – 2025

Iščete najboljše napovedi cen Ethereuma leta 2021? Ali pa ste se trudili odgovoriti na vprašanje „ali je Ethereum dobra naložba?“ Ste na pravem mestu. Raziskovali bomo, kaj bodo strokovnjaki povedali o prihodnjem delovanju Ethereuma. Poiščite najvišjo napoved napovedi cen Ethereuma za leto 2021 in pozneje ter odkrijte, koliko bi Ethereum lahko bil vreden v letih 2021-2025.

Ne glede na to, ali ste obstoječi vlagatelj ali ne, vam je verjetno padel v oči nedavni nastop Ethereuma. Že decembra 2020 se je trg kriptovalut začel v nebo – in mesec dni kasneje se zdi, da njegov bikovski potek ne upočasnjuje.

Ko smo oktobra objavili prve napovedi cen Ethereuma, je bila cena ETH 387,09 USD, njegova tržna kapitalizacija pa 43,822,840,729 USD. Danes se je njegova cena povzpela na neverjetnih 1.309,70 dolarja, tržna kapitalizacija pa je zdaj 150.707.844.344 dolarjev.

Če se sprašujete, “ali bo Ethereum še naprej naraščal?”, Niste sami. Vlagatelji in analitiki se trudijo, da bi ugotovili, ali se bo eksplozivni trg nadaljeval v letu 2021 in pozneje.

V tem posodobljenem članku bomo delili nekaj najboljših napovedi cen Ethereuma za obdobje 2021–2025. Preberite, če želite odkriti, ali je ETH pametna naložba ali altcoin na poti navzdol.

Ethereum, prvič predstavljen leta 2014, je eden najstarejših altcoinov na svetu. Je tudi najuspešnejši. S trenutno tržno kapitalizacijo 43.822.840.729 USD in ceno 387,09 USD je Ethereum druga največja kriptovaluta za Bitcoinom – v teh letih pa je osvojil vrsto namenskih vlagateljev.

Čeprav se Ethereum pogosto uporablja kot vseobsegajoč izraz, je dejansko ime omrežja blockchain, na katerem deluje njegova matična valuta (Ether, ETH). To omrežje uporablja pametne pogodbe za izvajanje 100-odstotno varnih transakcij. V nasprotju z Bitcoinom Ether nima fiksne ponudbe, kar pomeni, da je veliko bolj prilagodljiv kot druge kripto alternative. To je le eden od razlogov, zakaj mnogi vlagatelji verjamejo, da bo Ethereum na koncu presegel Bitcoin.

Toda kako realna so ta prepričanja? Če ste se kdaj vprašali, ali je Ethereum dobra naložba, preberite. Raziskovali bomo nekaj najboljših napovedi cen Ethereuma, da bi ugotovili, koliko bi bila kripto vrednost vredna med letoma 2020 in 2025.

Če želite Ethereum kupiti hitro in enostavno, z 0% provizije, si oglejte Izmenjava eToro!

Kaj je Ethereum?

Kot smo že omenili v uvodu, je Ethereum odprtokodna tehnološka platforma blockchain, ki izvaja varne kripto transakcije. Ta odprtokodna veriga blokov je znana kot decentralizirana aplikacija, sicer imenovana dApp.

Platforma Ethereum poleg domačega etra podpira tudi številne druge kriptovalute. Veliko teh kripto je aktivnih v decentraliziranih financ Trg (DeFi) – hitro rastoči sektor, ki ponuja storitve, kot so posojila, zavarovanja in varčevalni programi, brez povezav velikih bank in drugih centraliziranih podjetij.

V celotnem letu 2020 je Ethereum obdelal decentralizirane borze v vrednosti 13,5 milijarde dolarjev, v primerjavi z manj kot 3 milijardami dolarjev leta 2019! Ker bo povpraševanje po bolj decentraliziranih storitvah še naprej raslo, bo Ethereum koristil uspehu altcoinov, ki se izvajajo na njegovi platformi.

Poleg tega, da je druga največja kriptovaluta na svetu, Organ za finančno ravnanje (FCA) je tudi odkril, da je Ethereum četrta najbolj znana kripto v Združenem kraljestvu. 17% vprašanih je poročalo, da je za altcoin že slišalo in ga postavilo za Bitcoin, Facebookovo tehtnico in Bitcoin Cash.

