Napovedovanje cene ethereuma

Napovedi cen Ethereuma za leta 2021, 2022 in 2025

Ethereum je druga največja kriptovaluta za Bitcoinom. Od začetne ponudbe se je Ethereum zvišal za več kot 1000%. Od začetka leta 2021 je napoved cene Ethereuma navedla, da naj bi se vodja pametne pogodbe lotil množičnega bika.

25. januarja 2021 je Ethereum dosegel rekordni rekord v višini 1456,26 ameriških dolarjev, kar presega prejšnji rekordni najvišji rekord v višini 1439,33 ameriških dolarjev. Ethereum je prav tako presegel Bitcoin po številu transakcij in provizijah za transakcije, saj je Ethereum obdelal dvakrat dnevno količino transakcij Bitcoinov.

Kaj je Ethereum?

Ethereum je avtonomna, decentralizirana platforma, ki jo vodi na tisoče prostovoljcev po vsem svetu. V verigi blokov je več žetonov DeFi. Njegova priljubljenost v prostoru DeFi je Ethereumu pomagala utrditi svoj položaj druge največje kriptovalute za Bitcoinom in najbolj iskane platforme za projekte DeFi.

Matična valuta Ethereum Ether olajša izvajanje pametnih pogodb na osnovi Ethereuma in dApps, ki temeljijo na platformi. Eter je hkrati plačilno sredstvo za uporabnike Ethereuma in spodbuda. Eter je mogoče zamenjati za druge kriptovalute, vendar ga ni mogoče nadomestiti z drugimi valutami, da se zagotovi plin za transakcije v omrežju Ethereum.

Pametne pogodbe na platformi Ethereum se samoizvajajo, kar pomeni, da se ob izpolnitvi določenih vnaprej določenih določb pogodba samodejno izvrši.

Preberite več: Kaj je Ethereum? Začetniški vodnik po Ethereumu in nasveti za vlaganje v ETH

Zgodovina cen Ethereuma

Tako kot druge kriptovalute je tudi Ethereum dosegel dober delež volatilnosti. Vendar pa je bila ena izmed najbolj stabilnih valut v kripto prostoru. Poglejmo si zgodovino cen Ethereuma nekoliko podrobneje.

Ethereum je prvi pomemben porast doživel med 17. majem 2017 in 20. junijem 2017, ko se je kriptovaluta v samo enem mesecu zvišala z 90 na 364 dolarjev. Kriptovaluta je po tem doživela nekoliko nestanovitnost, vendar se je decembra spet okrepila. Okoli 13. decembra je presegel 500 dolarjev, sredi decembra pa 730.

Do konca meseca se je Ethereum gibal okoli 800 dolarjev. Januarja je končno prebil mejo 1000 dolarjev, vendar je spet doživel nestanovitnost in do februarja padel na 750 dolarjev. Od maja je vrednost Ethereuma začela padati maja 2018, decembra pa je padla pod 100 USD.

Ethereum od takrat ni imel toliko gibanja, saj je malo cenil, a nikoli ni dosegel najvišjih vrednosti, ki jih je imel januarja 2018. Vendar pa je kriptovaluta, ki je doživela še en bikovski zalet, vrednost Ethereuma narasla decembra 2020, valuta pa je januarja dosegla najvišjo ceno 25. mesto in je doseglo 1456,26 dolarja, s čimer je premagal prejšnjo najvišjo vrednost 1439,33 dolarja.

Analiza cene Ethereum

Po napovedih naj bi Ethereum leta 2021 zabeležil močno rast in dosegel rekord v vseh časih. Leta 2020 je Ethereum večinoma nihal med 550 in 750 USD. Med tema dvema cenovnima točkama je ostal kar nekaj časa, preden se je 3. januarja povečal.

Cena je dosegla 1330 USD, preden se je spet spustila pod 1000 USD. Vendar je našel podporo pri 900 USD. Ethereum je v tem trenutku začel počasi okrevati in čeprav je kriptovaluta naletela na kar nekaj odpora. Njegov največji odpor je bil pri 1250 dolarjih, ki si jih je prizadeval prebiti.

