Prednosti in slabosti vlaganja v Ethereum Classic

Katere so prednosti in slabosti Ethereum Classic?

Preberite več o prednostih in slabostih naložb v Ethereum Classic, ki vas potiskajo naprej, če želite vedeti, ali je dobra naložba v ETC.

Ethereum Classic je morda manjkajoči del vašega naložbenega portfelja. Evo, zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v ETC, prednosti in slabosti ter kaj natančno iskati.

Ethereum Classic (ETC) je eno najzanimivejših, a podcenjenih sredstev v sektorju kriptovalut. Ustvarjen kot vilica Ethereuma, znan kot kralj pametnih pogodb, je Ethereum Classic od svojega začetka precej napredoval..

Pa vendar, ali prednosti vlaganja v ETC odtehtajo možna tveganja? Volja leto 2021 biti uspešen čas za ETC in naložbe v kriptovalute?

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o Ethereum Classic in se sami odločite, ali bi letos morali razmisliti o nakupu ETC.

Kaj je Ethereum Classic?

Ethereum Classic je decentralizirana platforma, ki temelji na verigi blokov, ki lahko podpira pametne pogodbe in decentralizirane aplikacije (dApps).

Bilo je karizmatično Vitalik Buterin ki je konceptualiziral obstoj Ethereuma, potem ko je bil priča omejitvam Bitcoina. Buterin – ki je za mnoge glavni ključ do uspeha Ethereuma – je ustvaril platformo za pametne pogodbe, pa tudi za decentralizirane aplikacije, izmenjave in še veliko več. Tu moramo omeniti, da so pametne pogodbe neprecenljive v poslovnih okoljih, saj jih je mogoče kodirati v sporazume, kot je prodaja nepremičnin.

Leta 2016 pa se je Etherem razdelil na dve bojišči: Ethereum in Ethereum Classic.

Ethereum Classic je opredeljen kot prvotni Ethereum blockchain. Kot je navedeno zgoraj, je bil ustvarjen po razpadu znotraj skupnosti Ethereum leta 2016.

Tu bi morali razložiti več o dogodkih, ki so privedli do razkola. Leta 2016 je bila imenovana neodvisna neodvisna aplikacija DAO so vdrli in ukradli več kot 50 milijonov dolarjev etra. Kot rezultat, se je platforma zaradi ideoloških razlik razdelila na Ethereum in Ethereum Classic.

Medtem ko se je Ethereum odločil, da bo v kripto sektorju šel proti načelu Code is Law in vrnil ukradena sredstva uporabnikom, Ethereum Classic je stal za nespremenljivo naravo verige blokov.

Privrženci Ethereum Classic – eden glavnih podpornikov je Barry Silbert (izvršni direktor skupine Digital Currency Group) – se še vedno hvalijo, ker so kripto idealisti, ki verjamejo, da ljudje ne bi smeli vplivati ​​na blockchains ali jih spreminjati ne glede na rezultat.

Kot je razloženo na njihovi spletni strani, »Torej, koda je zakon o verigi blokov. Vsa izvrševanja so dokončna, vse transakcije so nespremenljive. Za vse ostalo obstaja preizkušen način za reševanje pravnih sporov in izvajanje sodnega varstva. Imenuje se pravni sistem. “

V zameno pa je Buterin leta 2016 zapisal: „Zavedamo se, da lahko kodo Ethereum uporabimo za ustvarjanje drugih verig blokov z enakimi pravili soglasja, vključno s testnimi mrežami, konzorcijskimi in zasebnimi verigami, kloni in odcepi, in nikoli niso bili v nasprotju s takšne primerke. “

Tu moramo opozoriti, da so se podobni problemi in razprave soočali tudi z drugimi kripto projekti. Vzemimo za primer Bitcoin in Bitcoin Cash leta 2017!

Ali ko je bilo leta 2019 z borze Binance ukradenih več kot 7000 BTC, ko je ustanovitelj Binancea Changpeng Zhao predlagal, da mora bitcoin skupnost vrniti blockchain.

Kdo ima prav, kdo se moti? No, nekaj je gotovo: kljub prepričanjem Ethereum Classic zaostaja za Ethereumom glede tržne omejitve in sprejetja.

Pa vendar obstaja veliko razlogov, zakaj bi morali razmisliti o Ethereum Classic! Oglejmo si nekaj glavnih prednosti vlaganja v ETC.

Ali razmišljate o naložbah v Ethereum Classic ETC?

Prednosti vlaganja v Ethereum Classic

prednosti valovanja

Poznavanje prednosti vlaganja v ETC je nujno, da se lahko informirano odločite glede svojih naložb. Čeprav ETC ni tako priljubljen kot ETH, ima nakup Ethereum Classic različne prednosti.

Tu je nekaj najbolj privlačnih vidikov ETC:

✅ Ethereum Classic je decentraliziran:

Ethereum je tako kot druge kriptovalute decentraliziran z vozlišči, ki se širijo po vsem svetu. To pomeni, da se plačila in transakcije izvajajo, ne da bi se morali zanašati na drage tretje osebe ali restriktivne vlade.