Ste navdušeni nad nedavno rastjo Ethereuma? Želite odgovoriti na vprašanje, ali je Ethereum dobra naložba? Na pravem ste mestu. Raziskali smo, kaj imajo strokovnjaki o ceni Ethereuma v letih 2021–2025.

Napovedi kratkoročne cene ethereuma: 2021

Napovedovanje cen Ethereuma za leto 2021

Po nasičanem letu 2020 zaradi svetovne pandemije koronavirusa (ki je sredi marca povzročil strme padce cen) se je trg kriptovalut z maščevanjem vrnil nazaj. Kaj torej kripto strokovnjaki menijo, da bi se lahko leta 2021 zgodilo s ceno Ethereuma?

Naše prvo kratkoročno napovedovanje cen Ethereuma prihaja iz WalletInvestorja. Platforma za analizo naložb je končno napovedala bikovsko napoved, čeprav marca napoveduje rahlo upadanje:

Kot je razvidno iz zgornjega grafa, WalletInvestor pričakuje, da bo Ethereum v začetku leta upadel, tako da bo do konca marca v skladu z najnižjimi napovedmi dosegel potencialno najnižjo vrednost pod 900 USD. To bi pomenilo izgubo nad 400 dolarjev, kar je veliko razočaranje vlagateljev v upanju, da bo sredstvo lahko ohranilo bikovski niz. Dobra novica pa je, da to medvedje obdobje ne bo trajalo dolgo – do začetka maja tudi njegova najbolj konzervativna napoved uvršča ceno ETH na 1015 dolarjev. (Njegova povprečna ocena je 1172,04 USD, največja pa 1334 150 USD).

Od tega trenutka naprej se bo ETH še naprej povečeval in dobival vrednost skozi preostalo leto. Do konca leta 2021 je WalletInvestor navedel naslednje potencialne cene:

 • Najnižja cena: 1274.290 USD
 • Povprečna cena: 1465.930 USD
 • Najvišja cena: 1677.270 USD

Čeprav je njegova minimalna napoved nižja od trenutne vrednosti Ethereuma v višini 1.309,70 ameriških dolarjev, so njene povprečne in maksimalne napovedi bolj spodbudne. Nobeden od obetov ni presenetljivo visok v primerjavi s ceno ETH danes, vendar kažejo, da rast sredstva še ni dosegla največje.

Za drugo kratkoročno napoved cene Ethereuma za leto 2021 smo se obrnili na Previsioni Bitcoin. Italijansko spletno mesto za kriptoanalizo je pogosto optimistično, ko gre za kratkoročne možnosti digitalnih sredstev, predvsem zato, ker predvideva množično sprejemanje kriptovalut v prihodnjih letih. Verjame, da Ethereum čaka še eno rekordno leto, saj se je njegova cena decembra povzpela na novo najvišjo vrednost (ATH) v višini 5796.076 USD. Trenutni ATH Ethereuma znaša 1.392 dolarjev, kar je doseglo v letih 2017–18.

Kot odsev eksplozije trga, ki se je zgodila decembra 2020, Previsioni Bitcoin meni, da bo ETH večino rasti do leta 2021 doživel v obliki velikega bika med septembrom in oktobrom. Napoveduje, da se bo cena Ethereuma v samo enem mesecu zvišala z 2898.038 na 5664.347 dolarjev – stopnja rasti, ki bo, če bo resnična, pomenila, da se bo vrednost sredstva v 30 dneh podvojila!

Pri napovedih Previsioni Bitcoin je treba omeniti še dejstvo, da pričakujejo, da se bo Ethereum pred koncem januarja povzpel na 1962,7621 ameriških dolarjev. V naslednjih nekaj tednih bi to lahko pomenilo, da bomo ETH pridobili več kot 600 USD. Ponuja zanimivo alternativo pričakovanjem WalletInvestorja, da bo ETH padel na manj kot 900 USD, preden bo maja spet našel noge.

