Pojasnjeno: Kako zaslužiti od kriptos in dobiček od kripto valut narašča

V zadnjem desetletju je trg kriptovalut doslej najuspešnejše premoženje. Bitcoin je doživel 9.000.000-odstotno rast in je bil ocenjen kot najboljša naložba desetletja – Tukaj morate vedeti.

Čeprav so še vedno v zgodnji fazi razvoja, so kriptovalute začele obravnavati kot alternative za naložbe in denarno uporabo. Ne glede na to, ali med prenosom odpravljajo ovire ali zaradi možnosti zaslužka, jih ljudje štejejo za sredstvo, v katero je vredno vlagati.

Odločitev Paypala, da ponuja kripto storitve tako, da uporabnikom omogoča prodajo in nakup kriptovalut, je povečala avtoriteto kriptovalut in pokazala, da jih ni več mogoče jemati kot samoumevne.

Kaj pa je naložba v kriptovalute? Kako vlagati v kriptovalute? Je tvegano ali bi morali zdaj vlagati? Odgovore na ta in ne samo vprašanja boste našli spodaj.

V podjetju Trading Education smo si ogledali način razvoja kripto trga in tukaj smo ugotovili.

Kaj je naložba v kriptovalute?

Kriptovalute so digitalna sredstva ali digitalni denar. Naložba v kriptovalute pomeni nakup ene od kriptovalut, na primer Bitcoin ali Ethereum, na primer z uporabo fiat valute, kot sta ameriški dolar ali EURO.

V trenutku, ko kupite kriptovaluto, ste imetnik kriptovalute. Vlagate lahko v eno kriptovaluto ali več, odvisno od vaše izbire, svoje kriptovalute pa lahko hranite toliko časa, kot želite.

Kako vlagam v kriptovalute?

Obstajajo različni načini za vlaganje v kriptovalute, najbolj priljubljen pa je prek izmenjave kriptovalut. Posredniške družbe, kot so eToro ponujajo priložnosti za naložbe v kriptovalute.

Nekatere izmed najbolj priljubljenih borz kriptovalut, kjer lahko začnete vlagati, so Binance, Coinbase, Kraken, KuCoin, Bittrex, eToro itd..

Kako izbrati, katero kriptovaluto kupiti?

Ni strogega pravila, kako izbrati kriptovaluto, ki jo želite kupiti. Nekateri raje vlagajo v en kovanec, drugi pa v več.

Obstaja težnja po večjem vlaganju v Bitcoin ali druge ugledne kriptovalute. Toda v mnogih primerih imajo ravno nove kriptovalute izjemno rast z visoko donosnostjo naložbe. Glede na Coinmarketcap, trenutno obstaja 7509 kriptovalut. Glavni dejavniki, ki jih je treba iskati pri nakupu kovanca, so tržna kapitalizacija, likvidnost in obseg trgovanja.

Pripravljen za potop kripto trg?

Ali vlaganje na trg kriptovalut tvega?

Pri vlaganju v katero koli sredstvo vedno obstaja tveganje. Bitcoin je bil predstavljen leta 2009, zato se zavedamo, da so kriptovalute nove in mnogi še vedno ne razumejo jasno, kaj so.

Kriptovalute so po svoji naravi nestanovitne, zato obstaja veliko možnosti za dobiček. Če na kratko analiziramo zgodovino cene Bitcoinov, pridemo do zaključka, da so vlagatelji v teh 11 letih obstoja Bitcoinov ustvarili več dobička kot denarja..

grafikon cen bitcoinov

Vir: coinmarketcap.com

Ko so Bitcoin začeli leta 2009, ni imel nobene vrednosti. Bitcoin je vrednost 0.0009 ameriških dolarjev prvič dosegel julija 2010. Od takrat je cena Bitcoina doživela močan dvig in padec, do takrat, ko je 18. decembra 2017 dosegla najvišjo vrednost 20.089 USD za Bitcoin.

Vendar ta cena ni trajala dolgo, saj je šele novembra 2018 padla pod 3500 USD. Od takrat je cena Bitcoina znova doživela vzpone in padce in se zdaj giblje nekaj več kot 13.000 USD.

