Vlagajte v Bitcoin: kaj bo spodbudilo ceno Bitcoinov v letu 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Bitcoin leta 2021

Kam bo šla cena BTC leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno Bitcoin leta 2021? Ker so kriptovalute decentralizirane, se tradicionalni vlagatelji vedno sprašujejo: kaj vpliva na ceno Bitcoina?

Na delnice ali cene obveznic na primer vplivajo gospodarski dejavniki, kot so inflacija, brezposelnost ali obrestne mere, pri kriptovalutah pa to ne velja, ker so popolnoma neodvisne.

Če želite hitro ali enostavno kupiti ali investirati v Bitcoin BTC, s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Toda kaj v resnici vodi ceno Bitcoina?

Obstajajo trije glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Bitcoin:

 • Ponudba in povpraševanje
 • Sprejetje bitcoinov
 • Regulacija Bitcoinov

Tukaj pri Trading Education smo analizirali te tri dejavnike in spodaj bomo podrobno prikazali, kaj smo ugotovili.

Če želite izvedeti več o vlaganju v Bitcoin, si oglejte ta Ultimate Bitcoin Guide.

Zakaj Bitcoin?

Zakaj je Bitcoin tako poseben, da ga vlagatelji štejejo za naložbeno možnost? Bitcoin je prva kriptovaluta, ki je bila lansirana in je še naprej vodilna v kriptovalutah. Bitcoin je v zadnjem desetletju doživel 9.000.000-odstotno rast in je bil izbran za najboljša naložba desetletja, premagovanje tekmecev, kot so delnice, obveznice, zlato in indeksi.

V svoji zgodovini je cena Bitcoinov naraščala in padala, saj je njegova narava spremenljiva. Vendar v zgodnjih letih Bitcoin ni imel vrednosti, vendar je njegova vrednost sčasoma naraščala, zaradi česar so prvi vlagatelji postali milijonarji in celo milijarderji. Cena Bitcoina naj bi še vedno rasla, zato je Bitcoin dobra naložbena možnost za vlagatelje.

bitcoion tržna kapitalizacija

Bitcoin prednjači v kripto trgu z 202 milijardami dolarjev. Vir: Statista

Kaj spodbuja ceno Bitcoinov?

Trenutno je 18.539.543,75 bitcoinov, največje število Bitcoinov, ki bodo kdaj obstajali, pa je 21 milijonov. Prepolovitev blokovnih nagrad vpliva na ceno Bitcoina z ustvarjanjem t.i. "umetna inflacija", toda v trenutku, ko bodo izkopali 21 milijonov bitcoinov, rudarske dejavnosti ne bo več. Posledično rudarstvo ne bo vplivalo na ceno Bitcoina.

Vendar se predvideva, da zadnji Bitcoin bo izkopan leta 2140.

Pa poglejmo, kaj v resnici vpliva na ceno Bitcoina? Ali kaj poganja cene Bitcoinov?

Leta 2021 bodo Bitcoin vplivali na tri dejavnike

Faktor 1: ponudba in povpraševanje

S kom je povezan Bitcoin?

Bitcoin je povezan z drugimi kriptovalutami, na primer Ethereumom. Ko sta dve sredstvi medsebojno povezani, se premikata enako.

Kriptovalute so na splošno medsebojno povezane. Zato so vlagatelji na njih začeli gledati kot na skupno premoženje.

Poleg tega so se stvari v kriptovalutah daleč daleč začele in za vsako kriptovaluto ni treba imeti ločene denarnice, ampak lahko svoje kovance shranite v eno denarnico, kot je eToro, Binance, Kraken itd.

ethereum bitcoin korelacija

Ethereum-Bitcoin 1 leto realizirana korelacija je v povprečju 88%. Vir: Skew.

Več kot je povpraševanja po kriptovalutah, višja je cena. To je osnovno pravilo v ekonomiji. Bitcoinov je malo, kar pomeni, da je redko in zahtevno. In tudi uporaben je, zaradi česar je dragocen.

Faktor 2: Sprejetje Bitcoinov

Običajno, ko pride do senzacionalnih novic o kriptovalutah, se njihova cena zviša. Ljudje imajo lahko negotovost glede prihodnosti Bitcoina; zato je sprejetje Bitcoina ključnega pomena za izgradnjo zaupanja med ljudmi.

Sprejetje Bitcoina daje ljudem samozavest, ker ko vidijo velika finančna podjetja, ki vlagajo v Bitcoin, postane jasno, da je prihodnost Bitcoina varna. Tako se povečuje povpraševanje in povečujejo tudi cene.