Preden nadaljujemo z dolgoročnimi napovedmi cen Ethereuma, si poglejmo, kaj DigitalCoinPrice meni, da bi se lahko zgodilo s ceno ETH leta 2021. Po njegovih napovedih bo Ethereum na koncu pridobil vrednost skozi vse leto. Vendar pa bo njegova cena verjetno nihala, z najnižjo ceno 1.759,29 USD in najvišjo ceno 2.075,12 USD.

Tako kot WalletInvestor kot Previsioni Bitcoin tudi DigitalCoinPrice pričakuje, da bo proti koncu leta strm bikovski tek. Ta pozni val bo vrhunec vrste vrhov korit – nobeden od njih ni drastičen, a kljub temu v nasprotju s počasnimi in enakomernimi povečanji, ki smo jih videli v preteklosti.

BeinCrypto.com ima še bolj optimističen pogled. Platforma je uporabila tehnično analizo, postopek, ki vključuje analizo ključnih vzponov in padcev v zgodovini cene kriptovalut, da bi napovedal prihodnje gibanje cen. BeinCrypto je za svojo strategijo tehnične analize opredelil naslednje izjemne cene:

vrednost ethereuma

Z uporabo vzorca navzgor, ki ga vidimo v prvem sivem polju za drugo polje, ta grafikon poda ceno približno 2.800 ameriških dolarjev do decembra 2021. Kot napoved se morda zdi preveč bikovski v primerjavi s skromnejšimi pričakovanji drugega kripto platforme, ki smo jih omenili.

Ker je napoved BeinCrypto več kot dvakrat večja od ATH Ethereuma, lahko rečemo, da gre res za zelo optimistično napoved!

Torej, ali je Ethereum dobra naložba za leto 2021? Kratkoročne napovedi cen Ethereuma, ki smo jih vključili v ta članek, kažejo, da bi lahko bile. Nobena ne napoveduje, da se bo ETH do leta 2021 zaprl po nižji ceni od trenutne vrednosti 1.309,70 USD, kar bi moralo biti pomirjujoč znak za vlagatelje. Zdaj je ključno vprašanje, ali so njene dolgoročne možnosti tako obetavne kot kratkoročne.

Kolikšna bo cena Ethereuma leta 2021?

Ali bo Ethereum šel gor leta 2021?

Zdi se, da se bo Ethereum zvišal leta 2021. Vlagatelji v Ethereum bi lahko v kratkem videli 1.500 USD, do konca leta 2021 pa 2.500 USD..

Poročilo Crypto Research napoveduje, da bo cena Ethereuma kasneje leta 2021 dosegla 1.650 USD.

Po besedah ​​poslovodnega partnerja glavnega mesta Blocktown Jamesa Todara se bo Ethereum zvišal in sčasoma dosegel ceno 9.000 USD. Trdno je prepričan, da se bo ETH potencialno povečal na triljsko vrednost v višini 1 bilijona dolarjev.

Dolga napoved je napovedovala, da bo napoved cen Ethereuma ob koncu leta 2021 2.449 USD.

Napoved cene kovancev meni, da bi se lahko cena Ethereuma do konca leta 2021 približala 2000 USD.

Čeprav nobena od teh napovedi ni v nasprotju z napovedjo v višini 2.800 dolarjev, ki smo jo videli pri BeinCrypto, bi vseeno morali biti spodbudne novice za vse trgovce, ki se sprašujejo, ali se bo Ethereum povečal leta 2021? Ali pa je „ali je Ethereum dobra naložba za leto 2021?“ Po teh podatkih bi lahko bil ETH zagotovo dobra naložba, saj bi se njegova cena medletno zviševala.

Bi razmislili Ethereum ETH leta 2021?

Napovedi Ethereuma za leto 2021 so neverjetno raznolike in se gibljejo od manj kot 1.600 do okoli 3.800! Če ste naklonjeni dolgoročni naložbeni strategiji, si oglejmo napovedi cen Ethereuma za obdobje 2022–2025.

Dolgoročne napovedi cen Ethereum: 2022-2025

Kaj kripto strokovnjaki napovedujejo za Ethereum v letu 2022 in pozneje?