Decembra 2019 Bloomberg zaključil, da je Bitcoin v desetletju dosegel 9.000.000-odstotno rast in tako pustil vse konkurente v prahu. To dejstvo je pokazatelj, da imajo HODLers, torej tisti, ki so vlagali v zgodnjih dneh Bitcoina in so bili potrpežljivi, da zadržijo svoje naložbe med spremembami cen, zdaj izjemne dobičke. Poleg tega tudi v letu 2019 CNN je Bitcoin ocenil kot najboljšo naložbo desetletja.

Kako dolgo naj vlagam na kripto trgu?

Kot smo že omenili, tudi v tem primeru ni posebnega pravila, kako dolgo lahko obdržite svojo naložbo v kriptovalute. Odvisno od vaše intuicije, izkušenj in potrpljenja.

Vendar je treba omeniti, da zgornje številke kažejo, da so tisti, ki so imeli potrpljenje z naložbami leta, zaslužili najboljše.

Preberi več:

Katerih 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021?

Najpomembnejše kriptovalute, razen Bitcoinov

Kako zaslužiti na trgu kriptovalut

Na trgu kriptovalut lahko zaslužite na različne načine, najpogostejše metode pa so dolgoročno vlaganje ali drugače znano kot HODLing, dnevno trgovanje, trgovanje s CFD-ji, staking in rudarstvo.

Preberi več:

Kako dnevno trgovati s kriptovalutami

Borza za trgovanje s kriptovalutami ali CFD za kriptovalute?

Najboljši trgi za trgovanje v letu 2021: vse, kar morate vedeti!

Kako izkoristiti kripto volatilnost?

Kriptovalute so po naravi spremenljive, kar pomeni, da se njihova cena pogosto spreminja v določenih časovnih obdobjih. Zato so tudi donosne, ker boste vedno imeli priložnost kupiti svojo najljubšo kriptovaluto, ko je njena cena nizka, in jo prodati, ko se bo cena zvišala.

Pripravljen za potop kripto trg?

Kako zaslužim s kripto arbitražo

Različne borze kriptovalut ponujajo nekoliko različne cene za kriptovalute. Kripto arbitraža pomeni, da lahko kriptovaluto kupite na eni borzi, nato pa jo prenesete in prodate na drugi borzi, ki ima v tistem trenutku višjo ceno za isto kriptovaluto..

Vendar je treba opozoriti, da je treba ta postopek izvesti zelo hitro, ker so kriptovalute nestanovitne, cene pa se hitro spreminjajo. Običajno tistim, ki vadijo kripto arbitražo, pomagajo različna orodja, ki so natančnejša.

Kakšna je prihodnost kriptovalut?

V povojih so kriptovalute naletele na veliko skepticizma. Čeprav še vedno obstajajo dvomljivci glede kriptovalut, je njihova prihodnost zdaj videti svetlejša kot kdaj koli prej. Ko je Paypal končno vključil kriptovalute v svojo platformo, se je cena Bitcoina začela dvigovati in trenutno giblje nekaj več kot 13.000 dolarjev, kar je najvišja cena od leta 2018.

Razen Paypala, ki je svoje pustolovščine začel v kripto svetu, je bilo leto 2020 izjemno za kriptovalute, saj se je marsikaj drugega zgodilo v njihovo korist. MicroStrategy, ki je največje podjetje za poslovno inteligenco na svetu, je kupilo 425 milijonov dolarjev Bitcoinov. Prav tako je Square kupil 50 milijonov dolarjev, Stone Ridge pa 110 milijonov dolarjev Bitcoinov.

Poleg tega je sledila tudi DBS Bank, ki je največja singapurska banka, ki je lansirala svojo borzo kriptovalut "Digitalna izmenjava DBS," kar bo omogočilo trgovanje z Bitcoini, Bitcoin Cashom, Ethereumom in Rippleom.

Vsi ti dogodki so okrepili avtoriteto kriptovalut in strokovnjaki napovedujejo, da bi Bitcoin lahko kmalu podrl svoj rekord v letu 2017 ko je dosegel 20.000 dolarjev. Vendar je treba povedati, da strokovnjaki napovedujejo zvišanje cen z različnimi številkami, vendar nihče ne more natančno vedeti, kako daleč seže cena Bitcoinov.

