Prednosti in slabosti naložbe v Litecoin, ali bo to ustvarjalec milijonarjev?

Prednosti in slabosti naložbe v Litecoin, ali je dobro vlagati v LTC?

Preberite več o prednostih in slabostih vlaganja v Litecoin, ki vas potiska naprej, če želite vedeti, ali je dobra naložba v Litecoin.

Litecoin je morda manjkajoči del vašega portfelja. Evo, zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v dolgoročne dolgoročne ugodnosti, prednosti in slabosti ter kaj natančno iskati.

Če želite kupiti Litecoin LTC hitro in enostavno, s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Kakšne so prednosti in slabosti naložbe v Litecoin (LTC)? Ali lahko prednosti vlaganja v Litecoin odtehtajo njegove morebitne pomanjkljivosti? Bo LTC postal milijonar? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, ali je Litecoin vredna naložba.

Kaj je Litecoin?

Preden raziščemo prednosti in slabosti vlaganja v Litecoin, poskusimo razumeti naravo Litecoina. Torej, kaj je Litecoin?

Litecoin je eden izmed najbolj priljubljenih altcoinov glede tržne omejitve in ena najvidnejših vilic Bitcoina, ki jo pogosto imenujejo tudi srebro za Bitcoin’s gold.

Za tiste, ki so novi na področju kriptovalut in tehnologije veriženja blokov, moramo omeniti, da se trde vilice nanašajo na temeljne spremembe omrežnega protokola..

Litecoin je tudi ena najstarejših kriptovalut, ki jo je le dve leti za Bitcoinom lansiral nekdanji uslužbenec Googla Charlie Lee. Natančneje, Litecoin je bil ustanovljen leta 2011, da služi kot lažja različica Bitcoina.

Pravzaprav je »Litecoin enakovredna internetna valuta, ki omogoča takojšnja plačila skoraj nič, vsem na svetu. Litecoin je odprtokodna, globalna plačilna mreža, ki je popolnoma decentralizirana brez kakršnih koli centralnih organov. Matematika varuje mrežo in posameznikom omogoča nadzor nad lastnimi financami. Litecoin odlikuje hitrejši čas potrditve transakcij in izboljšana učinkovitost shranjevanja kot vodilna matematična valuta. Z znatno industrijsko podporo, obsegom trgovine in likvidnostjo je Litecoin dokazano trgovsko sredstvo, ki dopolnjuje Bitcoin. “

No, s štirikrat večjo ponudbo in štirikrat hitrejšim časom obdelave, Litecoin je nedvomno privlačna alternativa Bitcoinu in zlata priložnost za vlagatelje.

Upoštevajte, da je LTC simbol oznake Litecoin.

grafikon cen litecoin

Medtem ko je Bitcoin še vedno najpomembnejši kripto v smislu sprejetja in tržne omejitve, je Litecoin najprimernejša izbira za številne pametne vlagatelje. Pravzaprav, s tržno kapitalizacijo v višini 5.788.862.331 USD je LTC utrdila svoje mesto na kripto trgu.

Verjeli ali ne, po podatkih je več kot 283 naslovov Litecoin z več kot milijon dolarjev LTC v vsakem, kar kaže, da se veliko velikih vlagateljev zateče k vlaganju v LTC.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o prednostih vlaganja v Litecoin!

Bi razmislili o vlaganju v Litecoin?

Prednosti vlaganja v Litecoin

prednosti valovanja

Kakšne so prednosti vlaganja v Litecoin?

Z nizkimi časi generiranja blokov, izboljšanim grafičnim uporabniškim vmesnikom (GUI) in impresivnim potencialom trgovanja je Litecoin eden izmed 10 najboljših kriptofonov (trenutno na 5. mestu po tržni omejitvi) z razlogom.

Tako je! Razlogov za vlaganje v Litecoin je veliko, zato raziščimo dejavnike, ki dajejo LTC konkurenčno prednost v kriptovalutnem sektorju. Tukaj je hiter pogled na prednosti vlaganja v Litecoin.

