Prednosti in slabosti naložbe v Cardano, bo to ustvarjalec milijonarjev?

Prednosti in slabosti naložbe v Cardano, ali je dobro vlagati v Cardano?

Preberite več o prednostih in slabostih naložbe v Cardano, ki vas potiska naprej, če želite vedeti, ali je dobra naložba v Cardano.

Cardano je morda le manjkajoči del vašega naložbenega portfelja. Evo, zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v Cardano, prednosti in slabosti ter kaj natančno iskati.

Pred naložbo v Cardano je nujno, da razumete, v kaj se spuščate. Cardano ni le druga oblika kriptovalut, kot sta Ethereum ali Bitcoin, ampak nova vrsta decentralizirane platforme, ki temelji na verigi blokov.

Naučimo se torej več o Cardanu – ena vodilnih kriptovalut, ki si jo je vredno ogledati letos. Kaj pa je Cardano sploh?

Kaj je Cardano?

Preden analiziramo prednosti in slabosti posedovanja in vlaganja v Cardano, bi morali razložiti več o dejanskem kovancu. Cardano je decentralizirana javna platforma, ki temelji na blockchainu, ki je tudi eno prvih odprtokodnih in recenziranih omrežij v obstoju.

Cardano želi zagotoviti napredne funkcije, ki temeljijo na strog znanstveni in raziskovalni proces. Ustanovitelji družbe Cardano – z Charlesom Hoskinsonom – so akademikom in strokovnjakom iz različnih izobraževalnih ustanov dodelili nalogo, da pregledajo Cardanov protokol.

Glavni cilj je bil ustvariti platformo tretje generacije, ki lahko izboljša uvedbo pametnih pogodb in reši težave s povečanjem Bitcoin, kovanca prve generacije. Ni čudno, zakaj mnogi strokovnjaki verjamejo, da bo Cardano, če bo izpolnil svoje obljube, nadomestil Ethereum, kovanec druge generacije.

Cardano uporablja dvoslojni sloj: enega za poravnavo transakcij in drugega za pametne pogodbe; Cardano Settlement Layer (CSL) oziroma Control Layer.

Srce Cardano je njegov algoritem za preverjanje lastništva, imenovan Ouroboros. Za razliko od protokolov o dokazovanju dela je protokol Cardano manj energetsko porabljen in cenovno ugodnejši. Dovolj nenavadno, Ouroboros je starodavna podoba zmaja, ki je jedel svoj rep.

Kako deluje Cardano?

Cardano ima edinstveno dvoplastno arhitekturo. Kot je navedeno zgoraj, se ena uporablja za obdelavo transakcij z minimalnimi provizijami za transakcije, druga pa za izvajanje pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij.

Omeniti je treba, da za razliko od protokolov o dokazovanju dela blockchains za preverjanje deleža ne zahtevajo velike količine električne energije in so bolj okolju prijazno.

Pa vendar, protokol Ouroboros se precej razlikuje od drugih algoritmov za dokazovanje vlog. Blockchain je razdeljen na epohe, ki so sestavljene iz fiksnih obdobij, imenovanih reže.

Obstajajo vodje igralnih mest, ki so odgovorni za dodajanje blokov. V eni sami epohi morajo ustvariti 50% blokov transakcij, z bloki, ki jih odobrijo vhodni odobritelji katerih volitve temeljijo na njihovem deležu.

Za zagotovitev nepristranske udeležbe in poštenih postopkov potrjevanja je Cardano uporabil večstrankarski računalniški sistem, ki deluje kot metanje digitalnih kovancev.

Gospodarske koristi so razdeljene med vhodne indonatorje, večstrankarske deležnike računalništva in vodje igralnih avtomatov.

Vir: BraveNewCoin

Model Cardano s prilagodljivim mehanizmom soglasja omogoča tudi obdelavo več transakcij na sekundo, kar mu pomaga ostati konkurenčen tradicionalni plačilni sistemi, kot je Visa.

Kaj je ADA?

