Nasveti in napake za vlaganje kriptovalut, ki se jim je treba izogniti

Ali razmišljate, da bi začeli svojo naložbeno pot v kriptovalute in želite izvedeti najboljše nasvete za naložbe? Ali pa ste trgovec in verjamete, da delate preveč napak. Spodaj vam predstavljamo nasvete za naložbe v kriptovalute in napake, ki se jim morate izogibati.

Nasveti za naložbe v kriptovalute

Napake pri vlaganju kriptovalut, ki se jim je treba izogniti

Kriptovalute se znatno širijo in so postale odlična naložbena priložnost. Na začetku je bilo okoli njih dvom, vendar zdaj, ko številne banke in finančne institucije vlagajo v Bitcoin velike količine denarja in uvajajo svoje storitve kriptovalut, skepticizem postopoma izginja.

Ob takih novicah se je pozornost že usmerila na kriptovalute in Bitcoin ima dejansko največ aktivnih naslovov od leta 2017 ko je dosegel 20.000 dolarjev.

Če torej želite začeti svojo naložbo, smo tukaj pri Trading Education pripravili najboljše nasvete za vlaganje v kriptovalute in najpogostejše napake, ki se jim je treba izogniti.

Nasveti za naložbe v kriptovalute

Nasveti za vlaganje v kriptovalute so vedno koristni, saj vlagateljem in zlasti novincem v kriptovalute pomagajo skrajšati pot do uspeha.

Izobražujte se o kriptovaluti

Kriptovalute morate jemati resno in odpraviti vtis, da so način, kako hitro obogateti. Na tradicionalen način varčevanja denarja bomo več denarja prihranili prek bank in finančnih institucij. Če potrebujemo pomoč ali če se zmotimo s pošiljanjem denarja na napačen naslov, lahko pokličemo službo za pomoč strankam, ki bo vrnila transakcijo.

Upoštevati morate, da se pri kriptovalutah to ne more zgoditi. Nihče jih nima v lasti; nimajo izvršnega direktorja. Popolnoma so decentralizirani in če ste žrtev prevare, poti nazaj ni več. Zato resno vzemite kriptovaluto in tehnologijo veriženja blokov ter tako boste lahko ločili stvari, ki so zakonite v internetu, in tiste, ki so prevara.

1. Izberite strategijo, ki vam ustreza

Obstaja več strategij, s katerimi lahko izkoristite kriptovalute. Glede na vaše izkušnje pa izberite strategijo, ki vam najbolj ustreza. Dnevno trgovanje na primer zahteva več spretnosti in znanja pri branju grafikonov in napovedovanju tržnih gibanj. Nasprotno pa HODLing ne zahteva nobenega posebnega znanja, ker lahko kovanec le kupite in počakate, da se njegova vrednost poveča. Vse je torej odvisno od vaših izkušenj in želje po učenju.

2. Razumevanje volatilnosti

Kriptovalute so po naravi spremenljive, kar pomeni, da njihova cena pogosto narašča in pada. Pravzaprav je to dobra priložnost za zaslužek od vlagateljev in če boste v bistvu razumeli nestanovitnost, boste lahko oblikovali boljšo naložbeno strategijo. Poleg tega se morate psihično pripraviti na nihanje cen in ne biti čustveni ali preveč presenečeni. Pri kriptovalutah pričakujte vse!

3. Pazite se prevar – ste lastnik raziskav

Internet je znan po priložnostih za zaslužek, pa tudi po številnih prevarah in vdorih, ki so se dogajali skozi zgodovino. Tudi kriptovalute so na začetku mnogi ljudje opisovali kot prevare, tudi vplivne zvezdnice. Danes se v svetu kriptovalut ponujajo prevare v obliki "priložnost" vlagati.

Včasih, ko se zjutraj zbudite, boste morda e-pošto napolnili s ponudbami, ki so videti legitimne, vendar so prevaranti, ki skušajo izkoristiti morebitne žrtve. Morda ste se ponudili za vlaganje "prave kriptovalute", v resnici pa so prevara.

OneCoin je ena najbolj znanih prevar s kriptovalutami. Bolgarka Ruja Ignatova je kovanec promovirala kot povsem zakonitega in pritegnila vlagatelje, tako da je zbrala skupno 4 milijarde dolarjev. Oblasti so ga prepoznale kot Ponzijevo shemo. Zato pozor, ne hitite, raziskujte in napredujte v svojih trgovinskih dogodivščinah.