Kako se lahko v naslednjih petih letih cena Ethereuma spremeni v prihodnosti do leta 2022–208? Naša prva napoved prihaja iz trgovanja z zveri. Po njeni analizi pričakuje, da bo ETH do leta 2022 zaznamoval zmerno rast s počasnim, a enakomernim napredkom približno 30 USD na mesec v skladu z največjimi napovedmi..

Kot nam kaže zgornja tabela, napovedi povprečne in najnižje cene Trading Beast nekoliko bolj razočarajo. Oba stolpca nakazujeta, da bi lahko cena Ethereuma padla skozi vse leto 2021, saj so napovedi za januar 2022 nižje od trenutne vrednosti ETH 1.309,70 USD.

Čeprav vsi trije stolpci kažejo, da se cena z leti nadaljuje, je stolpec z najvišjo ceno edini, ki se odpre in zapre pri višji vrednosti. Tudi takrat je izredno podoben nekaterim napovedim, ki smo jih videli za leto 2021. Če je trgovanje z zvermi pravilno, to pomeni, da v naslednjih nekaj letih morda ne bomo videli toliko napredka, kot kažejo kratkoročne napovedi.

Za leti 2023 in 2024 je platforma podala naslednje napovedi cen Ethereuma:

 • Odprto 2023: najmanj = 1.231.115 USD, največ = 1.810.464 USD, povprečje = 1.448.371 USD
 • Zapri 2023: najmanj = 1.457.230 USD, največ = 2142.986 USD, povprečje = 1.714.389 USD
 • Odprto 2024: najmanj = 1.478.247 USD, največ = 2.173.892 USD, povprečje = 1.739.114 USD
 • Zapri 2024: najmanj = 1.699.011 USD, največ = 2.498.546 USD, povprečje = 1.998.837 USD

Dobra novica je, da te napovedi kažejo, da je splošni trend Ethereuma bikovski. Čeprav Trading Beasts očitno pričakuje, da bo stopnja napredka razmeroma počasna, ne misli, da je nedavna rast Ethereuma kratkotrajna puhlica.

Za drugo dolgoročno napoved cen Ethereuma se vračamo na DigitalCoinPrice. Platforma je napovedala najvišjo ceno 2075,12 USD za ETH v letu 2021, kaj torej pričakuje v letih 2022-2025? Če se sprašujete, ali se bo Ethereum zvišal?, Vas bodo napovedi DigitalCoinPrice verjetno spodbudile. Med letoma 2022 in 2025 meni, da se bo ETH dvignil s 2334,40 na 4.039,23 dolarja – kar je drastično izboljšanje v primerjavi s prejšnjim ATH

Po navedbah platforme DigitalCoinPrice.com bo Ethereum ETH donosna naložba za leto 2022 in pozneje. Spodnji graf prikazuje napovedi za cene Ethereum ETH 2022-2028:

Po napovedih DigitalCoinPrice se bo enakomeren napredek Ethereuma končal leta 2026, za katero leto je platforma napovedala najvišjo ceno 4639,04 USD. Čeprav se bo cena Ethereuma do leta 2027 znižala na 4.072,13 USD, bo leto 2028 še eno rekordno leto, saj bo ETH dosegel vrednost 5.858,47 USD. Če se sprašujete, “kaj bo Ethereum vreden leta 2030?”, To pomeni, da bi lahko bil odgovor do 6000 USD.

Naše končno dolgoročno napovedovanje cen Ethereuma prihaja iz ocene Crypto. Platforma za analizo kriptovalut za doseganje napovedi uporablja algoritem AI, ki trenutno Ethereum do leta 2025 postavlja na 16.000 USD. To bo od sredine januarja 2021 predstavljalo 3,274% stopnjo rasti. To ceno lahko vidimo na spodnjem grafu :

Med leti 2023 in 2025 Crypto Rating pričakuje tudi, da bo ETH dosegel naslednje mejnike:

 • 2023: 4.100 USD na kovanec (stopnja rasti 760% od sredine januarja 2021)
 • 2024: 8.000 USD na kovanec (stopnja rasti 1.600% od sredine januarja 2021)

Platforma verjame, da bo leta 2024 v naslednjih petih letih največji skok cen. To je zato, ker predvideva, da bo težko pričakovani Ethereum 2.0 v celoti uveden šele v tem letu. Povečana učinkovitost in zmogljivosti nadgradnje bodo spodbudile zvišanje cen, kar bo pripomoglo k povečanju vrednosti ETH do 16.000 USD do leta 2025.