In leto 2020 je to dejstvo potrdilo, saj so letos velike finančne družbe vlagale v Bitcoin, ki je dvignilo ceno.

MicroStrategy v Bitcoin vložil 425 milijonov dolarjev. Kvadrat prav tako vložil 50 milijonov dolarjev in Stone Ridge sledila je naložba 115 milijonov dolarjev v Bitcoin.

Toda najpomembnejši vpliv na ceno Bitcoina leta 2020 je imela novica, da je Paypal 21. oktobra v svojo platformo vključil kriptovalute. Po objavi je Bitcoin dosegel 12.817,17 USD, kar je 8-odstotna rast v tem dnevu. To je bila najvišja cena od julija 2019.

Krivulja cene bitcoinov

Krivulja cene bitcoinov se je zvišala po 21. oktobru, ko je Paypal na svoji platformi objavil kripto integracijo. Vir: Business Insider.

Vendar se Bitcoin tukaj ni ustavil in še naprej rasel in 11. novembra dosegel 15.592 USD, trenutno pa znaša 15.502 USD.

Novica, da Paypal v svojo platformo vključuje kriptovalute, je drastično zvišala ceno Bitcoina in zdaj ni natančno znano, kje se bo ustavil.

“Vse banke bodo zdaj na tekmi za servisiranje kripto,” je dejal Twitter vlagatelj milijarder Mike Novogratz je to označil za največjo novico leta v kripto.

Faktor 3: Bitcoin uredba

V različnih državah je Bitcoin urejen drugače. V ZDA ameriška komisija za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami (CFTC) priznava Bitcoin kot blago. Za primerjavo Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) kriptovalute navaja kot vrednostne papirje. Ta variabilnost regulacije Bitcoinov ustvarja negotovost.

To bi lahko vplivalo na cena Bitcoina saj bo povečala negotovost med ljudmi zaradi dejstva, da kriptovalute niso urejene na enak način, v nekaterih državah pa so popolnoma prepovedane, ker veljajo za sumljive.

Zaradi regulativne negotovosti vlagatelji razmišljajo o tem, kako bodo obdavčeni po prodaji svojih kriptografskih datotek, in jim bodo omogočili HODL, ali pa bodo popolnoma umaknjeni in sploh ne bodo vlagali. To bo povzročilo medvedji trg.

Na primer, decembra 2017 so se južnokorejske oblasti odločile za regulacijo kripto sredstev, kar je povzročilo 15-odstotni padec cene Bitcoina in velike izgube tržne kapitalizacije za Ethereum, Litecoin in Ripple.

grafikon trga kriptovalut

Kripto cene in tržna omejitev so se januarja 2018 zaradi južnokorejskih predpisov znižale. Vir: Coinmarketcap.

Obstajajo pa primeri, ko ureditev in legalizacija kriptovalut nanje vpliva dokončno. Na primer, ko je Japonska leta 2017 objavila novico, da bo Bitcoin legaliziran kot plačilno sredstvo nato se je cena zvišala za 96%, zaradi česar je Bitcoin privlačen kot naložba za Azijce.

Kako vlagati v Bitcoin za leto 2021

Glede na to, da sprejemanje Bitcoinov narašča, bo cena Bitcoinov verjetno še naprej rasla leta 2021. Po vključitvi velikih podjetij, kot je Paypal v kriptovalute, se pričakuje, da se bodo kriptovalutam pridružile tudi druge finančne institucije in banke, saj ne bodo imele nobene izbira, ampak posvojiti. Posledično bo povpraševanje še naprej raslo skupaj s ceno Bitcoina.

Koliko pa lahko gre cena Bitcoina leta 2021?

“Bitcoin bo izkoristil 100.000 do 288.000 dolarjev pred decembrom 2021”, ustvarjalec modela zaloge do pretoka (S2F) Načrt B je dejal nedavno. Po njegovem mnenju bo sčasoma ponudba Bitcoinov upadala, inflacija pa se bo povečevala, posledično pa bo Bitcoin naraščal na vrednosti.

Zakaj 100.000 – 288.000 dolarjev pred decembrom 2021?

No, vrnimo se v leto 2016, ko je prišlo do prepolovitve Bitcoinov.

Julija 2016, ko se je zgodilo prepolovitev, je bila cena Bitcoina 600 dolarjev, da bi dosegla rekordnih 20.000 dolarjev, le 17 mesecev pozneje decembra 2017.

Nazadnje se je razpolovitev bitcoinov zgodilo maja 2020, kar je bilo tretje v zgodovini Bitcoinov. Takrat je cena Bitcoina znašala 8.700 USD, v šestih mesecih pa je narasla na 15.500 USD in zabeležila 78-odstotno rast.