Ethereum je končno prešel upor in prešel 1400 dolarjev ter določil najvišjo ceno. Kriptovaluta spet ni uspela obdržati cene in je rahlo padla, vendar je našla podporo pri 1250 USD. Ethereum se je vrnil na 1300 dolarjev, vendar je sledil popravek, ki v času pisanja še vedno traja.

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum ETH?

Ethereum Price Napoved 2021

Sprejetje DeFi in dapps povečuje ceno Ethereuma. Stalna nadgradnja na Ethereum 2.0 pozitivno vpliva tudi na ceno kriptovalute. Ethereum 2.0 obljublja, da bo Ethereumu omogočil hitrejšo obdelavo transakcij, s čimer se bo povečala razširljivost omrežja, ko se bo preusmerila iz mehanizma soglasja Proof-of-Work v Proof-of-Stake. Ethereum 2.0 bo Ethereum lahko izvedel 10.000 transakcij na sekundo iz valute 30.

Preberite več: Analiza cen Ethereuma za leto 2021

Ethereum Price Napoved 2022

Pričakuje se, da bo Ethereum sklenil vrsto partnerstev leta 2022. Te povezave bodo pozitivno vplivale na ceno Ethereuma. Večina strokovnjakov za kriptovalute je napovedala, da bi lahko valuta do konca leta 2022 dosegla 2500 dolarjev, kar je sicer optimističen cilj, ki pa naj bi ga Ethereum dosegel.

Ethereum Price Napoved 2023

Pričakuje se, da bo Ethereum leta 2023 močno povečal vrednost zaradi velike množične uporabe. Ethereum bo utrdil svoj vpliv na prostor DeFi, povečal se bo z močno kapitalizacijo in občutnim povečanjem vrednosti na kovanec.

Ethereum Price Napoved 2024

Brian Schuster, ustanovitelj Ark Capital, verjame, da bo Ethereum leta 2024 trgoval po približno 100.000 ameriških dolarjih.

Ethereum Price Napoved 2025

V naslednjih nekaj letih bo Ethereum zabeležil znatno rast. Trenutne ravni cen nakazujejo, da je Ethereum nastopil v velikem teku, in s projekti DeFi, ki se vse bolj zadovoljujejo z Ethereumom, bi se lahko vrednost kriptovalut dvignila na raven, ki si jo je trenutno težko predstavljati. Naraščajoče zanimanje za Ethereum je nekatere strokovnjake spodbudilo k napovedi, da bo Ethereum v naslednjih nekaj letih ohranil raven cen med 1000 in 10000 USD..

Najboljša napoved vlagatelja Crypto o ceni Ethereum:

1.. Poročilo Crypto Research je uporabilo model enačbe izmenjave za določitev vrednosti Ethereuma. Model je napovedal, da bo Ethereum dosegel 331 dolarjev, vendar je kriptovaluta to mejo presegla že preden je kdo pričakoval.

Poročilo Crypto Research napoveduje, da bo Ethereum do leta 2025 dosegel 3500 USD.

2.. Simon Dedic, vodilni partner v Moonrock Capitalu, je napovedal, da bi lahko dolgoročno cena Ethereuma dosegla 9000 dolarjev..

3.. James Todaro, upravni partner v Blacktown Capital, je dejal, da bi Ethereum lahko dosegel triljo kapitalizacije v višini 1 bilijona dolarjev. Prav tako je napovedal, da bi Ethereum lahko trgoval po ceni 9000 USD.

4.. WalletInvestor.com pa je napovedal, da bo Ethereum do konca leta 2022 trgoval po približno 1022 ameriških dolarjih.

5.. Brian Schuster je izjavil, da bi lahko do leta 2024 Ethereum dočakal 100.000 dolarjev.

Preberite več: Kaj bo vodilo v ceno Ethereuma leta 2021?

Napovedovanje cene ethereuma: Zaključek

Glede na večino napovedi cen Ethereuma bo kriptovaluta priča obdobju trajne rasti. To rast spodbuja več dejavnikov, predvsem rast DeFi, Ethereum 2.0 in več projektov, ki Ethereum izberejo kot svojo izbrano platformo. To je idealen čas za vlaganje v ETH, vstop po konkurenčni ceni in velik prihodek.