Kripto platforma je napovedala, da se bo povprečna cena Ethereuma povzpela z 2250 ameriških dolarjev januarja 2022 na 2900 ameriških dolarjev decembra 2023, pri čemer bodo morebitne najvišje cene celo presegle mejo 3,00 dolarjev.

Vse te napovedi pa bledijo v primerjavi z napovedmi PrimeXBT. Z uporabo tehnične analize za razširitev vzorca treh spodnjih delov, ki smo ga videli v napovedih cen Ethereum 2022, je platforma predvidela osupljivo vrednost 35.000 USD pred koncem leta 2025!

grafikon cen ethereum

35.000 ameriških dolarjev je več kot 20-krat več kot prejšnji ATH Ethereuma, zato bi bil izjemen dosežek za kripto žeton, če bi se ta napoved PrimeXBT uresničila.

Koliko bo vreden Ethereum v letih 2021 – 2025?

Po napovedih cen ETH, ki jih ponuja WalletInvestor.com, naj bi se ETH do konca leta 2021 povzpel na 1872 dolarjev, leta 2022 na 2.276 dolarjev, da bi se do decembra 2025 povzpel na 3.735 dolarjev..

Na podlagi napovedi Ethereuma s strani DigitalCoinPrice.com naj bi se cena kovancev v prihodnjih letih občutno zvišala in se leta 2021 trgovala okoli 1.993 USD, decembra 2023 2.517 USD in decembra 2025 USD 3.255. Longforecast napoveduje, da bo ETH do konca leta 2025 dosegel 3.698 USD..

Dolgoročne napovedi cen kažejo, da bi lahko Ethereum dosegel 10.000 dolarjev, v prihodnosti pa bi lahko dosegel tudi cene, ki so precej višje od prejšnjih rekordnih vrednosti.

Dodatne napovedi cen Ethereum (ETH) 2023-2025:

Napovedi cen Ethereum 2023:

Dolga napoved: 1.694 USD

Napoved cene kovancev: 2.000 USD

Napovedi cen Ethereum 2025:

Brian Schuster, podjetje Ark Capital: 100.000 dolarjev

Napoved cene kovancev: 5000 USD

Simon Dedic, Blockyre: 9.000 dolarjev

Poročilo o kripto raziskavah: 3.500 USD

Crypto Newsz: 2.500 USD

Zaključek: Napoved napovedi cen Ethereum ETH

Spodnje številke napovedi opisujejo nekatere Potencial visoka in najnižja napoved napovedovanja cen Ethereum ETH v letih 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2027 in 2028, ki jih ponujajo tehnični analitiki in industrijski strokovnjaki.

Leto Visoko Nizko
2021 2.400 USD 1100 dolarjev
2022 3.300 USD 1.455 USD
2023 6.200 USD 2200 dolarjev
2024 5.150 USD 2.865 dolarjev
2025 9.500 USD 3.560 USD
2026 12 150 dolarjev 4.500 dolarjev
2027 17.560 USD 6.470 USD
2028 22.690 dolarjev 9850 dolarjev

Ethereum bi lahko v prihodnjih letih deloval zelo močno. Po napovedih bi se lahko vrednost žetonov Ethereum do konca leta 2021 povzpela na 2500 dolarjev, leta 2022 na 3300 dolarjev, leta 2023 na 6.200 dolarjev in do leta 2025 dosegla povprečno ceno 12.500 dolarjev.

Kdo je investiral v Ethereum?

Niso samo kripto platforme tiste, ki verjamejo, da je Ethereum namenjen veličini. V razpravo so pretehtali tudi različni pomembni vlagatelji v Ethereum. Pravzaprav, če se sprašujete, ali se bo Ethereum dvignil kot Bitcoin? Ali celo “Ali bo Ethereum premagal Bitcoin?”, Boste morda z veseljem vedeli, da mnogi vlagatelji verjamejo, da bo altcoin izzval – in bi ga lahko celo nadomestil – kralja kripto v prihodnosti.