4. Vzemite svoj dobiček

Če že dolgo hodite s svojo naložbo in vidite, da imate dovolj dobička, ne držite preveč in vzemite svoj dobiček. Lahko bi kdo pomislil, da se vam morda mudi, če pa imate na primer 600-odstotni dobiček, potem nimate kaj čakati. Če nadaljujete s HODL po 600-odstotnem dobičku, je to lahko pretirano, ker ko govorimo o kriptovalutah, nikoli ne veste, lahko se sesujejo in ne boste imeli nobenega dobička. Pravzaprav tvegate, da boste izgubili celo denar, ki ste ga vložili.

5. Poskusite investirati ob pravem času

Temu bi lahko rekli drugače kot "kupujte nizko in prodajajte visoko" pravilo. Naložbe ob pravem času so najpomembnejša sestavina kriptovalut, zlasti za HODLerje. Če se na primer vrnemo v leto 2017, ko so kriptovalute drastično povišale cene, so tisti, ki so vlagali v času, ko je bila cena Bitcoina zelo nizka, ob dvigu cene ustvarili ogromen dobiček. Čeprav je to povezano z malo sreče, bodo tisti, ki bodo na tekočem, vedno vedeli, kdaj svoj denar vlagati v kriptovalute.

Drugi primer je, da se je v času koronavirusa Bitcoin v začetku leta 2020 skoraj dotaknil 3000 dolarjev, nato pa se je cena postopoma povečala. Trenutno trenutno znaša nekaj več kot 15.800 USD. HODLer, nekdo, ki je investiral marca 2020, zdaj uživa dobiček, če ga želi dobiti ali pa lahko še čaka, v upanju, da bo Bitcoin rasel v vrednosti.

6. Izberite varno izmenjavo kriptovalut

Med številnimi borzami kriptovalut, ki delujejo tam, poskusite izbrati najboljšo. Pomembno je, da izberete borzo, ki ima nizke provizije in je varna. Še posebej bodite pozorni na varnost izmenjevalnika, ki ga boste izbrali. Borze pogosto vedo, da so žrtve hekerjev.

Najbolj znan kramp izmenjave je Mt. Gox borza, ki je bila vdrta leta 2014, s čimer je takrat izgubila 850.000 bitcoinov v vrednosti 450 milijonov dolarjev. Pravzaprav je primer Mt. Gox je eden največjih škandalov v zgodovini kriptovalut. Zato je zelo pomembno izbrati borzo, ki ima visoko varnost. eToro na primer posredništvo, ki je cenjeno zaradi visoke varnosti, s katero lahko brez obotavljanja vlagate v kriptovalute.

7. Razumejte vroče in hladne denarnice

Torej, kot že omenjeno, kriptovalut ni mogoče hraniti v banki kot tradicionalne valute. Kriptovalute so shranjene v tako imenovanih denarnicah. Bistveno je razumeti razliko med vročo in hladno denarnico. Vroče denarnice so povezane z internetom. Gre torej za spletna spletna mesta, kjer lahko shranite svoje kriptovalute. Denarnica eToro, na primer je enostavna platforma, ki podpira več kot 120 kriptovalut.

Medtem so hladne denarnice strojna oprema, običajno v obliki USB-ja, kamor lahko shranite svoje kriptovalute. Izstopajo po večji varnosti, ker niso povezani z internetom. Zato jih ne morejo vdreti.

8. Zasebnost jemljite resno

Očitno obstajajo ljudje, ki jim zaupate. Toda navsezadnje bodite pri kriptovalutah previdni in ne zaupajte vsem. Najbolje je, da nobenega gesla ali zasebnih ključev ne delite z nikomer. Še posebej zasebni ključi. Do njih ne sme imeti dostop nihče, razen vi, ker zasebni ključi varujejo vaša sredstva pred krajo.

9. Razmislite o uporabi kripto trgovalnega bota

Trg kriptovalut deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Možnosti, da bi imeli koristi od naložb v kripto, je veliko. Zato bi bila dobrodošla možnost uporabe programske opreme za avtomatizirano trgovanje ali drugače znane kot trgovalni roboti.