Izvorni Cardanov kovanec se imenuje ADA. ADA ima omejeno ponudbo 45 milijard kovancev. Trenutno je v obtoku 31.112.484.646 kovancev.

Zanimivo je, da ADA ime dobi po matematiki in pisateljici iz 19. stoletja Adi Lovelace (hčerki Lorda Bayrona), ki je predlagala prvi mehanski računalnik.

Kot decentralizirana valuta je ADA privlačna lastnost različnih panog, saj zagotavlja večjo preglednost in postopkovno učinkovitost.

Zaenkrat podjetje, ki stoji za podjetjem Cardano, Vhodni izhod Hong Kong (IOHK) ponuja različne storitve, vključno z Atala SCAN, katerega namen je zaščititi uporabnike pred ponarejenim blagom in nepooblaščenimi farmacevtskimi izdelki; Atala PRISM, ki zagotavlja zaščiten ekosistem za akademska potrdila in izdajo poverilnic; Atala Trace / EMURGO za certificiranje izdelkov v kmetijskem sektorju.

Seveda se ADA lahko uporablja tudi kot plačilno sredstvo ali orodje za glasovanje v ekosistemu.

Katere pa so druge prednosti vlaganja v Cardano leta 2021?

Sorodno: 3 razlogi, zakaj bi Cardano lahko letos podvojil vaš denar

Bi razmislili o vlaganju Cardano ADA?

Prednosti vlaganja v Cardano

prednosti valovanja

Kakšne so prednosti vlaganja v Cardano?

Poznavanje prednosti vlaganja v Cardano je bistvenega pomena, da se sami odločite, ali je ADA dobra in potencialno donosna naložba. Tukaj je kratek pregled prednosti investiranja v Cardano.

✅ Odlična razvojna ekipa:

Cardano, ki sta jo ustanovila Charles Hoskinson in Jeremy Wood, soustanovitelja podjetja Ethereum, je Cardano pridobil veliko popularnost po uradni izdaji leta 2017. Cardano je tudi med strokovnimi pregledi, da se zagotovi, da v protokolu ni pomanjkljivosti. Upoštevajte, da za preprečevanje napak in vdorov, Cardano je preizkusil različne protokole in razvil napredno verigo blokov.

✅ Cardano uporablja več plasti:

To je ena glavnih prednosti Cardano. Z izvajanjem poravnalne plasti in računske plasti Cardano zagotavlja neomejeno razširljivost in hitre transakcije. Omogoča tudi izvajanje posodobitev brez poseganja v plačila in transakcije.

✅ Odprtokodna platforma:

Cardanov potencial kot popolnoma odprtokodne platforme s kodo, napisano v Haskell programiranje jezik je tudi vredno razmisliti. Tu moramo opozoriti, da je Haskell funkcionalni jezik, ki se ukvarja s funkcijami in bloki, ki po potrebi izvajajo naloge.

Block Blockchain tretje generacije:

Cardano je razglašen za blockchain tretje generacije. Šteje se, da je bolj zanesljiv kot druge kriptovalute, saj ADA nenehno premaguje izzive, s katerimi so se srečevale druge platforme. Prav tako je bolj prilagodljiv kot Ethereum in bolj decentraliziran kot Bitcoin, saj lestvi vodoravno (prek svojega protokola Ouroboros Hydra).

✅ Cardano je varen:

Cardano je protokol, ki zagotavlja matematično dokazano varnost. Glede na povečano število kibernetskih napadov v kripto sektorju ni dvoma, da je varnost ključnega pomena. Upoštevajte, da ima Cardanov sistem neprimerljive načrte za upravljanje varnosti in zasebnosti.

✅ Cardano lahko zagotovi digitalno identiteto:

Tako kot druge kriptovalute se tudi Cardano zanaša na decentralizacijo. Dobra novica je, da lahko Cardano zagotavlja digitalno identiteto nebančnim državljanom po vsem svetu, zlasti v državah v razvoju po vsem svetu. V resnici je Cardano začel sodelovati z več kot 54 državami. Upoštevajte, da v skladu s podatki svetovnega prebivalstva, ki nima dostopa do finančnih storitev, presega 1,7 milijarde.