✅ Ethereum Classic je prvotni Ethereum:

Ker je Ethereum Classic nespremenjena različica verige blokov Ethereum, mnogi Ethereum Classic imenujejo izvirni ali pravi Ethereum. Tako močna prepričanja o nespremenljivosti platforme so privedla do oblikovanja posebne skupine uporabnikov in navdušencev nad verigami blokov. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, je Ethereum Classic nadaljevanje nespremenjene zgodovine prvotne verige Ethereum. Mreža ETC obstaja za ohranitev načela "Kodeks je zakon."

Podpira pametne pogodbe in dApps:

Ker je Ethereum Classic tehnološko podoben Ethereumu, ne bi smeli biti presenečeni, da je ena največjih prednosti Ethereum Classic dejstvo, da podpira pametne pogodbe in dApps, ki imajo široko uporabo v vseh panogah..

✅ ETC je cenejši od ETH:

Čeprav bi se ETC težko prebil iz ETH, je ETC še vedno v zgornjem območju Top 100 na lestvici kriptovalut. Poleg tega je ETC veliko cenejši od ETC, zato je idealen za začetnike.

✅ Poskuša vzpostaviti vezi z Ethereumom:

Kot primer sta ETC Agharta in Phoenix hard fork, dokončana leta 2020, naredila Ethereum Classic bolj interoperabilno z Ethereumom.

Proti naložbam v Ethereum Classic

slabosti valovanja

Čeprav ima Ethereum Classic nekaj vabljivih prednosti, obstajajo tudi pomanjkljivosti, ki jih je treba upoštevati pred nakupom ETC. Razumevanje slabosti ETC je ključnega pomena za pomoč vlagateljem pri oblikovanju učinkovite strategije upravljanja tveganj.

Tu je nekaj tveganj za vlaganje v ETH:

❌ Ethereum Classic ni združljiv z Ethereumom nazaj:

Potem ko se Ethereum razcepi, Ethereum Classic je postal nezdružljiv z Ethereumom, kar pomeni, da vsi, ki podpirajo ETC, ne bodo mogli dostopati do nobene posodobitve ETC (vključno s prehodom ETH na dokaz o deležu).

❌ Ethereum Classic je precej neaktiven:

Ethereum Classic nima velikega zanimanja skupnosti in dejavnosti razvijalcev. Hkrati so projekti, ki gostujejo na platformi, skoraj v lasti Parity Technologies, kar vzbuja zaskrbljenost glede centralizacije premoženja ETC..

❌ Ethereum Classic velja za nevarnega:

Dejstvo, da je Ethereum Classic doživel različne 51-odstotne napade, je povzročilo poslabšanje zaupanja v platformo, kar lahko zniža cene in obresti.

❌ Ethereum Classic ima podobo:

Na podobo kovanca vplivajo tudi različna ugibanja, da je ETC goljufiv, in napad na Ethereum, ki povzroči distribucijo v kripto sektorju. Blogerji David Seaman je celo dejal: “Classic je negotova osirotela veriga, ki se promovira na način, ki bi bil nezakonit, če bi bil Ethereum javno podjetje, ki bi lahko sčasoma bilo.”

Ali naj vlagam v Ethereum Classic?

Zdaj, ko poznate prednosti in slabosti vlaganja v Ethereum Classic, se lahko sami odločite, ali bodo morebitne koristi večje od tveganj. Torej, ali bi morali vlagati v Ethereum Classic? Je ETC donosno sredstvo za vaš portfelj?

Resnično, ETC je lahko tvegana naložba. Čeprav se je Ethereum doslej spektakularno vrnil, bo Ethereum Classic vedno videti kot manj priljubljen brat Ethereuma.

Hkrati ima Ethereum Classic močno skupnost privržencev, ki verjamejo v nespremenljivo naravo verige blokov, in vztrajajo, da je zakonik zakon, kar je čudo mehanike blokov.

Poleg tega je trenutna cena ETC nizka ovira za kripto vlagatelje in trgovce, zlasti v primerjavi z ETH.

Ne pozabite, da če se odločite za naložbo v ETC, morate vedno raziskati in vlagati v učinkovito strategijo upravljanja tveganj. Nikoli ne vlagajte denarja, ki si ga ne morete privoščiti, da bi ga izgubili.

Preprosto povedano, Ethereum Classic je naložba srednjega tveganja z veliko potencialnimi koristmi. To bi morali vsekakor raziskati, preden ga dodate v svoj portfelj.

Pravo naložbeno vprašanje o Ethereumu, ali res deluje? Če ste pripravljeni vložiti čas in energijo, bi to lahko delovalo za vas.

Preberite več: Kako vlagati v Ethereum Classic

Ali bo Ethereum Classic ustvarjalec milijonov?