Glede na raziskave Cryptonomist so raziskave pokazale, da 86% trgovanja opravijo boti. Trgovski boti delujejo sami in z njimi lahko avtomatizirate svojo naložbeno strategijo. Cenjeni so tako, da prihranijo čas vlagateljev, saj delujejo tudi ob koncih tedna, ko se boste družili z družino ali pohajali v gore.

10. Ne sledite množici

Včasih se v kriptovalutah ustvari vtis, da bi morali vsi vlagati v določenem obdobju, prav tako tudi vi. To je napačen pristop. Večinoma se morate držati svojega načrta. Veliko jih je "strokovnjaki" tam zunaj vas poskušajo prepričati, v kateri kovanec vlagati. Včasih imajo lahko prav, pogosto pa tudi napačno.

Če se vrnemo nazaj, je bil leta 2017 med kriptografskim razcvetom ustvarjen vtis, da morajo vsi vlagati. Tisti, ki niso imeli veliko znanja o tem, kako gre, so kupovali, medtem ko je bila cena visoka. Ni trajalo dolgo; cene so padle na tla in kupci so na koncu obupani. Torej presodite, kako se trg sam razvija, in sprejmite svoje odločitve.

11. Razumevanje korelacije kriptovalut

Kripto korelacija pomeni, da so kriptovalute med seboj povezane tako, da gre njihova cena v podobno smer. Bitcoin je na primer povezan z Ethereumom. Večina altcoinov je v korelaciji z Bitcoinom. Torej, če se cena Bitcoinov dvigne, narašča tudi cena altcoinov.

So pa primeri, ko cena altcoinov za večji odstotek presega naraščajočo ceno bitcoinov. Če torej razumete povezavo med kriptovalutami, vam bo vaša naložbena strategija prinesla več dobička.

12. Bodite na tekočem

Navsezadnje je dobro, da ostanete na tekočem. Spremljajte novice in čim bolj preberite kripto vsebino. Pogosto različni dogodki na svetu vplivajo na ceno kriptovalut, zato bodite obveščeni, da boste čim bolj natančno napovedali gibanje cen.

Napake pri vlaganju kriptovalut, ki se jim je treba izogniti

napake pri vlaganju v kriptovalute

Vlagatelji naredijo veliko napak, bodisi zaradi pomanjkanja znanja ali čustev. Zaradi teh napak na mizi pustijo veliko denarja. Spodaj je nekaj napak, ki jih kot kripto vlagatelj ne smete narediti.

1. Vlaganje samo v en kovanec

Ena najpogostejših napak vlagateljev je vlaganje v samo en kovanec. Čeprav so kriptovalute v korelaciji, nekatere od njih delujejo bolje kot druge. Nedvomno je Bitcoin najljubša kriptovaluta za večino ljudi. Toda v mnogih primerih lahko ravno nekatere nove, neznane kriptovalute dnevno dosežejo 300–400-odstotno rast in so tako zelo donosne. Torej, vzemite si čas, analizirajte trg in vlagajte v več kot eno kriptovaluto. Dejansko bodo možnosti za dobiček večje.

2. Vložite ves denar, ki ga imate

Nenamerno ne rečejo "Vlagajte samo tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite". Vedeti morate, da vas lahko kriptovalute tudi razočarajo, ker se njihova cena lahko zruši, odvisno od več dejavnikov. Upoštevati je treba, da kriptovalute poganja programska oprema, ki jo je s kodiranjem ustvaril človeški um. Po naravi je značilna nestanovitnost, kar pomeni, da so pogosta nihanja cen. Zato nikoli ne vlagajte vsega denarja, ki ga imate. Vlagajte samo tisto, kar mislite, da si lahko privoščite, da bi izgubili, če bi se jim zrušila cena.

3. Po hype

Vlagatelji pogosto spremljajo novice in brenčanje v družabnih medijih. Tako nanje vplivajo te novice, hype pa ustvari in investira ob nepravem času ali proda svoj kovanec ob napačnem času. Čeprav je dobro biti na tekočem, ne pomeni, da so vse novice in napovedi točne. Zato morate imeti načrt, ki mu sledite, in na vas ne sme vplivati ​​hype, ustvarjen okoli vas.

4. Trgovanje s čustvi

Čustva trgovcem sploh ne pomagajo. Nasprotno, trgovcem škodijo le zato, ker se lahko napačno odločajo, če padejo pod vpliv čustev. Čustva so pravzaprav eden glavnih vzrokov za velike izgube, ki so jih lahko imeli trgovci. Zaradi njih lahko trgovec kupuje ali prodaja ob napačnem času. Zato se naučite, da na vas ne vplivajo čustva in se držite svojega načrta.