Proti vlaganju v Cardano

slabosti valovanja

Medtem ko ima Cardano nekaj impresivnih prednosti pred drugimi kovanci, tako trgovci kot vlagatelji mora biti seznanjen s slabostmi pri vlaganju v ADA, da se lahko odloči premišljeno.

Kot vsaka naložba tudi vaš denar v Cardano ni varen. Tu je nekaj resnih pomanjkljivosti vlaganja v Cardano:

❌ Cardano se še razvija:

Čeprav je Cardano znan kot akademska veriga verig, ki je bila podvržena bistvenemu pregledu in testiranju, je resnica, da se Cardano še vedno razvija in razvija počasi. Medtem ko bo poskušal slediti tekmecem in tehnološkemu napredku, si bo Cardano vzel čas za razvoj. Trenutno Cardano izgublja položaj med Ethereumom in EOS-om, saj se še vedno ukvarja z nepopolnimi standardi pametnih pogodb in žetonov.

Posledično je ljudem, ki želijo na platformi začeti prvo ponudbo kovancev (ICO), težko. Tudi Cardano še vedno dela na svojem vidiku razširljivosti in medtem ko lahko kripto, kot je Ripple, obdeluje 1.000 transakcij na sekundo, lahko Cardano obdela samo 257 transakcij na sekundo.

❌ Cardano želi uvesti sistem glasovanja:

Čeprav je privlačen dejavnik odprt sistem glasovanja, kjer je mogoče predlagati nadgradnje in glasovati za / proti, je to ena možnih pomanjkljivosti. Preprosto zato, ker imetniki žetonov niso vedno tehnično podkovani in lahko glasujejo za nerazumno odločitev! Preiskovalec Ethereuma Vlad Zamfir trdi, da je glasovanje v verigi lahko nevarno in lahko povzroči spremembe na celotnih vozliščih.

❌ Težave s sinhronizacijo med glavnimi knjigami:

Čeprav je Cardano uvedel edinstven algoritem, nekateri kritiki trdijo, da domneve Cardano, da se bodo knjige v katerem koli trenutku sinhronizirale, za globalno verigo blokov niso realne. Poleg tega mnogi trdijo, da so še vedno možni dvojni porabi ali 51-odstotni napadi. Na primer odobritelji vnosa lahko na koncu odobrijo iste transakcije dveh voditeljev slotov.

Zaključek: Tudi Cardano je dobra naložba?

Da, kljub vsem kritikam, Cardano je dobra naložba. Pravzaprav je Cardano več kot dobra naložba.

Uvrsti se na 7. mesto kot poroča CoinMarketCap.

Ker je skupno število žetonov omejeno, je tudi tveganje inflacije omejeno, saj povpraševanje po kovancu še naprej narašča. Obstajajo tudi številne tehnične prednosti, kot sta decentralizirana narava Cardano in večplastna arhitektura, zaradi katerih je Cardano dobra naložba.

Kljub temu bi morali za odgovor na vprašanje, ali se ADA splača zadržati, upoštevati širok spekter dejavnikov in možnih tveganj. Uspeh Cardano je odvisen tudi od števila pametnih pogodb in dApps, ki bi jih lahko gostil. Čeprav je zaradi strokovne ocene narava varna, treba je še veliko razvijati.

Lahko samo rečemo, da ima ADA dobre možnosti, da dobi pravičen delež v kripto naložbenem sektorju.

Premika se navzgor in je nenehno zasedal Top 10 CoinMarketCap glede na tržno omejitev in obseg trgovanja.

Zaradi nizke vstopne ravni je privlačna naložba za trgovce in začetnike ter dolgoročne vlagatelje. ADA je tudi prava izbira za ljudi, ki si preprosto želijo popestriti svoj portfelj.

Poenostavljeno povedano, Cardano je naložba z majhnim tveganjem z veliko potencialnimi koristmi. To bi morali vsekakor raziskati, preden bi dodali ADA v svoj portfelj.