Ian McLeod, tehnološki strokovnjak, je napovedal, da bi Ethereum lahko v naslednjih petih letih prevzel 50% tržnega deleža Bitcoinov. Podobno optimističen je tudi ustanovitelj podjetja Ark Capital LLC, Brian Schuster. Do leta 2025 napoveduje tečaj 100.000 dolarjev za Ethereum, prav tako pa verjame, da bi lahko ETH kmalu nadomestil zlato na svetovnem finančnem trgu.

James Todaro, upravni partner v Blocktown Capital, je še en kripto vlagatelj, ki verjame, da bo Ethereum v prihodnjih letih dosegel triljsko kapitalizacijo v višini 1 bilijona dolarjev. Verjame, da je to zahvaljujoč naraščajočemu zanimanju za dApps, ki jih je Ethereum sposoben izkoristiti. Glede na celotno ponudbo Ethereuma to pomeni, da bi moral vsak eter kovanec znašati 9.000 USD, da bi dosegel to tržno mejo.

Če se bo katera od teh napovedi cen Ethereuma uresničila, bodo v dobri družbi. Ne bi bilo prvič, da bi navdušenec ETH pravilno predvidel prihodnost kripto. Direktor komunikacij pri ConsenSys Andrew Keys je pravilno napovedal, da bo Ether do 29. februarja 2016 ob intervjuju s CoinDesk dosegel ceno 1,15 USD. Njegove napovedi so se uresničile le dva tedna v letu – torej, če iščete najboljše napovedi Ethereuma 2020–2028, ne spreglejte pogledov vlagateljev, ki so zagovarjali kripto od začetka.

Kako se je cena Ethereuma sčasoma spremenila?

Ko je Ethereum leta 2015 prvič vstopil na kripto trg, je njegova cena precej stagnirala in je znašala od 0,31 do 2,83 dolarja. Skozi leto 2016 je njegov ATH znašal 8,21 USD, toda leta 2017 smo opazili spremembo hitrosti. Leto 2017 je bilo rekordno za kriptovalutni sektor, saj je skoraj vsa večja kripto valuta doživela hitro rast brez primere. Bitcoin je na primer poskočil na takratnih ATH v višini 20.000 USD, medtem ko je Ripple XRP zrasel za neverjetnih 36.000%. Tudi Ethereum ni bil nobena izjema pri pravilu, saj je na ceno 740 dolarjev poskočil z nekaj več kot 8 dolarjev. To je v približno enem letu povečanje za približno 9000%.

Za veliko vlagateljev je bila ta rast kratkotrajna. Številne kriptovalute so leta 2018 hitro izgubile vrednost in po tem, ko so 15. januarja 2018 dosegle svoj ATH v višini 1.389,18 USD, se je cena Ethereuma do avgusta znižala na približno 100 USD. To je ključni razlog, zakaj je najnovejši bik na trgu ljudi pustil nelagodje. Ali je lahko tako kratkotrajna kot rast, ki smo jo videli leta 2017?

Na tej stopnji mnogi analitiki mislijo, da ne. Potem ko je vrednost ETH padla s 245 ameriških dolarjev 7. marca 2020 na 111,28 dolarja 17. marca, se je zdelo, da bi globalna pandemija koronavirusa škodovala kriptovaluti. Vendar negotovost ni trajala dolgo. Pravzaprav je naše nenadno zanašanje na tehnologijo in brezstična plačila obnovilo zanimanje vlagateljev, kar delno pojasnjuje nadaljnji tek.

Preostanek leta 2020 se je Ethereum (in trg kot celota) še naprej vzpenjal. Konec novembra je ETH dosegel 500 dolarjev – in njegova rast se pri tem ni ustavila. Naslednji mejnik je bil 1000 dolarjev, do 20. januarja pa se je spravil proti prejšnjemu ATH. Ali naj v prihodnjih letih pričakujemo nov ATH?

Kateri dejavniki vplivajo na ceno ethereuma?

Da bi naredili najbolj natančne napovedi cen Ethereuma 2021–2025 in na koncu odgovorili na vprašanje „ali je Ethereum dobra naložba?“, Je pomembno razumeti različne dejavnike, ki lahko vplivajo na ceno ETH.