S tržno kapitalizacijo nad 1 milijardo dolarjev, lahko rečemo, da je ETC v določenem smislu že ustvarjalec milijonarjev.

Glede na omejeno ponudbo 210.700.000 kovancev se lahko vrednost ETC poveča, saj pomanjkanje kriptosmerkov spodbuja rast.

Kljub temu pa je glede na preteklo uspešnost ETC jasno, da Ethereum Classic še zdaleč ni blizu preteklemu vrhuncu. Upoštevajte, da se je ETC leta 2017 povzpel na približno 20 USD, od takrat pa se giblje v padajočem trendu.

Maja 2020 je bil Ethereum Classic na CoinMarketCap uvrščen na 19. mesto s tržno kapitalizacijo 740,294 milijona dolarjev in obsegom trgovanja 1,42 milijarde dolarjev.

V času pisanja članka Ethereum Classic zaseda 54. mesto.

Kljub temu so nekateri strokovnjaki pozitivni in verjamejo, da lahko ETC spet eksplodira in napreduje precej zgoraj trenutne ravni cen.

Ne pozabimo, da je bil Ethereum Classic v zadnjem času deležen različnih nadgradenj, kot sta Atlantis leta 2019 in Agharta leta 2020, da bi poskušali zgraditi most med Ethereum in Ethereum Classic. Z dokončanjem trde vilice Phoenix v letu 2020 – še ene vilice ETC, katere cilj je, da ETC postane bolj združljiv z nadgradnjo ETH Istanbul, je program ETC-ETH bližje uporabnikom.

vilice ethereum

Major Ethereum Forks; Vir: Capital.com

Opozoriti moramo, da se je Ethereum Classic odprl februarja 2021 pri 7,34 USD. Glede na Long Forecast bo konec meseca Ethereum Classic dosegel 10,28 USD ali spremembo za 40,1%.

Seveda napovedi cen ostajajo špekulativne; odvisni so od različnih dejavnikov, kot so načela povpraševanja in ponudbe, tehnološki napredek v kripto prostoru ter razpoloženje in špekulacije na trgu.

Zato bodite vedno na tekočem s kripto novicami in napovedmi ter podatki o analizi cen.

eToro – najboljši posrednik za nakup Ethereum Classic ETC

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Ethereum Classic je bil ustvarjen po razdelitvi skupnosti Ethereum leta 2016.
  • Nekateri kripto strokovnjaki menijo, da je Ethereum Classic pravi Ethereum.
  • ETC je simbol Ethereum Classic.
  • Ethereum Classic ima različne prednosti, vključno z decentralizirano in nespremenljivo naravo.
  • Kljub temu je naložba v ETC lahko tvegana. Sredstvo samo zaradi 51% napadov velja za nevarno.
  • Čeprav Ethereum Classic močno zaostaja za Ethereumom in drugimi igralci pametnih pogodb, nekateri verjamejo, da se zaradi njegove odprtosti za posodobitve nakup ETC-ja v letu 2021 splača.
  • S tržno kapitalizacijo 1.047.164.733 USD lahko rečemo, da je ETC že proizvajalec milijonarjev.
  • Kljub temu naložbe v ETC ostajajo tvegane, zato vedno upoštevajte profil nagrajevanja s tveganjem sredstva, ki vas zanima, preden začnete kupovati ali trgovati s kriptovalutami.

Če vam je bil naš članek všeč Prednosti in slabosti vlaganja v Ethereum Classic, prosim, delite ga z vsemi, ki bi se vam zdeli zanimivi.

Pogosta vprašanja

Je Ethereum boljša naložba kot Ethereum Classic?

Ethereum, znan kot verodostojni Ethereum, je po mnenju mnogih boljša naložba kot Ethereum Classic. Ethereum je tudi boljše sredstvo za trgovanje, saj ima veliko nestanovitnost in povpraševanje na trgu. Navsezadnje je Ethereum druga največja kripto, le za Bitcoinom po tržni omejitvi in ​​sprejetju. Ethereum Classic pa ostaja tvegan, saj ga zanima manj vlagateljev in navdušencev nad kripto.

Ali je Ethereum Classic Rudarstvo donosno?

Da, rudarstvo ETC je lahko donosno. Izračun donosnosti rudarjenja ETC je odvisen od različnih dejavnikov, vključno z rudarsko strojno opremo, nagradami in stroški električne energije. Vendar ne pozabite, da se dobičkonosnost rudarjenja hitro spreminja in je odvisna od skupne računske moči rudarskih blokov in generiranja zgoščenih delov.

Ali bo Ethereum Classic v prihodnosti postal vodilna platforma pametnih pogodb?

Ethereum Classic stoji za drugimi projekti pametnih pogodb. Nekateri strokovnjaki sicer menijo, da se veliko dogaja na platformi Ethereum, da lahko Ethereum Classic postane nadomestna pametna pogodbena platforma, zlasti v primeru, da dokazilo o vložku v Ethereum v prihodnosti ne bo delovalo..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me