Preberi več:

Napoved cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden v letu 2021 in pozneje?

Najboljših 9 vlagateljev v Bitcoin

Napoved cene valovanja: koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

Kje lahko izvem več o vlaganju v trg kriptovalut?

Tukaj na Trading Education vas učimo, kako vlagati v kriptovalute. Na naših tečajih se lahko naučite najučinkovitejših načinov vlaganja v kriptovalute.

Trading Education nudi tudi tehnično analizo, orodja za trgovanje, ekonomski koledar, tržne podatke, tržni pregled, napreden grafikon v realnem času itd.

Tudi na Trading Education lahko najdete vrsto člankov, ki se nanašajo na svet trgovanja in različne druge zelo dragocene lastnosti, kot so "Poiščite svojega posrednika", kjer lahko najdete svoje posredništvo, ki najbolj ustreza kraju, kjer živite.

Zakaj bi morali trgovati s kriptovalutami z eToro?

eToro je vodilna platforma za socialno trgovanje po vsem svetu. eToro je znan po svojih "Kopiranje trgovanja" funkcija, kjer lahko kopirate svojega najljubšega trgovca. Najboljših 5 kriptovalut, s katerimi je mogoče trgovati na eToro, so Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple in Dash, čemur sledi še veliko več.

eToro – najboljša platforma za trgovanje s kriptovalutami

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

75% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku.

Lahko začnete graditi svoj kripto portfelj na eToro, in dobili boste vpogled v realnem času, tako da boste lahko nastavili strategijo s stop loss in parametri take profit. Še ena odlična stvar pri eToro je ta, da vam omogoča, da vadite trgovanje s 100.000 USD, zahvaljujoč svojemu virtualnemu portfelju.

eToro je v celoti urejen in naložbo v kriptovalute lahko začnete zdaj s Paypalom ali katero koli kreditno kartico, ki jo imate. Platforma je uporabniku prijazna in eToro si vedno prizadeva, da bi bilo trgovanje s kriptovalutami zabavno in privlačno.

Druga odlična prednost, ki jo ima eToro, je ta, da ima svojo denarnico, kamor lahko shranite svoje kriptovalute po nakupu. Denarnica eToro podpira več kot 120 kriptovalut.

Ključne točke

  • Kriptovalute so digitalna sredstva in jih lahko kupite s fiat valutami, kot sta ameriški dolar ali EURO.
  • Kriptovalute lahko kupite prek borz kriptovalut.
  • Vlagate lahko v katero koli kriptovaluto, odvisno od vaše izbire.
  • Bitcoin je vrednost 0.0009 ameriških dolarjev prvič dosegel julija 2010, v desetletju pa je zabeležil 9.000.000-odstotno rast.
  • CNN je Bitcoin ocenil kot najboljšo naložbo desetletja.
  • HODLing, dnevno trgovanje, trgovanje s CFD-ji, vložki in rudarstvo so najpogostejše metode zaslužka s kriptovalutami
  • Paypalova napoved ponudbe kripto storitev je kriptovalute spodbudila, da je cena potisnila navzgor.
  • Microstrategy, Square in Stone Ridge so veliko investirali v Bitcoin, ki je prav tako odigral ključno vlogo in kriptovalutam dal večjo prepoznavnost.
  • Tudi DBS Bank je postala del tega vala, ko je začela svojo kripto izmenjavo "Digitalna izmenjava DBS."
  • Prihodnost kriptovalut je svetla, strokovnjaki pa napovedujejo, da bo Bitcoin kmalu podrl svoj rekord v višini 20.000 ameriških dolarjev, postavljen decembra 2017, z doseganjem novih višin cen.

Nikoli ni prepozno za vlaganje v trg kriptovalut. S eToro, lahko začnete kupovati in prodajati kripto ali trgovati s CFD-ji več kot 90 kriptovalut.

Vredno vlagati v kripto trg je vredno razmisliti.

Srečno vlaganje!

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me