1. Povpraševanje po decentraliziranih financah

Zanimanje za decentralizirano financiranje, znano tudi kot DeFi, se je močno povečalo. Decentralizirano financiranje je ideja, da bi morali imeti dostop do finančnih storitev, ki niso v lasti centralnih organov, kot so banke in velika podjetja. Kriptovaluta je popolnoma decentralizirana, kar je ključnega pomena za mnoge ljudi, ki verjamejo, da je zaradi njene samooskrbe bolj demokratična oblika valute. Po koncu koronavirusa se je ta žreb še okrepil. Z digitalnimi plačili, ki je nova norma, strokovnjaki zdaj mislijo, da bo kripto postalo bolj priljubljeno kot kdaj koli prej.

Ethereum je v popolnem položaju, da to izkoristi. Platforma Ethereum poganja več kot 280.000 žetonov ERC – ime, ki se uporablja za opis kriptovalut, ki so se lansirale v njegovem blagovnem omrežju. Od tega jih je več kot 40 na seznamu 100 najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji, veliko več pa jih je dejavnih v sektorju DeFi. Ko bo povpraševanje po decentraliziranih storitvah še naprej raslo, bo naraščalo tudi povpraševanje po Ethereumu. To bo povečalo ceno ETH.

2. Koronavirus

Kot smo že omenili, mnogi analitiki verjamejo, da bo koronavirus (COVID-19) dolgoročno pozitivno vplival na cene valut, kot je Ethereum. Že marca bi ta trditev zveni smešno – toda glede na nedavni bikovski tek je očitno res. Razlog za to je, da se bo potreba po digitalnih brezstičnih plačilih povečala, ko se bo svet boril z virusom. Medtem ko podjetja iščejo nove možnosti plačila, bi se lahko storitve, kot je Ethereum blockchain, izkazale za ključnega pomena pri omogočanju varnih transakcij.

3. Uvedba Ethereuma 2.0

Prva faza Ethereum 2.0, težko pričakovana nadgradnja omrežja Ethereum, se je začela 1. decembra 2020. Čeprav je bilo sredstvo očitno ujeto v tržnem bikovskem teku, so napovedi cen Ethereuma že pričakovale, da bodo videle vrednost Povečanje ETH kot rezultat nadgradnje. To pa zato, ker bo Ethereum 2.0 platformi prinesel številne ključne prednosti.

 • Nova platforma Eth2 je zasnovana za obdelavo več transakcij, hkrati pa močno izboljšuje svojo energetsko učinkovitost. Trenutno ena sama transakcija Ethereuma zahteva neverjetnih 22,65 kWh energije. V samo enem letu to pomeni, da je poraba energije Ethereuma primerljiva s porabo energije celotne Kostarike!
 • Ethereum bo z algoritma za preverjanje dela (PoW) prešel na algoritem za preverjanje vlog (PoS). V sistemu PoW morajo rudarji kriptovalut s pomočjo računalnika reševati zapletene enačbe, da preverijo transakcije in jih dodajo v verigo blokov. Ta postopek zahteva ogromno energije, kar prispeva k ogromni porabi energije Ethereuma. V sistemu PoS pa lahko uporabniki svojo kriptovaluto preprosto ‘stavijo’ v zavarovanje, da preverijo svoje transakcije.

Prva faza se je močno zavlekla, zato mnogi analitiki verjamejo, da nekaj časa ne bomo videli vseh prednosti popolne nadgradnje. (Crypto Rating, na primer, verjame, da bomo začeli opazovati znatna povišanja cen ETH okoli leta 2024, saj preostale faze verjetno niso bile izvedene pred tem). Če pa Ethereum lahko obdela več transakcij, zniža svoje provizije in poveča čas transakcij, bomo verjetno opazili močno povečanje povpraševanja po njegovih storitvah. To pa bo pozitivno vplivalo na ceno ETH.

Ste razmišljali o vlaganju Ethereum?