✅ Litecoin je odprtokodna mreža:

Ena glavnih prednosti vlaganja v Litecoin je dejstvo, da Litecoin je odprtokodni sistem, kar pomeni, da je mogoče spremembe protokola enostavno izvajati. Upoštevajte, da se spremembe običajno izvajajo, da se odzovejo na kripto trg in njegove potrebe. Ker je odprtokodni sistem, Litecoinu omogoča tudi prilagodljivost pri izvajanju tehnoloških inovacij, kot sta SegWit in protokol Lightning Network, da bodo transakcije hitrejše in bolj priročne.

✅ Litecoin je decentraliziran:

Tako kot druge kriptovalute je tudi Litecoin omrežje peer-to-peer in decentralizirana alternativa fiat denarju, kar pomeni, da se uporabnikom ni treba zanašati na tretje osebe, centralne banke ali organe. Vozlišča so razširjena po vsem svetu in mreža je odprta za ljudi iz vseh družbenih slojev. Kot rezultat, jazodpravijo se posredniške provizije in zmanjša tveganje za manipulacijo cen.

✅ Litecoin je hiter:

Morda je ena najpomembnejših prednosti vlaganja v Litecoin njegova hitrost. Litecoin je v primerjavi z Bitcoinom štirikrat hitrejši. Litecoin transakcije obdela v 2,5 minutah, medtem ko pri Bitcoinu obdelava plačil traja do 10 minut. Nekateri trdijo, da hitrejši čas obdelave pomeni tudi, da je tveganje za morebitne napade manjše – preprosto zato, ker bi imeli hekerji manj časa za napad z dvojno porabo.

✅ Litecoin je prilagodljiv:

Druga velika prednost Litecoina je njegova razširljivost. Litecoin lahko obdela 56 transakcij na sekundo. Za primerjavo, Bitcoin lahko obdela 7 transakcij na sekundo, medtem ko trenutno Ethereum lahko obdela 15 transakcij na sekundo.

✅ Nizke provizije za transakcije:

Litecoin ima razmeroma nizke provizije za transakcije, še posebej v primerjavi z drugimi kriptovalutami ali tradicionalnimi plačilnimi sistemi. To je glavni dejavnik, ki lahko sprejetje LTC sprejme širše in bolj gladko.

✅ Litecoin se od začetka redno izboljšuje:

Kot smo že omenili, je Litecoin prilagodljivo omrežje, ki je zajelo številne izboljšave, kot sta SegWit in protokol Lightning Network, da bi transakcije hitrejše in lažje. Zanimivo je, da je ustvarjalec Litecoina Lee nekoč dejal: »Pomislite, da gre za dve avtocesti: danes je Bitcoin poln avtomobilov, Litecoin pa prazen. Tudi če je Bitcoin zapakiran, avtomobili danes ne bodo začeli uporabljati avtoceste Litecoin, ker ni povezana in je neprijetno (centralizirane menjalnice in počasni prenosi v verigi) prečkati. Lightning Network bo gradil mostove nad avtocestami. A stranska korist je, da bodo te neveste obe avtocesti povezale skupaj. Mogoče so mostovi na Bitcoinu dovolj taki, da bodo avtomobili ostali na Bitcoin avtocesti. Stavim, da bodo udobje in cenejše cestnine na avtocesti Litecoin prepričali avtomobile, da prestopijo in uporabljajo Litecoin. Toda ne bomo vedeli, dokler ne bosta zgrajena oba. “

✅ Litecoin ima zgornjo mejo skupnih kovancev:

Litecoin ima zgornjo mejo 84 milijonov kovancev, kar je štirikrat večje od Bitcoina. To pomeni, da je tveganje inflacije odpravljeno, vlagatelji pa bodo lahko veliko vlagali.

✅ Neposreden postopek rudarjenja:

Tako kot Bitcoin tudi Litecoin uporablja algoritem preverjanja dela; Litecoinov algoritem je znan kot scrypt. V primerjavi z Bitcoinom pa, Litecoinov algoritem rudarjenja naredi rudarstvo bolj energetsko učinkovito in dostopna rudarjem, kar je tudi velik okoljski vidik.