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberite tudi:

Kaj je Ethereum in ali je vredno vlagati v Ethereum leta 2021?

Prednosti in slabosti naložbe v Ethereum, ali bo to ustvarjalec milijonarjev?

Katerih je 9 najboljših Altcoinov za vlaganje v letu 2021?

Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Pogosta vprašanja o napovedovanju cen Ethereuma

Kaj je Ethereum?

Ethereum je avtonomna in decentralizirana platforma, ki razvijalcem omogoča razvoj in zagon decentraliziranih aplikacij na svoji platformi. Omogoča tudi uporabo pametnih pogodb. Te pametne pogodbe se izvršijo samodejno, ko je izpolnjen niz vnaprej določenih pogojev. Ker je Ethereum decentralizirana platforma, se lahko transakcije in procesi izvajajo brez izpadov ali motenj.

V čem se Ethereum razlikuje od Bitcoina?

Bitcoin je ustanovil javno razdeljeno knjigo za preverjanje in shranjevanje transakcij v računalnikih po vsem svetu. Ethereum koncept Bitcoina popelje še korak dlje in uporablja blockchain za zagon računalniške kode. Medtem ko je Bitcoin enakovreden elektronski gotovinski sistem, lahko Ethereum izvaja skripte kode kot globalno računsko omrežje.

Kaj je Eter?

Eter je domača valuta Ethereuma. Eter je kriptovaluta in poganja tudi omrežje Ethereum. Uporablja se za plačilo transakcij in drugih storitev v omrežju Ethereum.

Ali naj vlagam v ETH?

Naložba v Ethereum je pametna poteza, saj gre za dobro uveljavljeno kripto valuto. Vendar temeljito raziščite in si pred investicijo oglejte tržne trende. Vlagatelji, ki se želijo diverzificirati iz Bitcoina ali želijo vlagati v kriptovalute, ki niso Bitcoin, bi morali na Ether gledati kot na naložbeno sredstvo.

Ali naj bi se cena Ethereuma še povečala??

Da, Ethereum naj bi začel bikovski tek leta 2021, pri čemer naj bi se kriptovaluta pocenila. Z več projekti DeFi, ki izberejo Ethereum za svojo izbrano platformo, in Ethereum 2.0, ki obravnava težave z razširljivostjo Ethereuma, bo kriptovaluta v prihodnjih letih doživela hiter porast vrednosti.

Kakšna je prihodnost Ethereuma?

Platforma Ethereum lahko spremeni revolucijo v načinu financiranja. Funkcija pametne pogodbe Ethereum izloča posrednika iz transakcij in je samoizvršljiva. Ethereum se bo utrdil kot kralj DeFi-ja. Ethereum prav tako prehaja z mehanizma soglasja Proof-of-Work na mehanizem soglasja Proof-of-Stake. Ta nadgradnja obravnava težave z razširljivostjo, s katerimi se sooča Ethereum.

Kaj je Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 ali Eth2 ali Serenity je nadgradnja blokovne verige Ethereum. Nadgradnja bo izdana po fazah, faza 1 pa bo izdana leta 2020. Vsaka faza nadgradnje bo izboljšala funkcionalnost Ethereuma.

Ali je Ethereum dobra naložba?

Ethereum se je odrezal bolje kot skoraj vsi altcoin in Bitcoin. To je ena najboljših naložb, ki jih lahko naredite. Zaradi naraščajoče priljubljenosti DeFi-ja naj bi Ethereum narasel, zato je zdaj pravi čas, da vlagate v kriptovaluto in ustvarite pomemben dobiček.

Je Ethereum boljši od Bitcoinov?

Ethereuma in Bitcoin tehnično ni mogoče primerjati, ker imata različne funkcionalnosti. Bitcoin je kriptovaluta, medtem ko je Ethereum več kot le kriptovaluta. Je avtonomna, decentralizirana platforma, ki omogoča razvoj in uvajanje aplikacij dapps na svoji verigi blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me