5. Pretiravanje

Navsezadnje smo ljudje in se utrudimo. Ko se utrudimo, naredimo več napak. Zato si včasih privoščite odmore. Ne poskušajte veliko trgovati čez dan, saj je trgovanje dolgotrajno in je čez dan težko ujeti veliko dobrih poslov. Vedeti morate, da več kot sklepate poslov, več pristojbin boste plačali in nastale bodo davčne obveznosti.

6. Neupoštevanje davkov

Številni novi vlagatelji v kriptovalute niti ne pomislijo na davčne obveznosti. Vsaka vlada države, ki je kriptovalutam podelila pravni status, seveda obdavči tudi tiste, ki se ukvarjajo s katero koli kripto valuto. Zato ne začnite vlagati v kriptovalute, saj verjamete, da vam davkov ne bo treba plačati. Raziskujte in preberite zakone države, v kateri živite, glede tega, kako urejajo davke v zvezi s kriptovalutami. Konec leta torej ne boste presenečeni!

Pripravljen za potop na kripto trg?

Naučite se vlagati v kriptovalute z izobraževanjem o trgovanju

Način, kako se naučite vlagati v kriptovalute, je temeljnega pomena. Zato pri podjetju Trading Education zelo resno obravnavamo poučevanje trgovanja in skušamo svoje študente usposobiti in opremiti z najsodobnejšimi orodji za trgovanje.

Trading Education je trgovska akademija, kjer izkušeni trgovski strokovnjaki svoje študentske izkušnje delijo s študenti. Odsek člankov za trgovanje je kot knjižnica, v kateri boste izvedeli vse stvari, s katerimi se ukvarjate z trgovanjem.

Trgovinski tečaji, ki smo jih pripravili, so med najboljšimi in ustvarjeni tako, da olajšajo učenje trgovanja čim hitreje in hitreje

Začnite svojo naložbo v kriptovalute z eToro

eToro je najuglednejše borznoposredniško podjetje na svetu. eToro odlikuje visoka varnost in je uporabniku prijazna platforma.

eToro je popolno zakonito posredništvo, ki ga urejajo in licencirajo ustrezni organi. Platforma ima veliko funkcij in ena najboljših v virtualnem trgovanju, kjer lahko zahvaljujoč tej funkciji vadite 100k.

Tudi eToro je znan po svojih "Kopiranje trgovanja" funkcija, platforma pa podpira več kot 90 kriptovalut.

eToro – najboljše kriptovalute za vlagatelje in trgovce

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

  • Kriptovalute se širijo, ko finančne institucije kupujejo Bitcoin in ponujajo kripto storitve.
  • Bitcoin ima največ aktivnih naslovov po letu 2017.
  • Izobražujte se in se pri trgovanju s kriptovalutami pazite na prevare.
  • Številni vlagatelji so postali žrtve podjetja OneCoin, ki je bila Ponzijeva shema pod vodstvom bolgarske dame Ruje Ignatove.
  • Če pridobite dobiček, je bolje, da ga vzamete in ne čakate dlje.
  • Mt. Gox je leta 2014 zaradi kramp izgubil 850.000 bitcoinov v vrednosti 450 milijonov dolarjev.
  • Pomembno je, da svojih gesel ali zasebnih ključev ne delite z nikomer.
  • Neugledni kovanci se večkrat izkažejo za bolj donosne od uglednih.
  • Vlagajte samo tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite.
  • Znebite se čustev in se zavedajte, da so kriptovalute obdavčene.

Seveda upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali pri trgovanju. Če vam je ta članek všeč, nam dajte všeček in ga delite, če bi ga kdo želel izkoristiti.

Upoštevati morate, da nasveti v tem članku niso pravila, ki se jih morate držati. To so le nasveti, ki smo jih zbrali na podlagi naših izkušenj v podjetju Trading Education in smo se jih odločili deliti z vami!

Preberi več:

Katerih 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021?

Najboljši Altcoins za trgovanje v letu 2021

15 najboljših razlogov za vlaganje v kriptovalute

5 najbolj priljubljenih kriptovalut v ZDA

Najbolj priljubljene kriptovalute v Veliki Britaniji

Najboljše kriptovalute za naložbe ta mesec

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me