✅ Litecoin ima zaupanja vredno ekipo razvijalcev:

Ker je Litecoin ustvaril nekdanji uslužbenec Googla, to prinaša občutek zanesljivosti. Kot smo že omenili, Charlie Lee s svojo ekipo redno razvija LTC, vključno z izboljšavami denarnice, zaupnimi transakcijami in partnerstvi. Kot primer je Alba ena od družb, ki načrtuje uporabo Litecoina za svoje pametne pogodbe. Kot je napovedalo podjetje, »smo se za Bitcoin kot drugi razred premoženja odločili za Litecoin, in sicer za našo naložbeno rešitev za pametno pogodbo iz treh glavnih razlogov: 1. Zavezanost združljivosti Bitcoinov: osnovni načrt, podpora za p2sh, podpora za strele itd .; 2. Kratkoročno nekoliko boljša razširljivost kot bitcoin (velikost bloka in časi blokov); 3. Provizije za rudarstvo, ki so v prvi vrsti odvisne od št. 2, čeprav je to bolj kratkoročno, saj bi rudarske pristojbine verjetno raketirale, če bomo vseeno uspešni. “

✅ Litecoin je enostavno trgovati:

Upoštevati moramo, da je trgovanje z LTC enostavno. Številne borze podpirajo Litecoin, eToro je ena najbolj zanesljivih platform, ki vlagateljem omogoča nakup LTC in trgovanje s CFD-ji z ​​več kot 90 kripto pari. Vse denarnice strojne opreme podpirajo tudi Litecoin in med LTC / BTC obstajajo atomske zamenjave. Poleg tega je LTC zaradi nižje cene v primerjavi z drugimi vrhunskimi kovanci – s skoraj ničelnimi provizijami za transakcije in nižjo stopnjo volatilnosti – privlačna možnost za začetnike, ki želijo vlagati v sektor kriptovalut..

Ne zamudite: Katerih 10 kriptovalut bo eksplodiralo leta 2021?

Minusi pri vlaganju v Litecoin

slabosti valovanja

Kljub svojim prednostim ima vlaganje v Litecoin nekaj pomanjkljivosti. Vlagatelji bi morali biti seznanjeni s slabostmi vlaganja v Litecoin, da bi se lahko informirano odločili in se sami odločili, ali je dobro vlagati v dolgoročne dolgoročne naložbe..

Torej, tukaj je tisto, kar bi morali vedeti o tveganjih vlaganja v Litecoin.

❌ Litecoin ima nekaj težav z blagovno znamko:

Ker je vilica Bitcoina, mnogi mislijo, da je Litecoin enak Bitcoinu, kar je ena glavnih slabosti vlaganja v LTC. Poleg tega, čeprav je Litecoin revolucijo v kripto sektorju z izboljšanjem Bitcoina, njegova edinstvenost nekako upada. Kot primer, Bitcoin je sprejel tudi protokol SegWit, ki je odkril napredek in prestiž Litecoina.

❌ Litecoin je sčasoma izgubil verodostojnost:

Čeprav ima Litecoin zaupanja vredno ekipo razvijalcev, je LTC izgubil nekaj svoje verodostojnosti. Natančneje, Charlie Lee je leta 2017 prodal svoja imetja blizu najvišjih vrednosti Litecoina, zaradi česar so se ljudje spraševali o njegovi veri v kovanec. Poleg tega je umik neaktivne storitve Litepay povzročil tudi sporne reakcije kripto navdušencev. Tu moramo opozoriti, da čeprav je prvotna napoved storitve Litepay povzročila dvig cen LTC, je Ekipa LTC napovedal: »Zelo smo razočarani, ker se je ta saga na ta način končala, in se opravičujemo, ker nismo naredili dovolj skrbnega pregleda, ki bi lahko nekatere od teh težav odkril že prej. Trenutno si močno prizadevamo, da bi poostrili prakso skrbnega pregleda in zagotovili, da se to ne ponovi. “

❌ Litecoin je eden najbolj priljubljenih kovancev na temnem spletu:

A študij objavljeno leta 2018 sporočilo, da je Litecoin druga najpogosteje uporabljena v temnem spletu, s 30% podzemnih prodajalcev, ki sprejemajo Litecoin. To je lahko velika pomanjkljivost za velike vlagatelje in navadne uporabnike, še posebej, ker je Silk Road zamazal podobo kriptovalut.

Ali je Litecoin dobra naložba?

vlaganje v litecoin

Preden vlagate v LTC, ne pozabite, da vse temelji na dejavniku tveganja in koristi. Torej, če poznamo prednosti in slabosti vlaganja v Litecoin, je čas, da odgovorimo na drugo vprašanje “Ali potencialne nagrade odtehtajo tveganja?”