Ključne točke

 • Do konca leta 2021 WalletInvestor verjame, da bi ETH lahko dosegel najvišjo potencialno ceno 1.677.270 USD.
 • Previsioni Bitcoin verjame, da Ethereum čaka še eno rekordno leto, njegova cena pa se bo decembra povzpela na novo najvišjo vrednost (ATH) v višini 5796.076 USD decembra.
 • Po napovedih DigitalCoinPrice meni, da bo cena Ethereuma nihala leta 2021, z najnižjo ceno 1.759,29 USD in najvišjo ceno 2.075,12 USD.
 • Med 2022-2025 je Trading Beasts počasi, a vztrajno bikovsko napovedoval.
 • DigitalCoinPrice verjame, da se bo ETH med 2022–2025 povečal s 2334,40 na 4.039,23 dolarja..
 • Crypto Rating je dal najbolj bikovsko napoved, saj je verjel, da bi uspeh Ethereum 2.0 lahko do leta 2025 povzročil ceno do 16.000 USD.
 • Trenutni ATH Ethereuma znaša 1.392 ameriških dolarjev.
 • Ključni dejavniki, ki lahko vplivajo na ceno Ethereuma, vključujejo povpraševanje po decentraliziranem financiranju, učinke pandemije koronavirusa in pričakovano nadgradnjo Ethereum 2.0.

Ne glede na to, ali ste obstoječi vlagatelj ETH ali pazljiv, upamo, da je ta članek koristen. Čeprav se minimalne in maksimalne napovedi razlikujejo, je spodbudno videti, da vse kratkoročne in dolgoročne napovedi verjamejo, da bi Ethereum lahko bila dobra naložba. Če so vam te napovedi omogočile, da sami preverite ETH, boste morda želeli vedeti, da je ta borznoposredniška platforma z več sredstvi eToro lahko nudi možnost trgovanja s Crypto sredstvi in ​​CFD-ji na do 90+ kriptovalutah (vključno z Ethereumom).

eToro – najboljša platforma Ethereum

vlaganje v ethereum

Prijavite se za eToro in začnite trgovati z Ethereumom ali kopirati najboljše vlagatelje ETH brez doplačila. Pri tem ni provizije za upravljanje ali drugih skritih stroškov.

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja o napovedovanju cen Ethereum

Kakšna je napoved cen Ethereuma leta 2021?

Ethereum bi lahko do leta 2021 dosegel 2380 USD.

Se bo cena Ethereuma zvišala?

Kot tržni analitiki in navdušenci trdijo, da ima Ethereum veliko verjetnost dviga cen. Ethereum ima odličen načrt, načrtovan za leto 2021 in pozneje.

Ali je Ethereum vredno kupiti?

Po mnenju mnogih strokovnjakov bi lahko Ethereum v bližnji prihodnosti presegel Bitcoin. Kot drugi največji kripto na svetu je zagotovo najuspešnejši altcoin. To pomeni, da če razmišljate o nakupu kriptovalut, je Ethereum vreden kandidat za vaš portfelj.

Ali bo Ethereum dosegel 2000 dolarjev?

Številni analitiki se strinjajo, da je 2000 dolarjev realni cilj za Ethereum. Trenutne napovedi so skoraj enotne in trdijo, da bo ETH v naslednjih nekaj mesecih verjetno dosegel 2000 USD, zlasti ob upoštevanju posodobitve Ethereum 2.0, ki se je zgodila.

Kakšna bo napoved cene Ethereuma leta 2025?

Ethereum bi lahko do leta 2025 dosegel 3500 USD.

Naj kupim Bitcoin ali Ethereum?

Čeprav ima vsaka kripto lastne prednosti in slabosti, si velja zapomniti, da je bil Ethereum predstavljen po Bitcoinu – kar pomeni, da je bil zasnovan za reševanje nekaterih težav, ki pestijo tako imenovanega kralja kriptovalut. Na splošno se strinjajo, da je Ethereum bolj razširljiv in bo kmalu veliko bolj energetsko učinkovit. To bi lahko pomenilo, da ima močnejšo prihodnost.

Nadaljnje branje:

Katerih 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021?

Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ali je Ethereum dobra naložba in ali naj vlagam v Ethereum?

Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Ethereum je ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA?

Napovedi cen valovanja: koliko bo vredna valovanja leta 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me