Pravo vprašanje za naložbe v Cardano torej, ali res deluje? Če ste pripravljeni vložiti čas in energijo, bi to lahko storili tudi vi.

Koliko vlagati v Cardano?

trgovski kardano

Če menite, da prednosti Cardano-a odtehtajo njegove pomanjkljivosti, zaradi česar je to kratkoročno in dolgoročno dobra naložba, boste morda želeli vedeti, koliko vlagati v ADA.

Kot smo že omenili, so trenutne cene ADA privlačno sredstvo za začetnike in izkušene trgovce.

Vendar samo zato, ker je naložba v Cardano zelo dostopna, še ne pomeni, da bi morali tvegati vse svoje prihranke. Nikoli ne bi smeli vlagati več, kot si lahko privoščijo izgubiti.

Ne pozabite, da so kriptovalute zelo nestanovitne in je vlaganje v ADA lahko tvegano.

Ampak tukaj je pika na i: nakup ADA je lahko enostaven. S eToro lahko kupujete in prodajate ADA in trgujete s CFD-ji do 90+ kripto parov.

Pripravljen vlagati v Cardano ADA?

Bo Cardano ustvarjalec milijonov?

S tržno kapitalizacijo 9.672.163.390 USD (v času pisanja prispevka), lahko rečemo, da je Cardano že ustvarjalec milijonarjev.

Zanimivo je, da čeprav je Bitcoin največji kovanec glede na tržno mejo, ADA v zadnjih mesecih presega Bitcoin. Cardano je zrasel za več kot 500%!

Splošni bikovski trend zdaj tudi vodilne kovance, kot je ADA, donosna naložba.

Večina napovedi se strinja, da se bo ADA še naprej povečeval med bikovskim zagonom v kripto sektorju. Mnogi verjamejo v to kriza zaradi koronavirusa bo privedla do večje uporabe kriptos in tehnologije veriženja blokov, kar bi lahko privedlo do povečanja vrednosti ADA.

Tu moramo opozoriti, da je bila najvišja vrednost ADA za vselej dosežena 4. januarja 2018, ko je ADA dosegla 1,33 USD.

Če se Cardanu uspe uveljaviti kot operater pametne pogodbe, možno je, da bo ADA v naslednjih nekaj letih dosegel 1,5–2 USD.

Strokovnjak Adam Web predlaga, da bi Cardano v naslednjih petih letih lahko skočil čez 10 dolarjev na kovanec.

Preberite naš članek o napovedih cen ADA tukaj.

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

  • Cardano je ena vodilnih blockchain platform v kriptovalutnem sektorju.
  • Cardanonova decentralizirana narava in večplastna arhitektura sta le nekaj prednosti, zaradi katerih je Cardano dobra naložba.
  • Cardanoov izvorni žeton ADA se je v primerjavi z drugimi digitalnimi velikani izjemno povečal, zato nekateri strokovnjaki trdijo, da lahko njegova vrednost v prihodnjih letih doseže več kot 2 USD.
  • Kljub temu naložba v Cardano ostaja tvegana finančna naložba, njen sistem v razvoju pa je eden glavnih minusov pri vlaganju v ADA.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ali menite, da prednosti Cardano-a odtehtajo njegove slabosti?

Če vam je bil naš članek všeč Prednosti in slabosti naložbe v Cardano, nato prosimo, da ga delite z vsemi, ki bi jih zanimale tehnologije kriptovalut in veriženja blokov.

Pogosta vprašanja

Je Cardano (ADA) boljši od Ethereuma (ETH)?

Čeprav ima Cardano učinkovitejši mehanizem vlog kot Ethereum – Charles Hoskinson trdi, da ima Cardano najboljšo kodo v kriptovalutnem sektorju, se Cardano še vedno razvija, zato je prezgodaj za to. Čeprav ima Cardano obetavno prihodnost, številke kažejo, da je Ethereum še vedno vodilni v sektorju pametnih pogodb in uvajanja dApps, trenutno pa je na 2. mestu glede na tržno omejitev in obseg trgovanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me