Litecoin zagotovo vsebuje nekaj dejavnikov tveganja; Charlie Lee je leta 2017 prodal svoja imetja, veliko ljudi še vedno povezuje LTC z BTC, Litecoin pa postaja tehnološko bolj zastarel v primerjavi z Ethereumom in drugimi blockchain projekti.

Ob istem času, Litecoin je ena najstarejših kriptovalut, ki je vedno znova dokazala, da je eno najbolj zaželenih sredstev med kripto vlagatelji – sredstvo, ki se po tržni omejitvi uvršča na 5. mesto.

Plus, trenutna cena LTC deluje kot nizka ovira za vstop za novince v kripto in tudi kot odličen način za diverzifikacijo lastnega portfelja, kar lahko olajša njegovo sprejetje po vsem svetu.

Torej, če ste pripravljeni vložiti čas in energijo in opraviti lastne raziskave, bi lahko vlaganje v Litecoin resnično delovalo tudi za vas.

Samo zapomnite si pomembno trgovalno pravilo: nikoli ne smete vlagati več, kot si lahko privoščijo, da bi izgubili. Vedno vlagajte v obvladovanje tveganj in poslušajte velike ribe, ki predlagajo, da se izognete tveganju več kot 1% svojega računa na eni sami trgovini.

Preprosto povedano, Litecoin je naložba z majhnim tveganjem z veliko potencialnimi koristmi. Vsekakor morate nekaj raziskati, preden razmišljate o dodajanju LTC v svoj portfelj.

Ali bo Litecoin ustvarjalec milijonarjev?

Da, Litecoin je lahko ustvarjalec milijonarjev. V nekem smislu je Litecoin že ustvarjalec milijonarjev – LTC ima 2. decembra 2020 tržno kapitalizacijo v višini 5.788.862.331 USD.

Vrednost LTC – trgovanje pri 87,71 USD – se bo verjetno še povečala, kot ponavadi kripto pomanjkanje ponavadi spodbuja rast cen. Ne pozabimo, da ima Litecoin omejeno ponudbo 84 kovancev.

Glede na njegove prednosti pred drugimi kriptovalutami strokovnjaki menijo, da je Litecoin tu, da ostane. Po navedbah DigitalCoinPrice bi lahko cena Litecoina v letih 2021 in 2022 še naprej uživala bikovski trend, pri čemer bi cene ostale nad 80 USD..

Seveda, napovedi cen ostajajo špekulativne, odvisno od različnih dejavnikov, kot so načela povpraševanja in ponudbe, tehnološki napredek v kripto prostoru in razpoloženje trga. Ne pozabite, da Litecoin LTC in katera koli druga kripto vključuje določeno tveganje!

eToro – Kupite LTC z 0% provizije

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

  • Litecoin je ena izmed najbolj priljubljenih vilic Bitcoina, ki je bila ustvarjena leta 2011 – le dve leti po uvedbi BTC-ja.
  • Litecoin ima številne prednosti v primerjavi z Bitcoini in drugimi kriptovalutami, vključno z boljšo razširljivostjo, hitrim časom obdelave, novim algoritmom rudarjenja in nizkimi provizijami za transakcije.
  • Naložbe v LTC pa vsebujejo številne slabosti, kot so težave z blagovno znamko in velika uporaba v temnem spletu.
  • Številni strokovnjaki verjamejo, da bo Litecoin – “srebro za Bitcoin-ovo zlato” – imel svetlo prihodnost in bo v naslednjih nekaj letih lahko dosegel neverjetnih 10.000 USD.

Če se odločite za naložbo v LTC, ne pozabite, da je kripto naložba lahko tvegana, zato analizirajte profil nagrajevanja tveganj Litecoin in opravite raziskavo, preden začnete.

Če ste z veseljem prebirali naš članek Prednosti in slabosti naložbe v Litecoin (LTC), bo to ustvarjalec milijonarjev prosimo, delite ga z vsemi, ki jih zanima naložba v kriptovalute.

Preberi več:

Koliko bo vreden Litecoin v letu 2021 in pozneje?

Kako trgovati z Litecoin – končni vodnik za trgovanje z LTC

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me