Glede na to, kako se je trg leta 2016 odzval na prepolovitev, sprejetje Bitcoina, povečanje povpraševanja in zmanjšanje ponudbe s časom, je načrt B morda pravi in ​​lahko smo priča, da je cena Bitcoinov do decembra 2021 dosegla od 100.000 do 288.000 USD..

In če Bitcoin doseže 100.000 USD, bo njegova tržna kapitalizacija približno 2 bilijona USD.

Če so zgornja pričakovanja ustrezna, bodo vlagatelji v Bitcoin ustvarili velik donos naprej. Če pa bo gospodarstvo močno prizadeto, potem bo cena bitcoinov zagotovo padla.

Preberi več: Napoved napovedi cene Bitcoin

Cena Bitcoinov po letu 2021

Poročilo o kripto raziskavah o njih Junijska izdaja je napovedal, da se bo cena Bitcoina v letu 2020 zvišala na 19.044 USD, leta 2025 341.000 USD in leta 2030 397.727 USD.

kripto napovedi cen

Napovedi cen Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash in Stellar v poročilu Crypto Research. Vir: Poročilo o kripto raziskavah – junijska izdaja.

Skupina Crypto Research v poročilu ugotavlja, da verjamejo, da je Bitcoin še vedno na samem začetku svoje krivulje sprejemanja.

»Cena 7.200 ameriških dolarjev konec leta 2019 kaže na to, da je bitcoin prodrl pod manj kot 0,44% vseh svojih naslovljivih trgov. Če bo ta prodor uspel doseči 10%, naj bi njegova cena, ki ni na popustu, dosegla skoraj 400.000 USD “, piše v poročilu.

Naučite se vlagati v Bitcoin

Tukaj na Trading Education smo pripravili najboljše tečaje trgovanja, tako da ste na tekočem z gibanjem cen Bitcoinov in se naučite, kdaj je najboljši čas za vlaganje v Bitcoin.

Kot trgovska akademija poučevanje jemljemo zelo resno in svoje študente učimo, kako strastno vlagati. Zato se pridružite širši skupnosti študentov trgovanja in začnite svoje trgovinske dogodivščine.

Iz analize, ki smo jo videli zgoraj, so kriptovalute šele v povojih in prej jih preučite, tem bolje. Oglejte si naše tečaje trgovanja tukaj.

Začnite vlagati v Bitcoin z eToro

Zdaj veste, kateri dejavniki lahko vplivajo na ceno Bitcoina v letu 2021, če se počutite navdihnjeni, da začnete vlagati v Bitcoin BTC, ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da etoro ponuja sposobnost za trgovanje s sredstvi Crypto, vključno z Bitcoini, in CFD-ji do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

eToro je najboljša platforma za socialno trgovanje na svetu in je znana po svoji visoki varnosti.

Pri nekaterih spletnih mestih s platformami se vam bo vlaganje zdelo zapleteno, pri eToro pa je vse preprosto, saj je platforma uporabniku prijazna, predvsem pa ima eToro nizke provizije.

eToro – Nakup Bitcoin z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

 • Bitcoin je prva kriptovaluta, ki je bila izdana in je še naprej vodilna.
 • Trije glavni dejavniki najbolj vplivajo na ceno Bitcoina: ponudba in povpraševanje, sprejemanje bitcoinov, regulacija bitcoinov.
 • Bitcoin prednjači v kripto trgu z 202 milijardami dolarjev.
 • Največje število Bitcoinov, ki bodo kdaj obstajali, je 21 milijonov, predvideva pa se, da bo zadnji Bitcoin izkopan leta 2140.
 • Najpomembnejši vpliv na ceno Bitcoina leta 2020 je imela novica, da je Paypal 21. oktobra v svojo platformo vključil kriptovalute, kar je povečalo ceno Bitcoin.
 • Negotovost negativno vpliva na kriptovalute in povzroča padec cen.
 • Po načrtu B bi lahko Bitcoin pred decembrom 2021 dosegel 100.000 do 288.000 dolarjev.
 • Če Bitcoin doseže 100.000 USD, bo njegova tržna kapitalizacija približno 2 bilijona USD.
 • Poročilo Crypto Research pravi, da bi lahko Bitcoin leta 2030 dosegel 397.727 USD.

Upamo, da vam je bil ta vodič v pomoč in če je tako, ga delite, saj bi morda kdo želel izkoristiti to korist.

In nazadnje, če želite prebrati več člankov in pridobiti več znanja o trgovanju s kriptovalutami, si oglejte obsežne sektorje naših člankov o kripto trgovanju.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me